facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν μπορεί να εγκρίνει άδεια εξαγωγής F-16 στην Τουρκία» – Δεύτερη τροπολογία από τον Κρις Παπας

Η δεύτερη τροπολογία που κατατέθηκε από τον βουλευτή Κρις Παπας, στον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ για το 2023 αναφέρει ότι “ο πρόεδρος δεν μπορεί να πουλήσει, να μεταφέρει, να διευκολύνει τη μεταφορά ή να εγκρίνει άδεια για την εξαγωγή μαχητικών αεροσκαφών F-16 ή τεχνολογίας για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των F-16 στην κυβέρνηση της Τουρκίας ή σε οποιαδήποτε υπηρεσία ή όργανο της Τουρκίας”.

Αυτή η απαγόρευση όπως αναφέρεται στην τροπολογία είναι σύμφωνη με τον Νόμο των ΗΠΑ περί Ελέγχου Εξαγωγών Όπλων, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι επιτρέπει την πώληση αμερικανικών οπλικών συστημάτων μόνο για την περίπτωση που αυτά θα χρησιμοποιηθούν για αμυντικούς σκοπούς.

Ο πρόεδρος μπορεί να άρει τους σχετικούς περιορισμού μόνο εάν πιστοποιήσει στις αρμόδιες επιτροπές του Κογκρέσου (Άμυνας και Εξωτερικών Βουλής και Γερουσίας) ότι, κατά την προηγούμενη περίοδο 120 ημερών, η κυβέρνηση της Τουρκίας δεν παραβίασε την κυριαρχία της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων μέσω υπερπτήσεων. Επίσης ότι δεν προχώρησε σε παραβάσεις του FIR Αθηνών όπως ορίζεται από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας.

Δεν υποβάθμισε την διαλειτουργικότητα του ΝΑΤΟ, δεν εξέθεσε τα μέσα του ΝΑΤΟ σε εχθρικούς παράγοντες και δεν υποβάθμισε τη γενική ασφάλεια των χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν μπορεί να εγκρίνει άδεια εξαγωγής F-16 στην Τουρκία» – Δεύτερη τροπολογία από τον Κρις Παπας"

Μεγάλη εστία φωτιάς και πάλι στην Ηλεία

Πριν από λίγα λεπτά εκδηλώθηκε πυρκαγιά, που φαίνεται να παίρνει διαστάσεις στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου κοντά στην κοινότητα Κορυφής.

Αυτή την ώρα σπεύδουν δυνάμεις της Π.Υ. από το Νομό Ηλείας.

Η πυρκαγιά εξελίσσεται σε δύο μέτωπα, καίγοντας δασική έκταση, χωρίς μέχρι τώρα να υπάρχει κίνδυνος για το χωριό.

Στην συγκεκριμένη περιοχή είχε σημειωθεί μεγάλη φωτιά και πέρυσι τον Ιούλιο.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλη εστία φωτιάς και πάλι στην Ηλεία"

«Ξέφυγε» ο Ερντογάν μπροστά στον Ντράγκι: Η Ελλάδα αποτελεί κίνδυνο και για την Ιταλία – Της απωθεί παράτυπους μετανάστες

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι στην Άγκυρα.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά τη συνάντηση των δυο ηγετών και την υπογραφή αμυντικής συμφωνίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε πως «η Ελλάδα άρχισε πλέον να αποτελεί κίνδυνο και για την Ιταλία. Εξαιτίας αυτών των επαναπροωθήσεων οι άνθρωποι που φεύγουν παράτυπα προσπαθούν να καταφύγουν προς την Ιταλία».

Την ίδια στιγμή βέβαια παρέλειψε να πει στον ιταλό πρόεδρο πρως οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές δεν ξεκινούν από την Ελλάδα, αλλά από την Τουρκία.

Άγκυρα και Ρώμη υπέγραψαν 9 συμφωνίες, ανάμεσά τους και μια συμφωνία στον τομέα της άμυνας που υπέγραψαν, παρουσία των δυο προέδρων, οι υπουργοί Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ της Τουρίας και Λορέντζο Λορέντζο Γκουερίνι της Ιταλίας.

Παράλληλα ο Ερντογάν εξέφρασε την επιθυμία του οι δυο χώρες να υπογράψουν σύντομα τη συμφωνά για το πυραυλικό σύστημα SAMP/T (Surface-to-Air Missile Platform/Terrain). Ένα πρόγραμμα που έχει παγώσει και πως συμμετέχουν η Γαλλία και η Ιταλία.

Ο τούρκος πρόεδρος ζήτησε επίσης από την Ιταλία να συνεχίζει να στηρίζει την υποψηφιότητα της Τουρκίας για ένταξη στην Ευρωπαικη Ένωση και προανήγγειλε την ίδρυση από κοινού με την Ιταλία ένα πανεπιστήμιο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "«Ξέφυγε» ο Ερντογάν μπροστά στον Ντράγκι: Η Ελλάδα αποτελεί κίνδυνο και για την Ιταλία – Της απωθεί παράτυπους μετανάστες"

Ουκρανία: Οι κάτοικοι της Μαριούπολης λαμβάνουν 5 λίτρα πόσιμου νερού την εβδομάδα

Στην κατεχόμενη από τα ρωσικά στρατεύματα πόλη της Μαριούπολης οι κάτοικοί της λαμβάνουν πέντε λίτρα πόσιμου νερού εβδομαδιαίως, ενώ για να βρεθούν στα σημεία διανομής πρέπει να πιάσουν θέση στη σειρά από νωρίς το πρωί. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, με ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram, μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform.

Επισημαίνεται ότι το πόσιμο νερό είναι ένα από τα πιο μεγάλα προβλήματα στην Μαριούπολη και ο κόσμος για να επιβιώσει, αντλεί νερό από λακκούβες και φρεάτια αποχέτευσης. Όμως το νερό αυτό είναι επικίνδυνο επειδή σε όλη την πόλη είναι διάσπαρτοι οι πρόχειροι τάφοι και παντού υπάρχουν σκουπίδια. Όλα αυτά διαβρώνουν το έδαφος και το νερό, αυξάνοντας τις πιθανότητες για λοιμώξεις από μολυσματικές ασθένειες.

«Εάν σ’ αυτές τις ελλείψεις προστεθεί και η έλλειψη κατάλληλης ιατρικής περίθαλψης, η χρήση τέτοιων υγρών μπορεί να έχει θανατηφόρο κατάληξη», αναφέρεται στην ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Μαριούπολης Βαντίμ Μποϊτσένκο, πάνω από δύο μήνες οι κατακτητές μπλοκάρουν την πρόσβαση των κατοίκων στο καθαρό πόσιμο νερό σε επαρκείς ποσότητες.

«Οι άνθρωποι αναγκάζονται να στέκονται στις ουρές ή να αναζητούν εναλλακτικές λύσεις. Μάλιστα την ποιότητα του νερού που τους διανέμεται κανείς δεν την ελέγχει. Οι κατακτητές στο κέντρο της Ευρώπης τα έκαναν έτσι που το νερό έχει μετατραπεί σε πραγματικό χρυσό», έγραψε ο Μποϊτσένκο.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ουκρανία: Οι κάτοικοι της Μαριούπολης λαμβάνουν 5 λίτρα πόσιμου νερού την εβδομάδα"

Συνελήφθη ύποπτος εμπρησμού για τη φωτιά στο Πόρτο Γερμενό – Σε ύφεση το μέτωπο

Στη σύλληψη ενός υπόπτου για εμπρησμό, στη φωτιά που ξέσπασε στο Πόρτο Γερμενό, προχώρησε η αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, πρόκειται για άτομο που κατάγεται από τη βόρεια Ευρώπη και που εντοπίστηκε κοντά στο σημείο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά.

Στην κατοχή του βρέθηκε μπουκάλι με εύφλεκτο υλικό και το εν λόγω πρόσωπο βρίσκεται σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενώ έχει ενημερωθεί σχετικά και η Πυροσβεστική.

Καλύτερη εικόνα από τη φωτιά στο Πόρτο Γερμενό 

Καλύτερη είναι η εικόνα από τη μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στο Πόρτο Γερμενό, με την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής να είναι μεγάλη. Το απόγευμα μειώθηκαν τα εναέρια μέσα που επιχειρούσαν στο έργο της κατάσβεσης, ενώ ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι η ένταση των ανέμων έχει κοπάσει και ότι δεν έχουν αλλάξει κατεύθυνση.

Αυτήν τη στιγμή, η φωτιά καίει στο βουνό, δεν απειλεί σπίτια, ενώ το έργο των Πυροσβεστών επικεντρώνεται στο να μην επεκταθούν οι φλόγες προς το Αλεποχώρι. Η πυρκαγιά ξεκίνησε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από σημείο όπου ήταν πεταμένα απορρίμματα, πίσω από το σπίτι που υπέστη εκτεταμένες φθορές.

Το ζητούμενο είναι να μην γυρίσουν οι άνεμοι προς το όρος Πατέρα, ενώ οι αναζωπυρώσεις είναι σποραδικές.

Ωστόσο το έργο της κατάσβεσης είναι δύσκολο λόγω του γεγονότος ότι το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε δύσβατο σημείο.

Αργά το απόγευμα η επίσημη ενημέρωση για την πορεία της πυρκαγιάς ήταν η εξής: Στο Πόρτο Γερμενό η πυρκαγιά στην κορυφογραμμή έχει οριοθετηθεί και ελέγχεται από τις επίγειες δυνάμεις, δεν υπάρχει κίνδυνος να κινηθεί προς Ψαθα.

Στην πλευρά του Πόρτο Γερμενού και προς ανατολικα-νοτιοανατολικα συνεχίζεται η προσπάθεια με επίγεια και εναέρια για να οριοθετηθεί. Πηγαίνει πολύ καλά, όπως φαίνεται και στις εικόνες (ακολουθεί και βίντεο από ρίψη).

