facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Συνελήφθη 24χρονος για τους πυροβολισμούς στα Άνω Λιόσια – Το πιστόλι που χρησιμοποίησε είχε κλαπεί από αστυνομικό

Συνελήφθη με ένταλμα την Τρίτη (18/4) ένας 24χρονος, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παράβαση του νόμου περί όπλων και βία κατά υπαλλήλων.

Μετά την σύλληψη του 24χρονου, που οδηγήθηκε στο Εισαγγελέα, εντοπίσθηκε σε σημείο περιμετρικά του σπιτιού του το πιστόλι με το οποίο έκανε τις παραπάνω αξιόποινες πράξεις. Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για υπηρεσιακό πιστόλι που είχε κλαπεί από σπίτι αστυνομικού τον Ιανουάριο στην Ηλιούπολη.

Σχετικά με το χρονικό της υπόθεσης, ο 24χρονος το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης (13/4/23) μαζί με δύο συγκατηγορούμενους, ηλικίας 28 και 24 ετών, πυροβόλησαν κατά οχήματος στο οποίο επέβαινε ένας 32χρονος με τη σύζυγο και τα ανήλικα τέκνα του, έξω από ένα πρατήριο υγρών καυσίμων στα ‘Ανω Λιόσια.

Στην συνέχεια και ενώ από τους πυροβολισμούς δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός ο 32χρονος έφυγε από το σημείο με το αυτοκίνητο του, με τους δράστες να τον καταδιώκουν με το δικό τους όχημα.

Κατά την διάρκεια του «κυνηγητού» των δύο οχημάτων στη Λεωφόρο Φυλής, το όχημα των δραστών προσέκρουσε σε περιπολικό, που ακινητοποιήθηκε, με αποτέλεσμα αυτοί να διαφύγουν.

Μετά την κινητοποίηση των δυνάμεων που περιπολούσαν στην περιοχή, αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν το όχημα που είχε βληθεί από τους πυροβολισμούς προηγουμένως στα ‘Ανω Λιόσια.

Στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκε μια βολίδα στο χώρο των αποσκευών και από το σημείο που έλαβαν χώρα οι πυροβολισμοί περισυλλέχθηκαν 3 κάλυκες.

Από την διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι ο 32χρονος οδηγός του λίγες ώρες πριν συμβεί το παραπάνω περιστατικό, είχε πάει μαζί με ένα 34χρονο και είχαν πυροβολήσει με κυνηγητικό όπλο έξω από το σπίτι του 28χρονου. Από το σημείο η ΕΛΑΣ περισυνέλεξε 4 κάλυκες.

Λόγω της παραπάνω επίθεσης ο 32χρονος συνελήφθη την Μεγάλη Παρασκευή (14/4) για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση του νόμου περί όπλων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη 24χρονος για τους πυροβολισμούς στα Άνω Λιόσια – Το πιστόλι που χρησιμοποίησε είχε κλαπεί από αστυνομικό"

Λαμία: Στη φυλακή και ο τέταρτος ρομά που είχε ξυλοκοπήσει τους δημοτικούς αστυνομικούς

Μετά από 4 ολόκληρους μήνες από την καταδικαστική απόφαση του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας και 6,5 σχεδόν μήνες από τον ξυλοδαρμό των δημοτικών αστυνομικών στην πλατεία Πάρκου, οδηγήθηκε στη Φυλακή και ο τέταρτος δράστης (από τους πέντε συνολικά) της άνανδρης επίθεσης σε βάρος των δημοτικών υπαλλήλων.

Πρόκειται για τον 29χρονο Ρομά που δεν παρευρισκόταν στο Δικαστήριο κατά την εκδίκαση της υπόθεσης και έκτοτε αναζητούταν. Ο 29χρονος είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης (4) ετών και (9) μηνών, για τα αδικήματα της αντίστασης, επικίνδυνης και βαριάς σωματικής βλάβης, καθώς και διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς. Συνελήφθη το μεσημέρι της τετάρτης (18/4/23) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας.

Με την ίδια ποινή είχαν καταδικασθεί ακόμη τρεις Ρομά, μεταξύ των οποίων και ένας 18χρονος, στον οποίο είχε δοθεί όμως η ευκαιρία συμμόρφωσης δίνοντας αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του. Επιπλέον ο οδηγός του οχήματος που είχε προκαλέσει το επεισόδιο είχε τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης 5 ετών και 6 μηνών.

Η επίθεση στους δημοτικούς αστυνομικούς, που είχε σοκάρει το πανελλήνιο για την αγριότητα της, είχε σημειωθεί το βράδυ της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου 2022 στην κεντρική πλατεία Πάρκου της Λαμίας, με αφορμή παρατήρηση του δημοτικού υπαλλήλου σε Ρομά οδηγό που είχε αφήσει το αυτοκίνητό του σε θέση που απαγορευόταν.

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Λαμία: Στη φυλακή και ο τέταρτος ρομά που είχε ξυλοκοπήσει τους δημοτικούς αστυνομικούς "

Θανάσης Κοντάρης: Παραιτήθηκε ο γιατρός της Σερίφου που ήρθε από τη Σουηδία - Συγκλονίζει η επιστολή του

Τους λόγους της παραίτησής του γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Facebook ο γενικός γιατρός Eπιμελητής Α του Περιφερειακού Ιατρείου Σερίφου, Θανάσης Κοντάρης.

Μεταξύ άλλων, ο γιατρός που εργαζόταν για πολλά χρόνια στη Σουηδία, αναφέρει σε μια συγκλονιστική επιστολή που έστειλε στον υπουργό Υγείας, πως «οι κάτοικοι της Σερίφου αλλά και άλλων μικρών νησιών αντιμετωπίζονται ως πολίτες τρίτης κατηγορίας».

Τόνισε δε, πως «η υποστελέχωση σε συνδυασμό με την πανδημία καθώς και την όλο αυξανόμενη ζήτηση υπηρεσιών υγείας έχει εξουθενώσει ψυχικά και σωματικά ιατρούς, νοσηλευτές και όσους εργάζονται στον χώρο της υγείας.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο του Αθανάσιου Κοντάρη

«TΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ

Με βαριά την καρδιά ,σχεδόν αναγκασμένος (αγανακτισμένος), αλλά παράλληλα και με ένα αίσθημα ανακούφισης, κλείνει ένας κύκλος.

Παραθέτω το υπόμνημα - συνοδευτικό της παραίτησης μου από το ΕΣΥ - που παράλαβε ο Υπουργός Υγείας.

Ευχαριστώ όλους όσους βρέθηκαν δίπλα μου σε αυτό το ταξίδι!

Εις το επανιδείν.

«Αξιότιμε κύριε υπουργέ, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα εξής:

- Επέστρεψα από την Σουηδία το 2018 με σκοπό να υπηρετήσω το Ε.Σ.Υ, κάτι που έκανα με αγάπη, αφοσίωση και θυσίες μέχρι και σήμερα.

- Οι κάτοικοι της Σερίφου αλλά και άλλων μικρών νησιών αντιμετωπίζονται ως πολίτες τρίτης κατηγορίας.

- Οι υπηρεσίες υγείας που παρέχονται από το ΠΠΙ ΣΕΡΙΦΟΥ είναι επισφαλείς για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του νησίου, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες. Οι λόγοι είναι ο φόρτος εργασίας, η αυξημένη επισκεψιμότητα στο νησί καθώς και η υποστελέχωση.

- Είμαι διορισμένος ως ΓΕΝΙΚΟΣ/ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ, 4.5 χρόνια επιμελητής Β΄και 3 μήνες επιμελητής Α’ και δεν κατάφερα πότε να οργανώσω την ΠΦΥ. Αιτία οι προαναφερόμενοι λόγοι καθώς και το γεγονός πως εκτελώ χρέη επειγοντολόγου και όχι ΓΕΝΙΚΟΥ/ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΟΥ.

- Ορίστηκα ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ δίχως να ερωτηθώ για αυτό. Κάτι που αδυνατώ να υπηρετήσω, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες. Το γεγονός αυτό όχι μόνο προκάλεσε σύγχυση στους κατοίκους του νησιού αλλά και προσέθεσε επιπλέον δυσκολία στο ήδη δύσκολο έργο μου.

- Ύστερα από εμπειρία 10 ετών στο εθνικό σύστημα υγείας της Σουηδίας οφείλω να σας ενημερώσω πως οι προσπάθειες - από όλες τις κυβερνήσεις - για την οργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι αποτυχημένες από την γέννηση τους.

- Το Υπουργείο Υγείας δεν έλαβε ποτέ σοβαρά υπόψη του, τη νησιωτικότητα και την σημαντικότητα των Κυκλάδων σε καμία νομοθεσία και σε καμία προκήρυξη. Στην τελευταία προκήρυξη, τον Αύγουστο του 2022, οι περισσότερες θέσεις ιατρών που αφορούσαν τις Κυκλάδες έμειναν αζήτητες.

- Η υποστελέχωση σε συνδυασμό με την πανδημία καθώς και την όλο αυξανόμενη ζήτηση υπηρεσιών υγείας έχει εξουθενώσει ψυχικά και σωματικά ιατρούς, νοσηλευτές και όσους εργάζονται στον χώρο της υγείας.

- Ενώ υπάρχει σαφής και αποδεδειγμένη αύξηση της επισκεψιμότητας στο νησί της Σερίφου τα τελευταία 4 χρόνια (τα στοιχεία είναι στη διάθεσή σας), και κατά συνέπεια αυξημένη ζήτηση υπηρεσιών υγείας, δεν υπήρξε αντίστοιχη ανταπόκριση στην αύξηση του προσωπικού του ΠΠΙ ΣΕΡΙΦΟΥ, παρά τις εκκλήσεις μου.

- Η διαμονή σε ένα τόσο μικρό νησί των Κυκλάδων αποτελεί τεράστια πρόκληση για έναν ιατρό. Εκτός από τις αντικειμενικές δυσκολίες και τις δυσκολίες στην λήψη ιατρικών αποφάσεων (καιρός, δρομολόγια), περιλαμβάνει κοινωνική απομόνωση, ερημοποίηση, ακρίβεια, δυσκολία μετακίνησης και επιστημονικό αποκλεισμό.

