facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

Εισβολή Ρομά με μαχαίρι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Χθες βράδυ αναστάτωση επικράτησε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας όταν άνδρας εισέβαλε κρατώντας μαχαίρι και περιφερόταν εντός του Νοσοκομείου.

Άμεσα δόθηκε εντολή να κλείσουν οι πόρτες των Κλινικών, ενώ από την εφημερεύουσα ενημερώθηκε η Αστυνομία, που έσπευσε στο σημείο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ύποπτος ήταν Ρομά και περιφερόταν στους διαδρόμους του δευτέρου ορόφου, όταν δε, οι δυνάμεις της, έφτασαν στο Νοσοκομείο, δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν.

tharrosnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εισβολή Ρομά με μαχαίρι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας"

Κασσελάκης: Λάθος ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ το 2016 για τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό – Δεν έχω καμία συμμετοχή σε εταιρεία

Αντίθετος στο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ του 2016 για τις επιχειρήσεις τωμ πολιτικών στο εξωτερικό είναι ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος τον χαρακτήρισε «λάθοσ». Παράλληλα δήλωσε πως έχει μεταβιβάσει το σύνολο των συμμετοχών του σε εταιρείες του εξωτερικού.

Ερωτώμενος σχετικά με τις συνεχείς «αποδράσεις» του, ο Στέφανος Κασσελάκης, σημείωσε: «Δεν με ενδιαφέρουν τα υποδείγματα των επαγγελματιών πολιτικών. Ο ελληνικός λαός τους έχει βαρεθεί, ξέρει πολύ καλά ποιος είναι καθαρός. Ήμουν σε συσκέψεις καθόλη τη διάρκεια της παραμονής μου στην Αρκαδία. Θα είμαι στο στρατό για τρεις εβδομάδες. Ήταν μια μικρή ανάπαυλα. Μου είναι αδιάφορο το πού είναι ο πρωθυπουργός. Οι πολιτικές του με νοιάζουν. Ο εργασιακός μεσαίωνας, δεν έχει σχέση με το πού βρίσκεται ο πρωθυπουργός».

Δεν με ενδιαφέρουν τα υποδείγματα των επαγγελματιών πολιτικών. Ο ελληνικός λαός τους έχει βαρεθεί, ξέρει πολύ καλά ποιος είναι καθαρός. Ήμουν σε συσκέψεις καθόλη τη διάρκεια της παραμονής μου στην Αρκαδία. Θα είμαι στο στρατό για τρεις εβδομάδες. Ήταν μια μικρή ανάπαυλα. Μου είναι αδιάφορο το πού είναι ο πρωθυπουργός. Οι πολιτικές του με νοιάζουν. Ο εργασιακός μεσαίωνας, δεν έχει σχέση με το πού βρίσκεται ο πρωθυπουργός.

Στο σχόλιο «το “φεύγα” το έχετε λίγο εύκολο» απάντησε «Έχω λιώσει παπούτσια σε όλη τη χώρα. Δεν μπορείτε να λέτε ότι έχω εύκολο το «φεύγα»».

Απαντώντας στην ερώτηση για το πόσες επιχειρήσεις έχει στο εξωτερικό, σημείωσε: «Έχω μεταβιβάσει όλη τη συμμετοχή που μπορεί να είχα. Τα αστακοκάραβα ήταν μέρος μιας επιχείρησης που είναι γνωστή στον κόσμο. Ήταν σε συνεργασία με εταιρεία εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Αυτή τη στιγμή έχω μεταβιβάσει…

Σας απάντησα. Αυτή τη στιγμή δεν έχω καμία. Έχουν μεταβιβαστεί οι μετοχές. Σας έχω απαντήσει τρεις φορές. Αυτός ο νόμος, δημιουργήθηκε – δεν έχω πρόβλημα να πω ότι ήταν στρεβλό – για να μην βγάζουν Έλληνες πολιτικοί μαύρα έξω. Όχι για να μην βάζουν οι απόδημοι άσπρα μέσα.

Ο κ. Μητσοτάκης που μιλά για την αγάπη του για την ομογένεια, είχε πέντε χρόνια να αλλάξει τον νόμο. Στο βαθμό που υπήρχε προσωπική ατζέντα για την οικογένεια Μητσοτάκη, ήταν κι αυτό λάθος. Ο νόμος προφανώς ήταν λάθος. Αν χρειαστεί να πληρώσω κάποιο πρόστιμο θα το πληρώσω. Αν είναι να τιμωρηθώ γιατί έκαναν Χριστούγεννα οι άνθρωποι των κομματικών μέσων ας γίνει.

Αν και δεν υπάρχει ανάγκη να απαντήσω, είναι ότι έγινε ένα άτοκο δάνειο και μάλιστα με ζημία λόγω συναλλάγματος. Ο Έλληνας έχει βαρεθεί το gaslighting».

«Ούτε μια στο εκατομμύριο να ρίξω τη χώρα στα βράχια»

Απαντώντας σχετικά με το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματός του, «δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο εγώ ως πρωθυπουργός να στείλω τη χώρα στα βράχια. Σε αντίθεση με τον Μητσοτάκη, εγώ έχω επιχειρήσει και ξέρω καλά από ισολογισμούς. Υπάρχουν one off μέτρα ελάφρυνσης. Συγχρόνως όμως, όταν λες βάζω πλαφόν στην κερδοφορία του ρεύματος, αυτό έχει κόστος μόνο για τους μετόχους της ΔΕΗ και στις τσέπες τους. Ο κόσμος έχει ανάγκη από ελάφρυνση των φόρων. Είδα μια ομιλία του Κ. Μητσοτάκη από το 2016 που έλεγε πόσο άδικοι είναι οι έμμεσοι φόροι».

«Ρωτήστε τον κ. Τσίπρα»

Ερωτηθείς σχετικά με το παραυπουργείο που κατήγγειλε ο Σταύρος Κοντονής για την υπόθεση Novartis, σημείωσε: «Όπως έχω πει, ο κύκλος ’15-’19 έχει κλείσει. Υπάρχει ένας καινούργιος κύκλος που έχει ανοίξει και περιέχει πολύ μεγάλη ανανέωση. Μπορείτε να ρωτήσετε τον κ. Τσίπρα. Είναι απάντηση ειλικρίνειας. Γι’ αυτή την ερώτηση πρέπει να ρωτήσετε τον Τσίπρα. Παππάς και Πολάκης χαίρουν της εμπιστοσύνης μου.

Δεν έχω πληροφόρηση. Ρωτήστε τον Αλέξη. Αν ήμουν στην κυβέρνηση τότε θα σας απαντούσα. Μη μου βάζετε λόγια στο στόμα. Δεν ήμουν στην κυβέρνηση, δεν γνωρίζω. Έχω να ασχοληθώ με πάρα πολλά ζητήματα».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Κασσελάκης: Λάθος ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ το 2016 για τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό – Δεν έχω καμία συμμετοχή σε εταιρεία"

Κολωνός: Επεισόδια στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εισαγγελική πρόταση για τον Ηλία Μίχο

Οργή έχει προκαλέσει η πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη της 12χρονης από τον Κολωνό για απαλλαγή του Ηλία Μίχου για τα αδικήματα του βιασμού και της μαστροπείας.

Μάλιστα στον σταθμό του μετρό στα Σεπόλια πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της απόφασης για τον Μίχο για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στα Σεπόλια.

Στο σημείο βρέθηκαν τουλάχιστον 200 άτομα που διαμαρτυρήθηκαν για την εισαγγελική πρόταση ενώ ένταση υπήρξε έξω από το μαγαζί του Ηλία Μίχου στην περιοχή.