Επιχειρούν από αέρος τρία ελικόπτερα Ericson, ένα Bell214 και δύο CL415.

Λίγο μετά τις 18:00 μειώθηκαν τα εναέρια μέσα που επιχειρούν στο έργο της κατάσβεσης.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν αυτήν την ώρα είναι οι εξής: 130 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων και Ρουμάνων πυροσβεστών, καθώς και η ομάδα για τα Συστήματα μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (Σ.μη.Ε.Α.) κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κατασβέσουν τη φωτιά.

Επιπλέον ρίψεις από αέρος κάνουν επτά ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Σε γενική επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής ενώ με εντολή του αρχηγού του Π.Σ, αντιστράτηγου Αλέξιου Ράπανου, κλιμάκιο της ΔΑΕΕ βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς για τη διερεύνηση των αιτιών της.

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα περίπου στις 12 το μεσημέρι σε δασική έκταση κοντά στο κάστρο στο Πόρτο Γερμενό και πλησίον της οδού Αιγοσθενών.

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι που καθιστούν δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων «σπρώχνοντας» τις φλόγες προς την Ψάθα.

Εκκενώθηκε ο οικισμός Μύτικας

Νωρίτερα εστάλη μήνυμα μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται στον οικισμό Μύτικα να εκκενώσουν την περιοχή τους και να κατευθυνθούν προς την Ψάθα.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση στο Πόρτο Γερμενό. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, επιχειρούν πλήρως και συντονισμένα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Μάνδρας, Παναγιώτης Κολοβέντζος.

«Η φωτιά είναι μέσα στη χαράδρα και καίει δασικές εκτάσεις», είπε και πρόσθεσε: «Οι δυνάμεις επιχειρούν πλήρως και σε όλο το μέτωπο, όμως οι συνεχείς εναλλαγές του αέρα δυσκολεύουν πολύ το έργο τους. Αν δεν είχε αυτή την δύναμη ο αέρας, θα την είχαμε θέσει υπό έλεγχο, όμως αλλάζει συνεχώς και κάποιες στιγμές δυναμώνει πολύ».

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί ότι κάηκε κάποιο σπίτι, ωστόσο επειδή το μέτωπο κινείται προς τον Μύτικα, οι Αρχές προχώρησαν έγκαιρα σε εκκένωση. «Εκκενώθηκε προληπτικά ο Μύτικας, με εντολή να κινηθούν προς την Ψάθα. Από εκεί και πέρα, είμαστε σε πλήρη κινητοποίηση με όλες τις δυνάμεις μας», ανέφερε ο κ. Κολοβέντζος.

Η απογευματινή έκτακτη ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα νωρίς το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμενό. Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, ανθυποπυραγός, Ραφαέλα Τζίμα, «αυτή την στιγμή η κατάσταση της πυρκαγιάς παρουσιάζει σταθερή μείωση στο ρυθμό εξάπλωσής της, ενώ σε μερικά σημεία η έντασή της έχει εκμηδενιστεί» και προσέθεσε ότι συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Συνολικά, το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 65 δασικές πυρκαγιές στη χώρα, εκ των οποίων η σημαντικότερη εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμενό.

Ύστερα από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για προληπτική οργανωμένη απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Μύτικα προς ασφαλή κατεύθυνση. Ακόμη, συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης της φωτιάς παρέχει ο ελληνικός στρατός, εθελοντές, η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου, αλλά και οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ.

Την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς έχει αναλάβει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Σχετικά με τις υπόλοιπες πυρκαγιές η κ. Τζίμα είπε ότι στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον ‘Αγιο Ιωάννη Κορινθίας στις 3 παρα 10 το μεσημέρι επιχειρούν επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις και τόνισε ότι ένα μέρος της πυρκαγιάς έχει ελεγχθεί, αλλά το φαινόμενο παραμένει σε εξέλιξη χωρίς όμως να απειλεί κάποια κατοικημένη περιοχή. Όσον αφορά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στις 3 παρα 10 στο Καλαμάκι Αχαϊας η κ. Τζίμα ανέφερε ότι έχει ελεγχθεί.

Ακόμη, πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη 1 το μεσημέρι επί της Λεωφόρου Μαραθώνος στο Πικέρμι Αττικής, η οποία, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου, αντιμετωπίστηκε μέσα σε 20 λεπτά από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο.

Παράλληλα, σε γενική επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των περιφερειών Αττικής και Στερεάς Ελλάδας, ενώ σε επιφυλακή επίσης παραμένουν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας δεδομένου ότι και για αύριο Τετάρτη προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Στερεά Ελλάδα και Βόρειο Αιγαίο.

Επιπλέον, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ, απηύθυνε έκκληση να ενημερώνονται όλοι από τις επίσημες ανακοινώσεις του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς όπως είπε, «έχει διαπιστωθεί ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι πληροφορίες που μεταδίδονται αναφορικά με την εξέλιξη των πυρκαγιών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής και των αρχών που εμπλέκονται στη διαχείριση των συμβάντων».

Τέλος, η κ. Τζίμα απηύθυνε έκκληση προς όλους τους πολίτες να αποφύγουν κάθε ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει στην εκδήλωση πυρκαγιάς. «Παραμένουμε όλοι μας πολύ προσεκτικοί. Αρκούν λίγα μόλις δευτερόλεπτα για να γίνει η φλόγα πυρκαγιά», κατέληξε.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη ύποπτος εμπρησμού για τη φωτιά στο Πόρτο Γερμενό – Σε ύφεση το μέτωπο"

Ηχηρά γεωπολιτικά και οικονομικά μηνύματα Μητσοτάκη στο Ευρωκοινοβούλιο – «Οι διαφορές δεν λύνονται με νταηλίκια»

Ηχηρά γεωπολιτικά μηνύματα εξέπεμψε ο πρωθυπουργός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, περιγράφοντας παράλληλα την εικόνα μιας άλλης Ελλάδας λίγες ημέρες πριν από τη συμπλήρωση 3 ετών διακυβέρνησης της ΝΔ.

Με το βλέμμα στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η χώρα μας έλαβε από την αρχή ξεκάθαρη θέση, επισημαίνοντας πως οι ίσες αποστάσεις δεν οδηγούν παρά στο χαώδες κενό. Μήνυμα και προς την Τουρκία, με την επισήμανση ότι η Ελλάδα δεν θα ανεχτεί καμία αμφισβήτηση της κυριαρχίας και της εδαφικής της ακεραιότητας.

«Η Ελλάδα βρέθηκε ένα βήμα από τον γκρεμό της εξόδου από το ευρώ. Την κοινωνία της τότε χτυπούσαν αλλεπάλληλα κύματα τυφλού και διχαστικού λαϊκισμού» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε: «Και μόνο μπροστά στο φάσμα της άτακτης χρεοκοπίας, η τότε κυβέρνηση έκανε πίσω. Αλλά το τίμημα υπήρξε βαρύ». «Ευτυχώς για την πατρίδα μου, η Ελλάδα του 2022 δεν έχει σχέση με την Ελλάδα του 2015». 

Δείχνοντας προς την Άγκυρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι ο τουρκικός αναθεωρητισμός είναι εκτός κάθε συζήτησης, ξεκαθαρίζοντας ξανά ότι η Ελλάδα δεν απειλείται από κανέναν, ενώ αναφερόμενος στις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία, κάλεσε τους Ευρωπαίους να αξιολογήσουν την τουρκική επιθετικότητα.

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία αμφισβήτηση της εθνικής της κυριαρχίας και της εδαφικής της ακεραιότητας» συνέχισε ο πρωθυπουργός. «Κρατάμε κλειστές τις πόρτες μας στις απειλές, κρατάμε ανοιχτά τα παράθυρα στις ειρηνικές επαφές. Οι διαφορές μεταξύ των κρατών λύνονται με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο και όχι με νταηλίκια».

Στη συζήτηση τοποθετήθηκαν και οι Έλληνες ευρωβουλευτές. Την πρότασή του για εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας επανέφερε ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου ο Νίκος Ανδρουλάκης. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Ευρωπαϊκά κράτη συνεχίζουν να εξοπλίζουν αυτόν που απειλεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Εδώ πρέπει λοιπόν να παρθεί απόφαση για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία και για όποιον δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο».

Η αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης δεν κρύβεται πίσω από επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, επικεφαλής ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έθεσε ζήτημα στρεβλής λειτουργίας του κράτους δικαίου στη χώρα.

«Το κόμμα της ΝΔ έχει τεράστια ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας γιατί την άφησε το 2009 με έλλειμμα 15,4% και τεράστιο δημόσιο χρέος» είπε και συνέχισε: «Τον Ιανουάριο στη Βουλή χαρακτηρίσατε κορυφαίους δημοσιογράφους ερευνητές «υπόκοσμο» και «συμμορία». «Σκοπεύετε για τους βαρείς χαρακτηρισμούς υπόκοσμος και συμμορία να ζητήσετε έστω μία συγγνώμη;»

Από την μεριά του ο Κώστας Παπαδάκης ευρωβουλευτής ΚΚΕ, είπε: Ο αντιλαϊκός σχεδιασμός προϋποθέτει επίσης το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, με διαλυμένο σύστημα υγείας, εκτεθειμένο στην πανδημία.

«Μπορεί η Ελλάδα να φέρει πίσω ξανά όλους τους αυτούς τους Έλληνες που έφυγαν κατά την τελευταία δεκαετία;» ήταν το σχόλιο του Μανώλη Φράγκου, ευρωβουλευτή Ελληνικής Λύσης.

