facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Θεσσαλονίκη: Μολότοφ στο ΑΤ Θερμαϊκού - Τέσσερις προσαγωγές

Στην προσαγωγή τεσσάρων ατόμων προχώρησαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης για την επίθεση με βόμβες μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Θερμαϊκού, στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, τα άτομα εντοπίστηκαν σε δύο διαφορετικά σημεία πλησίον του Τμήματος και κρίθηκαν ύποπτα.

Η επίθεση με τις βόμβες μολότοφ στο ΑΤ Θερμαϊκού έγινε λίγο μετά τις 20:30. Άγνωστοι πέταξαν τρεις μολότοφ προς το κτήριο του Τμήματος και τράπηκαν σε φυγή. Από τις τρεις μολότοφ, έσκασε η μία.

thestival
Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Μολότοφ στο ΑΤ Θερμαϊκού - Τέσσερις προσαγωγές"

Μέρκελ: Παράταση του μερικού lockdown στη Γερμανία έως τις 10 Ιανουαρίου

Την παράταση της ισχύος του «μερικού lockdown» έως και τις 10 Ιανουαρίου ανακοίνωσε πριν από λίγο η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ, μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων.

«Απέχουμε ακόμη πολύ από τον στόχο», τόνισε, ενώ δήλωσε ότι οι πρώτες εγκρίσεις εμβολίων από την ΕΕ αναμένονται στο τέλος Δεκεμβρίου.

«Κατά βάση, η κατάσταση παραμένει ως έχει», δήλωσε η κυρία Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα χαλάρωσης των περιορισμών καθώς «απέχουμε ακόμη πολύ από τον στόχο των 50 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους σε μία εβδομάδα».

Η κυβέρνηση στην Γερμανία έχει ήδη ανακοινώσει περιορισμένη χαλάρωση των μέτρων που αφορούν τις κοινωνικές επαφές των πολιτών, για την περίοδο από 20 Δεκεμβρίου έως 2 Ιανουαρίου. Οι επιχειρήσεις εστίασης, τα θεάματα και τα γυμναστήρια θα παραμείνουν ωστόσο κλειστά τουλάχιστον μέχρι τις 10 Ιανουαρίου. Η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου στις 4 Ιανουαρίου.

Υπέρ των αυστηρών περιορισμών τάχθηκε και ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ: «Πρέπει να σκεφτούμε, καλύτερα να είμαστε συνεπείς για λίγο, παρά ημι-συνεπείς για πολύ», είπε χαρακτηριστικά μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μέρκελ: Παράταση του μερικού lockdown στη Γερμανία έως τις 10 Ιανουαρίου"

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για το λαθρεμπόριο και οι τροπολογίες για ΕΛΤΑ και διατίμηση των τεστ

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την «περιστολή του λαθρεμπορίου-Κύρωση του Πρωτοκόλλου για την εξάλειψη του παράνομου εμπορίου καπνού, διατάξεις περί κοινωφελών περιουσιών και σχολαζουσών κληρονομιών, διατάξεις για τα τέλη κυκλοφορίας και τα τέλη ταξινόμησης, κίνητρα για την προσέλκυση φορολογικών κατοίκων»

Επί της Αρχής του σχεδίου νόμου «υπέρ» ψήφισαν ΝΔ και Ελληνική Λύση, με το «παρών» τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ενώ το καταψήφισαν ΚΚΕ και ΜέΡα 25.

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκαν και οι υπουργικές τροπολογίες του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τον μετασχηματισμό των ΕΛΤΑ καθώς και η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την δυνατότητα καθορισμού πλαφόν σε υγειονομικά αγαθά και υπηρεσίες.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για το λαθρεμπόριο και οι τροπολογίες για ΕΛΤΑ και διατίμηση των τεστ"

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 17,1% για τη ΝΔ – Ναι στα μέτρα από το 72% όσο κρατά ο κορονοϊός

Διατηρεί το μεγάλο προβάδισμα η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση με τους πολίτες να φοβούνται περισσότερο τον κορονοϊό από την ύφεση.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της INTEVIEW για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΒΕΡΓΙΝΑ η ΝΔ προηγείται με 17,1 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Το 39,1% εμπιστεύεται την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα την ψήφιζε εάν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, ενώ το 22% θα εμπιστεύονταν τον  ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου:

ΝΔ        39.1%
ΣΥΡΙΖΑ 22.0%
ΚΙΝΑΛ   6.9%
ΚΚΕ       4.7%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 5.1%
ΜεΡΑ25  2.7%
ΑΛΛΟ       6.1%
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ  11.0%
ΑΚΥΡΟ/ΛΕΥΚΟ  2.4%

Οσον αφορά στον κορονοϊο ένας στους δύο πολίτες (ποσοστό 52%), είναι ικανοποιημένος από τη διαχείριση της κυβέρνησης όσον αφορά στην πανδημία, ενώ το κλείσιμο της αγοράς (55%) και η απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού (48%) προκαλούν τη μεγαλύτερη δυσφορία από τα υφιστάμενα μέτρα του Lockdown.

Την ίδια ώρα ποσοστό 72% των πολιτών συμφωνεί ότι τα μέτρα πρέπει να υπάρχουν όσο κρατάει η πανδημία. Το γεγονός ότι οι πολίτες δεν βλέπουν τους φίλους και συγγενείς τους (65%) ενώ έχει μειωθεί το εισόδημά τους (48%) κι έχει χαλάσει η ψυχολογία τους (35%) εκτιμώνται ως οι πιο σοβαρές επιπτώσεις της πανδημίας. 53% των ερωτηθέντων φαίνεται πως ανησυχεί περισσότερο για τον κορονοϊό παρά για την οικονομία, ενώ 48% εμφανίζεται αισιόδοξο για τη χρονιά που έρχεται.

Σχετικά με την Τουρκία και τις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, η συντριπτική πλειοψηφία (76%) εκτιμά ότι πρέπει να διακοπούν.

Οι πιο αποτελεσματικοί υπουργοί

Έξι υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη ανέδειξαν οι ερωτώμενοι ως τους πιο αποτελεσματικούς.

Πρώτος έρχεται ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με 6,4 και ακολουθεί ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος με 6,3, Ο Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με 6,2% και ακολουθούν Κωστής Χατζηδάκης (6,1, Μάκης Βορίδης (5,9) και Χρήστος Σταϊκούρας (5,6%).

Δείτε ΕΔΩ  όλη τη δημοσκόπηση

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 17,1% για τη ΝΔ – Ναι στα μέτρα από το 72% όσο κρατά ο κορονοϊός"

Μόσιαλος για το εμβόλιο του κορονοϊού: Πόσο καιρό μετά τον εμβολιασμό θα είμαστε προστατευμένοι

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, αναφέρθηκε για το εμβόλιο του κορονοϊού και έδωσε την απάντηση για το πόσο καιρό θα είμαστε προστατευμένοι από τον ιό, μετά τον εμβολιασμό.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Μόσιαλου στο Facebook: «Πόσο καιρό μετά τον εμβολιασμό θα είμαστε προστατευμένοι από τον νέο κορονοιό;

Τα εμβόλια των Moderna και AstraZeneca έχουν μεσοδιάστημα μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης του εμβολίου 4 εβδομάδες, ενώ της Pfizer 3 εβδομάδες. Κάποιοι αναρωτιούνται για τις διαφορές στο μεσοδιάστημα και την προστασία μετά την πρώτη δόση.

Ας δούμε τι ξέρουμε για το εμβόλιο της Pfizer.

Ενώ υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν υψηλά επίπεδα βραχυπρόθεσμης προστασίας από την πρώτη δόση του εμβολίου, αυτό που έχει εγκριθεί από τις Bρετανικές αρχές και αναμένεται επίσης να ισχύει στην Ευρώπη είναι το πρόγραμμα των δύο δόσεων. Και οι δύο θα εγχυθούν στον δελτοειδή μυ (στο μπράτσο) και η δεύτερη δόση θα πρέπει να χορηγηθεί τουλάχιστον 21 ημέρες μετά την πρώτη.

Για το εμβόλιο της Pfizer, το ανακοινωμένο ποσοστό αποτελεσματικότητας υπολογίστηκε επτά ημέρες μετά τη δεύτερη δόση. Δηλαδή, μετά από 7 ημέρες φαίνεται ότι αναπτύσσονται αντισώματα, αλλά ίσως χρειαστεί να περιμένουμε για περισσότερο από 7 ημέρες, καλύτερα για δύο εβδομάδες, για να είμαστε σίγουροι.

Άρα, συνεχίζουμε να προσέχουμε από την έναρξη της πρώτης δόσης για 4-5 εβδομάδες για το εμβόλιο της Pfizer, και για 5-6 εβδομάδες για τα εμβόλια των Moderna και ΑstraΖeneca. Είναι πιθανό δηλαδή πως θα υπάρχει κάποια προστασία και πριν από αυτό το διάστημα, αλλά αυτός είναι ο χρόνος που θεωρείται πως ενδείκνυται για να ξεκινήσει η πλήρης προστασία.

Θα μάθουμε περισσότερα σχετικά με την έκταση της προστασίας και πόσο διαρκεί καθώς εισέρχονται δεδομένα από τρέχουσες κλινικές δοκιμές.

Με βάση τα δεδομένα από τις κλινικές δοκιμές, η αποτελεσματικότητα των εμβολίων ανέρχεται στο το 94% και το 95% για Moderna and Pfizer αντίστοιχα.

Δηλαδή αυτά είναι τα αναμενόμενα ποσοστά προστασίας. Αλλά, είναι πιθανό τα ποσοστά αποτελεσματικότητας να είναι λίγο μικρότερα όταν γίνουν μαζικοί εμβολιασμοί, ίσως για τους πολύ μεγάλους σε ηλικία ή τους ανοσοκατεσταλμένους. Όμως, δεν περιμένουνε να είναι πολύ μικρότερα αυτά τα ποσοστά.

Για να πιστοποιήσουμε εάν έχει πετύχει ο εμβολιασμός, θα πρέπει να γίνει εξέταση αντισωμάτων 2-3 εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση.
Θα πρέπει να γίνουν οι αντίστοιχες προμήθειες και η πολιτεία να προετοιμαστεί ώστε να υπάρχει επάρκεια σε τεστ αντισωμάτων πριν και μετά το τέλος του εμβολιασμού ώστε

  • Να τεθούν οι προτεραιότητες για τις ομάδες που θα εμβολιαστούν στο γενικό πληθυσμό
  • Να επιβεβαιωθούν τόσο η αποτελεσματικότητα αλλά και τα ποσοστά της ειδικής ανοσοαπόκρισης ανά ηλικιακή ομάδα ή ομάδα ασθενών.

Το τελικό στάδιο της διαχείρισης της πανδημίας θα χρειαστεί εξαιρετικό και ακριβή συντονισμό. Θα είναι μια πρόκληση για τις υγειονομικές αρχές αλλά και μια ευκαιρία να κρατήσουν το πρώτο εθνικό ηλεκτρονικό αρχείο της νόσου, όπως θα κάνουν εξάλλου και όλες οι άλλες χώρες».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μόσιαλος για το εμβόλιο του κορονοϊού: Πόσο καιρό μετά τον εμβολιασμό θα είμαστε προστατευμένοι"

Κικίλιας: Διπλασιάζονται οι αποδοχές γιατρών και νοσηλευτών του ΕΣΥ που μεταβαίνουν στη Βόρεια Ελλάδα, για όση περίοδο παραμείνουν εκεί

Τον διπλασιασμό των αποδοχών των γιατρών και νοσηλευτών του ΕΣΥ που θα μεταβούν από άλλες περιφέρειες της χώρας στη Βόρεια Ελλάδα, προκειμένου να ενισχύσουν τα νοσοκομεία στη μάχη τους κατά της Covid-19, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.  Ο διπλασιασμός των αποδοχών θα αφορά την περίοδο που θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο υπουργός Υγείας μίλησε για τιτάνια προσπάθεια στη Βόρεια Ελλάδα και στα νοσοκομεία πολλών πόλεων, εξηγώντας ότι το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό δίνει μεγάλη μάχη για να βοηθήσει όλους όσοι τους χρειάζονται. Ήδη από την 3η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια, έχουν μεταβεί 167 γιατροί, 265 νοσηλευτές και 210 άτομα λοιπό προσωπικό στη Βόρεια Ελλάδα, όπου θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Παράλληλα, ανέφερε πως ομάδες γιατρών από ιδιωτικά νοσοκομεία μετέβησαν εθελοντικά, ώστε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα ΤΕΠ και στις κλινικές στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας. Όπως εξήγησε, βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή για την πορεία της επιδημίας στη χώρα. Μάλιστα, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ξεχωριστά τα ονόματα των γιατρών που συμμετέχουν στις ομάδες.