Μάλιστα κάποιοι από την συγκέντρωση έσπασαν τις τζαμαρίες ενός σουβλατζίδικου δίπλα από το μαγαζί του βασικού κατηγορούμενου της υπόθεσης, ενώ επιτέθηκαν και στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης

Αγανάκτηση στα social media

Τεράστιο κύμα αγανάκτησης και στα social media με τους χρήστες να καταφέρονται κατά της Δικαιοσύνης και ειδικότερα κατά της εισαγγελέως που πρότεινε την απαλλακτική πρόταση για τον Ηλία Μίχο για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό.

«Απαράδεκτη η εισαγγελική πρόταση»

«Η κα εισαγγελέας όχι μας αιφνιδίασε απλά, είναι μια εισαγγελική πρόταση απαράδεκτη», λέει, μιλώντας στο Live News ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας.

«Ανέφερε ότι δέχεται πράγματι αυτά που είπε η 12χρονη και ξαφνικά αφού τα δέχεται έχουμε απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τον πρώτο κατηγορούμενο για τον βιασμό. Άρα πως τα δέχεται όταν η ίδια η ανήλικη είπε ότι τη βίαζε και μάλιστα με περιγραφή που έκανε;».

Όπως λέει ο κ. Λύτρας:«Ζήτησε την τιμωρία του πρώτου κατηγορούμενου για τη μαστροπεία αλλά όχι με οικονομικό αντάλλαγμα, αλλά με διευκόλυνση. Η 12χρονη είχε αναφέρει ότι ο πρώτος κατηγορούμενος την πήγαινε και σε οίκους ανοχής, που και αυτό η κα εισαγγελέας ουσιαστικά το έβγαλε από το κάδρο για τον πρώτο των κατηγορουμένων και ουσιαστικά επιρρίπτει το θέμα της μαστροπείας στη μητέρα».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο: «Θα σας αποκαλύψω ότι εξετάστηκε ψυχολόγος καθηγήτρια του πανεπιστήμιου, η παιδοψυχίατρος που παρακολουθεί την ανήλικη εδώ και 2 χρόνια και ένας άλλος ψυχίατρος. Όλοι οι ειδικοί είπαν ότι το παιδί λέει την αλήθεια σε σχέση με τον πρώτο κατηγορούμενο και ότι λέει την αλήθεια για τη μητέρα της. Το έχουν ξεψαχνίσει το παιδί οι ειδικοί. Και έρχεται τώρα μια εισαγγελική πρόταση χωρίς να έχει καμία αναφορά… Δεν το έχω ξαναδεί αυτό».

«Αυτή η πρόταση δεν πρόκειται να σταθεί στο δικαστήριο», κατέληξε ο κ. Λύτρας.

Η πρόταση που προκάλεσε αντιδράσεις

Πρόταση ενοχής έκανε η εισαγγελική λειτουργός και για τον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης για τέσσερα αδικήματα, όχι όμως για βιασμό, αδίκημα για το οποίο εισηγήθηκε την αθώωσή του, λόγω αμφιβολιών.

Η εισαγγελέας ζήτησε να κριθεί ένοχος ο 55χρονος καταστηματάρχης για τα αδικήματα της διακεκριμένης κατάχρησης ανηλίκου, της κατοχής πορνογραφικού υλικού (με ανήλικο κάτω 12 ετών αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία), της διευκόλυνσης της ανήλικης να εκδίδεται και της οπλοκατοχής.

Αντίθετα, εισηγήθηκε την απαλλαγή του, εκτός από το αδίκημα του βιασμού, και από τις κατηγορίες της μαστροπείας σε οίκους ανοχής, της μαστροπείας μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση πορνικών εσόδων και της εμπορίας.

«Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος κατηγορείτο καταρχάς για βιασμό, ο μοναδικός από τους 26. Η συγκεκριμένη κατηγορία ουδέποτε ανταποκρινόταν στην αλήθεια και αυτό πράγματι αποδεικνυόταν από την αρχή από όλο το αποδεικτικό υλικό», είπε η δικηγόρος του βασικού κατηγορούμενου, Μαρία Κουρτέση.

«Για μας δεν είναι αποδεκτή η πρόταση της εισαγγελέως, έχουμε επιχειρήματα, ειδικά όσο αφορά την απόρριψη του βιασμού», είπε η δικηγόρος της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου.

Πρόταση ενοχής και για τον «Μιχάλη»

Πρόταση ενοχής έκανε η εισαγγελέας και για τον περιβόητο «Μιχάλη», ο οποίος κατηγορείται ότι προωθούσε μέσω διαδικτύου την ανήλικη σε άλλους άνδρες, για τον οποίο ζήτησε να κριθεί ένοχος για διακεκριμένη μαστροπεία και διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκου.

Η εισαγγελέας ζήτησε, επίσης, να κριθούν ένοχοι και οι 22 εκ των 23 κατηγορουμένων που κατηγορούνται κατά περίπτωση για την τέλεση γενετήσιων πράξεων με την ανήλικη και παιδική πορνογραφία.

Στα πρόσωπα αυτά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων επιχειρηματίες, καταστηματάρχες, ένας γιατρός και ένας οδοντοτεχνίτης και ένας πρώην διαιτητής.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κολωνός: Επεισόδια στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εισαγγελική πρόταση για τον Ηλία Μίχο"

Επιστολική ψήφος: Μέσω myAADE η μεταβολή στοιχείων στο μητρώο εκλογέων

Νέα διαδικασία για τη διευκόλυνση των πολιτών που επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μέσω επιστολικής ψήφου στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου θέτει σε λειτουργία η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Μέσω της νέας αυτής διαδικασίας, παρέχεται η δυνατότητα υποβολής και κατά προτεραιότητα διεκπεραίωσης αιτημάτων μεταβολής / διόρθωσης των στοιχείων μητρώου των εκλογέων που δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν με τα στοιχεία του Βασικού Εκλογικού Καταλόγου, είτε λόγω εσφαλμένης καταχώρησης των στοιχείων τους στο μητρώο της ΑΑΔΕ, είτε λόγω πρόσφατης αλλαγής στοιχείων της ταυτότητάς τους.

Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τα αιτήματά τους στην ψηφιακή πύλη myAADE, στην εφαρμογή Τα Αιτήματά μου, στη διαδρομή Νέο Αίτημα > Φορολογία > (Θεματική Ομάδα) Μητρώο > (Διαδικασία) Μεταβολές στοιχείων φυσικού προσώπου για άσκηση του εκλογικού δικαιώματος μέσω επιστολικής ψήφου.

Στο αίτημα πρέπει να:

  • αναγράφονται τα στοιχεία επικοινωνίας (κινητό τηλέφωνο και e-mail)
  • επισυνάπτονται:

– συμπληρωμένο το έντυπο Δ210,

– φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας ή του ελληνικού διαβατηρίου, από τα οποία να προκύπτει η ορθή αναγραφή των στοιχείων ταυτοποίησης.