Απαντώντας στον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η τότε κυβέρνηση έθεσε υπό αμφισβήτηση την ευρωπαϊκή θέση της χώρας, ενώ σχολίασε και τις αναφορές ευρωβουλευτών σε επαναπροωθήσεις μεταναστών και την ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα.

«Κάνατε τη διάσημη πλέον «κολοτούμπα», υπογράψατε ένα τρίτο πρόγραμμα και ουσιαστικά καταδικάσατε την Ελλάδα σε τέσσερα περιττά χρόνια λιτότητας» σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε: «Όταν μια λέμβος αναχωρεί από προβλήτα στην Τουρκία με 100 ή 200 επιβαίνοντες, πιστεύω πως είναι αφελές εκ μέρους μας να υποθέσουμε πως αυτό συμβαίνει εν αγνοία των τουρκικών Αρχών. Η Ελλάδα είναι μια χώρα στην οποία όλοι μπορούν να γράψουν και να δημοσιεύσουν ό,τι θέλουν. Έχω εκτυπώσει δύο ενδεικτικά πρωτοσέλιδα από τα σημερινά φύλλα εφημερίδων, οι οποίες με κατηγορούν ότι είμαι ψεύτης, συκοφάντης».

«Σας ευχαριστούμε, κ. Μητσοτάκη, που είστε τόσο μεγαλόκαρδος και αφήσατε την ιστορική Αυγή, που ιδρύθηκε το 1952 και διέκοψε κυκλοφορία μόνο στην Επταετία, να συνεχίσει να υπάρχει» ήταν το σχόλιο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα.

Όσο για την “Αυγή”, ο μοναδικός που παρά λίγο να διακόψει την κυκλοφορία της ήταν ο ιδιοκτήτης της, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα για τη διαχείριση του μεταναστευτικού από τον Μάνφρεντ Βέμπερ: «Σεβόμαστε τους φύλακες των συνόρων μας και τη δουλειά που κάνουν».

Υποδεχόμενη τον Έλληνα πρωθυπουργό η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανέδειξε μεταξύ άλλων τον κομβικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στην απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο.

Στο Ευρωκοινοβούλιο ο πρωθυπουργός

Ένας κύκλος διπλωματικής αντεπίθεσης της χώρας μας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα ολοκληρώθηκε στο Στρασβούργο.

Με απαρχή την επίσκεψή του στο Λευκό Οίκο και την ομιλία του στο Κογκρέσο και ενδιάμεσους σταθμούς τις Συνόδους Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε και στο σώμα των ευρωβουλευτών τις αναθεωρητικές εξάρσεις της γείτονος, εκπέμποντας δύο βασικά σημεία:

Πρώτον, ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία αμφισβήτηση της εθνικής της κυριαρχίας και της εδαφικής της ακεραιότητας.

Δεύτερον, ότι η Αθήνα κρατάει ανοιχτά τα παράθυρα του διαλόγου. Με σταθερό σημείο αναφοράς, σε κάθε περίπτωση, το σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο.

Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη περιέγραψε μία χώρα πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο. Πέραν των γεωπολιτικών, η ομιλία είχε ως στόχο να παρουσιάσει την εικόνα μίας σύγχρονης Ελλάδας, που δεν έχει σχέση με την Ελλάδα του παρελθόντος, αλλά έχει ξεπεράσει τα προβλήματα. Αναπτύσσεται οικονομικά, έχει κατακτήσει το στοίχημα της εξόδου από την ενισχυμένη εποπτεία και βαδίζει σταθερά προς τον επόμενο στόχο, την απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας, μέσα στο 2023.

Ο πρωθυπουργός, παράλληλα, προέταξε το κοινωνικό πρόσημο που έχουν οι πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση για τη μεσαία τάξη, τους εργαζομένους, τους συμπολίτες μας που έχουν τις περισσότερες ανάγκες. «Λιγότεροι φόροι, περισσότερες δουλειές, καλύτερη ζωή…», είναι το τρίπτυχο που παρουσίασε.

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ηχηρά γεωπολιτικά και οικονομικά μηνύματα Μητσοτάκη στο Ευρωκοινοβούλιο – «Οι διαφορές δεν λύνονται με νταηλίκια»"

ΗΠΑ - Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής: Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να πάρει η Τουρκία τα F-16

Την πλήρη υποστήριξή του στο αίτημα της Τουρκίας για την αναβάθμιση των F-16 και την αγορά νέων από τις ΗΠΑ, εξέφρασε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, μετά την επίσκεψή του στην Τουρκία μέσα στο σαββατοκύριακο και την επίσκεψή του με τον Φαχρετίν Αλτούν.

Ο γερουσιαστής από τη Νότια Καρολίνα τόνισε, σε ανάρτησή του στο Twitter, πως πραγματοποίησε μια «εποικοδομητική επίσκεψη» στην Τουρκία, προσθέτοντας πως «παρ’ όλο που κατά περιόδους είχαμε προβληματικές σχέσεις, επιβάλλεται η Τουρκία και οι ΗΠΑ να κάνουν βήματα για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών». «Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να υποστηρίξω την απόφαση της κυβέρνησης Μπάιντεν να πουλήσει τα F-16 στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία. Αυτά τα μαχητικά αεροσκάφη, στα χέρια των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ, θα δημιουργήσουν μια αίσθηση σταθερότητας και θα ενισχύσουν τις δυνατότητες του τουρκικού στρατού, κάτι που είναι σίγουρα προς το εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ» πρόσθεσε ο γερουσιαστής.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΗΠΑ - Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής: Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να πάρει η Τουρκία τα F-16"

ΗΠΑ: Υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου – Κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι

Η πτώση της τιμής του μαύρου χρυσού επιταχύνθηκε σήμερα, καθώς εκφράζονται φόβοι για ύφεση στις χώρες που καταναλώνουν πετρέλαιο, μια εξέλιξη που θα μπορούσε να κατακρημνίσει τη ζήτηση και να παρασύρει και την τιμή των μετάλλων.

Γύρω στις 19.10 (ώρα Ελλάδας) η τιμή του Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας, παράδοσης Σεπτεμβρίου, υποχωρούσε κατά 9,05%, στα 103,23 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό (WTI) παράδοσης Αυγούστου έπεσε κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι, στα 99,24 δολάρια (-8,48%).

«Ο φόβος μιας ύφεσης μειώνει τις προοπτικές της ζήτησης πετρελαίου και, κατά συνέπεια, τις τιμές», εξήγησε ο Ιπέκ Οζκαρντεσκάγια, ένας αναλυτής της Swissquote.

Το WTI έπεσε κάτω από το συμβολικό όριο των 100 δολαρίων για πρώτη φορά έπειτα από δύο μήνες. Ο αναλυτής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας μείωσης της τιμής γύρω στα 85 δολάρια το βαρέλι.

Στην περίπτωση ύφεσης, οι αναλυτές της Citi εκτιμούν ότι το πετρέλαιο θα μπορούσε να πέσει ακόμη και στα 65 δολάρια μέχρι τα τέλη του έτους ή και στα 45, εάν δεν υπάρξει κάποια παρέμβαση από τις χώρες του ΟΠΕΚ+.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΗΠΑ: Υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου – Κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι"

Κογκρέσο: Δέκα βουλευτές κατέθεσαν τροπολογία ενάντια στην πώληση F-16 στην Τουρκία

Δέκα βουλευτές, με επικεφαλής τον ομογενή Κρις Πάπας, κατέθεσαν τροπολογία στο Κογκρέσο σχετικά με το θέμα των F-16 και της πώλησής τους στην Τουρκία.

Με την τροπολογία, οι δέκα βουλευτές-μέλη της Επιτροπής Ελληνικών Θεμάτων, ζητούν να μην προχωρήσει η πώληση F-16 στην Τουρκία όσο παραβιάζει τον εναέριο χώρο της Ελλάδας και προβαίνει σε προκλήσεις στο Αιγαίο.

Σε επιστολή τους, μάλιστα, προς τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, οι βουλευτές τονίζουν ότι η Τουρκία έχει παραβιάσει τον ελληνικό εναέριο χώρο πάνω από 2.377 φορές από τις αρχές του έτους, συμπεριλαμβανομένων 120 υπερπτήσεων στα ελληνικά νησιά.

Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι η Τουρκία δεν είναι αξιόπιστος σύμμαχος των ΗΠΑ και δεσμεύονται να πράξουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, προκειμένουν να διασφαλίσουν ότι τα αμερικανικά F-16 δεν θα παραδοθούν στην τουρκική κυβέρνηση.

Η τροπολογία είναι η πρώτη αντίδραση του ελληνοαμερικανικού λόμπι στους σχεδιασμούς της Άγκυρας για το θέμα των F-16, που έθεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Τζο Μπάιντεν κατά τη συνάντησή τους στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

Η τροπολογία εντάχθηκε στον αμερικανικό προϋπολογισμό και δεν αναμένεται να συζητηθεί σύντομα, ωστόσο απηχεί την έλλειψη ομοφωνίας για το ζήτημα στους κόλπους του αμερικανικού νομοθετικού σώματος.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στην ισπανική πρωτεύουσα και όπως αποκάλυψε εκ των υστέρων ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, είπε στον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι «τα F-16 πρέπει να πωληθούν, αλλά και να αναβαθμιστούν τα υπάρχοντα... όμως το Κογκρέσο πρέπει να αποφασίσει... Νομίζω μπορούμε να το πετύχουμε».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κογκρέσο: Δέκα βουλευτές κατέθεσαν τροπολογία ενάντια στην πώληση F-16 στην Τουρκία"

Βρετανία: Θανατηφόρο υπερμικρόβιο εντοπίστηκε σε χοιρινό – Συναγερμός στις αρχές

Με ένα υπερμικρόβιο που χαρακτηρίζεται ως «δυνητικά θανατηφόρο» από τους αρμόδιους φορείς, εντοπίστηκαν ποσότητες χοιρινού σε βρετανικό σούπερ μάρκετ.