Ο υπουργός ανέφερε πως προχωρούν οι διαδικασίες για την λειτουργία των 1.018 εμβολιαστικών κέντρων στην επικράτεια προκειμένου να μπορούν να εμβολιαστούν 2 εκατ. πολίτες κάθε μήνα. «Θα μπορέσουμε να εμβολιάσουμε το σύνολο του πληθυσμού στη χώρα μας κάποια στιγμή κι αυτό θα μας βοηθήσει να ξανά πάρουμε τη ζωή μας πίσω», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Κάνοντας αναφορά στην επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέλλα Κυριακίδου, είπε ότι κάθε 10 δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος πεθαίνει από κορονοϊό στην Ευρώπη. Όπως είπε και η ίδια, ανέφερε ο Β Κικίλιας, ελλοχεύει μεγάλος κίνδυνος για την πρόωρη χαλάρωση των μέτρων, η οποία θα οδηγούσε σε αύξηση των θανάτων.

Επίκειται νέο τρίτο κύμα και ήδη χώρες όπως το Ισραήλ σκέφτονται να επαναφέρουν το lockdown, ανέφερε ο υπουργός Υγείας ο οποίος κατέληξε λέγοντας: «Κλείστε τα αυτιά σε αυτούς που θέλουν να δηλητηριάσουν αυτή την προσπάθεια που γίνεται αλλά και στα fake news».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κικίλιας: Διπλασιάζονται οι αποδοχές γιατρών και νοσηλευτών του ΕΣΥ που μεταβαίνουν στη Βόρεια Ελλάδα, για όση περίοδο παραμείνουν εκεί"

Μητσοτάκης: Μέχρι να κάνουμε εμβόλια κλειστά τα μπαρ – Σκεφτόμαστε άνοιγμα του λιανεμπορίου

«Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι κάποιες οικονομικές δραστηριότητες απλά δεν πρόκειται να λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε εμβόλια» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση με τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου Κολούμπια, φέρνοντας ως παράδειγμα τη νυχτερινή διασκέδαση, τα μπαρ και τη μεταμεσονύχτια διασκέδαση.

Την πεποίθηση πως η Ελλάδα θα βγει ισχυρότερη και θα βαδίσει σε έναν ασφαλή δρόμο μετά το πέρας της πανδημίας του κορονοϊού εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τοποθέτησή του στη διαδικτυακή συζήτηση με τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου Κολούμπια, Λι Μπόλινγκερ (Lee C. Bolinger), στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Φόρουμ «World Leaders».

Ο πρωθυπουργός όμως τόνισε πως ορισμένες οικονομικές δραστηριότητες όπως τα μπαρ δεν μπορούν να μείνουν ανοιχτές μέχρι να έρθει το εμβόλιο του κορονοϊού. «Ελπίζω όσο βγαίνουμε από το δεύτερο lockdown θα είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί. Αλλά και πάλι θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι κάποιες οικονομικές δραστηριότητες απλά δεν πρόκειται να λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε εμβόλια. Για παράδειγμα η νυχτερινή διασκέδαση, τα μπαρ, η μεταμεσονύχτια διασκέδαση. Δεν μπορεί να έχουμε ανθρώπους να συνωστίζονται σε μπαρ μέχρι να έχουμε τα εμβόλια. Ίσως σε κάποιο σημείο θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε τα εστιατόρια με τη σωστή κοινωνική απόσταση. Σκεφτόμαστε επίσης το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά συγκεκριμένοι περιορισμοί θα ισχύουν μέχρι το εμβόλιο», σημείωσε.

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός αναγνώρισε πως το σύστημα υγείας δέχεται μεγαλύτερη πίεση σε αυτό το δεύτερο κύμα, δηλώνοντας πάντως συγκρατημένα αισιόδοξος πως σταδιακά η κατάσταση θα εξομαλυνθεί.

Δείτε όσα είπε ο πρωθυπουργός
 
 
Πρώτο και… δεύτερο κύμα

«Η Ελλάδα τα πήγε καλά στο πρώτο κύμα, με μικρό αριθμό κρουσμάτων. Ανοίξαμε την οικονομία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και καταφέραμε να προσεγγίσουμε τουρισμό με πολύ αυστηρά πρωτόκολλα, προκειμένου να καλύψουμε ένα μέρος του χαμένου εισοδήματος» είπε σε άλλο σημείο ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: «Όπως γνωρίζετε, καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν απέφυγε το δεύτερο κύμα, το οποίο είναι πιο δύσκολο για την Ελλάδα κι έβαλε μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί. Κάθε lockdown έχει επιπτώσεις στην οικονομία, αλλά προτεραιότητά μας ήταν να σώσουμε ζωές».

Στη συνέχεια ο Έλληνας Πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι η Ε.Ε. βρίσκεται εν αναμονή του εμβολίου και ανέφερε πως «είμαστε μια κεντροδεξιά Κυβέρνηση με την υποχρέωση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, οι οποίες συνεχίζονται παρά την πανδημία», ενώ τόνισε πως «πριν τον κορονοϊό, η οικονομία πήγαινε αρκετά καλά».

«Επίσης, το πολιτικό τοπίο εσωτερικά είναι ισχυρό. Ήρθαμε στην εξουσία επικρατώντας μιας λαϊκίστικης Κυβέρνησης. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, αυτήν την στιγμή είμαστε ακόμα πιο ισχυροί πολιτικά σε σχέση με την περίοδο των εκλογών», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το φαινόμενο της ανόδου των λαϊκιστικών δυνάμεων.

«Υπάρχει ένα στοιχείο που πρέπει να πάρουμε πολύ σοβαρά: Οι λαϊκιστές μπορεί να μην έχουν τις σωστές απαντήσεις, αλλά πολλές φορές κάνουν τις σωστές ερωτήσεις. Τι γίνεται με το εισόδημα; Τους ανθρώπους που παραμένουν απομονωμένοι; Είναι αλαζονικό να απαξιώσεις αυτά τα ερωτήματα, ακόμη κι αν έρχονται από πολιτικούς που τους λέμε λαϊκιστές», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Μέχρι να κάνουμε εμβόλια κλειστά τα μπαρ – Σκεφτόμαστε άνοιγμα του λιανεμπορίου"

Prorata: Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

Ισχυρό προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με έρευνα της Prorata.

Αναλυτικότερα, η ΝΔ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με 36% και μικρή υποχώρηση της τάξης του 2% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο κόμμα με 24%, χωρίς μεταβολές, ενώ το Κίνημα Αλλαγής παραμένει στο 5%. Το ΚΚΕ ανιχνεύεται στο 4,5%, κερδίζοντας 0,5% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, η Ελληνική Λύση παραμένει σταθερά στο 3% και το ΜεΡΑ 25 κερδίζει 0,5% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της εταιρείας, ανιχνευόμενο στο 3%.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, η συνολική ικανοποίηση των πολιτών από το κυβερνητικό έργο αλλά και από τη διαχείριση της πανδημίας σε υγειονομικό και οικονομικό επίπεδο καταγράφεται χαμηλή, λαμβάνοντας ολοένα και αρνητικότερο πρόσημο κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών.

Η παραπάνω αρνητική αξιολόγηση καταγράφεται και στην πρόθεση ψήφου, όπου η Νέα Δημοκρατία σημειώνει πτώση 2% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της Prorata. Ωστόσο, οι αρνητικές επιδόσεις της κυβέρνησης δεν μπορούν να αμφισβητήσουν την κυριαρχία της ΝΔ στο πλαίσιο του κομματικού ανταγωνισμού, καθώς καμία άλλη πολιτική δύναμη δεν καταγράφει σημαντικά θετικές μεταβολές αλλά ούτε και θετικότερο ισοζύγιο συναισθημάτων προς την ίδια, συγκριτικά με το κυβερνόν κόμμα.

Πιο συγκεκριμένα, το 56% των συμμετεχόντων δηλώνουν όχι ιδιαίτερα ή καθόλου ικανοποιημένοι από το κυβερνητικό έργο, με την ικανοποίηση να είναι σημαντικά μικρότερη μεταξύ των ατόμων που διαμένουν σε νοικοκυριά με χαμηλότερα εισοδήματα και σημαντικά υψηλότερη μεταξύ των ατόμων που ενημερώνονται σε καθημερινή βάση για τις εξελίξεις από την τηλεόραση. Τα κυρίαρχα συναισθήματα που νιώθουν οι συμμετέχοντες, αναλογιζόμενοι την οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας είναι η απογοήτευση και ο θυμός, με τα αρνητικά συναισθήματα να είναι αθροιστικά πολλαπλάσια σε σχέση με τα θετικά.

Σε σχέση με την πανδημική κρίση, το 55% των συμμετεχόντων αξιολογεί αρνητικά τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, ποσοστό το οποίο αυξήθηκε κατά 3% σε σχέση με την μέτρηση του Σεπτεμβρίου. Μεταξύ όσων παρακολουθούν τακτικά τηλεόραση για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις, οι αξιολογήσεις σε όλους τους τομείς είναι σαφώς θετικότερες προς την κυβέρνηση συγκριτικά με όσους χρησιμοποιούν πιο σπάνια ή και καθόλου το συγκεκριμένο μέσο για τον ίδιο σκοπό.

Επιπλέον, το 65% ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση δεν έκανε ότι ήταν δυνατό για την αποτροπή του δεύτερου lockdown, ενώ η πλειοψηφία των ερωτώμενων εκτιμάει ότι η κυβέρνηση δεν έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία εργαζομένων και επιχειρήσεων. Τέλος, το 32% της κοινής γνώμης δηλώνει πως ακόμα και αν το εμβόλιο κατά του Covid – 19 ήταν αύριο διαθέσιμο και δωρεάν για όλους/ες δεν θα το έκανε, ενώ η πλειοψηφία (63%) δηλώνει πως θα το έκανε.

Όσο αφορά στα συναισθήματα της κοινής γνώμης απέναντι στα πολιτικά κόμματα, ως κυρίαρχα απέναντι στη Νέα Δημοκρατία ανιχνεύονται η αποστροφή (20%) και η συμπάθεια (18%), απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ η αποστροφή (34%) και η απογοήτευση (17%), ενώ απέναντι στο Κίνημα Αλλαγής η αδιαφορία (41%) και η απογοήτευση (18%). Αθροιστικά τα αρνητικά συναισθήματα απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι σημαντικά περισσότερα σε σχέση με τα αρνητικά συναισθήματα απέναντι στη ΝΔ.

Σε περίπτωση που διεξάγονταν αύριο εκλογές και δεν υπήρχε δυνατότητα σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης, τα σενάρια συγκυβέρνησης που προκρίνονται επί του συνολικού δείγματος της έρευνας είναι πρώτον η συνεργασία ΝΔ – Κινήματος Αλλαγής (36%) και δεύτερον η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΜεΡΑ 25 (19%).

