facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024

Ξυλοκόπησε άγρια 14χρονο από λάθος! Παρουσιάστηκε μόνος του στις αρχές

Ένα πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα τη Δευτέρα στη Σητεία, με τον άγριο ξυλοδαρμό ενός 14χρονου παιδιού από έναν 42χρονο άνδρα.

Ο έφηβος στεκόταν δίπλα σε ένα μηχανάκι, όταν ξαφνικά δέχθηκε επίθεση από τον εξαγριωμένο 42χρονο που άρχισε να τον χτυπά με μένος. Και όλα αυτά, από ... λάθος! Όταν ο άνδρας αντιλήφθηκε ότι χτυπούσε λάθος πρόσωπο και όχι αυτόν που είχε προκαλέσει την οργή του, μετέβη μόνος του στο Αστυνομικό Τμήμα και έθεσε εαυτόν στη διάθεση των αρχών περιγράφοντας όλα όσα είχαν συμβεί. Παράλληλα, ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του δηλώνοντας ότι είναι έτοιμος να υποστεί τις συνέπειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 42χρονος είχε διαφορές με έναν 17χρονο. Όταν είδε το θύμα του ξυλοδαρμού να στέκεται τυχαία δίπλα στο μηχανάκι του ανήλικου που τον είχε εξοργίσει - για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο - θόλωσε και μη μπορώντας να συγκρατήσει τον θυμό του επιτέθηκε στο παιδί που είχε βρεθεί τη λάθος στιγμή στο λάθος σημείο.

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξυλοκόπησε άγρια 14χρονο από λάθος! Παρουσιάστηκε μόνος του στις αρχές"

Θρίλερ με την εξαφάνιση του 31χρονου στο Μεσολόγγι – Εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος σε βάρκα!

Νέα στοιχεία εξετάζει η ΕΛΑΣ για την υπόθεση εξαφάνισης του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου από το Μεσολόγγι, ο οποίος αγνοείται από την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές έχουν εντοπίσει μια κηλίδα αίματος σε βάρκα στη λιμνοθάλασσα, η οποία εστάλη για περαιτέρω διερεύνηση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Παράλληλα, έχουν συγκεντρώσει στοιχεία σχετικά με τις επικοινωνίες που είχε ο 50χρονος κρεοπώλης την ημέρα της εξαφάνισης του 31χρονου.

Ειδικότερα, ο 50χρονος επιχειρούσε να επικοινωνήσει με δύο άτομα, φίλους του, μια γυναίκα κι έναν άνδρα.Με τη γυναίκα δεν κατάφερε να επικοινωνήσει, ωστόσο βρήκε τον άνδρα και συνομίλησαν με μηνύματα μέσω εφαρμογής, τα οποία έσβησαν και οι δύο.

Ο άνδρας είχε δώσει μια αρχική κατάθεση, ωστόσο το πρωί της Τρίτης (16/1) οι αστυνομικοί του πήραν το κινητό τηλέφωνο και έκαναν ανάκτηση των μηνυμάτων αυτών. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, απόψε κλήθηκε ξανά για κατάθεση.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 50χρονος κρεοπώλης, όταν είχε προσαχθεί στο Αστυνομικό Τμήμα και κρατήθηκε προσωρινά, στο κελί με άλλους τρεις συγκρατούμενους, ρωτούσε να μάθει «τι γίνεται στον Κορυδαλλό» και τις συνθήκες που επικρατούν στη φυλακή.

«Ο αδερφός μου κάπου είναι νεκρός»

«Ο αδερφός μου κάπου είναι που είναι νεκρός και δεν μπορούν να βρουν το σώμα του. Να βρεθεί το σώμα του θέλουμε εμείς», είπε στο Mega η αδερφή του Μπάμπη. Η αδερφή του 31χρονου τόνισε πως μέχρι σήμερα ο κρεοπώλης δεν μπήκε στη διαδικασία να την συναντήσει και να μιλήσει μαζί της.

«Δεν υπάρχει ενδιαφέρον, όχι κανένα. Εδώ μίλησε με τη μάνα μου την Παρασκευή, την επόμενη της εξαφάνισης και έψαχνε τον αδερφό μου και ο τύπος σηκώθηκε το βράδυ να φύγει 2,5 ώρες μακριά σε ένα χωριό, οπότε πιο ενδιαφέρον; Εγώ αν μάθαινα ότι έχει εξαφανιστεί ένας φίλος μου δεν θα έφευγα, θα έψαχνα» είπε η αδερφή του 31χρονου.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Θρίλερ με την εξαφάνιση του 31χρονου στο Μεσολόγγι – Εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος σε βάρκα!"

Οργή κόσμου για τα “εξαφανισμένα” ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας

Η Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με ανακοινώσεις της διατηρεί το προβάδισμα στο digital banking – με «πρωτεία» σε αριθμό ενεργών ψηφιακών χρηστών (32% mobile/ 25% internet)- αλλά σε επίπεδο ΑΤΜ και εξυπηρέτησης του απλού κόσμου και ιδίως των μεγαλύτερων σε ηλικία ανθρώπων, «λαμβάνει» μηνύματα οργής!

Από άκρη σε άκρη, σε πολλές περιοχές της χώρας «εξαφανίζονται» υποκαταστήματα και ΑΤΜ ενώ πολλά από αυτά τίθενται εκτός λειτουργίας.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε:

Στους Γαργαλιάνους εδώ και περίπου μια εβδομάδα είναι εκτός λειτουργίας το ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας. Μάλιστα, κάτοικοι και κυρίως επαγγελματίες, που συναλλάσσονται μέσω της ΕΤΕ, εκφράζουν έντονες διαμαρτυρίες τονίζοντας πως είναι απαράδεκτο, ιδίως αυτή την περίοδο, με την ελαιοσυγκομιδή και το “κλείσιμο” του έτους, να μένουν οι συναλλασσόμενοι της ΕΤΕ χωρίς ΑΤΜ…

Αντίστοιχη κατάσταση και στο Πέραμα. Εκεί ο κόσμος πληροφορήθηκε την κίνηση της Εθνικής Τράπεζας να αποσύρει στις 16 του μηνός και το τελευταίο μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών από την πόλη. Πολίτες και επιχειρηματίες που πληροφορήθηκαν την απόφαση αυτή διαμαρτυρήθηκαν και έτσι ο Δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Λαγουδάκος αποφάσισε να στείλει επιστολή στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ενώ με ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει ότι μπορεί να βρεθεί λύση διαθέτοντας ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΩΡΟ για μηχανήματα ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ!

Και το φαινόμενο έχει και συνέχεια!

Στη Νίκαια, στην Π. Ράλλη, έκλεισε το υποκατάστημα της Εθνικής και ο κόσμος ψάχνεται που θα μπορέσει να εξυπηρετηθεί.

Από 8 Δεκεμβρίου έχει διακόψει οριστικά την λειτουργία του και το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στη λεωφόρο Χαϊνά, στη Χαλκίδα.