Συγκεκριμένα, εργαστηριακοί έλεγχοι έδειξαν ότι πάνω από το 10% ποσότητας χοιρινού κρέατος, συγκεκριμένα κομματιών μπριζόλας και συσκευασιών με κιμά είχαν μολυνθεί με βακτήρια που έδειξαν αντοχή σε ένα αντιβιοτικό που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία σοβαρών ασθενειών στον άνθρωπο.

Τα μολυσμένα προϊόντα αφοορούσαν σε χοιρινό κρέας που πωλείται με την ετικέτα «Red Tractor assured» και προϊόντα με τη σήμανση διασφάλισης ποιότητας τροφίμων RSPCA, όπως και βιολογικά προϊόντα.

Σημειώνεται ότι το υπερβακτηρίδιο είναι μια παραλλαγή των βακτηρίων του εντερόκοκκου που μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος και πληγές, μεταξύ πολλών άλλων ασθενειών. Στις πιο σοβαρές περιπτώσεις τα βακτήρια μπορούν να μολύνουν την κυκλοφορία του αίματος, όσο και την καρδιά και τον εγκέφαλο.

Από την εταιρεία διασφάλισης ποιότητας των τροφίμων σημειώνουν ακόμα: «Ως οργάνωση για την καλή διαβίωση των ζώων, ελπίζουμε και θα περιμέναμε να δούμε ότι τα συστήματα υψηλότερης καλής μεταχείρισης θα απαιτούσαν χαμηλότερη χρήση αντιμικροβιακών, η οποία, με τη σειρά της, θα μείωνε τον κίνδυνο ανάπτυξης μικροβιακής αντοχής. Αυτό θα βελτίωνε τη ζωή των ζώων εκτροφής καθώς και θα προστατεύει την ανθρώπινη υγεία».

Πάντως, η Διεύθυνση Κτηνιατρικών Φαρμάκων, κυβερνητική υπηρεσία που είναι αρμόδια για τη χρήση αντιβιοτικών στις φάρμες, ανέφερε σε ανακοίνωσή της σχετικά: «Δεσμευόμαστε να μειώσουμε την περιττή χρήση αντιβιοτικών στα ζώα και παραμένει η πρόθεσή μας να ενισχύσουμε τη νομοθεσία σε αυτόν τον τομέα».

Από την πλευρά της, η αρμόδια βρετανική Υπηρεσία Τροφίμων επισημαίνει ότι με το προσεκτικό μαγείρεμα του κρέατος θα πρέπει να καταστρέφονται τα περισσότερα βακτήρια ή να μειώνονται και ο σωστός χειρισμός των καταναλωτών είναι που θα συμβάλει στη μείωση του κινδύνου δηλητηρίασης.

Για την έρευνά τους, οι ειδικοί εξέτασαν 103 δείγματα χοιρινού – 22 με ετικέτα Red Tractor και 27 χωρίς ετικέτα διασφάλισης – από σούπερ μάρκετ και ηλεκτρονικά καταστήματα της περιοχής του Γιορκσάιρ. Όλα προέρχονταν από βρετανικές φάρμες, εκτός από τα προϊόντα που δεν φέρουν ετικέτα διασφάλισης.

Στη συνέχεια, το κρέας αναλύθηκε για βακτήρια εντερόκοκκου και τα 25 θετικά δείγματα εξετάστηκαν για αντοχή στα αντιβιοτικά. Από τα μολυσμένα δείγματα, όλα εκτός από δύο περιείχαν εντερόκοκκους ανθεκτικούς σε τουλάχιστον ένα αντιβιοτικό. Από τα μολυσμένα δείγματα, τα 13 ήταν ανθεκτικά στο αντιβιοτικό βανκομυκίνη.

Η βανκομυκίνη (vancomycin) είναι ένα χρωματογραφικά κεκαθαρμένο, τρικυκλικό γλυκοπεπτίδιο, αντιβιοτικό. Η βακτηριοκτόνος δράση της βανκομυκίνης οφείλεται στην αναστολή της σύνθεσης του κυτταρικού τοιχώματος των βακτηρίων.

The Guardian/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Βρετανία: Θανατηφόρο υπερμικρόβιο εντοπίστηκε σε χοιρινό – Συναγερμός στις αρχές"

Ενημέρωση Πυροσβεστικής: 65 φωτιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο

Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμενό. Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, ανθυποπυραγός, Ραφαέλα Τζίμα, «αυτή την στιγμή η κατάσταση της πυρκαγιάς παρουσιάζει σταθερή μείωση στο ρυθμό εξάπλωσής της, ενώ σε μερικά σημεία η έντασή της έχει εκμηδενιστεί» και προσέθεσε ότι συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Συνολικά, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 65 δασικές πυρκαγιές στη χώρα, εκ των οποίων η σημαντικότερη εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμενό.

Ύστερα από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για προληπτική οργανωμένη απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Μύτικα προς ασφαλή κατεύθυνση. Ακόμη, συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης της φωτιάς παρέχει ο ελληνικός στρατός, εθελοντές, η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου, αλλά και οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ.

Τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς έχει αναλάβει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Σχετικά με τις υπόλοιπες πυρκαγιές η κ. Τζίμα είπε ότι στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον 'Αγιο Ιωάννη Κορινθίας στις 3 παρα 10 το μεσημέρι επιχειρούν επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις και τόνισε ότι ένα μέρος της πυρκαγιάς έχει ελεγχθεί, αλλά το φαινόμενο παραμένει σε εξέλιξη χωρίς όμως να απειλεί κάποια κατοικημένη περιοχή. Όσον αφορά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στις 3 παρα 10 στο Καλαμάκι Αχαϊας η κ. Τζίμα ανέφερε ότι έχει ελεγχθεί.

Ακόμη, πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη 1 το μεσημέρι επί της Λεωφόρου Μαραθώνος στο Πικέρμι Αττικής, η οποία, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου, αντιμετωπίστηκε μέσα σε 20 λεπτά από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο.

Παράλληλα, σε γενική επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των περιφερειών Αττικής και Στερεάς Ελλάδας, ενώ σε επιφυλακή επίσης παραμένουν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας δεδομένου ότι και για αύριο Τετάρτη προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Στερεά Ελλάδα και Βόρειο Αιγαίο.

Επιπλέον, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ, απηύθυνε έκκληση να ενημερώνονται όλοι από τις επίσημες ανακοινώσεις του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς όπως είπε, «έχει διαπιστωθεί ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι πληροφορίες που μεταδίδονται αναφορικά με την εξέλιξη των πυρκαγιών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής και των αρχών που εμπλέκονται στη διαχείριση των συμβάντων».

Τέλος, η κ. Τζίμα απηύθυνε έκκληση προς όλους τους πολίτες να αποφύγουν κάθε ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει στην εκδήλωση πυρκαγιάς. «Παραμένουμε όλοι μας πολύ προσεκτικοί. Αρκούν λίγα μόλις δευτερόλεπτα για να γίνει η φλόγα πυρκαγιά», κατέληξε.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ενημέρωση Πυροσβεστικής: 65 φωτιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο"

ΕΛΑΣ: Εξιτήριο για τους δύο αστυνομικούς που τραυματίστηκαν στους Αγίους Αναργύρους – Ξεπροβόδισμα με χειροκροτήματα

Εξιτήριο για τους δύο αστυνομικούς από το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο που τραυματίστηκαν το Σάββατο το βράδυ στην αιματηρή συμπλοκή που ξεκίνησε στα Πατήσια.

Οι δύο αστυνομικοί το βράδυ του Σαββάτου (02.07.2022) δέχτηκαν πυρά στην προσπάθεια σύλληψης  των κακοποιών.

Νεκροί έπεσαν τρεις αλλοδαποί που ήταν σεσημασμένοι για υποθέσεις ναρκωτικών: Ένας 48χρονος, ένας 46χρονος και ένας 23χρονος.

Το γεγονός προκάλεσε τρόμο και πανικό, τόσο στα Κάτω Πατήσια απ όπου ξεκίνησε όσο και στους Αγίους Αναργύρους που κατέληξε.

Τους δύο αστυνομικούς  περίμεναν έξω από το νοσοκομείο συνάδελφοί τους και τους υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα και επιδοκιμασίες.

Σύφμωνα με το βίντεο που δημοσιεύτηκε από την Ελληνική αστυνομία στο Facebook «Το σθένος και η ψυχική τους δύναμη αποτελούν έμπνευση για όλους τους αστυνομικούς. Τους ευχόμαστε περαστικά και ταχεία ανάρρωση!».

Δείτε το βίντεο:

mononews 

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΛΑΣ: Εξιτήριο για τους δύο αστυνομικούς που τραυματίστηκαν στους Αγίους Αναργύρους – Ξεπροβόδισμα με χειροκροτήματα"

Καιρός αύριο: Ισχυροί άνεμοι και τοπικές καταιγίδες – Πού θα δούμε σχεδόν 40 βαθμούς

Άστατος θα είναι ο καιρός αύριο, Τετάρτη (06.07.2022) με ισχυρούς ανέμους. Σε ορισμένες περιοχές της χώρας θα σημειωθούν καταιγίδες.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στη Μακεδονία από τις προμεσημβρινές ώρες και στη Θράκη από το απόγευμα όμβροι και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 3 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 4 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει, στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου και του ανατολικού Αιγαίου τους 35 με 36 και στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία και από το απόγευμα στη Θράκη θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Στη Μακεδονία μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στη Θράκη βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά αίθριος σε όλες τις περιοχές, αλλά στα ηπειρωτικά το απόγευμα θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και στα ορεινά Ηπείρου και δυτικής Στερεάς θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μικρής διάρκειας καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 38 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και στις ανατολικές Κυκλάδες κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 και στη νότια Κρήτη μέχρι 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα βόρεια κατά τη διάρκεια της ημέρας έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και στα νότια μέχρι το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ισχυροί άνεμοι και τοπικές καταιγίδες – Πού θα δούμε σχεδόν 40 βαθμούς"

Θα αλλάξει η καταγραφή ρύπων για τα επαναφορτιζόμενα!