Το σενάριο που προκρίνουν οι ψηφοφόροι της ΝΔ, του Κινήματος Αλλαγής αλλά και όσοι αυτοτοποθετούνται στα δεξιά και το κέντρο του πολιτικού φάσματος είναι μια συγκυβέρνηση μεταξύ των δύο παραπάνω κομμάτων, ενώ οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και όσοι αυτοτοποθετούνται στα αριστερά του πολιτικού φάσματος ή θεωρούν καταλληλότερο ως πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα προκρίνουν μια ενδεχόμενη συγκυβέρνηση με το ΜεΡΑ 25.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Prorata: Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου"

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στηρίζει… Ελλάδα απέναντι στις τουρκιές προκλήσεις

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στηρίζει τις ελληνικές θέσεις απέναντι στη τουρκική προκλητικότητα, διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικής ‘Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της ελληνικής Βουλής, Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David McAllister.

Ο κύριος McAllister ανέφερε ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ βρίσκονται σε ιστορικό χαμηλό, τόνισε ότι η ‘Αγκυρα δεν επιδεικνύει “ενήλικη συμπεριφορά” ενώ επεσήμανε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε να αποδειχθεί έμπρακτα η αλληλεγγύη της ΕΕ προς Ελλάδα και Κύπρο, μέσω ενός αποφασιστικού μηνύματος προς την Τουρκία.

Σε τηλεδιάσκεψη που είχαν οι δύο άνδρες, ο κύριος Γκιουλέκας ενημέρωσε τον ομόλογό του για την τουρκική επιθετικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο τονίζοντάς του, ότι “ενώ η Τουρκία είναι υποψήφια προς ένταξη χώρα και μέλος του ΝΑΤΟ, αμφισβητεί ανοιχτά τα κυριαρχικά δικαιώματα δύο κρατών μελών της ΕΕ, της Ελλάδας και της Κύπρου, και παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας”.

“Η Τουρκία δεν διστάζει να χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό ως μοχλό πίεσης προς την ΕΕ, προκειμένου να αποκομίσει οικονομικά και πολιτικά οφέλη”, τόνισε ο κ. Γκιουλέκας.

Παράλληλα, επεσήμανε στον κ. McAllister ότι “η Ελλάδα αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή”, τον διαβεβαίωσε για “την προσήλωση της χώρας στο διάλογο”, ενώ του τόνισε ότι “δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος υπό την απειλή πολέμου και αβάσιμων μονομερών διεκδικήσεων”.

Ακόμα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής ‘Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της ελληνικής Βουλής, εξέφρασε την ελπίδα ότι “οι Ευρωπαίοι ηγέτες στο προσεχές Συμβούλιο Κορυφής, θα προχωρήσουν στην επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, καθώς το αντίθετο θα εκληφθεί ως σημάδι αδυναμίας από τη γείτονα χώρα”.

Από την πλευρά του, ο κ. McAllister συμφώνησε με τον Έλληνα ομόλογο του σχετικά με την επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας και υπογράμμισε ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα όλων των κρατών πρέπει να γίνονται σεβαστά.

Ακόμα, κ. McAllister ανέφερε πως έγιναν προσπάθειες και από τη γερμανική Προεδρία και από τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ κ. Borrell για να υπάρξει αποκλιμάκωση, η οποία όμως, όπως είπε, θα έπρεπε να βασίζεται σε “ενήλικη” συμπεριφορά, την οποία δεν επιδεικνύει η Τουρκία.

Επισήμανε, τέλος, ότι οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας βρίσκονται σε ιστορικό χαμηλό και ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε να αποδειχθεί έμπρακτα η αλληλεγγύη της ΕΕ προς δύο πολύτιμα μέλη της μέσω ενός αποφασιστικού μηνύματος προς την Τουρκία.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στηρίζει… Ελλάδα απέναντι στις τουρκιές προκλήσεις"

Κορωνοϊός: 48 κρούσματα σε κρατούμενους δύο πτερύγων στις Φυλακές Λάρισας

Σε ισχύ τίθενται στις Φυλακές Λάρισας όσα προβλέπουν τα ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα που αφορούν τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού μεταξύ των κρατουμένων.

Σήμερα – μετά από δειγματοληψία που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ – εντοπίστηκαν 48 κρούσματα, ενώ συνολικά ελήφθησαν 714 δείγματα από κρατούμενους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι θετικοί στον ιό είναι έγκλειστοι σε δύο από τις πτέρυγες των Φυλακών Λάρισας, εκεί όπου είχαν εντοπιστεί τα τρία πρώτα κρούσματα τις προηγούμενες ημέρες οδηγώντας στη σημερινή ιχνηλάτηση.

Πλέον όσοι έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό θα τεθούν σε καραντίνα εντός απομονωμένων χώρων. Παράλληλα, σε καραντίνα θα βρεθούν και οι στενές επαφές τους (αφορά ως επί το πλείστον κρατούμενους με τους οποίους μοιράζονταν τα ίδια κελιά).

Σημειώνεται ότι τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα επαναληφθεί η ιχνηλάτηση, ώστε να διαπιστωθεί πως εξελίσσεται η διασπορά εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος.

larissanet

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 48 κρούσματα σε κρατούμενους δύο πτερύγων στις Φυλακές Λάρισας"

Καιρός αύριο: Τσουχτερό κρύο με βροχές και καταιγίδες – Πού θα χιονίσει

Χειμωνιάτικος ο καιρός αύριο, Πέμπτη (03.12.2020) σε όλη τη χώρα. Σε πολλές περιοχές θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Θυελλώδεις άνεμοι στο Ιόνιο.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στο Ιόνιο, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα, βαθμιαία στα ηπειρωτικά πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και στις Κυκλάδες προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Τα φαινόμενα στο Ιόνιο κατά διαστήματα πιθανώς να είναι ισχυρά.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.

Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά έως 8 μποφόρ. Στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Μετά το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές που τη νύχτα θα ενταθούν.
Ανεμοι: Ανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα ενταθούν.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα
 
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Κάτα τόπους στη δυτική Μακεδονία και στη Θράκη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και στα θαλάσσια- παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο κατά διαστήματα πιθανώς να είναι ισχυρά.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, μετά το μεσημέρι όμως στα νότια θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Ανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στην Κρήτη και από το μεσημέρι βαθμιαία και στις Κυκλάδες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Ανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στις Κυκλάδες η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που τη νύχτα θα αυξηθούν.
Στα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες που τη νύχτα θα ενταθούν.
Ανεμοι: Ανατολικοί και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΣΑΜΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές.
Ανεμοι: Ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Τσουχτερό κρύο με βροχές και καταιγίδες – Πού θα χιονίσει"

Πώς θα κατατίθενται «ψηφιακά» οι πινακίδες κυκλοφορίας

Πρόστιμα από 10.000 έως και 30.000 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος για τρία χρόνια προβλέπει η διάταξη νόμου για την ψηφιακή κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας σε όσους δηλώσουν ηλεκτρονικά πως θέτουν σε ακινησία τα οχήματά τους αλλά εντοπιστούν κατά τη διάρκεια ελέγχων να τα έχουν μετακινήσει.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος κατέθεσε σήμερα στη Βουλή τις σχετικές διατάξεις νόμου, όπως έγραψε χθες το Euro2day.gr, συμπεριλαμβάνοντας και τις διατάξεις με τις οποίες δίνεται νέα ευκαιρία για την αναβίωση ρυθμίσεων φορολογικών οφειλών που χάθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας.

Οι διατάξεις για την καθιέρωση ψηφιακής διαδικασίας κατάθεσης πινακίδων ορίζουν ότι:

1. Για τα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης οχήματα και τις μοτοσικλέτες, η ακινησία δηλώνεται στη Φορολογική Διοίκηση ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ) από τον ιδιοκτήτη ή κάτοχο του οχήματος. Η δήλωση περιλαμβάνει τα ακριβή στοιχεία της πόλης, της οδού και του αριθμού, του σημείου ακινητοποίησης του οχήματος. Η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος δεν παραδίδονται στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Αμέσως μετά τη δήλωση, ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος του οχήματος έχει υποχρέωση να αφαιρέσει από το όχημα τις πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας του και να φυλάσσει το όχημα σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 6 του άρθρου 45 του ν. 2992/2002 (Α' 54).

2. Αυτοκίνητο όχημα, για το οποίο υποβλήθηκε δήλωση ακινησίας, απαγορεύεται απολύτως να κυκλοφορήσει για οποιαδήποτε αιτία.

Όχημα, για το οποίο έχει δηλωθεί ακινησία, εάν εντοπισθεί στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργούνται από τα κατά νόμο αρμόδια όργανα και από τις υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, είτε να κυκλοφορεί είτε να φέρει πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας, αίρεται αυτοδικαίως η ακινησία και επιβάλλονται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, πέραν των τελών κυκλοφορίας και του προστίμου μη καταβολής αυτών που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις, και διοικητικό πρόστιμο ίσο με δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο του προηγουμένου εδαφίου τριπλασιάζεται και, με απόφαση του κατά νόμο αρμοδίου οργάνου, αφαιρείται για τρία (3) έτη το δίπλωμα οδήγησης του ιδιοκτήτη ή κατόχου του οχήματος.

Όχημα που εντοπίζεται σταθμευμένο σε διαφορετικό σημείο από αυτό το οποίο έχει δηλωθεί στην ηλεκτρονική ακινησία ή διερχόμενο, θεωρείται ότι κυκλοφόρησε.

3. Σε περίπτωση διακοπής της ακινησίας με σκοπό να τεθεί το αυτοκίνητο σε κυκλοφορία, ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος αυτού υποχρεούται προηγουμένως να το δηλώσει στην αρμόδια υπηρεσία της Φορολογικής Διοίκησης.

Για οχήματα που τίθενται σε ακινησία, σύμφωνα με την παρ. 1.Α, η άρση αυτής πραγματοποιείται με υποβολή αίτησης ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr- ΕΨΠ), εφόσον καταβληθούν τα τέλη κυκλοφορίας του έτους της άρσης.

4. Με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων δύναται να δημιουργηθεί ειδικός ιστότοπος στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr- ΕΨΠ), όπου με βάση μόνο τον αριθμό κυκλοφορίας τους στο μητρώο οχημάτων της Α.Α.Δ.Ε., θα παρέχονται δημόσιες πληροφορίες (open data) σχετικά με την κατάσταση κίνησης ή ακινησίας των οχημάτων για τα οποία έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα, την τρέχουσα κατάσταση ασφάλισής τους, τυχόν δήλωσή τους ως απωλεσθέντων ή κλαπέντων, και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια. Με την ίδια απόφαση ορίζονται η διαδικασία και οι λεπτομέρειες χορήγησης των στοιχείων μητρώου οχημάτων από την Α.Α.Δ.Ε., προς δημοσίευση στον ανωτέρω ειδικό ιστότοπο, αποκλεισμένης της δημοσιοποίησης κάθεε ίδους στοιχείων ταυτότητας των ιδιοκτητών ή κατόχων των οχημάτων. Με απόφαση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης ορίζονται οι πληροφορίες που θα χορηγούνται από άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς προςδημοσιοποίηση στον ανωτέρω ιστότοπο, η διαδικασία χορήγησης και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας.

 Η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς θα κατατίθενται «ψηφιακά» οι πινακίδες κυκλοφορίας "

“Ξεδοντιάστηκε” μία από τις μεγαλύτερες σπείρες ναρκωτικών στη Δυτική Αττική (pics, video)

Μεγάλη επιτυχία της ελληνικής αστυνομίας και ειδικότερα της υποδιεύθυνσης δίωξης ναρκωτικών της διεύθυνσης ασφαλείας Αττικής. Ανακοίνωσε την εξάρθρωση μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε συστηματικά ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες συμμορίες που δρούσαν στα δυτικά προάστια, η οποία είχε το “στρατηγείο” της στο Ζεφύρι. Ο φερόμενος ως “εγκέφαλος” της οργάνωσης έκανε πολυτελή ζωή και κυκλοφορούσε με πανάκριβα μοντέλα συγκεκριμένης γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν συνολικά 10 άτομα μεταξύ των οποίων και το ηγετικό μέλος της οργάνωσης. Η συμμορία διακινούσε συστηματικά ναρκωτικά κυρίως στο Μενίδι, τη Φυλή, τα Άνω Λιόσια και το Ζεφύρι.