- Ζω με την οικογένειά μου και εργάζομαι σε ένα μικρό νησί που δεν διαθέτει: πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», κοινοτική νοσηλεύτρια, ιδιώτη ιατρό, παιδίατρο, (στοιχεία που θα μπορούσαν να αποσυμφορήσουν τη λειτουργεία του ΠΠΙ ΣΕΡΙΦΟΥ) και παιδικό σταθμό.

- Ο Δήμος Σερίφου αδυνατεί, λόγω νομοθεσίας, να παρέχει κάποιο κίνητρο στο μοναδικό ειδικευμένο ιατρό. Το ίδιο και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η οποία χορηγεί επίδομα μονάχα σε αγροτικούς και επικουρικούς ιατρούς.

- Τους θερινούς μήνες εργαζόμαστε υπερωριακά, παράνομα και με εξουθενωτικά ωράρια, σε τετοίο σημείο που είμαστε επικίνδυνοι για την ασφάλεια των ασθενών, ενώ η πληρωμή μας, αφορά κυρίως (μας αποζημιώνονται) 7 εφημερίες.

- Δεν υπάρχει κανένα κοινωνικό, οικονομικό και επιστημονικό κίνητρο για ιατρούς-επιστήμονες που θέλουν να εργαστούν σε δυσπρόσιτες και προβληματικές περιοχές όπως οι Κυκλάδες.

- Μιλώντας για brain drain, το Ε.Σ.Υ. επ’ ουδενί δεν αποτελέι πόλο έλξης των Ελλήνων ιατρών που έφυγαν για το εξωτερικό.

- Όσο και να προσπαθήσαμε να βρούμε λύση με την προϊσταμένη αρχή μου, 2η ΔΥΠΕ, η υπάρχουσα νομοθεσία μας οδηγεί σε αδιέξοδο.

Για όλα τα παραπάνω, αλλά και για άλλα τόσα, σας ενημερώνω πως κατέθεσα αίτηση παραίτησής μου, από τη θέση του ΓΕΝΙΚΟΥ/ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΟΥ επιμ. Α΄ του ΠΠΙ ΣΕΡΙΦΟΥ.

Με εκτίμηση,

Αθανάσιος Κοντάρης

ΓΕΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ

Επιμελητής Α’, ΠΠΙ ΣΕΡΙΦΟΥ» 

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Θανάσης Κοντάρης: Παραιτήθηκε ο γιατρός της Σερίφου που ήρθε από τη Σουηδία - Συγκλονίζει η επιστολή του "

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Ο Τσίπρας κηλίδωσε την Αριστερά, το μεγαλύτερο λάθος μου ήταν που εμπιστεύτηκα»

Στον καναπέ της εκπομπής «Super Κατερίνα» του Alpha απέναντι από την Κατερίνα Καινούργιου κάθισε το μεσημέρι της Τετάρτης (19/04) η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η δικηγόρος και επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» μίλησε για τη νομική υποστήριξη που προσφέρει σε οικογένειες θυμάτων από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, ενώ αναφέρθηκε και στη διαφωνία της με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Το μεγαλύτερο λάθος μου ήταν που εμπιστεύτηκα τον Τσίπρα. Κορυφαίο λάθος και πραγματικά θεωρώ ότι είναι πολύ υψηλό το διακύβευμα να μην την ξαναπατήσει ο κόσμος» σημείωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε: «Όταν τον συναντάω έξω δεν του μιλάω αλλά και αυτός δεν με πλησιάζει, με αποφεύγει. Είναι πολιτικό το θέμα, όχι προσωπικό. Όμως εγώ δεν τα διαχωρίζω με έναν επίπλαστο τρόπο. Δεν πρόκειται να με δείτε να χασκογελάω με κάποιον που αντιπαρατίθεμαι, ούτε να τσουγκρίζω ποτήρια μαζί του».

«Για μένα είναι ζήτημα αρχής. Ο άνθρωπος αυτός πήρε την ελπίδα και την εμπιστοσύνη των ανθρώπων και όχι απλά την πέταξε στα σκουπίδια αλλά την ποδοπάτησε. Προσπάθησε στη συνέχεια να πείσει τον κόσμο ότι δε
ν είχε επιλογή, όμως η πραγματικότητα είναι άλλη» τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Κηλίδωσε την Αριστερά και θα κάνει πάρα πολλά χρόνια να αποκατασταθεί η έννοια της Αριστεράς, γιατί η Αριστερά έχει να κάνει με την ανιδιοτέλεια, με αξίες, με την αλληλεγγύη» επεσήμανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Ο Τσίπρας κηλίδωσε την Αριστερά, το μεγαλύτερο λάθος μου ήταν που εμπιστεύτηκα» "

Χατζηδάκης: Οι 7 μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν τον ΕΦΚΑ στη νέα εποχή

Τις επτά μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν το πρόσωπο του ΕΦΚΑ τα επόμενα χρόνια, καθιστώντας τον έναν πραγματικά σύγχρονο φορέα, απόλυτα φιλικό προς τους συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους, παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής.

Μεταξύ άλλων, όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης δρομολογείται η ενοποίηση των 88 διαφορετικών βάσεων δεδομένων του ΕΦΚΑ, που τώρα δεν επικοινωνούν μεταξύ τους, σε μία ενιαία ηλεκτρονική βάση δεδομένων, που θα συνδέεται με το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), επιτρέποντας την ακόμα ταχύτερη διεκπεραίωση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών υποθέσεων.

Ξεκινά η υλοποίηση του έργου της ψηφιοποίησης του ασφαλιστικού βίου όλων των εργαζομένων, καθώς, αυτήν τη στιγμή, τα ένσημα έχουν ψηφιοποιηθεί από το 2002 και εφεξής, ενώ τα παλαιότερα είναι ακόμα σε έγχαρτη μορφή.

Προχωράει επίσης ο διορισμός 200 περίπου διευθυντών στον ΕΦΚΑ από τον ευρύτερο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, «μία πραγματική καινοτομία, που επιτρέπει την ανανέωση και την είσοδο τεχνογνωσίας σε έναν κομβικό οργανισμό της δημόσιας διοίκησης». Υπενθυμίζεται ότι ο ορισμός γενικών διευθυντών έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Οι καινούργιες δράσεις που έχουν αρχίσει να υλοποιούνται και θα ολοκληρώσουν τη μετάβαση του ΕΦΚΑ στη νέα εποχή, έρχονται σε συνέχεια του σημαντικού έργου, που έχει γίνει τα τελευταία 2,5 χρόνια, στο «μέτωπο» της εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων κύριων συντάξεων, της βελτίωσης της εξυπηρέτησης των πολιτών, με το 1555 και την εισαγωγή νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών και στον εκσυγχρονισμό του ίδιου του ΕΦΚΑ, τόσο σε επίπεδο οργάνωσης και λειτουργίας, όσο και αναβάθμισης των υλικοτεχνικών υποδομών του.

«Το βασικό πρόβλημα στον ΕΦΚΑ, ήταν μεν οι εκκρεμείς συντάξεις, δεν ήταν όμως το μοναδικό. Εξίσου σημαντικό ήταν και το πρόβλημα της εξυπηρέτησης. Οι πολίτες βίωναν το χάος των κατεβασμένων τηλεφώνων, την απουσία ηλεκτρονικών υπηρεσιών, το στήσιμο στις ουρές στα υποκαταστήματα. Για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα δομικά προβλήματα, έπρεπε να πάρουμε τολμηρές αποφάσεις και να σκεφτούμε ‘έξω από το κουτί’, δίνοντας συνεχώς μάχες με τους εραστές της ακινησίας. Στο μεν μέτωπο των εκκρεμών συντάξεων λειτουργήσαμε με αντίληψη σύγχρονου management και με στόχο να δημιουργήσουμε έναν νέο μηχανισμό απονομής συντάξεων, απαλλαγμένο από τις παθογένειες του παρελθόντος.

Το ίδιο κάναμε και στο κομμάτι της εξυπηρέτησης. Τα αποτελέσματα της επιμονής μας δεν άργησαν να φανούν» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, αναδεικνύοντας τα πιο σημαντικά ορόσημα της προόδου, που έχει σημειωθεί και είναι τα εξής:

-Μέσα σε 27 μήνες, εκδόθηκαν 570.000 εκκρεμείς κύριες συντάξεις. Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του επιτεύγματος, οι ενήλικες στη χώρα μας υπολογίζονται σε 8 εκατομμύρια. Δηλαδή, 1 στους 16 ενήλικες που πολλές φορές περίμενε για τη σύνταξή του 3, 5 ή 7 χρόνια, πήρε σύνταξη την περίοδο 2021-2022 και τους πρώτους μήνες του 2023.
-Ο ρυθμός έκδοσης είναι πλέον 1.100 συντάξεις την ημέρα από 500 συντάξεις το 2019. Ο μέσος χρόνος έκδοσης μίας νέας σύνταξης στην Ελλάδα πλέον είναι 60 ημέρες, ενώ στη Γερμανία απαιτούνται 74 ημέρες.
-Με ταχείς ρυθμούς προχωρά πλέον, χάρη στις αυτοματοποιημένες διαδικασίες, η εκκαθάριση του «στοκ» των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ, με τη διαδικασία να αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι. Είναι ενδεικτικό ότι εκδόθηκαν 44.000 αποφάσεις επικουρικών συντάξεων το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου. Τα εκκρεμή εφάπαξ μειώθηκαν κατά 50% τον Μάρτιο και, μέσα στον Απρίλιο, εκδόθηκαν 6.000 αποφάσεις για εφάπαξ, μέσω αυτοματοποίησης.
-5,6 εκατομμύρια κλήσεις πολιτών έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους 21 μήνες μέσα από το 1555, που, υπό το προηγούμενο καθεστώς των κατεβασμένων τηλεφώνων, δεν θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν.
-Ο ΕΦΚΑ πλέον διαθέτει πάνω από 80 ηλεκτρονικές υπηρεσίες (35 εκ των οποίων τέθηκαν σε λειτουργία τα τελευταία 2,5 χρόνια), μέσω των οποίων έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 230 εκατομμύρια συναλλαγές.
-Δημιουργήθηκαν, σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τα ψηφιακά ΚΕΠΑ και η Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας, μεταρρυθμίσεις που διευκολύνουν τη ζωή των συνανθρώπων μας με αναπηρία.
-Δημιουργήθηκε η Εταιρία Ειδικού Σκοπού για την αξιοποίηση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ (400 ακίνητα, αξίας άνω του 1 δισ. ευρώ).