Νέοι κανόνες θα τερματίσουν το σκάνδαλο εκπομπών που επέτρεψε στους κατασκευαστές να αποδυναμώσουν τους στόχους της ΕΕ.

Οι μετρήσεις ρύπων των plug-in υβριδικών οχημάτων (PHEV) πρόκειται να γίνουν πολύ πιο ρεαλιστικές αφού η ΕΕ συμφώνησε σήμερα να αξιολογήσει τις εκπομπές CO2 με βάση το πόσο πραγματικά εκπέμπουν στο δρόμο. Ο όμιλος Green Group Transport & Environment (T&E), που προσπαθεί εδώ και χρόνια για να τονίσει το πραγματικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα των επαναφορτιζόμενων οχημάτων, είπε ότι το νέο σύστημα θα τερματίσει το σκάνδαλο εκπομπών που παραπλανεί τους καταναλωτές και επιτρέπει στις αυτοκινητοβιομηχανίες να αποδυναμώσουν σημαντικά τους στόχους τους για το CO2.

Επί του παρόντος, οι ρυθμιστικές αρχές υποθέτουν ότι τα PHEV οδηγούνται πολύ περισσότερο φορτισμένα, σε ηλεκτρική λειτουργία από ό,τι συμβαίνει στην πραγματικότητα, οδηγώντας σε μη πραγματικές αξιολογήσεις εκπομπών ρύπων. Από το 2025, η ΕΕ θα μειώσει σημαντικά το αποτύπωμα από το μερίδιο της ηλεκτρικής οδήγησης που χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό των εκπομπών CO2 των PHEV. Από το 2027, οι συντελεστές των plug-in υβριδικών θα είναι πλήρως ευθυγραμμισμένοι με τον τρόπο με τον οποίο οδηγούνται στον πραγματικό κόσμο.

Η Anna Krajinska, μηχανικός εκπομπών ρύπων δήλωσε: «Για χρόνια, οι εκπομπές των plug-in υβριδικών οχημάτων βασίζονταν σε μη ρεαλιστικές συνθήκες οδήγησης. Οι νέοι κανόνες αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα ότι τα PHEV ρυπαίνουν πολύ περισσότερο από ό,τι ισχυρίζονται οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Οι κυβερνήσεις που εξακολουθούν να δίνουν κίνητρα για την αγορά επαναφορτιζόμενων οχημάτων πρέπει να σταματήσουν αυτές τις επιδοτήσεις τώρα».

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι, κατά μέσο όρο, τα ιδιόκτητα PHEV εκπέμπουν τρεις φορές περισσότερο CO2 – και επομένως καταναλώνουν τρεις φορές περισσότερα καύσιμα – από ό,τι έχει υπολογιστεί επίσημα. Για τα εταιρικά αυτοκίνητα είναι ακόμη χειρότερο: τα plug-in υβριδικά εκπέμπουν πέντε φορές περισσότερο από τις επίσημες αξιολογήσεις τους. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν κατηγορήσει τους οδηγούς για υψηλές εκπομπές ρύπων, αλλά στην πραγματικότητα τα PHEV έχουν μικρές μπαταρίες, αδύναμους ηλεκτρικούς κινητήρες, μεγάλους θερμικές κινητήρες και συνήθως δεν έχουν δυνατότητα γρήγορης φόρτισης.

Οι τρέχουσες, μη ρεαλιστικές μετρήσεις CO2 επιτρέπουν στα περισσότερα PHEV να θεωρούνται οχήματα «χαμηλών εκπομπών» σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ για καθαρά αυτοκίνητα. Ο νόμος δίνει στις αυτοκινητοβιομηχανίες ένα μπόνους για κάθε όχημα μηδενικών ή χαμηλών εκπομπών ρύπων που πωλούν, ωθώντας τους κατασκευαστές να κατασκευάσουν περισσότερα plug-in υβριδικά μειώνοντας έτσι το μέσο όρο εκπομπών ρύπων του στόλου τους

Η Anna Krajinska τόνισε: «Χαιρετίζουμε το τέλος του μύθου ότι τα plug-in υβριδικά είναι οχήματα χαμηλών εκπομπών ρύπων. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν θα μπορούν πλέον να πωλούν μεγάλες ποσότητες PHEV με μοναδικό σκοπό την μείωση του μέσου όρου ρύπων τους. Αν θέλουν να αποφύγουν τα πρόστιμα της ΕΕ, θα πρέπει να πουλήσουν πραγματικά πράσινα αυτοκίνητα που συμβάλλουν στη μείωση της κατανάλωσης». Η ΕΕ αποφάσισε επίσης να επανεξετάσει τους νέους της συντελεστές το 2024 με βάση δεδομένα που συλλέγονται από μετρητές κατανάλωσης καυσίμου επί του οχήματος, τα οποία θα παρέχουν μια πιο ολοκληρωμένη αξιολόγηση του ποσοστού των χιλιομέτρων που διανύονται ηλεκτρικά. Αυτό θα δώσει την ευκαιρία για περαιτέρω τροποποίηση των συντελεστών του 2025 και του 2027 που συμφωνήθηκαν σήμερα.

 mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θα αλλάξει η καταγραφή ρύπων για τα επαναφορτιζόμενα!"

Mεγάλη αύξηση: 25.566 νέα κρούσματα, 5.022 επαναλοιμώξεις, 19+3 θάνατοι

Στην ανακοίνωση 25.566 νέων λοιμώξεων από κορωνοϊό και ακόμη 19+3 θανάτων ασθενών με CoViD, προέβησαν την Τρίτη οι υπεύθυνοι του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Ανακοινώθηκαν, επίσης, 5.022 επαναλοιμώξεις.

Τα στοιχεία αυτά έχουν ενσωματωθεί στο γράφημα του iatronet.gr με την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας και παρατίθενται συνοπτικά στον ακόλουθο πίνακα.

  ΣΗΜΕΡΑ ΧΘΕΣ
Νέα κρούσματα 25.566   9.360   
Κρούσματα σε παιδιά 4.379 1.589
Σύνολο κρουσμάτων 3.755.074   3.729.199  
Επαναλοιμώξεις 24ωρου  5.022  1.841
Νέοι θάνατοι 19+3* 23 + 2* 
Σύνολο θανάτων 30.349    30.327       
Διασωληνωμένοι 98  102 
Ανεμβολίαστοι διασωληνωμένοι 37   39
Έξοδοι από τις ΜΕΘ  3 0
Εισαγωγές σε νοσοκομεία  309   257
Σύνολο τεστ PCR 11.710.058  11.689.856     
Σύνολο rapid tests  74.263.320   74.080.787 
Τεστ ημέρας 202.735  49.843    
Θετικότητα τεστ 12,6%    18,77%  

* Ενσωματώθηκαν θάνατοι με καθυστέρηση στο Εθνικό Μητρώο CoViD.

  • 15.155 στην Αττική (4.882 χθες).
  • 2.289 στη Θεσσαλονίκη (971 χθες).

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 1.690 από την Ανατολική Αττική (639 χθες).
  • 2.489 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (788 χθες).
  • 513 από τη Δυτική Αττική (146 χθες).
  • 2.075 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (525 χθες).
  • 4.520 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (1.386 χθες).
  • 1.999 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (703 χθες).
  • 1.644 από τον Πειραιά (599 χθες).
  • 225 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (96 χθες).
Κατανομή

 Τα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε επιπλέον 65 Περιφερειακές Ενότητες, ως εξής:

  • 311 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • 36 στην ΠΕ Άνδρου
  • 273 στην ΠΕ Αργολίδας.
  • 131 στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • 81 στην ΠΕ Άρτας.
  • 797 στην ΠΕ Αχαΐας.
  • 248 στην ΠΕ Βοιωτίας.
  • 38 στην ΠΕ Γρεβενών.
  • 120 στην ΠΕ Δράμας.
  • 240 στην ΠΕ Έβρου.
  • 523 στην ΠΕ Εύβοιας.
  • 8 στην ΠΕ Ευρυτανίας.
  • 143 στην ΠΕ Ζακύνθου.
  • 224 στην ΠΕ Ηλείας.
  • 187 στην ΠΕ Ημαθίας.
  • 943 στην ΠΕ Ηρακλείου.
  • 18 στην ΠΕ Θάσου.
  • 108 στην ΠΕ Θεσπρωτίας.
  • 135 στην ΠΕ Θήρας.
  • 3 στην ΠΕ Ιθάκης.
  • 22 στην ΠΕ Ικαρίας.
  • 400 στην ΠΕ Ιωαννίνων.
  • 244 στην ΠΕ Καβάλας.
  • 71 στην ΠΕ Καλύμνου.
  • 173 στην ΠΕ Καρδίτσας.
  • 12 στην ΠΕ Καρπάθου.
  • 39 στην ΠΕ Καστοριάς.
  • 21 στην ΠΕ Κέας - Κύθνου.
  • 531 στην ΠΕ Κέρκυρας.
  • 119 στην ΠΕ Κεφαλληνίας.
  • 79 στην ΠΕ Κιλκίς.
  • 150 στην ΠΕ Κοζάνης.
  • 353 στην ΠΕ Κορινθίας.
  • 115 στην ΠΕ Κω.
  • 146 στην ΠΕ Λακωνίας.
  • 916 στην ΠΕ Λάρισας.
  • 250 στην ΠΕ Λασιθίου.
  • 116 στην ΠΕ Λέσβου.
  • 72 στην ΠΕ Λευκάδας.
  • 36 στην ΠΕ Λήμνου.
  • 318 στην ΠΕ Μαγνησίας.
  • 272 στην ΠΕ Μεσσηνίας.
  • 68 στην ΠΕ Μήλου.
  • 60 στην ΠΕ Μυκόνου.
  • 59 στην ΠΕ Νάξου.
  • 158 στην ΠΕ Ξάνθης.
  • 104 στην ΠΕ Πάρου.
  • 166 στην ΠΕ Πέλλας.
  • 200 στην ΠΕ Πιερίας.
  • 90 στην ΠΕ Πρέβεζας.
  • 239 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
  • 108 στην ΠΕ Ροδόπης.
  • 440 στην ΠΕ Ρόδου.
  • 66 στην ΠΕ Σάμου.
  • 210 στην ΠΕ Σερρών.
  • 42 στην ΠΕ Σποράδων.
  • 73 στην ΠΕ Σύρου.
  • 39 στην ΠΕ Τήνου.
  • 247 στην ΠΕ Τρικάλων.
  • 206 στην ΠΕ Φθιώτιδας.
  • 42 στην ΠΕ Φλώρινας.
  • 58 στην ΠΕ Φωκίδας.
  • 174 στην ΠΕ Χαλκιδικής.
  • 556 στην ΠΕ Χανίων.
  • 131 στην ΠΕ Χίου.

