facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

Ο Αρκάς σατιρίζει τα δρακόντια μέτρα ασφαλείας για τον Τσίπρα

Συνεχίζει το «σφυροκόπημα» του Αλέξη Τσίπρα με την απίθανη σειρά «Τα παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού». 
Στην τελευταία δημιουργία του ο σπουδαίος σκιτσογράφος σχολιάζει με καυστικό τρόπο τα δρακόντια μέτρα ασφαλείας για τον Έλληνα πρωθυπουργό.
 
in
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Αρκάς σατιρίζει τα δρακόντια μέτρα ασφαλείας για τον Τσίπρα"

Συνελήφθη 50χρονος στο Αγρίνιο για παράνομη πώληση χαρταετών

Δεν μπήκε καλά η Σαρακοστή για πλανόδιο πωλητή στο Αγρίνιο. Όχι μονο δεν έβγαλε μεροκάματο αλλά…είναι αντιμέτωπος και βαρύ πρόστιμο καθώς πωλούσε παράνομα χαρταετούς…

Πρόκειται για 50χρονο που εντοπίστηκε από αστυνομικούς να πουλά χαρταετούς σε κεντρικό σημείο της πόλης και κατά τον έλεγχο προέκυψε πως δεν διέθετε σχετική άδεια από την αρμόδια αρχή.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία που διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα Αγρινίου.

agrinionews
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη 50χρονος στο Αγρίνιο για παράνομη πώληση χαρταετών"

Λαμία: Οι πολίτες κυνήγησαν και έπιασαν τον κλέφτη

Πάλεψε με τον επίδοξο κλέφτη και τον «συνέλαβε» - Ανάστατη ολόκληρη η γειτονιά που καταγγέλλει απανωτά περιστατικά ληστειών και διαρρήξεων.

Το κυνηγητό και η σύλληψη του κλέφτη έγινε το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας στη συνοικία των Αγίων Θεοδώρων στη Λαμία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι γείτονες που ήταν στη βεράντα είδαν έναν άνδρα να σπάει το τζάμι του 2ου ορόφου του απέναντι σπιτιού, από το οποίο έλειπαν οι ιδιοκτήτες.

Αμέσως έβαλαν τις φωνές και έτρεξαν προς το απέναντι σπίτι. Ο επίδοξος διαρρήκτης μόλις έγινε αντιληπτός άρχισε να τρέχει για να ξεφύγει από τους γείτονες που τον κυνηγούσαν.

Τελικά ο ένας από αυτούς, ο οποίος είναι στρατιωτικός και έχει υπηρετήσει και στις ειδικές δυνάμεις, κατάφερε να τον πιάσει. Ο κλέφτης όμως αντιστάθηκε και χρειάστηκε να παλέψει μαζί του για να τον ακινητοποιήσει.

Μάλιστα ο 36χρονος στρατιωτικός, που πάλεψε με τον κλέφτη, χρειάστηκε να πάει στο νοσοκομείο να βάλει νάρθηκα στο χέρι, αφού έπαθε διάστρεμμα στον αντίχειρα.

Οι πολίτες κράτησαν τον κλέφτη ακινητοποιημένο μέχρι να έρθει η αστυνομία να τον παραλάβει, ωστόσο η οργή των κατοίκων ξεχειλίζει, αφού όπως λένε η κατάσταση ειδικά με τους ρομά στη Λαμία έχει ξεφύγει.

«Πριν από δυο ημέρες τον είχαμε δει να κάνει πάλι βόλτες στη γειτονιά και να κοιτάζει περίεργα σπίτια και αυτοκίνητα. Λίγο πιο πάνω προχθές μια γιαγιά την έριξαν κάτω και την έσερναν για να της πάρουν την τσάντα. Έχουν ξεφύγει εντελώς. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση...», έλεγε ένας από τους γείτονες στο LamiaReport.

Ο επίδοξος ληστής είναι ρομά, ηλικίας 35 ετών και έχει απασχολήσει επαλειμμένα τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα.

lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα » "Λαμία: Οι πολίτες κυνήγησαν και έπιασαν τον κλέφτη"

«Νομιμοποιούν» τη χρήση εμπρηστικών βομβών «μολότοφ»: Από κακούργημα… απλό πλημμέλημα !

«Αποποινικοποίηση», ουσιαστικά, της κατοχής και χρήσης βομβών μολότοφ προβλέπει το σχέδιο του νέου ποινικού κώδικα, το οποίο διαφημίζεται ως «το πρώτο εδώ και 70 χρόνια»…

Έτσι η κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών, δηλαδή βομβών μολότοφ, που χρησιμοποιούνται εν αφθονία κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία, από κακούργημα μετατρέπεται σε απλό πλημμέλημα, με την ποινή να είναι έως τρία χρόνια με αναστολή!

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση ικανοποιεί έτσι την «πελατεία» (που της έχει απομείνει) αφού ουσιαστικά δίνουν άφεση σε όσους έχουν κατηγορηθεί για αυτό το αδίκημα, ως κακούργημα και δίνοντας το «σύνθημα» για ελεύθερη χρήση εκρηκτικών υλών στο μέλλον!

Να σημειωθεί βέβαια ότι η κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών είναι ο ορισμός του κακουργήματος, αφού χρησιμοποιούνται σε σοβαρά επεισόδια αλλά και τρομοκρατικές επιθέσεις.

Έτσι ουσιαστικά η κυβέρνηση δίνει το «σύνθημα» για απελευθέρωση όσων έχουν συλληφθεί για αυτό το αδίκημα ενώ όσοι τυχόν συλληφθούν από τούδε και στο εξής απλώς θα δικάζονται ως πλημμέλημα.

Όλα αυτά περιέχονται στο σχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που παρουσίασε προ ολίγων ημερών ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου.

Μάλιτα για τους κατηγορούμενους προβλέπεται και παροχή κοινωφελούς εργασίας με τον νέο Κώδικα ως κύρια ποινή.

Δηλαδή μπορεί να επιβάλλεται αυτοτελώς από το δικαστήριο. Η ποινή της κοινωφελούς εργασίας θα εκτελείται σε δημόσιες υπηρεσίες, και ΟΤΑ.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής ποινικολόγος Χριστόφορος Αργυρόπουλος «αυτό γίνεται για να περιοριστεί ο εγκλεισμός στις φυλακές που αποκοινωνικοποιεί τον άνθρωπο».

Μας βάφτισαν και «χώρα μεταναστών»

Και επειδή και ο καθένας ότι θέλει λέει σε αυτή τη χώρα, έτσι ο Χ.Αργυρόπουλος βάφτισε αυτόκλητα την Ελλάδα ως «χώρα μεταναστών» επειδή έτσι του… φάνηκε.

Έτσι όπως σημείωσε αλλαγές σημειώνονται και στις ποινές για τα κακουργήματα, όπου στο εξής θα προβλέπονται ποινές από πέντε ως 15 χρόνια κάθειρξης, ενώ στις επιβαρυντικές περιστάσεις προβλέπονται πέραν όσων υπάρχουν και νέες. Όπως αν ο κατηγορούμενος έχει δυσχεράνει με τις πράξεις του την δικαστική έρευνα η το κίνητρό του είναι ρατσιστικό η ομοφοβικό.

Για την συγκεκριμένη μεταβολή ο Χ. Αργυρόπουλος τόνισε ότι οι νέες ρυθμίσεις είναι αναγκαίες διότι «Η Ελλάδα ως χώρα μεταναστών(!) έχει ανάγκη να καλλιεργήσει αυτό το πνεύμα».

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Νομιμοποιούν» τη χρήση εμπρηστικών βομβών «μολότοφ»: Από κακούργημα… απλό πλημμέλημα !"

«Καμπανάκι» από ΠΟΥ: Ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για νέα πανδημία γρίπης- Είναι αναπόφευκτη

Είναι αναπόφευκτο: ο κόσμος θα βρεθεί αντιμέτωπος με μία ακόμη πανδημία γρίπης και πρέπει να προετοιμαστεί για την πιθανή καταστροφή που αυτή θα προκαλέσει. Αυτή την προειδοποίηση εξέφρασε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Δεν πρέπει να υποτιμάται ο κίνδυνος, επισήμαναν οι ειδικοί, παρουσιάζοντας ένα παγκόσμιο πλάνο για την αντιμετώπιση της γρίπης, προκειμένου να προληφθεί ένα πιθανό ξέσπασμα του ιού σε όλο τον πλανήτη. «Το ζήτημα είναι πότε θα συμβεί αυτό και όχι αν θα γίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΠΟΥ.

«Η απειλή της πανδημίας γρίπης υπάρχει πάντα», υπογράμμισε ο Τέντρος Αντανομ Γκεμπρεγιέσους, γενικός διευθυντής του ΠΟΥ. «Πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή και προετοιμασμένοι. Το κόστος ενός μεγάλου ξεσπάσματος γρίπης θα ξεπεράσει μακράν το κόστος της πρόληψης», επεσήμανε σε δήλωσή του.

Η τελευταία πανδημία γρίπης προκλήθηκε από τον ιό H1N1, που εξαπλώθηκε παγκοσμίως το 2009 και 2010, σημειώνει το Reuters. Μελέτες έδειξαν ότι τουλάχιστον 1 στους 5 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο επηρεάστηκαν τον πρώτο χρόνο, ενώ το ποσοστό θνησιμότητας ήταν 0,02%.

Ειδικοί και ο ΠΟΥ προειδοποιούν ότι υπάρχει ο κίνδυνος μια μέρα να περάσει από τα ζώα στους ανθρώπους ένας ακόμη πιο θανατηφόρος ιός γρίπης, που θα προσβάλλει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Οι ιοί γρίπης είναι πολλαπλοί και αλλάζουν διαρκώς, ενώ επηρεάζουν ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους κάθε χρόνο, στα εποχικά ξεσπάσματα. Από αυτούς, οι 3-5 εκατ. αποτελούν σοβαρές περιπτώσεις και κάθε χρόνο 290.000-650.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από αναπνευστικά προβλήματα που σχετίζονται με την εποχική γρίπη.