«Όλα τα παραπάνω έγιναν με 900 λιγότερους υπαλλήλους, κάτι που αποδεικνύει πως οι αθρόες προσλήψεις δεν είναι πανάκεια, ούτε κατ’ ανάγκη λύνουν το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης. Χρειάζονται παράλληλα νέες ιδέες και δράσεις. Ζητούμενο πλέον είναι η επόμενη ημέρα στον ΕΦΚΑ», συνέχισε ο κ. Χατζηδάκης, συνοψίζοντας τις επτά σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις, που ήδη βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης:

1.Ενοποίηση των 88 διαφορετικών βάσεων δεδομένων του ΕΦΚΑ σε ένα Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα, που θα επικοινωνεί και με τα συστήματα του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), ώστε ο ΕΦΚΑ να τρέχει με μεγαλύτερη ταχύτητα και με λιγότερη «χαρτούρα». Ο πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να ελέγχει στον φορέα σε τι στάδιο βρίσκεται η σύνταξή του και ποιος είναι υπόλογος για την όποια καθυστέρηση προκύψει. Παράλληλα όμως, θα μπορούν και οι υπάλληλοι να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους και να έχουν όλοι πρόσβαση στο ίδιο σύστημα και στα ίδια δεδομένα. Το έργο έχει περάσει ήδη από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο και να ξεκινήσει η υλοποίηση που θα διαρκέσει περίπου 36 μήνες.

2.Ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού βίου όλων των πολιτών, με την ψηφιοποίηση των ενσήμων και πριν από το 2002. Σε περίπου 36 μήνες από σήμερα, ο πολίτης θα μπορεί να έχει πλήρη εικόνα και πλήρη πρόσβαση στο ασφαλιστικό του βιογραφικό, θα μπορεί δηλαδή να βλέπει ηλεκτρονικά όλα του τα ένσημα και τον χρόνο ασφάλισης. Οι δύο σχετικές συμβάσεις θα πάνε στο Ελεγκτικό Συνέδριο την ερχόμενη εβδομάδα.

3.Διασύνδεση του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ με τον ΕΦΚΑ-Πρόγραμμα «ΑΡΙΑΔΝΗ»: Οι ελεγκτές του ΕΦΚΑ θα μπορούν σε πραγματικό χρόνο να γνωρίζουν το ωράριο, την αμοιβή, τη μερική ή την πλήρη απασχόληση κάθε εργαζομένου. Με τον τρόπο αυτό, θα καταπολεμηθεί στην πηγή η εισφοροδιαφυγή και τα έσοδα του ΕΦΚΑ θα αυξηθούν με μία ακόμα σημαντική μεταρρύθμιση, που έρχεται να πλαισιώσει την εισαγωγή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας. Ο ανάδοχος έχει επιλεγεί, η σύμβαση έχει περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο και αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες ημέρες.

4.Υλοποίηση 15 νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών μέσα στους επόμενους 15 μήνες, που θα συνδυαστεί με σταδιακή κατάργηση 10 συναλλαγών που γίνονται με φυσικό τρόπο στα γκισέ του φορέα, όπως έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας και έναρξη/μεταβολή/λήξη ασφάλισης, οι οποίες θα γίνονται εφεξής ηλεκτρονικά.

5.Επέκταση του θεσμού των υπαλλήλων ροής και υποδοχής, που σήμερα λειτουργεί σε 55 σημεία και στα 117 φυσικά σημεία εξυπηρέτησης του ΕΦΚΑ σε όλη την Ελλάδα.

6.Ριζική ανακαίνιση του συνόλου των υποκαταστημάτων του ΕΦΚΑ έως το τέλος του 2024. Ήδη, λειτουργούν τρία πρότυπα υποκαταστήματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη και, το αμέσως επόμενο διάστημα, θα λειτουργήσουν άλλα 10.

7.Ολοκλήρωση της τοποθέτησης στον ΕΦΚΑ των νέων Γενικών Διευθυντών έως τα τέλη Μαΐου και 200 περίπου διευθυντών βαθμιαία έως τα τέλη του έτους. Η ανανέωση αυτή στο στελεχιακό δυναμικό, θα συνδυαστεί και με την έλευση 551 νέων υπαλλήλων, μέσω ΑΣΕΠ, των οποίων οι προσλήψεις έχουν ήδη εγκριθεί και που σε σημαντικό βαθμό θα εργαστούν στα υποκαταστήματα όπου υπάρχουν κενά.

«Με σκληρή και συστηματική δουλειά και στοχευμένες δράσεις, μετατρέπουμε τον ΕΦΚΑ από τον πιο προβληματικό οργανισμό του Δημοσίου, σε έναν φορέα που καθημερινά γίνεται πιο φιλικός προς τους συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους. Συνεχίζουμε με επτά ακόμα μεταρρυθμίσεις. Είναι χρέος, μας όχι μόνο να τις υλοποιήσουμε, αλλά και να διαφυλάξουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη γίνει τα τελευταία χρόνια στον ΕΦΚΑ, για να μην δημιουργηθούν πάλι βουνά από εκκρεμείς συντάξεις και για να μην βιώσουν ποτέ ξανά οι πολίτες την αμηχανία να ζητούν το αυτονόητο, δηλαδή αξιοπρέπεια και σεβασμό στα χρόνια που εργάστηκαν και προσέφεραν στην ελληνική κοινωνία», κατέληξε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου, σημείωσε: «Η συνένωση των ασφαλιστικών ταμείων σε έναν φορέα και η δημιουργία του ΕΦΚΑ ήταν μία απαραίτητη μεταρρύθμιση. Όμως, η ενοποίηση των ταμείων δεν συνοδεύτηκε από συστηματική προσπάθεια ενοποίησης των υφιστάμενων δομών και κανόνων των πρώην Ταμείων, η δε διαλειτουργικότητα μεταξύ των υπολογιστικών τους συστημάτων καθυστέρησε σημαντικά.

Ως αποτέλεσμα, το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων διογκώθηκε. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε σε ουσιώδεις νομοθετικές παρεμβάσεις, ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής, αλλά και των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού του φορέα και κατάφερε να επιλύσει το ακανθώδες αυτό πρόβλημα. Ο ΕΦΚΑ του 2019 δεν έχει καμία σχέση με τον ΕΦΚΑ του 2023 και το μέλλον θα είναι ακόμα καλύτερο.  Δρομολογούμε τη δημιουργία ενός νέου, λειτουργικού και αποτελεσματικού Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος, αλλά και την πλήρη ψηφιοποίηση της ασφαλιστικής ιστορίας των ασφαλισμένων, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών».

Από την πλευρά της, η γενική γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Παυλίνα Καρασιώτου, υπογράμμισε: «Η κατάσταση στον e-ΕΦΚΑ το 2019 φανέρωνε θεσμικά κενά, έλλειψη σε υποδομές, διαδικασίες και ψηφιακά εργαλεία. Μέσα σε τέσσερα χρόνια, στη γενική γραμματεία εργαστήκαμε σκληρά, για να θωρακίσουμε θεσμικά το ασφαλιστικό σύστημα, να ελαφρύνουμε τη γραφειοκρατία, να θεσπίσουμε διαδικασίες και μέτρα για τη βελτίωση της ζωής των ασφαλισμένων. Η προκαταβολή σύνταξης, η ενίσχυση της προστασίας της μητρότητας, τα μέτρα στήριξης των οφειλετών, ο εκσυγχρονισμός της αξιολόγησης της αναπηρίας, οι έκτακτες καταβολές σε χαμηλοσυνταξιούχους, οι αυξήσεις των συντάξεων, ο νέος κεφαλαιοποιητικός κλάδος για τους νέους, είναι όλα έργο αυτής της κυβέρνησης. Στην επόμενη τετραετία συνεχίζουμε, γιατί έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε».

Ο διοικητής του ΕΦΚΑ, Παναγιώτης Δουφεξής, τόνισε: «Μεταρρυθμίσεις που δεν είχαν συμβεί σε 25 χρόνια πραγματοποιήθηκαν σε σχεδόν 25 μήνες. Μεταξύ άλλων, επιλύσαμε οριστικά το ζήτημα των εκκρεμών κύριων συντάξεων. Πλέον, ο e-ΕΦΚΑ παράγει συντάξεις και όχι καθυστερήσεις. Προχωρήσαμε στην οργανωτική ενοποίηση του φορέα, με τη συγχώνευση των 308 υποκαταστημάτων, που υπήρχαν, σε 117 νέες τοπικές διευθύνσεις, κάνοντας επιτέλους πράξη την ενοποίηση των παλαιών ασφαλιστικών ταμείων. Θεσπίσαμε σύστημα επιβράβευσης αποτελεσματικών υπαλλήλων, αλλά και αυστηρότερο πλαίσιο πειθαρχικών διαδικασιών για όσους δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Το όραμά μας για τον e-ΕΦΚΑ της επόμενης μέρας, στοχεύει σε έναν οργανισμό σύγχρονο, φιλικό και αποτελεσματικό, με ψηφιοποιημένο το σύνολο των υπηρεσιών του, που θα επιτρέπει σε κάθε πολίτη να μπορεί να απολαμβάνει εξυπηρέτηση υψηλού επιπέδου και να αισθάνεται το Δημόσιο σύμμαχό του».

Ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ, Αλέξανδρος Βαρβέρης, ανέφερε: «Μετά από 25 εξαιρετικά δύσκολους μήνες, ο δρόμος προς τη νέα εποχή στέφεται με επιτυχία, επιδεικνύοντας τον απαιτούμενο σεβασμό προς τους πολίτες, μέσω της ταχείας έκδοσης των συντάξεων, της εξοικονόμησης χρόνου και της απαλλαγής από γραφειοκρατικές διαδικασίες. Αν και είναι υπερβολικά σύνθετο να επιλύονται παθογένειες του παρελθόντος και, ταυτόχρονα, να υλοποιείται ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας, είμαστε υπερήφανοι που στην παρούσα χρονική στιγμή εκκινούμε έργα-πυλώνες για τη μετεξέλιξη του φορέα σε έναν μοντέρνο Οργανισμό, με στόχο την ευημερία της ελληνικής κοινωνίας. Η ψηφιοποίηση της ασφαλιστικής ιστορίας, το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα και το ηλεκτρονικό σύστημα διακίνησης εγγράφων, είναι μόνο η αρχή για έναν e-ΕΦΚΑ φιλικό προς τον πολίτη, ευέλικτο και προσαρμοσμένο στη δυναμική των απαιτήσεων της σύγχρονης εποχής».

Ο επικεφαλής της ομάδας έργου του ΕΦΚΑ, Μιχάλης Κεφαλογιάννης, επεσήμανε: «Με τις πρωτοβουλίες, που αναλάβαμε, μεταξύ άλλων, με την υιοθέτηση νέων εργαλείων μάνατζμεντ, όπως η δημιουργία Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου και Πύργου Ελέγχου για τις συντάξεις, την εμπλοκή πιστοποιημένων δικηγόρων και λογιστών στην έκδοση των συντάξεων, την εισαγωγή αυτοματοποιημένων διαδικασιών κ.ά.., ο e-ΕΦΚΑ κατάφερε να εκδώσει, από τον Ιανουάριο του 2021, μέχρι σήμερα 570.000 κύριες συντάξεις, με 900 λιγότερους υπαλλήλους. Όλες οι υποθέσεις από το 2021 και πίσω έχουν ολοκληρωθεί, με εξαίρεση 4.000, τις οποίες ήδη διαχειρίζεται ειδική ομάδα του ε-ΕΦΚΑ.

Για την επόμενη ημέρα των συντάξεων, πέραν από την εκκαθάριση του στοκ των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ μέσα στο καλοκαίρι, στόχος μας είναι να διατηρηθεί ο υψηλός ρυθμός απονομής συντάξεων – 1.100 ημερησίως – που έχει επιτευχθεί και, με τον αποτελεσματικό συντονισμό των δράσεων που έχει δρομολογήσει η ομάδα έργου, να χτιστεί μία σταθερή «γέφυρα» μέχρι την ολοκλήρωση του νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος και την πλήρη ψηφιοποίηση των αρχείων του φορέα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσάπαλος, δήλωσε: «Ο ενιαίος αριθμός εξυπηρέτησης 1555 αντικατέστησε το χάος των κατεβασμένων τηλεφώνων και την αδυναμία επικοινωνίας του πολίτη με τον ΕΦΚΑ, αλλά και με τους υπόλοιπους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Εργασίας. Σε λίγους μήνες συμπληρώνει δύο χρόνια ζωής και ήδη έχει εξυπηρετήσει πάνω από 5,6 εκατομμύρια κλήσεις πολιτών, ενώ 9 στους 10 ερωτηθέντες σε σχετική έρευνα δηλώνουν πως είναι ικανοποιημένοι από την εξυπηρέτηση που έλαβαν. Το 1555 διαρκώς εξελίσσεται και βελτιώνεται. Αποτελεί το μεγαλύτερο τηλεφωνικό κέντρο της χώρας, με πολλαπλά επίπεδα εξυπηρέτησης, ενώ οι απασχολούμενοι σε αυτό ξεπερνούν τους 2.000 υπαλλήλους τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα. Το 1555 είναι ένα έργο-σταθμός στην εξυπηρέτηση του πολίτη και μπορεί να αποτελέσει “πιλότο” για τον ενιαίο τηλεφωνικό αριθμό εξυπηρέτησης του Δημοσίου».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Χατζηδάκης: Οι 7 μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν τον ΕΦΚΑ στη νέα εποχή"

Πάμε Ολλανδία: Πληρώνει για να καταναλώνουν οι κάτοικοι το ρεύμα

Αρνητικές είναι οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στην Ολλανδία αφού η αγορά της χώρας είναι υπερφορτωμένη με «πράσινη» ηλεκτρική ενέργεια. Έτσι, οι καταναλωτές πληρώνονται για να χρησιμοποιήσουν την πλεονάζουσα ενέργεια.

Οι τιμές έπεσαν στα -739,96 ευρώ ανά μεγαβατώρα μεταξύ 1 και 2 μ.μ. στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ. Αξίζει όμως να σημειωθεί πως ο μέσος όρος παραμένει αρνητικός για κάθε μία ώρα από τις 10 π.μ. έως τις 5 μ.μ.

Η αύξηση της καθαρής ή αλλιώς πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας ξεπέρασε τη ζήτηση, με αποτέλεσμα τα δίκτυα να πασχίζουν να διαχειριστούν τις μεγάλες ποσότητες ενέργειας που προέρχονται από τις διάφορες ανανεώσιμες πηγές.

Τι ακριβώς όμως συνέβη;

Τα πράγματα είναι απλά. Η ενέργεια που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές δεν αποθηκεύεται. Συνεπώς, όταν η παραγωγή είναι μεγάλη και η ζήτηση χαμηλή, οι τιμές στο τελικό καλάθι του χρηματιστηρίου ενέργειας να αποκλιμακώνονται. Αυτό που συνέβη είναι ότι οι παραγωγοί χάριζαν την ενέργεια που παρήγαγον, προσφέροντάς την σε αρνητικές τιμές, ουσιαστικά δηλαδή πληρώνοντας τους καταναλωτές (μέσω των παρόχων) για να την καταναλώσουν.

Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Την περίοδο της πανδημίας κάτι ανάλογο είχε συμβεί με το πετρέλαιο. Το 2020 η προσφορά πετρελαίου παρέμενε σε υψηλά επίπεδα, η ζήτηση όμως είχε βουλιάξει και οι χώροι αποθήκευσης ήταν υπερβολικά ακριβοί. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι τιμές του πετρελαίου να γυρίσουν σε αρνητικό πρόσημο.

Παρότι η ισχυρή προσφορά είναι συνήθως κάτι θετικό, η Ολλανδία είδε μεγάλες ποσότητες καθαρής ισχύος να πλημμυρίζουν το δίκτυό της σε μια εποχή που η κατανάλωση ήταν χαμηλή. Ούτε οι γειτονικές χώρες απορρόφησαν σημαντικές ποσότητες, μειώνοντας περαιτέρω τη ζήτηση.

«Αυτό ήταν μεν κάτι απροσδόκητο αλλά θα το δούμε ξανά στο μέλλον», εκτιμούν στο ειδικοί που μίλησαν στο Bloomberg.

Αρνητικές τιμές ενέργειας στην Ολλανδία ήταν συνηθισμένες κυρίως το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια επίσημων αργιών, ειδικά εάν οι καιρικές συνθήκες χαρακτηρίζονταν από ανέμους, αφού η Ολλανδία έχει επενδύσει στην αιολική ενέργεια.

Οι διαχειριστές δικτύου έχουν πλέον την επιλογή να μειώσουν την προσφορά ή να ενισχύσουν τη ζήτηση.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Πάμε Ολλανδία: Πληρώνει για να καταναλώνουν οι κάτοικοι το ρεύμα "

Ρωσία: Εισαγγελέας ζήτησε φυλάκιση 9 ετών σε αστυνομικό επειδή στις τηλεφωνικές του συνομιλίες καταδίκαζε τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο εισαγγελέας ζήτησε να επιβληθεί ποινή φυλάκισης 9 ετών στον αξιωματικό του αστυνομικού τμήματος της Μόσχας Σεργκέι Κλόκοφ (Βέντελ), ο οποίος συνελήφθη στις 18 Μαρτίου 2022 για διάδοση «ψευδών ειδήσεων» κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής του συνομιλίας, που είχε αναφέρει ο ιστότοπος Mediazona.

Ο εισαγγελέας ζήτησε επίσης να αφαιρεθεί από τον Κλόκοφ ο βαθμός του διοικητή και να του απαγορευτεί η εργασία σε κρατικούς φορείς για πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, στις 9 Μαρτίου του περασμένου έτους, ο Κλόκοφ επικοινωνούσε τηλεφωνικά με γνωστούς του και τους μιλούσε «για τις τεράστιες απώλειες» της ρωσικής πλευράς, για εκτελέσεις σε μονάδες επειδή αρνούνταν να ακολουθήσουν διαταγές, για την καταστροφή και τη δολοφονία αμάχων από Ρώσους στρατιώτες.

Ο εισαγγελέας πιστεύει ότι ο Κλόκοφ έλαβε αυτές τις πληροφορίες από «προπαγανδιστικές ουκρανικές πηγές». Επιπλέον, ανέφερε ότι ο αστυνομικός αποκάλεσε τη Ρωσία «χώρα δολοφόνο» κατά τη διάρκεια της συνομιλίας και είπε ότι πρέπει να «καταλάβει κανείς το Κρεμλίνο».

«Είμαστε σίγουροι ότι πολεμάμε τον φασισμό, αλλά δεν υπάρχει φασισμός εκεί. Κατέστρεψαν την πόλη μου. Σκότωσαν παιδιά. [Κατέστρεψαν] τα μαιευτήρια», αναφέρει ένα απόσπασμα της απομαγνητοφωνημένης συνομιλίας του Κλόκοφ με έναν πρώην συνάδελφό του (που παραθέτει ο ιστότοπος Mediazona).

Ο πολιτικός της αντιπολίτευσης Ιλιά Γιάσιν ο οποίος καταδικάστηκε για «διάδοση ψευδών ειδήσεων», δήλωσε ότι είχε δει το κατηγορητήριο του Κλόκοφ, που βασίσθηκε στις προσωπικές τηλεφωνικές συνομιλίες του αστυνομικού με συγγενείς και γνωστούς από την Ουκρανία, τις οποίες παρακολουθούσαν συνάδελφοι του.