*577 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (305 χθες).

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Mεγάλη αύξηση: 25.566 νέα κρούσματα, 5.022 επαναλοιμώξεις, 19+3 θάνατοι"

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4).

Συγκεκριμένα οι περιοχές που αντιμετωπίζουν κίνδυνο είναι οι εξής:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Στη σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται πως: «Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. 

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022"

Φοράτε μάσκες στα πλοία, η έκκληση Πλακιωτάκη – Στο τραπέζι των ειδικών η επαναφορά του μέτρου

Όσο αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού λόγω των μεταλλάξεων Όμικρον 4 και 5, αλλά και οι νοσηλείες, τόσο πιο έντονο συζητιέται η επιστροφή της μάσκας. Το θέμα αναμένεται να συζητήσουν οι ειδικοί στην συνεδρίαση της ερχόμενης Τετάρτης (06.07.2022).

Κάλεσμα προς όλους τους επιβάτες που ταξιδεύουν με πλοία, ενόψει των καλοκαιρινών τους διακοπών, να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας και υγιεινής για τον κορονοϊό και να φορούν μάσκες στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου, απηύθυνε σήμερα στο πλαίσιο περιοδείας του από τη Νάξο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο υπουργός, μετά την αύξηση των κρουσμάτων αλλά και των νοσηλειών στα νοσοκομεία λόγω Covid-19, τόνισε πως το λιμενικό σώμα ενισχύει την ασφάλεια στις θάλασσες και στις παραλίες, όμως χρειάζεται η ατομική και η προσωπική ευθύνη όλων μας, όπως είπε.

«Καλό καλοκαίρι είναι το ασφαλές καλοκαίρι. Καλώ και παρακαλώ όλους και όλες να φορούν μάσκες στους εσωτερικούς χώρους των πλοίων αλλά και στους ανοιχτούς, αν υπάρχει συνωστισμός και να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας στη θάλασσα.»

Το θέμα επαναφοράς της μάσκας στο τραπέζι των ειδικών 

Στο θέμα της επαναφοράς της μάσκας, αναφέρθηκε χθες και ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Δημήτρης Παρασκευής, ο οποίος αποκάλυψε πως «για τις συστάσεις για τη χρήση της μάσκας θα εξεταστεί από την επιτροπή βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων», προσθέτοντας επίσης, πως η Ελλάδα ήταν από τις λίγες χώρες που διατήρησε τη χρήση μάσκας, όταν άλλες χώρες την είχαν καταργήσει νωρίτερα.

Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευή, αυτό που θα κρίνει την τελική απόφαση για τη χρήση της μάσκας και το αν θα υπάρξει τυχόν επαναφορά σε προηγούμενες υποχρεωτικές χρήσεις θα είναι οι λεγόμενοι «σκληροί» δείκτες, δηλαδή οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι:

«Αυτό που έχει σημασία είναι ποια θα είναι η πίεση στο ΕΣΥ που εκτιμάται ότι θα είναι σε χαμηλά επίπεδα» είπε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ προσθέτοντας ότι «η αύξηση στις νοσηλείες είναι πολύ πιο ήπια σε σχέση με τον αριθμό των κρουσμάτων».

Να σημειωθεί πως το ενδεχόμενο επαναφοράς της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα αεροπλάνα, τα σούπερ μάρκετ και άλλους κλειστούς χώρους, αναμένεται να τεθεί ξανά επί τάπητος στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Φοράτε μάσκες στα πλοία, η έκκληση Πλακιωτάκη – Στο τραπέζι των ειδικών η επαναφορά του μέτρου"

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για την ακύρωση μεταμόσχευσης ήπατος στο Ιπποκράτειο

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε η καταγγελία για ακύρωση μεταμόσχευσης ήπατος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, την περασμένη εβδομάδα, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου, που ήταν αναγκαίος για την πραγματοποίηση της επέμβασης.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος έδωσε εντολή στην εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνά Κωνσταντινίδου να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της τέλεσης σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, που δημοσιεύτηκε στα Μέσα Ενημέρωσης, το ηπατικό μόσχευμα 27χρονου δότη προερχόμενο από την Κύπρο προοριζόταν να μεταμοσχευθεί το περασμένο Σάββατο σε ασθενή στη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, η μεταμόσχευση δεν έγινε, επειδή δεν υπήρχε αναισθησιολόγος. Το μόσχευμα όμως δεν χάθηκε, καθώς δόθηκε προς μεταμόσχευση σε άλλο ασθενή που ήταν σε αναμονή, στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής και της αναζήτησης τυχόν ποινικών ευθυνών θα κληθούν να καταθέσουν σε πρώτη φάση οι οικείοι του υποψήφιου λήπτη που ανέμενε στη Θεσσαλονίκη για να διακριβωθούν οι συνέπειες στην υγεία του από την ακύρωση της μεταμόσχευσης.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για την ακύρωση μεταμόσχευσης ήπατος στο Ιπποκράτειο"

Φωτιά στην Ιτέα: Αναζωπύρωση στον προφήτη Ηλία

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στην Ιτέα, με νέο πύρινο μέτωπο να υπάρχει τώρα στον Προφήτη Ηλία, ανατολικά.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι πυροσβέστες δίνουν και πάλι μάχη ώστε η φωτιά στην Ιτέα να μην επεκταθεί ξανά.

Όπως είπε νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, επιπυραγός Γιάννης Αρτοποιός η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στη Φωκίδα έκαψε 3.000 στρέμματα αγροτικής έκτασης και περίπου σε 9.000 στρέμματα χαμηλής βλάστησης,

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στην Ιτέα: Αναζωπύρωση στον προφήτη Ηλία"

Φωτιά τώρα στο Πόρτο Γερμενό – Εκκενώνεται ο οικισμός Μύτικα

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμενό Αττικής.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική από πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμενό.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά έχει εκδηλωθεί κοντά στο κάστρο στο Πόρτο Γερμενό και πλησίον της οδού Αιγοσθενών, ενώ στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Για την κατάσβεση της φωτιάς  στο σημείο και επιχειρούν 130 πυροσβέστες με 35 οχήματα, πέντε πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν πέντε αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό.

Στη μάχη με τις φλόγες συμμετέχουν και Ρουμάνοι πυροσβέστες.

Με εντολή Αρχηγού Π.Σ. Κλιμάκιο της ΔΑΕΕ βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς για τη διερεύνηση των αιτιών της.

Εκκενώνεται ο οικισμός Μύτικα

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στον οικισμό Μύτικα στο Πόρτο Γερμενό για να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς την Ψάθα, λόγω δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στο Μύτικα εκκενώστε τώρα προς Ψάθα».

Διακοπή κυκλοφορίας λόγω φωτιάς

Λόγω της πυρκαγιάς, υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων:

  • Επί της επαρχιακής οδού Οινόης – Πόρτο Γερμενό από το ύψος της ταβέρνας Κρύο Πηγάδι (ρεύμα κυκλοφορίας προς Πόρτο Γερμενό)
  • Επί της επαρχιακής οδού Αλεποχωρίου – Ψάθας – Βιλίων, από το ύψος της οδού Πεύκων (ρεύμα κυκλοφορίας προς Ψάθα).

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά τώρα στο Πόρτο Γερμενό – Εκκενώνεται ο οικισμός Μύτικα"

Οριζόντια η επιδότηση ρεύματος τον Ιούλιο

Αυξημένες επιδοτήσεις στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για τον Ιούλιο ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, με αύξηση της ενίσχυσης ανά κιλοβατώρα, αλλά και με κατάργηση των ορίων κατανάλωσης στις επιδοτήσεις. Αναφερόμενος στο «μέτωπο» της ενεργειακής ασφάλειας, ο κ. Σκρέκας ανακοίνωσε επίσης ότι η νέα πλωτή δεξαμενή Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα θα τεθεί σε λειτουργία στο τέλος Ιουλίου ενώ τον Σεπτέμβριο θα προστεθεί στο παραγωγικό δυναμικό και η νέα λιγνιτική μονάδα της ΔΕΗ Πτολεμαΐδα 5.