Ο πολίτης παρακολουθεί την εξέλιξη του αιτήματός του μέσα από την εφαρμογή, ενώ παράλληλα ενημερώνεται μέσω email, τόσο για τον μοναδικό κωδικό που θα λάβει, όσο και για την ολοκλήρωση/απάντησή του.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αποστολή του αιτήματος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) της ΑΑΔΕ στο 213-1621000, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 07:30 – 17:00.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστολική ψήφος: Μέσω myAADE η μεταβολή στοιχείων στο μητρώο εκλογέων"

Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Βροχερός θα είναι ο καιρός αύριο Πέμπτη 14/03/2024 σε πολλές περιοχές της χώρας σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός αύριο Πέμπτη 14/03/2024 επιφυλάσσει τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική νησιωτική χώρα και πρόσκαιρα το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά ηπειρωτικά Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια και τα δυτικά τους 16 με 18 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μικρής διάρκειας καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα θαλάσσια βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από τις μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα θαλάσσια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 17 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες οπότε ενδέχεται στα ηπειρωτικά τμήματα να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια.μικρής διάρκειας καταιγίδες.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, οπότε ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας"

Αλλαγή προδιαγραφών κτηρίων: Απόφαση ΕΕ για κατασκευές με μηδενικές εκπομπές αερίων

Με 370 ψήφους υπέρ πέρασε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο νέος κανονισμός περιορισμού της κατανάλωσης ενέργειας και εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τα κτήρια τα οποία και «ευθύνονται» για το 40% του προβλήματος. Προβλέπει απαγόρευση τοποθέτησης καυστήρων ορυκτών καυσίμων, τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στα νεόδμητα κτήρια ενώ ανοίγει τον δρόμο για νέα προγράμματα ανακαίνισης κατοικιών από τα ευρωπαϊκά κράτη.

Νέα νέα οδηγία για την βελτίωση της ενεργειακής κατάστασης των κτιρίων, αν εφαρμοστεί, θα φέρει μεγάλες αλλαγές στο οικιστικό τοπίο, της Ελλάδας. Αν σκεφθούμε πως ο στόχος είναι τα κτήρια να γίνουν ενεργειακής κλάσης Α+ την ώρα που ο μέσος όρος των ελληνικών κηρίων ανήκει στην κατηγορία Η, 7 ενεργειακές κλάσης χαμηλότερη, δηλαδή.

Ξεκινώντας από τα δημόσια κτήρια από το 2026 και σταδιακά μέχρι το 2030όλα τα νεόδμητα κτήρια θα πρέπει να είναι μηδενικών ρύπων. Σύμφωνα με τους μηχανικούς αυτό συνεπάγεται αύξηση κόστους κατασκευής κατά 10% . Η απόσβεση όμως, του επιπλέον κόστους, θα γίνει σε 3-5 χρόνια λόγω της δραματικής μείωσης κατανάλωσης ενέργειας.. Στα νέα κτήρια Α+ θα δούμε να προστίθενται φωτοβολταϊκά, μπαταρίες αποθήκευσης ενέργειας και αντλίες θερμότητας, προκειμένου να παράγουν και δική τους πράσινη ενέργεια

Ο μεγάλος πονοκέφαλος είναι το υφιστάμενο κτηριακό απόθεμα που έχει πολύ “κακή” ενεργειακή συμπεριφορά αφού καταναλώνει μεγάλα ποσά ενέργειας. Εδώ η οδηγία θα εφαρμοστεί σταδιακά με ενεργειακούς στόχους που θα αναβαθμίζονται προοδευτικά στο χρόνο. Ειδικά στην Ελλάδα που το κτηριακό απόθεμα είναι γερασμένο.

Το σίγουρο είναι ότι το 2040 όλα τα υφιστάμενα θα πρέπει να ξηλώσουν καυστήρες πετρελαίου και αερίου και να εξηλεκτρίσουν τη θέρμανσή τους . Για το σκοπό αυτό θα δοθούν κίνητρα αλλά και αντικίνητρα. Το πιο σημαντικό είναι η θωράκιση του κελύφους του κτηρίου, με θερμομονώσεις και κουφώματα που θα μηδενίζουν τις απώλειες, μπορεί ένα κτήριο να μειώσει έως και 90% την κατανάλωσης ενέργειας. Το κόστος για  τις ενεργειακές αναβαθμίσεις εκτιμάται από 300-500/ τμ και η απόσβεση αναμένεται σε 6-8 χρόνια.

Τι θα δούμε από εδώ και μετά: Περισσότερα επιδοτούμενα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας στα κτήρια, ενώ οι αντλίες θερμότητας θα αποτελούν πλέον τον επιλέξιμο τύπο θέρμανσης και ψύξης.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλαγή προδιαγραφών κτηρίων: Απόφαση ΕΕ για κατασκευές με μηδενικές εκπομπές αερίων"

Την Παρασκευή παρουσιάζεται στον στρατό ο Κασσελάκης – Η αλλαγή της τελευταίας στιγμής

Την Παρασκευή και για 20 μέρες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να φορέσει τα χακί, με τον ίδιο να αλλάζει συνεχώς στρατόπεδα.

Όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης, πρώτα ειπώθηκε πως θα καταταγεί στα Τεθωρακισμένα (στην Αυλώνα), εν συνεχεία στη Θήβα (όπου και επισκέφθηκε το στρατόπεδο, έτσι για να πάρει μια ιδέα πως ζουν εκεί οι στρατιώτες), μετά άλλαξε γνώμη και οι σύντροφοί του στην Κουμουνδούρου έλεγαν ότι θα καταταγεί στην Σπάρτη (Σώμα Εφοδιασμού Μεταφορών) και τώρα στο πάρα πέντε της κατάταξής τους, άλλαξε πάλι στρατόπεδο και ξαναπηγαίνει στη Θήβα. (Ίσως επειδή για να είναι πιο κοντά στην Κουμουνδούρου).

Προκαλεί πάντως εντύπωση το γεγονός της αλλαγής κέντρων εκπαίδευσης και ίσως δεν συμβαίνει συχνά ένας νεοσύλλεκτος να επιλέγει και το κέντρο που θα καταταγεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΒΗΜΑτοδότη, ο κ. Κασσελάκης ζήτησε να μην υπάρχει σε αυτόν ειδική μεταχείριση, να τον αντιμετωπίσουν όπως τους άλλους νεοσύλλεκτους, δηλαδή εγερτήριο στις 6 π.μ., αναφορά, ξύρισμα, γυμναστική, στίβος μάχης , ότι κάνει δηλαδή ένας νεοσύλλεκτος. Είναι άγνωστο εάν θα κάνει και «νούμερα» θαλαμοφύλακα, όπως κάνουν όλοι οι νεοσύλλεκτοι, πάντως σκοπιά, αφού δεν θα έχει ορκισθεί, είναι μάλλον δύσκολο…

Για πρώτη φορά πρόεδρος κόμματος και νεοσύλλεκτος

Μετά την ορκωμοσία θα πάρει και πέντε ημέρες άδεια τις οποίες και δικαιούται και αμέσως μετά… απολύεται.

Σε αυτές τις 20 ημέρες (που θα εκπαιδεύεται στο τυφέκιο) στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται σύσσωμο το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος. Είναι η πρώτη φορά που πρόεδρος κόμματος, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι νεοσύλλεκτος. Ο προηγούμενος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στο Ναυτικό (ορισμένοι είπαν ότι πήγε Ναυτικό με… βύσμα).

Και κάτι ακόμα που έχει τη σημασία του, νέος διοικητής στο Κέντρο Εκπαίδευσης στη Θήβα, θα είναι ο ταξίαρχος Κωνσταντίνος Σιρλαντζής μέχρι πρότινος εκπρόσωπος τύπου του ΓΕΕΘΑ και στενός συνεργάτης του στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου…

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Την Παρασκευή παρουσιάζεται στον στρατό ο Κασσελάκης – Η αλλαγή της τελευταίας στιγμής"

Στην Ελλάδα μέλος της συμμορίας των γιων του «Ελ Τσάπο»: Συνελήφθη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Μέλος της συμμορίας «Λος Τσαπίτος», που ανήκει στους γιους του περιβόητου «Ελ Τσάπο», εντοπίστηκε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο «Ελ. Βενιζέλος» όπου και συνελήφθη.

Σύμφωνα με την εκπομπή Live News, το μέλος της συμμορίας στην οποία είναι επικεφαλής οι γιοι του «Ελ Τσάπο» συνελήφθη στις 18 Μαρτίου, όταν επέστρεφε από την Αυστρία.