Εκτός λειτουργίας για διάστημα πάνω του ενός μήνα είναι το ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας στην Αγριά, μέσω του οποίου εξυπηρετούνται δημότες, συνταξιούχοι και επαγγελματίες της περιοχής. Το υποκατάστημα της τράπεζας έκλεισε πριν χρόνια και ενεργό έμεινε μόνο το μηχάνημα για τη διεκπεραίωση συναλλαγών. Ωστόσο, τον τελευταίο μήνα κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής αναγκάζονται να προσέρχονται στον Βόλο για τις συναλλαγές τους, καθώς το μοναδικό μηχάνημα υπολειτουργεί.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις περιπτώσεις που παρατηρούνται πανελλαδικά.

Τραπεζικοί κύκλοι σημειώνουν ότι Τα 6.040 περίπου ATMs των συστημικών τραπεζών φαίνεται πως θεωρούνται ζημιογόνα για τις ελληνικές τράπεζες και έτσι προσπαθούν να βάλουν ένα «τέλος».

Υπάρχει η σκέψη, να δώσουν τη λειτουργία τους σε τρίτες εταιρείες, οι οποίες θα αναλάβουν το δίκτυο των αυτόματων μηχανημάτων συναλλαγών. Η διαχείριση τους δεν θεωρείται core business για τις τράπεζες, οι οποίες εξετάζουν σενάρια ώστε να πετάξουν… από πάνω τους τη δαπανηρή και σύνθετη -σε επίπεδο logistics- δραστηριότητα.

Σύμφωνα με στοιχεία τα τελευταία 11 χρόνια, συρρικνώθηκαν πάνω από 2.048 καταστήματα τραπεζών στις περιφέρειες.

Ακόμα, έκλεισαν περισσότερα από 867 μεμονωμένα ΑΤΜ.

Και οι εκτιμήσεις, δυσοίωνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να κλείσουν και άλλα υποκαταστήματα και ATM δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, ιδίως, στην περιφέρεια.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Οργή κόσμου για τα “εξαφανισμένα” ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας"

Ρέθυμνο: Καθηγητής έπαθε ηλεκτροπληξία στη διάρκεια του μαθήματος από ελαττωματικό πολύμπριζο

Ηλεκτροπληξία έπαθε καθηγητής γυμνασίου στο Ρέθυμνο, λόγω ενός ελαττωματικού πολύμπριζου. Ο εκπαιδευτικός νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους.

Στο νοσοκομείο Ρεθύμνου μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια μαθήματος εργαστηρίου.

Για περιστατικό που συνέβη στο Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο και ανησύχησε την εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, καθηγητής του Εργαστηρίου Πληροφορικής της σχολικής μονάδας υπέστη ηλεκτροπληξία, όταν τοποθέτησε ηλεκτρονικό υπολογιστή προς ηλεκτροδότηση σε ένα πολύμπριζο. Ο καθηγητής, σύμφωνα με μαρτυρίες, τινάχτηκε προς τα θρανία μπροστά στους μαθητές του. Άμεσα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσηλευτικό ίδρυμα, συνοδεία του διευθυντή του Πειραματικού, όπου αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αποφασίστηκε η παραμονή του στην καρδιολογική κλινική για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Μανούσος Μαραγκάκης, επιβεβαίωσε ότι ο καθηγητής δεν διατρέχει κίνδυνο, ενώ όπως είπε – σύμφωνα με ενημέρωσή του από τον διευθυντή του σχολείου – πρόκειται για ένα ελαττωματικό πολύμπριζο, αλλά σε καμία περίπτωση, επισήμανε, για μόνιμη ηλεκτρολογική εγκατάσταση του κτιρίου.

ΑΠΕ ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρέθυμνο: Καθηγητής έπαθε ηλεκτροπληξία στη διάρκεια του μαθήματος από ελαττωματικό πολύμπριζο"

Απόπειρα διάρρηξης και σοβαρές υλικές ζημιές στο «Χαμόγελο του Παιδιού» στη Λάρισα

Απόπειρα διάρρηξης σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Θεσσαλίας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στη Λάρισα.

Οι δράστες, στην προσπάθειά τους να εισβάλουν στον χώρο παραβίασαν την κεντρική είσοδο, προκαλώντας κοστοβόρες φθορές και σοβαρές υλικές ζημιές, που παρεμποδίζουν τη λειτουργία του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, ενός χώρου ζωτικής σημασίας για την υλοποίηση των δράσεων του Οργανισμού στο σύνολο των νομών της Περιφέρειας Θεσσαλίας -και ειδικά σε μια περίοδο, όπως αυτή, μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες του 2023, που έπληξαν σοβαρά την περιοχή δημιουργώντας και επιπλέον ανάγκες.

Ο Οργανισμός προέβη άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την καταγγελία του συμβάντος στις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές.

Στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας αποθηκεύονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, με σκοπό να καλυφθούν οι ολοένα αυξανόμενες ανάγκες παιδιών και των οικογενειών τους που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και σε δύσκολες συνθήκες λόγω των καταστροφικών πλημμυρών. Αξίζει να σημειωθεί ότι, μέσω του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας ενισχύονται σημαντικά περισσότερα από 350 παιδιά και οι οικογένειές τους, ενώ μεγάλο μέρος των τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης διατίθενται σε παιδιά, οικογένειες και πολίτες που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες και ξεπερνούν σε αριθμό τους 300. Πέραν της υλικής υποστήριξης, προσφέρεται σημαντική ιατρική υποστήριξη, ενώ παράλληλα οι περαιτέρω παρεχόμενες υπηρεσίες στοχεύουν στην κάλυψη οποιαδήποτε ανάγκης της οικογένειας σε κρίση, προκειμένου να σταθεί στα πόδια της με αξιοπρέπεια.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» καταδικάζει απερίφραστα την εν λόγω ενέργεια των επιτήδειων, που υπονομεύει τις προσπάθειες του Οργανισμού και των πολιτών που στηρίζουν το έργο του να προσφέρουν ουσιαστική και ολιστική βοήθεια σε παιδιά και ευάλωτες ομάδες που διαβιούν σε δυσμενείς συνθήκες.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Απόπειρα διάρρηξης και σοβαρές υλικές ζημιές στο «Χαμόγελο του Παιδιού» στη Λάρισα"

Δίκη Μάτι: Ευθύνες σε Λιμενικό και ΕΛ.ΑΣ. – Τι υποστήριξε στην απολογία του ο Παντελεάκος

Τις «ελλείψεις και τις αδυναμίες του κρατικού μηχανισμού να διαχεριστεί» την πυρκαγιά στο Μάτι, με αποτελέσμα να χαθούν 104 ανθρώπινες ζωές, παραδέχτηκε, κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο τότε διευθυντής του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας (ΚΕΠΠ) της Πυροσβεστικής, Φίλιππος Παντελεάκος ο οποίος καταλόγισε ελλιπή «ανταπόκριση» στο Λιμενικό και στο Στρατό εκείνες τις κρίσιμες ώρες.

