facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023

Έδιναν λεφτά σε ψηφοφόρους για να πάρουν σταυρούς – Συνελήφθησαν τρία άτομα στο Μεσολόγγι

Συνελήφθησαν, το μεσημέρι σε περιοχή του Μεσολογγίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου, τρία άτομα, για το αδίκημα της δωροδοκίας εκλογέα.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία οι τρεις κατηγορούμενοι δωροδοκούσαν ψηφοφόρους, τη στιγμή που οι τελευταίοι προσέρχονταν στα εκλογικά κέντρα.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις κατηγορούμενους σε δύο αυτοκίνητα που βρίσκονταν σε αυλή σχολείου – εκλογικού κέντρου και εξωτερικά αυτού.

Σε έλεγχο που ενήργησαν εντόπισαν στο εσωτερικό των οχημάτων και κατάσχεσαν σταυρωμένα ψηφοδέλτια για τις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές, τετράδιο με ιδιόχειρες σημειώσεις, ενώ στο ένα όχημα εντοπίστηκαν σε τσάντα 13.500 ευρώ και σταυρωμένα ψηφοδέλτια.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Έδιναν λεφτά σε ψηφοφόρους για να πάρουν σταυρούς – Συνελήφθησαν τρία άτομα στο Μεσολόγγι"

Έπιασε πάλι δουλειά υπέρ του Μητσοτάκη ο Πολάκης

Μετά την αήθη επίθεση στον αρθρογράφο του «Βήματος» Γ. Πρετεντέρη, επειδή διατύπωσε τη γνώμη του για τα Συριζαίικα, ο Παύλος Πολάκης έπιασε στο στόμα του τον σκιτσογράφο της «Καθημερινής» Δημ. Χατζόπουλο, επειδή έκανε το ίδιο με το πενάκι του.

Ο άνθρωπος που κατέστρεψε τον Τσίπρα απομακρύνοντας κύματα ψηφοφόρων με πεζοδρομιακό λόγο του, άρχισε τώρα να κατεδαφίζει και τον Κασσελάκη, που θεωρείται δημιούργημά του.

«Αυτό το κακέκτυπο ανθρώπινου είδους», «ο τυφλωμένος ακροδεξιός «καλλιτέχνης» νομίζει πως παράγει πολιτισμό», έγραψε για έναν από τους σημαντικότερους πολιτικούς σχολιαστές με σκίτσα της εποχής και ταλαντούχο άνθρωπο με ευπρέπεια και ήθος.

Φυσικά το κόμμα του δεν τον αποδοκίμασε. Άρα τον υιοθετεί περισσότερο από την περίοδο Τσίπρα, κατά την οποία υπήρχαν και κάποιοι που διαχώριζαν τη θέση τους από τις ελεεινές επιθέσεις και τις απειλές του.

Αυτή την φορά δεν τον παίρνει να φοβερίσει «ερχόμαστε και θα είναι αλλιώς». Αλλά με τον κεντρικό ρολό που έχει στον ΣΥΡΙΖΑ, φροντίζει να ενισχύει τον Μητσοτάκη, ώστε να φύγουν όλοι μαζί.

Αν ο Κασσελάκης θέλει πολιτική αντιπαράθεση με αυτές τις διατυπώσεις,- με τους Πολάκηδες της ΝΔ- μάλλον βάζει τα χέρια του και βγάζει τα μάτια του.

Εκτός αν ο Πολάκης -με τον οποίο …ταυτίζεται σε θέματα δικαιοσύνης, όπως είπε- τον φοβίζει και δεν θέλει να τον πιάσει στο απύλωτο στόμα του.

Είχε δίκιο ο ναύαρχος: ο Πολάκης «δουλεύει πολύ». Για τους αντίπαλους τους.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Έπιασε πάλι δουλειά υπέρ του Μητσοτάκη ο Πολάκης "

Σε εγκαίνια εκκλησίας ο Ερντογάν με αιχμές για την Ελλάδα

Με μια έμμεση αναφορά στην Ελλάδα και τη στάση της για τις θρησκευτικές μειονότητες ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν παρέστη στα εγκαίνια της πρώτης νέας εκκλησίας που κατασκευάζεται στη χώρα από την ίδρυσή της το 1923.

Το κτίριο κατασκευάστηκε με κονδύλια της τουρκικής κυβέρνησης και ανήκει στη Συριακή Ορθόδοξη Εκκλησία.

Προορίζεται για την κοινότητα των Ασσυρίων στην Κωνσταντινούπολη και περιλαμβάνει, πέρα από τον ναό αφιερωμένο στον άγιο Εφραίμ, γραφεία, χώρους για τελετές, πολιτιστικό κέντρο και την κατοικία του μητροπολίτη. Ο ναός έχει χωριτικότητα 700 πιστών.

"Nefret suçlarına göz yumanlar, farklı kültürlerin bir arada yaşama iradesini dinamitlemektedir"

Τον θεμέλιο λίθο του συγκροτήματος είχε θέσει το 2019 ο ίδιος ο Ερντογάν.

Στα εγκαίνια παρέστησαν και άλλοι χριστιανοί θρησκευτικοί ηγέτες, μεταξύ των οποίων και o Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

erdogan_chrurch_2

erdogan_chrurch_4

erdogan_chrurch_3

erdogan_chrurch_1

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ερντογάν αναφέρεται στο έργο που είχε γίνει από τον ίδιο, ως πρωθυπουργός και αργότερα πρόεδρος, σχετικά με την περιουσία των θρησκευτικών κοινοτήτων και το πού είναι καταχωρημένα τα ακίνητα. «Δεν παραλείπουμε την ανακαίνιση και κατασκευή χώρων λατρείας για τις θρησκευτικές μειονότητες», όπως γράφει.

