facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Προκαλεί εκ νέου η Άγκυρα: Αναγνωρίζουμε μόνο έξι μίλια ελληνικού εναέριου χώρου

Στην προκλητική, πάγια θέση της για ενάεριο χώρο της Ελλάδας στα έξι ναυτικά μίλια επανέρχεται η Τουρκία, με ανακοίνωση-απάντηση στην Αθήνα, που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της γείτονος.


Επιμένοντας στην γνωστή ρητορική περί μη αναγνώρισης των δέκα ναυτικών μιλίων του ελληνικού εναέριου χώρου, η Τουρκία, μέσω του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ, Χακίμ Ακσόι, απάντησε αργά το απόγευμα στην ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν, που αφορούσαν στην παράνομη δραστηριότητα της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας πάνω από το Αιγαίο.

Στην ανακοίνωσή του, ο Ακσόι επιμένει στη θέση της Άγκυρας ότι οι πτήσεις εντός των 10 ναυτικών μιλίων έως και τα 6 ναυτικά μίλια (στο όριο δηλαδή των χωρικών υδάτων) δεν συνιστούν παραβίαση, μιας και αφορούν διεθνή εναέριο χώρο και όχι ελληνικό. 

«Η ανακοίνωση που έγινε σήμερα από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας σχετικά με τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Τουρκίας στο Αιγαίο ήταν αδιανόητη και παράξενη, λόγω του χρόνου που γίνεται και του περιεχομένου της. Η Τουρκία έχει τη θέση ότι η ελεύθερη χρήση του διεθνούς εναέριου χώρου στο Αιγαίο δεν θα πρέπει να αποτελεί επίμαχο ζήτημα μεταξύ των δύο χωρών. Η Ελλάδα, από την άλλη πλευρά, υποστηρίζει ότι έχει 10 μίλια εναέριου χώρου πέραν των 6 μιλίων των χωρικών υδάτων, σε σαφή αντίφαση με το διεθνές δίκαιο. Αυτή η υπόθεση, που η Ελλάδα αντιλαμβάνεται ως απειλή τις πτήσεις της Τουρκίας, οι οποίες είναι σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο, και τις παρουσιάζει ως παραβιάσεις, δεν είναι σε καμία περίπτωση συμβατή με την αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ και τις σχέσεις καλής γειτονίας» αναφέρει η τουρκική ανακοίνωση.

Αθήνα: «Απολύτως απαράδεκτες οι δηλώσεις Ερντογάν για τις πτήσεις στο Αιγαίο»

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωσή του, είχε χαρακτηρίσει ως «απολύτως απαράδεκτη» την «προσπάθεια της Τουρκίας να εξισώσει τις πτήσεις τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών που παραβιάζουν την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας, με τις επιχειρήσεις αναγνώρισης και αναχαίτισης στις οποίες προβαίνει η ελληνική πολεμική αεροπορία, υπερασπιζόμενη την εθνική κυριαρχία».

«Η Τουρκία, σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και υποψήφια χώρα προς ένταξη στην ΕΕ» τόνιζε η σχετική ανακοίνωση, «θα πρέπει να υιοθετήσει τη νηφάλια, σύννομη και υπεύθυνη στάση της Ελλάδος, προάγοντας τις σχέσεις καλής γειτονίας, προς όφελος της ιδίας, αλλά και της περιοχής ευρύτερα».

«Στρατιωτικά αεροσκάφη της Τουρκίας πραγματοποιούν σχεδόν καθημερινά παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, συμπεριλαμβανομένων και πτήσεων σε χαμηλό ύψος άνωθεν κατοικημένων ελληνικών νησιών. Πρακτική την οποία η Ελλάδα καταδικάζει και καταγγέλλει συστηματικά, τόσο διμερώς όσο και στα αρμόδια διεθνή όργανα» ανέφερε ακόμη το ΥΠΕΞ. 

Τέλος, το υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την τουρκική ηγεσία «να αντιληφθεί ότι το διεθνές δίκαιο πρέπει να γίνεται σεβαστό από όλους και στο σύνολό του», επισημαίνοντας ότι «η επιλεκτική εφαρμογή των προνοιών του δεν εκθέτει παρά μόνον την ίδια την Τουρκία, ενώ παράλληλα υπονομεύει την περιφερειακή ασφάλεια και τη σταθερότητα». Ως προς το Αιγαίο ειδικότερα, επαναλάμβανε ότι «το νομικό καθεστώς του είναι σαφές και πλήρως κατοχυρωμένο από το Διεθνές Δίκαιο, χωρίς περιθώρια αμφισβήτησής του».

Τη νεά «φωτιά» μεταξύ των δύο πλευρών είχε «ανάψει» ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Ηaberturk, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως, «όταν κάπου-κάπου τα αεροσκάφη μας απογειωθούν στο Αιγαίο, βλέπετε πως απογειώνονται και τα αεροσκάφη από την Ελλάδα. Όμως όταν απογειωθούν τα αεροσκάφη της Ελλάδας και απογειώσουμε τα δικά μας, τότε λένε γιατί τα απογειώσατε».

Και συμπλήρωσε: «Τι σημαίνει, δηλαδή; Όταν εσύ απογειώνεις, τότε θα απογειωθεί και το δικό μου. Αυτή η υπόθεση δεν έχει συγχώρεση. Αν συμβεί κάτι άλλο, τι θα γίνει; Ας δέσουμε τον γάιδαρό μας σε γερό κοντάρι και μετά έχει ο Θεός».


protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Προκαλεί εκ νέου η Άγκυρα: Αναγνωρίζουμε μόνο έξι μίλια ελληνικού εναέριου χώρου"

Εξώδικο Ενωσης Αστυνομικών Ν.Α. Αττικής κατά ΣΚΑΪ για τη βράβευση της Άντζελας Δημητρίου