Μάλιστα σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στην κατοχή του φερόμενου ως “εγκέφαλου” βρέθηκαν λογιστικά βιβλία με σημειώσεις από τις εισπράξεις που προέρχονταν από την πώληση των ναρκωτικών της οργάνωσης. Από τον συμψηφισμό που έκανε η αστυνομία υπολογίζεται ότι τα έσοδα της σπείρας ανέρχονταν στο 1 εκατομμύριο ευρώ!

Συμμορία: Ο ρόλος των μελών του κυκλώματος

Το ηγετικό μέλος ήταν υπεύθυνο για την εύρεση των ναρκωτικών και την καθοδήγηση των υπολοίπων μελών, προκειμένου οι ποσότητες ηρωίνης να νοθευτούν, να αποθηκευτούν και ακολούθως να διακινηθούν από τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης σε διάφορους διακινητές και χρήστες ναρκωτικών, δύο άλλα μέλη ήταν υπεύθυνα για την νόθευση της ηρωίνης, την καθοδήγηση των υπολοίπων στην ιεραρχία μελών, προκειμένου οι ποσότητες αυτές να αποθηκευτούν και να διακινηθούν περαιτέρω.

Άλλο μέλος δρούσε ως υπεύθυνος για την ασφαλή μεταφορά και τη διακίνηση των ποσοτήτων ναρκωτικών με επιβατικά οχήματα, εκ των οποίων ένα διέθετε ειδικά διαμορφωμένο χώρο απόκρυψης ναρκωτικών και για την εύρεση κατάλληλων χώρων απόκρυψης των ναρκωτικών (καβάτζες), και πέντε ακόμα μέλη ήταν υπεύθυνα για την αποθήκευση των ναρκωτικών και την περαιτέρω διακίνησή τους σε διάφορους χρήστες ναρκωτικών στην περιοχή της Δυτικής Αττικής κυρίως των Δήμων Αχαρνών και Φυλής (Άνω Λιόσια και Ζεφύρι).

Σε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, που ολοκληρώθηκε σήμερα, Τετάρτη (02.12.2020), με τη συμμετοχή ομάδων της Ε.Κ.Α.Μ. και της Ο.Π.Κ.Ε., συνελήφθησαν 8 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και 2 ακόμα άτομα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

263 γραμμ. ηρωίνης,

4,8 γραμμ. κοκαΐνης,

8 γραμμ. κάνναβης και

27 φαρμακευτικά δισκία,

πιστόλι με 2 γεμιστήρες και 62 φυσίγγια,

5 οχήματα,

19.625 ευρώ,

12 κινητά τηλέφωνα,

2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και

πλήθος καταγραφικών μηχανημάτων και καμερών.

Συνεργός και μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, είναι και ένας Έλληνας, προσωρινά κρατούμενος, ο οποίος συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών στις 26 Νοεμβωρίου, για κατοχή προς διάθεση ποσότητας ηρωίνης βάρους 240 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "“Ξεδοντιάστηκε” μία από τις μεγαλύτερες σπείρες ναρκωτικών στη Δυτική Αττική (pics, video)"

Κορωνοϊός: Στα 2.186 τα νέα κρούσματα - 89 θάνατοι σε ένα 24ωρο

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 2186 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Αναλυτικότερα:

• 28 κρούσματα εντοπίστηκαν  κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

• 375 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής

• 453 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

• 18 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

• 14 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας

• 23 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

• 12 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

• 11 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

• 70 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

• 49 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

• 10 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

• 10 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

• 86 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

• 21 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

• 9 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

• 65 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

• 41 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

• 10 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

• 21 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

• 33 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κω

• 9 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

• 129 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας

• 17 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λήμνου

• 45 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

• 12 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

• 59 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

• 115 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

• 71 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

• 7 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

• 40 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

• 54 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σποράδων

• 57 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

• 13 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

• 46 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φωκίδας

• 29 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

• 11 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

• 7 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

66 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 109655, εκ των οποίων το 52.9% άνδρες. 4949 (4.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 29023 (26.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

613 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 175 (28.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 611 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 89 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2606 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1055 (40.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 2413710 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 232453 δείγματα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 2.186 τα νέα κρούσματα - 89 θάνατοι σε ένα 24ωρο"

Συναγερμός στο Στρατό Ξηράς: Θετικά κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε στρατόπεδα της Κομοτηνής

«Συναγερμός» έχει σημάνει στο Στρατό Ξηράς, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert, εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα κορονοϊού σε στρατόπεδα στην περιοχή της Κομοτηνής, με αποτέλεσμα να έχουν τεθεί σε εφαρμογή μηχανισμοί αντιμετώπισης της διάδοσης του ιού.

Μετά από τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων κορονοϊού σε στρατόπεδο της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τρίπολη, σε σμηνίτες της τελευταίας ΕΣΣΟ, που παρουσιάστηκαν στις 16 Νοεμβρίου, πληροφορίες του OnAlert αναφέρουν τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων σε στρατόπεδο στην Κομοτηνή.

Ειδικότερα, 18 νέα θετικά κρούσματα σε οπλίτες εντοπίστηκαν σε μονάδες του Πεζικού και του Μηχανικού στην Κομοτηνή, με αποτέλεσμα να τοποθετηθούν σε ειδικό θάλαμο απομόνωσης, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι είτε ασυμπτωματικοί, είτε παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα το πρωί έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκαν τουλάχιστον 29 κρουσμάτων κορονοϊού στην 124 Πτέρυγα βασικής εκπαίδευσης στην Τρίπολη. Πρόκειται για σμηνίτες της τελευταίας ΕΣΣΟ, που παρουσιάστηκαν στις 16 Νοεμβρίου.

Οι περισσότεροι από τους σμηνίτες που έχουν διαγνωστεί με κορονοϊό είτε έχουν ήπια συμπτώματα, είτε είναι ασυμπτωματικοί. Δύο όμως έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο καθώς είχαν υψηλό πυρετό. Ο ένας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Τρίπολης και ο δεύτερος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας στην Αθήνα. Η κατάστασή τους είναι σταθερή.

Η πτέρυγα έχει μπει σε καραντίνα και ήδη έχει ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ. Πάντως, όπως αναφέρουν πηγές, η ορκωμοσία των νέων σμηνιτών που είναι προγραμματισμένη για τις 11 Δεκεμβρίου, θα γίνει κανονικά.

onalert

Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός στο Στρατό Ξηράς: Θετικά κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε στρατόπεδα της Κομοτηνής"

ΣτΕ: Νέο «όχι» στην εκτροπή του Αχελώου ποταμού

Το Συμβούλιο της Επικρατείας για ακόμη μια φορά, είπε «όχι» στα έργα εκτροπής του Αχελώου ποταμού στο Θεσσαλικό κάμπο. Υπενθυμίζεται ότι η εκτροπή του Αχελώου ποταμού απασχολεί εδώ και τουλάχιστον 22 χρόνια τόσο το Συμβούλιο της Επικρατείας, που μέχρι στιγμής έχει εκδώσει 7 ακυρωτικές αποφάσεις (και από την Ολομέλειά του μάλιστα ορισμένες), όσο και το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει εκδώσει μια απόφαση.

Ειδικότερα, η επταμελής σύνθεσης του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ (πρόεδρος ο αντιπρόεδρος Αθανάσιος Ράντος -έχει συνταξιοδοτηθεί και έχει γίνει Ευρωπαίος Εισαγγελέας- και εισηγητή το σύμβουλο -έχει προαχθεί σε αντιπρόεδρο- Παναγιώτη Ευστρατίου) με την υπ΄ αριθμ. 2228/2020 απόφασή της απέρριψε την αίτηση της περιφέρειας Θεσσαλίας, της περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας, τοπικών φορέων της Αιτωλοακαρνανίας, κ.λπ., που ζητούσαν να ακυρωθούν οι υπ΄ αριθμ.: 1) 897/21.12.2017 και 2) 901/21.12.2017 κοινές υπουργικές αποφάσεις που αφορούν τα έργα εκτροπής του Αχελώου.

Παράλληλα, το ίδιο Τμήμα του ΣτΕ, με την υπ΄ αριθμ. 2230/2020 απόφασή του, έκανε δεκτή την αίτηση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κατακλυζομένου Οικισμού Μεσοχώρας «Ο Αχελώος», που ζητούσε την ακύρωση της υπ΄ αριθμ. Οικ.34701/4.8.2017 απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου «υδροηλεκτρικό έργο Μεσοχώρας» στον ποταμό Αχελώο περιφερειακής ενότητας Τρικάλων».

Σύμφωνα με το ΣτΕ, η θέση του φράγματος της Μεσοχώρας βρίσκεται σε απόσταση 2 χλμ από τον οικισμό και η θέση του σταθμού παραγωγής υδροηλεκτρικού ρεύματος είναι σε απόσταση 1 χλμ από τον οικισμό Γλίστρα.

Υπέρ του έργου είχαν παρέμβει η περιφέρεια Θεσσαλίας, η περιφερειακή Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας, ο Δήμος Πύλης Τρικάλων και η ΔΕΗ, ισχυριζόμενοι ότι το έργο αυτό «έχει ευεργετικές επιπτώσεις στο υδατικό διαμέρισμα της Θεσσαλίας».

Το ΣτΕ έκρινε ότι η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση και η σχετική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων έλαβε υπόψη της υπουργική απόφαση του 2003 με την οποία εγκρίθηκε το περιφερειακό πλαίσιο χωροταξικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης της περιφέρειας Θεσσαλίας και την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Υδάτων με την οποία εγκρίθηκε το σχέδιο διαχείρισης των λεκανών απορροής ποταμών Στερεάς Ελλάδας. Με τις εγκρίσεις αυτές προβλεπόταν η μεταφορά ποσοτήτων νερού από τον Αχελώο στον Πηνειό ποταμό.

Κατά το ΣτΕ με την προσβαλλόμενη απόφαση, δεν προβλεπόταν πλέον μεταφορά ποσοτήτων νερού από τον Αχελώο στον Πηνειό ποταμό, αλλά ούτε γίνεται καμία μνεία για μεταφορά νερού, όπως προβλεπόταν αρχικά.

Τελικά, το ΣτΕ έκρινε ότι η προσβαλλόμενη απόφαση απώλεσε, επιγενομένως, το νόμιμο έρεισμά της, έκανε δεκτή την αίτηση του Συνδέσμου και ακύρωσε την υπουργική απόφαση.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Νέο «όχι» στην εκτροπή του Αχελώου ποταμού"

Βρούτσης: Δεν αλλάζουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης -Τι είπε για πρόωρες συντάξεις

Να καθησυχάσει όσους έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης για έξοδό τους πριν από τα 62 έτη με το σημερινό ευνοϊκό καθεστώς που λήγει στις 31-12-2021 επιχειρεί το Υπ. Εργασίας, καθώς οι προτάσεις της Επιτροπής Πισσαρίδη για το Ασφαλιστικό, η οποία σε ό,τι αφορά την πρόωρη συνταξιοδότηση σημειώνει ότι θα πρέπει όλοι να βγαίνουν στη σύνταξη στα 67 χρόνια χωρίς εξαιρέσεις, έχουν «ανάψει φωτιές».

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σε δηλώσεις του επισημαίνει ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και καμία μείωση στις συντάξεις. Καμία μεταβολή δεν θα έχουν ούτε αυτοί που κατοχυρώνουν έως 31/12/2021 ηλικία και χρόνια εργασίας – εφόσον κάποιος πληροί τις προϋποθέσεις, να υποβάλει τα χαρτιά του, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του συστήματος «Άτλας», για να πάρει τη σύνταξή του σε λίγα δευτερόλεπτα, είπε ο υπουργός.