Και προσθέτει ότι «παρά το γεγονός ότι οι διακρίσεις σε βάρος των αδελφών μας στα Βαλκάνια και στη Δυτική Θράκη εξακολουθούν να αυξάνονται, εμείς ποτέ δεν προβήκαμε σε τέτοιου είδους ενέργειες ενάντια σε ομάδες διαφορετικών πεποιθήσεων, ούτε το επιτρέψαμε.

» Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε οι κατά καιρούς διαφωνίες μας με κάποιες χώρες στις διμερείς μας σχέσεις να επηρεάσουν τους πολίτες μας».

Οι ηγέτες της κοινότητας εξέφρασαν και αυτοί τη χαρά τους για την κατασκευή της εκκλησίας.

Η κοινότητα των Ασσυρίων έχει παρουσία στην περιοχή της σημερινής Τουρκίας από τον πρώτο αιώνα μ.Χ., δηλαδή τις απαρχές του Χριστιανισμού. Η έδρα της κοινότητας των Ασσυρίων Χριστιανών μετακινήθηκε το 1932 από την Κωνσταντινούπολη στη Δαμασκό της Συρίας το 1932.

Η πρώτη θρησκευτική λειτουργία στην εκκλησία θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή, 15 Οκτωβρίου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σε εγκαίνια εκκλησίας ο Ερντογάν με αιχμές για την Ελλάδα"

Ερντογάν: Έτοιμη για διαμεσολάβηση η Τουρκία – Παλαιστινιακό κράτος με βάση τα σύνορα του 1967 και πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ

Η Τουρκία είναι έτοιμη να μεσολαβήσει, προκειμένου να σταματήσει η σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς και να αποκλιμακωθεί η ένταση, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως είπε, ο σχηματισμός ενός ανεξάρτητου, γεωγραφικά ενοποιημένου παλαιστινιακού κράτους με βάση τα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, δεν μπορεί να καθυστερήσει.

Τόνισε επιπλέον ότι η λύση δύο κρατών είναι ο μόνος τρόπος για την επίτευξη περιφερειακής ειρήνης.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν προέτρεψε το Ισραήλ και τη Χαμάς «να στηρίξουν την ειρήνη» και να μην βλάπτουν αμάχους.

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: Έτοιμη για διαμεσολάβηση η Τουρκία – Παλαιστινιακό κράτος με βάση τα σύνορα του 1967 και πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ"

Ισραήλ: Πάνω από 250 νεκροί φέρεται να εντοπίστηκαν στην περιοχή που διεξήχθη το φεστιβάλ μουσικής

Φρίκη δίχως τέλος και εκατοντάδες νέοι αθώοι άνθρωποι νεκροί. Οι πληροφορίες παραμένουν συγκεχυμένες σχετικά με τον αριθμό των νεκρών που έχουν εντοπιστεί στα περίχωρα της περιοχής όπου διεξήχθη το μουσικό φεστιβάλ στο νότιο Ισραήλ και ήταν από τους πρώτους στόχους στους οποίους επιτέθηκαν οι ισλαμιστές της Χαμάς.

Ωστόσο, φαίνεται να επιβεβαιώνονται τα λεγόμενα της Gili Yoskovich, η οποία επέζησε ως εκ θαύματος και είπε πως είδε πολλούς ανθρώπους να πεθαίνουν γύρω της.


Σύμφωνα με αναρτήσεις στο Twitter, φέρεται να έχουν βρεθεί πάνω από 200 νεκροί κοντά στη Λωρίδα της Γάζας τα οποία ανήκουν σε άτομα που διασκέδαζαν στο μουσικό φεστιβάλ όταν οι τρομοκράτες της Χαμάς εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική επίθεση στο Ισραήλ.

Μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες ότι μεταξύ των νεκρών βρίσκονται και πολλοί πολίτες άλλων χωρών όπως Γερμανοί, Αμερικανοί, Καναδοί και Νορβηγοί.

Τρομοκράτες της Χαμάς πυροβολούσαν όποιον έβλεπαν μπροστά τους

Η Gili Yoskovich βρισκόταν ανάμεσα στους εκατοντάδες νέους που είχαν πάει σε ένα φεστιβάλ μουσικής στο νότιο Ισραήλ, κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, όταν τρομοκράτες της Χαμάς άνοιξαν πυρ τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου και σκόρπισαν τον θάνατο. Η γυναίκα που είναι μητέρα δυο παιδιών περιέγραψε στο BBC την αγωνία και τον τρόμο που έζησε μέχρι να καταφέρει να διαφύγει. Για να γλιτώσει από βέβαιο θάνατο κατάφερε να κρυφτεί κάτω από ένα δέντρο σε ένα χωράφι την ώρα που ένοπλοι περιφέρονταν και πυροβολούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους.



Είδα ανθρώπους να πεθαίνουν παντού γύρω μου

«Ήταν... παντού με αυτόματα όπλα. Στέκονταν δίπλα στα αυτοκίνητα και άρχιζαν να πυροβολούν, αλλά συνειδητοποίησα ότι ήταν πολύ εύκολο να σκοτωθείς... Οι τρομοκράτες έρχονταν από τέσσερα ή πέντε μέρη... οπότε δεν ξέραμε αν έπρεπε να πάμε εδώ, οπότε μπήκα ξανά στο αυτοκίνητό μου και οδήγησα λίγο ακόμα. Κάποιοι με πυροβολούσαν. Άφησα το αυτοκίνητο και άρχισα να τρέχω, είδα ένα μέρος με πολλά δέντρα και πήγα εκεί. Έτσι βρέθηκα στη μέση του χωραφιού και ξάπλωσα. Ήταν η δεύτερη κρυψώνα που βρήκα και ήταν όλοι γύρω μου. Πήγαιναν από δέντρο σε δέντρο και πυροβολούσαν. Παντού. Από δύο πλευρές. Είδα ανθρώπους να πεθαίνουν παντού γύρω μου», είπε αρχικά για να συνεχίσει τη συγκλονιστική της αφήγηση.