Ο ΠΟΥ συνιστά τον ετήσιο εμβολιασμό, ιδιαίτερα για τους ανθρώπους που εργάζονται στον τομέα της υγείας, αλλά και όσους ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "«Καμπανάκι» από ΠΟΥ: Ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για νέα πανδημία γρίπης- Είναι αναπόφευκτη "

Κρήτη: Σε κρίσιμη κατάσταση αγοράκι 2,5 ετών που κατάπιε ηρεμιστικά

Ένα αγοράκι 2,5 ετών νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ. Το αγοράκι, σύμφωνα με τους γονείς του, με καταγωγή από τη Συρία, πέρασε τα ηρεμιστικά χάπια, για καραμέλες και κατάπιε κάποια από αυτά.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ κ. Γιάννης Τασσόπουλος «το αγοράκι είναι σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου. Παρακολουθείται με μεγάλο ενδιαφέρον από τους γιατρούς, που κάνουν ό,τι μπορούν. Αναμένουμε τις τοξικολογικές εξετάσεις για να μπορούμε να μιλήσουμε με ακρίβεια για το τι ακριβώς κατανάλωσε το παιδί, πάντως κατά δήλωση των γονιών του, ήταν ηρεμιστικά χάπια».

Το παιδί εισήχθη, χθες, εσπευσμένα στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ όπου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Σε κρίσιμη κατάσταση αγοράκι 2,5 ετών που κατάπιε ηρεμιστικά"

Telegraph: Η Αθήνα θέλει να αποκαλύψει ξανά στην επιφάνεια τον Ιλισσό ποταμό

Με τα σχέδια για την εκ νέου αποκάλυψη της κοίτης του Ιλισσού ποταμού, που ρέει κάτω από το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, ασχολείται η βρετανική εφημερίδα Telegraph. Ένα σχέδιο που όπως αναφέρει μπορεί να αλλάξει το πρόσωπο της πρωτεύουσας της Ελλάδας.

Κατά την αρχαιότητα ο Ιλισσός ήταν μια ειδυλλιακή ποτάμια διαδρομή σκιασμένη από πεύκα, όπου κάποτε δίδαξε ο Σωκράτης.

Την δεκαετία του 1930 όμως, κατά την διάρκεια της ραγδαίας ανάπτυξης της πόλης, ο ποταμός καλύφθηκε και αργότερα κατασκευάστηκε γραμμή τραμ.

Η ανεπαρκής συντήρηση και οι κραδασμοί των τραμ προκάλεσαν ζημιές στην σήραγγα κάτω από την γραμμή με αποτέλεσμα την αναστολή, τον Οκτώβριο, της λειτουργίας του τραμ από την περιοχή του Νέου Κόσμου έως το Σύνταγμα. Οι πολεοδόμοι πρότειναν αντί για το δαπανηρό έργο ενίσχυσης της σήραγγας και επισκευής της γραμμής, αυτή να μεταφερθεί σε άλλη διαδρομή και να αποκαλυφθεί ο ποταμός. Προτείνεται η δημιουργία πάρκου μήκους 1,5 χιλιομέτρου κατά μήκος της κοίτης.

Η Αθήνα χρειάζεται περισσότερο πράσινο – το κέντρο έχει ελάχιστα πάρκα και κήπους – εξάλλου κατατάσσεται 22η στον κατάλογο των 30 πόλεων του European Green City Index που κατήρτισε ο Economist Intelligence Unit. Η Κοπεγχάγη είναι πρώτη και το Λονδίνο ενδέκατο. Προτείνεται η δημιουργία πάρκου μήκους 1,5 χιλιομέτρου κατά μήκος της κοίτης.

«Η ανακατασκευή της γραμμής του τραμ θα είναι εξαιρετικά δαπανηρή. Προτείνουμε να μην επισκευαστεί η σήραγγα, αλλά να αποκαλυφθεί το ποτάμι και να κατασκευαστεί πεζόδρομος από την Ακρόπολη μέχρι το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, που θα διασχίζει την καρδιά της πόλης», δήλωσε στην Telegraph η Κατερίνα Χριστοφάκη, πολεοδόμος που πρωτοστατεί στην πρωτοβουλία. Η πρόταση αυτή μοιάζει στην σύλληψή της με το φημισμένο High Line της Νέας Υόρκης, ένα εξαιρετικά πετυχημένο γραμμικό πάρκο κατασκευασμένο κατά μήκος της ιστορικής εναέριας σιδηροδρομικής γραμμής στο West Side του Μανχάταν. Η Αθήνα ξεχωρίζει από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις επειδή δεν έχει ποταμό που να την διαρρέει, τουλάχιστον όχι έναν ορατό ποταμό. «Στην πραγματικότητα έχουμε δύο ποτάμια, τον Ιλισσό και τον Κηφισσό, όπως έχουν καλυφθεί και είναι σχεδόν αόρατοι», είπε η Χριστοφοράκη.

Δεδομένου του ξηρού και θερμού κλίματος της Ελλάδας, κανείς από τους δύο δεν είναι μεγάλος και δεν συγκρίνονται με τον Τάμεση ή τον Τίβερη. Το σχέδιο έχει την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και των τοπικών αρχών, όμως η υλοποίησή του δεν θα είναι άμεση. Οι μελέτες σκοπιμότητας έχουν αρχίσει να εκπονούνται. «Μόλις έχουμε ανοίξει τον διάλογο. Πιστεύουμε ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέσα σε μια δεκαετία. Θεωρούμε ότι είναι κάτι που θα αρέσει στους περισσότερους Αθηναίους», ανέφερε η κ. Χριστοφοράκη.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Telegraph: Η Αθήνα θέλει να αποκαλύψει ξανά στην επιφάνεια τον Ιλισσό ποταμό"

«Βήμα σημειωτόν» η επιστροφή των εκδρομέων - Ουρές στα διόδια

Άρχισε το απόγευμα η μαζική επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου.

Τα πρώτα προβλήματα έκανα την εμφάνισή τους νωρίς το απόγευμα στις εθνικές οδούς Αθηνών - Λαμίας και Αθηνών -Κορίνθου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr τα αυτοκίνητα κινούνται σημειωτόν στους δύο βασικούς οδικούς άξονες καθώς χρειάζονται μία ώρα και δέκα λεπτά για να φτάσουν από τον Ισθμό μέχρι την Πάχη Μεγάρων!

Στην Ε.Ο Αθηνών - Κορίνθου στα διόδια του Ισθμού τα αυτοκίνητα σχηματίζουν ουρές πολλών μέτρων, ενώ εξίσου έντονο είναι το πρόβλημα στις Αφίδνες.



Ο Αστυνόμος Β' Γεώργιος Αρσένος από τον θάλαμο επιχειρήσεων της τροχαίας Αττικής μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 και στην εκπομπή Fake News με τους Κώστα Μπουρούση και Ζωή Δημητρίου , ανέφερε ότι από το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας τα οχήματα κινούνται με μικρές ταχύτητες στα διόδια Καλαμακίου στην Ε.Ο Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος της Μαλακάσας στην Ε.Ο Αθηνών Λαμίας ενώ αυξημένη είναι η κίνηση στις Λεωφόρους Μαρκοπούλου, Μαραθώνος και στην Παραλιακή.

Δείτε φωτογραφία από τις Αφίδνες

oura-agiostefanos

Ουρές και στα διόδια των Μαλγάρων στη Θεσσαλονίκη

Μετ' εμποδίων πραγματοποιείται αυτήν την ώρα η επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη.

Μεγάλος είναι ο όγκος των οχημάτων, που κινούνται στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών. Σε ορισμένα σημεία η ταχύτητα των οχημάτων μειώνεται.

Αρκετή κίνηση παρατηρείται στην είσοδο της πόλης από το Δερβένι.

Ουρά ενός χιλιομέτρου σχηματίζουν τα οχήματα των εκδρομέων στα διόδια των Μαλγάρων. Ανά διαστήματα οι υπεύθυνοι των διοδίων σηκώνουν τις μπάρες και τα αυτοκίνητα διέρχονται δωρεάν με σκοπό την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας.

Κλιμάκια της Τροχαίας βρίσκονται επί ποδός σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου και μεριμνούν για την ομαλή ροή των οχημάτων και την τήρηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Δείτε βίντεο του thestival.gr από τα διόδια των Μαλγάρων:



Ουρές χιλιομέτρων από το Βασιλικό μέχρι τη Χαλκίδα

Μεγάλες καθυστερήσεις αυτή την ώρα από το Βασιλικό μέχρι τη Χαλκίδα. Πιο συγκεκριμένα λόγω της επιστροφής των εκδρομέων η ουρά των αυτοκινήτων ξεκινά από το Βασιλικό και φτάνει μέχρι τη Χαλκίδα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Βήμα σημειωτόν» η επιστροφή των εκδρομέων - Ουρές στα διόδια"

Τούρκοι επιχειρηματίες αγοράζουν παράνομα γη στη Λέρο μέσω offshore

Ύποπτες κινήσεις στο νοτιοανατολικό Αιγαίο! Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, η ακριτική Λέρος έχει κινήσει το ενδιαφέρον των Τούρκων, οι οποίοι, μάλιστα, έχουν αγοράσει, παράνομα, από το 2015 και μετά γη σε στρατηγικά σημεία του ελληνικού νησιού.

Μέσω offshore εταιρειών, την τελευταία 5ετία, τρεις επιχειρηματίες από τη γειτονική χώρα πραγματοποίησαν επτά αγορές ακινήτων και οικοπέδων, που φτάνουν τα 16,4 στρέμματα.

Η γη που αγόρασαν – άγνωστο κάτω από ποιες μεθοδεύσεις – βρίσκονται σε περιοχές της Λέρου όπου λειτουργούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις!