Ειδικότερα οι επιδοτήσεις για τον Ιούλιο διαμορφώνονται ως εξής:

  • 200€/MWh, για τους οικιακούς καταναλωτές, επιδότηση που καλύπτει το 84% της αύξησης, και
  • 240€/MWh τους δικαιούχου ΚΟΤ, που καλύπτει το 100% της αύξησης ώστε να στηρίξουμε ακόμη περισσότερο τους ευάλωτους συμπολίτες μας.

Αυξάνει η επιδότηση στους εμπορικούς καταναλωτές με παροχή ισχύος μέχρι 35 KVa σε 192€/MWh απορροφώντας έως και το 82% της αύξησης. Σε ότι αφορά τα αγροτικά τιμολόγια η επιδότηση ανέρχεται στα 213€/MWh απορροφώντας έως και το 90% της αύξησης.

Για τους υπόλοιπους επαγγελματικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές με παροχή ισχύος άνω των 35 KVa η επιδότηση ανέρχεται στα 148 ευρώ / MWh. Για το φυσικό αέριο και τους επαγγελματικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές η επιδότηση για τον Ιούλιο ανέρχεται στα 30 ευρώ/ MWh.

Με αυτά τα δεδομένα, το συνολικό κονδύλι των επιδοτήσεων για τον Ιούλιο ανεβαίνει στα 722 εκατ. ευρώ, μέγεθος που είναι κατά 300 εκατ. ευρώ αυξημένο σε σχέση με τον Ιούνιο. Συνολικά από τον Σεπτέμβριο, οπότε ξεκίνησαν οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ενέργειας, το ποσό που έχει δαπανηθεί ξεπερνά τα 5 δισ. ευρώ και είναι, όπως τόνισε ο κ. Σκρέκας, το μεγαλύτερο στην ΕΕ σε αναλογία με το ΑΕΠ και τις δυνατότητες της οικονομίας.

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι από τον επόμενο μήνα αναστέλλεται η ρήτρα αναπροσαρμογής, οι καταναλωτές θα γνωρίζουν έγκαιρα τα τιμολόγια των προμηθευτών και θα μπορούν να αλλάζουν προμηθευτή χωρίς περιορισμούς. 

Η ενεργειακή επάρκεια

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι με τα μέτρα που έλαβε μπορεί να ανταπεξέλθει ικανοποιητικά ακόμη και στα πιο δυσμενή σενάρια συνολικής διακοπής των ροών φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Ειδικότερα:

  • Η χωρητικότητα του τερματικού σταθμού LNG στη Ρεβυθούσα βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Κατέπλευσε, σε χρόνο ρεκόρ, το ειδικό δεξαμενόπλοιο που σχεδόν διπλασιάζει την αποθηκευτική ικανότητα του σταθμού.
  • Η ΔΕΠΑ Εμπορίας και οι υπόλοιπες εταιρείες που εισάγουν φυσικό αέριο, βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους προμηθευτές τους προκειμένου να εξασφαλίσουν επιπλέον φορτία LNG, εφόσον κριθεί αναγκαίο.
  • Οι διαθέσιμες λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ συνεχίζουν να λειτουργούν με τη σημερινή τους παραγωγική δυναμικότητα και δεν παρουσιάζουν ελλείψεις ενώ από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η λειτουργία της νέας λιγνιτικής μονάδας, Πτολεμαίδα 5.
  • Η χώρα μας, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής συνεργασίας, και της αλληλεγγύης καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να παράσχει ποσότητες φυσικού αερίου στη Βουλγαρία
  • Σε ετοιμότητα είναι οι πέντε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής Φυσικου Αερίου ώστε, σε περίπτωση που χρειαστεί τον χειμώνα, να έχουν τη δυνατότητα εναλλαγής καυσίμου σε diesel.
  • Τα αποθέματα νερού για τη λειτουργία των υδροηλεκτρικών μονάδων είναι ικανοποιητικά.

 euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Οριζόντια η επιδότηση ρεύματος τον Ιούλιο "

Αμετανόητος στην απολογία του ο «ψευτογιατρός»: Η φήμη μου ξεπέρασε το Άγιον Όρος, δεν είμαι δολοφόνος

Απίστευτα… επιχειρήματα προκειμένου να δικαιολογήσει τα αποτρόπαια εγκλήματά του τα οποία σχετίζονται με τους θανάτους 12 ασθενών και με 14 ακόμη απόπειρες ανθρωποκτονιών, επικαλέστηκε σήμερα ο κατηγορούμενος «ψευτογιατρός», ο οποίος απολογήθηκε για τα κομπογιαννίτικα κόλπα και τα… μαντζούνια που χορηγούσε, κατά βάση, σε ασθενείς με καρκίνο, πείθοντας τους παράλληλα να διακόψουν τις θεραπείες τους και οδηγώντας τους έτσι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, σε μαρτυρικό θάνατο.

«Δεν είμαι δολοφόνος» είπε ο κατηγορούμενος στην απολογία του στο δικαστήριο και με αρκετή δόση ναρκισσισμού ανέφερε πως η φήμη του ως ….βοτανολόγου είχε ξεπεράσει τα σύνορα του Αγίου Όρους! Η απολογία του 50χρονου κατηγορούμενου, γνωστού και ως … Dr Kontou έλαβε χώρα σήμερα στο δικαστήριο, έπειτα από οχτώ περίπου μήνες από την έναρξη της πολύκροτης αυτής δίκης.

Αρχίζοντας την απολογία του ο 50χρονος είπε στο ακροατήριο: «Σήμερα μετά από τόσο καιρό βρίσκομαι στη θέση να μπορώ να απολογηθώ. Δε θα πω ότι είμαι άγιος και δεν έκανα λάθη αλλά, σίγουρα, δεν είμαι δολοφόνος. Είχα την τύχη και την ευλογία να γεννηθώ μέσα σε χριστιανική οικογένεια. Ο πατέρας μου ήταν ψάλτης και μητέρα μου διακονούσε το ναό όπως μπορούσε. Έμαθα να είμαι από μικρό παιδί άνθρωπος της προσφοράς και να προσπαθώ να κάνω το καλό στους τριγύρω μου…».

Συνεχίζοντας ανέφερε πως από νεαρός είχε αρχίσει να ασχολείται με τη …βοτανοθεραπεία. «Έμαθα να είναι άνθρωπος της προσφοράς. Σε όλα τα μοναστήρια, η ιατρική που ασκούνε είναι τα βότανα. Εκεί άρχισα να μαθαίνω τα βότανα από τον προπάππου μου. Είχε σπουδάσει ιατρική στο εξωτερικό. Θυμάμαι σαν παιδί να έχω εικόνες του παππούλη, με τους φίλους του που ερχόταν κόσμος να τους θεραπεύσει με βότανα. Εκείνος με πήρε από το χεράκι και μου έμαθε θα βότανα» υποστήριξε και συνέχισε: «Παράλληλα από δέκα χρονών άρχισα να πηγαίνω στο Άγιο Όρος. Εκεί όπως γνωρίζετε χρησιμοποιούν τα βότανα. Εκεί αντάλλασσα γνώσεις με μοναχούς. Κάποια στιγμή αυτά που ήξερα εγώ λόγω της εμπειρίας του παππούλη αλλά και επειδή είχαν θητεύσει κοντά σε δύο κορυφαίους βοτανολόγους από το Πήλιο. Εμένα ο Θεός μου είχε δώσει ένα χάρισμα να γνωρίζω καλά τα βότανα…».

«Δεν έπαιρνα χρήματα»

«Κόντρα» στο κατηγορητήριο που τον θέλει να έχει αποκομίσει χιλιάδες ευρώ από το εμπόριο …ελπίδας που έκανε σε ασθενής, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ακόμη στην απολογία του ότι δεν έλαβε ποτέ κανένα ποσό από κανέναν!

Ακροατήριο: Τι λέει;

Πρόεδρος: Δε θα διακόπτει κανείς. Είναι η ώρα της απολογίας του.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι συστήνονταν στους ασθενείς ως ογκολόγος, ο κατηγορούμενος επιχείρησε να το δικαιολογήσει ως εξής: «Επειδή οι γνώσεις μου βοήθησαν, δημιουργήθηκε μία φήμη για το όνομα μου. Αυτή η φήμη ξεπέρασε τα σύνορα του Αγίου Όρους. Ποτέ δεν πήρα χρήματα από μοναχούς ή μοναχές. Ποτέ δεν υποσχέθηκα σε κανένα ότι μπορεί να γίνει καλά με βότανα από ανίατες νόσους. Πίστευα και πιστεύω ότι κάποιος μπορεί να γίνει καλά με τη δύναμη του Θεού. Πιστεύω ότι υπάρχει ένα βότανο για κάθε νόσο που μπορεί να την θεραπεύσει, αυτό το έχει πει ο Θεός που βρίσκεται πάνω σας… Κάποια στιγμή έκανα ένα λάθος, όταν η φήμη μου βγήκε έξω από το Άγιο Όρος, κάποιος έψαξε για μένα, βρήκε ένα συνονόματο γιατρό στην Αμερική και διέδιδε ότι αυτός είμαι εγώ. Από εγωισμό και υπερηφάνεια το άφησα να υποβόσκει και δεν το διέψευσα, αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου».

Ακόμη, κατά την απολογία του ο 50χρονος με θεωρίες που μάλλον ανήκουν στη σφαίρα της μεταφυσικής, αμφισβήτησε τη σύγχρονη ιατρική και τα επιτεύγματα της και υποστήριξε πως μόνο ο Θεός και οι Άγιοι θεραπεύουν!