Ξαπλωμένη στο χωράφι για τρεις ώρες

«Προσπάθησα να μείνω ήρεμη, Δεν έκλαψα, δεν έκανα τίποτα. Αλλά από την άλλη όσο ανέπνεα έλεγα: "Εντάξει, θα πεθάνω. Είναι εντάξει, απλά αναπνεύστε, απλά κλείστε τα μάτια σας", επειδή πυροβολούσαν παντού, ήταν πολύ πολύ κοντά μου. Τότε άκουσα τους τρομοκράτες να ανοίγουν ένα μεγάλο φορτηγό... και να παίρνουν περισσότερα όπλα. Ήταν στην περιοχή για τρεις ώρες. Κανείς δεν ήταν εκεί, κανείς. Ήμουν σίγουρη ότι θα ερχόταν ο στρατός, άκουσα κάποια ελικόπτερα, ήμουν σίγουρη ότι ο στρατός θα κατέβαινε με ελικόπτερα και σχοινιά και θα κατέβαινε σε αυτό το χωράφι και θα μας έσωζε. Αλλά κανείς δεν ήταν εκεί. Μόνο όλοι αυτοί οι τρομοκράτες. Ήταν πολύ κοντά μου και τα πόδια μου έτρεμαν. Προσπάθησα και έκανα ό,τι μπορούσα, κινήθηκα λίγο και όταν ήταν σε αυτή την πλευρά τους άκουσα να μιλάνε αραβικά. Προσπάθησα να είμαι περισσότερο κάτω από το δέντρο, έτσι ώστε όταν πυροβολούσαν να μην χτυπήσουν το πρόσωπό μου. Ήμουν ξαπλωμένη εκεί για τρεις ώρες».



Δεν είχε έρθει η ώρα μου να πεθάνω

Στη συνέχεια περιγράφει πώς κατάφερε να σωθεί όταν κάποια στιγμή άκουσε κάποιους να μιλάνε εβραϊκά: «Σκεφτόμουν τα παιδιά μου, τον φίλο μου, τα πάντα και έλεγα ότι δεν ήρθε η ώρα να πεθάνω, όχι ακόμα. Τότε άρχισα να ακούω κάποια εβραϊκά από τη μία πλευρά, ενώ από άλλες τρεις πλευρές άκουγα αραβικά. Συνειδητοποίησα ότι υπήρχαν κάποιοι στρατιώτες, ίσως πέντε ή έξι. Αποφάσισα να πάω σε αυτούς τους στρατιώτες. Εν τω μεταξύ υπήρχαν ακόμα τρομοκράτες τριγύρω, οπότε πήγαινα με τα χέρια ψηλά για να καταλάβουν ότι είμαι εγώ και δεν είμαι τρομοκράτης. Τότε κάποιος με έβαλε σε ένα αυτοκίνητο. Ήμουν η πρώτη που βγήκε από εκεί. Χρειάστηκαν άλλες δύο ή τρεις ώρες για να βγουν και άλλοι. Άνθρωποι πέθαιναν - σε όλη τη διαδρομή στο δρόμο, νέοι άνθρωποι, καθώς είναι ήταν φεστιβάλ για νέους ανθρώπους. Πάρα πολλοί άνθρωποι πέθαιναν στο δρόμο. Όποιος προσπαθούσε να ξεφύγει πυροβολούσαν και από τις δύο πλευρές. Έτσι, το καλύτερο για να σωθείς ήταν να κρυφτείς. Το πιο τρελό πράγμα είναι πώς γίνεται να ήμασταν εκεί για τόση ώρα και κανείς δεν ήταν εκεί. Ούτε στρατός, ούτε αστυνομία. Τίποτα».



Ένας άλλος επιζών εξηγεί πως ήταν σχεδόν αδύνατο να ξεφύγεις από τα χέρια των τρομοκρατών καθώς έβγαζαν τους ανθρώπους από τα αυτοκίνητά τους, τους έριχναν κάτω και τους πυροβολούσαν.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ισραήλ: Πάνω από 250 νεκροί φέρεται να εντοπίστηκαν στην περιοχή που διεξήχθη το φεστιβάλ μουσικής"

Οι πιο παράξενοι κανόνες κυκλοφορίας σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και στην Ελλάδα

Αν οδηγείς αυτοκίνητο στην Ευρώπη, πρέπει να γνωρίζεις τους εθνικούς Κώδικες Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Ορισμένες φορές μάλιστα περιλαμβάνουν διατάξεις, που σε αφήνουν έκπληκτο, όπως συμβαίνει με τα παραδείγματα που ακολουθούν. Σε κάποιες περιπτώσεις πάντως φαίνονται απολύτως σωστοί, καθώς αντιμετωπίζουν ρηξικέλευθα παραβάσεις που αφορούν την ασφάλεια και την υγεία των επιβατών και των χρηστών του δρόμου.

Δανία

Αν σε συλλάβουν στη Δανία να οδηγείς υπό την επήρεια αλκοόλ, τότε εξαρτάται το πρόστιμο από το εισόδημα σου. Συγκεκριμένα προκύπτει από το πολλαπλασιασμό του καθαρού μηνιαίου εισοδήματος του παραβάτη οδηγού με την τιμή της αλκοόλης, που είχε ανιχνευθεί στο αίμα του. Αν υπερβαίνει το ποσοστό αλκοόλ στο αίμα το δύο τοις χιλίοις, τότε προβλέπεται ως πρόστιμο ένα μηνιάτικο και επιπρόσθετα 20 μέρες κράτηση με αναστολή.

Γαλλία

Στη Γαλλία οφείλουν να έχουν όλοι οι κάτοχοι αυτοκινήτων ένα αλκοολόμετρο στο όχημα τους. Η συσκευή πρέπει να φέρει τη γαλλική πιστοποίηση NF (Norme Francais) και μπορείς να την αγοράσεις στα φαρμακεία, στα βενζινάδικα και σε άλλα εμπορικά καταστήματα. Αν δεν υπάρχει αλκοολόμετρο μέσα στο αυτοκίνητο δεν προβλέπεται πάντως προς το παρόν πρόστιμο.