Novaya Gazeta Europe, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρωσία: Εισαγγελέας ζήτησε φυλάκιση 9 ετών σε αστυνομικό επειδή στις τηλεφωνικές του συνομιλίες καταδίκαζε τον πόλεμο στην Ουκρανία"

Κ. Μητσοτάκης στην Κέρκυρα: Στόχος η αύξηση μισθών κατά 25% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

«Το μήνυμα σας θα είναι ηχηρό. Η 21η Μαΐου θα είναι η Κυριακή της μεγάλης αυτοδύναμης Ελλάδος», σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στην Κέρκυρα, μετά από την παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος της περιφέρειας των Ιονίων Νήσων.

«Το Ιόνιο είναι και θα παραμείνει γαλάζιο. Αν κρίνω από την παρουσία σας, θα γίνεται ολοένα πιο γαλάζιο. Διακρίνω την ορμή όλων των Ελλήνων για να βαδίσουμε μόνο μπροστά. Φαντάζομαι ότι αυτό το μήνυμα θα το πήρε και ο κ. Τσίπρας που πρόσφατα βρέθηκε στο νησί σας. Δυστυχώς, όχι για να γιορτάσει το Πάσχα, αλλά για να ξαναπεί τα μίζερα ψέματα του για μια χώρα που τάχα περνά της πιο φτωχικές γιορτές. Ενώ όλος ο κόσμος γύρω χαιρόταν σε μια Κέρκυρα πλημμυρισμένη από χαμόγελα και αισιοδοξία. Αυτά τα χαμόγελα είναι η καλύτερη απάντηση στον εκπρόσωπο του γκρίζου και της κακομοιριάς», συνέχισε ο πρωθυπουργός.>

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τήρησε όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις που είχε δώσει το 2019 επισημαίνοντας ότι όλα αυτά συνέβησαν, ενώ η χώρα αντιμετώπισε αλλεπάλληλες εξωγενείς κρίσεις. «Κρατήσαμε απόρθητα τα σύνορά μας και παράλληλα στη διάρκεια της πανδημίας στηρίξαμε την οικονομία και την κοινωνία. Σήμερα όλα είναι πράγματι διαφορετικά», σημείωσε και τόνισε πως από τη σύγκρουση προτιμά τη σύγκριση.

Επενδυτική βαθμίδα το 2023

Ο κ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, δεσμεύτηκε ότι η χώρα θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα μέσα στο 2023 εφόσον από τις εκλογές προκύψει σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, στην επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στο Ιόνιο και στις έρευνες για εύρεση υδρογοναναθρακων νότια της Κρήτης.

INTIME NEWS

«Ξέρω πολύ καλά οι μισθοί στη χώρα μας παρά τις αυξήσεις εξακολουθούν να είναι χαμηλοί, ότι πολλά νοικοκυριά δοκιμάζονται από την εισαγόμενη ακρίβεια και στο κράτος υπάρχουν ακόμα εστίες αναχρονισμού που αντιστέκονται, ότι στην υγεία απαιτούνται πιο τολμηρές μεταρρυθμίσεις», συμπλήρωσε.

Δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά στην συμφορά

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα υποδομής που έγιναν στην Κέρκυρα από το 2019 και σε όλα τα Ιόνια Νησιά, καθώς και στο αναπτυξιακό σχέδιο της περιφέρειας.

«Είναι αλήθεια πως πολλά από όσα προανέφερα έπρεπε να είχαν γίνει. Η αρχή έγινε και δεν υπάρχει περιθώριο να ξανακυλήσουμε σε παρελθόν που αφήσαμε πίσω», ανέφερε μεταξύ άλλων. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως αν όσα υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ γίνουν πράξη θα οδηγήσουν, είτε σε τσουνάμι νέων φόρων, είτε σε νέο μνημόνιο.

«Δεν θα υπάρχει δεύτερη φορά στη συμφορά αλλά δεύτερη εντολή στην προκοπή», τόνισε και δεσμεύτηκε για καλύτερους μισθούς για όλες και ολους τη δεύτερη τετραετία.

Σε ότι αφορά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη χρηματοδότηση της επέκτασης του φράχτη στον Έβρο, είπε ότι «έδωσε ηχηρή απάντηση στον κ. Παπαδημούλη και τον ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα στέγασης για τους νέους «Σπίτι μου» ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κέρκυρα τόνισε ότι το πρόγραμμα ήδη εξαντλείται και δεσμεύτηκε να διπλασιάσει τα σχετικά κονδύλια.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε, επίσης, ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα αποκτούν μονιμότητα μετά από δοκιμαστική περίοδο δύο ετών. «Όπως όσα είπαμε τα κάναμε, έτσι θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας για το αύριο», υπογράμμισε.

Το δίλημμα, είπε, της 21ης Μαΐου είναι αν θα βαδίσουμε μπροστά ή πίσω. «Θελουμε στο τιμόνι τη ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα; Τόσο απλά και τόσο καθαρά. Τόσο καθαρά προκύπτουν και τα ερωτήματα από τη σύγκριση. Επιστροφή στους φόρους ή συνεχίζουμε με ελαφρύνσεις; Ζητάμε μια χώρα ξέφραγο αμπέλι ή την Ελλάδα που θωρακίζεται; Με το ΣΥΡΙΖΑ του χθες ή με τη ΝΔ του αύριο; Τόσο απλά και τόσο καθαρά»,υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στην απλή αναλογική τόνισε ότι η πατρίδα μας δεν έχει ανάγκη από περιπέτειες και πειράματα. «Δεν επιτρέπονται χαλαρές ψήφοι τάχα διαμαρτυρίας. Καμία λάθος απόφαση στην κάλπη δεν θα δικαιώνεται αργότερα . Η 21η Μαΐου θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει την Ελλάδα. Όσο πιο ισχυρό είναι το μήνυμα τόσο πιο εύκολα η δεύτερη αναμέτρηση θα οπλίσει με δύναμη το νικητή για να κυβερνήσει σωστά τη χώρα. Θελουμε αποφάσεις γρήγορες και όχι να χάνονται μεταξύ εταίρων που αποδεικνύονται τελικά αταίριαστοι. Ο τόπος δεν έχει πολυτέλεια να χάνει χρόνο αναζητώντας για πρωθυπουργό έναν άγνωστο Χ», σημείωσε, ενώ είπε πως «οι αντίπαλοί μας αν οι αριθμοί βγαίνουν δεν θα διστάσουν να συμμαχήσουν, καθώς «τους ενώνει μίσος για τη ΝΔ και εμένα προσωπικά». «Ας είναι. Οι επιθέσεις τους, τα παράσημά μας», συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι καιροί είναι αβέβαιοι και χρειάζεται σταθερό χέρι στο τιμόνι. «Οδηγεί σε μια επιλογή. Αυτοδύναμη Ελλάδα και αυτοδύναμη ΝΔ. Αυτοδυναμία σημαίνει και κάτι ακόμα. Σημαίνει ευρυχωρία. Η ΝΔ είναι μεγάλη ευρύχωρη παράταξη. Είχα δεσμευτεί ότι θα διευρύνω τη ΝΔ και θα την ξανακάνω νικήτρια. Τη δέσμευση μου την τήρησα στο ακέραιο», υπογράμμισε.

«Στις 21 Μαΐου δεν γυρνάμε πίσω. Προχωράμε σταθερά, τολμηρά, μόνο μπροστά», ανέφερε κλείνοντας την ομιλία του.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Κ. Μητσοτάκης στην Κέρκυρα: Στόχος η αύξηση μισθών κατά 25% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα"

Σουδάν: Σε ασφαλές σημείο εκτός Χαρτούμ οι δύο Έλληνες τραυματίες

Οι δύο Έλληνες τραυματίες στο Σουδάν έχουν μεταφερθεί από το νοσοκομείο όπου βρίσκονταν εκτός Χαρτούμ, όπως έκανε γνωστό στο OPEN ο Μητροπολίτης Νουβίας Σάββας.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, βρίσκονται στο σπίτι του ενός εκ των δύο τραυματιών και δεν κινδυνεύουν πλέον.

Ο ένας από τους δύο είναι καλά στην υγεία του, ωστόσο ο δεύτερος έχει στο πόδι του θραύσματα και πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Αυτό δεν ήταν δυνατό να γίνει μέσα στο νοσοκομείο, καθώς δεν μπορούσαν να μεταφερθούν σε αυτό οι γιατροί λόγω των πυρών και των εκρήξεων που σημειώνονταν στους δρόμους της πόλης.

Η επιχείρηση απομάκρυνσης των δύο Ελλήνων από το νοσοκομείο του Χαρτούμ ήταν δύσκολη και η φράση του μητροπολίτη Νουβίας Σάββα, είναι αποκαλυπτική για το εμφυλιακό χάος που επικρατεί στο Χαρτούμ. «Νόμιζα πως ήρθε το τέλος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι το νοσοκομείο του Χαρτούμ στο οποίο βρίσκονταν οι δύο Έλληνες χτυπήθηκε με αποτέλεσμα να παραμένουν στην είσοδο του νοσοκομείου σε καροτσάκια.

Στη συνέχεια, ένα ασθενοφόρο ανέλαβε να τους παραλάβει ώστε να διακομιστούν σε έναν χώρο της ελληνικής κοινότητας ώστε να είναι ασφαλείς. Ωστόσο, η επικοινωνία με το ασθενοφόρο, έχει διακοπεί με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει κανείς που βρίσκεται για πολλή ώρα. 