Ο κ. Παντελεάκος, υπεραμύνθηκε των ενεργειών του, επικαλούμενος όσους διαλόγους έχουν καταγραφεί μεταξύ των συναρμόδιων υπηρεσιών και τα σχετικά emails που περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Μίλησε δε για ημέρα «ορόσημο» για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και διαχώρισε την εποχή πριν και μετά το Μάτι. «Η τραγική ημέρα στο Μάτι ήταν τραγική για όλους», είπε και συναισθηματικά φορτισμένος, ιζήτησε συγνώμη από τους πολίτες και κυρίως από τα θύματα και τους συγγενείς τους για όσα δεν έγιναν.

«Ζητώ συγγνώμη από τους πολίτες που δεν μπορούσαμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Όπως αποδείχθηκε, το Κράτος την περίοδο πριν από το Μάτι δεν είχε την απαιτούμενη ετοιμότητα για να αντεπεξέλθει. Τη συγκεκριμένη ημέρα προσπαθήσαμε να κάνουμε το μέγιστο δυνατό».
Ιδιαίτερα, στις πρώτες φάσεις της πυρκαγιάς, όπως τόνισε ο κατηγορούμενος, παρότι ενημέρωσε τους αρμόδιους φορείς, υπήρξε «μικρός βαθμός απόκκρισης» από αυτούς. Ο κ. Παντελεάκος υποστήριξε πως αν και το Λιμενικό είχε ειδοποιηθεί για εγκλωβισμένους σε ξενοδοχείο στο Μάτι που έπρεπε να απομακρυνθούν διά θαλάσσης, έδειξε αδράνεια και καθυστέρηση. Έδινε μάλιστα διαφορετική από την πραματική εικόνα, καθώς διαβεβαίωνε το ΚΕΠΠ ότι έχουν αναλάβει δράση τα πληρώματα σε Ραφήνα και Λαύριο και ότι σπεύδουν στο σημείο σκάφη.
«Τους μεταφέραμε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τους λέγαμε «SOS – SOS, τι έγινε με τους ανθρώπους στο ξενοδοχείο» και μας έλεγαν «θα σας καλέσουμε σε λίγο»….Θεωρούσαμε ότι θα έχουν αποκριθεί και το βράδυ στις 21.15 διαπιστώνουμε ότι δεν είχαν ανταποκριθεί, παρά στο ελάχιστο.. Τους ενημερώνουμε ότι «χρειάζονται σκάφη στην παραλία. Μεγάλη ανάγκη στο Μάτι, έχει μαζευτεί πολύς κόσμος, υπάρχουν τραυματίες, δώστε μας εικόνα». Η απάντησή τους; «Στο Μάτι είναι το APOSTOLΙS STAR» Προσέξτε τώρα τι θα σας πω. Συνέχισαν λέγοντας: «Ξεκινάει τώρα από τα Στύρα και θα είναι μετά τις 22.30 στο Μάτι!». Αυτός είναι ένας από τους λόγους που εξέφρασα τη συγγνώμη μου στους πολίτες της περιοχής», είπε στην απολογία του ο κ.Παντελεάκος

Αναφερόμενος στην Αστυνομία, ο κατηγορούμενος είπε ότι τις κρίσιμες στιγμές κατά την έναρξη της φωτιάς διέθεσε πολύ μικρή δύναμη, δεν ενημέρωνε επαρκώς και ότι μετά τις 19.30 κινητοποιήθηκαν και έσπευσαν στην περιοχή 700 αστυνομικοί. Είπε ωστόσο, ότι συνέδραμαν για να διευκολύνουν τη γρήγορη μετάβαση ασθενοφόρων, όταν τα ζήτησε το ΚΕΠΠ.

Όσον αφορά το ΓΕΕΘΑ, ο κ. Παντελεάκος είπε πως δεν μπόρεσε καν να στείλει 13 λεωφορεία των 50 ατόμων για την εκκένωση των κατασκηνώσεων στο Ζούμπερι όπου υπήρχαν 700 άτομα, στρατιωτικοί με τις οικογένειές τους. «Ζήτησα να μου το στείλουν εγγράφως από το Στρατό, γιατί δεν πίστευα αυτό που άκουγα. Ενημέρωσα αμέσως την υπηρεσία μου γι’ αυτή τη συνθήκη. Λίγο πριν τις 21.00 το ΓΕΕΘΑ ακύρωσε το αίτημα για τα λεωφορεία. Την ίδια ώρα μάθαμε από πληροφορία ότι στις εγκαταστάσεις στον Άγιο Ανδρέα ήταν ακόμα 60 άτομα. Μας είχαν διαβεβαιώσει ότι είχε γίνει εκκένωση».

Τι υποστήριξε ο τότε επικεφαλής του 199 της ΠΥ Χρήστος Γκολφίνος

Νωρίτερα ο τότε επικεφαλής του 199 της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χρήστος Γκολφίνος υποστήριξε πως είχε ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς ζητώνας να συνδράμουν αλλά υπήρχαν ταυτόχρονα και άλλα πύρινα μέτωπα.
«Το σχέδιο δασοπυρόσβεσης ήταεν το Ευαγγέλιό μου. Θα το λέω πάντα για εκείνη την ημέρα», είπε νωρίτερα στην απολογία του για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι
Ο πρώην αξιωματικός του πυροσβεστικού σώματος είπε πως , όταν ξεκίνησε η φωτιά στο Νταού Πεντέλης έστειλε αμέσως 31 οχήματα μόνιμα και εθελοντικά. «Ακολούθησα πιστά το σχέδιο δασών του 2018. Ο κ.πραγματογνώμονας αναφέρθηκε στο σχέδιο του 2019 που είναι ένα διαφορετικό σχέδιο. Όσον αφορά τα εθελοντικά οχήματα θέλω να σας τονίσω ότι στο σχέδιο δασών του 2018 είναι κανονικότατα ενταγμένα. Βάσει αυτού του σχεδίου μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε τα υπηρεσιακά με τα εθελοντικά», ανέφερε στην απολογία του και τόνισε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ήταν σε συνεννόηση με τον Υπαρχηγό Β.Ματθαιόπουλο.
Ο κ.Γκολφίνος έκανε λόγο για αδράνεια του Λιμενικού ισχυριζόμενος : «Ζητήσαμε να κινητοποιηθεί ο θάλαμος του Λιμενικού. Δεν μπορώ να καταλάβω τόσος καπνός υπήρχε, το λιμενικό δεν είχε πάρει είδηση;»

Ο κατηγορούμενος έδωσε απάντηση και στις καταγγελίες πολιτών ότι καλούσαν στο 199 και δεν απαντούσε λέγοντας: «εκείνη την ημέρα πράγματι έπαιρναν οι πολίτες τηλέφωνο, όμως λόγω της υποδομής του τηλεφωνικού κέντρου, όταν μία γραμμή ήταν απασχολημένη δεν έθετε την κλήση σε αναμονή, αλλά φαινόταν ότι χτυπά και δεν απαντά. Τώρα έμαθα ότι βγάζει πλέον αναμονή».