Μεγάλη Βρετανία

Τα όργανα της αστυνομίας πρέπει να φορούν στολή και πηλίκιο κατά τον έλεγχο των οδηγών. Αν δεν συμβαίνει αυτό, τότε είναι άκυρη η κλήση.

Ιταλία

Όποιο ζευγάρι βρίσκεται για το μήνα του μέλιτος στην πόλη Έμπολι της Ιταλίας, πρέπει να αποφεύγει τις τρυφερότητες και τα φιλιά μέσα στο αυτοκίνητο, επειδή τιμωρούνται με έως 500 ευρώ πρόστιμο.

Ελβετία

Οι Ελβετοί είναι ιδιαίτερα σκληροί απέναντι στους οδηγούς που παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας. Όσοι κινούνται με 70 χλμ./ώρα σε ζώνη κυκλοφορίας των 30 χλμ./ώρα και όσοι έχουν υπερβεί το όριο ταχύτητας κατά 80 χλμ./ώρα, τιμωρούνται με τουλάχιστον ένα χρόνο φυλάκιση.

Ισπανία

Απαγορεύεται η χρήση και η ρύθμιση του συστήματος πλοήγησης κατά την οδήγηση, για να μην αποσπάται η προσοχή αυτού που κάθεται στο τιμόνι από την κυκλοφορία. Οι παραβάτες καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο, που μπορεί να φτάσει τα 500 ευρώ.

Γερμανία

Στη Γερμανία επιτρέπεται να οδηγείς γυμνός, αρκεί να μην κατέβεις από το αυτοκίνητο και να μην σε καταγγείλει κάποιος άλλος ενοχλημένος πολίτης, οπότε προβλέπονται πρόστιμα μεταξύ 5 και 1.000 ευρώ!

Κύπρος

Στο νησί της Αφροδίτης επιβάλλεται πρόστιμο σε όσους οδηγούν και ταυτόχρονα τρώνε. Μάλιστα η παράβαση ισχύει ακόμη και αν είναι παρκαρισμένο το όχημα. Μία τέτοια έμμεση απαγόρευση προβλέπεται και στον ελληνικό Κ.Ο.Κ., ο οποίος αναφέρει ότι ο οδηγός κάθε οχήματος υποχρεούται να έχει πλήρη ελευθερία κινήσεων, για να ενεργεί ελεύθερα τους αναγκαίους χειρισμούς και τιμωρεί τους παραβάτες με 100 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης για ένα μήνα.

Ελλάδα

Στην πατρίδα μας τιμωρούνται με αυστηρά πρόστιμα οι καπνιστές οδηγοί και οι επιβάτες οχημάτων, μέσα στα οποία βρίσκονται παιδιά ηλικίας έως 12 ετών. Το πρόστιμο είναι 1500 ευρώ ανά επιβαίνοντα καπνιστή και αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης, ενώ η παράβαση αφορά τα κλασικά, αλλά και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Αν είναι ο παραβάτης οδηγός Μέσου Μαζικών Συγκοινωνιών τιμωρείται με ένα μήνα αφαίρεση του διπλώματος και με 3.000 ευρώ πρόστιμο, εφόσον βρίσκεται στο όχημα παιδί κάτω των 12 ετών.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Οι πιο παράξενοι κανόνες κυκλοφορίας σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και στην Ελλάδα "

Αίγυπτος: Αστυνομικός άνοιξε πυρ εναντίον Ισραηλινών τουριστών – Τρεις νεκροί

Δύο Ισραηλινοί τουρίστες και ο Αιγύπτιος ξεναγός τους σκοτώθηκαν σήμερα από τις σφαίρες αστυνομικού στην Αλεξάνδρεια, στη βόρεια ακτή της Αιγύπτου.

Ο αστυνομικός φέρεται ότι άνοιξε πυρ εναντίον γκρουπ τουριστών σκοτώνοντας δύο Ισραηλινούς στη συνοικία της Αλεξάνδρειας, Σαουάρι, και σύμφωνα με δύο αιγυπτιακές πηγές ασφαλείας που διατήρησαν την ανωνυμία τους συνελήφθη και κρατείται.

Ο αστυνομικός βρισκόταν στην περιοχή για λόγους ασφαλείας όταν ξαφνικά άρχισε να πυρβολεί αδιακρίτως, μετέδωσε το φιλοκυβερνητικό ιδιωτικό κανάλι της Αιγύπτου Extra News TV.

Το δίκτυο μετέδωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη “νομικές διαδικασίες” μετά τη σύλληψη του αστυνομικού. Δεν υπάρχει ακόμη σχόλιο από τις αιγυπτιακές αρχές σχετικά με την επίθεση, την πρώτη του είδους με στόχο Ισραηλινούς εδώ και πολλές δεκαετίες.

Το περιστατικό σημειώθηκε μια ημέρα μετά την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του Ισραήλ η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, για την οποία το Ισραήλ δεσμεύτηκε για “ισχυρή εκδίκηση”. Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί σκοτώθηκαν.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Αίγυπτος: Αστυνομικός άνοιξε πυρ εναντίον Ισραηλινών τουριστών – Τρεις νεκροί"

Ενεργοποιήθηκε η «Σφεντόνα του Δαβίδ» - Tι κάνει το ισραηλινό υπερόπλο

Για μια ιστορική αντεπίθεση, όπως λέει, ετοιμάζεται το Ισραήλ μετά την αιφνιδιαστική επίθεσητ της Χαμάς που έπιασε κυριολεκτικά στον ύπνο την Ιερουσαλήμ.

Η αιχμή του δόρατος του υπερσύγχρονου οπλοστασίου των Ισραηλινών είναι η «Σφεντόνα του Δαβίδ». Ένα όπλο που καμία χώρα δεν έχει στη διάθεσή της παρά μόνο το Ισραήλ, το οποίο είναι και αμυντικό και επιθετικό ταυτόχρονα.