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Σουδάν: Σε ασφαλές σημείο εκτός Χαρτούμ οι δύο Έλληνες τραυματίες "

Καιρός αύριο: Ανοιξιάτικο σκηνικό την Πέμπτη (20/04) – Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στα ορεινά και στα ορεινά της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας μεμονωμένες καταιγίδες.
Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα δυτικά και είναι πιθανόν να σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πελάγη τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει κατά τόπους τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες δυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά και πιθανώς στα ορεινά της Θεσσαλίας μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης οι νεφώσεις θα αυξηθούν οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ανοιξιάτικο σκηνικό την Πέμπτη (20/04) – Η πρόγνωση της ΕΜΥ"

Οργή ΠΑΣΟΚ για τη μητέρα της Στεφανίδη, υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ: Υιοθετεί αθλιότητες κατά Χρονοπούλου και Ανδρουλάκη

Σάλος έχει ξεσπάσει στα social media καθώς η μητέρα της Κατερίνας Στεφανίδη, Ζωή Βαρέλη-Στεφανίδη, υιοθέτησε χυδαίο πρωτοσέλιδο του «Μακελειού» που αναφέρεται στην υπόθεση Γεωργούλη και την καταγγελία για βιασμό και ξυλοδαρμό που έκανε σε βάρος του η δικηγόρος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Ελένη Χρονοπούλου.

Η υποψήφια βουλευτής στην ανατολική Αττική και περιφερειακή συμβούλος με τη Δύναμη Ζωής της Ρένας Δούρου, αφού αναπαρήγαγε το σκαιό δημοσίευμα μέσω Twitter, το συνόδευσε με σχόλιο: «Συγγνώμη, αλλά δεν είναι απίθανο να είναι έτσι».

Όπως ήταν φυσικό η ανάρτηση προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις με αποτέλεσμα λίγο μετά η μητέρα της Κατερίνας Στεφανίδη να την κατεβάσει. Μάλιστα θέση για το εν λόγω θέμα πήραν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ο  υποψήφιος βουλευτής στον νότιο Τομέα της Β' Αθηνών Παύλος Χρηστίδης μέσω του λογαριασμού του στο Twitter έγραψε «είναι δυνατόν; Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ γι αυτό;, ενώ συνόδευσε την ανάρτησή του με όσα είχε γράψει λίγο νωρίτερα η Ζωή Βαρέλη - Στεφανίδη.
Από την πλευρά του ο υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έγραψε τα εξής:  «Υποψήφια Βουλευτής @syriza_gr. Συγχαρητήρια @atsipras για τις επιλογές σας. Αναμένουμε την αντίδραση @tsapanidou! Μόνο ντροπή.

Δημήτρης Μάντζος: Αποδεικνύεται ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ το βαρέλι δεν έχει πάτο

«
Μετά τη διαρροή των προσωπικών στοιχείων του θύματος, μετά την επιχείρηση υποβάθμισης των εγκληματικών πράξεων, μετά την ενορχηστρωμένη πολιτική εκμετάλλευση μιας σοβαρής νομικής υπόθεσης, αποδεικνύεται ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ «το βαρέλι δεν έχει πάτο», τονίσει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος.

«Η υποψήφια βουλευτής, περιφερειακή σύμβουλος και μέλος του τομέα Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Βαρέλη-Στεφανίδη, αναπαράγει και υιοθετεί στο twitter κατάπτυστα και ψευδή δημοσιεύματα της εφημερίδας «Μακελειό». Ρωτούμε τον κ. Τσίπρα προσωπικά τι άποψη έχει για όλα αυτά. ΥΓ: Ας σβήνουν όσο προλαβαίνουν. Εξάλλου, δεν περιμέναμε και τίποτα διαφορετικό. Ούτως ή άλλως, δεν πείθουν κανέναν», συμπληρώνει ο κ. Μάντζος.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που τα γραφόμενα της Ζωής Βαρέλη - Στεφανίδη προκαλούν αντιδράσεις.  Μόλις χθες σε ανάρτηση της ακολούθησε τη γραμμή των όσων είπε το απόγευμα της Τρίτης στο Mega η Πόπη Τσαπανίδου, η οποία δήλωσε ότι υπάρχει ένα ερώτημα για το ότι το συγκεκριμένο γεγονός προέκυψε λίγο πριν τις εκλογές. Πρόκειται για μία ταυτόσημη άποψη με αυτή του Αλέξη Γεωργούλη ο οποίος μόλις έγινε γνωστή η καταγγελία έσπευσε να πει ότι αυτό συνέβη «λίγες μέρες πριν τις εκλογές».
vareli_2
Να σημειωθεί ότι και η συγκεκριμένη ανάρτηση έχει κατέβει από τον λογαριασμό της. Η κυρία Βαρελή που είναι ιδιαίτερα ενεργή στα social media έκανε και μία δημοσίευση στο Facebook όπου αναφέρει τα εξής: «Περιμένω τη μέρα που θα βγει φόρα παρτίδα,με τι υλικό κρατά μέσω Predator κ ΕΥΠ ο Μητσοτάκης τον Ανδρουλάκη. Δεν σας ξεπλένει τίποτα. Από την καταγγελία παρενόχλησης σε ενήλικη μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη εως τους ήδη καταδικασμένους βιαστές, παιδεραστές,παιδοβιαστές σας ελεύθερους .....χάσμα».

vareli_-_stefanidi 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Οργή ΠΑΣΟΚ για τη μητέρα της Στεφανίδη, υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ: Υιοθετεί αθλιότητες κατά Χρονοπούλου και Ανδρουλάκη"

Φράχτης στον Έβρο: Κατέπεσε η τροπολογία Παπαδημούλη για μπλόκο στην χρηματοδότησή του

Δεν πέρασε στο ευρωκοινοβούλιο η τροπολογία που είχε καταθέσει ο αντιπρόεδρός του και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης με την οποία επιχειρούσε να μπλοκαριστεί η χρηματοδότηση με ευρωπαϊκά κονδύλια η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο. 

Σε ανάρτησή της η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου αναφέρει: «Σήμερα το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο έδωσε  μία ηχηρή απάντηση, καθώς κατέπεσε η τροπολογία Παπαδημούλη για τη μη χρηματοδότηση του φράκτη στον Έβρο και υπερψηφίστηκε η τροπολογία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που επιτρέπει τη χρηματοδότηση σχετικών υποδομών. Συνεχίζουμε, για την Ελλάδα».

Πρόκειται για τροπολογία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που επιτρέπει τη χρηματοδότηση σχετικών υποδομών και υπερψηφίστηκε με 322 ψήφους στην ολομέλεια. Προβλέπει ότι θα πρέπει να κινητοποιηθούν κονδύλια άμεσα για την ενίσχυση των ικανοτήτων και των υποδομών στα σύνορα.

 Πιο αναλυτικά, την τροπολογία του ΕΛΚ για τη χρηματοδότηση υποδομών στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ υπερψήφισαν 322 ευρωβουλευτές, 290 την καταψήφισαν και 20 απείχαν.

Και η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζενμπεργκ έγραψε:

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φράχτης στον Έβρο: Κατέπεσε η τροπολογία Παπαδημούλη για μπλόκο στην χρηματοδότησή του"

ΟΕΝΓΕ: Αντί να πληρώσουν δεδουλευμένα 11 μηνών, τους στέλνουν να εφημερεύουν απλήρωτοι

Απλήρωτες εφημερίες πραγματοποιούν εδώ και καιρό γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου (ΓΝΑΝ), ενώ συχνά αναγκάζονται σε υπερεφημέρευση λόγω υποστελέχωσης. Επιπλέον, προσωπικοί γιατροί στο Λασίθι δεν λαμβάνουν πρόσθετη αμοιβή για κάλυψη πληθυσμού άνω των 1500 ατόμων.

Η ΟΕΝΓΕ έχει καταγγείλει την απαράδεκτη καθυστέρηση στην καταβολή δεδουλευμένων πρόσθετων (ορισμένες φορές ακόμη και τακτικών) εφημερίων σε πολλές δημόσιες δομές υγείας της χώρας. Επίσης, από το Μάϊο του 2022 δεν καταβάλλεται σε Αναισθησιολόγους, Παθολόγους, Πνευμονολόγους και Εντατικολόγους, που υπηρετούν στα νοσοκομεία της χώρας, η αποζημίωση των 250 ευρώ ανά πρόσθετη εφημερία, η οποία νομοθετήθηκε με το νόμο 4850 του 2021 (και παραμένει σε ισχύ μέχρι 30 Ιουνίου 2023), ως μέσο μετριασμού των αντιδράσεων στην υπερεφημέρευση.

Μάλιστα, στο ΓΝΑΝ οι γιατροί αυτών των ειδικοτήτων δεν αποζημιώνονται καν το πλαφόν των εφημεριών. Το όριο εφημεριών (στη Β’ Ζώνη) αντιστοιχεί για Διευθυντές σε 4 ενεργές και για τους υπόλοιπους ειδικευμένους γιατρούς σε 5 ενεργές εφημερίες μηνιαίως, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται δύο αργίες (1 Σάββατο, 1 Κυριακή). Ενώ οι 4 Αναισθησιολόγοι, οι 4 Παθολόγοι και οι 4 Εντατικολόγοι στο ΓΝΑΝ υποχρεώνονται να κάνουν 7 έως 8 ενεργές εφημερίες, ώστε να καλύψουν όλο το μήνα, πληρώνονται μόνο τις 4 πρώτες (ημερολογιακά) οι Διευθυντές και τις 5 πρώτες οι Επιμελητές κάθε μήνα, ανεξαρτήτως αν σε αυτές συμπεριλαμβάνονται αργίες. Δηλαδή, δεν αμείβονται ούτε για τις πρόσθετες ούτε για το σύνολο των τακτικών εφημεριών. Το αποτέλεσμα είναι, ενώ κάνουν περίπου δύο ενεργές εφημερίες εβδομαδιαίως, να πληρώνονται λιγότερο από συναδέλφους που εφημερεύουν κατά μέσο όρο μία φορά τη βδομάδα.

Όχι μόνο δεν υπάρχει καμία απολύτως δέσμευση από το Υπουργείο Υγείας για το πως, πότε και αν θα πληρωθούν τα οφειλόμενα ποσά που ανέρχονται σε χιλιάδες ευρώ για κάθε γιατρό, αλλά στέλνουν τα εντέλλεσθε βροχή για απλήρωτη δουλειά επικαλούμενοι λόγους δημόσιας υγείας. Απύθμενο το θράσος τους. Από πότε ο εξαναγκασμός σε απλήρωτη εργασία και σε εξοντωτικά ωράρια και μάλιστα με την απειλή κυρώσεων προάγουν τη δημόσια υγεία; Αντίθετα. Την απειλούν και την υπονομεύουν.