Με εξώδικο κατά του ΣΚΑΪ απάντησε η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής για το ρεπορτάζ που ανέφερε σχετικά με την βράβευση της Αντζελας Δημητρίου.
Ως γνωστόν προ ημερών, η δημοφιλής τραγουδίστρια έλαβε το βραβείο από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολική Αττικής για «το ήθος και την προσφορά της στην ελληνική μουσική σκηνή».
Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στο νυχτερινό μαγαζί «Έναστρον». Η τραγουδίστρια ανέβασε, μάλιστα, στον λογαριασμό της στο Instagram βίντεο από τη βράβευσή της και ευχαρίστησε την Ελληνική Αστυνομία.
Στο εξώδικό της η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α. Αττικής υποστηρίζει ότι «το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» της εταιρείας σας στον ως άνω αναφερόμενο τόπο και χρόνο δημιούργησε την παντελώς εσφαλμένη εντύπωση στο μέσο τηλεθεατή περί του ότι αφενός τα μέλη της Ένωσής μας παραμέλησαν τα καθήκοντά τους για να διασκεδάσου, αφετέρου ότι η εκδήλωση της Ένωσής μας έγινε αποκλειστικά και μόνο για τη βράβευση της λαϊκής τραγουδίστριας».
Οι συνδικαλιστές τονίζουν ακόμη ότι «κατά παράβαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, ο τρόπος με τον οποίο μεταδόθηκε το ρεπορτάζ σχημάτισε την εικόνα ότι ήθελε να μεμφθεί περισσότερο την Ένωσή μας και τα μέλη αυτής και ως εκ τούτου να συκοφαντήσει την Ένωσή μας και όχι να ενημερώσει με αντικειμενικότητα και πληρότητα το κοινό σχετικά με το περιεχόμενο της εκδήλωσης που αποτέλεσε αντικείμενο του ρεπορτάζ».
Αναλυτικά το εξώδικό κατά του ΣΚΑΪ της Ενωσης Αστυνομικών της Ν.Α. Αττικής:
ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ Ή ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ –ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Του Σωματείου με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ», που εδρεύει στην Γλυφάδα Αττικής (οδός Β. Ηπείρου αρ. 50), όπως νόμιμα εκπροσωπείται.
ΚΑΤΑ
Της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ. ΚΟΜ. ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ» και δ.τ. «ΣΚΑΙ ΑΕ.», με αρ. Μ.Α.Ε 59512/02/Β/05/99 και αριθμό Γ.Ε.ΜΗ. 044884407000, που εδρεύει στο Νέο Φάληρο Αττικής, επί των οδών Εθνάρχου Μακαρίου και Φαληρέως αριθμ. 2, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.
********
1.Η Ένωσή μας ως εκ του καταστατικού της είναι ένα συνδικαλιστικό όργανο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, μέλη του οποίου είναι εν ενεργεία αστυνομικοί οι οποίοι υπηρετούν σε Τμήματα Ασφαλείας ή σε Αστυνομικά Τμήματα της Νοτιοανατολικής Αττικής. Όλες οι ενέργειες και εκδηλώσεις που πραγματοποιεί δεν αποφέρουν στην Ένωση κανένα οικονομικό ή άλλου είδους όφελος, αλλά αποσκοπούν στη μελέτη, την προστασία, τη βελτίωση και την προαγωγή των οικονομικών, κοινωνικών, ασφαλιστικών, εργασιακών συμφερόντων και δικαιωμάτων των μελών του, στην προάσπιση της προσωπικής ελευθερίας, της ελευθερίας της σκέψης του λόγου και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, στη βελτίωση, καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας και την ανάπτυξη του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών, αλλά και στην προαγωγή του πολιτισμού, την πολιτιστική κληρονομιά και ιστορία της χώρας μας, την τέχνη και τα γράμματα. Μέσα στα πλαίσια αυτά, η Ένωσή μας διοργανώνει εκδηλώσεις δημοσίου ενδιαφέροντος με βραβεύσεις σπουδαίων προσωπικοτήτων όπως ο Μίμης Πλέσσας και ο Πάνος Σόμπολος, ημερίδες για το σχολικό εκφοβισμό, παρουσίαση του Μνημείου Πεσόντων Αστυνομικών, ημερολόγιο του έτους 2015 με θέμα Αστυνομία και Διάσημες Πόλεις του Κόσμου και του 2016 με θέμα Αστυνομία και Παγκόσμιος Κινηματογράφος.
  1. Μέσα στα πλαίσια της λειτουργίας της και προς εκπλήρωση των σκοπών της, η Ένωσή μας με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας διοργάνωσε στις 8 Μαρτίου 2019 σε αίθουσα ψυχαγωγίας και παρεμφερών εκδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας μια εκδήλωση, σκοπός της οποίας ήταν αφενός η βράβευση γυναικών αστυνομικών, αφετέρου η βράβευση γυναικών που έχουν διακριθεί σε άλλους τομείς κυρίως κοινωνικούς, πολιτιστικούς, ενημερωτικούς κ.λπ. Έτσι λοιπόν, στη συγκεκριμένη εκδήλωση η Ένωσή μας βράβευσε γυναίκες που υπηρετούν επί χρόνια το αστυνομικό ρεπορτάζ, γυναίκες που υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ και γυναίκες πιλότους της ΕΛΑΣ, τη δημοσιογράφο Αγγελική Νικολούλη που έχει γνωστή δράση στον τομέα του αστυνομκού ρεπορτάζ, τη Ρίκα Διαλυνά και τη δημοσιογράφο Ζήνα Κουσελίνη. Επίσης, με την ευκαιρία αυτή, κρίθηκε από την Ένωσή μας, κατόπιν αιτήματος των μελών της, αναγκαίο να συμπεριληφθεί σε αυτούς που θα τιμηθούν στην εκδήλωσή μας και η γνωστή καλλιτέχνιδα του λαϊκού τραγουδιού Άτζελα Δημητρίου, για την εν γένει συνεισφορά της στο λαϊκό τραγούδι το οποίο είναι αγαπητό σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Κατά σύμπτωση, η κυρία Δημητρίου τη δεδομένη χρονική στιγμή συνεργαζόταν επαγγελματικά με την προαναφερθείσα αίθουσα εκδηλώσεων.
  2. Στο Δελτίο Ειδήσεων των 19:30 που μεταδόθηκε στις 11.03.2019 από τον τηλεοπτικό συταθμό «ΣΚΑΙ» της εταιρείας σας, περιελήφθη μεταξύ άλλων και ρεπορτάζ σχετικά με την προαναφερόμενη εκδήλωση της Ένωσής μας. Το ρεπορτάζ αυτό, το οποίο περιλάμβανε ήχο, εικόνα και σχολιασμό τόσο από το συντάκτη του όσο και από την παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων, μεταδόθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε δημιουργούσε την εντύπωση στους τηλεθεατές ότι οι αστυνομικοί της Ένωσής μας παραμέλησαν το καθήκον τους που ανάγεται στην προστασία και την ασφάλεια των πολιτών της περιοχής στην οποία υπηρετούν και προτίμησαν αντ’ αυτού να παρευρεθούν στην εκδήλωση της Ένωσής μας και να διασκεδάσουν. Η προαναφερθείσα εντύπωση δημιουργήθηκε στο μέσο τηλεθεατή αφενός λόγω του σχολιασμού του ρεπορτάζ, αφετέρου διότι κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ η εκδήλωση της ένωσής μας προβαλλόταν παράλληλα με την αναφορά σε αξιόποινες πράξεις που έχουν τελεσθεί σε ανύποπτο χρόνο στην περιοχή της Παιανίας, η οποία δευτερευόντως αναφέρεται ότι δεν ανήκει στην κατά τόπον αρμοδιότητα της Ένωσής μας. Μάλιστα κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ μεταδόθηκαν και δηλώσεις του Προέδρου της Ένωσής μας, Γεωργίου Καλλιακμάνη, σε σχέση με την προαναφερθείσα εκδήλωση της Ένωσής μας. Ωστόσο, οι δηλώσεις αυτές ειχαν αντληθεί από άλλη εκπομπή και μεταδόθηκαν αποσπασματικά, εξ αυτού του λόγου δεν «απαντούσαν» επί της ουσίας στις αιχμές που άφηνε το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού σας.
  3. Η Ένωσή μας λοιπόν πράγματι προέβη στη βράβευση της καλλιτέχνιδας Άτζελας Δημητρίου, διότι μέσα από την καλλιτεχνική της δράση έχει συμβάλει στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι. Εντούτοις, το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» της εταιρείας σας στον ως άνω αναφερόμενο τόπο και χρόνο δημιούργησε την παντελώς εσφαλμένη εντύπωση στο μέσο τηλεθεατή περί του ότι αφενός τα μέλη της Ένωσής μας παραμέλησαν τα καθήκοντά τους για να διασκεδάσου, αφετέρου ότι η εκδήλωση της Ένωσής μας έγινε αποκλειστικά και μόνο για τη βράβευση της λαϊκής τραγουδίστριας. Επομένως, το επίμαχο ρεπορτάζ που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ της εταιρείας σας ουδόλως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Τονιστέον δε ότι τόσο ο δημιουργός του ρεπορτάζ όσο και η παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων παραβίασαν τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, καθότι προέβησαν στη μετάδοση του ρεπορτάζ δίχως να ελέγξουν ενδελεχώς τα σε αυτό αναφερόμενα, ως όφειλαν, και εντέλει παραποίησαν τα γεγονότα.
Επειδή το επίμαχο ρεπορτάζ ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα και έπρεπε κατά τη δημοσιογραφική δεοντολογία ο επιληφθείς του σχετικού ρεπορτάζ να απευθυνθεί και προς την Ένωσή μας για να έχει μια πληρέστερη εικόνα για το περιεχόμενο της συγκεκριμένης εκδήλωσης και για να είναι το ρεπορτάζ πληρέστερο.
Επειδή λοιπόν, κατά παράβαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, ο τρόπος με τον οποίο μεταδόθηκε το ρεπορτάζ σχημάτισε την εικόνα ότι ήθελε να μεμφθεί περισσότερο την Ένωσή μας και τα μέλη αυτής και ως εκ τούτου να συκοφαντήσει την Ένωσή μας και όχι να ενημερώσει με αντικειμενικότητα και πληρότητα το κοινό σχετικά με το περιεχόμενο της εκδήλωσης που αποτέλεσε αντικείμενο του ρεπορτάζ.
Επειδή κατά αντικειμενική και λογική κρίση, ο χρόνος, το μέσο και ο τρόπος μετάδοσης του επίμαχου ρεπορτάζ είχαν ως αποτέλεσμα να σχηματισθεί άσχημη εικόνα, ήτοι να συκοφαντηθεί η Ένωσή μας.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας
Διαμαρτυρόμαστε για όλα όσα ανωτέρω αναφέρθηκαν που απορρέουν από το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, όπως αυτό μεταδόθηκε.
Επειδή πιστεύουμε ότι ο τηλεοπτικός σταθμός της εταιρείας σας διέπεται από αντικειμενικότητα, σας καλούμε λαμβάνοτας υπόψιν όλα τα ανωτέρω να αποκαταστήσετε τα πράγματα και το περιεχόμενο της εκδήλωσης με το αληθινό αυτής περιεχόμενο με ανάλογο τηλεοπτικό ρεπορτάζ, το οποίο σύμφωνα με τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας θα πρέπει να προβληθεί στο Δελτίο Ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΙ» της εταιρείας σας, ώστε να αρθεί κάθε υπόνοια και σκέψη που οδήγησε, όπως αναφέρθηκε, στη συκοφάντηση της Ένωσής μας. Πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθείτε στο αίτημά μας προς αποφυγήν κάθε περαιτέρω ενέργειας της Ένωσής μας.
Με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς αυτόν που απευθύνεται για να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες και να την αντιγράψει ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.
Αθήνα, 15.03.2019
Η Ένωση δια της πληρεξουσίας δικηγόρου της
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξώδικο Ενωσης Αστυνομικών Ν.Α. Αττικής κατά ΣΚΑΪ για τη βράβευση της Άντζελας Δημητρίου"

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 9,2% της ΝΔ -Αντίθετοι 7 στους 10 με το άνοιγμα Τσίπρα στην Κεντροαριστερά

Ενα παγιωμένο προβάδισμα, άνω των 9 μονάδων, εμφανίζεται να σχηματίζει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα πανελλαδική δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Interview για λογαριασμό της εφημερίδα Politik. 
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 31,5%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να φθάνει το 22,3% (διαφορά 9,2%). 
Την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Χρυσή Αυγή με 7,4%, ενώ ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,1% και το ΚΚΕ με 5%. 
Ο πίνακας με την πρόθεση ψήφου / Πηγή: Politik/politik.grΟ πίνακας με την πρόθεση ψήφου / Πηγή: Politik/politik.gr
Εκτός Βουλής ΑΝΕΛ, Ενωση Κεντρώων και Ποτάμι
Από τα ευρήματα της δημοσκόπησης προκύπτει ότι εκτός Βουλής μένων Ενωση Κεντρώων με 2,4%, η Ελληνική Λύση με 2,4%, οι  ΑΝΕΛ με 1,4%, το Ποτάμι 1,3%, η ΛΑΕ 1,3%, η Πλεύση Ελευθερίας 1,3%, η Δημιουργία Ξανά 1%.
Να σημειωθεί ότι στην ερώτηση για την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος το 66% θεωρεί ότι η ΝΔ θα είναι η μεγάλη νικήτρια και το 15% προβλέπει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει πρώτη δύναμη. 
Πηγή: Politik/politik.grΠηγή: Politik/politik.gr
7 στους 10 βλέπουν αρνητικά το άνοιγμα Τσίπρα στην Κεντροαριστερά 
Στη δημοσκόπηση που δημοσιεύει το politik.gr προκύπτουν περαιτέρω ενδιαφέροντα στοιχεία όπως η άποψη των ψηφοφόρων για την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να σχηματίσει προοδευτικό μέτωπο με δυνάμεις της Κεντροαριστεράς. 
Οι ερωτηθέντες απάντησαν σε ποσοστό 69% ότι βλέπουν αρνητικά τον εν λόγω σχεδιασμό του πρωθυπουργού, με το 22% να αντιμετωπίζει θετικά το ενδεχόμενο της σύγκλισης του ΣΥΡΙΖΑ με κεντρώες δυνάμεις. 
Πηγή: Politik/politik.grΠηγή: Politik/politik.gr
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης 
Στην ερώτηση περί του ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός εκ των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη, οι μετέχοντες στη δημοσκόπηση ανέδειξαν πρώτο τον πρόεδρο της ΝΔ με ποσοστό 37%. 
Ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει την υποστήριξη του 20% των ερωτηθέντων, με τον «Κανένα» (εκ των δυο) να ανέρχεται στην πρώτη θέση, με ποσοστό 42%. 
Πηγή: Politik/politik.grΠηγή: Politik/politik.gr
Η επόμενη μέρα των εκλογών για το ΚΙΝΑΛ
Ενδιαφέρουσες είναι και οι απαντήσεις που δόθηκαν στο ερώτημα «με ποιο κόμμα θα προτιμούσατε να συνεργαστεί το ΚΙΝΑΛ μετά τις εκλογές». 
Το 49% των ερωτηθέντων απάντησε «Με κανέναν», το 24% «Με τη ΝΔ» και μόλις το 12% «Με τον ΣΥΡΙΖΑ». 
Στο ίδιο ερώτημα ένα ποσοστό της τάξης του 15% αρνήθηκε να απαντήσει. 
Πηγή: Politik/politik.grΠηγή: Politik/politik.gr
Ο Προκόπης Παυλόπουλος μπροστά για ΠτΔ
Στη δημοσκόπηση της Interview για την εφημερίδα Politik περιλαμβάνεται και ερώτηση για το «ποιον θα προτιμούσατε για επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας», θέτοντας τις επιλογές Προκόπης Παυλόπουλος, Κώστας Καραμανλής και Ευάγγελος Βενιζέλος. 
Το 25% απάντησε ότι προτιμά τον κ. Παυλόπουλο, το 24% τον Κώστα Καραμανλή και το 11% τον Ευάγγελο Βενιζέλο. 
Και σε αυτή την κατηγορία ο «Κανένας» (εκ των τριών) αναδεικνύεται πρώτος με 29%. 
Πηγή: Politik/politik.grΠηγή: Politik/politik.gr
Πηγή: Politik/politik.grΠηγή: Politik/politik.gr
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 9,2% της ΝΔ -Αντίθετοι 7 στους 10 με το άνοιγμα Τσίπρα στην Κεντροαριστερά "

Μεγάλο συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών στην Πτολεμαΐδα (φωτό)

Μεγάλο συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών και του "πραξικοπήματος" της κυβέρνησης με την ανοχή της αντιπολίτευσης ενάντια στη λαϊκή εντολή , διοργανώνει αυτή την Κυριακή 17/3 στις 18:00, Ακομμάτιστη Πατριωτική Επιτροπή στην Κεντρική Πλατειά της Πτολεμαΐδας .