Πρόκειται για ένα ειδικά σχεδιασμένο αντιαεροπορικό σύστημα που σαν σκοπό έχει να καταρρίπτει πυραύλους που εκτοξεύονται από 100 χιλιόμετρα έως 200 χιλιόμετρα απόσταση και το οποίο αποτελεί μέρος της αντιπυραυλικής άμυνας του Ισραήλ που περιλαμβάνει επίσης τόσο το σύστημα μικρού βεληνεκούς «Σιδερένιο Θόλος» (Iron Dome) όσο και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Arrow-2 και Arrow-3.

Η «Σφεντόνα του Δαβίδ» αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από κοινού από την ισραηλινή κρατική εταιρεία Rafael και την αμερικανική Raytheon, έχοντας, πέρα από τις παλαιστινιακές ρουκέτες και τους πυραύλους της οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, σχεδιαστεί και για την αναχαίτηση πυραύλων κρουζ που θα μπορούσε να εκτοξεύσει το Ιράν.

Είναι δε τόσο αποτελεσματικό σαν όπλο, καθώς έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει την ακριβή τοποθεσία που θα πέσει ο πύραυλος που έχει εκτοξευθεί και την ίδια ώρα να εντοπίζει την ακριβή τοποθεσία από την οποία εκτοξεύτηκε, πραγματοποιώντας άμεσα αντεπίθεση!

Να υπογραμμιστεί πως ο «Σιδερένιος Θόλος», ο οποίος είναι για πυραύλους μικρής εμβέλειας, ενεργοποιήθηκε άμεσα και από τις 5.000 ρουκέτες που εκτόξευσε η Χαμάς από τη Λωρίδα της Γάζας, ελάχιστες, σε σχέση πάντα με τον αριθμό, κατάφεραν να φτάσουν στο ισραηλινό έδαφος.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Ενεργοποιήθηκε η «Σφεντόνα του Δαβίδ» - Tι κάνει το ισραηλινό υπερόπλο "

ΥΠΕΞ: Άμεσα οι διαδικασίες για τον επαναπατρισμό 149 Ελλήνων επισκεπτών από το Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη

Το υπουργείο Εξωτερικών, μέσω της πρεσβείας της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ και του Γενικού Προξενείου στα Ιεροσόλυμα, είναι σε συνεχή επαφή με Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τον επαναπατρισμό Ελλήνων από το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά εδάφη.

Όπως ενημερώνει το υπουργείο Εξωτερικών, ήδη έχει καταγραφεί συνολικός αριθμός 149 Ελλήνων επισκεπτών και δρομολογούνται άμεσα διαδικασίες για την ασφαλή μετακίνησή τους στο αεροδρόμιο και τον επαναπατρισμό τους, ο οποίος θα γίνει με αεροπορικές εταιρείες του Ισραήλ. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι Έλληνες έχουν λάβει οδηγίες να παραμείνουν στα ξενοδοχεία τους. Χθες, εξάλλου, πολλά check points ήταν κλειστά και δεν γίνονταν μετακινήσεις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τραυματίες και ότι η επαφή των ελληνικών Αρχών μαζί τους είναι συνεχής. Παράλληλα πτήσεις προς Ελλαδα πραγματοποιούνται, αν και η Aegean έχει διακόψει τα δομολόγια για 48 ώρες.

Την ίδια στιγμή, οι Ισραηλινοί θέλοντας να δώσουν είκονα κανονικότητας, λειτουργούν κανονικά το αεροδρόμιο στο Τελ Αβίβ. Ηδη έχει πολλές πτήσεις από Ελλάδα, καθώς πολλοί Ισραηλινοί που κάνουν διακοπές ειναι έφεδροι και ειναι υποχρεωμένοι να παρουσιαστούν στις μονάδες τους.

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " ΥΠΕΞ: Άμεσα οι διαδικασίες για τον επαναπατρισμό 149 Ελλήνων επισκεπτών από το Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη"

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για παραβίαση εκλογικής νομοθεσίας

Δύο συλλήψεις σημειώθηκαν το πρωί της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη, για παραβίαση εκλογικής νομοθεσίας.

Κατά πληροφορίες οι δυο συλληφθέντες φαίνεται ότι είναι δημοτικοί σύμβουλοι δημοτικής παράταξης της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι καταγγέλθηκαν από δυο υποψηφίους αντίπαλης παράταξης ότι μοίραζαν σταυρωμένα ψηφοδέλτια του συνδυασμού τους έξω από εκλογικό τμήμα στην Τριανδρία. Ο αριθμός των ψηφοδελτίων παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστος.

Οι δυο συλληφθέντες οδηγούνται αυτή την ώρα στον εισαγγελέα.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για παραβίαση εκλογικής νομοθεσίας"

Σοφάδες Καρδίτσας: Τρεις συλλήψεις για δωροδοκία εκλογέα – Αναζητούνται άλλοι τέσσερις

Συνελήφθησαν, χθες Σάββατο (07-10-2023) το μεσημέρι σε περιοχή της Καρδίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σοφάδων, τρία άτομα, για το αδίκημα της δωροδοκίας εκλογέα, ενώ αναζητούνται ακόμη τέσσερα άτομα.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία οι τρεις συλληφθέντες και ένα από τα άτομα που αναζητούνται είχαν εξαγοράσει -500- ταυτότητες με αμοιβή -50- ευρώ η καθεμία, με διαμεσολαβητές μεταξύ δραστών και ψηφοφόρων τους άλλους τρεις δράστες που αναζητούνται.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ιδιόχειρες σημειώσεις και το συνολικό χρηματικό ποσό των 25.950 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοφάδες Καρδίτσας: Τρεις συλλήψεις για δωροδοκία εκλογέα – Αναζητούνται άλλοι τέσσερις"

Νέο σοκ στο Ηράκλειο με υπόθεση ασέλγειας δύο ανήλικων και πρωταγωνιστή 55χρονο

Ο εισαγγελέας του άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τις ασελγείς πράξεις και πρόκειται να απολογηθεί στην ερχόμενη Τρίτη

Νέο σοκ στο Ηράκλειο από υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ανήλικων με πρωταγωνιστή έναν 55χρονο άνδρα.