Αυτή είναι η ανταμοιβή των γιατρών της «πρώτης γραμμής», που έδωσαν τη μάχη κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Όχι μόνο εξαναγκάζονται να υπερβαίνουν τον ανώτερο ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας, θυσιάζοντας ρεπό και άδειες, εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων προσωπικού, αλλά δεν πληρώνονται καν (ή πληρώνονται αρκετά καθυστερημένα) για τις επιπλέον ώρες εργασίας. Όταν επικρατούν τέτοιες εντατικές συνθήκες απλήρωτης δουλειάς, είναι παράλογο γιατροί να παραιτούνται ή να μην εκδηλώνουν ενδιαφέρον για θέσεις που προκηρύσσονται;

Επιπρόσθετα, οι προσωπικοί γιατροί της ΤΟΜΥ του Αγίου Νικολάου και του Γ.Ν-Κ.Υ Ιεράπετρας, ενώ καλύπτουν πάνω από 1500 εγγεγραμμένους πολίτες, δεν αποζημιώνονται επιπλέον των μηνιαίων αποδοχών τους «κατά κεφαλήν» (μέχρι 2000 άτομα), όπως προβλέπει ο νόμος 4931 για την ΠΦΥ του 2022. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί απαιτούν από το Υπουργείο Υγείας και τις διοικήσεις ΥΠΕ και νοσοκομείων:

  • Άμεση αποζημίωση του συνόλου των δεδουλευμένων τακτικών και πρόσθετων εφημεριών.
  • Αποζημίωση των δύο αργιών μηνιαίως, που περιλαμβάνονται στο πλαφόν των τακτικών εφημεριών, στους γιατρούς του ΓΝΑΝ.
  • Καταβολή του (προβλεπόμενου από το νόμο) ποσού για κάθε πρόσθετη ενεργό εφημερία σε Αναισθησιολόγους, Παθολόγους, Πνευμονολόγους και Εντατικολόγους.
  • Πληρωμή της πρόσθετης αποζημίωσης προσωπικών γιατρών που καλύπτουν πάνω από 1500 πολίτες, όπως προβλέπεται από το νόμο. Ενίσχυση ΠΦΥ με μόνιμο προσωπικό.
  • Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες. Αυτοτελής φορολόγηση τακτικών εφημεριών.
  • Πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων δομών υγείας με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, ώστε να μην χρειάζεται οι γιατροί να πραγματοποιούν πρόσθετες εφημερίες.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " ΟΕΝΓΕ: Αντί να πληρώσουν δεδουλευμένα 11 μηνών, τους στέλνουν να εφημερεύουν απλήρωτοι "

Βόλος: Ληστές μπούκαραν σε καφετέρια, άρπαξαν τις εισπράξεις αλλά δεν πήγαν μακριά

Λήστεψαν καφετέρια στον Βόλο δύο νεαροί, αλλά καταδιώχθηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς. Οι δράστες θα οδηγηθούν στην εισαγγελία Βόλου.

Δύο 24χρονοι λήστεψαν μία καφετέρια στον Βόλο, ακινητοποιώντας τους υπαλλήλους με μαχαίρι. Άρπαξαν χρήματα από την ταμειακή μηχανή του μαγαζιού και εξαφανίστηκαν.

Η υπάλληλος που εργαζόταν αργά χθες βράδυ (18.04.2023) στο καφέ, έντρομη ειδοποίησε την άμεση δράση και σε ελάχιστο χρόνο οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες σε μηχανή και αμέσως άρχισε καταδίωξη.

Οι δύο 24χρονοι στη συνέχεια προσπάθησαν να διαφύγουν πεζοί, αλλά οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν και να τους συλλάβουν. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ η προανάκριση διενεργείται από την υποδιεύθυνση ασφάλειας Βόλου.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: Ληστές μπούκαραν σε καφετέρια, άρπαξαν τις εισπράξεις αλλά δεν πήγαν μακριά"

Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Διαγράφει τα δάνεια των οικογενειών των θυμάτων στα Τέμπη

Στην απόφαση να διαγράψει τις δανειακές υποχρεώσεις των οικογενειών των θυμάτων από τη φονική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη προχώρησε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Σε συνέχεια της από 9 Μαρτίου 2023 επιστολής του Προέδρου του ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών ως προς την βούληση των Τραπεζών μελών της να προβούν σε διαγραφή δανειακών υποχρεώσεων από συμβάσεις στεγαστικών ή προσωπικών δανείων (καρτών καταναλωτικών), για τις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών (σύζυγο, ενήλικα ή ανήλικα παιδιά, γονείς), η ΕΕΤ παρέχει στους δικαιούχους τη δυνατότητα να υποβάλλουν, μέχρι και την 15η Σεπτεμβρίου 2023, σχετικό αίτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση hba@hba.gr.

Το αίτημα θα πρέπει να φέρει την ένδειξη ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ και να περιλαμβάνει:

α) πλήρη στοιχεία του αιτούντος (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ και ΔΟΥ, Α.Δ.Τ, διεύθυνση κατοικίας, τυχόν διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλ. επικοινωνίας, τράπεζα ή τράπεζες συνεργασίας, προέλευση/είδος οφειλής)

β) Πιστοποιητικό πλησιεστέρων συγγενών.

γ) Ληξιαρχική Πράξη θανάτου του αποβιώσαντος.

δ) Τυχόν διαθέσιμη πιστοποίηση δημόσιου φορέα, από την οποία να προκύπτει ότι ο αιτών εμπίπτει στα μέτρα προστασίας του άρθρου 57 του ν. 5039/2023, όπως πχ. Διαγραφή οφειλών από ΑΑΔΕ, αίτηση απονομής συντάξεως.

ε) Εάν η αίτηση υποβληθεί μέσω πληρεξουσίου, ηλεκτρονική εξουσιοδότηση μέσω της εφαρμογής govgr (https://www.gov.gr) από τον αιτούντα προς στον πληρεξούσιο του, καθώς επίσης τα παραπάνω υπό α στοιχεία επικοινωνίας του αιτούντος και του πληρεξουσίου του.

στ) Ρητή δήλωση του αιτούντος ότι συμφωνεί με τη λήψη και διαβίβαση της αιτήσεώς του και των συνημμένων σε αυτή δικαιολογητικών από την ΕΕΤ στην Τράπεζα ή τις Τράπεζες συνεργασίας του, καθώς επίσης και στην περαιτέρω επεξεργασία του αιτήματός του από την Τράπεζα/ες και στη συνέχεια την επικοινωνία της Τράπεζας με τον δικαιούχο.

ζ) εφόσον ο αιτών είναι ανήλικος/η, το αίτημα πρέπει να υποβάλλεται από τον νόμιμο εκπρόσωπό του.

Τυχόν ερωτήματα των δικαιούχων θα πρέπει να υποβάλλονται, γραπτά, στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση (hba@hba.gr, επίσης με την ένδειξη ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ).

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Διαγράφει τα δάνεια των οικογενειών των θυμάτων στα Τέμπη"

Ακρόπολη: Ποινική δίωξη σε βάρος των 17χρονων για το μαχαίρωμα του 18χρονου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος ασκήθηκε σε βάρος των δύο 17χρονων που κατηγορούνται για την επίθεση κατά 18χρονου στην περιοχή της Ακρόπολης το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα (17.04.2023).

Στον ένα εκ των δύο, που φέρεται να παραδέχεται ότι μαχαίρωσε το θύμα στην περιοχή της Ακρόπολης, ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Και στους δύο απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της ληστείας κατά συναυτουργία και κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας ανηλίκων.
«Δεν γίνεται να φοβόμαστε να αφήσουμε τα παιδιά μας να πάνε μια βόλτα»

Υπενθυμίζεται πως ο 18χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Η μητέρα του παιδιού, που είναι συνεχώς στο πλευρό του, μιλώντας στο newsit.gr λέει ότι η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή, ενώ έχει βγει από τη ΜΕΘ και βρίσκεται πλέον σε δωμάτιο. 

«Είναι καλύτερα και σταθερά, δεν έχουν περάσει ακόμα οι γιατροί σήμερα. Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να ξεπεράσει το σοκ, μιλάμε λίγο αλλά δεν αναφερόμαστε στο περιστατικό. Είναι αρκετά κουρασμένος, έχει το οξυγόνο και κουράζεται να μιλάει, παίρνει και ισχυρά παυσίπονα γιατί πονάει πολύ. Αλλά έχει βγει από τη ΜΕΘ, είναι σε δωμάτιο. Χθες ξεκίνησε να μου λέει πώς τους προσέγγισαν, αλλά είδα ότι κουράστηκε και ταράζεται κιόλας και του είπα ότι θα τα πούμε κάποια στιγμή που θα είναι καλύτερα», αναφέρει χαρακτηριστικά στο newsit.gr η μητέρα του 18χρονου.

Τα τραύματά του είναι στον λαιμό και στην κοιλιά, αλλά, όπως μας μεταφέρει η μητέρα του, το πιο σοβαρό είναι αυτό στην κοιλιακή χώρα.

«Είναι τρομακτικό αυτό που έγινε, έχει ενδιαφερθεί τόσος κόσμος, φίλοι γνωστοί, όλοι έχουν παιδιά και φοβούνται, όλοι έχουν σοκαριστεί. Κάτι πρέπει να γίνει και δεν πρέπει να ξεχαστεί αυτό, δεν γίνεται να φοβόμαστε να αφήσουμε τα παιδιά μας να πάνε μια βόλτα», καταλήγει η ίδια. 

Όλα έγιναν λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα, όταν ο 18χρονος μαζί με την παρέα του έκαναν μια βόλτα στην περιοχή της Ακρόπολης. Τότε, δύο άτομα με μαχαίρι τους επιτέθηκαν για να τους πάρουν το τσαντάκι που είχε ο 18χρονος. 