Όπως αναφέρουν τα μεξικάνικα ΜΜΕ τα μέλη του καρτέλ είναι υπό αναζήτηση εξοπλισμού τον οποίο διαθέτει ο στρατός της χώρας. Κάτι που προκαλεί ανησυχία και στην Ελληνική Αστυνομία αλλά και στην Interpol.

Υπενθυμίζεται πως το καρτέλ της Σιναλόα, ανήκει στον διαβόητο «Ελ Τσάπο» Χοακίν Γκουσμάν, ο οποίος θεωρείται ο μεγαλύτερος έμπορος ναρκωτικών του πλανήτη. Οι γιοι του με τους «Λος Τσαπίτος» αναβίωσαν την αυτοκρατορία του πατέρα τους (που είναι φυλακή) εισάγοντας τεράστιες ποσότητες φαιντανύλης.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Στην Ελλάδα μέλος της συμμορίας των γιων του «Ελ Τσάπο»: Συνελήφθη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»"

ΑΑΔΕ: Κατάσχεση 16.000 παραποιημένων προϊόντων με επώνυμα σήματα στο «Ελ. Βενιζέλος»

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση 16.380 τεμαχίων παραποιημένων προϊόντων με επώνυμα σήματα προχώρησαν οι τελωνειακοί της ΑΑΔΕ στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Αξιοποιώντας πληροφορίες του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΣΕΚ) και της ανάλυσης κινδύνου των Πληροφοριακών συστημάτων της ΑΑΔΕ, οι ελεγκτές έκαναν φυσικό έλεγχο 90 χαρτοκιβωτίων προέλευσης Κίνας σε αποθήκη του αερολιμένα.

Όπως διαπίστωσαν:

  • 71 χαρτοκιβώτια περιείχαν 6.880 τεμάχια παραποιημένες μπλούζες.
  • 19 χαρτοκιβώτια περιείχαν 9.500 τεμάχια παραποιημένα παιδικά μπρελόκ.

Τα προϊόντα αυτά θα καταστραφούν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και θα επιβληθεί πρόστιμο ύψους έως 20.000€.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Κατάσχεση 16.000 παραποιημένων προϊόντων με επώνυμα σήματα στο «Ελ. Βενιζέλος»"

Αθωώθηκαν οι οπαδοί της ΑΕΚ που άναψαν καπνογόνα σε ταράτσες στη Λαμία

Αθωώθηκαν οι οπαδοί της ΑΕΚ που βρέθηκαν σε ταράτσα παρακείμενη του γηπέδου «Αθ. Διάκος» στον αγώνα με τη Λαμία.

Κατά την διάρκεια των πανηγυρισμών των τεσσάρων τερμάτων που πέτυχε η Ένωση κόντρα στη Λαμία, κάποιοι φίλοι της ομάδας άναψαν πυρσούς με αποτέλεσμα μετά την λήξη του ματς, αστυνομικοί να προσαγάγουν όλους όσους βρίσκονταν στο σημείο και μέσω της ταυτοποίησης από κάμερες που βρίσκονταν στο γήπεδο, να μετατρέψουν 6 εξ αυτών σε συλλήψεις.

Ουσιαστικά η κατάθεση του αστυνομικού ως μάρτυρας βεβαίωσε αυτό που ισχυριζόταν οι πλευρά των φίλων της ΑΕΚ, πως εκτός από το γεγονός πως άναψαν κάποιοι πυρσοί στο σημείο κατά τους πανηγυρισμούς, δεν συνέβη το παραμικρό και η παρουσία των οπαδών ήταν κοσμιοτάτη.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης τοποθετήθηκαν αναφέροντας πως δεν γίνεται να γνωρίζουν οι φίλοι της Ένωσης ότι η χρήση καπνογόνων εκτός αγωνιστικού χώρου και εκτός ενός γηπέδου συνιστά ποινική πράξη.

Παράλληλα, σε ερώτηση των συνηγόρων αν η Αστυνομία τους έκανε κάποια παραίνεση πως απαγορεύεται η χρήση καπνογόνων -ακόμη και στην ιδιωτική ταράτσα που είχαν μαζευτεί- η απάντηση ήταν αρνητική.

Επίσης, ο υπεύθυνος της λέσχης φίλων της ΑΕΚ που κλήθηκε στο δικαστήριο ως μάρτυρας, ξεκαθάρισε πως αφού ήρθαν σε συννενόηση με τον ιδιοκτήτη της ταράτσας, η Αστυνομία τους επέτρεψε να ανέβουν στο οίκημα. Ένας άλλο μάρτυρας οπαδός της ΑΕΚ δήλωσε πως «εγώ ρώτησα έναν άνδρα των ΜΑΤ αν ξέρει που μπορώ  να πάω να δω τον αγώνα και μου υπέδειξε την ταράτσα που βρίσκονταν οι υπόλοιποι φίλοι της Ένωσης.»

Στις απολογία τους οι κατηγορούμενοι ένας-ένας επικαλέστηκαν το γεγονός πως υπήρξε αρχικά σύγχυση για το αν ή όχι θα γίνει ο αγώνας, πως είχαν εισιτήρια με ονοματεπώνυμο και πήγαν μεμονωμένα στο γήπεδο και αφού αντιλήφθηκαν την παρουσία κι άλλων φίλων της Ένωσης στην ταράτσα κτηρίου, ανέβηκαν για να παρακολουθήσουν τον αγώνα.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Αθωώθηκαν οι οπαδοί της ΑΕΚ που άναψαν καπνογόνα σε ταράτσες στη Λαμία"

Ένοπλη ληστεία σε περίπτερο στο Μενίδι: Τον κλείδωσε μέσα και το «έσκασε» από το παράθυρο

Ένας άγνωστος άνδρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και την απειλή όπλου, λήστεψε περίπτερο στο Μενίδι και συγκεκριμένα στην οδό Αγίου Διονυσίου το βράδυ της Τρίτης 27 Φεβρουαρίου.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Newsbomb.gr η γυναίκα που είχε βάρδια εκείνη την ώρα άρχισε να φωνάζει πανικόβλητη «βοήθεια» ενώ κλείδωσε τον δράστη μέσα στο περίπτερο με αποτέλεσμα ο ληστής να το «σκάσει» από το παράθυρο.

Ο δράστης μεγάλο χρηματικό ποσό και διέφυγε με όχημα το οποίο είχε παρκάρει 100 μέτρα μακριά από το περίπτερο. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό του.

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » " Ένοπλη ληστεία σε περίπτερο στο Μενίδι: Τον κλείδωσε μέσα και το «έσκασε» από το παράθυρο"

Ανακαλύφθηκαν 10 ναυάγια στην υποβρύχια ανασκαφή της Κάσου

Δέκα ναυάγια, καθώς και σημαντικά μεμονωμένα ευρήματα, τα οποία χρονολογούνται ενδεικτικά από την προϊστορία (3000 π.Χ.), την Κλασική περίοδο (460 π.Χ.), τα Ελληνιστικά (100 π.Χ. έως 100 μ.Χ.) και τα Ρωμαϊκά χρόνια (200 π.Χ. – 300 μ.Χ.), τη Βυζαντινή περίοδο (800 – 900 μ.Χ.), έως και ευρήματα από τη μεσαιωνική και οθωμανική περίοδο, ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της πολυετούς υποβρύχιας αρχαιολογικής έρευνας στη θαλάσσια περιοχή της Κάσου.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟ, από το 2019, η ερευνητική ομάδα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού πραγματοποίησαν τέσσερεις ερευνητικές αποστολές σε περιοχές ειδικού ενδιαφέροντος, αξιοποιώντας αρχαιολογικά και ιστορικά τεκμήρια, πηγές, μαρτυρίες και αναφορές στο νησί της Κάσου, από την Ιλιάδα του Ομήρου μέχρι τα νεότερα χρόνια. Η έρευνα ολοκληρώθηκε τέλη Οκτωβρίου 2023.