Οι καταγγελίες για τις ύποπτες κινήσεις των δύο 13χρονων αγοριών στο σπίτι του στην περιοχή της Καλλιθέας κινητοποίησαν την ΕΛΑΣ.

Συνελήφθη για άλλη αρχικά παράβαση ωστόσο ο εισαγγελέας του άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τις ασελγείς πράξεις και αναμένεται να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη 10 Οκτωβρίου.

Και τα δύο αγόρια φέρεται να ανήκουν στο οικογενειακό περιβάλλον του 55χρονου ενώ οι πρώτες πληροφορίες για την δράση του είναι αποκαλυπτικές

neakriti

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο σοκ στο Ηράκλειο με υπόθεση ασέλγειας δύο ανήλικων και πρωταγωνιστή 55χρονο"

Αλέξης Κούγιας για Στέφανο Κασσελάκη: «Απαγορεύεται παγκοσμίως να αποκτήσει παιδί με παρένθετη μητέρα»

Για τον Στέφανο Κασσελάκη μίλησε το πρωί της Κυριακής (8/10) ο Αλέξης Κούγιας ξεκαθαρίζοντας ότι απαγορεύεται παγκοσμίως μαζί με τον σύντροφό του να αποκτήσουν παιδί με παρένθετη μητέρα». «Στην Ελλάδα δεν μπορούν καν να υιοθετήσουν παιδί» διευκρίνισε ο ποινικολόγος.

Μιλώντας στην εκπομπή του Mega «ΜEGA Σαββατοκύριακο» ο Αλέξης Κούγιας σχολίασε τη δήλωση του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που είπε ότι με τον Τάιρελ θέλουν να αποκτήσουν δύο αγόρια λέγοντας: «Είμαι έξαλλος. Ακούω η συζήτηση να γίνεται αν έχει δικαίωμα να επιλέξει φύλο. Δεν άκουσα από κανέναν να ασχοληθεί με το τι λέει ο νόμος».

«Ο κ. Κασσελάκης δείχνει επικίνδυνη άγνοια»

«Ο κ. Κασσελάκης μαζί με τον σύντροφό του απαγορεύεται παγκοσμίως να αποκτήσει παιδί σε καθεστώς παρένθετης μητέρας. Στην παρένθετη έχει δικαίωμα να πάει μόνο γυναίκα και μάλιστα αυτή η γυναίκα πρέπει να έχει συγκεκριμένη ηλικία. Ο κ. Κασσελάκης δείχνει επικίνδυνη άγνοια. Επίσης στην Ελλάδα δεν μπορεί καν να υιοθετήσουν παιδί, επειδή είναι ομοφυλόφιλο ζευγάρι. Μπορεί να υιοθετήσει παιδί μονός του ένας άντρας ή μία γυναίκα αλλά όχι ομοφυλόφιλα ζευγάρια», δήλωσε ο κ. Κούγιας και συμπλήρωσε ότι εφόσον επιτραπεί ο γάμος στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, τότε θα αρχίσει μια συζήτηση για την υιοθεσία» επεσήμανε.

«Επιλογή φύλου δεν μπορεί να γίνει. Σε κάποια εργαστήρια γίνεται γονιδιακός ερευνητικός έλεγχος για το αν μπορείς να απομονώσεις κάποια γονίδια τα οποία θα σε οδηγούν εκεί» τόνισε ο Αλέξης Κούγιας κλείνοντας.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλέξης Κούγιας για Στέφανο Κασσελάκη: «Απαγορεύεται παγκοσμίως να αποκτήσει παιδί με παρένθετη μητέρα»"

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο στρατός απομακρύνει τους κατοίκους από οικισμούς στα σύνορα με τη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός εκκενώνει ισραηλινούς οικισμούς στην περιοχή των συνόρων με τη Γάζα, μετά την επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του.

Χιλιάδες άνθρωποι θα μεταφερθούν σε από τα σύνορα με τη Γάζα σε άλλα σημεία του Ισραήλ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ρίτσαρντ Χεχτ. Ο στρατός κήρυξε απαγορευμένη ζώνη την περιοχή γύρω από την παράκτια λωρίδα. Υπάρχουν ακόμα οκτώ σημεία στο νότιο Ισραήλ όπου ο στρατός κάνει έρευνες για πιθανούς επιτιθέμενους, δήλωσε ο Χεχτ. Ο φράκτης στη Λωρίδα της Γάζας παραβιάστηκε σε 29 σημεία, τα οποία τώρα ελέγχονται.

Περίπου 300 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν, σύμφωνα με αναφορές, στη μεγάλης κλίμακας επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς χθες. Περίπου 1.600 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Πολλοί Ισραηλινοί κρατούνται ως όμηροι στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων. Ο ισραηλινός στρατός δεν είναι σε θέση να δώσει συγκεκριμένους αριθμούς έως τώρα.

«Θα στείλουμε μια πολύ σκληρή απάντηση στη Χαμάς μετά από αυτήν την απάνθρωπη επίθεση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ισραηλινοού στρατού. «Είναι ένα τρομερό πρωινό».

Ο Χεχτ δήλωσε ότι θα δοθούν οδηγίες στον πληθυσμό της Γάζας πριν από τις επιθέσεις σε στόχους της Χαμάς για να «αποφευχθούν οι παράπλευρες απώλειες». Ωστόσο δεν θα υπάρξει εκκένωση, δήλωσε. «Θα τους πούμε να πάνε βόρεια, να πάνε νότια, να πάνε ανατολικά».