Ως γνωστόν – με βάση την ισχύουσα νομοθεσία -, αρχής γενομένης από την 1-1-2022, τα δεδομένα για την κοινωνική ασφάλιση ανατρέπονται και θεσπίζεται ως γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος πλήρους σύνταξης λόγω γήρατος, το 62ο έτος (με 40 έτη ή 12.000 ημέρες ασφάλισης) και το 67ο έτος (με 15 έτη ή 4.500 ημέρες ασφάλισης)».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Βρούτσης: Δεν αλλάζουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης -Τι είπε για πρόωρες συντάξεις"

ΠΟΕΔΗΝ: Επικίνδυνες οι νέες οδηγίες του ΕΟΔΥ για τους θετικούς εργαζόμενους στα ΔΝ

Επικίνδυνες είναι οι νέες οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον περιορισμό της καραντίνας των θετικών εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία που νοσούν ή εκτέθηκαν στον ιό, υποστηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). 

Η ΠΟΕΔΗΝ, με επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια και τον υφυπουργό Υγείας κ. Β. Κοντοζαμάνη, υποστηρίζει εκτός άλλων, ότι οι συνάδελφοι της επιστρέφουν στην εργασία ενώ είναι θετικοί στον ιό, ενώ δεν τίθονται σε 7ήμερη καραντίνα όσοι έρχονται σε επαφή με θετικά κρούσματα.  

Παράλληλα, τονίζει ότι δεν είναι δυνατόν να δεχθεί να κινδυνεύει η ζωή των συναδέλφων της, προκειμένου να καλύπτονται οι ελλείψεις προσωπικού. 

Αναλυτικά η επιστολή της ΠΟΕΔΗΝ: 

Κύριοι Υπουργοί,

Με βάση τις τελευταίες οδηγίες του ΕΟΔΥ οι υγειονομικοί που νοσούν μπορούν να επιστρέφουν στην εργασία τους τουλάχιστον τρία 24ωρα μετά από πλήρη ύφεση του πυρετού, χωρίς λήψη αντιπυρετικών και βελτίωση των συμπτωμάτων από το αναπνευστικό σύστημα και 10 ημέρες απομόνωσης από την έναρξη των συμπτωμάτων όταν πρόκειται για ήπια νόσο και όταν πρόκειται για σοβαρή νόσο η απομόνωση αυξάνεται για 14-20 ημέρες.

Δεν απαιτούνται σε αυτές τις περιπτώσεις νοσούντων συναδέλφων υποχρεωτικά 2 διαδοχικές αρνητικές δοκιμασίες μοριακής ανίχνευσης του ιού σε εκκρίσεις του αναπνευστικού με διαφορά λήψης δείγματος 24 ωρών.

Μέχρι τώρα οι νοσούντες συνάδελφοι για να επιστρέψουν στην εργασία τους απαιτούνταν αρνητικοποίηση του test σε δύο διαδοχικές δοκιμασίες μοριακής ανίχνευσης.

Με δεδομένο ότι έχουμε εκατοντάδες συναδέλφους που νοσούν, 5 έχασαν τη ζωή τους, αρκετοί διασωληνώθηκαν ή είναι ακόμα διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, η πρακτική αυτή μας καθιστά ιδιαίτερα ανήσυχους μην τυχόν μεγαλώσει η νοσοκομειακή διασπορά του ιού.

Οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων εφαρμόζουν πια την συγκεκριμένη οδηγία. Επιστρέφουν συνάδελφοι στην εργασία ενώ είναι θετικοί στον ιό. Ταυτόχρονα δεν τίθονται σε 7ήμερη καραντίνα οι συνάδελφοι που έρχονται σε επαφή με θετικά κρούσματα.  Γίνονται τεστ και συνεχίζουν να εργάζονται. Γνωρίζουμε όμως ότι τις πρώτες ημέρες από την έκθεση τον ιό δεν δείχνει το τεστ. Δεν μπορούμε να δεχθούμε να κινδυνεύει η ζωή των συναδέλφων για να καλύπτουν τις ελλείψεις προσωπικού, δουλεύοντας παρότι είναι θετικοί στον ιό ή ήρθαν σε επαφή με θετικά κρούσματα.  

Ο Πρόεδρος

Μιχάλης Γιαννάκος

Ο Γεν. Γραμματέας

Χρήστος Παπαναστάσης .

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΕΔΗΝ: Επικίνδυνες οι νέες οδηγίες του ΕΟΔΥ για τους θετικούς εργαζόμενους στα ΔΝ"

Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Αττικής: «Παραμένουμε κλειστά και ζητάμε οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση»

Να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα εστίασης, μέσα στις γιορτές ζητάει από την κυβέρνηση η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Αττικής.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της ένωσης αναφέρονται τα εξής: «Η εστίαση περνάει δύσκολες μέρες. Τα προβλήματα συσσωρεύονται. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι το σημαντικότερο όλων μας είναι η υγεία. Η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Αττικής, ενημερώνει τους αρμόδιους φορείς ότι, θα πρέπει το άνοιγμα των καταστημάτων να γίνει όταν η υγειονομική κατάσταση το επιτρέψει. Οι κυβερνητικές προτάσεις για άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης περίπου 15 ημερών, κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και στη συνέχεια το κλείσιμο πάλι, είναι κάτι που δεν θέλει κανένας επιχειρηματίας εστίασης. Παραμένουμε κλειστά και ζητάμε οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση!».   

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Αττικής: «Παραμένουμε κλειστά και ζητάμε οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση»"

Επιδότηση ασθενείας λόγω κορονοϊού – Διευκρινίσεις από τον ΕΦΚΑ

Διευκρινήσεις σχετικά με το τι ισχύει για την επιδότηση ασθενείας που καταβάλει ο Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης λόγω Covid-19 και στις αντίστοιχες άδειες των εργαζομένων δίνει διευκρινιστική εγκύκλιος του ταμείου.

Το υπερ – Ταμείο επί της ουσίας καλύπτει με επιδότηση ασθενείας μόνο τους εργαζόμενους που νοσούν οι ίδιοι από κορονοϊό και γι’ αυτό μπαίνουν σε καραντίνα. Όταν οι εργαζόμενοι – ασφαλισμένοι μπαίνουν σε καραντίνα και σε κατ’ οίκον περιορισμό, λόγω επαφής με κρούσμα ή επειδή είναι ευπαθής ομάδα δεν δικαιούνται επιδότηση ασθενείας από τον ΕΦΚΑ.

Όπως διευκρινίζεται μάλιστα, ο εργαζόμενος – ασφαλισμένος που έχει λάβει επιδότηση ασθένειας από τον ΕΦΚΑ – κατά το χρονικό διάστημα από το Πάσχα μέχρι και τις 24/12 – δικαιούνται και Δώρο Χριστουγέννων από το υπερ – Ταμείο, εφόσον υποβάλλει ηλεκτρονικό αίτημα από τις 18/12 και μετά.

Αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα από υπηρεσιακό στέλεχος του ΕΦΚΑ στην περιφέρεια, δίνει πολύτιμες διευκρινήσεις για τον χειρισμό που επιφυλάσσει το υπερ – Ταμείο στις ιατρικές γνωματεύσεις. Οι νέες οδηγίες αφορούν ένα μεγάλο αριθμό εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα που υπάγονται στις διατάξεις του τ. ΙΚΑ αλλά και όσων εργάζονται σε ΝΠΔΔ με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ), οι οποίοι τίθενται λόγω κορονοιού σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Ασθενείας του ΕΦΚΑ (τ.ΙΚΑ), οι εκδιδόμενες ιατρικές γνωματεύσεις λόγω covid-19, κατηγοριοποιούνται ως εξής:

1. Κατ’ οίκον περιορισμός εργαζομένων λόγω επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα (μη νοσούντες): Η ιατρική γνωμάτευση δεν αποτελεί άδεια ασθένειας αλλά μέτρο για την αποφυγή διασποράς του covid-19. Ακόμα κι αν εκ παραδρομής αναφέρει αναρρωτική άδεια, δεν κατατίθεται στο Τμήμα Παροχών αλλά στον εργοδότη, προκειμένου να εφαρμοστεί το μέτρο που προβλέπει χορήγηση άδειας 7 ή 14 ημερών μετ αποδοχών και αναπλήρωσης κατά 50% με 1 ώρα επιπλέον δουλειάς πέραν του ημερήσιου συμβατικού ωραρίου, μετά τη λήξη της καραντίνας, χωρίς επιπλέον αμοιβή.

2. Μέτρα προστασίας εργαζομένων επειδή ανήκουν σε ευπαθή ομάδα του πληθυσμού: Η ιατρική γνωμάτευση δεν αποτελεί άδεια ασθένειας αλλά μέτρο προστασίας των εργαζομένων. Η ιατρική γνωμάτευση, ακόμα κι αν εκ παραδρομής αναφέρει αναρρωτική άδεια, κατατίθεται στον εργοδότη για να εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις για τις ευπαθείς ομάδες. Υπενθυμίζεται πως ο εργοδότης υποχρεούται να θέσει σε τηλεργασία εργαζόμενο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα. Αν δεν είναι εφικτή η τηλεργασία ακολουθεί η λύση δουλειάς back-office. Εφόσον κι αυτό δεν είναι εφικτό, η τρίτη λύση είναι η αναστολή σύμβασης με διάρκεια έως 31/12.

3. Κατ’ οίκον περιορισμός και αναρρωτική άδεια εργαζομένων που νοσούν με επιβεβαιωμένο τεστ. Το Τμήμα Παροχών Ασθενείας του ΕΦΚΑ (τ.ΙΚΑ) δεν επιδοτεί τους ασφαλισμένους με τεστ, παρά μόνο με ιατρική γνωμάτευση που χορηγεί αναρρωτική άδεια. Για τη λήψη της, οι εργαζόμενοι πρέπει να επικοινωνούν τηλεφωνικά, είτε με το υγειονομικό όργανο που τους χορήγησε τη βεβαίωση του θετικού τεστ, είτε με τον ιατρό τους (συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ ή μη, σχετικής ειδικότητας), να ενημερώνουν για το τεστ και να ζητούν ιατρική γνωμάτευση που να τους χορηγεί αναρρωτική άδεια από την ημερομηνία του τεστ.

Οι γιατροί μπορούν να εκδίδουν τις ιατρικές γνωματεύσεις έστω και σε μεταγενέστερο χρόνο εφόσον δεν είναι εφικτή η έγκαιρη λήψη τους από τους εργαζόμενους (ανυπαίτιο κώλυμα). Οι χορηγούμενες ιατρικές γνωματεύσεις θα πρέπει να αναφέρουν: Ημερομηνίες rapid test και μοριακού test, τη νόσο (covid-19) και τη συμπτωματολογία (πυρετός, βήχας, λοίμωξη του αναπνευστικού κ.λπ.), τη σύσταση «κατ’ οίκον περιορισμό» (που αποτελεί υγειονομική και διοικητική εντολή) και την ένδειξη «χορήγηση αναρρωτικής άδειας από…..έως……».

Με τα στοιχεία αυτά, το Τμήμα Παροχών του ΕΦΚΑ μπορεί να κάνει αποδεκτή άδεια ασθένειας που εκδίδεται σε μεταγενέστερο χρόνο από την έναρξή της, αφού πρώτα εγκριθεί το χρονικό διάστημα από Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή.

Για να κατατεθούν άδειες στο Τμήμα Παροχών Ασθένειας, οι εργαζόμενοι πρέπει πρώτα να υποβάλλουν ηλεκτρονικό αίτημα (στην παρούσα φάση χωρίς ραντεβού) στην κεντρική σελίδα του ΕΦΚΑ στο πλαίσιο «Μένουμε ασφαλείς και χρησιμοποιούμε τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες». Το Τμήμα απαντά με μήνυμα στο e-mail που έχει δηλωθεί στο ηλεκτρονικό αίτημα παρέχοντας λεπτομερείς οδηγίες (τυποποιημένα μηνύματα ανά κατηγορία αιτήματος) για το σύνολο των εγγράφων που απαιτούνται και τον τρόπο κατάθεσής τους. Οι ασφαλισμένοι πρέπει να εισέλθουν εκ νέου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ, αναζητώντας την υποβληθείσα αίτηση κι επιλέγοντας «Προβολή επιλεγμένης αίτησης».