Τα ευρήματα καταγράφηκαν και τεκμηριώθηκαν με σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους, ενώ πραγματοποιήθηκαν δειγματοληπτικές ανελκύσεις αρχαιολογικών αντικειμένων, η μελέτη των οποίων προσφέρει νέες πληροφορίες και αρχαιολογικά δεδομένα, πτυχές της ιστορίας της Κάσου αλλά και της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Μεσογείου. Βυθισμένα κατάλοιπα αρχαίων πλοίων με εμπόρευμα από την Ισπανία, την Ιταλία, την Αφρική και τα παράλια της Μικράς Ασίας ήρθαν στο φως από μια διεπιστημονική ομάδα Ελλήνων και ξένων ερευνητών και καθηγητών, καταδυόμενων αρχαιολόγων, ιστορικών, αρχιτεκτόνων, τοπογράφων, συντηρητών, γεωλόγων, βιολόγων, εργατοτεχνιτών, μεταπτυχιακών φοιτητών, υποψήφιων διδακτόρων, μεταδιδακτορικών ερευνητών και άλλων ειδικών.

Όπως συμπληρώνει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟ, η ενδελεχής μελέτη του υλικού σε βάθη από -20μ. έως και -47μ. έφερε στο φως μοναδικά ευρήματα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται: ισπανικός αμφορέας τύπου Dressel 20 με σφράγισμα στη λαβή του που χρονολογείται μεταξύ 150-170 μ.Χ., αγγεία πόσης, φιάλες τύπου terra sigillata, οι οποίες ανήκουν στη ρωμαϊκή εποχή με Αφρικανική προέλευση, λίθινη άγκυρα της Αρχαϊκής περιόδου, καθώς και άλλα σημαντικά αρχαιολογικά τεκμήρια.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά η χαρτογράφηση και βαθυμετρία του υφάλου Κάσου-Καρπάθου και της περιοχής του Καρπαθολιμνιώνα, με τη χρήση ηχοβολιστικού μηχανήματος πλευρικής σάρωσης. Τέλος, εντοπίστηκαν τα κατάλοιπα ναυαγίου της νεότερης περιόδου, πιθανόν της εποχής του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Πρόκειται για ξύλινο σκάφος με μεταλλικά στοιχεία, το μέγεθος του οποίου υπολογίζεται στα 25μ.-30μ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η υποβρύχια έρευνα στην Κάσο αποτέλεσε το θέμα μίας πρωτότυπης κινηματογραφικής παραγωγής της AORI FILMS με τίτλο «Κατάδυση στην Ιστορία του Αιγαίου», διαθέσιμη σε ελληνική και αγγλική εκδοχή στο https://kasosproject.com/. Η ταινία έχει ήδη επιλεγεί για συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα κορυφαίων, διεθνών φεστιβάλ αρχαιολογικών ταινιών, μεταξύ των οποίων τα Τhe Archaeology Channel International Film Festival στην Αμερική και Firenze Archeofilm Festival στην Ευρώπη.

Η αποτίμηση της συνολικής έρευνας, εμπλουτισμένη με πρωτότυπες μελέτες από ιστορικούς, αρχαιολόγους, συντηρητές και άλλους επιστήμονες θα αποτελέσουν το αντικείμενο ξενόγλωσσου συλλογικού τόμου που προγραμματίζεται να εκδοθεί στα τέλη του 2024 από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Τον Ιούνιο του 2024, προγραμματίζεται η επέκταση της έρευνας στη θαλάσσια περιοχή της Καρπάθου, η οποία αποτελεί ενιαίο γεωγραφικό σύνολο με την Κάσο, τονίζει μεταξύ άλλων το ΥΠΠΟ.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανακαλύφθηκαν 10 ναυάγια στην υποβρύχια ανασκαφή της Κάσου"

Κολωνός: Η εισαγγελέας πρότεινε πλήρη ενοχή της μάνας της 12χρονης - Ζήτησε απαλλαγή Mίχου για τον βιασμό

Την ενοχή της μητέρας της 12χρονης από τον Κολωνό για το αδίκημα της μαστροπείας αλλά.και της πορνογραφίας (με διανομή ακατάλληλου υλικού σε κατηγορούμενους) σε βάρος της κόρης της, πρότεινε, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας της έδρας στη εν εξελίξει κεκλεισμένων των θυρών, δίκη για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της ανήλικης μαθήτριας.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας φέρεται να ζητεί την ενοχή της μητέρας της 12χρονης για το αδίκημα της μαστροπείας με τη μορφή της εξώθησης και της διευκόλυνσης αλλά και αφόρητων πιέσεων προς το παιδί συναισθηματικού εκβιασμού και προτροπών προκειμένου αυτό να εκδίδεται.

Ακόμη η εισαγγελέας φέρεται να δέχθηκε ότι η κατηγορούμενη μητέρα, μέσω πληροφοριακών συστημάτων και πάλι με τη μορφή αφόρητων πιεσεων και προτροπών φέρεται να εξωθούσε το παιδί να παράγει βίντεο και φωτογραφίες ώστε να της φερνει χρήματα.

Συγκεκριμένα, κατά πληροφορίες, η εισαγγελέας φέρεται να πρότεινε ενοχή για τη μητέρα για τα αδικήματα:
  • -Της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας καθώς φέρεται να έχει διανείμει υλικό της ανήλικης σε συγκατηγορούμενους
  • -Της διακεκριμένης περίπτωσης μαστροπείας με την επιβαρυντική περίσταση δεδομένου ότι η ίδια είναι πρόσωπο που έχει την επιμέλεια και την φροντίδα της ανήλικης.
Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελέας φέρεται να πρότεινε ενοχή της μητέρας και για το αδίκημα της εκβίασης σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος της συζύγου του Ηλία Μίχου.

Η εισαγγελέας νωρίτερα φέρεται να πρότεινε την απαλλαγή του Ηλία Μίχου για τα αδίκηματα του βιασμού λόγω αμφιβολιών αλλά και για το αδίκημα της μαστροπείας με τη μορφή του εξαναγκασμού (σ.σ. η εισαγγελέας ως προς τη μαστροπεία ζήτησε μετατροπή σε διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται).

Παράλληλα, την ενοχή των 22 εκ των 23 συνολικά κατηγορουμένων που φέρονται ότι είχαν συνευρεθεί σεξουαλικά με την 12χρονη από τον Κολωνό έναντι αμοιβής, ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτό Δικαστήριο στη δίκη για την σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης. Συγκεκριμένα η εισαγγελέας ζήτησε οι κατηγορούμενοι να κηρυχθούν ένοχοι για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο έναντι αμοιβής που έχει συμπληρώσει τα 12. Αντίθετα, η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή λόγω αμφιβολιών ενός κατηγορούμενου για το αδίκημα αυτό. Πρόκειται για έναν άνδρα πακιστανικής καταγωγής.

Ο «Μιχάλης»

Σχετικά με τον δεύτερο βασικό κατηγορούμενο γνωστό ως «Μιχάλη», η εισαγγελική λειτουργός φέρεται να ζήτησε να κριθεί ένοχος για διακεκριμένη μαστροπεία προσώπου νεότερου των 15 ετών με σκοπό κέρδους και για διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκου κάτω των 12 ετών. Αντίθετα για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο η εισαγγελέας φέρεται να ζήτησε αθώωσή του για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής καθώς φέρεται να υποστηρίχθηκε ότι δεν προέκυψε ότι συναντήθηκε με την 12χρονη.