Αναφορικά με πιθανή χερσαία επίθεση, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι. Τα συνοριακά περάσματα στη Γάζα καταστράφηκαν από τη Χαμάς, δήλωσε. «Δεν βιαζόμαστε να τα ξανοίξουμε».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο στρατός απομακρύνει τους κατοίκους από οικισμούς στα σύνορα με τη Γάζα"

Η Εστία, οι Ρεπουμπλικάνοι και η διάψευση από τον Στέφανο Κασσελάκη

Διαψεύδει το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Εστία» που τον φέρει να είναι μέλος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος των ΗΠΑ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Κασσελάκης αναφέρει ότι δεν είναι μέλος κανενός κόμματος ωστόσο προσθέτει ότι από το 2007 στήριξε φανερά το Δημοκρατικό Κόμμα και τους Ομπάμα - Μπάιντεν.

«Δείτε τι σκαρφίστηκαν τα ακροδεξιά πιστόλια ανήμερα εκλογών! Να με εμφανίσουν ως Ρεπουμπλικανό. Ο οποίος μάλιστα, το 2023, την ώρα που συζητούσε με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, τάχα εγγραφόταν στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα στις ΗΠΑ! Το «έγγραφό» τους έχει μέχρι και ψεύτικη διεύθυνση. Σας παραθέτω -όπως πάντα- την αλήθεια: Πληκτρολογώ τα πραγματικά μου στοιχεία και το σύστημα δεν με εμφανίζει εγγεγραμμένο σε κανένα κόμμα. Όμως δεν θέλω να κρύβομαι: Στήριξα φανερά το Δημοκρατικό Κόμμα και τους Ομπάμα - Μπάιντεν από το 2007. Και οι μικρές δωρεές που έχω κάνει, ήταν πάντα στο Δημοκρατικό Κόμμα. Ως προς την εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματός μου» αναφέρει στην ανάρτησή του.

Τι γράφει η «Εστία»

Μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ είναι ο Στέφανος Κασσελάκης, κάτι που καταδεικνύει και η κάρτα διαπίστευσης μέλους/ψηφοφόρου από το Republican Party, που δημοσιεύει σήμερα η Εστία της Κυριακής.

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε εργαστεί στο παρελθόν ως εθελοντής στην εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν και επί πλέον επιθυμούσε να μεταφέρει το μοντέλο του Δημοκρατικού Κόμματος και στην Κουμουνδούρου, φαίνεται ότι κατά την μακροετή παρουσία του στίς ΗΠΑ υπερασπιζόταν και υιοθετούσε πολιτικές που δεν ανταποκρίνονται στην ταυτότητα ενός προοδευτικού και αριστερού πολίτη.

Επίσης μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος είναι και ο σύντροφός του Τάιλερ Μακμπέθ, ο όποιος εμφάνιζε και έντονη δραστηριότητα στα social media με αιχμή τό Τwitter (σημερινό Χ), επιδιδόμενος σε σχόλια υπέρ της γραμμής του Ντόναλντ Τράμπ.

Παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ πού έχουν ενημερωθεί για την πολιτική ταυτότητα του νέου προέδρου στις ΗΠΑ θυμίζουν τα άρθρα του κ Στέφανου Κασσελάκη στην ομογενειακή εφημερίδα Εθνικός Κήρυξ της Νέας Υόρκης, η οποία, ως γνωστόν, πρεσβεύει απόψεις που δεν θεωρείται ότι απηχούν τις πολιτικές προσεγγίσεις του Democratic Party, στο oποίο ανήκει o Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν".

Πριν λίγες ημέρες, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης με μία ανάρτηση του στο Χ - πρώην Twitter- σχολίασε τις σχετικές φήμες λέγοντας:

«Από American Republicans δεν είμαι με κανέναν».

Δείτε την ανάρτηση:

Τι ήταν αυτό που προκάλεσε τις φήμες

Αφορμή για τις εν λόγω φήμες, ότι δηλαδή ο κ. Κασσελάκης είναι εγγεγραμμένο μέλος των Ρεπουμπλικάνων, στάθηκε μία διαρροή από αμερικανική βάση δεδομένων που το αναφέρει.

Δείτε τη σχετική διαρροή:

kasselakis-gop.jpg

Τσίπρας: Μπορεί ο τρόπος του Τραμπ να μοιάζει διαβολικός αλλά γίνεται για καλό

Υπενθυμίζεται πάντως, ότι ο Αλέξης Τσίπρας, στου οποίου τα βήματα θέλει να βαδίσει ο κ. Κασσελάκης, είχε πει τα εξής για τον Ρεπουμπλικάνο Ντόναλντ Τραμπ:

«Διαπίστωσα από την συνάντηση που είχα με τον Πρόεδρο ότι η προσέγγισή του στα πράγματα και ο τρόπος με τον οποία αντιμετωπίζει την πολιτική ορισμένες φορές, μπορεί να μοιάζει διαβολικός, αλλά γίνεται για καλό.»

Δείτε το video:

Video

tomanifesto

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Εστία, οι Ρεπουμπλικάνοι και η διάψευση από τον Στέφανο Κασσελάκη"

Ώρες αγωνίας για 150 Έλληνες προσκυνητές στην περιοχή της Γάζας – «Κινδυνεύει η ζωή μας»

Σε επιφυλακή βρίσκεται το υπουργείο Εξωτερικών λόγω του πολέμου που έχει ξεσπάσει από το Σάββατο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, καθώς στην Γάζα που βομβαρδίζεται βρίσκεται μία ομάδα Ελλήνων προσκυνητών που επισκέπτεται τους Άγιους Τόπους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τραυματίες και ότι η επαφή των ελληνικών Αρχών μαζί τους είναι συνεχής.