Ο κατηγορούμενος κλείνοντας την απολογία του απευθύνθηκε στους συγγενείς των θυμάτων και κλαίγοντας είπε: «Να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήριά στις οικογένειες των θυμάτων. Δεν είχα ποτέ στην καριέρα μου περιστατικό με απώλειες ανθρώπινων ζωών. Παλεύω με τον εαυτό μου πεντέμισι χρόνια αν έκανα κάτι λάθος».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δίκη Μάτι: Ευθύνες σε Λιμενικό και ΕΛ.ΑΣ. – Τι υποστήριξε στην απολογία του ο Παντελεάκος"

Καιρός αύριο: Βροχές στη δυτική Ελλάδα την Τετάρτη

Ο καιρός την Τετάρτη: Λίγες σποραδικές βροχές στη δυτική Ελλάδα και πιθανόν στη Μακεδονία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά έως τους 15 και στις υπόλοιπες περιοχές μέχρι τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου, αλλά νωρίς το πρωί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμαίνεται από 0 έως 4 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας μέχρι το μεσημέρι. Στην Θράκη λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.Το απόγευμα θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων έως 4 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 0 (μηδέν) έως 12 βαθμούς.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές κατά διαστήματα.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ, ενισχυόμενοι αργότερα στα 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 02 έως 12 βαθμούς.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στην Κρήτη όπου υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών το πρωί.
Άνεμοι: Στην Κρήτη δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στις Κυκλάδες από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών κατά διαστήματα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και από το βράδυ στα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωί στις Σποράδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές στη δυτική Ελλάδα την Τετάρτη"

Μητροπολίτης Δράμας: Δύο μπαμπάδες ή δύο μαμάδες βλάπτουν το παιδί, όπως το διαζύγιο

Ο Μητροπολίτης Δράμας Δωρόθεος σχολίασε το επικείμενο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και ισχυρίστηκε πως δύο γονείς του ίδιου φύλου «βλάπτουν το παιδί, όπως το διαζύγιο».

Μιλώντας στη Χριστιανική Εστία Δράμας, είπε πως «έχουν γίνει μελέτες και ξέρουμε ότι το διαζύγιο το παιδί το βλάπτει. Το ίδιο θα αποδειχθεί από έρευνες και αν έχουμε δύο μπαμπάδες και δύο μαμάδες, όπως επιχειρείται να γίνει με το νομοσχέδιο το οποίο ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση».

Έπειτα, πρόσθεσε ότι «επικαλούμεθα ότι και στα ετερόφυλα ζευγάρια έχουμε παραβατικότητα, έχουμε βία, έχουμε το α έχουμε το β. Ένας πατέρας, ένας πατριός χτυπάει το παιδί κτλ».

«Ναι, τα έχουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μελετήσουμε το φαινόμενο και το ένα και το άλλο, τι γίνεται και τι έχει παράξει αυτή η περίφημη οικογένεια», είπε στη συνέχεια.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητροπολίτης Δράμας: Δύο μπαμπάδες ή δύο μαμάδες βλάπτουν το παιδί, όπως το διαζύγιο"

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή αρχιτέκτoνας- μηχανικός για απάτη 4,36 εκατ. ευρώ με στεγαστικά δάνεια

Σε κάθειρξη 14 ετών, καταδικάστηκε αρχιτέκτων μηχανικός από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, καθώς κρίθηκε ένοχος ως «πρωταγωνιστής» σε απάτη με στεγαστικά δάνεια μέσω της πρώην Αγροτικής Τράπεζας που εκταμιεύτηκαν την περίοδο 2006 – 2008 στο “όνομα” ρομά δανειοληπτών, ζημιώνοντας το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα με το ποσό των 4,36 εκατ. ευρώ.

Το δικαστήριο, αποφάσισε μάλιστα να μην αναστείλει την εκτέλεση της ποινής του ενόψει του Εφετείου, με συνέπεια να οδηγηθεί στη φυλακή.

Για την ίδια υπόθεση- που αποκαλύφθηκε στην πόλη της Κατερίνης και κατόπιν εσωτερικού ελέγχου της Τράπεζας – καταδικάστηκε και μία πολιτικός μηχανικός, εξωτερική συνεργάτιδα του τοπικού τραπεζικού υποκαταστήματος, απ’ όπου εκταμιεύτηκαν τα δάνεια. Κρίθηκε ένοχη για απάτη και τιμωρήθηκε με ποινή κάθειρξης 6 ετών, ενώ αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση. Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου παραπέμφθηκαν να δικαστούν 20 δανειολήπτες Ρομά, πολλοί εκ των οποίων δεν ήταν κάτοικοι της Πιερίας. Το δικαστήριο τους αθώωσε για την πράξη της απάτης που τους είχε αποδοθεί.

Πώς «στήθηκε» η απάτη

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο κατηγορούμενος αφού απέσπασε το πληρεξούσιο των δανειοληπτών Ρομά – για τους οποίους υποτίθεται πως κατασκεύαζε μονοκατοικίες- κατήρτισε πλαστές βεβαιώσεις εργοδοτών και αποδεικτικά μισθοδοσίας ώστε να παρουσιάζει την πιστοληπτική τους ικανότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δανειολήπτες εμφανίζονταν να έχουν μηνιαίες αποδοχές 1600 έως 1800 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τις βεβαιώσεις πολλοί εξ αυτών είχαν τον ίδιο εργοδότη.

Κατά το ίδιο βούλευμα, η συγκατηγορούμενή του πολιτικός μηχανικός παρουσίαζε τις υποτιθέμενες κατοικίες – εμβαδού 35 τ.μ. – υπερεκτιμημένες όσον αφορά την εμπορική τους αξία, βεβαιώνοντας παράλληλα την πρόοδο των εργασιών κατασκευής, ώστε να προχωρά η εκταμίευση των δανείων.

Στο επίκεντρο της έρευνας των διωκτικών Αρχών βρέθηκαν 35 στεγαστικά δάνεια, με το ποσό εκταμίευσης – στην πλειονότητά τους – να κυμαίνεται στις 135.000 ευρώ.

«Πού είναι τα σπίτια μας;»

«Δεν γνωρίζω οικονομικά, δεν έχω ιδέα απ’ αυτά», είπε στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρχιτέκτων μηχανικός, αρνούμενος τις πράξεις που του αποδίδονται. Ο ίδιος κατα ην απολογία του ισχυρίστηκε ότι ως πληρεξούσιος έλαβε με μετρητά τα χρήματα που εκταμιεύτηκαν από την τράπεζα και τα απέδωσε στους Ρομά, χωρίς να γνωρίζει την πλαστότητα των εγγράφων.

Όταν ρωτήθηκε από την έδρα εάν έχει αποδεικτικά είσπραξης απάντησε ότι καταστράφηκαν όταν το 2009 πλημμύρισε το σπίτι του. «Τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν σε κανέναν λογαριασμό, ούτε δικό μου, ούτε συγγενικών μου προσώπων» είπε, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση των συγκατηγορουμένων ρομά που τον ρωτούσαν «που είναι τα σπίτια μας».