Aπαλλαγή Mίχου για τον βιασμό της 12χρονης προτείνει η εισαγγελέας - Για ποιες κατηγορίες ζητά ενοχή

Απαλλακτική για τα αδίκηματα του βιασμού λόγω αμφιβολιών αλλά και για το αδίκημα της μαστροπείας με τη μορφή του εξαναγκασμού (σ.σ. η εισαγγελέας ως προς τη μαστροπεία ζήτησε μετατροπή σε διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται) σε βάρος της 12χρονης από τον Κολωνό, φέρεται να είναι σύμφωνα με πληροφορίες για τον Ηλία Μίχο η εισαγγελέας της έδρας όπου διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών η δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελέας σήμερα αναπτύσσει την πρότασή του επί της ενοχής ή μη των 26 κατηγορουμένων της υπόθεσης και μέχρι στιγμής φέρεται να έχει προτείνει την απαλλαγή του βασικού κατηγορούμενου, δηλαδή του Ηλία Μίχου από το αδίκημα του βιασμού της ανήλικης.

Αναλυτικότερα η εισαγγελέας φέρεται να έχει προτείνει την ενοχή του Ηλία Μίχου για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί.

Ακόμη φέρεται να έχει ζητήσει την ενοχή του εν λόγω κατηγορούμενου για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κάτω των 12 ετών αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία. Επιπλέον η εισαγγελέας φέρεται να ζήτησε την ενοχή Μίχου και για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται αλλά και για οπλοκατοχή. Αντίθετα η εισαγγελέας φέρεται να ζήτησε να κηρυχθεί αθώος ο Μίχος λόγω αμφίβολιων για βιασμό της 12χρονης, για μαστροπεία σε οίκους ανοχής και για μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση πορνικών εσόδων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Κολωνός: Η εισαγγελέας πρότεινε πλήρη ενοχή της μάνας της 12χρονης - Ζήτησε απαλλαγή Mίχου για τον βιασμό"

Λαύριο: Παραδόθηκε ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Συρίγος – Κατηγορείται για εμπρησμό

Αυτοβούλως στην Πυροσβεστική υπηρεσία Λαυρίου πήγε ο αντιδήμαρχος της περιοχής Μιχάλης Συρίγος μετά τις κατηγορίες για εμπρησμό.

Κατά πληροφορίες, ο αντιδήμαρχος πήγε αρχικά στο αστυνομικό τμήμα Λαυρίου και παραδόθηκε. Οι αστυνομικοί ειδοποίησαν την πυροσβεστική και στελέχη της Διεύθυνσης Εγκλημάτων Εμπρησμού θα τον παραλάβουν ώστε να τον εξετάσουν.

Νωρίτερα, σε παρέμβαση σχετικά με την φωτιά που ξέσπασε στο Λαύριο και τις κατηγορίες κατά αντιδημάρχου έκανε στον ANT1 ο Δημήτρης Λουκάς, Δήμαρχος Λαυρεωτικής.

Ο Δημήτρης Λουκάς είπε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ότι δεν υπήρξε κανένας εμπρησμός και απόρησε με την διακίνηση σχετικών πληροφοριών, αναφέροντας ότι γινόταν ελεγχόμενη καύση κλαδιών, με την άδεια της Πυροσβεστικής, σε χώρο του Δήμου.

Όπως εξήγησε, «συγκεντρώνουμε τα κλαδιά σε έναν χώρο και προχωρούμε σε ελεγχόμενη καύση. Τα καίμε λίγα – λίγα, πάντοτε παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου και έχοντας εκεί το πυροσβεστικό όχημα του Δήμου για να αποτραπεί επέκταση της φωτιάς. Κατά την καύση της Τρίτης, πήρε φωτιά ο μεγάλος όγκος των κλαδεμάτων» και έτσι χρειάστηκε παρέμβαση της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, που εξεδόθη στις 21:26 της Τρίτης, μετά από έρευνα του Ανακριτικού Τμήματος σχετικά με τα αίτια και τις συνθήκες της φωτιάς, προέκυψε συγκεκριμένος υπαίτιος, για τον οποίο εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και ξεκίνησε η αναζήτηση του από τους αστυνομικούς, προκειμένου να συλληφθεί.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος αναφέρει «Μετά από επισταμένη έρευνα υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), σε συνεργασία με το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Λαυρίου, όσον αφορά τις συνθήκες και τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα, Τρίτη, 12 Μαρτίου και Ω/13:21, σε υπαίθριο χώρο εναπόθεσης υπολειμμάτων καλλιεργειών, στη θέση «Φοινικόδασος», ιδιοκτησίας δήμου Λαυρεωτικής, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ημεδαπός, κάτοικος Λαυρίου. Για τον λόγο αυτόν εκδόθηκε σχετικό δελτίο αναζήτησης και σύλληψής του από την ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Σημειώνεται ότι ο υπαίθριος χώρος βρίσκεται πλησίον σχολικού συγκροτήματος (ΕΠΑΛ Λαυρίου), με πλήρη δραστηριότητα την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Λαύριο: Παραδόθηκε ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Συρίγος – Κατηγορείται για εμπρησμό"

Εικόνες καταστροφής στο κοιμητήριο της Γαστούνης – Ανεμοστρόβιλος «σάρωσε» τα πάντα

Σοβαρές καταστροφές υπέστη τα ξημερώματα χθες, το κοιμητήριο της Γαστούνης, από ανεμοστρόβιλο που έπληξε την ευρύτερη περιοχή εξαιτίας της κακοκαιρίας που επικρατούσε.

Ο ανεμοστρόβιλος προκάλεσε σοβαρές ζημιές στα μνήματα με το εκκλησιαστικό συμβούλιο να αντικρίζει μια αποκαρδιωτική εικόνα με το πρώτο φως της ημέρας.

Άμεσα το σημείο επισκέφθηκαν ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Καλαρίτης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικής Υπηρεσίας, Δημοσθένης Χριστόπουλος καθώς και ο πρόεδρος της κοινότητας Γαστούνης, Γιάννης Καράμπελας όπου είδαν από κοντά τις ζημιές που έχουν προκληθεί, με τον κ. Καλαρίτη, να ενημερώνει με την σειρά του άμεσα τον δήμαρχο Πηνειού, Αλέξη Καστρινό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καστρινός έδωσε κατευθύνσεις ώστε να καταγραφούν από την αρμόδια υπηρεσία οι ζημιές ώστε να κινηθούν άμεσα και οι διαδικασίες της πολιτικής προστασίας για την αποκατάστασή τους.

Τις ζημιές είδαν οι αντιδήμαρχοι Μιχάλης Καλαρίτης και Δημοσθένης Χριστόπουλος που με την σειρά τους ενημέρωσαν τον κ. Καστρινό ενώ στο σημείο βρέθηκε από νωρίς και ο πρόεδρος της κοινότητας, Γιάννης Καράμπελας.

Όπως ανέφερε στην εφ. Πατρίς ο πρόεδρος της κοινότητας Γαστούνης, Γιάννης Καράμπελας, η εικόνα που παρουσιάζει το κοιμητήριο της πόλης, είναι αποκαρδιωτική, καθώς σε μια μεγάλη έκταση οι ζημιές είναι σοβαρές ενώ ο ανεμοστρόβιλος έχει καταστρέψει ακόμα και τις ταφόπλακες. Την ίδια εικόνα περιέγραψε στην εφ. Πατρίς και ο ιερέας π. Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος που επισκέφθηκε τον χώρο του κοιμητηρίου.

patrisnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εικόνες καταστροφής στο κοιμητήριο της Γαστούνης – Ανεμοστρόβιλος «σάρωσε» τα πάντα"

Δεν θα δικαστεί σε δεύτερο βαθμό η Δούρου και 5 ακόμη πρόσωπα για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα – Απορρίφθηκε η εισαγγελική έφεση

Έξι συνολικά άτομα ανάμεσά τους και η τότε περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου δεν θα δικαστούν τελικά από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο για τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν τη Μάνδρα Αττικής το 2017 και οδήγησαν στο θάνατο 25 άτομα.