Εφόσον τα έγγραφα είναι πλήρη και ολοκληρωθούν οι διαδικασίες έγκρισης (έλεγχος ασφάλισης, έγκριση υγειονομικής επιτροπής κλπ), η απόφαση επιδότησης ταχυδρομείται στο σπίτι του εργαζόμενου. Για την ορθή αποστολή της απόφασης πρέπει να ελεγχθούν τα στοιχεία του εργαζόμενου που είναι καταχωρημένα στο Μητρώο του ΕΦΚΑ. Μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών στον ιστότοπο του ΕΦΚΑ ο ασφαλισμένος, επιλέγοντας το πεδίο «Ατομικά Στοιχεία» μπορεί να καταχωρίσει τραπεζικό λογαριασμό IBAN και άλλα μεταβλητά στοιχεία. Σε περίπτωση που η διεύθυνση δεν είναι σωστή, οι ασφαλισμένοι υποβάλλουν ηλεκτρονικό αίτημα στην πλατφόρμα «Μένουμε ασφαλείς» επιλέγοντας την κατηγορία αιτήματος «Παροχές / Άλλο θέμα» γράφοντας στα ελεύθερα σχόλια ότι δεν έχει παραληφθεί η απόφαση επιδότησης. Τα στοιχεία που εμφανίζονται στην ηλεκτρονική αίτηση αντλούνται από το Μητρώο του ΑΜΚΑ και δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τα στοιχεία που τηρεί το Μητρώο του ΕΦΚΑ.

Άδειες και αναστολή

Άδεια ασθενείας, ατυχήματος και μητρότητας υπερτερούν της αποζημίωσης ειδικού σκοπού κατά την αναστολή είτε η επιχείρηση έχει αναστείλει τη λειτουργία της είτε έχει θέσει τις συμβάσεις εργασίας του προσωπικού της σε αναστολή επειδή είναι πληττόμενη.

Εφόσον οι εργαζόμενοι προσκομίζουν αναρρωτικές άδειες ασθένειας, ατυχήματος, μητρότητας, ενώ έχουν ήδη ενταχθεί στον μηχανισμό αναστολής για τη λήψη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού (800€ ή 534€), οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να χορηγούν όλα τα αναγκαία έγγραφα στον εργαζόμενο (ΥΔ περί αποχής από την εργασία κ.λπ.) που απαιτούνται για την κατάθεση της άδειας στο Τμήμα Παροχών καθώς η αναστολή της εργασιακής σχέσης, αναστέλλει κατ’ αρχήν τις υποχρεώσεις των μερών κατά το χρονικό διάστημα αυτής αλλά δεν την καταλύει.

Δώρο Χριστουγέννων

Εργαζόμενος που έχει λάβει επιδότηση ασθένειας από τον ΕΦΚΑ (διάστημα επιδότησης από την ημέρα του Πάσχα μέχρι και 24/12) δικαιούται Δώρο Χριστουγέννων από τον ΕΦΚΑ. Οι εργαζόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικό αίτημα στον ΕΦΚΑ για Δώρο Χριστουγέννων από τις 18/12 και μετά. Το επίδομα μητρότητας (119 ημέρες άδειας) δεν είναι άδεια ασθένειας και δεν χορηγείται Δώρο Πάσχα ή Χριστουγέννων. Δεν χορηγείται Δώρο Πάσχα ή Χριστουγέννων σε εργαζόμενους σε ΝΠΔΔ με σύμβαση εργασίας ΙΔΟΧ εφόσον και ο εργοδότης τους δεν υποχρεούται σε χορήγηση Δώρου για τις ημέρες εργασίας τους.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιδότηση ασθενείας λόγω κορονοϊού – Διευκρινίσεις από τον ΕΦΚΑ"

Αυτά είναι τα αυθαίρετα που εξαιρούνται από την κατεδάφιση

Νέες ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας περί «εκσυγχρονισμού της χωροταξικής και πολεοδομικής νομοθεσίας» που θα τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με αυτό, εντάσσονται στην κατηγορία 4 και εξαιρούνται οριστικά της κατεδάφισης αυθαίρετοι ανοικτοί εξώστες ή τμήματά τους που υπέρκεινται του κοινόχρηστου χώρου της πόλης (ρυμοτομική γραμμή), αυθαίρετες κατασκευές σε ακίνητα που διαθέτουν οικοδομική άδεια, ανεξαρτήτως του ποσοστού υπέρβασης της κάλυψης ή της δόμησης, όταν αυτές δεν ξεπερνούν τα 50 τ.μ. σε συνολική δόμηση. Επίσης αναστέλλονται οι κυρώσεις για αυθαίρετες κατασκευές και αλλαγές χρήσης της κατηγορίας 5 για ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές οι οποίες κηρύχθηκαν εντός του έτους 2020 σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.

Ειδικότερα, στο κεφάλαιο Ζ’ περί αυθαίρετων κατασκευών και αλλαγών χρήσεων (άρθρο 80) επισημαίνεται ότι «οι αυθαίρετες κατασκευές και αλλαγές χρήσης που έχουν συντελεστεί πριν από την 28η Ιουλίου 2011, μπορούν να δηλωθούν και να υπαχθούν στις διατάξεις του παρόντος. […]. Οι παραπάνω κατασκευές και χρήσεις υπάγονται σε πέντε (5) κατηγορίες ως εξής:

α) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1:

Αυθαίρετες κατασκευές ή αλλαγές χρήσης, κατοικιών ή μη σε κτίρια με επικρατούσα χρήση κατοικία, που υφίστανται πριν από το έτος 1975:

Εξαιρούνται οριστικά από την κατεδάφιση αυθαίρετες κατασκευές οι οποίες είχαν ολοκληρωθεί πριν από τις 9 Ιουνίου 1975, με την καταβολή παραβόλου ποσού 250 ευρώ και χωρίς την καταβολή ενιαίου ειδικού προστίμου. […] Αν έχει συσταθεί οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία, η υπαγωγή στις διατάξεις του παρόντος υποβάλλεται υποχρεωτικώς ανά διηρημένη ιδιοκτησία. Αν στο ακίνητο ή στην αυτοτελή ιδιοκτησία υπάρχουν και άλλες αυθαίρετες κατασκευές ή αλλαγές χρήσεις οι οποίες 97 πραγματοποιήθηκαν ή εγκαταστάθηκαν μετά τις 9 Ιουνίου 1975, τότε για τις επιφάνειες αυτές δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή στην παρούσα κατηγορία και εντάσσονται στην Κατηγορία 2, 4 ή 5 (σ.σ. δείτε παρακάτω) ανάλογα την υπέρβαση και τον χρόνο κατασκευής.

β) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2:

Αυθαίρετες κατασκευές που υφίστανται πριν από την 1η Ιανουαρίου 1983: Υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος και εξαιρούνται οριστικά από την κατεδάφιση αυθαίρετες κατασκευές, οι οποίες είχαν ολοκληρωθεί πριν από το έτος 1983 με την καταβολή του παραβόλου και του ενιαίου ειδικού προστίμου, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος.

Αν στο ακίνητο ή στην αυτοτελή ιδιοκτησία υπάρχουν και άλλες αυθαίρετες κατασκευές ή αλλαγές χρήσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν ή εγκαταστάθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 1983, τότε για τις επιφάνειες αυτές δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή στην παρούσα κατηγορία και εντάσσονται στην Κατηγορία 4 ή 5 (σ.σ. δείτε παρακάτω) ανάλογα την υπέρβαση, ενώ στην Κατηγορία 2 εντάσσονται μόνο τα τμήματα των κατασκευών που προϋπήρχαν της 1.1.1983.

γ) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3: Αυθαίρετες μικρές παραβάσεις:

Υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος και εξαιρούνται οριστικά από την κατεδάφιση, με την καταβολή παραβόλου ποσού 240 ευρώ και χωρίς την καταβολή ειδικού προστίμου, οι εξής παραβάσεις, ανεξαρτήτως του αριθμού αυτών και υπό την προϋπόθεση ότι αυτές δεν περιλαμβάνονται στις διατάξεις του άρθρου 30 (σ.σ. περί «Θαλάσσιων Χωροταξικών Σχεδίων):

γα) μείωση του ποσοστού της υποχρεωτικής φύτευσης του ακάλυπτου χώρου του οικοπέδου έως 20%),

γβ) προσθήκη μόνωσης εξωτερικά στις όψεις,

γγ) αλλαγή των διαστάσεων των εξωστών που προκαλεί υπέρβαση της επιφάνειάς τους έως 20%. Συμπεριλαμβάνονται και εξαιρούνται οριστικά της κατεδάφισης αυθαίρετοι ανοικτοί εξώστες ή τμήματά τους, που υπέρκεινται του κοινόχρηστου χώρου της πόλης (ρυμοτομική γραμμή), υπό την προϋπόθεση, ότι η προβολή τους δεν ξεπερνά το κρασπεδόρειθρο,

γδ) αλλαγή των διαστάσεων των ανοιγμάτων και μετατόπισή τους,

γε) κατασκευή πέργκολας έως 50 τ.μ., σύμφωνα με την παρ. 60 του άρθρου 2 του ν. 4067/2012 (Α΄ 79),

γστ) φύτευση υποχρεωτικής υπαίθριας θέσης στάθμευσης,

γζ) δεξαμενές αποχέτευσης στεγανές ή απορροφητικές και δεξαμενές νερού,

γη) οικίσκοι που καλύπτουν αντλητικές εγκαταστάσεις, εφόσον έχουν τις συγκεκριμένες διαστάσεις που ορίζει το από 24.5.1985 π.δ. (Δ’ 270). Για την εν λόγω περίπτωση δεν απαιτείται καταβολή παραβόλου,

γθ) εργασίες διαμόρφωσης εδάφους ύψους έως ένα μέτρο,

γι) υπέρβαση περιτοίχισης ύψους έως ένα μέτρο για κατοικίες και δύο μέτρα για βιομηχανίες και ειδικά κτίρια,

για) υπέρβαση νόμιμου ύψους καμινάδας έως ενάμισι (μέτρο και πέργκολας ύψους έως 4 μέτρα για ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικά καταλύματα,

γιβ) αποθήκη μέγιστης επιφάνειας δεκαπέντε τ.μ. και μέσου ύψους έως δυόμισι μέτρα,

γιγ) υπέρβαση ύψους των επαγγελματικών, βιομηχανικών, βιοτεχνικών και αγροτικών αποθηκών έως 20% του ύψους που προβλέπεται στην οικοδομική άδεια,

γιδ) αλλαγή θέσης του προβλεπόμενου με οικοδομική άδεια κτιρίου σε άλλη θέση, εφόσον δεν παραβιάζονται οι πολεοδομικές διατάξεις, ή αλλαγή θέσης του προβλεπόμενου με οικοδομική άδεια κτιρίου σε άλλη θέση λόγω κατασκευής με εσφαλμένη αναστροφή της κάτοψης σε νόμιμη θέση και με την προϋπόθεση, ότι δε μεταβάλλεται η τελική στάθμη του εδάφους. Επιτρέπεται, κατ’ εξαίρεση των όσων ορίζονται στην παρ. 10 του άρθρου 42, η ενημέρωση του φακέλου της οικοδομικής άδειας με τις μελέτες του υφιστάμενου κτιρίου, προκειμένου να εκδοθεί η ταυτότητα κτιρίου,

γιε) αλλαγές στις εξωτερικές διαστάσεις του περιγράμματος του κτιρίου ή της αυτοτελούς ιδιοκτησίας έως 5% και εφόσον δεν μεταβάλλεται η επιφάνεια άνω του ποσοστού 5% και κατά παρέκκλιση των περ. α΄, β΄ και γ΄ της παρ. 2 του άρθρου 89 (σ.σ. περί επανεπιβολής απαλλοτρίωσης),

γιστ) παραβάσεις του Κτιριοδομικού Κανονισμού, ο οποίος εγκρίθηκε με την υπ’ αρ. 3046/304/30 - 1/3.2.1989 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων (Δ΄ 59). Για τις παραβάσεις αυτές γίνεται ειδική μνεία στις βεβαιώσεις των μηχανικών, κατά την τεχνική έκθεση,

γιζ) πρόχειρες και προσωρινές κατασκευές από πανί, νάιλον ή άλλα ευτελή υλικά, που χρησιμοποιούνται για αυτοστέγαση ή για προσωρινή αποθήκευση υλικών και προϊόντων εμπορίου σε βιομηχανικά και βιοτεχνικά κτίρια με νόμιμη άδεια,

γιη) πρόχειρες ξύλινες κατασκευές βοηθητικής χρήσης έως 8 τ.μ. και μεγίστου ύψους 2,50 μέτρων, που τοποθετούνται στον ακάλυπτο χώρο. Για την υπαγωγή υποβάλλονται αίτηση και υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη, τεχνική έκθεση μηχανικού και φωτογραφίες, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του παρόντος. Σε περίπτωση παραβάσεων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις των διαστάσεων που τίθενται με την παρούσα κατηγορία, εφαρμόζεται η παρ. 5 του άρθρου 100, με την επιφύλαξη της περ. ιστ΄, για την οποία εφαρμόζονται οι γενικές διατάξεις υπολογισμού του προστίμου του ίδιου άρθρου.