Από την πλευρά της, η πολιτικός μηχανικός ανέφερε ότι υπήρξε «θύμα πλεκτάνης». Ισχυρίστηκε δε, ότι δεχόταν πιέσεις να φέρει εις πέρας τους φακέλους ώστε να προχωρήσει η εκταμίευση των δανείων διότι ο συγκατηγορούμενός της «ήταν καλός πελάτης της τράπεζας». Ομολόγησε ότι δεν έκανε επιτόπιες αυτοψίες για την πρόοδο των εργασιών, κάτι, που όπως παραδέχθηκε, «ήταν λάθος μου».

Σχολιάζοντας τα όσα απολογήθηκε η κατηγορούμενη, η πρόεδρος του Δικαστηρίου ανέφερε: «Αυτές τις αλόγιστες πράξεις τις πληρώνει ο ελληνικός λαός»

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή αρχιτέκτoνας- μηχανικός για απάτη 4,36 εκατ. ευρώ με στεγαστικά δάνεια"

Παιδοκτονία στη Βέροια: «Τράβηξα βίντεο για να υπάρχει το ντοκουμέντο ότι σκότωσα τον βρικόλακα»

H 37χρονη που προφυλακίστηκε για τη δολοφονία του βρέφους της στο Μακρυχώρι Ημαθίας, έλυσε τη σιωπή της και περιέγραψε μιλώντας στο MEGA το έγκλημα από τη δική της οπτική γωνία, με τα λόγια της να σοκάρουν.

Σε κατάσταση σύγχυσης, δείχνει να μην έχει συνειδητοποιήσει τις διαστάσεις του εγκλήματος που ομολόγησε. Συνταράσσουν τα όσα λέει για τη σκηνή του φονικού, τις αντιδράσεις των δύο μεγαλύτερων παιδιών της και το πανδαιμόνιο που ακολούθησε. «Πήρα τα παιδιά και πήγα σπίτι. Έβαλα τα κορίτσια να δουν τηλεόραση. Ο μικρός το προηγούμενο βράδυ δεν ηρεμούσε και κάτι άσχημο του συνέβαινε. Επειδή ήταν νηστικός, του ετοίμασα γάλα αλλά δεν το έπινε. Προσπάθησα να το δώσω σιγά σιγά αλλά δεν το έπινε. Τον πίεσα να το πιει. Το ήπιε τελικά αλλά ήθελα να του δώσω κι’ άλλο. Ήρθαν και οι αδερφές του να δουν τι κάνει το παιδί. Τρόμαξαν, αλλά τους είπα, ότι "δεν είναι ο αδερφός σας, είναι βρικόλακας"».

«Έβλεπα ότι δεν έπινε το γάλα και άρχισα να γίνομαι βίαιη»

Όπως λέει εξοργίστηκε επειδή το βρέφος δεν έπινε το γάλα του. Το πλησίασε και εκτός εαυτού άρχισε να το χτυπά. «Ξέρω ότι σκότωσα το παιδί μου, αλλά δεν ήταν το παιδί μου εκείνη την ώρα, αλλά κάτι άλλο. Έβλεπα ότι δεν έπινε το γάλα και άρχισα να γίνομαι βίαιη. Πίεσα με τα γόνατά μου την κοιλιά του. Δεν θυμάμαι να έκανα κάτι άλλο. Ντρέπομαι, θέλω να πεθάνω».

Σε μια κατάσταση παραφροσύνης, η 37χρονη θα αποκαλύψει, ότι βιντεοσκόπησε τη στιγμή του φονικού, για να έχει -όπως είπε- αποδείξεις, πως σκότωσε τον βρικόλακα. «Πήρα το κινητό μου και τράβηξα ένα βίντεο για να υπάρχει το ντοκουμέντο ότι σκότωσα τον βρικόλακα. Πήρα τηλέφωνο τον πατέρα μου και μετά την αδερφή μου για να έρθουν σπίτι να τους δείξω κάτι. Τους έλεγα "αν του δώσετε αίμα, θα γίνει καλά". Μετά την πράξη μου ήταν σαν να λύθηκαν τα μάγια. Βασανίζομαι όλες αυτές τις ημέρες».

Η 37χρονη υποστήριξε, πως οι γονείς της την καταπίεζαν, αν και όπως έχει γίνει γνωστό μετά το έγκλημα, ήταν οι μοναδικοί άνθρωποι που προσπαθούσαν να βοηθήσουν στο μεγάλωμα των τριώων παιδιών της. «Δεν είχα βοήθεια από τους γονείς μου. Εκείνοι βοηθούσαν την αδελφή μου. Οι γονείς μου αν και λένε ότι με αγαπούν, ήταν καταπιεστικοί απέναντί μου. Έφυγα από το σπίτι, όταν αρραβωνιάστηκα. Έκανα το πρώτο μου παιδί το 2017. Πάντα ήθελα να κάνω οικογένεια και παιδιά, επειδή προέρχομαι από πολύτεκνη οικογένεια».

«Το τελευταίο διάστημα έβλεπα πράγματα υπερφυσικά»

Η 37χρονη είχε διακόψει τους τελευταίους μήνες την φαρμακευτική της αγωγή και η κατάστασή της επιδεινώθηκε. «Πήρα αγωγή για 6 μήνες και όταν σταμάτησα, υποτροπίασα και σε αυτό συνέβαλε και η συμπεριφορά του πρώτου μου συζύγου. Ήταν εξυβριστικός και κακοποιητικός. Δεν σκέφτηκα όμως να τον καταγγείλω. Έπαιρνα ενέσιμη θεραπεία μια φορά το μήνα. Τον δεύτερο σύζυγο τον γνώρισα τον Μάιο. Ήθελε οικογένεια και παιδιά, αλλά όχι εμένα. Ήταν και εκείνος κακοποιητικός και με είχε χτυπήσει, όταν ήμουν έγκυος. Τον Σεπτέμβριο με χτύπησε στο πρόσωπο και έπαθα διάτρηση τυμπάνου. Έσπερνε διχόνοιες στα παιδιά μου. Δεν είχε ιδιαίτερο δέσιμο ούτε με τον γιο του. Κυρίως, η μάνα του με βοηθούσε. Ήταν αδιάφορος. Δεν ερχόταν να δει το παιδί».

Τα λόγια της 37χρονης συνοψίζουν εν πολλοίς τα σοβαρότατα ψυχιατρικά προβλήματα που αντιμετώπιζε. «Το τελευταίο διάστημα έβλεπα πράγματα υπερφυσικά, έβλεπα τα τρία μου παιδιά με άλλα μάτια, πολύ πονηρά λες και ήταν κάτι μέσα τους. Εκεί που κοιμόμασταν χοροπηδούσε το κρεβάτι. Τα έλεγα στους γονείς μου αλλά δεν με πίστευαν. Μου έλεγαν να πάω σε ψυχίατρο γιατί δεν με καταλάβαιναν με αυτά που έλεγα».