Την εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί η απόφαση που έλαβε πριν από λίγο το δευτεροβάθμιο δικαστήριο κρίνοντας ότι εισαγγελική έφεση που είχε ασκηθεί για τα πρόσωπα αυτά πρέπει να απορριφθεί ως εκπρόθεσμη.

Να σημειωθεί ότι σε πρώτο βαθμό τα συγκεκριμένα πρόσωπα είχαν αθωωθεί από κάθε κατηγορία όμως η αρμόδια εισαγγελική αρχή άσκησε έφεση κατά της αθώωσής τους και έτσι κάθισαν ξανά στο εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου. Αυτό τελικά αποφάνθηκε ότι ή έφεση κατά της αθώωσης τους δεν πρέπει να γίνει δεκτή ως εκπρόθεσμη.

Να σημειωθεί ότι αίτημα για την απόρριψη της έφεσης είχαν υποβάλει η συνήγοροι των συγκεκριμένων προσώπων και αυτό έγινα δεκτό από το δικαστήριο.

Πλέον η δίκη για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα θα συνεχιστεί σε δεύτερο βαθμό με 8 κατηγορούμενους, οι οποίοι είναι στελέχη της αυτοδιοίκησης και άλλων υπηρεσιών.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν θα δικαστεί σε δεύτερο βαθμό η Δούρου και 5 ακόμη πρόσωπα για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα – Απορρίφθηκε η εισαγγελική έφεση"

Στη Βουλή οι ρυθμίσεις για το φθηνότερο αγροτικό τιμολόγιο ρεύματος – Τι προβλέπουν

Οι διατάξεις για την εφαρμογή των μέτρων για το αγροτικό ρεύμα που περιλαμβάνουν ρύθμιση χρεών και εξασφάλιση ανταγωνιστικού κόστους από μονάδες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας περιλαμβάνονται σε τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου για την «Ενίσχυση δικηγορικής ύλης», που συζητείται στη Βουλή.

Πρόκειται για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα και στηρίζονται κατά κύριο λόγο σε διμερείς μακροχρόνιες (τουλάχιστον δεκαετούς διάρκειας) συμβάσεις προμήθειας ρεύματος σε καταναλωτές αγροτικής χρήσης.

Η τροπολογία προβλέπει τη σύνδεση των εν λόγω μονάδων ΑΠΕ στα δίκτυα κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, ενώ για τα ληξιπρόθεσμα χρέη έως 31/12/2023 παρέχεται η δυνατότητα άτοκης ρύθμισης, καθώς το Δημόσιο αναλαμβάνει να καταβάλει τους τόκους στους προμηθευτές. Προβλέπεται επίσης απόλυτη προτεραιότητα και για τις ΑΠΕ που θα τροφοδοτούν ενεργοβόρες βιομηχανίες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι τιμές για το αγροτικό ρεύμα, διαμορφώνονται ως εξής:

Για τα πρώτα 2 χρόνια:

  • Κάτοχοι συνδέσεων αγροτικού ρεύματος που ανήκουν σε συνεργατικά σχήματα ή ασκούν συμβολαιακή γεωργία χωρίς ληξιπρόθεσμες οφειλές: 9,3 λεπτά την κιλοβατώρα.
  • Λοιποί κάτοχοι συνδέσεων αγροτικού ρεύματος χωρίς ληξιπρόθεσμες οφειλές: 9,8 λεπτά την κιλοβατώρα.
  • Κάτοχοι συνδέσεων αγροτικού ρεύματος που ανήκουν σε συνεργατικά σχήματα ή ασκούν συμβολαιακή γεωργία με ληξιπρόθεσμες οφειλές: 10,5 λεπτά την κιλοβατώρα.
  • Λοιποί κάτοχοι συνδέσεων αγροτικού ρεύματος με ληξιπρόθεσμες οφειλές: 11 λεπτά την κιλοβατώρα.

Για τα υπόλοιπα 8 έτη για το 1/3 της κατανάλωσης των συγκεκριμένων παροχών η τιμή είναι ενιαία και διαμορφώνεται στα 9 λεπτά την κιλοβατώρα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Στη Βουλή οι ρυθμίσεις για το φθηνότερο αγροτικό τιμολόγιο ρεύματος – Τι προβλέπουν"

Τρόμος για δύο ηλικιωμένους στη Λαμία: Τους έδεσαν με ταινία, έβαλαν φωτιά στο σπίτι και τους απείλησαν με κόφτη!

Στιγμές βγαλμένες από ταινία τρόμου βίωσαν στα χέρια κακοποιών, δύο αδέλφια ηλικίας 84 και 81 ετών μέσα στο σπίτι τους σε περιοχή της Λαμίας, στις 23:00το βράδυ της Δευτέρας.

Δύο τουλάχιστον δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και αφού έκοψαν το ρεύμα στο σπίτι των ηλικιωμένων, μπήκαν στο σπίτι και έδεσαν με ταινία τα χέρια των θυμάτων τους.

Στην συνέχεια άναψαν φωτιά στο χαλί του σαλονιού και υπό την απειλή κόφτη μετάλλων, κατάφεραν να τους πείσουν να τους αποκαλύψουν που είχαν τα χρήματα τους. Τους αφαίρεσαν 4.700 ευρώ και μία τραπεζική κάρτα. Μετά από τρεις ώρες, οι δράστες αποχώρησαν από την οικία και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Τα θύματα κατάφεραν να λυθούν στις 06:55 της Τρίτης και ενημέρωσαν φιλικό τους πρόσωπο, ο οποίος περί ώρα 07:10 της ιδίας, ενημέρωσε το αστυνομικό τμήμα.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρόμος για δύο ηλικιωμένους στη Λαμία: Τους έδεσαν με ταινία, έβαλαν φωτιά στο σπίτι και τους απείλησαν με κόφτη!"

Ανήλικος πυροβόλησε όχημα επειδή τον προσπέρασε στο Ηράκλειο

Ένας ανήλικος ήταν ο «πιστολέρο» που είχε ανοίξει πυρ εναντίον ενός διερχόμενου αγροτικού φορτηγού επειδή... θύμωσε που ο οδηγός του τον προσπέρασε στην κοινότητα Χάρακας του Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων στο Ηράκλειο, στις 24 Φεβρουαρίου, ευτυχώς χωρίς να τραυματίσει κάποιον από τους επιβαίνοντες.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Αστερουσίων που ερευνούσαν την υπόθεση, ταυτοποίησαν τον ανήλικο δράστη και, το πρωί της Τρίτης, έκαναν έρευνα μαζί με τους συναδέλφους τους του Τ.Α.Ε. Μεσαράς στο σπίτι του στην περιοχή Τσιφούτ Καστέλι του Δήμου Γόρτυνας, όπου ανακάλυψαν μία κυνηγετική καραμπίνα και το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στο επεισόδιο, το οποίο εστάλη για βαλλιστική εξέταση.

Ο νεαρός συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία για την κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου, ενώ η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του αφορά στα αδικήματα της οπλοχρησίας και της πρόκλησης φθορών. Μαζί του συνελήφθη και ο 48χρονος πατέρας του που κατηγορείται για οπλοκατοχή και παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Ανήλικος πυροβόλησε όχημα επειδή τον προσπέρασε στο Ηράκλειο"

Η πρώτη εμπλοκή της φρεγάτας ΥΔΡΑ στην επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ: Πυρά εναντίον δυο UAVs

Σε επιχείρηση για την προστασία ενός εμπορικού πλοίου στον Κόλπο του Άντεν κοντά στην Υεμένη, συμμετείχε, τα ξημερώματα της Τετάρτης, η φρεγάτα ΥΔΡΑ.