Παίρνοντας τη σκυτάλη από την Πατριωτική Νεολαία Κατερίνης, οι διοργανωτές καταγγέλουν τις φασιστικές ενέργειες των κυβερνώντων που καταπατώντας το Σύνταγμα και τους Νόμους και παρα την αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού, προχώρησαν στη σύναψη μιας παράνομης συμφωνίας που οδηγεί σε εθνικό όλεθρο την πατρίδα μας!

Στη γη του Πτολεμαίου, στρατηγού του Μέγα Αλέξανδρου, θα φτάσουν πατριώτες και φορείς κινημάτων από όλη την Ελλάδα με σύνθημα κεντρικό «μόνο η υπογραφή του λαού θα μετρήσει».

Επικεφαλής Πατριωτικής Επιτροπής Πτολεμαΐδας : Νικηφόρος Παπαδόπουλος

Ομιλητές:

Γεωργία Μπιτάκου επικεφαλής Πατριωτικού Κινήματος ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΕΛΛΑΣ
Μαριάννα Γεωργιάδου επικεφαλής Πατριωτικής Νεολαιάς Κατερίνης
Σωκράτης Σιδηρόπουλος Ποντιακός Σύλλογος Πολυδενδρίου Λαγκαδά



pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλο συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών στην Πτολεμαΐδα (φωτό)"

Γιάννης Δέδες: Προσπάθεια ετών η ένταξη της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού στο ΕΣΥ

Ο βουλευτής Αττικής Γιάννης Δέδες προτού ακόμη εκλεγεί στο αξίωμα και συγκεκριμένα από το 2012 κατέβαλε προσπάθειες για την ένταξη της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η προσπάθειά του αυτή εντάθηκε ακόμη περισσότερο μετά την εκλογή του ως βουλευτής το 2015.

Η Πολυκλινική μέχρι πρόσφατα ανήκε στην ΑΕΜΥ και τούτο ήταν ο λόγος που χρειάστηκε μεγάλο χρονικό διάστημα για την αλλαγή του καθεστώτος λειτουργίας, καθώς απαιτήθηκε να ξεπεραστούν πολλά γραφειοκρατικά εμπόδια και νομικά κωλύματα ώστε να γίνει πραγματικότητα η ένταξη της Πολυκλινικής στο ΕΣΥ.

Οι προσπάθειες, η επιμονή και η προσήλωση είχαν αίσιο τέλος, καθώς πρόσφατα υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για την μεταφορά της Πολυκλινικής και την ένταξη της στο σύστημα εφημεριών του ΕΣΥ ως Ιατρικό Κέντρο Αστικού Τύπου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι κάτοικοι των Αχαρνών θα έχουν στο εξής πλήρη κάλυψη σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και θα απευθύνονται για εξετάσεις και ιατρικές γνωματεύσεις στην Πολυκλινική μόνο με τον ΑΜΚΑ τους και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Την Τρίτη 19 Μαρτίου στις 12.30 μμ θα γίνουν τα εγκαίνια παράδοσης της Πολυκλινικής στο ΕΣΥ ρίχνοντας αυλαία σε μια πολυετή προσπάθεια και ολοκληρώνοντας ένα στόχο που αποτελεί και πάγια πολιτική της Αριστεράς. Και ο στόχος δεν είναι μόνο η Δημόσια και Δωρεάν Υγεία, αλλά και ο συνεχής αγώνας για την αναβάθμιση και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον ασθενή και τις ανάγκες του.

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΕΔΕΣ

Διαβάστε Περισσότερα » "Γιάννης Δέδες: Προσπάθεια ετών η ένταξη της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού στο ΕΣΥ"

Ο «λογαριασμός» από τον νέο τρόπο τιμολόγησης φαρμάκων

Στα 1.774 προσδιορίζει ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, τα σκευάσματα στα οποία αναμένεται η τιμή να αυξηθεί μέχρι 10% με βάση τη νέα μέθοδο τιμολόγησης και στα οποία οι ασθενείς καταβάλλουν συμμετοχή 10% ή 25%. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, από τους 5.503 κωδικούς φαρμάκων που εμφανίζουν πωλήσεις στη χώρα, οι 4.845 αφορούν φάρμακα που διακινούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία. Από αυτούς τους 4.845 κωδικούς που οι πολίτες συμμετέχουν στο κόστος (με 10% ή 25%) οι 1.802 εμφανίζουν μείωση τιμής και οι 1.774 κωδικοί αύξηση. Αυτό αφορά στην πλειονότητά τους φάρμακα με λιανική τιμή από 10 μέχρι 50 ευρώ.

Όπως αναφέρει ο υπουργός, το νέο σύστημα τιμολόγησης θα επιφέρει περισσότερες μειώσεις και λιγότερες αυξήσεις στα φάρμακα που ο πολίτης αγοράζει από τα ιδιωτικά φαρμακεία και συμβάλλει με τη συμμετοχή του στη δαπάνη. Επίσης θα περιορίσει τη διαφορά λιανικής - ασφαλιστικής τιμής, η οποία επιβαρύνει τον ασθενή. Είναι γνωστό ότι η μείωση των λιανικών τιμών όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε πάντα ως αποτέλεσμα την αντίστοιχη μείωση της συμμετοχής του πολίτη στο κόστος, γιατί λόγω του αλγόριθμου αποζημίωσης συχνά αυξανόταν η διαφορά λιανικής - ασφαλιστικής τιμής. Από τα 624 εκατ. ευρώ που ήταν για το 2018 η θεσμοθετημένη συμμετοχή του ασθενούς στη φαρμακευτική δαπάνη, μόνο τα 364 εκατ. αντιστοιχούν στο ποσοστό συμμετοχής επί της τιμής (10% ή 25%) και τα 260 εκατ. ευρώ στη διαφορά λιανικής - ασφαλιστικής τιμής.

Η διαπραγμάτευση

Αξίζει εδώ να σημειωθεί επίσης ότι, με βάση τις αναφορές του υπουργού Υγείας στην πρόσφατη συνεδρίαση της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη χάραξη μακροπρόθεσμης εθνικής στρατηγικής για το φάρμακο, μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία η οποία αναμένεται να θεσμοθετηθεί αφορά τη σχέση διαπραγμάτευσης και αποζημίωσης. Όπως εξηγεί ο υπουργός Υγείας, επειδή η τιμή αποζημίωσης που θα προκύπτει από τη διαπραγμάτευση θα είναι εμπιστευτική, σε όσα φάρμακα ολοκληρώνουν τη διαδικασία, η συμμετοχή του ασθενούς θα μειώνεται στο μισό ή περίπου σ’ αυτό.

Με βάση τη λογική, αυτό θα συμβαίνει, καθώς αν ο ασφαλισμένος πλήρωνε συμμετοχή επί της τιμής που θα είχε προκύψει από τη διαπραγμάτευση τότε η τιμή θα μπορούσε εύκολα να προσδιοριστεί. Από την άλλη αν ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει σε τιμή πολύ χαμηλότερη από την τιμή του Δελτίου, τότε θα ήταν άδικο για τον ασφαλισμένο να πληρώνει επί της συγκεκριμένης αναγραφόμενης τιμής, καθώς το 10% ή 25% στην τιμή «καταλόγου», σε απόλυτο ποσό, αποτελεί υψηλότερο ποσοστό επί της νέας τιμής αποζημίωσης.

Παράλληλα το υπουργείο έχει δρομολογήσει από τον Σεπτέμβριο του 2018 την εξίσωση λιανικής - ασφαλιστικής τιμής για τα γενόσημα και τη μηδενική συμμετοχή όταν ο ασθενής έχει χρόνιο νόσημα (π.χ. σακχαρώδη διαβήτη) και θεραπεύεται με γενόσημο. Είναι μια παρέμβαση που έχει μειώσει την επιβάρυνση των πολιτών κατά 40 εκατ. ευρώ. Ακόμα, η κατάργηση του ορίου των 3 φαρμάκων ανά συνταγή από τον Οκτώβριο του 2018 φέρνει μια εξοικονόμηση για τους ασφαλισμένους περί τα 15-20 εκατομμύρια τον χρόνο στη δαπάνη του 1 ευρώ/συνταγή που πληρώνει ο πολίτης.

ΠΕΦ

Πάντως η βιομηχανία δείχνει ανήσυχη σχετικά με τις νέες τιμολογήσεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση της γενικής διευθύντριας της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Φαίης Κοσμοπούλου, ενώ οι μέγιστες μειώσεις για τα φάρμακα αναφοράς προβλέπεται να είναι έως 10%, οι μειώσεις σε αρκετά γενόσημα φάρμακα θα ξεπερνούν ακόμη και το 30%. Αυτό, σύμφωνα με την ΠΕΦ, συνιστά διακριτική μεταχείριση εις βάρος των γενοσήμων φαρμάκων.

Το γεγονός αυτό, σημειώνει η κ. Κοσμοπούλου, σε συνδυασμό με το υπέρογκο clawback που πληρώνουν οι ελληνικές εταιρείες φαρμάκων, αποτελεί ένα καταστροφικό σενάριο. Κατά συνέπεια, με τη νομοτεχνική βελτίωση της συγκεκριμένης τροπολογίας και τη μείωση των γενοσήμων στο 75% των τιμών των φαρμάκων αναφοράς κι όχι στο 65%, δεν τίθεται κανένα θέμα ευνοϊκής ρύθμισης.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο «λογαριασμός» από τον νέο τρόπο τιμολόγησης φαρμάκων"

Νέες κατηγορίες θα εξαιρούνται για «χτίσιμο» του αφορολόγητου μέσω POS

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου υπέγραψε σήμερα υπουργική απόφαση, με την οποία προστίθενται άλλες δύο κατηγορίες στους φορολογούμενους που εξαιρούνται από την υποχρέωση χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής για το χτίσιμο του αφορολόγητου ορίου.

Πρόκειται για τις εξής κατηγορίες:


  • Πολίτες των οποίων το ετήσιο πραγματικό εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ και το ετήσιο τεκμαρτό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 9.500 ευρώ, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι περιστασιακά απασχολούμενοι.
  • Υπήκοοι τρίτων χωρών που αιτούνται ή/και λαμβάνουν διεθνή προστασία από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες κατηγορίες θα εξαιρούνται για «χτίσιμο» του αφορολόγητου μέσω POS"

Νέο αιχμηρό σκίτσο του Αρκά για τα ελληνικά του Τσίπρα

Ένα νέο σκίτσο για τον πρωθυπουργό ανάρτησε νωρίτερα στην ιστοσελίδα του στο facebook o Αρκάς. 