Λέρος: Το χρονικό της σκοτεινής αγοραπωλησίας

Στα τέλη του 2013, Τούρκος επιχειρηματίας εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την αγορά μεγάλης έκτασης γης και κατοικίας στην Αγία Μαρίνα Λέρου, πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις του ναυστάθμου και του παρατηρητηρίου του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο εν λόγω επιχειρηματίας υποβάλλει και επισήμως αίτηση στις αρμόδιες υπηρεσίες για την αγορά οικοπέδου 1.000,33 τετραγωνικών μέτρων στον οικισμό Άλιντα.

Στην πρώτη του προσπάθεια η αγοραπωλησία δεν προχωρά, επειδή η Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) εισηγείται αρνητικά στην αίτησή του.

Στη δεύτερη απόπειρα χρησιμοποιεί Έλληνα ενδιάμεσο, ο οποίος ενεργεί ως αντίκλητος πέντε Ιταλών υπηκόων, δίχως , ωστόσο, να προχωρήσει η αγορά.

Ένα χρόνο μετά, το Σεπτέμβριο του 2014, διερευνά την προοπτική αγοράς βραχονησίδας κοντά στην νησίδα Μαράθι του συμπλέγματος Αρκιοί, ενώ παράλληλα ενδιαφέρεται και για ένα παλαιό κτίσμα στην περιοχή Παρθένι Λέρου, που βρίσκεται σε ερημικό κολπίσκο κοντά στον αερολιμένα, στο στρατόπεδο, στο παρατηρητήριο του Ναυτικού και στο ναυπηγείο της περιοχής.

Οι προσπάθειές του να αποκτήσει γη στη Λέρο θα ευοδωθούν περίπου ενάμισι χρόνο αργότερα.

Στις 13 Φεβρουαρίου του 2015, ο Τούρκος επιχειρηματίας ιδρύει την εταιρεία B&T Properties Ltd και γραμματέας η Hakamon Services Ltd.

Λέρος – Δεν έχουν τέλος οι αγορές!

Λίγους μήνες αργότερα, στις 4 Ιουνίου του 2015, η B&T Properties Ltd προβαίνει στην αγορά ακινήτου από τους Έλληνες ενδιάμεσους έναντι του ποσού των 153.000 ευρώ. Πρόκειται για οικόπεδο έκτασης 1.332,00 τετραγωνικών μέτρων, στο οποίο βρίσκεται οικία 164,16 τ.μ. με ανεξάρτητο ισόγειο κτίσμα 47,78 τ.μ. στη θέση Καμαράκι, εντός του οικισμού Αλίντων Λέρου.

Η B&T Properties Ltd συνεχίζει τις αγορές της στη Λέρο. Εντός του 2016, στην περιοχή Καμαράκι, η υπεράκτια εταιρεία αγοράζει οικόπεδο 2.386 τετραγωνικών μέτρων, έναντι 160.000 ευρώ.

Επιπλέον, στις 16 Μαρτίου 2017, η εταιρεία AT210 Properties Limited, συμφερόντων του ίδιου Τούρκου επιχειρηματία, η οποία ιδρύθηκε το 2016 με έδρα την Κύπρο, επενδύει το ποσόν των 300.000 ευρώ για να αγοράσει έκταση λίγο μεγαλύτερη των επτά στρεμμάτων στο βόρειο μέρος του νησιού.

Το οικόπεδο έχει εμβαδόν 7.019,66 τετραγωνικά μέτρα και βρίσκεται στη θέση Μπλεφούτι, πολύ κοντά στον Δημοτικό Αερολιμένα της Λέρου.

Ακολουθώντας την ίδια διαδικασία, μέσω των Ελλήνων ενδιάμεσων, στις 7 Σεπτεμβρίου του 2016 προχωρά στην αγορά οικοπέδου έκτασης 1.932,25 τ.μ. που βρίσκεται και αυτό στη θέση Καμαράκι, εντός του οικισμού Αλίντων.

Συνδετικός κρίκος μεταξύ των τριών Τούρκων επιχειρηματιών φέρεται πως είναι οι Έλληνες που λειτουργούν ως μεσάζοντες ανάμεσα σε πωλητές ακινήτων και υπηκόους Τουρκίας, βοηθώντας τους να παρακάμψουν το νόμο περί δικαιοπραξιών.

Η υπόθεση έχει περιέλθει στην προσοχή λετουργών της ελληνικής Δικαιοσύνης, οι οποίοι, μάλιστα, αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο, στη Λέρο, αλλά και σε άλλα νησιά της Ελλάδας, να έχουν γίνει ακόμα περισσότερες αγορές ιδιοκτησιών, από εταιρείες που ανήκουν σε τουρκικά συμφέροντα…

Real News
Διαβάστε Περισσότερα » "Τούρκοι επιχειρηματίες αγοράζουν παράνομα γη στη Λέρο μέσω offshore"

Eurogroup: Πρόοδος για νόμο Κατσέλη, αλλά δεν θα πάρει η Ελλάδα τα λεφτά

Παρά τα θετικά λόγια των προσερχόμενων υπουργών Οικονομικών και των αξιωματούχων της Ευρωζώνης για πρόοδο, είναι πλέον ξεκάθαρο πως η Ελλάδα δεν θα παραλάβει τα χρήματα που της αναλογούν από τα κέρδη των ομολόγων SMP και ANFA.

Τις δηλώσεις ξεκίνησε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, που είπε πως ναι μεν έγινε αρκετή πρόοδος την περασμένη εβδομάδα, ειδικά στο κυριότερο σημείο διαφωνίας, τον διάδοχο του νόμου Κατσέλη, όμως δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία για θετική απόφαση για την εκταμίευση.


«Έχουμε ήδη δημοσιεύσει την προηγούμενη εβδομάδα την έκθεση προόδου η οποία δείχνει πως οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα είναι σε γενικές γραμμές εντός τροχιάς», δήλωσε ο Βάλντις Ντομπρόφσκις, πρσθέτοντας ότι το βασικό ανοιχτό ζήτημα είναι η νομοθεσία για την προστασία της πρώτης κατοικίας, δηλαδή το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη.

«Από την προηγούμενη εβδομάδα και σε αυτό το σημείο έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί», κατέληξε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής.

Σε αντίστοιχο πλαίσιο κινήθηκαν ο Πιέρ Μοσκοβισί, ο Γάλλος Επίτροπος για θέματα οικονομίας και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σόλτς. Ο πρώτος είπε πως απο τα 16 προαπαιτούμενα μόνο τα τρία παραμένουν ανοιχτά και γίνεται «σημαντική πρόοδος» έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το σημαντικότερο ζήτημα, ο νέος νόμος Κατσέλη και να υπάρξει απόφαση για εκταμίευση «το αργότερο μέχρι το επόμενο Eurogroup». Από την πλευρά του ο Γερμανός αξιωματούχος είπε πως «έχει γίνει μεγάλη πρόοδος».

Ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, από την Πορτογαλία, δήλωσε πως έχει γίνει πρόοδος και θα εξεταστούν σήμερα τα επόμενα βήματα. Ιδιαίτερη σημασία έδωσε στη δουλειά που έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες και την ικανοποίηση των θεσμών για την έκδοση 10ετούς ομολόγου.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Eurogroup: Πρόοδος για νόμο Κατσέλη, αλλά δεν θα πάρει η Ελλάδα τα λεφτά"

Έρχονται τα ειδοποιητήρια για εισφορές επικούρησης – εφάπαξ- Ποιοι και πόσα θα πληρώσουν

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει η αποστολή των ειδοποιητηρίων σε 250.000 ελεύθερους επαγγελματίες, και αυτοαπασχολούμενους για την καταβολή των εισφορών επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ από το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ). Σύμφωνα με πληροφορίες η ανάρτησή τους θα ξεκινήσει διαδικτυακά από την Τετάρτη 13 Μαρτίου έως και Παρασκευή 15 Μαρτίου.

Πρόκειται για επιστήμονες, βενζινοπώλες, αρτοποιούς και ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι από την έναρξη λειτουργίας του νέου ασφαλιστικού συστήματος με τον υπολογισμό των εισφορών με βάση το εισόδημα, από τις αρχές του 2017, δεν έχουν καταβάλλει εισφορές για επικούριση ή και εφάπαξ. Την απόλυτη ευθύνη έχει ο ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ, καθώς δεν ήταν έτοιμα να αφομιώσουν τα μητρώα των ασφαλισμένων για να υπολογίσουν τις εισφορές τους.

Μάλιστα οι εκπρόσωποι των αρτοποιών καταγγέλλουν στο «Mononews» ότι δεν έχουν καταβάλει εισφορές από το 2015, όταν καταργήθηκε ο φόρος υπερ τρίτων για το επικουρικο τους ταμείο που εισπράττονταν από το αλεύρι (0,40 ευρώ για κάθε 25 κιλά αλεύρι). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην καταβάλλονται επικουρικές συντάξεις και να μην μπορούν να συνταξιοδοτηθούν δεκάδες ασφαλισμένοι από το 2015.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΤΕΑΕΠ τα ειδοποιητήρια θα αναρτώνται σταδιακά και αναμένεται να έχουν λάθη στον υπολογισμό των εισφορών. Η διοίκηση του Ταμείου ξεκαθαρίζει ότι δεν θα πρέπει να πανικοβάλλουν τους ασφαλισμένους. Θα υπάρξει διόρθωση κατά τις επόμενες αναρτήσεις ειδοποιητηρίων. Αν αυτό δεν γίνει, θα χρειαστεί η εμπλοκή του ασφαλισμένου. Βασική αιτία των λαθών είναι τα λάθη που υπάρχουν ακόμη και σήμερα στο ενιαίο Μητρώο Ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ για τις συγκεκριμένες ομάδες ασφαλισμένων, κυρίως γιατρούς, δικηγόρους και μηχανικούς.