δ) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4: Υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος και εξαιρούνται οριστικά από την κατεδάφιση, μετά την υπαγωγή, την καταβολή του σχετικού παραβόλου και την καταβολή του ενιαίου ειδικού προστίμου, με την επιφύλαξη εφαρμογής των οριζομένων στο άρθρο 97, οι εξής αυθαίρετες κατασκευές ή αλλαγές χρήσης:

δα) αυθαίρετες κατασκευές, εφόσον δεν παραβιάζονται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 20% τα πολεοδομικά μεγέθη κάλυψης, δόμησης και ύψους που προβλέπονται από τους όρους δόμησης της περιοχής ή αυτούς που ίσχυαν κατά το χρόνο έκδοσης της οικοδομικής αδείας,

δβ) αυθαίρετες κατασκευές, εφόσον δεν παραβιάζονται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 40% τα πολεοδομικά μεγέθη κάλυψης, δόμησης και σε ποσοστό μεγαλύτερο του 20% το πολεοδομικό μέγεθος του ύψους που προβλέπονται από τους όρους δόμησης της περιοχής ή αυτούς που ίσχυαν κατά το χρόνο έκδοσης της οικοδομικής άδειας και δεν υπερβαίνουν τα 250 τ.μ. για χρήση κατοικίας ανά ιδιοκτησία και μέχρι τα 1.000 τ.μ. κτιρίου συνολικά και τα 1.000 τ.μ. για τις λοιπές χρήσεις. Στα ανωτέρω ποσοστά συνυπολογίζονται όλα τα αυθαίρετα κτίσματα επί του ακινήτου, καθώς και αυθαίρετες κατασκευές που έχουν υπαχθεί στους ν. 3775/2009 (Α΄ 122), 3843/2010 (Α΄ 62), 4014/2011 (Α΄ 204) και 4178/2013 (Α΄ 174). Δεν συνυπολογίζονται επιφάνειες εντός του περιγράμματος του κτιρίου σε εντός σχεδίου περιοχές που δεν δημιουργούν αυτοτελείς χώρους, όπως σοφίτες, εσωτερικοί εξώστες και υπόγεια. Ημιϋπαίθριοι χώροι δεν συνυπολογίζονται μέχρι του ποσοστού υπέρβασης 80% του πολεοδομικού μεγέθους κάλυψης και δόμησης, με την προϋπόθεση, ότι έχουν ενταχθεί στους ν. 3775/2009, 3843/2010, 4014/2011 και 4178/2013,

δγ) αυθαίρετες κατασκευές σε ακίνητα που διαθέτουν οικοδομική άδεια, ανεξαρτήτως του ποσοστού υπέρβασης της κάλυψης ή της δόμησης, όταν αυτές δεν ξεπερνούν τα πενήντα (50) τ.μ. σε συνολική δόμηση, 99

δδ) αυθαίρετες αλλαγές χρήσης, εφόσον έχουν συντελεστεί σε περιοχές εντός σχεδίου και με την προϋπόθεση, ότι η εν λόγω χρήση είναι σύμφωνη με τις επιτρεπόμενες χρήσεις της περιοχής,

δε) αυθαίρετες κατασκευές ημιϋπαίθριων χώρων σε κτίσματα που βρίσκονται σε περιοχές εκτός σχεδίου και με την προϋπόθεση, ότι η χρήση τους είναι σύμφωνη με τις επιτρεπόμενες χρήσεις της περιοχής, εφόσον δεν παραβιάζονται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 60% τα πολεοδομικά μεγέθη κάλυψης και δόμησης. Δεν συμπεριλαμβάνονται στην παρούσα περίπτωση και δεν εξαιρούνται της κατεδάφισης αυθαίρετες κατασκευές, εφόσον βρίσκονται εντός προκηπίου κατά περισσότερο από 20 εκατοστά.

ε) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 5:

εα) αυθαίρετες κατασκευές και αυθαίρετες αλλαγές χρήσης με την επιφύλαξη όσων ορίζονται στο άρθρο 89 που δεν συμπεριλαμβάνονται στις κατηγορίες 1 έως 4,

εβ) για τις αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετες αλλαγές χρήσης της παρούσας κατηγορίας αναστέλλεται για 30 έτη η επιβολή κυρώσεων, σύμφωνα με το άρθρο 97 και επιτρέπεται η μεταβίβαση και η σύσταση εμπράγματου δικαιώματος επ’ αυτών μετά από την υπαγωγή στις διατάξεις του παρόντος, την καταβολή του σχετικού παραβόλου και την καταβολή του ενιαίου ειδικού προστίμου. Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθορίζεται κάθε θέμα που αφορά στη διαδικασία εφαρμογής της παρούσας περίπτωσης.»

Παράλληλα, σύμφωνα με το άρθρο 128 περί ειδικών περιπτώσεων αυθαιρέτων. «1. Αυθαίρετες κατασκευές και αλλαγές χρήσης της Κατηγορίας 5 του άρθρου 96 του ν. 4495/2017 (Α΄ 167) που είναι προγενέστερες της 28ης Ιουλίου 2011 υπάγονται στις διατάξεις του ν. 4495/2017 για αναστολή κυρώσεων, εφόσον αφορούν σε:

α. ακίνητα που αποκτώνται μέσω αναγκαστικού πλειστηριασμού, εφόσον η αίτηση υπαγωγής υποβληθεί εντός ενός έτους από την έκδοση της κατακυρωτικής έκθεσης και το αργότερο μέχρι τις 31.12.2025,

β. ακίνητα που αποκτώνται κατόπιν κληρονομικής διαδοχής, εφόσον η αίτηση υπαγωγής υποβληθεί εντός ενός έτους από την προθεσμία του άρθρου 1847 του Αστικού Κώδικα και το αργότερο μέχρι τις 31.12.2025,

γ. ακίνητα που εκμισθώνονται με σύμβαση leasing και επανέρχονται στη χρήση του κυρίου ή επικαρπωτή τους μετά τη λύση ή λήξη της σύμβασης, εφόσον η αίτηση υπαγωγής υποβληθεί εντός ενός από την αποβολή του μισθωτή ή την απόδοση του μισθίου στον κύριο ή επικαρπωτή τους και το αργότερο μέχρι τις 31.12.2025,

δ. ακίνητα που μεταβιβάζονται στην Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε., σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 196 του ν. 4389/2016 (Α΄ 94), εφόσον η αίτηση υπαγωγής υποβληθεί εντός ενός (1) έτους από την καταχώρηση ή εγγραφή της μεταβίβασής τους στα οικεία κτηματολόγια ή υποθηκοφυλακεία, αντίστοιχα και το αργότερο μέχρι τις 31.12.2025, και

ε. ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές, οι οποίες κηρύχθηκαν εντός του έτους 2020 σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 25 του ν. 4662/2020 (Α΄ 27), εφόσον η αίτηση υπαγωγής υποβληθεί εντός ενός έτους από την έναρξη ισχύος του παρόντος».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Αυτά είναι τα αυθαίρετα που εξαιρούνται από την κατεδάφιση"

Βρετανία - Ευρωβουλευτής προειδοποιεί για τους κινδύνους από την «εσπευσμένη» έγκριση του εμβολίου της Pfizer

Η επείγουσα έγκριση εκ μέρους της Βρετανίας του πειραματικού εμβολίου κατά της Covid-19 που αναπτύσσεται από τις Pfizer και BioNTech είναι «προβληματική», καθώς έγινε υπερβολικά εσπευσμένα, δήλωσε σήμερα ένας εξέχων ευρωβουλευτής.

«Θεωρώ ότι αυτή η απόφαση είναι προβληματική και συνιστώ τα κράτη μέλη της ΕΕ να μην επαναλάβουν τη διαδικασία με τον ίδιο τρόπο. Λίγες εβδομάδες ενδελεχούς εξέτασης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) είναι καλύτερο από μια εσπευσμένη άδεια για να κυκλοφορήσει στην αγορά ένα εμβόλιο», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Πέτερ Λίζε, μέλος του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.   

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Βρετανία - Ευρωβουλευτής προειδοποιεί για τους κινδύνους από την «εσπευσμένη» έγκριση του εμβολίου της Pfizer"

Μηταράκης: Σκληρή ανακοίνωση προς Τουρκία και ΝΑΤΟ για το ναυάγιο μεταναστών στη Λέσβο

Στη σημερινή τραγωδία που εκτυλίχθηκε στην Λέσβο, με ένα ναυάγιο μεταναστών, που είχε ως αποτέλεσμα αρκετοί από αυτούς να χάσουν τη ζωή τους αναφέρθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε συγκεκριμένα, αναφορικά με το ναυάγιο μεταναστών στην Λέσβο:

«Εκφράζω την λύπη μου για το ναυάγιο σήμερα στην Λέσβο και την απώλεια ανθρώπινων ζωών, παρά την άμεση επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, που διέσωσε 32 επιβαίνοντες, στη μοιραία βάρκα. Είναι αδιανόητο να επιτρέπεται να προσπαθούν να διασχίσουν το Αιγαίο φουσκωτές βάρκες, που δεν πληρούν καμία προϋπόθεση ασφαλείας και οδηγούνται από ανθρώπους χωρίς άδεια και γνώση των κανόνων της θάλασσας.  Εκείνοι που το επιτρέπουν, πέραν του ότι παραβιάζουν την Κοινή Δήλωση ΕΕ – Τουρκίας, βάζουν, δυστυχώς εν γνώσει τους, σε μεγάλο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Προκύπτει από τις καταθέσεις των διασωθέντων ότι τουρκική ακταιωρός που τους εντόπισε -μετά από κλήση της βάρκας στον αριθμό εκτάκτου ανάγκης – δεν τους παρείχε βοήθεια, δεν τους διέσωσε, αλλά τους επέτρεψε να διασχίσουν παράτυπα τα θαλάσσια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλά και οι ΜΚΟ, που συμβάλλουν σε αυτές τις διαδρομές, πρέπει, συναισθανόμενες τον πραγματικό τους ρόλο, να σταματήσουν άμεσα να συμβάλουν, άθελα τους ίσως, στην απώλεια ανθρώπων. Η διεθνής κοινότητα οφείλει, με καίριες και αυστηρές παρεμβάσεις, να προστατεύσει ανθρώπινες ζωές, συμβάλλοντας ουσιαστικά στον πλήρη τερματισμό των παράτυπων διαδρομών των λαθροδιακινητών».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μηταράκης: Σκληρή ανακοίνωση προς Τουρκία και ΝΑΤΟ για το ναυάγιο μεταναστών στη Λέσβο"

Απολύονται καθαρίστριες από το Παίδων «Αγία Σοφία» μέσα στην πανδημία – Η συγκινητική επιστολή τους!