Το σκίτσο, αν και δεν αναφέρεται στα «παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού», παραπέμπει ουσιαστικά στον Αλέξη Τσίπρα και στα γλωσσικά του... ατοπήματα.

Δείτε την ανάρτησή του


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο αιχμηρό σκίτσο του Αρκά για τα ελληνικά του Τσίπρα"

Aπάντησε ο αλεξιπτωτιστής για το «Μακεδονία ξακουστή»: Δεν ντρόπιασα κανέναν

Τη δική του απάντηση δίνει μέσω μακροσκελούς ανάρτησης στο Facebook, ο αλεξιπτωτιστής, ο οποίος τράβηξε σε βίντεο τη στιγμή που πραγματοποιεί άλμα από στρατιωτικό ελικόπτερο, τραγουδώντας το «Μακεδονία Ξακουστή».
Ο λόγος για τον Εμμανουήλ Μπούχλη, ο οποίος δηλώνει πως σέβεται και τιμά τις Ένοπλες Δυνάμεις, τους αξιωματικούς και εκπαιδευτές του και πως με την πράξη του δεν ατίμωσε και δεν ντρόπιασε κανέναν.
«Αισθάνομαι βαθιά μέσα στο μυαλό και την καρδιά μου, ότι δεν ατίμωσα τίποτε, δεν ντρόπιασα κανέναν, δεν απειλήθηκε ουδείς, δεν στεναχώρεσα έστω και έναν Έλληνα ένστολο ή μη. Η πράξη μου που τόσο έχει συζητηθεί, αφορούσε όλα όσα το ηθικό μου, η περηφάνια μου, η αφοσίωση μου και το σθένος, το ηθικό μου ανάστημα μου υπαγόρευσαν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, όπως γράφει, έχει ήδη λάβει το πτυχίο του, καθώς και την Πουλάδα, το σήμα των Αλεξιπτωτιστών.
«Αποδέχομαι την όποια τιμωρία από τους ανωτέρους μου, την όποια απόφαση τους και είμαι στη διάθεση της πατρίδας μου για ότι μου αιτηθεί. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όσους αντιλαμβάνονται και επισημαίνουν πως η αγάπη για την πατρίδα την ιστορία και τις θυσίες των προγόνων μας, δεν έχει καμία σχέση ούτε με φασισμό ούτε με ακραίες ιδεολογικές κατευθύνσεις», ξεκαθαρίζει ο νεαρός αλεξιπτωτιστής.
Υπενθυμίζεται, ότι διατάχθηκε Απλή Διοικητική Εξέταση από τη Διοίκηση της Σχολής «για  τη διερεύνηση των συνθηκών, που άπτονται αποκλειστικά και μόνο, στην παραβίαση των κανόνων ασφαλείας», σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΣ.
Από την πλευρά του, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναφέρει:
«Ουδέποτε έχει απαγορευθεί ή έχει τεθεί θέμα απαγόρευσης ανάκρουσης του εμβατηρίου «Μακεδονία Ξακουστή» από τις στρατιωτικές μουσικές των Ενόπλων Δυνάμεων και εξακολουθούν να ισχύουν όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα».
Δείτε αναλυτικά:

Διαβάστε Περισσότερα » "Aπάντησε ο αλεξιπτωτιστής για το «Μακεδονία ξακουστή»: Δεν ντρόπιασα κανέναν"

Λύση στο θέμα με τις Ευρωεκλογές: Πότε θα ψηφίσουν οι Έλληνες που ζουν στη Μ. Βρετανία

Οι Έλληνες εκλογείς που διαμένουν μόνιμα (ή θα βρίσκονται) στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα μπορούν να ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές, το Σάββατο 25 Μαϊου 2019, στην πρεσβεία της Ελλάδας (1a Holland Park, W11 3TP), όπου θα λειτουργήσει εκλογικό τμήμα για το Ηνωμένο Βασίλειο, ανεξάρτητα από τον τελικό χρόνο αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ, σύμφωνα με απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών και Εξωτερικών.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι η εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους από σήμερα έως και τις 10 Απριλίου, με αίτηση που θα συμπληρώνεται μόνο μέσω του διαδικτυακού τόπου του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr), από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο και θα εκτυπώνεται σε τρία αντίγραφα.

Ο εκλογέας μπορεί στη συνέχεια, ανάλογα με τον τόπο διαμονής του, να καταθέτει τα τρία αντίγραφα στο προξενικό γραφείο Λονδίνου ή στα άμισθα προξενεία Εδιμβούργου, Γλασκώβης, Γιβραλτάρ, Leeds, Birmingham και Belfast, μαζί με φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας ή της σελίδας του διαβατηρίου στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία του.

Η κατάθεση των αιτήσεων στην προξενική αρχή μπορεί να γίνεται και από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο ή και ταχυδρομικώς, σε περίπτωση που συντρέχει σοβαρός λόγος.

Νωρίτερα, η ΝΔ είχε καλέσει την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τη δυνατότητα των Ελλήνων που κατοικούν στη Μεγάλη Βρετανία να ψηφίσουν στις προσεχείς ευρωεκλογές.

Μέχρι σήμερα, δεν είχε δοθεί η δυνατότητα στους 70 χιλιάδες Έλληνες που κατοικούν στη Μ. Βρετανία να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και να ασκήσουν το δικαίωμα που έχουν ως κάτοικοι κράτους μέλους της ΕΕ να ψηφίσουν στον τόπο κατοικίας τους.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Λύση στο θέμα με τις Ευρωεκλογές: Πότε θα ψηφίσουν οι Έλληνες που ζουν στη Μ. Βρετανία"

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας

Επίθεση κατά της Ελλάδος για τους χειρισμούς της στο ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Απαντώντας σε δημοσιογραφικό ερώτημα στο πλαίσιο του 54ου Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ-Τουρκίας, ο κ. Τσαβούσογλου κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «δεν αναγνωρίζει τα θρησκευτικά δικαιώματα στην Ελλάδα και τη μουσουλμανική κοινότητα».

«Μου είπατε ότι εκπροσωπείτε ελληνικό μέσο ενημέρωσης. Ελπίζω ότι θα αναδείξετε τις ίδιες ανησυχίες και για την Ελλάδα. Η Ελλάδα προς το παρόν δεν ελέγχεται και δεν επιτηρείται από την ΕΕ. Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τα θρησκευτικά δικαιώματα στην Ελλάδα και την μουσουλμανική κοινότητα», ανέφερε ο Τσαβούσογλου.

Παράλληλα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ σημείωσε ότι «υπάρχουν τρεις αποφάσεις του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που δεν εφαρμόζονται από την Ελλάδα. Οι Τούρκοι στην Ελλάδα δυστυχώς δεν μπορούν να χρησιμοποιούν την τουρκική τους ονομασία παρότι υπάρχουν αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προς αυτό». Μάλιστα, ο Τσαβούσογλου ανέφερε ότι η Τουρκία αναγνωρίζει τα δικαιώματα όλων των μειονοτήτων. «Δεν προσπαθούμε να πείσουμε κανέναν για αυτό, αλλά το κάνουμε λόγω των δικών μας αξιών», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις μάλιστα του Τσαβούσογλου έρχονται μετά το ψήφισμα-κόλαφος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που ζήτησε την αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία.

Μογκερίνι: Πλήρης η αλληλεγγύη της ΕΕ στην Κύπρο για την ΑΟΖ

Από την πλευρά της, η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Φεντερίκα Μογκερίνι εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη της ΕΕ στην Κύπρο για τις προγραμματισμένες δραστηριότητες γεώτρησης στην ΑΟΖ της Κύπρου, μετά και τις τουρκικές προκλήσεις.

Η Μογκερίνι ανέφερε ότι κατά τη διάσκεψη, που μετείχε και ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν, συζητήθηκαν οι προοπτικές ενδεχόμενης επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού. Όπως είπε, η ΕΕ είναι έτοιμη και διαθέσιμη να υποβοηθήσει την διαδικασία, όταν ο ΟΗΕ κρίνει πως μπορεί να ξεκινήσει εκ νέου.

«Επαναλάβαμε τη θέση μας σχετικά με τις σχέσεις καλής γειτονίας, υπενθυμίζοντας τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Μαρτίου 2018 σχετικά με την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και υπογραμμίσαμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε πλήρη αλληλεγγύη με την Κύπρο όσον αφορά τις πρόσφατες δηλώσεις από την Τουρκία σε σχέση με τις προγραμματισμένες δραστηριότητες γεώτρησης στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου», ανέφερε.

Σύμφωνα με το Συμβούλιο, «η ΕΕ επανέλαβε επίσης τη θέση της για τις σχέσεις καλής γειτονίας, υπενθυμίζοντας τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Μαρτίου του 2018 για την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία της για τις πρόσφατες δηλώσεις της Τουρκίας σχετικά με τις προγραμματισμένες δραστηριότητές της στον τομέα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνη».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας"

Τουλουπάκη: Αναληθές και συκοφαντικό το ρεπορτάζ για το ακίνητό μου στο Κουκάκι -Εξώδικο στον ΣΚΑΪ

Εξώδικο στον ΣΚΑΪ για τις αναφορές σε ακίνητό της στο κέντρο της Αθήνας απέστειλε η Ελένη Τουλουπάκη.

Η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ζητά «άμεση επανόρθωση» του «απολύτως αναληθούς και άκρως συκοφαντικού» ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού σχετικά με την οικία της και το ακριβές φορολογικό καθεστώς απόκτησης του ακινήτου, ζητά με εξώδικο της προς τον τηλεοπτικό σταθμό και τον δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου που παρουσίασε το θέμα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο εξώδικο η εισαγγελική λειτουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει πως το μοναδικό ακίνητο που κατέχει είναι ένα ενυπόθηκο διαμέρισμα στο Κουκάκι για το οποίο δήλωσε το πλήρες τίμημα αγοράς του τόσο στη φορολογική της δήλωση όσο και στη δήλωση Πόθεν Έσχες.

Φέρεται επίσης να τονίζει πως για την αγορά του εν λόγω ακινήτου καταβλήθηκε το σύνολο της πραγματικής του αξίας και σύμφωνα με την τότε ισχύουσα νομοθεσία η οποία προέβλεπε πλήρη απαλλαγή από την καταβολή φόρου μεταβίβασης για ακίνητο πρώτης κατοικίας με εμβαδό μικρότερο από 200 τ.μ. (Ν3634/2008 αρ. 3). Επομένως σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό δεν ήταν εκ του νόμου, υπόχρεη σε καταβολή φόρου μεταβίβασης ακινήτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο εξώδικο της εισαγγελέα, διατυπώνεται προβληματισμός ως προς τη σκοπιμότητα δημοσιοποίησης «αφιλτράριστης δημοσίευσης» και «αδιασταύρωτου ρεπορτάζ» σε βάρος της, με δεδομένη τη νευραλγική θέση την οποία υπηρετεί. Τονίζει δε, πως δεν έγινε καμία επικοινωνία μαζί της ώστε να ζητηθούν διευκρινίσεις και να εξακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών.