Με τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις του υπουργείου Εργασίας, το ποσοστιαίο ασφάλιστρο – 7% για επικούριση και 4% για εφάπαξ – αποσυνδέθηκε από το εισόδημα και υπολογίζεται πλέον για όλους αναδρομικά από 2017 με βάση τον κατώτατο μισθό. Οι οφειλές για τα 24 μηνιάτικα του 2017 και του 2018 θα εξοφληθούν σε 36 δόσεις.

Συνεπώς οι μη μισθωτοί θα δουν την άλλη εβδομάδα για πρώτη φορά τρία ειδοποιητήρια :

– Ένα ειδοποιητήριο για τις τρέχουσες εισφορές του Ιανουαρίου 2019 και του Φεβρουαρίου 2019. Οι μεν εισφορές Ιανουαρίου έχουν υπολογιστεί με βάση τα 586,08 ευρώ (και εμφανίζονται ως αναδρομική οφειλή) ενώ αυτές του Φεβρουαρίου με βάση τα 650 ευρώ.

-Ένα ειδοποιητήριο για την πρώτη δόση από τις 36 των οφειλών του 2017

-Ένα ειδοποιητήριο για την πρώτη δόση από τις 36 των οφειλών του 2018.

Οι ασφαλιστικές εισφορές του ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλλονται σε μηνιαία βάση, όπως συμβαίνει και με τον ΕΦΚΑ, με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής την τελευταία εργάσιμη του επόμενου μήνα. Ειδικά για τα πρώτα ειδοποιητήρια, εξετάζεται το ενδεχόμενο τρέχουσες εισφορές και δόσεις οφειλών να καταστούν πληρωτέες μέχρι τα μέσα Απριλίου, δεδομένου ότι συσσωρεύονται σε μια πληρωμή αρκετές υποχρεώσεις.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται από τους αυτοαπασχολούμενους οι οποίοι έχουν παράλληλα και μισθωτή απασχόληση. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα πρέπει να λάβουν υπόψη το εκδοθέν ειδοποιητήριο, καθώς θα ακολουθήσει διασταύρωση και εκκαθάριση με τις εισφορές από τη μισθωτή εργασία, ώστε να εκδοθεί εκ νέου ειδοποιητήριο εφόσον απαιτηθεί. Οι εν λόγω ασφαλισμένοι που είναι και μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι δεν είναι υπόχρεοι καταβολής εισφορών, καθώς συμπληρώνουν την ελάχιστη εισφορά από την μισθωτή τους εργασία. Γι αυτό και οι ειδικοί καθησυχάζουν τους παράλληλα απασχολούμενους, συμβουλεύοντάς τους να αγνοήσουν το ειδοποιητήριο του ΕΤΕΑΕΠ και να αναμένουν την τελική εκκαθάριση που θα λαμβάνει υπόψη και την μισθωτή απασχόληση.

Υπολογισμός εισφορών

Ο υπολογισμός για τις 36 δόσεις των 24 οφειλόμενων μηνών έγινε τελικά με τον πιο ευνοϊκό τρόπο για τους ασφαλισμένους: υπολογίστηκε η οφειλή του 12μηνου του 2017 και διαιρέθηκε σε 36 δόσεις. Ακολούθως υπολογίστηκε και η οφειλή του 12μηνου του 2018 και διαιρέθηκε σε 36 δόσεις. Αυτή η εξίσωση καταλήγει σε χαμηλό ύψος δόσης για την συντριπτική πλειοψηφία.

Η δόση για την επικουρική ασφάλιση «κλειδώνει» στα 13,67 ευρώ το μήνα για όσους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους έχουν πάνω από 5ετία ασφάλισης. Αντίστοιχα η μία δόση για το εφάπαξ (πρόνοια) «κλειδώνει» στα 7,81 ευρώ το μήνα για όσους ασφαλίζονται για πρόνοια και έχουν πάνω από 5ετία ασφάλισης. Συνεπώς, οι υπόχρεοι σε ασφάλιση επικουρικής και εφάπαξ θα καταβάλλουν κάθε μήνα από τον Απρίλιο και μετά 21,48 ευρώ μηνιαία δόση για τα οφειλόμενα του 2017 και 21,48 ευρώ μηνιαία δόση για τα οφειλόμενα του 2018, σύνολο 42,96 ευρώ το μήνα για τα χρέη που έρχονται από το την διετία 2017-2018. Αντίστοιχα όσοι ασφαλίζονται μόνο για επικουρική θα καταβάλλουν δόση 27,34 ευρώ το μήνα, ενώ όσοι ασφαλίζονται μόνο για πρόνοια θα πληρώνουν 15,62 ευρώ το μήνα.

Ειδικά οι αυτοαπασχολούμενοι κάτω της 5ετίας, δηλαδή οι νέοι επιστήμονες που ξεκινούν την απασχόλησή τους και έχουν ασφάλιση έως 5 έτη, θα καταβάλλουν εισφορές με την υποκατώτατη βάση υπολογισμού, δηλαδή το 70% του εκάστοτε κατώτατου μισθού. Αυτό σημαίνει πως οι οφειλές για το 2017 και το 2018 θα υπολογιστούν με βάση σταθερό εισόδημα 410,25 ευρώ το μήνα, δηλαδή 4,923 ευρώ το χρόνο για όλους. Συνεπώς γι αυτή την ομάδα ασφαλισμένων η δόση για την επικουρική διαμορφώνεται στα 9,57 ευρώ για το 2017 και στα 9,57 ευρώ για το 2018, σύνολο μηνιαίας δόσης 19,14 ευρώ. Αντίστοιχα η δόση για το εφάπαξ θα είναι 5,47 ευρώ για το 2017 και 5,47 ευρώ για το 2018, δηλαδή σύνολο 10,94 ευρώ το μήνα. Όσοι ασφαλίζονται και στους δυο κλάδους θα έχουν σύνολο μηνιαίας δόσης 30 ευρώ το μήνα για το 2017 και το 2018.

Όσον αφορά στις τρέχουσες εισφορές, αυτές υπολογίζονται ποσοστιαία επί του εκάστοτε κατώτατου μισθού. Συνεπώς, οι τρέχουσες εισφορές Ιανουαρίου υπολογίζονται στα 586,08 ευρώ και ορίζονται στα 41,02 ευρώ για επικούρηση και 23,43 ευρώ για εφάπαξ, σύνολο 64,5 ευρώ για όσους ασφαλίζονται και στους δυο κλάδους. Από τον Φεβρουάριο, λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ, οι εισφορές αναπροσαρμόζονται στα 45,50 ευρώ για επικούρηση και 26 ευρώ για εφάπαξ, σύνολο 71,50 ευρώ το μήνα για όσους ασφαλίζονται και στους δυο κλάδους. Από 1η Ιουνίου 2019, το ασφάλιστρο της επικουρικής πέφτει στο 6,5% από 7% σήμερα για όλους, οπότε τα ποσά θα αναπροσαρμοστούν αναλόγως.

Ποιοι θα λάβουν πολλαπλά ειδοποιητήρια

Υπόχρεοι ασφάλισης για επικούριση και πρόνοια είναι 250.000 μη μισθωτοί ασφαλισμένοι μέχρι το 2016 στα πρώην ταμεία ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ και ειδικότερα :

-Μηχανικοί του πρ. ΤΣΜΕΔΕ : ασφαλίζονται για επικουρική (7%) και για εφάπαξ (4%).

-Γιατροί – υγειονομικοί του πρ. ΤΣΑΥ : ασφαλίζονται για εφάπαξ (4%).

-Δικηγόροι Αθηνών του πρ. ΤΑΝ : ασφαλίζονται για επικουρική (7%) και για εφάπαξ (4%).

-Δικηγόροι υπόλοιπης Ελλάδας : ασφαλίζονται για επικουρική (7%)

-Πρατηριούχοι υγρών καυσίμων : ασφαλίζονται για επικουρική (7%)

-Αρτοποιοί : ασφαλίζονται για επικουρική (7%)

Ειδικά για τους πρατηριούχους υγρών καυσίμων (βενζινοπώλες ασφαλισμένους στον τ. Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων) και τους αρτοποιούς του τ. Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Αρτοποιών, ασφαλισμένους στον πρώην ΟΑΕΕ, ρυθμίζονται μέσω του νέου νόμου και οι παλαιότερες οφειλές τους από 1/12/2012 και 1/1/2015 αντίστοιχα.

Οι εν λόγω δυο κατηγορίες ασφαλισμένων θα λάβουν τώρα τις δόσεις για τις οφειλόμενες εισφορές του 2017 και του 2018, ενώ για τα παλαιότερα έτη (2012 έως 2016 οι βενζινοπώλες και 2015 έως 2016 οι αρτοποιοί αντίστοιχα) θα λάβουν ξεχωριστό ειδοποιητήριο σε μεταγενέστερο χρόνο, όπου θα ορίζεται το ύψος της εισφοράς και οι δόσεις αποπληρωμής των παλαιότερων οφειλών.

Την ερχόμενη εβδομάδα ειδοποιητήρια θα λάβουν και κλάδοι αυτοαπασχολούμενων οι οποίοι πλήρωναν τις εισφορές τους μέσω ΑΠΔ, όπως για παράδειγμα ιδιοκτήτες κρεοπωλείων, ηλεκτρολόγοι, ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, χημικοί κ.α. Πρόκειται για κατηγορίες αυτοαπασχολούμενων που είναι υπόχρεοι εισφορών για επικουρική ασφάλιση.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχονται τα ειδοποιητήρια για εισφορές επικούρησης – εφάπαξ- Ποιοι και πόσα θα πληρώσουν"

Σχέδιο Ποινικού Κώδικα: «Σπάνε» τα ισόβια για την ανθρωποκτονία από πρόθεση

Το «σπάσιμο» των ισοβίων στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση φέρνει το σχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα, που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με το news247.gr, στο επίμαχο άρθρο του 299 ΠΚ, εφόσον ισχύσει το σχέδιο, πλέον η δολοφονία δεν θα τιμωρείται αποκλειστικά με ισόβια κάθειρξη, αλλά το δικαστήριο θα μπορεί να επιβάλει εναλλακτικά πρόσκαιρη κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών. Η ποινή δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τα 15 χρόνια, αφού κατά το ίδιο σχέδιο, αυτό είναι το ανώτατο όριο ποινής για όλα τα κακουργήματα.