«Είμαστε μόνοι και αβοήθητοι, κινδυνεύει η ζωή μας»

Η κατάσταση στα εδάφη της χώρας είναι εκτός ελέγχου με τους βομβαρδισμούς να είναι συνεχείς, ενώ τρόμο και φρίκη προκαλούν τα βίντεο και οι εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα μετά τις επιθέσεις της Χαμάς τόσο με τους νεκρούς αμάχους όσο και αυτά που δείχνουν μαχητές της οργάνωσης να απαγάγουν, να χτυπούν και να κακοποιούν στρατιώτες και πολίτες, οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

Από το αεροδρόμιο του Ισραήλ, όπου βρίσκεται εγκλωβισμένος μίλησε στο Creta24 o Tίμος Λουτριώτης.

Ο ίδιος βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες στο Ισραήλ, μαζί με δύο ακόμη Έλληνες, ωστόσο όπως τονίζει έχουν πια χωριστεί λόγω του πανικού που επικρατεί ακόμη και μέσα στα καταφύγια.

Μέχρι πριν λίγες ώρες βρίσκονταν σε ένα καταφύγιο κοντά στο αεροδρόμιο, ενώ πλέον βρίσκονται σε χώρο του αεροδρομίου που έχει μετατραπεί σε καταφύγιο.

«Είμαστε μόνοι μας χωρίς ενημέρωση και αβοήθητοι σε μια χώρα που έχει ήδη ξεσπάσει πόλεμος. Έχουμε ανάγκη η ελληνική κυβέρνηση να στείλει κάποιο μέσο να μας πάρει πίσω! Είναι επείγον, κινδυνεύει η ζωή μας… Έχουμε ήδη χωριστεί με τους υπόλοιπους καθώς ο κάθε ένας πράττει μόνος του και η κατάσταση έχει ξεφύγει για τα καλά», δήλωσε στο Creta24.

Ο ίδιος ήρθε σε επαφή με την Ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ, απ’ όπου τον προέτρεψαν, όπως τονίζει, εφόσον βρίσκεται στο αεροδρόμιο να μιλήσει με τους υπαλλήλους για να δει πότε θα πραγματοποιηθούν πτήσεις καθώς το αεροδρόμιο φαίνεται να είναι ακόμη σε λειτουργία.

Ωστόσο οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες έχουν αναγκαστεί για λόγους ασφαλείας να ακυρώσουν τις πτήσεις τους αφού οι βομβαρδισμοί είναι συνεχείς.

«Κινδυνεύει η ζωή μας» επανέλαβε ο Τίμος Λουτριώτης ζητώντας να βρεθεί άμεσα μια λύση για όσους Έλληνες βρίσκονται παγιδευμένοι στο Ισραήλ.

Τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης από το υπουργείο Εξωτερικών

Ειδική ανακοίνωση εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καθώς δεν είναι λίγοι οι Έλληνες που ζουν σε Αγίους Τόπους και Γάζα.

Παρατίθενται ειδικότερα τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης της πρεσβείας της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ και στα Ιεροσόλυμα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ώρες αγωνίας για 150 Έλληνες προσκυνητές στην περιοχή της Γάζας – «Κινδυνεύει η ζωή μας»"

Σεισμός στο Αφγανιστάν: Πάνω από 2.000 οι νεκροί

Τους 2.053 έφθασε ο αριθμός των νεκρών από τον χθεσινό σεισμό στο δυτικό Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσε το αρμόδιο υπουργείο διαχείρισης καταστροφών. Οι τραυματίες ανέρχονται σε 9.240, ενώ 1.328 σπίτια έχουν καταστραφεί, σύμφωνα με την ίδια πηγή, που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, δήλωσε εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, σύμφωνα με την εφημερίδα Independent. Μετά την ισχυρή δόνηση των 6,3 βαθμών ακολούθησαν ισχυροί μετασεισμοί, καταστρέφοντας περίπου έξι χωριά, με τους σεισμούς αυτούς να είναι από τους φονικότερους, σύμφωνα με εκτιμήσεις, που έχουν πλήξει τη χώρα εδώ και δύο δεκαετίες. Εκατοντάδες πολίτες έχουν θαφτεί στα χαλάσματα, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Ενημέρωσης και Πολιτισμού.

Οι ισχυρές σεισμικές δονήσεις κατέστρεψαν περίπου έξι χωριά

Συντρίμμια από το σεισμό στο Αφγανιστάν

«Ήμασταν στο γραφείο μας και ξαφνικά το κτίριο άρχισε να τρέμει»

Όσοι κατάφεραν να επιζήσουν από τον σεισμό στο Αφγανιστάν περίεγραψαν τον τρόμο τους, την ώρα που τα κτίρια άρχισαν να κουνιούνται και στη συνέχεια κατέρρευσαν γύρω τους.   «Ήμασταν στα γραφεία μας και ξαφνικά το κτίριο άρχισε να τρέμει. Ο σοβάς των τοίχων άρχισε να πέφτει και οι τοίχοι έπαθαν ρωγμές, κάποιοι τοίχοι και τμήματα του κτιρίου κατέρρευσαν.» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ο κάτοικος της Χεράτ Μπασίρ Αχμάντ.

«Δεν μπορώ να επικοινωνήσω με την οικογένειά μου… Είμαι πολύ ανήσυχος και φοβισμένος, ήταν τρομακτικό» πρόσθεσε. Υπάρχουν αντικρουόμενες αναφορές για τον αριθμό των νεκρών. Ο διευθυντής του επαρχιακού νοσοκομείου της Χεράτ δήλωσε στο BBC ότι τουλάχιστον 255 άνθρωποι σκοτώθηκαν και σχεδόν 500 τραυματίστηκαν. Άλλες εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό των θυμάτων πολύ υψηλότερα.

Νωρίτερα το Σάββατο, ο επικεφαλής διαχείρισης καταστροφών της επαρχίας Μόσα Ασάρι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «μέχρι στιγμής περισσότερες από 1.000 τραυματισμένες γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι πολίτες έχουν συμπεριληφθεί στα αρχεία μας και περίπου 120 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους».

in

Διαβάστε Περισσότερα » " Σεισμός στο Αφγανιστάν: Πάνω από 2.000 οι νεκροί"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news