Με το εξώδικο η κ. Τουλουπάκη φέρεται να ζητά την άμεση επανόρθωση του ρεπορτάζ από τον ΣΚΑΪ κατά τη διάρκεια του σημερινού κεντρικού δελτίου ειδήσεων καθώς και δημόσια δήλωση συγγνώμης για όσα συκοφαντικά και ψευδή εμφανίστηκαν σε βάρος της, με την απειλή σε περίπτωση μη συμμόρφωσης να προβεί σε όλες τις νόμιμες δικαστικές ενέργειες σε βάρος του σταθμού.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουλουπάκη: Αναληθές και συκοφαντικό το ρεπορτάζ για το ακίνητό μου στο Κουκάκι -Εξώδικο στον ΣΚΑΪ "

Γεννηματά: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει στον προοδευτικό χώρο

Με κλειστές πόρτες απαντά το Κίνημα Αλλαγής στα ανοίγματα του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση προοδευτικού μετώπου. Μιλώντας στο «Kontra» η Φώφη Γεννηματά δήλωσε ότι δε θεωρεί το κυβερνών κόμμα μέρος του προδευτικού χώρου.

Μίλησε για κοροϊδία και εξέφρασε την αισιοδοξία της για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ολόκληρη η συνέντευξη της Φώφης Γεννηματά στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra»:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να προέρχεται από την προοδευτική παράταξη

Επιμένω ότι θα πρέπει να ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να προέρχεται από την προοδευτική παράταξη, πρέπει να είναι ένας άνθρωπος που να μπορεί να ενώνει τον ελληνικό λαό τον οποίο δίχασε δυστυχώς ξανά μετά από πάρα πολλά χρόνια ο κ. Τσίπρας με τους χειρισμούς του, ιδιαίτερα στα εθνικά ζητήματα και είδα μέσα από την ψηφοφορία, από τ’ αποτελέσματα αυτής της ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι έδρασε πάλι η καραμανλική συνιστώσα, η οποία όπως φαίνεται είναι εξαιρετικά ισχυρή μέσα στην κυβέρνηση. Είναι φανερό, αποτυπώνεται στις ψήφους που πήρε το συγκεκριμένο άρθρο. Εμείς είχαμε δώσει μια κατεύθυνση, επιμέναμε ότι καμία διάταξη δεν πρέπει να περάσει με 180, διότι θα πρέπει η επόμενη Βουλή, η οποία θα έχει και πάρα πολύ νωπή λαϊκή εντολή, θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα με συνεννόηση, με συναίνεση, με ευρύτατη πλειοψηφία πια και με νωπή τη λαϊκή εντολή, να διαμορφώσει το περιεχόμενο των διατάξεων και να ολοκληρώσει την αναθεώρηση. Εδώ φαίνεται ότι τώρα που μπορούν, η καραμανλική συνιστώσα επεδίωξε να βάλει τη σφραγίδα της. Είναι ισχυρότατη, οδήγησε και βοήθησε να φτάσει ο κ. Τσίπρας στην εξουσία και τον κρατά στην εξουσία και τώρα ακόμα. Τη δεδηλωμένη ξέρετε ότι εξακολουθεί και την έχει ο κ. Τσίπρας, ακριβώς χάρις σε ακροδεξιούς, δεξιούς και κάποιους γυρολόγους.

Δεν ανέχεται ο ελληνικός λαός την προσπάθεια κοροϊδίας.

Πιστεύω ότι όλες αυτές τις διεργασίες και όλα αυτά τα σχέδια, θα μείνουν σχέδια γιατί θα τους τα χαλάσει ο ελληνικός λαός. Δεν ανέχεται ο ελληνικός λαός την προσπάθεια κοροϊδίας. Και είναι προφανές εδώ, το τί γίνεται και το τί επιχειρούν. Με το πρόσωπο των δήθεν αριστερών, το προσωπείο της Κεντροαριστεράς και τη στήριξη της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς, οι συντηρητικές πολιτικές και οι περικοπές και τα αντιλαϊκά μέτρα πολύ καλά κρατούν. Δεν τα σηκώνει αυτά ο ελληνικός λαός, θα πάρουν απάντηση και θα τους τα χαλάσουν όλα τα σχέδια, εγώ είμαι εξαιρετικά αισιόδοξη.

Η Νέα Δεξιά του ΣΥΡΙΖΑ

Αυτό κατάφερε να φτιάξει ο κ. Τσίπρας με τη διακυβέρνησή του. Διότι τώρα πια, κρίνεται και θα κριθεί στις εκλογές που έρχονται για τα έργα και τις ημέρες του. Και τα έργα και οι ημέρες χαρακτηρίζονται από άκρως συντηρητικές πολιτικές. Πολύ εύκολα θα μπορούσε να τις έχει εφαρμόσει ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος νομίζω ότι τρίβει τα χέρια του και περιμένει να τον δει να τις ολοκληρώνει όλες. Και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για την οικονομία και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για τα εθνικά θέματα, για να έρθει στη συνέχεια, έτσι ελπίζει, να καθίσει στην καρέκλα να συνεχίσει να διαχειρίζεται αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Δεν περνάει η πρόταση για εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό που θα αλλοίωνε το πολίτευμα.

Η δική μας πρόταση δε μπορούσε να μπει σε ψηφοφορία, δεν είχαμε τον απαιτούμενο αριθμό. Σε κάθε περίπτωση εμείς έχουμε πάρει μια ξεκάθαρη θέση, ότι θα έπρεπε ν’ αποδεσμευτεί το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα.

Αυτή η διάταξη λοιπόν, αυτή η λογική περνάει και προχωράει, δεν προχωράει η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό που πραγματικά αλλοιώνει το πολίτευμα και οδηγεί τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε μια προεκλογική καμπάνια, όπως αυτές που γνωρίζουμε. Και από κει που θα πρέπει να είναι ένα πρόσωπο που θα ενώνει, θα είναι στην πραγματικότητα ένα πρόσωπο που θα διχάζει βαθιά και που τελικά θα οδηγεί σε εκλογές. Διότι όπως αντιλαμβάνεστε, εάν περνούσε αυτή η διάταξη και αν κάποια στιγμή υπήρχε μια τέτοια εκλογή από το λαό και εκλεγόταν ο Πρόεδρος που προτείνει η αντιπολίτευση, καμιά κυβέρνηση δε θα μπορούσε να σταθεί.

Δεν θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στον προοδευτικό χώρο.

Δεν ανήκει στον προοδευτικό χώρο διότι καμία από τις πολιτικές του δε μπορεί να χαρακτηριστεί μία προοδευτική πολιτική που ευνοεί τα συμφέροντα των πιο αδύναμων, που στηρίζει τη μεσαία τάξη. Δεν έχω δει πουθενά να υπάρχουν πατριωτικά χαρακτηριστικά, δεν έχω δει την κοινωνική δικαιοσύνη στην πράξη, με τους έμμεσους φόρους να πληρώνουν οι πιο αδύναμοι. Με την αύξηση της συμμετοχής στα φάρμακα χτυπιούνται ακριβώς οι ασθενέστεροι. Στο εσωτερικό λέει άλλα ψέματα, ισχυρίζεται ότι θα έρθει αλλά με καθυστέρηση. Τα έσοδα είναι οριακά γιατί ο κόσμος δε μπορεί να πληρώσει άλλους φόρους, δεν αντέχει να πληρώσει άλλο αυτή τη φοβερή υπερφορολόγηση που έχει επιβάλλει…

Προοδευτική πολιτική είναι να έχεις ένα σοβαρό κοινωνικό κράτος που στέκεται στο πλάι των πιο αδύναμων και τους δίνει και τις ευκαιρίες να σταθούν στα πόδια τους και να πάψουν να είναι στο περιθώριο. Δεν είναι προοδευτική πολιτική η φιλευσπλαχνία που ζούσαμε παλαιότερα από συντηρητικές δεξιές κυβερνήσεις. Και αυτό κάνει στην πραγματικότητα ο κ. Τσίπρας. Βάζει την υπερφορολόγηση, παίρνει 10 από τους πολίτες κι έρχεται και επιστρέφει κάποια στιγμή ένα από τα 10 που τους έχει πάρει και παριστάνει και τον φιλεύσπλαχνο.

Αυτό δεν είναι κοινωνική πολιτική, αυτό είναι μια βαθιά συντηρητική πολιτική που κρατάει ομήρους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, τους πιο αδύναμους και διατηρεί τις πελατειακές σχέσεις και την πελατειακή λογική που είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να χτυπήσουμε επιτέλους για να έχουμε ένα σωστό κράτος.

Περί της δήθεν φιλικής στάσης Τσίπρα απέναντι στο ΚΙΝΑΛ.

Μόνο φιλική δεν είναι η στάση απέναντι στο χώρο μας. Όλα όσα κάνει δείχνουν απλώς ότι βρίσκεται σε πανικό. Βλέπει ότι χάνει, ξέρει ότι οι εκλογές πλησιάζουν και έρχεται η ήττα του και προσπαθεί να κρατήσει όσο περισσότερες δυνάμεις μπορεί, ψάχνει να βρει πώς θα επιβιώσει την επόμενη μέρα των εκλογών. Ψάχνει λοιπόν ένα προσωπείο. Και αυτή τη φορά επέλεξε το προσωπείο της Κεντροαριστεράς. Θα κάνει λέει αντισυγκέντρωση ….

Για την καθυστέρηση στη Δίκη της Χ.Α

Εμείς έχουμε την άλλη εβδομάδα εκδήλωση για την Ακροδεξιά στο Κερατσίνι, που έχει πάρα πολύ ισχυρούς συμβολισμούς. Πείτε μου, σε ποια άλλη χώρα του κόσμου, κάποιος που έχει ομολογήσει το φόνο, βρίσκεται εκτός φυλακής. Γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ η δίκη της Χρυσής Αυγής; Γιατί καθυστέρησε επί 4 χρόνια τόσο πολύ; Δεν έβρισκαν αίθουσα, δε μπορούσαν να ξεκινήσουν, χίλια εμπόδια που δε μπόρεσε η κυβέρνηση να βοηθήσει να ξεπεραστούν. Πού ήταν η βούληση να προχωρήσουν και να τιμωρηθεί ένας άνθρωπος ο οποίος είχε ομολογήσει το φόνο του και είναι εκτός φυλακής;

Δεν έγινε ποτέ πρόταση από τον κ. Τσίπρα προς εμάς το 2015

Όχι, δε μας έκανε ποτέ την πρόταση να κυβερνήσουμε μαζί, αλλά απ’ ό,τι έμαθα εκ των υστέρων, διέδιδε και στους δημοσιογράφους αλλά και στους εταίρους μας, ότι μου πρότεινε αλλά αρνήθηκα εγώ. Έμεινα πραγματικά άφωνη όταν το άκουσα αυτό, διότι δεν έγινε ποτέ, το διαψεύδω κατηγορηματικά. Είναι απόλυτο ψέμα, δεν έγινε ποτέ και μάλιστα αν θέλετε να μιλήσουμε για τα πραγματικά περιστατικά εκείνης της εποχής, πρέπει να σας πω ότι βρεθήκαμε ένα βήμα πριν από το Grexit, βρεθήκαμε ένα βήμα πριν από την άτακτη χρεοκοπία. Βυθίστηκε η οικονομία μας από την τυχοδιωκτική πολιτική του α’ εξαμήνου του ’15 και τότε μας κάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τους πολιτικούς αρχηγούς και μας μετέφερε το μήνυμα των εταίρων. Που ήταν ότι είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε μια νέα συμφωνία με την ελληνική πολιτεία αλλά επειδή η κυβέρνηση είναι εντελώς αναξιόπιστη, θέλουν και τη σύμφωνη γνώμη των αρχηγών των υπολοίπων πολιτικών δυνάμεων του Κοινοβουλίου, για να μπορέσουν να προχωρήσουν.