Αυτή είναι μία από τις σημαντικές αλλαγές που μεταβάλλουν εκ βάθρων τον ισχύοντα Ποινικό Κώδικα. Άλλη χαρακτηριστική τροποποίηση είναι η μετατροπή του κακουργήματος της παραβίασης του απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας και προφορικής συνομιλίας (370Α ΠΚ) που τιμωρείται με ποινή κάθειρξης μέχρι 10 έτη, θα γίνει πλημμέλημα με ποινή φυλάκισης έως πέντε χρόνια. Επίσης, το κακούργημα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών (272ΠΚ), που σήμερα τιμωρείται με κάθειρξη έως 20 έτη, πλέον θα επιβάλλεται ποινή φυλάκισης έως τρία έτη. Μάλιστα, σε άλλη παράγραφο αναφέρεται ότι «ο δράστης δεν τιμωρείται αν πριν εξεταστεί από τις αρχές παρέδωσε με τη θέλησή του σ’ αυτές τα πιο πάνω υλικά ή αντικείμενα ή κατέστησε γι’ αυτές δυνατό να τα αποκτήσουν στην κατοχή τους ή απέτρεψε με άλλο τρόπο τον κίνδυνο να γίνει χρήση αυτών».

Επίσης:

-Καταργείται η αποστέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και ορίζεται η αποστέρηση θέσεων και αξιωμάτων, δηλαδή «αν ο υπαίτιος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει αποστέρηση της δημόσιας θέσης ή του δημόσιου ή αυτοδιοικητικού αξιώματος που κατέχει, εφόσον η πράξη του συνιστά βαριά παράβαση των καθηκόντων του».

– Καταργείται η απεργία των δημοσίων υπαλλήλων ως αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος που αν και σήμερα είναι ουσιαστικά ανενεργός, προβλέπει φυλάκιση μέχρι ενός έτους.

Αντίστοιχα, προβλέπεται από τα άρθρα 381 και 405 ΠΚ, η απαλλαγή από κάθε ποινή, εάν ο υπαίτιος μέχρι την αμετάκλητη παραπομπή του στο ακροατήριο αποδώσει το πράγμα ή ικανοποιήσει εντελώς τον ζημιωθέντα, χωρίς παράνομη βλάβη τρίτου, καταβάλλοντας την αξία του, εφόσον ο δράστης πληρώσει επιπλέον τους τόκους υπερημερίας από την ημέρα τέλεσης του εγκλήματος. Αφορά σε σειρά αδικημάτων, μεταξύ των οποίων τα κακουργήματα της διακεκριμένης κλοπής, της υπεξαίρεσης, της απάτης σε υπολογιστή, της απιστίας, αλλά και τα πλημμελήματα της καταδολίευσης δανειστών και της τοκογλυφίας.

Ορίζονται επίσης, επιεικέστερες ποινές σε όλους τους ειδικούς νόμους, όπως ο νόμος περί ναρκωτικών, ο νόμος περί όπλων, ο νόμος περί αρχαιοτήτων και άλλα. Σύμφωνα με το άρθρο 463, όπου σήμερα απειλείται κάθειρξη έως δέκα έτη, αυτή θα μετατρέπεται σε φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή, ενώ όπου απειλείται μόνο ποινή ισόβιας κάθειρξης, θα προστεθεί διαζευκτικά και η πρόσκαιρη κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών.

dikastiko
Διαβάστε Περισσότερα » "Σχέδιο Ποινικού Κώδικα: «Σπάνε» τα ισόβια για την ανθρωποκτονία από πρόθεση"

Σ.Χίος: «Ζητώ συγγνώμη από τις ιερόδουλες που τις συνέκρινα με τις γυναίκες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Στέφανος Χίος έδωσε σήμερα απάντηση για το περίφημο εξώφυλλο του Σαββατοκύριακου στο οποίο «λούζει» με «κοσμητικά» επίθετα συζύγους στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και γυναίκες υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τον σάλο που προκάλεσε το εξώφυλλο της εφημερίδας ΜΑΚΕΛΕΙΟ, επικοινωνήσαμε με τον αρθρογράφο μας και πορτιέρη της Καλλιθέας, ο οποίος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ζητούμε συγνώμη από τις ιερόδουλες και τις εκδιδόμενες όλης της χώρας, νόμιμες και παράνομες καθώς το εξώφυλλο της εφημερίδας ΜΑΚΕΛΕΙΟ του Σαββατοκύριακου 9-10 Μαρτίου τις προσβάλλει ανεπανόρθωτα σε σχέση με αυτές τις τηγανομούρες. Δεσμευόμαστε να επανορθώσουμε το συντομότερο δυνατόν».




pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Σ.Χίος: «Ζητώ συγγνώμη από τις ιερόδουλες που τις συνέκρινα με τις γυναίκες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ»"

Ανέβαλε την παρουσίαση του νέου αεροσκάφους της η Boeing

Η αμερικανική εταιρία παραγωγής αεροσκαφών Boeing ανέβαλε την τελετή παρουσίασης του αεροσκάφους 777X, μετά την χθεσινή συντριβή του αεροσκάφους 737 ΜΑΧ 8 των Αιθιοπικών Αερογραμμών, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η εταιρία προγραμμάτιζε την παρουσίαση του πρώτου 777Χ για την 13η Μαρτίου στο πλαίσιο ειδικής τελετής με την συμμετοχή προσκεκλημένων, διευθυντικών στελεχών της, προμηθευτών, αλλά και δημοσιογράφων του ειδικού Τύπου.

Ωστόσο, η Boeing μετά τις τραγικές εξελίξεις της χθεσινής ημέρας στην Αιθιοπία, ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις της τελετής παρουσίασης του 777X, που είναι αεροσκάφος νέας γενιάς και ευρείας ατράκτου.

Η κατασκευάστρια εταιρία επικεντρώνει τώρα τις προσπάθειές της στην διερεύνηση και την παροχή τεχνικής υποστήριξης προς τις αρμόδιες αρχές της Αιθιοπίας, προκειμένου να διερευνηθούν και να εντοπιστούν τα αίτια της πτώσης του 737 ΜΑΧ 8.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει προγραμματιστεί κάποια νέα ημερομηνία για την τελετή παρουσίασης του 777Χ.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανέβαλε την παρουσίαση του νέου αεροσκάφους της η Boeing"

Επείγουσα επιστολή Παπαδημούλη για το πρωτοσέλιδο του «Μακελειού»

Επείγουσα επιστολή προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς απέστειλε εσπευσμένα ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ως αρμόδιος αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για θέματα Ισότητας των Φύλων, με αφορμή το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό» που στοχοποιεί Ελληνίδες υπουργούς - στελέχη της κυβέρνησης και τη σύντροφο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Παπαδημούλης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, απέστειλε σήμερα ξεχωριστές επιστολές στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, αλλά και στην πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Λιλιάν Μορί Πασκιέ, με το πρόσθετο αίτημα να ασχοληθεί άμεσα με το θέμα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός ECRI (European Commission against Racism and Intolerance), που είναι αρμόδιος για θέματα που αφορούν την καταπολέμηση του ρατσισμού και των διακρίσεων λόγω ταυτότητας φύλου, εθνοτικής καταγωγής, χρώματος, ιθαγένειας, θρησκείας, κ.λπ.

«Εάν μια τέτοια συμπεριφορά από μέσο ενημέρωσης γίνει ανεκτή χωρίς να καταδικαστεί, αυτό θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων πολιτών στην ικανότητά μας να υπερασπιστούμε τις κοινές μας αξίες» επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Παπαδημούλης και προσθέτει ότι κάτι τέτοιο «η άκρα δεξιά σε όλη την Ευρώπη θα το εκλάβει ως ανοχή ή ακόμη και ενθάρρυνση».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Επείγουσα επιστολή Παπαδημούλη για το πρωτοσέλιδο του «Μακελειού»"

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι, θυελλώδεις άνεμοι και κρύο

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με το οποίο προειδοποιεί για ισχυρά καιρικά φαινόμενα, με κύρια χαρακτηριστικά τις σφοδρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, θυελλώδεις ανέμους και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Μεταβολή του καιρού από τα δυτικά και βόρεια προβλέπεται από τις πρωινές ώρες της Τρίτης (12-03-2019), με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, τους πολύ θυελλώδεις ανέμους, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο και τις χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά.

Πιο αναλυτικά:
1. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν:

Α. Την Τρίτη (12-03-2019)
από τις πρωινές ώρες το Ιόνιο και βαθμιαία την υπόλοιπη δυτική Ελλάδα με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βόρεια.
Από το μεσημέρι τη Θεσσαλία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο και σταδιακά τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Β. Την Τετάρτη (13-03-2019)
τις πρωινές ώρες την Αττική, την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, μέχρι το μεσημέρι την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες και μέχρι το απόγευμα την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

2. Τους πολύ θυελλώδεις ανέμους.
Η ένταση τους την Τρίτη (12-03-2019) θα φτάσει στα πελάγη τα 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (13-03-2019).

3. Τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίαςτης τάξης των 10-12 βαθμών κελσίου, που θα γίνει αισθητή αρχικά στα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες της Τρίτης και τις
πρωινές και βραδινές ώρες της Τετάρτης (13-03-2019), στα κεντρικκαι βόρεια ηπειρωτικά.

4. Τις χιονοπτώσεις που θα είναι κατά τόπους πυκνές, από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (12-03-2019) μέχρι και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας,της κεντρικής Στερεάς και πρόσκαιρα στα ορεινά της βορειοανατολικής
Πελοποννήσου.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι, θυελλώδεις άνεμοι και κρύο"

Σύνταγμα: Χόλιγουντ… και σήμερα Καθαρά Δευτέρα – Μέχρι πότε θα συνεχιστούν τα γυρίσματα!