Συγκεκριμένα, αφού ισχυρίστηκε ότι πήγε στην Αμερική και ασχολήθηκε με την αεροπορία στον αμυντικό χώρο, συμμετέχοντας σε πολύ μεγάλους διαγωνισμούς όπως για το c4i για Ολυμπιακούς Αγώνες, αμετανόητος ανέφερε στο δικαστήριο: «Στην πορεία μου αυτή και λόγω επαγγελματικής ιδιότητας μπορούσα και ταξίδευα και έχω παρακολουθήσει πολλά συνέδρια για βότανα. Η βοτανοθεραπεία ανήκει στις παραϊατρικές πρακτικές. Έχοντας αποκτήσει μία μεγάλη οικονομική ευμάρεια, βοηθούσα τον κόσμο, όποτε μπορούσα να δώσω κάτι δωρεάν το έκανα. Ποτέ η βοτανοθεραπεία δεν ήταν για μένα επάγγελμα. Προσπαθούσα να είμαι πάντα δίπλα στο Θεό. Ποτέ δεν έχω πει σε κανένα που έπασχε από ανίατη ασθένεια ότι τα βότανα θα τον θεραπεύσουν.

Η σύγχρονη ιατρική υπάρχει 50-60 χρόνια αλλά υπάρχει κόσμος που έχει απογοητευτεί από τη σύγχρονη ιατρική και δε θέλει να την ακολουθήσει. Όταν είχαν απογοητευτεί από συμβατική ιατρική, ερχόντουσαν σε εμένα και ζητάγανε εάν υπάρχει κάτι να τους βοηθήσει. Τα βότανα μπορούν να βοηθήσουν αλλά όχι να θεραπεύσουν μία ανίατη ασθένεια. Δεν το έχω κάνει ποτέ να πω ότι μπορούν να θεραπεύσουν….. 50 χρόνια προσπαθούν να θεραπεύσουν ανίατες ασθένειες και δεν έχουν καταφέρει κάτι. Όμως έχουν εμφανιστεί σύγχρονοι Άγιοι και έχουν κάνει θαύματα και έχουν θεραπεύσει κόσμο, πιστεύω ότι ο Θεός μπορεί να θεραπεύσει τα πάντα. Πίστευα και τους έλεγα ότι η λύση είναι ο Θεός. Θεός μαζί με βότανα μπορεί να θεραπεύσει… Η αμαρτία μου και το λάθος είναι ότι άφησα ένα ψέμα να προχωρήσει. Ποτέ στη ζωή μου δεν θέλησα να κάνω κακό σε άνθρωπο. Πάντα κοίταζα να βοηθήσω τον συνάνθρωπο μου. Υπάρχουν άτομα που έχω βοηθήσει δωρεάν που πήγαινα στο νοσοκομείο και τους πλήρωνα τις εξετάσεις».

Συνεχώς κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο κατηγορούμενος επαναλάμβανε πως δεν είχε καμία πρόσθεση να σκοτώσει οποιοδήποτε, ότι δε ζητούσε από τους ασθενείς να διακόψουν τη θεραπεία τους και πως η βοτοναθεραπεία είναι αναγνωρισμένη από τον ΠΟΥ. «Βρίσκομαι εδώ για μία αμαρτία, ένα ψέμα, τον εγωισμό και την υπερηφάνεια μου. Αρνούμαι ότι είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση και έδρασα με δόλο» είπε και προσέθεσε: «Δεν μπορώ να δίνω πράγματα δωρεάν σε κάποιους να τους πηγαίνω δωρεάν στο νοσοκομείο και άλλους να θέλω να τους σκοτώσω… Η φήμη μου έχει περάσει τα σύνορα της Ελλάδος, έχει φτάσει στη Κίνα, στη Ρωσία, στην Αμερική προσπαθούσα να βοηθήσω. Δεν μπορούσα να τους βοηθήσω όλους δωρεάν. Να σας δώσω ένα παράδειγμα, ένα λίτρο ελιά,φασκόμηλο, ηλίανθο και μαϊντανό κοστίζει 4.500 το λίτρο. Εγώ έδινα σε όλους από 8 λίτρα και πάνω. Από ό, τι είδατε, δεν έπαιρνα από όλους χρήματα».

Συνεχίζοντας ο 50χρονος ισχυρίστηκε: «Δε νιώθω ότι απολογούμαι αλλά ότι εξομολογούμαι. Μπορώ να κοιτάω τον οποιοδήποτε που ήρθε να μου ζητήσει τη βοήθεια στα μάτια διότι ξέρω ότι δεν έκανα κακό. Πίστεψε με όχι μόνο συμπάσχω μαζί τους αλλά τους δίνω και απόλυτο δίκιο. Αυτό όλο που έχουν ακούσει δεν είμαι εγώ. Όλη αυτή η δημοσιότητα απέτρεψε κόσμο να είναι εδώ, άνθρωποι που έχουν ευεργετηθεί από μένα. Ήρθα εδώ με την πιστή μου και πιστεύω ότι ο Θεός θα βάλει το χέρι του. Αυτή είναι η αλήθεια μου και αυτός είμαι εγώ. Είναι μία κατάθεση από καρδιάς, βγαίνει από τη ψυχή μου και όχι από το μυαλό μου. Από την πρώτη στιγμή που πήγα στον ανακριτή, είπα αλήθεια. Θα μπορούσα να απαρνηθώ πολλά πράγματα αλλά δεν τα απαρνήθηκα. Είναι 100% ειλικρινής. Ότι σας λέω μπορώ να το αποδείξω. Έχω στεναχωρηθεί διότι κάποιοι πίστεψαν σε μένα και χωρίς να πρέπει βρέθηκαν κατηγορούμενοι. Ποτέ μα ποτέ δεν είχα πρόθεση να κάνω κακό και δε έκανα κακό. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η Ευρωπαϊκή Ένωση τα σκευάσματα βοτανοθεραπείας τα ονομάζουν φάρμακα»
  • Πρόεδρος: Ποια ήταν συμφωνία εξαρχής;
  • Κατηγορούμενος: Όσοι ερχόντουσαν σε μένα είχαν κάνει με συμβατική ιατρική ό, τι μπορούσαν και δεν είχε τίποτα να τους προσφέρει πλέον. Η βοτανοθεραπεία υπάρχει 7.000 χρόνια. Με τη βοήθεια του Θεού και το θαύμα του Θεού θα γίνεται καλά τους έλεγα. Δεν έλεγα ποτέ ότι το βότανο θα σε κάνει καλά. Δεν είπα σε κανένα ποτέ να διακόψει τη θεραπεία που κάνει και θα σε κάνω εγώ καλά.
  • Πρόεδρος: Γιατί προσεγγίζετε ασθενές βαρέως πάσχοντες; Ήταν όλοι με καρκίνο.
  • Κατηγορούμενος: Εγώ δεν προσέγγισα κανένα..Εγώ δεν είχα ούτε επαγγελματική κάρτα να δώσω.
  • Πρόεδρος: Μέχρι mail δίνατε…
  • Κατηγορούμενος: Η κάρτα κατά το σύνηθες δηλώνει επαγγελματική ιδιότητα. Είναι σαν διαφήμιση. Δεν το έκανα ποτέ. Εγώ βρισκόμουν μέσα στη κοινότητα της εκκλησίας. Πάντα βοήθαγα κόσμο. Πως ερχόταν; Άκουγαν από εσάς ότι βοήθησα. Γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι και έλεγαν «δεν πας στο Νίκο μήπως μπορέσει να βοηθήσει». Ερχόταν σε μένα όταν η κατάσταση είχε ξεπεράσει τα όρια. Όταν είχε κάνει τα πάντα, δεν είχε αποτέλεσμα και υπήρχαν υποτροπές. Όταν δεν είχε η συμβατική ιατρική να του προσφέρει κάτι άλλο. Ερχόταν μήπως βρει μία ελπίδα.
  • Πρόεδρος: Μας εσείς δεν μπορούσατε να κάνετε κάτι…
  • Κατηγορούμενος: Το έκριναν οι άλλοι.
  • Πρόεδρος: Λέτε ότι κάνατε και διαγνώσεις…
  • Κατηγορούμενος: Αυτή τη στιγμή η βοτανολογία όπως έχει αναγνωριστεί από Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, Ευρωπαϊκή Ένωση κ.λπ είναι μία επιστήμη. … Εγώ για παράδειγμα έπαιρνα μία μαγνητική και διάβαζα το αποτέλεσμα. Ποτέ δεν αμφισβήτησα το αποτέλεσμα. Αυτή τη στιγμή με τη συμβατική ιατρική και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τον καρκίνο 9-10 πεθαίνουν και ο ενάς θα πεθάνει πιο μετά. Έχω ζήσει θαύματα πολλά και το πιστεύω. Εγώ ποτέ δεν έλεγα «μη φοβού», έλεγα «μη φοβού, έχει ο Θεός». Ποτέ δεν έλεγα παρακαλώ, έλεγα «το Θεό να ευχαριστείς». Θεωρώντας ότι ο Θεός επιλέγει ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει και ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν ήρθαν σε μένα για να γίνουν καλά αλλά για να βελτιωθούν. Όταν κάποιος πέθαινε στεναχωριόμουν σαν να είναι δικός μου άνθρωπος. Έστελνα στο Άγιο Όρος τα χρήματα που μου έδιναν σε κάποιες περιπτώσεις για να τους κάνουν σαρανταλείτουργο…
  • Πρόεδρος: Είναι μεγάλο κεφάλαιο η πίστη αρκεί να μην αποτελεί κεφάλαιο εκμετάλλευσης. Γιατί δεν αφήνατε στο Θεό τα πράγματα και παρεμβαίνατε;
  • Κατηγορούμενος: Κύρια πρόεδρε αυτοί ήρθαν και με βρήκαν. Δεν βρήκα εγώ κανένα.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Αμετανόητος στην απολογία του ο «ψευτογιατρός»: Η φήμη μου ξεπέρασε το Άγιον Όρος, δεν είμαι δολοφόνος"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news