Καταλαβαίνετε την τεράστια ευθύνη στην πλάτη όλων μας. Κανένας από μας δεν ήταν εύκολο να πει ότι δεν αναλαμβάνει αυτή την ευθύνη και τότε του είπαμε ότι «πρέπει ν’ αξιοποιήσεις αυτή τη στήριξη».Πέντε κόμματα και 250 περίπου Βουλευτές στήριζαν την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα για να μη βρεθεί η χώρα στην άτακτη χρεοκοπία ή στο Grexit και στα δύο μαζί μάλλον. Του ζήτησα να μην προχωρήσει σ’ εκλογές και αμέσως να σχηματίσει μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, προκειμένου να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση όλων πια ημών με τους εταίρους. Για ν’ αλλάξουμε τους πολύ δύσκολους όρους αυτής της συμφωνίας που είχε φέρει ο κ. Τσίπρας, έτσι όπως τα είχε κάνει μαντάρα, το καλοκαίρι του ’15.

Με διαβεβαίωσε ότι όλα αυτά θα τα σκεφτεί, ότι δε θα αιφνιδιάσει κανέναν. Φύγαμε για λίγες μέρες για διακοπές και μόλις φτάσαμε στο νησί, πληροφορήθηκα ότι προκηρύχθηκαν οι εκλογές. Τα υπόλοιπα τα ξέρετε.

Όταν αργότερα ρώτησα γιατί έγινε όλο αυτό, γιατί πήγε σ’ εκλογές, αφού ούτως ή άλλως ξανακυβέρνησε με τον κ. Καμένο, δηλαδή δεν έγινε τίποτα, άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς, γιατί μπήκαμε σ’ αυτή την περιπέτεια των εκλογών ξανά, με μια χώρα που βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο χάρις στους χειρισμούς του, η απάντηση ήταν ότι δε μπορούσε να προχωρήσει διότι είχε το κόμμα του εναντίον του.

Έτσι λοιπόν, πέταξε έξω από το κόμμα τους συντρόφους του που τον έκαναν Πρωθυπουργό, συνέχισε να κυβερνά με τον κ. Καμένο και την ακροδεξιά απόφυσή τους ΑΝΕΛ, οι οποίοι βέβαια εξακολουθούν και τον κρατούν στη ζωή με το δικό τους τρόπο.

Σχετικά με το κέρδος για τη χώρα από τη συνταγματική αναθεώρηση.

Δυστυχώς, θα μπορούσε να κερδίσει πάρα πολλά αν η συζήτηση είχε ξεκινήσει νωρίτερα, αν υπήρχε η συνεννόηση πράγματι γύρω από τις διατάξεις, αν γινόταν ένας σοβαρός δημόσιος διάλογος γύρω από τα θέματα αυτά, αλλά το αρνήθηκαν.

Σας θυμίζω ότι ένα χρόνο πριν είχα στείλει επιστολή στους αρχηγούς και είχα ζητήσει να προχωρήσουμε, έστω σε μια μίνιμουμ αναθεώρηση στα άρθρα που θα μπορούσαμε να βρούμε μια συμφωνία και να προχωρήσουμε τουλάχιστον σε αυτά, σ’ ένα άλλο κλίμα. Να δώσουμε κι ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό, ότι οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου μπορούν επιτέλους να συνεννοηθούν, τουλάχιστον σε ζητήματα που αφορούν τη αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και την ανάκτηση μιας σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα στον πολίτη και στους πολιτικούς.

Τότε μου γύρισαν την πλάτη, το αρνήθηκαν όλοι και το αρνήθηκαν γιατί κανένας δεν ήθελε ουσιαστικό διάλογο για τόσο καιρό για το Σύνταγμα. Όλοι βλέπουν το Σύνταγμα με μικροκομματική διάθεση, ως ένα μέσο, κάτι να κερδίσουν. Όλοι έχουν μια υστεροβουλία, δυστυχώς. Πώς θ’ αλλάξω την ατζέντα, τι θα κερδίσω από αυτό, τι θα κερδίσω την επόμενη μέρα, τι θα κερδίσω σήμερα.

Για το άρθρο 16 που αφορά στην Παιδεία

Είναι πλέον ώριμα τα πράγματα στην Ελλάδα για μη κερδοσκοπικά, μη κρατικά Πανεπιστήμια. Είναι λάθος που δεν προχωράει τώρα. Θα μπορούσαμε να φέρουμε πίσω πάρα πολλούς ανθρώπους που έχουν φύγει αυτή τη στιγμή από την Ελλάδα, θα μπορούσαμε να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο τους που φεύγουν από δω και πηγαίνουν είτε στην Κύπρο είτε οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη. Θα μπορούσαμε να προσελκύσουμε πάρα πολλά παιδιά από την ευρύτερη περιοχή και αυτό που κάνει σήμερα η Κύπρος να το κάνουμε εμείς. Δεδομένων και των αλλαγών στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσαμε να έχουμε μια εξαιρετική προοπτική τα επόμενα χρόνια και δυστυχώς, χάνεται αυτή η τόσο σημαντική ευκαιρία από απίστευτες ιδεοληψίες.

Δεν είναι τα μη κρατικά Πανεπιστήμια εναντίον του δημόσιου Πανεπιστημίου. Το δημόσιο Πανεπιστήμιο θα βελτιωνόταν, εμείς πιστεύουμε σ’ ένα ισχυρό δημόσιο Πανεπιστήμιο με ισχυρό πτυχίο, με αντίκρισμα και θα έπρεπε και τα δύο να προχωρήσουν. Να είναι πολύ υψηλού επιπέδου και να φτιάξουμε ένα όνομα στο χώρο της Ανώτατης εκπαίδευσης, που μπορούμε γιατί έχουμε επιστημονικό ανθρώπινο δυναμικό που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά.



Η ανάπτυξη αυτή τη στιγμή είναι το κλειδί

Για να σταματήσουμε να ψάχνουμε ποια κοινωνική ομάδα θα πληρώσει το μάρμαρο και πού αλλού θα γίνουν περικοπές. Αυτό είναι που δεν κατάφερε ή δε θέλησε να κάνει ο κ. Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας πήγε και συμφώνησε σε πολύ υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και επέλεξε να πετύχει το στόχο των πρωτογενών πλεονασμάτων μέσα από την υπερφορολόγηση. Γι’ αυτό έχει γονατίσει κάθε νοικοκυριό και κάθε ελληνική επιχείρηση αυτή τη στιγμή.

Έχουν ανέβει περισσότερο από ποτέ τα ληξιπρόθεσμα χρέη των ιδιωτών προς το Δημόσιο, είναι περισσότερα από ποτέ. όλα αυτά δείχνουν ότι είναι σε δύσκολη η κατάσταση η οικονομία αυτή τη στιγμή, δεν έχουν λυθεί τα προβλήματα. Η επιτροπεία είναι εδώ και είναι ακόμα πιο ισχυρή και δεν υπάρχει άλλος καιρός για χάσιμο, δε μπορούμε να προχωρήσουμε άλλο έτσι. Πρέπει ν’ αλλάξει ο στόχος για τα πρωτογενή πλεονάσματα, από το 3,5% να κατέβουμε στο 2% για να μπορέσουμε ν’ ασκήσουμε και πραγματική κοινωνική πολιτική.

Για το δημογραφικό.

Είχα στείλει επιστολή στον κ. Βούτση, το θεωρώ ένα από τα πιο σοβαρά ζητήματα. Είναι απειλή για την εθνική μας προοπτική, για την επιρροή μας στην ευρύτερη περιοχή, για την ανάπτυξη, για το Ασφαλιστικό, είναι μια βόμβα πραγματικά το δημογραφικό. Και είδαμε να έρχονται η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ, να κάνουν παζάρι στα επιδόματα. Μα δεν είναι το θέμα το επίδομα, χρειάζεται πολιτική που να έχει βάθος. Εμείς τί είπαμε: Εμείς είπαμε εντάξει, ναι, 1.000 το επίδομα τοκετού, λέει ο κ. Μητσοτάκης 2.000. Μα εμείς δε μένουμε στα 1.000 ευρώ. Δεν είναι εφάπαξ και τελείωσε. Το παιδί θέλει φροντίδα και για τα επόμενα χρόνια. Εμείς λέμε 200 ευρώ κάθε μήνα για κάθε νέο παιδί για 3 χρόνια.

Λέμε οι τρίτεκνοι να έχουν τα δικαιώματα των πολυτέκνων. Λέμε να κατέβει ο ΦΠΑ στα βρεφικά είδη στο χαμηλότερο επίπεδο γιατί κοστίζουν πάρα πολύ για τα νέα ζευγάρια, όλα αυτά τα πράγματα τα οποία είναι απολύτως απαραίτητα για τα μωρά. Λέμε στεγαστική συνδρομή στα νέα ζευγάρια. Λέμε κοινωνική επιταγή για να μπορεί κάθε παιδί να είναι στο βρεφονηπιακό σταθμό. Κι έρχονται οι άλλοι και λένε «εγώ θα δώσω τόσο επίδομα, όχι εγώ θα δώσω παραπάνω».

Εύχομαι να ενωθούν κι άλλοι μαζί μας, να δυναμώσουμε αυτή τη φωνή διότι έχουμε τεράστια υστέρηση πια στις γεννήσεις έναντι των θανάτων σε ετήσια βάση και δυστυχώς σε αυτή την εικόνα προστίθεται και το γεγονός ότι φεύγουν συνέχεια νέοι άνθρωποι και νέα ζευγάρια και εγκαθίστανται στο εξωτερικό.

Για τις βόμβες Μολότωφ

Αναφέρθηκα και από το βήμα της Βουλής σήμερα στο θέμα, γιατί αυτός ο κυνισμός μας προκαλεί όλους. Προκαλεί όλη την ελληνική κοινωνία και δεν είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνεται αυτός ο κυνισμός από στελέχη αυτής της Κυβέρνησης.