Συνεχίζονται και την Καθαρά Δευτέρα (11.3.2019) τα κινηματογραφικά γυρίσματα στο Σύνταγμα, στο κέντρο της Αθήνας, για τις ανάγκες της ταινίας “Born to be murdered”...

Οι κάμερες, οι ηθοποιοί και τα μέλη των συνεργείων θα γυρίζουν πλάνα στο Σύνταγμα έως τις 18:00 το απόγευμα.
Ειδικότερα, όπως ενημέρωσε ο δήμος Αθηναίων, τα γυρίσματα θα πραγματοποιούνται πάνω στην πλατεία και περιμετρικά, αλλά και μπροστά από το υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης.
Σε αντίθεση με την Κυριακή (10.3.2019), την Καθαρά Δευτέρα (11.3.2019) δεν θα υπάρξει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.
Η “καρδιά”του κέντρου της Αθήνας έγινε… κινηματογραφικό σετ από την Κυριακή 10.03.2019. Και αυτό γιατί η πλατεία Συντάγματος και οι δρόμοι της Αθήνας φιλοξενούν τα γυρίσματα της ταινίας “Born to be murdered”! Οι δρόμοι έκλεισαν και το Σύνταγμα μετατράπηκε σε… πεδίο μάχης για το σενάριο!
Οι εικόνες εντυπωσιακές. Κάδοι φλέγονται, διαδηλωτές συγκρούονται με τα ΜΑΤ… Μια κατάσταση που -δυστυχώς- έχουμε ζήσει αμέτρητες φορές, αλλά αυτή τη φορά ήταν για τις ανάγκες μια ταινίας.
Δείτε τις εικόνες από το Σύνταγμα


Η ταινία «Born to be murdered» είναι ένα κοινωνικό θρίλερ καταδίωξης, με σκηνοθέτη τον ιταλό Ferdinando Cito Filomarin. Παραγωγοί της ταινίας οι Marco Morabito και ο Luca Guadagnino, των επιτυχιών Call me by your name, Suspiria και I am love, ενώ στην ταινία πρωταγωνιστεί και ο γιος του διάσημου ηθοποιού Ντένζελ Ουάσινγκτον.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, είχαν γίνει γυρίσματα και στα Τρίκαλα. Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός Αμερικανού τουρίστα, του Μπέκετ, ο οποίος βρίσκεται άθελά του στο στόχαστρο μιας επικίνδυνης συνωμοσίας, σε μια απομακρυσμένη ορεινή περιοχή της Βορειοδυτικής Ελλάδας.
Κυνηγημένος από αγνώστους,θα ζήσει μία περιπέτεια με φόντο την Αθήνα αλλά και την ορεινή Ελλάδα….
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Σύνταγμα: Χόλιγουντ… και σήμερα Καθαρά Δευτέρα – Μέχρι πότε θα συνεχιστούν τα γυρίσματα!"

Yπέρ της αναβολής εκταμίευσης της δόσης θα ταχθεί η Γερμανία

H Γερμανία πρόκειται να ταχθεί υπέρ της αναβολής (έως τις 5 Απριλίου) στην εκταμίευση της δόσης του ενός δισεκατομμυρίου κατά τη συζήτηση στο σημερινό Eurogroup αναφέρει δημοσίευμα του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων.

Οπως μεταδίδει η "Καθημερινή", στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη σημερινή ατζέντα του Eurogroup και τονίζεται ότι οι Βρυξέλλες έχουν πρόσφατα ανακοινώσει ότι μετά το τέλος του ελληνικού προγράμματος, ορισμένες από τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί έχουν καθυστερήσει.

Διαβάστε Περισσότερα » "Yπέρ της αναβολής εκταμίευσης της δόσης θα ταχθεί η Γερμανία"

Νέο χαστούκι για Ερντογάν! Στα τάρταρα η τουρκική οικονομία

Η Τουρκία μπήκε σε υφεσιακή τροχιά για πρώτη φορά από το 2009, σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία που δημοσιεύονται σήμερα κι αποτελούν ένα δυσοίωνο νέο για την κυβέρνηση μόλις τρεις εβδομάδες πριν τις δημοτικές εκλογές.

Το ΑΕΠ της Τουρκίας σημείωσε κάμψη κατά 3% το τέταρτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία και κατά 2,4% εν σχέσει προς το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Όμως και στο τρίτο τρίμηνο το ΑΕΠ είχε υποχωρήσει ήδη κατά 1,1% και βάση με τον κανόνα πως όταν το ΑΕΠ μίας χώρας κάμπτεται κατά δύο συνεχόμενα τρίμηνα, τότε σημαίνει πως η οικονομία της εισέρχεται σε ύφεση.

Για το σύνολο του 2018 η ανάπτυξη της τουρκικής οικονομίας έκλεισε στο 2,6% έναντι 7,4% το 2017.

Η ραγδαία υποχώρηση τούτη εξηγείται εν μέρει από τον μεγάλο πληθωρισμό που προκλήθηκε από την υποτίμηση της τουρκικής λίρας τον περασμένο Αύγουστο, από την αύξουσα ένταση στις διπλωματικές σχέσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και την Ουάσιγκτον, αλλά και την επιφυλακτικότητα που δείχνουν οι διεθνείς αγορές απέναντι στις οικονομικές πολιτικές της τουρκικής κυβέρνησης.

Το τουρκικό εθνικό νόμισμα έχασε το 30% της αξίας του το 2018, όμως από τις αρχές του νέου έτους η τιμή του έχει σταθεροποιηθεί. Σήμερα η ισοτιμία της λίρας με το δολάριο έχει διαμορφωθεί στις 5,44 λίρες.

Ο πληθωρισμός παρέμεινε στο 19,67% τον Φεβρουάριο, πέφτοντας ωστόσο για πρώτη φορά από τον Αύγουστο κάτω από το ψυχολογικό όριο του 20%.

«Τα χειρότερα έμειναν πίσω μας», δήλωσε εμψυχωτικά στο Twitter ο υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ, αποδίδοντας σε «κερδοσκοπικές επιθέσεις» και στην επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας τα δυσμενή αυτά στοιχεία –τα οποία ενδεχομένως θα στοιχίσουν στο κόμμα του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις δημοτικές εκλογές, μιας και η οικονομία παραμένει η υπ’ αριθμ. ένα ανησυχία των Τούρκων ψηφοφόρων.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο χαστούκι για Ερντογάν! Στα τάρταρα η τουρκική οικονομία"

Συνολάκης στο ΘΕΜΑ 104,6 για φωτιά στο Μάτι: Δεν είχα φανταστεί τέτοια παντελή έλλειψη συντονισμού

Για τον «άθλιο», όπως τον χαρακτήρισε, συντονισμό της Πυροσβεστικής στις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου στο Μάτι, μίλησε ο καθηγητής φυσικών καταστροφών του Πολυτεχνείου Κρήτης, Κωνσταντίνος Συνολάκης, στο ΘΕΜΑ 104,6 και στον Μάκη Πολλάτο.

«Αδιανόητο, δεν είχα φανταστεί τέτοια παντελή έλλειψη συντονισμού, αυτή την παντελή έλλειψη συνεννόησης, αυτό το χάλι... Ντράπηκα σαν άνθρωπος και σαν Έλληνας όταν βγήκε η εισαγγελική έκθεση στη δημοσιότητα», τόνισε ο κ. Συνολάκης.

«Το απόγευμα της 23ης Ιουλίου γίνονταν 200 τηλεφωνήματα το λεπτό προς το συντονιστικό της Πυροσβεστικής... Καταλαβαίνετε την απόγνωση των ανθρώπων... Δεν δόθηκε οργανωμένη εκκένωση. Κανένας δεν τους ειπε σηκωθείτε και φύγετε απ' τα σπίτια σας. Οι περισσότεροι από το Μάτι έφυγαν γιατί τρέχανε οι γείτονές τους», πρόσθεσε ο καθηγητής  φυσικών καταστροφών, ενώ υποστήριξε:

«Πού ήταν η αστυνομία; Δεν υπήρχε σαφής οδηγία για το τι να κάνουν οι άνθρωποι. Γι' αυτό άλλοι έφευγαν με το αμάξι στην ευθεία και εγκλωβιζόντουσαν και άλλοι πήγαιναν προς τη θάλασσα. Δεν υπήρχε ελικόπτερο να επιβλέπει και να δίνει οδηγίες». 

«Οι άνθρωποι είχαν φθάσει στο σημείο να τηλεφωνήσουν σε πολιτικούς προκειμένου να επικοινωνήσουν οι ίδιοι με το λιμενικό και να μάθουν έρθουν να τους μαζέψουν», συμπλήρωσε ο κ. Συνολάκης.

Όσο για το αν πάρθηκε κάποια πολιτική ευθύνη ο κ. Συνολάκης τόνισε: «Από πολιτικούς όχι...Χάσαμε πολύ χρονο. Γίνανε λάθη. Έπρεπε να βγει κάποιος να το παραδεχτεί για να δούμε τι καλύτερο θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει. Όταν αφήνεις να βγαίνει προς τα έξω ότι όλα κύλησαν τέλεια και όπως έπρεπε, τότε δεν αφήνεις να παρθούν και τα κατάλληλα μέτρα όπως είμαστε προετοιμασμένοι για να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα, έχουν γίνει οι αλλάγες που πρέπει να γίνουν ώστε να αλλάξει αυτό το άθλιο σύστημα που δεν υπάρχει κοινή επιχειρησιακή εικόνα;».



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνολάκης στο ΘΕΜΑ 104,6 για φωτιά στο Μάτι: Δεν είχα φανταστεί τέτοια παντελή έλλειψη συντονισμού"

Σε ρόλο ιδιωτικής φύλαξης το 50% των αστυνομικών

Σε προστασία υπουργών, βουλευτών, δικαστών, κομμάτων, υπουργείων, πρεσβειών, δημοσίων κτιρίων και σταθμών του ΜΕΤΡΟ απασχολείται το 47%-50% του δυναμικού των αστυνομικών τμημάτων.