Η 37χρονη έμεινε στο σπίτι μαζί με τα τρία της παιδιά δίχως ιατρική βοήθεια. Με το έγκλημα που διέπραξε να συγκλονίζει το Μακρυχώρι Ημαθίας και ολόκληρη τη χώρα. «Δεν κοιμόμουν και άρχισα να βλέπω πράγματα που οι άλλοι δεν αντιλαμβάνονταν. Καθόμασταν και τρώγαμε και εγώ έβλεπα σκιές πάνω από τα κεφάλια τους σε σχήμα λύκου ή κουνελιού, μια μαγκούρα μεγάλη και μικρή. Έβλεπα γενικά αντικείμενα λες και ήταν σημάδια, λες και κάποιος τα τοποθετούσε με τέτοιο τρόπο για να μας έχει δεμένους. Όταν το πάθαινα αυτό πήγαινα αμέσως εκκλησία. Ένιωθα πως κάποιος με κυνηγούσε και γενικά ένιωθα το κακό. Νοσηλεύτηκα στην ψυχιατρική κλινική αλλά τους φοβόμουν γιατί δεν μου άρεσε το βλέμμα τους».

Ο πατέρας του βρέφους ζητάει την εκταφή του παιδιού του, καθώς επιθυμεί να το κηδέψει στα μέρη του, με την 37χρονη να παραμένει προφυλακισμένη και τα λόγια της να προκαλούν ανατριχίλα.

Η δραματική αναφορά της στην τραγωδία των Τεμπών

Η 37χρονη μητέρα είδε τους συμμαθητές της να χάνουν τη ζωή τους στο φριχτό τροχαίο δυστύχημα των Τεμπών το 2003. «Από τα παιδικά μου χρόνια θυμάμαι ότι θα πήγαινα εκδρομή με το σχολείο αλλά τελικά δεν μου το επέτρεψε ο πατέρας μου γιατί μου είχε πει να διαλέξω αν ήθελα χρήματα για ψώνια ή για την εκδρομή. Τότε έγινε το ατύχημα στα Τέμπη και έχασα πολλούς φίλους και γνωστούς. Καλύτερα να είχα πάει και εγώ. Δεν σκότωσα το παιδί μου για εκδίκηση στον πρώην σύντροφό μου. Δεν θα έκανα κακό ποτέ στο παιδί μου. Κάθε φορά έγραφα γράμμα στον Άγιο Βασίλη και φέτος είπα για τον πρώην μου να το βρει από το Θεό. Δεν φανταζόμουν ότι θα το έκανα εγώ αυτό το κακό».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Παιδοκτονία στη Βέροια: «Τράβηξα βίντεο για να υπάρχει το ντοκουμέντο ότι σκότωσα τον βρικόλακα»"

Εκλεισε το αεροδρόμιο της Κέρκυρας για 14 μέρες!

Έκλεισε ξανά από σήμερα το αεροδρόμιο της Κέρκυρας για 14 ημέρες έως και τις 29 Ιανουαρίου, προκειμένου να συνεχιστούν οι απαιτούμενες εργασίες αναμόρφωσης και ανακατασκευής του διαδρόμου.

Τεχνικές παρεμβάσεις έχουν γίνει στο αεροδρόμιο του νησιού και κατά τη διάρκεια των εορτών, ενώ τον χειμώνα του 2022 είχε ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των εργασιών οι οποίες χρηματοδοτούνται από το ελληνικό δημόσιο.

Στόχος είναι η εξυπηρέτηση μεγαλύτερων αεροσκαφών και περισσότερων πτήσεων. Ερωτηματικό παραμένει ο τρόπος με τον οποίο θα κλείσει ο δρόμος που περνά δίπλα από το αεροδρόμιο, με παράλληλη απαλλοτρίωση έκτασης στην προέκταση του διαδρόμου, προκειμένου να διευκολύνεται η προσέγγιση αεροσκαφών. Μετά το πέρας των εργασιών, το συνολικό μήκος του διαδρόμου θα ανέρχεται στα 2.475 μέτρα.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλεισε το αεροδρόμιο της Κέρκυρας για 14 μέρες!"

Μενίδι: Συνελήφθη 38χρονος για 8 σεξουαλικές παρενοχλήσεις – Την έστηνε έξω από φροντιστήριο

Στην σύλληψη ενός 38χρονου προχώρησε η Αστυνομία στο Μενίδι, μετά από σεξουαλική παρενόχληση νεαρής γυναίκας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, υπήρξε καταγγελία από την νεαρή κοπέλα στις Ιανουαρίου πως ένας άγνωστος την ακολουθούσε από τη στιγμή που βγήκε από φροντιστήριο στο Μενίδι και την παρενόχλησε σεξουαλικά.

Συγκροτήθηκε σε ειδική ομάδα αστυνομικών για τον εντοπισμό του, και μετά από επιτήρηση σε σημεία όπου κινούνταν, τον συνέλαβαν έξω από φροντιστήριο. 

Από την περαιτέρω προανακριτική έρευνα διαπιστώθηκε πως ο δράστης έχει παρενοχλήσει συνολικά 8 κοπέλες. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μενίδι: Συνελήφθη 38χρονος για 8 σεξουαλικές παρενοχλήσεις – Την έστηνε έξω από φροντιστήριο"

Χανιά: Σύλληψη τριών μαθητών Γυμνασίου που πυροβολούσαν με αεροβόλο όπλο

Με την κατηγορία του νόμου περί όπλων συνελήφθησαν τρεις μαθητές γυμνασίου στα Χανιά, 14, 15 και 16 καθώς φέρεται να πυροβόλησαν με αεροβόλο όπλο με αμπούλα εναντίον διερχομένων αυτοκινήτων και ενώ το σχολείο ήταν σε λειτουργία.

Από τους πυροβολισμούς προκλήθηκαν ζημιές σε τρία διερχόμενα αυτοκίνητα καθώς έσπασαν τα τζάμια τους, ωστόσο οι ιδιοκτήτες τους δεν θέλησαν να υποβάλουν μήνυση για φθορά.

Στο αστυνομικό τμήμα πήγαν και οι γονείς των τριών μαθητών, ωστόσο δεν αντιμετωπίζουν την κατηγορία παραμέλησης εποπτίας ανηλίκων καθώς το περιστατικό συνέβη σε ώρες που το σχολείο λειτουργούσε.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χανιά: Σύλληψη τριών μαθητών Γυμνασίου που πυροβολούσαν με αεροβόλο όπλο"

Φθαρμένα λάστιχα στο αυτοκίνητο: Και πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος - Ξεκίνησαν έλεγχοι

Πολλά οχήματα, είτε επιβατικά είτε επαγγελματικά κυκλοφορούν με φθαρμένα ή ακόμα και εντελώς ακατάλληλα λάστιχα.

Φυσικά, το να κυκλοφορεί κάποιος με φθαρμένα ελαστικά είναι πολύ επικίνδυνο και για τους ίδιους αλλά και για τους άλλους οδηγούς, καθώς ο κίνδυνος για ατύχημα είναι πολύ μεγάλος.