Είναι αδιανόητο να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι υπάρχουν νεκροί, ότι υπάρχουν θύματα, ότι υπάρχουν οικογένειες που θρηνούν τους ανθρώπους τους και να δικαιολογούν, να ψάχνουν να βρουν τρόπους να δικαιολογήσουν τη βία και την τρομοκρατία. Είναι απαράδεκτο, αχαρακτήριστο. Εμείς καταδικάζουμε την τρομοκρατία και τη βία με όποια έκφρασή της.

Για το Μάτι

Αυτό τον κυνισμό δεν είναι η πρώτη φορά που τον βλέπουμε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Κυβέρνησης. Θέλω να σας θυμίσω τον απίστευτο κυνισμό το βράδυ της πυρκαγιάς στο Μάτι, όταν συγκεντρώθηκε η μισή Κυβέρνηση μαζί με τον Πρωθυπουργό και ενώ γνώριζαν ήδη ότι υπήρχαν νεκροί, δεν υπήρχε καμία αναφορά, δεν ρωτήθηκαν καν όλοι αυτοί οι ανευθυνοϋπεύθυνοι που ήταν παρόντες, δεν ρωτήθηκαν από τον Πρωθυπουργό αν υπάρχουν τραυματίες, αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι, αν κινδύνεψαν άνθρωποι και γνώριζαν ότι υπήρχαν νεκροί. Είναι απίστευτη η πρόκληση στον ελληνικό λαό.

Έχω πει πολλές φορές ότι πρέπει να αναλαμβάνουν οι άνθρωποι τις ευθύνες τους και να τις αναλαμβάνουν εγκαίρως. Αλλά σε κάθε περίπτωση όταν κάποιος αρνείται την ανάληψη της ευθύνης, αναλαμβάνει ο ελληνικός λαός και τους βάζει όλους στη θέση τους, κ. Κουρή. Είμαι σίγουρη ότι θα συμβεί αυτό.

Για την ανεργία

Για να δημιουργήσεις θέσεις εργασίας πρέπει να δημιουργήσεις ανάπτυξη. Πρέπει να προσελκύσεις επενδύσεις, πρέπει να δώσεις κίνητρα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να μπορέσουν να προσλάβουν ανέργους και είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση δεν έχει καμία επιθυμία να κάνει τίποτε απ' όλα αυτά. Σας είπα ότι η επιλογή τους είναι η υπερφορολόγηση ακριβώς γιατί είναι ιδεοληπτική, σε σχέση με τις επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα, την ιδιωτική πρωτοβουλία, τις ξένες μεγάλες επενδύσεις. Έχουν μπλοκάρει τα πάντα, ακόμη και επιχειρήσεις που είχαν έρθει και είχαν επενδύσει, δεν μπορούν να προχωρήσουν, δεν παίρνουν αδειοδοτήσεις, οι μικρομεσαίοι πραγματικά στενάζουν, έχουν γονατίσει. Είναι στο στόχαστρο αυτής της Κυβέρνησης.

Εμείς τις λέμε; Εμείς λέμε για να δώσουμε κίνητρα στις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις να κάνουν προσλήψεις ανέργων που τις χρειάζονται κι εκείνοι και χρειάζονται και ευκαιρίες οι άνεργοι, για κάθε 100 € που θα πληρώνει μια επιχείρηση για ένα νεοπροσλαμβανόμενο πρώην άνεργο υπάλληλο, να απαλλάσσεται από τη φορολογία για 150.

Θεωρώ ότι είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό κίνητρο, δίνει οξυγόνο στις επιχειρήσεις γιατί χρειάζονται να αυξήσουν την παραγωγή και δίνει και ευκαιρίες να προσληφθούν άνθρωποι που αυτή τη στιγμή ζουν την ανεργία.

Θέλω να πω ότι ακόμη και αυτοί που εργάζονται, εργάζονται με μερική απασχόληση, με αμοιβές της τάξης των 300 €. Είδατε τι έγινε τις προηγούμενες ημέρες και με φαινόμενα σε ένα συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ όπου έλεγαν «πρέπει να είστε και ευχαριστημένοι γιατί τα 300 € είναι περισσότερα από το 0 που παίρνει ο άνεργος». Αυτή είναι η κατάσταση σήμερα.

Αυτή είναι η κατάσταση που έχει διαμορφώσει ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του. Γι' αυτό είπα ότι έχει φτιάξει τη νέα Δεξιά, γιατί από αυτά κρίνεται και από αυτά θα κριθεί. Λάβετε υπόψη σας στα ποσοστά της ανεργίας και πόσοι είναι οι νέοι άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα …

Για τις επενδύσεις

Ποια επιχείρηση μπορεί να είναι ανταγωνιστική, ποια επιχείρηση μπορεί να σταθεί; Ποιος θα έρθει να επενδύσει στη χώρα μας με αυτή τη φορολογία και ποιος θα έρθει να επενδύσει στη χώρα όταν υπάρχει αυτό το τοξικό κλίμα στην πολιτική ζωή του τόπου, όταν επιλέγουν τον διχασμό και την πόλωση ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία για μικροκομματικά οφέλη.

Ποιος άνθρωπος θα έρθει σε μια χώρα που βλέπει να ποινικοποιείται η πολιτική ζωή, που βλέπει ότι ακόμη και αυτοί που έχουν φέρει εδώ και έχουν κάνει επενδύσεις δεν μπορούν να προχωρήσουν τις δουλειές τους, δεν παίρνουν τις απαραίτητες άδειες. Είμαστε αποκρουστικοί για τους επενδυτές, δεν είμαστε ελκυστικοί.

. Σχετικά με το νόμο Κατσέλη

Η κα Κατσέλη σήμερα είναι στο ΣΥΡΙΖΑ και δεν κατάφερε να περάσει ένα νόμο που θα προστατεύσει την πρώτη κατοικία. Μέχρι σήμερα τουλάχιστον είναι τεράστιο το πρόβλημα και μόνο το ΠΑΣΟΚ προστάτευσε πραγματικά την πρώτη κατοικία των ανθρώπων. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει προστασία. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει, ελπίζουμε στο τέλος να υπάρξει ένας νόμος…

Εμείς εδώ και δυο χρόνια καταθέσαμε προτάσεις για το πώς θα αντιμετωπιστούν τα κόκκινα δάνεια. Διότι πρέπει και να προστατευτεί η πρώτη κατοικία των μικρών και μεσαίων δανειοληπτών που πραγματικά χτυπήθηκαν από την κρίση και δεν μπορούν να πληρώσουν και θα πρέπει να μπορέσουν οι Τράπεζες να χρηματοδοτήσουν την ελληνική οικονομία. Διότι ένα από τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αυτή τη στιγμή είναι ότι δεν μπορούν να πάρουν δάνεια από τις Τράπεζες.

Κανένας δεν ασχολήθηκε επί δυο χρόνια, καταργήθηκε η προστασία της πρώτης κατοικίας εγώ θεωρώ ότι είναι απάνθρωπο να χάνει μια οικογένεια το σπίτι της και μάλιστα άνθρωποι που πραγματικά δεν μπορούν και που χτυπήθηκαν από την κρίση και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Πρέπει να υπάρξει πλήρης προστασία της πρώτης κατοικίας.

Πρέπει να υπάρξει πάγωμα στις υποχρεώσεις των ευπαθών ομάδων. Μπορεί να υπάρξει ακόμη και μείωση του δανείου σε περιπτώσεις που υπάρχει ρύθμιση και που είναι ενήμερο το δάνειο και βεβαίως για τα επιχειρηματικά δάνεια είχαμε πει ότι πρέπει να υπάρξει ένας Οργανισμός ας τον ονομάσουμε «Bad bank» που πρέπει να είναι μέσα και το δημόσιο και οι Τράπεζες και οι ιδιώτες, για να μπορέσει να γίνει μια ανασυγκρότηση των μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων και να μπορέσουν να προχωρήσουν όσες άντεξαν μέσα στην κρίση. Τίποτε δεν προχώρησε απ' όλα αυτά.

Μας είπαν ότι είμαστε λαϊκιστές. Αυτή η συζήτηση κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στην Ευρώπη, σε αυτή την κατεύθυνση είναι οι συζητήσεις που γίνονται και πρέπει πια πριν φτάσει ο κόμπος στο χτένι να λυθούν τα ζητήματα για να προστατευτούν και οι μικρομεσαίοι και η πρώτη κατοικία, αλλά να μπορέσουν να πάρουν και δάνεια για να μπορέσει να υπάρξει πραγματικά ανάπτυξη στις ελληνικές επιχειρήσεις.

Όταν αναγκάζεσαι να κάνεις αντισυγκέντρωση, σημαίνει ότι ξέρεις πολύ καλά που είναι η συγκέντρωση, που είναι το κεντρικό μήνυμα.

Και άρα είσαι σε πανικό και ψάχνεις να δεις πως θα προκαλέσεις ζημιά για να πάρεις κάτι κι εσύ. Αυτό τα λέει όλα από μόνο του, δεν έχω να σχολιάσω τίποτε άλλο.

Πρώτα θα υπάρξει η ετυμηγορία και μετά θα φανεί πως θα κυβερνηθεί ο τόπος.

Αυτό εκεί και πέρα το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος την επόμενη μέρα, θα το πει Κανείς δεν μπορεί να πει ποια θα είναι η Κυβέρνηση μετά τις εκλογές, ερήμην του ελληνικού λαού. Πρώτα θα υπάρξει η ετυμηγορία και μετά θα φανεί πως θα κυβερνηθεί ο τόπος.

Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι χρειάζεται πολιτική ανατροπή, δηλαδή να αλλάξουν οι συσχετισμοί, να αλλάξουν τα ποσοστά των Κομμάτων. Διότι έτσι οδηγούμαστε μόνο σε νέα αδιέξοδα. ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία αυτό που προτείνουν στον ελληνικό λαό είναι πόλωση και διχασμός. Αυτό που κάνουν από την αρχή της κρίσης, που και ακρίβυνε το κόστος της προσπάθειας για τους Έλληνες και καθυστέρησε την έξοδο από την κρίση.

Άρα το δίλημμα των εκλογών είναι ένα: ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέες περιπέτειες; Και ο ελληνικός λαός πρέπει να το λάβει αυτό πολύ σοβαρά υπόψη του.

Για να κάνει αντιδεξιό μέτωπο η Κυβέρνηση, ας ξεκινήσει από την ίδια

Ας διώξει τους Δεξιούς από την Κυβέρνηση, ας ανοίξει το μέτωπο στο εσωτερικό της Κυβέρνησης και να έρθει μετά να κουβεντιάσει. Μας είπε τώρα ότι πρέπει να κάνουμε -λέει- μέτωπο εναντίον της Ακροδεξιάς και του λαϊκισμού. Πρώτον λαϊκιστές είναι οι ίδιοι. Δεύτερον οι Ακροδεξιοί εξακολουθούν να είναι στην Κυβέρνησή τους και τρίτον το μέτωπο εναντίον της Ακροδεξιάς και του λαϊκισμού στην Ευρώπη υπάρχει και εκφράζεται από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα στο οποίο εμείς ανήκουμε. Επικεφαλής των εκλογών αυτών είναι ο Φρανς Τίμερμανς, ο κ. Τσίπρας και το Κόμμα του και η Κυβέρνησή του δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με όλα αυτά.