Η τελευταία επίθεση αντιεξουσιαστών-μασκαράδων με στόχο το Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης, ανέδειξε για ακόμη μία φορά το πρόβλημα κατασπατάλησης αστυνομικών δυνάμεων σε καθήκοντα... ιδιωτικών σεκιούριτι! Αστυνομικά τμήματα ανήμπορα να προστατεύσουν τους «εαυτούς» τους και ανασφαλείς αστυνομικοί δεν μπορούν να προστατεύσουν ικανοποιητικά τους πολίτες.

Το Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης έχει την αρμοδιότητα φύλαξης... 40 στόχων! Ανάμεσά τους, ενδεικτικά, το πολιτικό γραφείο του Νίκου Παρασκευόπουλου, την οικία της βουλευτού Σίας Αναγνωστοπούλου, της Ελένης Τουλουπάκη, του υφυπουργού ψηφιακής πολιτικής Ελευθέριου Κρέτσου, το γραφείο του βουλευτή Κωστή Χατζηδάκη, της Ντόρας Μπακογιάννη, το πολιτικό γραφείο του Σπύρου Δανέλλη, του Νίκου Δένδια, αρκετά δημόσια κτίρια, πέντε σταθμούς του ΜΕΤΡΟ, δύο σχολεία ακόμη και εγκαταλελλειμένο κτίριο στην οδό Αισχύλου...

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με το Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, Εξαρχείων και πολλών ακόμη που φυλλορροούν, και με... πατέντες επιχειρούν να διαχειριστούν μια δύσκολη κατάσταση, ευελπιστώντας να μην συμβεί κάτι αναπάντεχο που θα τους στείλει «φυλακή»!

Από 245, πόσοι;

Το αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης φέρεται στα... χαρτιά να έχει οργανική δύναμη 245 αστυνομικούς, με την υπάρχουσα να είναι 213, από τους οποίους οι 47 βρίσκονται σε κανονική άδεια, ανατροφής ή αναρρωτική. Απομένουν 166 αστυνομικοί. Πόσοι πραγματικά απομένουν είναι ένα αίνιγμα, καθώς πρέπει να φυλάξουν 40 στόχους, οι οποίοι είναι οι παρακάτω:

Στόχοι:

- Οικία υφυπουργού ψηφιακής πολιτικής Ελευθέριου Κρέτσου

- Πολιτικό Γραφείο Νίκου Παρασκευόπουλου

- Οικία βουλευτή Αθανάσιας Αναγνωστοπούλου

- Οικία Εισαγγελέα Εφετών Αδαμαντίας Οικονόμου

- Οικία και πολιτικό γραφείο Μάριου Κατσή

- Οικία Προέδρου Εφετών Πειραιά Αγγελικής Κόφα

- Οικία Ελένης Τουλουπάκη

- Πολιτικό γραφείο Ντόρας Μπακογιάννη

- Οικία βουλευτή Κωνσταντίνου Γκιουλέκα

- Πολιτικό Γραφείο Νίκου Δένδια

- Γραφείο Βουλευτή Β’ Αθηνών Κωστή Χατζηδάκη

- Πολιτικό γραφείο Ευρωβουλευτή Μαρία Επαμεινώνδα

- Κτίριο Στέγασης γραφείων κεντρικής διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος

- Παράρτημα υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης

- Κτίριο στέγασης Εθνικής Ασφαλιστικής

- 94ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

- 62ο Γυμνάσιο Αθηνών

- Εγκαταλελειμμένο οίκημα οδό Αισχύλου

- Γενική Γραμματεία ισότητας των φύλλων

- Αρχαιολογικός χώρος της βιβλιοθήκης Ανδριανού

- Οικία διοικητή ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων Γιώργου Πιτσιλή

- Κτίριο στέγασης Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ

- Πολιτικό Γραφείο Σπύρου Δανέλλη

- Εβραϊκό Συμβούλιο

- Υπουργείο Εσωτερικών

- Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης

- Αρχιεπισκοπή Αθηνών

- Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

- ΣΔΟΕ

- Ισπανική Πρεσβεία

- Κεντρική Είσοδος Υπηρεσίας Ασύλου

- Συμβούλιο της Επικρατείας

- Υπουργείο Οικονομικών

- Εβραϊκό Μουσείο

- Σταθμοί Μετρό: Αγίου Ιωάννη, Νέου Κόσμου, Συγγρού ΦΙΞ, Ακρόπολη, Μοναστηράκι



«... ιδίως αλεξίσφαιρο γιλέκο»

Πριν την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης, οι επικεφαλής αξιωματικοί στις καθιερωμένες μηνιαίες διαταγές επαγρύπνησης, οι οποίες επισυνάπτονταν στις υπηρεσίες του κάθε αστυνομικού τμήματος ανέφεραν χαρακτηριστικά:

«Άπαντες οι αστυνομικοί που εκτελούν υπηρεσία φρούρησης σταθμών ΜΕΤΡΟ, επισήμων προσώπων και άλλων στόχων να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα και επαγρύπνηση, να φέρουν τα προβλεπόμενα δημόσια είδη και ιδίως αλεξίσφαιρο γιλέκο και να διενεργούν ελέγχους σε υπόπτως κινούμενα πεζά ή εποχούμενα άτομα περιμετρικά ή πλησίον των στόχων καθώς και ύποπτα αντικείμενα να αναφέρουν άμεσα οτιδήποτε άξιο μνείας περιστατικό υποπέσει στην αντίληψη τους ιδιαίτερα σε σχέση με άγνωστους που προσεγγίζουν ή επιθυμούν να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις των στόχων που φρουρούνται ενώ μεταφέρουν βαλίτσες και άλλα αντικείμενα και να λαμβάνουν παράλληλα όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας».

Α.Τ. Ομονοίας μία από τα ίδια...

Το Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας που και αυτό έγινε στόχος επίθεσης κουκουλοφόρων, παρουσιάζει εικόνα αποδιοργάνωσης με... κομματικά χαρακτηριστικά. Συνολικά 16 άτομα από τη συγκεκριμένη υπηρεσία υπηρετούν στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στην πλατεία Κουμουνδούρου, ενώ τρεις αστυνομικοί βρίσκονται στις... υπηρεσίες της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μπορεί η οργανική δύναμη να είναι 293 αστυνομικοί, ωστόσο η πραγματική είναι μόνο 186 άτομα και οι αποσπασμένοι 47. Με πρόχειρους υπολογισμούς η παρούσα δύναμη είναι 139 άτομα, αλλά απομένουν… 105. Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές που έχουν εικόνα της αποδυνάμωσης του τμήματος, από αυτούς αφαιρούνται οι εξής: πέντε άτομα σε ανατροφή τέκνου, δυο άτομα σε υπηρεσία γραφείου, τρεις πολιτικοί υπάλληλοι, τρεις αστυνομικοί υπηρετούν στην υφυπουργό, 16 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, Πέντε άτομα στην εβραϊκή συναγωγή.

Αυτομάτως μετά την αφαίρεση των συγκεκριμένων ατόμων, αυτοί που απομένουν διατίθενται σύμφωνα με τις ίδιες αστυνομικές πηγές στους παρακάτω στόχους: τέσσερις στους σταθμούς ΜΕΤΡΟ, τρεις σε υπουργείο (δύο σκοπιές το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και μία το υπουργείο Υγείας), δύο στη Δημοκρατική Αριστερά και στην Ένωση Κεντρώων, πεζή περιπολία στο Σύνταγμα και στο Εφετείο. Ταυτόχρονα το ίδιο Α.Τ. «βγάζει» στον δρόμο τρία περιπολικά την ημέρα με ειδικές εντολές για επιτήρηση στόχων. Σταθερό περιπολικό βρίσκεται στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και ένα ακόμη… σταθερό, έξω από εταιρεία ηλεκτρονικό πλειστηριασμών στην Καλλιθέα που είχε δεχθεί στο παρελθόν επίθεση αντιεξουσιαστών.

Α.Τ. ... πρωθυπουργού και υπουργών

Δεκαεννέα αστυνομικοί φυλούν το σπίτι του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, 4 αυτό του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Γκοτζιά, 5 φυλούν το σπίτι του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, 4 το σπίτι του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, 6 άτομα προστατεύουν το σπίτι του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, 10 αστυνομικοί απασχολούνται στη φύλαξη της οικίας της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, φανερή και μυστική φύλαξη, περίπου 8 αστυνομικών έχει το σπίτι της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη και από τέσσερις αυτά της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα και του Γενικού Γραμματέα σε θέματα αλλοδαπών Τζανέτου Φιλιππάκου. Τα παραπάνω είναι τα πιο ενδεικτικά παραδείγματα απασχόλησης του αστυνομικού προσωπικού, των αποψιλωμένων αστυνομικών τμημάτων της Αττικής, στα οποία προστίθεται άλλα κυβερνητικά κτίρια και πρεσβείες.

Δυτική Αττική: Μείον 42%

Ένα παράδειγμα «αφαίμαξης» προσωπικού παρατηρείται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής όπου ως οργανική δύναμη καταγράφονται περίπου 1.200 αστυνομική με την πραγματική να ανέρχεται σε 650. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής έχει 400 άτομα οργανική δύναμη, 110 αποσπασμένους, πραγματική δύναμη 230, από την οποία καθημερινά αφαιρούνται οι 60 για τη φύλαξη του Μεγάρου Μαξίμου, πρεσβειών, οικιών υπουργών και πεζές περιπολίες. Σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης παρατηρείται σε Τμήματα Ασφαλείας περιοχών της Δυτικής Αττικής, με μερικά από αυτά να είναι λίγο πριν το «λουκέτο». Το Τμήμα Ασφαλείας Ασπροπύργου έχει οργανική δύναμη 30 αλλά πραγματική 10, αυτό της Μάνδρας έχει 20 αστυνομικούς οργανική και 11 πραγματικής, ενώ εκείνο της Ελευσίνας έχει 20 αστυνομικούς οργανική δύναμη αλλά η πραγματική είναι 9…

Η Δυτική Αττική έχει μόνο… τρεις φυλάξεις οικιών. Τέσσερις αστυνομικοί φυλούν οικία της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα στην Αγία Βαρβάρα, άλλοι τέσσερις του Γενικού Γραμματέα σε θέματα αλλοδαπών Τζανέτου Φιλιππάκου στο Χαϊδάρι και ακόμη τρεις αστυνομικοί το σπίτι Εφέτη-Ανακριτή στο Ίλιον.