Εκτός από τον κίνδυνο για την υγεία -καθώς μπορεί να γίνει εύκολα ένα τροχαίο- το να κυκλοφορείς με χαλασμένα ελαστικά επιφέρει και υψηλά πρόστιμα από την Τροχαία.

Τονίζεται μάλιστα ότι η Αστυνομία πραγματοποιεί ελέγχους και επιβεβαιώνει χιλιάδες παραβάσεις κάθε χρόνο για φθαρμένα ελαστικά.

Το πρόστιμο

Όσον αφορά την επιβολή προστίμων, η ευθύνη βαρύνει τον οδηγό. Συγκεκριμένα, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι τα ελαστικά είναι ακατάλληλα, το πρόστιμο ανέρχεται στα 40 ευρώ. Επιπλέον, πραγματοποιείται αφαίρεση του διπλώματος και της άδειας κυκλοφορίας για 10 ημέρες, ενώ το όχημα ακινητοποιείται.

Για λεωφορεία και φορτηγά, το πρόστιμο αφορά μόνο τον ιδιοκτήτη και όχι τον οδηγό.

Τι ορίζει η νομοθεσία

Η νομοθεσία ορίζει ότι για επιβατικά και επαγγελματικά οχήματα έως 3.5 τόνους, πρέπει να είναι 1.6 χιλιοστά, χωρίς εξογκώματα ή ρωγμές στα πλαϊνά. Για λεωφορεία και φορτηγά άνω των 3.5 τόνων, το βάθος πέλματος πρέπει να είναι 2 χιλιοστά για τους διευθυντηρίους άξονες και 1.6 για τους υπόλοιπους.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Φθαρμένα λάστιχα στο αυτοκίνητο: Και πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος - Ξεκίνησαν έλεγχοι "

Εξεταστική για Τέμπη: «Αποκαλύψεις σοκ στην Εξεταστική, απουσία ελέγχων από τη ΡΑΣ και την Hellenic Train στους Μηχανοδηγούς»

Σοβαρά ερωτήματα για την Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) και τη Hellenic Train προέκυψαν, σύμφωνα με κύκλους της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη, στο πλαίσιο της σημερινής κατάθεσης της προέδρου της ΡΑΣ, κ. Ι. Τσιαπαρίκου.

Όπως σημείωσαν, «τη συνεδρίαση μονοπώλησαν οι αποκαλύψεις για την κατάσταση της υγείας του μηχανοδηγού της μοιραίας αμαξοστοιχίας (2 εγκεφαλικά επεισόδια με ιστορικό υποτροπής) που ήρθαν χθες και σήμερα το φως της δημοσιότητας».

Σύμφωνα με τους κύκλους της πλειοψηφίας, που έκαναν λόγο για «μπαλάκι ευθυνών», «η κ. Τσιαπαρίκου κατέθεσε ότι οι μηχανοδηγοί υποχρεούνται να περνούν από αυστηρές ιατρικές εξετάσεις, για τις οποίες την ευθύνη έχει η Hellenic Train και στη συνέχεια, οι φάκελοί τους αποστέλλονται σφραγισμένοι στη ΡΑΣ. Ο συγκεκριμένος οδηγός, υποστήριξε, είχε περάσει από όλες τις προβλεπόμενες εξετάσεις. Η γνωμάτευση ωστόσο που ενέκρινε η ΡΑΣ και που παρουσίασε η κ. Τσιαπαρίκου στην επιτροπή δεν φέρει ούτε ΑΜΚΑ, αλλά ούτε και αριθμό ταυτότητας, εγείροντας μείζονα ερωτήματα για την εγκυρότητά της, αλλά και την αξιοπιστία της όλης διαδικασίας ελέγχου των ιατρικών πιστοποιητικών από την ανεξάρτητη αρχή και εν γένει για τη συνολική λειτουργίας της».

«Κατόπιν αυτού», πρόσθεσαν οι κύκλοι της πλειοψηφίας «ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στην επιτροπή, κ. Τσαβδαρίδης ζήτησε να κατατεθεί ο πλήρης φάκελος του μηχανοδηγού, ενώ ο κ. Κόκκαλης, από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, άφησε υπόνοιες για κουκούλωμα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πιθανώς να υπήρχαν ευθύνες και σε αυτούς που εξέδιδαν τα πιστοποιητικά υγείας, να το ψάξουμε και αυτό».»

Μιλώντας, ακολούθως, για διαδικασία «Από τον ‘Αννα στον Καϊάφα…» οι κύκλοι της πλειοψηφίας επισήμαναν: «Γιατί μπορεί η Hellenic Train να είναι υπεύθυνη για τις ιατρικές εξετάσεις και την καταλληλότητα του προσωπικού της, η ΡΑΣ όμως είναι εκείνη που έχει τον τελικό λόγο της πιστοποίησης αυτής της καταλληλότητας, μέσω του Μητρώου πιστοποιημένων ιατρών που διατηρεί, ακριβώς για τον συγκεκριμένο σκοπό. ‘Αραγε, ήλεγξε ποτέ αυτούς τους γιατρούς που εκδίδουν τα πιστοποιητικά υγείας των οδηγών;

Από το ελλιπές έγγραφο που κατέθεσε στην επιτροπή σίγουρα δεν προέκυψε κάτι τέτοιο με αποτέλεσμα όλοι οι βουλευτές να συμφωνήσουν για την προχειρότητα και την προβληματική διαχείριση εκ μέρους τη ΡΑΣ, αλλά και της Hellenic Train, για ένα τόσο κρίσιμο θέμα που αφορά την ασφάλεια των επιβατών.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία της επιτροπής, με πρωτοβουλία του κ. Τσαβδαρίδη, ζήτησε στην αρχή της συνεδρίασης αυτή να γίνει κεκλεισμένων των θυρών για να προστατευτούν τα προσωπικά δεδομένα του μηχανοδηγού. Η πλευρά, ωστόσο, του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων το αρνήθηκαν, φέροντας ακέραια την ευθύνη για την επικοινωνιακή εκμετάλλευση του θέματος. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πρώτες διαρροές που κυκλοφόρησαν ήταν στα φιλικά προς την αξιωματική αντιπολίτευση, ΜΜΕ…» παρατήρησαν οι κύκλοι της πλειοψηφίας στην εξεταστική επιτροπή.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξεταστική για Τέμπη: «Αποκαλύψεις σοκ στην Εξεταστική, απουσία ελέγχων από τη ΡΑΣ και την Hellenic Train στους Μηχανοδηγούς»"

Κορονοϊός: Ακόμα κι όταν τα τεστ βγαίνουν αρνητικά να υποθέτουμε ότι έχουμε covid

Με τη νέα υποπαραλλαγή JN.1 του κορονοϊού να συνεχίζει την εξάπλωσή της, οι επιστήμονες του ΕΚΠΑ αποκωδικοποιούν τα δεδομένα για την υποπαραλλαγή αυτή, η οποία μεταδίδεται ταχύτατα μεν αλλά δεν αυξάνει τον κίνδυνο να βρεθεί κάποιος στο νοσοκομείο. Επιπλέον, αυτή η υποπαραλλαγή του κορονοϊού, δεν αυξάνει ούτε τον κίνδυνο θανάτου λόγω της COVID-19.