Όπως έγινε γνωστό, σύμφωνα με πληροφορίες από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, τις πρωινές ώρες η φρεγάτα «Ύδρα», στο πλαίσιο της επιχείρησης της EUNAVFOR ASPIDES στον Κόλπο του Άντεν, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, έβαλε με πυροβόλο εναντίον δύο μη επανδρωμένων αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες εμπλοκής, τα οποία απομακρύνθηκαν.

H φρεγάτα συνεχίζει κανονικά την αποστολή της.

Τα χαρακτηριστικά της φρεγάτας «Ύδρα»

Η φρεγάτα «Ύδρα» είναι το πέμπτο πλοίο που φέρει αυτό το όνομα στην ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού. Είναι φρεγάτα γερμανικής κατασκευής, τύπου ΜΕΚΟ 200 ΗΝ -πρόκειται για την πρώτη φρεγάτα αυτού του τύπου. Καθελκύστηκε στο Αμβούργο της Γερμανίας τον Ιούνιο του 1991 και παραδόθηκε στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό τον Οκτώβριο του 1992.

  • Διαστάσεις: 117/14,8/6 μέτρα
  • Εκτόπισμα: 3.350 τόνοι
  • Πλήρωμα: Δυνατότητα ενδιαιτήσεως 205 ατόμων
  • Ταχύτητα: 30 κόμβοι
  • Πρόωση: CODOG (Combined Diesel Or Gas) 2 αεροστρόβιλοι LM2500 και 2 diesel MTU20V

Οπλισμός:

  • 1 πυροβόλο 5 ιντσών/54,
  • 2 συστήματα εγγύς προστασίας Phalanx,
  • 8 Κ/Β Ε/Ε Harpoon,
  • 16 Κ/Β Ε/Α ESSM (Envolved Sea Sparrow Missile),
  • 2 τριπλοί Τ/Λ Mk32,
  • εκτοξευτής ΗΝ αντιμέτρων και ανάλογος ΗΝ εξοπλισμός,
  • δύναται να μεταφέρει ένα ελικόπτερο S-70B-6 Aegean Hawk.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Η πρώτη εμπλοκή της φρεγάτας ΥΔΡΑ στην επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ: Πυρά εναντίον δυο UAVs"

Συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, όπλων και κατοχή εκρηκτικών υλών στο Ρέθυμνο

Συνελήφθη, χθές (12.03.2024) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνης, από αστυνομικούς του του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, όπλων και κατοχή εκρηκτικών υλών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων που εκπονεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, σήμερα το πρωί (12.03.2024) πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του ημεδαπού όπου βρέθηκαν και κατασχεθήκαν:

  • 1.147 γραμμάρια κάνναβης
  • 163 δενδρύλλια κάνναβης 
  • 2 κιλά και 160 γραμμάρια ζελατινοδυναμίτιδα 
  • 17 πυροκροτητές,
  • τμήματα βραδύκαυστου φυτιλιού συνολικού μήκους (212) εκατοστών
  • κυνηγετικό όπλο,
  • ζυγαριά ακριβείας,
  • το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ,
  • κινητό τηλέφωνο και σπόροι κάνναβης
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου.

rethemnosnews

Διαβάστε Περισσότερα » " Συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, όπλων και κατοχή εκρηκτικών υλών στο Ρέθυμνο"

Δράμα: Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέθετε κλεμμένες επιταγές και διακινούσε παράνομα μετανάστες

Μια καλά δομημένη συμμορία εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές σε Αττική, Καβάλα και Δράμα, τα μέλη της οποίας δρούσαν από το 2023 διαθέτοντας κλεμμένες – νοθευμένες τραπεζικές επιταγές, σε εμπορικές επιχειρήσεις, από τις οποίες προμηθεύονταν αυτοκίνητα και εμπορικά προϊόντα.

Με την αγορά των οχημάτων πραγματοποιούσαν παράνομες μεταφορές μεταναστών, τους οποίους παραλάμβαναν από περιοχές του Έβρου και τους προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας.

Κατά την επιχείρηση των αστυνομικών αρχών, χθες το πρωί, σε περιοχές της Αττικής και της Καβάλας, μετά από πολύμηνη συστηματική έρευνα που διεξήγαγε το τμήμα Ασφαλείας Δράμας, συνελήφθησαν οχτώ ημεδαποί, μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται ακόμη οχτώ μέλη της, τρεις αλλοδαποί και πέντε ημεδαποί. Σημειώνεται ότι τέσσερα ακόμα μέλη, είναι ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης, για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της κατ’ εξακολούθησης διάπραξης εξαπατήσεων, πλαστογραφιών, διακινήσεων μη νόμιμων μεταναστών, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί συνολικά επτά απάτες, τετελεσμένες και σε απόπειρα, επτά διακινήσεις μη νόμιμων μεταναστών καθώς και μια αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος, που διαπράχθηκαν από τον Ιούλιο του 2023 μέχρι και τον Μάρτιο του 2024, κατά τις οποίες τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, αποκόμισαν συνολικά παράνομο περιουσιακό όφελος πάνω των 120.000 ευρώ.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα οχήματα, στις οικίες τους καθώς και από την κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων: ένα περίστροφο κρότου, ένα μαχαίρι, μια κυνηγετική καραμπίνα, 18 φυσίγγια, τέσσερεις τραπεζικές επιταγές, τρεις ηλεκτρονικές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, χρηματικά ποσά, και πλήθος καρτών τηλεφωνικών συνδέσεων και κινητών τηλεφώνων.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρία οχήματα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής δραστηριότητας συνεχίζεται.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Δράμα: Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέθετε κλεμμένες επιταγές και διακινούσε παράνομα μετανάστες"

Απόπειρα ληστείας με μπουλντόζα σε κοσμηματοπωλείο στο Καπανδρίτι – Βίντεο ντοκουμέντο

Κινηματογραφική απόπειρα ληστείας τα ξημερώματα, στο Καπανδρίτι.Οι επίδοξοι ληστές εισέβαλαν με μπουλντόζα σε κοσμηματοπωλείο, ισοπεδώνοντας την είσοδο του καταστήματος. Ωστόσο ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός ασφαλείας ρίψης καπνογόνων, και οι διαρρήκτες αποχώρησαν με άδεια χέρια.

Το EΡΤNews φέρνει στη δημοσιότητα βίντεο όπου οι δράστες σπρώχνουν όχημα που βρισκόταν παρκαρισμένο στην είσοδο του καταστήματος με άλλο όχημα για να περάσει η μπουλντόζα. Όπως είπε ο δημοσιογράφος, Κώστας Παπαδόπουλος, οι δράστες είδαν ότι μπροστά στο μαγαζί ήταν ένα όχημα, έσπασαν το τζάμι του οδηγού, έλυσαν το χειρόφρενο του αυτοκινήτου και με άλλο αυτοκίνητο που είχαν μαζί τους το μετακίνησαν και το απομάκρυναν σε μία απόσταση 20 – 25 μέτρων.

Στη συνέχεια με τη μπουλντόζα ισοπέδωσαν την είσοδο και τις βιτρίνες, διέλυσαν κοσμήματα και ρολόγια όμως δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε το χρηματοκιβώτιο, ούτε ό,τι υπήρχε μέσα στην επιχείρηση, καθώς υπήρχε σύστημα ασφαλείας με καπνογόνα που δεν τους επέτρεψε να δράσουν.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Απόπειρα ληστείας με μπουλντόζα σε κοσμηματοπωλείο στο Καπανδρίτι – Βίντεο ντοκουμέντο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news