«Αποψίλωση» με αριθμούς

Τα αριθμητικά δεδομένα της αστυνομικής δύναμης 13 Αστυνομικών Τμημάτων της Αττικής, και τις... αρπαγές προσωπικού στις φυλάξεις κατοικιών και κτιρίων είναι χαρακτηριστικά:

Α.Τ. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ: Οργανική: 250, Παρούσα: 147. Στόχοι σύμφωνα με έγγραφο του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και διαταγή για τον «ΠΕΡΣΕΑ» η απαιτούμενη δύναμη θα έπρεπε να ανέρχεται σε… 181. Στόχοι: Αμερικανική Πρεσβεία, Ελεγκτικό Συνέδριο, Διοικητικά Δικαστήρια, Εφετεία, Γραφεία Χρυσής Αυγής, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας (και παραρτήματα), ΜΕΤΡΟ, Οικία Αμερικανού Πρέσβη, Άρειος Πάγος, Δύο Πρεσβείες, Παραρτήματα πρεσβειών, Γραφεία Νεολαίας Νέας Δημοκρατίας, Φύλαξη Κυβερνητικού Εκπροσώπου (κ. Τζανακόπουλου-6 άτομα).

Α.Τ. ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ: Οργανική: 66, Αποσπασμένοι: 25 -σε επισήμους κλπ., σε νησιά, σε επιτελεία, οδηγοί σε Διευθυντές, Υπάρχουσα: 30-35 (εκ των οποίων 4-5 με άδεια ανατροφής τέκνου). Στόχοι είναι η φύλαξη του αστυνομικού κτιρίου, τα κρατητήρια και 4 αστυνομικοί που έχουν την φρούρηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Α.Τ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ: Οργανική: 359, Υπάρχουσα: 180 Στόχοι: Υπουργείο Εξωτερικών, Υπουργείο Εσωτερικών, Πρεσβεία Μεγάλης Βρετανίας, Πρεσβεία Γερμανίας, Πρεσβεία Ιταλίας, Πρεσβεία Γαλλίας, Οικία υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, Οικία πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, Οικία βουλευτού Ντόρας Μπακογιάννη, ΜΕΤΡΟ.

Α.Τ. ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ: Οργανική: 197, Υπάρχουσα: 126 Στόχοι: Οικία πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιώργου Βουλγαράκη, Υπουργείο Πολιτισμού, Γραφεία ΠΑΣΟΚ (Χαριλάου Τρικούπη), Φύλαξη κτιρίου Α.Τ., Λυκαβηττός, ΜΕΤΡΟ (Πανεπιστήμιο), Γραφεία Λαϊκής Ενότητας

Α.Τ. ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ: Οργανική: 122, Υπάρχουσα: 65 (εκ των οποίων 20 άτομα διατίθενται στην υπουργό Εργασίας Εύη Αχτσιόγλου και τον πρώην υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια) Παρούσα: 40 (εκ των οποίων οι 6 σε υπηρεσία γραφείου) Στόχοι: ΠΡΟΚΕΚΑ Ταύρου, Πρεσβεία Λιθουανίας, Αρχή Προσφύγων Αγίου Πολυκάρπου – Ελαιώνας, Κέντρο Φιλοξενίας Αλλοδαπών, Εφετείο (πεζή περιπολία-κυλιόμενο ωράριο), Εφετείο (φύλαξη), Μεταγωγών, γραφεία εταιρείας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Α.Τ. ΚΥΨΕΛΗΣ: Οργανική: 186, Υπάρχουσα: 139, Παρούσα: 103, Αποσπασμένοι: 36, Στόχοι: Οικία Τσίπρα: 19, Οικία Δραγασάκη: 5, Εφετείο: 2, Θησέας: 4, Τουριστική: 1, Δικαστήρια Ευελπίδων: 50

Α.Τ. ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Οργανική: 86, Υπάρχουσα: 59, Παρούσα: 25 Απασχολούνται στη φύλαξη του Α.Τ. και σε εταιρεία διεξαγωγής ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Α.Τ. ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ: Οργανική: 63, Υπάρχουσα: 58, Παρούσα: 22 Εκ των οποίων μερικοί είναι αποσπασμένοι, αδειούχοι και σε αναρρωτική άδεια.

Α.Τ. ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ: Οργανική: 63, Πραγματική: 30

Α.Τ. ΑΙΓΑΛΕΩ: Οργανική: 120, Πραγματική: 55

Α.Τ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: Οργανική: 72, Πραγματική: 54

Α.Τ. ΜΕΝΙΔΙΟΥ: Οργανική: 95, Πραγματική: 67

Α.Τ. ΙΛΙΟΥ: Οργανική: 65, Πραγματική: 38

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

thetoc
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε ρόλο ιδιωτικής φύλαξης το 50% των αστυνομικών"

Εισαγγελείς για Μάτι: «Τόσκας, Πυροσβεστική και Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας ήξεραν λεπτό προς λεπτό τι συμβαίνει!»

Από την πρώτη στιγμή, αλλά και κάθε στιγμή της μοιραίας ημέρας της 23ης Ιουλίου του 2018, όλοι οι αρμόδιοι όπως  ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και η ηγεσία της Πυροσβεστικής, είχαν σαφή εικόνα για τα όσα εξελίσσονται.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην εισαγγελική διάταξη για την τραγωδία στο Μάτι, εκείνες τις ώρες δηλαδή που οι εμπλεκόμενοι φορείς τηρούσαν «σιγή ασυρμάτου» ως προς την ενημέρωση του κόσμου ή έδιναν «λειψά» στοιχεία αποκρύπτοντας το μέγεθος της καταστροφής και κυρίως την ύπαρξη νεκρών, ήξεραν τι συμβαίνει.
Και προφανώς, αφού αυτοί γνώριζαν είναι αδύνατον να μην είχαν πληροφορήσει τον πρωθυπουργό της χώρας και τους υπόλοιπους υπουργούς που συμμετείχαν σε εκείνη την περίφημη σύσκεψη το βράδυ της καταστροφής (η οποία μεταδόθηκε και τηλεοπτικά) ότι ήδη οι νεκροί είναι δεκάδες.
«Είχαν πλήρη ενημέρωση»
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Realnews , οι εισαγγελείς αναφέρουν στη διάταξή τους:
«Προέκυψε ότι κατά την εξέλιξη του συμβάντος στο χώρο του ΕΣΚΕ, το οποίο κατά νόμο είναι το κεντρικό συντονιστικό κέντρο του πυροσβεστικού σώματος, που αποτελεί το επιχειρησιακό όργανο της γενικής Γραμματείας πολιτικής προστασίας, ήταν παρόντες και είχαν πλήρη γνώση όλων των συμβάντων και της διαχείρισης αυτών οι παρακάτω:
  • ο πρώην υπουργός προστασίας του πολίτη Νίκος Τόσκας,
  • ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας Ιωάννης Καπάκης,
  • ο πρώην αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος αντιστράτηγος Σωτήρης Τερζούδης , μετά των υπασπιστών του,
  • ο υπαρχηγός επιχειρήσεων, αντιστράτηγος Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Ματθαιόπουλος, μετά των υπασπιστών του (νυν αρχηγός ΠΣ),
  • ο υπαρχηγός υποστήριξης, αντιστράτηγος πυροσβεστικού σώματος Δημοσθένης Αναγνωστάκης,
  • ο διοικητής ΕΣΚΕ και ΣΚΕΔ υποστράτηγος πυροσβεστικού σώματος Ιωάννης Φωστιέρης,
  • ο διευθυντής του ΚΕΠΠ (Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας), Αρχιπύραρχος Φίλιππος Παντελεάκος,
  • ο διευθυντής του 199 ΣΕΚΥΠΣ, Αρχιπύραρχος Χρήστος Γκολφίνος,
οι οποίοι σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις είχαν τις αρμοδιότητες και ευθύνες που προβλέπονται…
Περαιτέρω αναφορικά με την ενημέρωση που είχαν οι ανωτέρω παρόντες στο ΕΣΚΕ πρέπει να σημειωθούν τα ακόλουθα:
Προέκυψε ότι είχαν πλήρη ενημέρωση για την πυρκαγιά στην περιοχή της Πεντέλης και την εξέλιξη της. Από καταθέσεις εμπλεκομένων προκύπτει ότι πριν από τις 17.00 όλη η ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι ενημερωμένη για τη νέα πυρκαγιά του Νταού Πεντέλης.
Συγκεκριμένα, στις εγγραφές ανωμοτί εξηγήσεις του ο Β. Ματθαιόπουλος αναφέρει :
«Ο αρχηγός πυροσβεστικού σώματος, αντιστράτηγος Σωτήρης Τερζούδης , με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Tόσκα και το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννη  Καπάκη, πήγαν στο γραφείο του διοικητή του ΕΣΑΚΕ, προκειμένου να λάβουν περισσότερες πληροφορίες για το συμβάν και, στη συνέχεια, έδωσαν εντολή να μεταβούν επιπλέον επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα στο συμβάν…Για το συγκεκριμένο θέμα συνολικά υπήρξε άμεση ενημέρωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας. Σε κάθε χρονική φάση υπήρχε άμεση ενημέρωσή  τους…»
dikastiko
Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελείς για Μάτι: «Τόσκας, Πυροσβεστική και Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας ήξεραν λεπτό προς λεπτό τι συμβαίνει!»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news