Τον μαχαίρωσαν στον τράχηλο και την κοιλιά, ενώ του πήραν το τσαντάκι, το οποίο βρέθηκε λίγο πιο μακριά από το σημείο της επίθεσης. Η υπόλοιπη παρέα ξεκίνησε να τους κυνηγά και κατάφερε να ακινητοποιήσει τον έναν. Ο δεύτερος συνελήφθη χθες (18.04.2023) και οι δύο δράστες είναι ηλικίας 17 ετών. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο δεύτερος συλληφθέντας είναι γνώριμο πρόσωπο στις Αρχές. Πιο συγκεκριμένα, στις 8 Φεβρουαρίου του 2022, με τον ίδιο τρόπο, είχε επιτεθεί σε έναν νεαρό προκειμένου να τον ληστέψει.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ακρόπολη: Ποινική δίωξη σε βάρος των 17χρονων για το μαχαίρωμα του 18χρονου"

Καταγγελία μητέρας 10χρονου για το νοσοκομείο Κέρκυρας – Δεν υπήρχε γιατρός για κρίση σκωληκοειδίτιδας

Διπλή ταλαιπωρία για ένα 10χρονο παιδί στην Κέρκυρα που διαγνώστηκε με κρίση σκωληκοειδίτιδας αλλά στο νοσοκομείο της πόλης δεν υπήρχε γιατρός και χρειάστηκε να μεταφερθεί στην Αθήνα ώστε να χειρουργηθεί.

Όλα συνέβησαν το Μεγάλο Σάββατο, καθώς όπως περιέγραψε η γιαγιά του παιδιού στο MEGA, ο 10χρονος παραπονιόταν δύο μέρες για πόνο στην κοιλιά του κι έτσι αποφάσισαν οι δικοί του να τον πάνε νοσοκομείο προκειμένου να εξεταστεί. Ο γιατρός στο νοσοκομείο ενημέρωσε την οικογένεια ότι πρόκειται για κρίση σκωληκοειδίτιδας.

Η γιαγιά του παιδιού στην συνέχεια ανέφερε ότι οι γιατροί του νοσοκομείου ήταν άψογοι απέναντι το παιδί και κατόπιν εξέτασης που του έκαναν ανακοίνωσαν στην οικογένεια ότι χρειάζεται το παιδί να εξεταστεί από παιδοχειρούργο, αλλά ο γιατρός του νοσοκομείου της Κέρκυρας προθυμοποιήθηκε να χειρουργήσει το παιδί χωρίς να είναι ο ίδιος παιδοχειρουργός.

«Εκείνη την ώρα η κόρη μου ανησύχησε. Πήραμε τελικά την απόφαση να φύγει να παιδί μέσα στην νύχτα για Αθήνα», περιέγραψε η γιαγιά του παιδιού. Μιλώντας στο MEGA η γιαγιά του παιδιού, η κα. Ελένη ανέφερε ότι οι ελλείψεις στο νοσοκομείο της Κέρκυρας είναι μεγάλες, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού του νοσοκομείου.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελία μητέρας 10χρονου για το νοσοκομείο Κέρκυρας – Δεν υπήρχε γιατρός για κρίση σκωληκοειδίτιδας"

Μενίδι: Ληστές άρπαξαν 50.000 ευρώ από κατάστημα τυχερών παιχνιδιών

Στιγμές τρόμου έζησε υπάλληλος καταστήματος  τυχερών παιχνιδιών στο Μενίδι όταν είδε τέσσερις ενόπλους να μπαίνουν στο κατάστημα, το πρωί της Τετάρτης, να την ρίχνουν στο έδαφος και να αρπάζουν 50.000 ευρώ από το ταμείο.

Η ληστεία σημειώθηκε στο μοναδικό τέτοιο κατάστημα στην περιοχή, στη λεωφόρο Αθηνών 22, με τους τέσσερις ληστές να κρατούν στα χέρια τους πιστόλια και να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους φορώντας κουκούλες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι κινήσεις των ληστών έχουν καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος.

Μετά τη ληστεία οι τέσσερις δράστες που μιλούσαν σπαστά ελληνικά, έφυγαν με ένα αυτοκίνητο μαύρου χρώματος προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι ληστές είναι ή ομογενείς ή Αλβανικής καταγωγής.

Διαβάστε Περισσότερα » " Μενίδι: Ληστές άρπαξαν 50.000 ευρώ από κατάστημα τυχερών παιχνιδιών"

Αλέξης Γεωργούλης: Τρεις νέες καταγγελίες εναντίον του – Όλες μπήκαν στο αρχείο

Για την ύπαρξη τριών νέων καταγγελιών εκτός της γνωστής της κας Ελένης Χρονοπούλου εναντίον του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη έκανε λόγο η εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το πρωινό».

Οι τρεις νέες καταγγελίες σύμφωνα με όσα υποστήριξε η εκπομπή έχουν γίνει από δυο γυναίκες και έναν άνδρα όλοι εργαζόμενοι στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη. Οι δυο έχουν να κάνουν με εργασιακό εκφοβισμό και η τρίτη η πιο σοβαρή έχει να κάνει με κακοποιητική συμπεριφορά. 

Η πρώτη περίπτωση έχει να κάνει με μια ασκούμενη η οποία είχε κάνει καταγγελία ή αναφορά στο ειδικό γραφείο παρενόχλησης της ΕΕ από γυναίκα εργαζόμενη για κακοποιητική συμπεριφορά και βία από τον κ. Γεωργούλη. Έγινε εσωτερικός έλεγχος και δεν βρέθηκαν ισχυρά στοιχεία και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. 

Η δεύτερη περίπτωση αφορά άνδρα μόνιμο υπάλληλο στο γραφείο του κ. Γεωργούλη, διαπιστευμένο κοινοτικό υπάλληλο, ο οποίος έκανε αναφορά το 2019 για κακή συμπεριφορά, το λεγόμενο και εργασιακό mobbing, δεν βρέθηκε κάτι περισσότερο και μπήκε και αυτό στο αρχείο. Τότε, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εκπομπής από την πλευρά του ευρωβουλευτή ειπώθηκε ότι «εγώ είδα ότι οι δυο αυτοί υπάλληλοι δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους και προσπάθησα να τους απομακρύνω και εκείνοι για λόγους αντεκδίκησης προχώρησαν σε αυτές τις καταγγελίες που δεν ίσχυαν». 

Η τρίτη περίπτωση που θεωρείται και η πιο σοβαρή είχε αποκαλυφθεί χθες από το Mega και το Live News. Σύμφωνα με νέα στοιχεία που έγιναν σήμερα γνωστά αφορά ασκούμενη από την Θεσσαλονίκη η οποία βρέθηκε μετακλητή στο γραφείο του κ. Γεωργούλη καθώς ήταν σε άλλο ευρωπαϊκό όργανο. Έκανε αρχικά καταγγελία για κακοποιητική συμπεριφορά όχι στο πλαίσιο του εργασιακού χώρου αλλά είχαν βγει για ένα ποτό και ακολούθησε ξυλοδαρμός σύμφωνα με πληροφορίες και η αναφορά έφτασε στο γραφείο προσωπικού και η ιστορία αυτή δεν προχώρησε σε επίσημη καταγγελία. 

Η γυναίκα σύμφωνα με την εκπομπή, έχει προσεγγιστεί και πλέον εξετάζει αν θα προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία. Τώρα όμως μιλάει με δικηγόρο αλλά δεν έχει αποφασίσει να προχωρήσει γιατί εξαιτίας της διαρροής των προσωπικών δεδομένων της Ελένης Χρονοπούλου φοβάται μην συμβεί κάτι παρόμοιο και είναι σε στάση αναμονής. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλέξης Γεωργούλης: Τρεις νέες καταγγελίες εναντίον του – Όλες μπήκαν στο αρχείο"

Γερμανία: «Νεκρώνουν» οι μεταφορές την Παρασκευή - Ανακοινώθηκε πανεθνική απεργία

Το γερμανικό συνδικάτο EVG ανακοίνωσε σήμερα πανεθνική απεργία στις μεταφορές για την Παρασκευή, με την εταιρία διαχείρισης των εθνικών σιδηροδρόμων Deutsche Bahn να είναι μεταξύ αυτών που επηρεάζονται.

Η απεργία θα επηρεάσει 50 εταιρίες και θα διαρκέσει από τις 3 τα ξημερώματα (04.00 ώρα Ελλάδας) έως τις 11 το πρωί (12.00 ώρα Ελλάδας), ανέφερε το συνδικάτο σιδηροδρόμων και μεταφορών. Παράλληλα προειδοποίησε ότι οι επιβάτες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων.

Η Deutsche Bahn, από την πλευρά της, ανακοίνωσε πριν από λίγο πως αναμένει ότι η απεργία στη Γερμανία θα έχει μαζικό αντίκτυπο στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Ο υψηλός πληθωρισμός στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης προκάλεσε κύμα απεργιών τους τελευταίους μήνες καθώς οι εργαζόμενοι ζητούν υψηλότερους μισθούς για να αντισταθμίσουν το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης.

«Πρέπει να εντείνουμε την πίεση στους εργοδότες που πιστεύουν ότι μπορούν να αγνοούν τα αιτήματα των εργαζομένων τους», ανέφερε το συνδικάτο EVG σε ανακοίνωση.

Το συνδικάτο Verdi έχει επίσης καλέσει τους εργαζόμενους στους ελέγχους ασφαλείας να απεργήσουν σε τρία αεροδρόμια αύριο, Πέμπτη καθώς και την Παρασκευή. Η εταιρία λειτουργίας του αεροδρομίου του Αμβούργου ανακοίνωσε χθες ότι όλες οι αναχωρήσεις θα ακυρωθούν ή θα γίνουν χωρίς επιβάτες λόγω της κινητοποίησης, με περίπου 80.000 ταξιδιώτες πιθανόν να επηρεάζονται.

Το EVG, που διαπραγματεύεται για λογαριασμό 230.000 εργαζομένων, ζητά αύξηση μισθών 12% ή τουλάχιστον επιπλέον 650 ευρώ τον μήνα. Η κρατική Deutsche Bahn έχει προσφέρει επιπλέον 5% και έκτακτες πληρωμές ύψους έως 2.500 ευρώ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Γερμανία: «Νεκρώνουν» οι μεταφορές την Παρασκευή - Ανακοινώθηκε πανεθνική απεργία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news