Δεν μας χωρίζει τίποτε με τους πραγματικούς Αριστερούς, με τους αγωνιστές της Αριστεράς.

Δεν μας χωρίζει τίποτε με τους ανθρώπους που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ γιατί πίστευαν τα προηγούμενα χρόνια ότι μπορεί να είναι μια προοδευτική λύση. Και όταν θα τελειώσουμε με τον κ. Τσίπρα και την παρέα του, γιατί τελειώνει αυτή η ιστορία, εμείς είμαστε εδώ να κουβεντιάσουμε με τους πραγματικά Αριστερούς σε αυτό το Κόμμα, αυτούς που έχουν αγώνες στην πλάτη τους. είμαστε εδώ να συζητήσουμε κάτω από άλλες προϋποθέσεις μετά τις εκλογές.

Για τις αλλαγές Γαβρόγλου στο Λύκειο.

Κατ' αρχήν δεν έχουμε το επίσημο σχέδιο νόμου αυτή τη στιγμή, έχουμε ένα σχέδιο που έχει δοθεί για διάλογο με την ΟΛΜΕ. Άρα πρέπει να περιμένουμε το σχέδιο νόμου που θα έρθει στη Βουλή.

Από αυτά που είδαμε όμως στον Τύπο, αυτό που έχω να πω εγώ είναι ότι πλέον πάει να διαλύσει εντελώς το Λύκειο και να απαξιώσει το απολυτήριο του Λυκείου και αυτό χτυπάει ακριβώς εκείνα τα παιδιά, που δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ούτε μεταπτυχιακά στο εξωτερικό, ούτε να φύγουν για πρώτο πτυχίο στο εξωτερικό, που έχουν ανάγκη να μείνουν εδώ και να μπορέσουν να πάρουν ένα πτυχίο με αξία.

Δυστυχώς ισοπέδωση και στη δημόσια εκπαίδευση, αυτή είναι η αντίληψή τους σε όλα τα θέματα, ισοπέδωση προς τα κάτω και αυτό χτυπάει τους πιο αδύναμους. Ούτε αυτό είναι προοδευτική πολιτική.

Για τις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Είναι προφανές ότι το σύστημα ενώ έχει αντικειμενικότητα και την αντικειμενικότητα αυτή πρέπει να την κρατήσουμε και να τη διασφαλίσουμε γιατί νιώθει κανείς ασφαλής ότι το παιδί του εάν γράψει καλά δεν θα αδικηθεί, αλλά να διορθώσουμε τα στοιχεία εκείνα που εξαντλούν πραγματικά τους μαθητές. Γιατί εξαντλούνται. Εγώ είμαι μητέρα, το βλέπω το ζω, το έζησα με τη μεγάλη μου την κόρη, το βλέπω τώρα με τους φίλους των παιδιών μου, το βλέπω καθημερινά στο σχολείο. Απίστευτη ύλη, αποστήθιση, αυτά τα πράγματα πρέπει να αλλάξουμε, να τα βελτιώσουμε και είναι πολύ απλά.

Αυτή η κοροϊδία Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή καταργούνται οι εξετάσεις, Τρίτη Πέμπτη Σάββατο κάνουμε κάτι άλλο παραπλήσιο μας έχουν όλους ζαλίσει. Δεν έχει καταλάβει κανείς τι ακριβώς θέλει να κάνει ο κ. Γαβρόγλου, από αυτά που διαβάζουμε φαίνεται ότι δυστυχώς ισοπεδώνονται ακόμη περισσότερο τα πράγματα και διαλύεται και το Λύκειο.

Για τις αλλαγές στις σχέσεις εκκλησίας μετα τις τεράστιες αντιδράσεις.

Θεωρώ ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει με 10.000 κληρικούς και τις οικογένειές τους. Δεν είναι αυτό διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας γιατί τα χρήματα βγαίνουν από τον κρατικό κορβανά και δίνονται στον εκάστοτε Αρχιεπίσκοπο, άρα γίνεται ακόμη πιο προσωποκεντρικό το θέμα της Εκκλησίας και οι απλοί ιερείς θα είναι πλέον όμηροι στον εκάστοτε μητροπολίτη και Αρχιεπίσκοπο. Ούτε κι αυτό το βρίσκω προοδευτικό κ. Κουρή.

Γνωρίζω ότι υπάρχουν πάρα πολλοί μεγάλες αντιδράσεις στους ιερείς οι οποίοι αισθάνονται ότι είναι ξεκρέμαστοι. Μετά από πάρα πολλά χρόνια εργασίας κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο και να είναι όμηροι πραγματικά.

Οι ευρωεκλογές είναι μπροστά, είναι κρίσιμες εκλογές για το μέλλον της Ευρώπης.

Διότι δεν πρέπει να κερδίσουν έδαφος οι εθνικιστές και οι Ακροδεξιοί στην Ευρώπη, γι' αυτό ακριβώς και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές κατεβαίνουν με μια ριζοσπαστική ατζέντα, με προτεραιότητα στο κοινωνικό κράτος, με πολιτικές που έχουν να κάνουν με την αύξηση του κατώτερου μισθού. Αυτά που λέμε κι εμείς στην Ελλάδα, ότι ο κατώτερος μισθός πρέπει να αποφασίζεται από τους κοινωνικούς εταίρους και θα πρέπει να αυξηθεί μέσα από τη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων. Ότι θα πρέπει η κατώτερη σύνταξη να εξασφαλίζει την αξιοπρεπή διαβίωση, γι' αυτό εμείς μιλάμε για κατώτερη σύνταξη 500 € και ότι θα πρέπει να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας από κοινοτικούς πόρους. Είναι μια πρόταση που το Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζει και στο εσωτερικό της χώρας.

Οι Ευρωπαίοι πολίτες αισθάνονται ότι δεν διασφαλίζονται τα συμφέροντά τους ότι έχει μειωθεί όπως το είπατε το βιοτικό τους επίπεδο έχει κατέβει πάρα πολύ, αισθάνονται ότι απειλούνται, ότι δεν προστατεύτηκαν από την παγκοσμιοποίηση, δεν νιώθουν ασφάλεια μέσα σε αυτό το σπίτι και αυτά πρέπει να αλλάξουν.

Και αυτά όλα είναι αποτελέσματα συντηρητικών πολιτικών, είναι αποτελέσματα ακραία συντηρητικών κύκλων στην Ευρώπη που δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια οι Σοσιαλιστές και οι Σοσιαλδημοκράτες φάνηκαν να υποχωρούν και να ακολουθούν αυτές τις οικονομικές πολιτικές που επέβαλλαν με τη διαρκή λιτότητα το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και οι εκφραστές του. Και γι' αυτό τιμωρήθηκαν και σε πάρα πολλές περιπτώσεις οι Σοσιαλιστές και οι Σοσιαλδημοκράτες. Γιατί από αυτούς περίμεναν οι Ευρωπαίοι πολίτες την στήριξη των δικαιωμάτων τους.

Αυτό όμως φαίνεται ότι πια έχει γίνει αντιληπτό στο Κόμμα μας, έχουν γίνει αλλαγές, έχουν υπάρξει ριζοσπαστικές προτάσεις και το γεγονός ότι βάζουμε μπροστά το κοινωνικό κράτος με απτές συγκεκριμένες προτάσεις δείχνει ήδη τη μεγάλη διαφορά που έχουμε.

Σχετικά με την αποτύπωση στην κοινή γνώμη και στις εκλογές της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ήδη αποτυπώνεται. Εγώ το ζω στην Ελλάδα γυρίζω πάρα πολύ το τελευταίο διάστημα, ταξιδεύω παντού, το βλέπω είναι ορατό. Ήταν ένα λάθος η Συμφωνία για τις Πρέσπες, δυστυχώς αποδεικνύεται καθημερινά ότι δεν έκλεισε παλιά προβλήματα και πληγές, αντίθετα ανοίγει νέους λογαριασμούς και νέα προβλήματα και αυτό φαίνεται καθημερινά.

Αυτό που θέλω να πω γιατί ελπίζω να τελειώσει εδώ το λάθος και το πρόβλημα, ακούω συζητήσεις σε σχέση με το Αιγαίο, άκουσα τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών να λέει ότι «δεν είμαστε μοναχοφάηδες στο Αιγαίο», ακόμη δεν γνωρίζουμε …

Ακόμη δεν γνωρίζουμε τι συζήτησαν επί 2,5 ώρες ο κ. Τσίπρας και ο κ. Ερντογάν αν και ρωτήσαμε να μάθουμε, δεν έχουμε καμία πληροφόρηση για το τι συζητήθηκε και αυτό που θέλω να πω είναι ότι τώρα στο τέλος της θητείας τους δεν έχουν κανένα δικαίωμα να δεσμεύσουν τη χώρα για εθνικά ζητήματα. Δεν τους εμπιστευόμαστε να διαπραγματευτούν εθνικά θέματα ούτε εμείς, ούτε ο ελληνικός λαός. Κάθε φορά που ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται, δυστυχώς προστίθενται νέα βάρη στην πλάτη του ελληνικού λαού και στα εθνικά ζητήματα δεν χωρούν παιχνίδια. Ως εδώ.

Το θέμα δεν είναι πότε βλέπουμε τις εκλογές, το θέμα είναι ότι χρειάζονταν χτες.

Δεν υπάρχει χρόνος. Έπρεπε να έχουν γίνει οι εθνικές εκλογές όσο συντομότερα γίνουν, τόσο καλύτερα για τον τόπο. Ο κ. Τσίπρας έχει γαντζωθεί από την καρέκλα του και προσπαθεί να μείνει όσο περισσότερο μπορεί αλλά φεύγει, αυτό είναι το μόνο σίγουρο και αυτό που θέλω να τονίσω εδώ είναι ότι τώρα που φεύγει ο κ. Τσίπρας, δεν πρέπει άλλο το τιμόνι της χώρας να πάει δεξιά. Αυτό είναι το δικό μου το μήνυμα στον ελληνικό λαό και ελπίζω ότι αυτό θ’ αποτυπωθεί στ’ αποτελέσματα των εκλογών.

Θέλουμε ένα προοδευτικό ρεύμα ισχυρό, που θα μπορέσει να βοηθήσει σε νέες κοινωνικές κατακτήσεις. Το προοδευτικό ρεύμα εκφράζεται από το Κίνημα Αλλαγής που κάθε μέρα είναι και πιο δυνατό.

Χρειάζεται προοδευτικό ρεύμα ισχυρό για να υπάρξει πραγματική ελπίδα. Και εμείς, το Κίνημα Αλλαγής, ξέρει ο κόσμος που μας βλέπει και μας ακούει, ότι δε θα την προδώσουμε αυτή την ελπίδα όπως έκανε ο κ. Τσίπρας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γεννηματά: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει στον προοδευτικό χώρο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news