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα στο νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία" πληροφορήθηκαν ότι οι συμβάσεις που υπέγραψαν πριν από δύο μήνες δε θα υλοποιηθούν, όπως υποστηρίζουν! Οι πρώτοι 17 θα απολυθούν άμεσα και στη συνέχεια θα απολυθούν και άλλοι. Τον συνολικό αριθμό των απολύσεων δεν τον γνωρίζουν ακόμη.
 
Μετά από κοπιαστικό αγώνα μέσα στην πανδημία να συντηρήσουν το νοσοκομείο καθαρό και ασφαλές για τα ελληνόπουλα, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» απολύονται. Για τον λόγο αυτό έχουν προκηρύξει στάση εργασίας όλων των εργαζομένων στην καθαριότητα την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, ώρες: 12μμ με 3 μμ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου.

Η ανακοίνωσή τους είναι συγκινητική:

«Οι περισσότεροι από εμάς δουλεύουμε χρόνια σε αυτό το νοσοκομείο. Από σύμβαση σε σύμβαση κι από αγωνία σε αγωνία για το μεροκάματο, πάντα δίναμε πολύ περισσότερα από όσα έγραφαν οι συμβάσεις μας. Πρώτα δουλεύοντας στον εργολάβο, μετά με εργοδότη τον διοικητή δουλέψαμε εβδομάδες χωρίς ρεπό, δουλέψαμε ο καθένας σε δυο και τρία τμήματα. Από σύμβαση σε σύμβαση χάσαμε εκατοντάδες ρεπό και ημέρες αδειών, γιατί το πρόγραμμα δεν έβγαινε! Μας έβγαινε η ψυχή να προλάβουμε στο 8ωρο να καθαρίσουμε τρεις κλινικές και τώρα απαιτούν πολύ περισσότερα από εμάς στο 7ωρο!! Στη βραδινή βάρδια μία καθαρίστρια έχει ευθύνη να καθαρίσει 7 ορόφους σε μη εφημερία και δύο συνάδελφοι στην εφημερία!», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, λένε ότι φθείρουν την υγεία τους τόσα χρόνια κρατώντας το νοσοκομείο καθαρό για τους μικρούς ασθενείς και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, με χαμηλές αμοιβές και πολύ κοπιαστική εργασία.

«Και τώρα στην πανδημία ακόμα πιο εντατικά να κάνουμε απολυμάνσεις, να μη γίνει το νοσοκομείο χώρος διασποράς. Η χλωρίνη έχει ποτίσει όχι μόνο τα πνευμόνια μας μα και τα κόκαλά μας. Μείναμε εδώ, όταν συνάδελφοι μας παραιτήθηκαν γιατί δεν άντεξαν την εντατικοποίηση, δουλεύαμε οι 70 αντί για 140. Και τώρα μας πετάνε στο δρόμο! Κάποιοι συνάδελφοι υπόγραψαν τη σύμβαση αφήνοντας άλλη δουλειά, νομίζοντας ότι για ένα χρόνο θα έχουν μεροκάματο. Όμως η σύμβαση αποδείχτηκε κουρελόχαρτο. Κανείς δεν μας είπε ότι είναι προσωρινά κι ότι θα γίνει επανακατάταξη. Κανείς δε μας βοήθησε να κάνουμε σωστά τα χαρτιά μας για την προκήρυξη, ώστε να φαίνεται ξεκάθαρα η εμπειρία μας στο νοσοκομείο».

Οι καθαρίστριες και οι καθαριστές του Παίδων «Αγία Σοφία» ζητούν από τη διοίκηση του νοσοκομείου και το Υπουργείο Υγείας να σκύψει πάνω από το πρόβλημα που πρόεκυψε. Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος στην καθαριότητα αυτή την κρίσιμη για όλους περίοδο. Να γίνουν κι άλλες προσλήψεις εργαζομένων από όσους κατέθεσαν τα χαρτιά τους, ώστε να δουλεύουν, όπως λένε, σε ανθρώπινες συνθήκες, με την προβλεπόμενη ξεκούραση μεταξύ των βαρδιών και τα ρεπό που προβλέπει η σύμβαση.

«Διεκδικούμε το αυτονόητο! Να έχουμε τη δουλειά μας, αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και μισθό ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε την οικογένεια μας», καταλήγει η ανακοίνωσή τους.

iatropedia

Διαβάστε Περισσότερα » "Απολύονται καθαρίστριες από το Παίδων «Αγία Σοφία» μέσα στην πανδημία – Η συγκινητική επιστολή τους!"

Αναβολή επ' αόριστον για τη δίκη του Νότη Σφακιανάκη

Αορίστως αναβάλλεται η δίκη του τραγουδιστή Νότη Σφακιανάκη που επρόκειτο να δικαστεί σήμερα από το Αυτόφωρο, έπειτα από συνεννόηση του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια με την Εισαγγελία

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του κ. Κούγια, η δικογραφία που σχηματίστηκε για τον τραγουδιστή, για τις κατηγορίες της παράνομης οπλοκατοχής και της κατοχής ναρκωτικών προς ίδια χρήση, δεν εισήχθη προς εκδίκαση σήμερα καθώς δεν είναι από αυτές για τις οποίες επιτρέπεται η διεξαγωγή τους στο πλαίσιο των μέτρων για την πανδημία.

Η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου αναφέρει ότι "πριν από λίγη ώρα και κατόπιν συνεννοήσεως, την οποίαν είχε ο επικεφαλής του γραφείου μας κύριος Αλέξιος Κούγιας με την αρμόδια υπηρεσία της Εισαγγελίας Αθηνών που προσδιορίζει τις δίκες στην αυτόφωρη διαδικασία, η δικογραφία με κατηγορούμενο τον κύριο Νότη Σφακιανάκη δεν θα εισαχθεί σήμερα προς εκδίκαση και η εκδίκασή της αναβάλλεται αορίστως, αφού ο κύριος Νότης Σφακιανάκης έχει αφεθεί ελεύθερος και λόγω covid, η φύσις της υποθέσεως δεν είναι από αυτές, των οποίων επιτρέπεται η εκδίκασις με κυβερνητική απόφαση, γιατί κατά την κρίση του γραφείου μας και με τη σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας υπηρεσίας της Εισαγγελίας, δεν επιτρέπεται η εκδίκαση".

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναβολή επ' αόριστον για τη δίκη του Νότη Σφακιανάκη"

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στην Θήβα – Αισθητός και στην Αττική

Σεισμός έγινε αισθητός στην Αττική. Το επίκεντρό του εντοπίζεται κοντά στην Θήβα.

Σεισμική δόνηση ταρακούνησε την Θήβα και έγινε αισθητή και στην Αττική. Ο σεισμός, έγινε στις 12.54. 

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ και το εστιακό του βάθος ήταν 2 χιλιόμετρα δηλαδή ήταν επιφανειακός. Το επίκεντρό του εντοπίζεται 12 χιλιόμετρα ανατολικά της Θήβας. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σεισμός 4,4 ρίχτερ στην Θήβα – Αισθητός και στην Αττική"

Κόβουν από 76χρονη νεφροπαθή τη σύνταξη του ΟΓΑ για… 2 ευρώ

Μπορεί να ζήσει κάποιος με 362 ευρώ; Η απάντηση είναι όχι. Βεβαίως, αν το καλοσκεφτεί κανείς και αν θέλει να είναι απολύτως ακριβής, η απάντηση είναι «εξαρτάται». Από το πώς ορίζει κανείς τη λέξη «ζήσεις». Τι είναι «ζωή»; Η αξιοπρεπής ζωή; Η ολοκληρωμένη, ουσιαστική ζωή ως μέλος μιας σύγχρονης κοινωνίας; Ή η με το ζόρι επιβίωση;

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στο Thesstoday.gr, μία 76χρονη συνταξιούχος του ΟΓΑ, νεφροπαθής μητέρα, έπαιρνε σύνταξη των ανασφάλιστων υπερηλίκων, η οποία είναι της τάξεως των 338 ευρώ. Κι όμως της κόβουν το πενιχρό αυτό εισόδημα για μόλις…2 ευρώ και το χειρότερο της αφαιρούν την κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης τη στιγμή που πρέπει να υποβάλλεται σε συνεχείς αιμοκαθάρσεις.

Όπως εξηγεί στο Thesstoday ο γιος της γυναίκας, «κάποια στιγμή βγαίνει ένας νόμος, ο 4093, του 2012, που αυτή την σύνταξη, ξαφνικά την βαφτίζουν επίδομα.

Έπειτα, θέτουν ως προϋπόθεση, ώστε να παίρνει κάποιος το συγκεκριμένο επίδομα, πως δεν πρέπει να λαμβάνει κανένα άλλο προνοιακό επίδομα, που να ξεπερνάει τα 360 ευρώ.

Πολλοί σαν την μητέρα μου που έπαιρναν αυτό το επίδομα, είτε ήταν νεφροπαθείς, είτε όχι, επειδή το διατροφικό επίδομα, είναι προνοιακό επίδομα της τάξεως των 362 ευρώ, για αυτά τα επιπλέον δύο ευρώ, πρέπει να κόψουν την σύνταξη/επίδομα που αναφερθήκαμε».

Το τραγικό είναι ότι από την στιγμή που κόβεται το συγκεκριμένο επίδομα, αφαιρείται και η ασφαλιστική ικανότητα. Έτσι, η συγκεκριμένη μητέρα, δεν έχει ούτε καν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, και όλο αυτό συμβαίνει για… δύο ευρώ!

«Εγώ επικοινώνησα με τον Σύλλογο Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης, και μου είπαν πως έλαβαν κι άλλες επιστολές, που τους αφαίρεσαν το επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων, και θα κάνουν μία ένσταση προς το υπουργείο.

Πιστεύω πως δεν το έχουν πάρει καν χαμπάρι πως συμβαίνει αυτή η αδικία. Στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ, αναφέρει τις προϋποθέσεις για να παίρνει κάποιος αυτό το επίδομα. Μία από αυτές, αναφέρεται και στα 360 ευρώ, δηλαδή εμένα η μητέρα μου εάν έπαιρνε τόσα, δεν θα έχανε άλλο επίδομα.

Το κυριότερο όμως είναι ότι χάνει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η μητέρα μου αυτή τη στιγμή κάνει τις αιμοκαθάρσεις στο Διαβαλκανικό και μου λένε πως είτε πάει κάποιος εκεί, είτε στο δημόσιο, ο ΕΟΠΥ χρεώνει ακριβώς το ίδιο, άρα το κράτος δεν κερδίζει κάτι. Ο μόνος λόγος που γίνεται είναι για να ταλαιπωρηθεί κάποιος» εξηγεί ο καταγγέλλων.

Σχετικά με την περίθαλψη στο δημόσιο, όπως υπογραμμίζει ο ίδιος, αυτοί που κάνουν αιμοκάθαρση δεν μπορούν αυτή τη στιγμή να πάνε σε ένα συγκεκριμένο νοσοκομείο. «Γίνεται τρεις φορές την εβδομάδα, άρα τρία διαφορετικά νοσοκομεία. Το χειρότερο είναι πως δεν τηρείται καρτέλα ασθενούς, και η αιμοκάθαρση είναι μία ολόκληρη επιστήμη.

Φανταστείτε λοιπόν, πόσο σωστά γίνονται όλα αυτά, όταν αλλάζεις συνεχώς νοσοκομεία.

Η μητέρα μου είναι σε χάλια ψυχολογική κατάσταση, λόγω των λίγων χρημάτων, γιατί προσπαθεί να συντηρείται μόνη της, αλλά προσπαθεί να βοηθάει και την οικογένειά της. Η μάνα πάντα θα βοηθήσει το παιδί.

Όταν κόβουν επιδόματα για 2 ευρώ, αλλά και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η λογική σταματάει εκεί».

 thesstoday

Διαβάστε Περισσότερα » "Κόβουν από 76χρονη νεφροπαθή τη σύνταξη του ΟΓΑ για… 2 ευρώ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news