Ωστόσο τα ποσοστά μόλυνσης από την JN.1 του κορονοϊού παραμένουν υψηλά. Επομένως, όσοι έχουν συμπτώματα στο αναπνευστικό καλό θα είναι να υποθέσουν ότι πάσχουν από COVID-19, ακόμα και εάν τα τεστ βγαίνουν αρνητικά τις πρώτες ημέρες!

Τις επισημάνσεις αυτές κάνουν οι κυρίες Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, καθηγήτρια Επιδημιολογίας & Προληπτικής Ιατρικής και η βιολόγος Παναγιώτα Ζαχαράκη, από την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, παραθέτοντας τα τελευταία δεδομένα για τη νέα υποπαραλλαγή. Τα δεδομένα δημοσιεύθηκαν στις 12 Ιανουαρίου 2024 στην ιατρική επιθεώρηση JAMA.

Πρώτα η ΒΑ.2.86…

Όταν το περασμένο καλοκαίρι αναδύθηκε η παραλλαγή BA.2.86,  φάνηκε ότι ήταν διαφορετική από την πρόγονό της, την BA.2. Σε σύγκριση με τη BA.2, η πρωτεΐνη ακίδας της BA.2.86 έφερε περισσότερες από 30 μεταλλάξεις. Επομένως ίσως θα μπορούσε να εξαπλωθεί πιο εύκολα.

Ωστόσο η BA.2.86 απέτυχε να κυριαρχήσει. Έως τις αρχές Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, η BA.2.86 δεν ξεπέρασε το 3% μεταξύ των υπόλοιπων υποπαραλλαγών του κορονοϊού στις ΗΠΑ, σύμφωνα με εκτιμήσεις από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, των ΗΠΑ.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η BA.2.86 αντιπροσώπευε το 8,9% των διαθέσιμων αλληλουχιών του ιού έως τις αρχές Νοεμβρίου 2023, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Εκείνη την περίοδο την ταξινόμησε, μαζί με τις υποπαραλλαγές της, στις υποπαραλλαγές ενδιαφέροντος.

Σε άρθρο γνώμης (4 Ιανουαρίου 2024), υποστηρίχθηκε ότι η BA.2.86 ήταν μια υποπαραλλαγή τόσο διαφορετική από τις προηγούμενες του Omicron που ο ΠΟΥ θα έπρεπε να την είχε χαρακτηρίσει ως παραλλαγή ανησυχίας και να την ονομάσει με ένα διαφορετικό ελληνικό γράμμα.

…και μετά η JN.1

Τέσσερις εβδομάδες αργότερα, ο ΠΟΥ ταξινόμησε ξεχωριστά την JN.1, λόγω της ταχέως αυξανόμενης εξάπλωσής της. Στις αρχές Ιανουαρίου 2024, το ποσοστό κυκλοφορίας της JN.1 μεταξύ των υποπαραλλαγών στις ΗΠΑ είχε εκτιναχθεί στο 61,6%. Δύο εβδομάδες νωρίτερα ήταν μόλις 38,8%, σύμφωνα με τα CDC.

Η πρωτεϊνική ακίδα της JN.1 φέρει μόλις μία επιπλέον μετάλλαξη από την ακίδα της BA.2.86. Αυτή η μετάλλαξη ονομάζεται L455S. Ενισχύει την ικανότητα του ιού να δεσμεύεται στον υποδοχέα του μετατρεπτικού ενζύμου-2 της αγγειοτενσίνης (ACE2). Ο υποδοχέας αυτός είναι η «είσοδος» του κορονοϊού στα κύτταρα.

Η JN.1 φαίνεται να είναι άκρως μεταδοτική, για αυτό οι δείκτες ιικού φορτίου από τον SARS-CoV-2 αυξήθηκαν. Σε έκθεσή τους στις 5 Ιανουαρίου 2024, τα CDC εκτίμησαν ότι σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι:

-Τα επίπεδα ιικής δραστηριότητας στα λύματα ήταν 27% υψηλότερα
-Το ποσοστό των θετικών τεστ στα COVID ήταν 17% υψηλότερο

Εν τούτοις, παρά τα φαινομενικά υψηλότερα επίπεδα μόλυνσης, οι δείκτες της COVID-19 που απαιτούν ιατρική και νοσοκομειακή φροντίδα ήταν χαμηλότεροι.

Ειδικότερα:

Οι επισκέψεις στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών για την COVID-19 μειώθηκαν κατά 21%
Το ποσοστό των θανάτων που αποδόθηκαν στην COVID-19 ήταν 3,6% (839 θάνατοι) για την εβδομάδα που έληξε στις 30 Δεκεμβρίου 2023. Την αντίστοιχη εβδομάδα του 2022, όμως, ήταν 5,2% (3.658 θάνατοι).

Για παν ενδεχόμενο

Δεδομένων των υψηλών ποσοστών μόλυνσης από την JN.1, τα άτομα με συμπτώματα στο αναπνευστικό θα πρέπει να υποθέτουν ότι έχουν COVID-19, ακόμα και αν τα τεστ βγαίνουν αρνητικά τις πρώτες ημέρες. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι προκαλείται σοβαρότερη ασθένεια.

Ωστόσο τα υψηλότερα ποσοστά της COVID-19 και οι άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού ώθησαν τα νοσοκομεία σε μερικές πολιτείες των ΗΠΑ να επαναφέρουν την υποχρεωτικότητα της μάσκας. Αυτό συνιστάται τουλάχιστον για το προσωπικό που αλληλεπιδρά άμεσα με τους ασθενείς.

Τι ισχύει για τα εμβόλια

Ευτυχώς τα επικαιροποιημένα εμβόλια για την COVID-19 δείχνουν να προστατεύουν από σοβαρές ασθένειες, παρότι επικρατεί η υποπαραλλαγή JN.1.

Τα συστατικά του εμβολίου καθορίζονται μερικούς μήνες νωρίτερα, για να δοθεί χρόνος για την παρασκευή και τη διανομή τους. Επομένως δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι δεν ταιριάζουν απολύτως με τις τρέχουσες παραλλαγές του κορωνοϊού που κυκλοφορούν.

Τα υπάρχοντα επικαιροποιημένα εμβόλια στοχεύουν την παραλλαγή XBB.1.5 – μία άλλη υποπαραλλαγή της Omicron, η οποία τείνει να εκλείψει. Στις ΗΠΑ αντιπροσωπεύει πια ελάχιστα κρούσματα.

Ευτυχώς, η εργαστηριακή έρευνα και τα ποσοστά νοσηλειών και θανάτων από COVID-19 υποδηλώνουν ότι το εμβόλιο XBB.1.5 εξακολουθεί να προστατεύει από τη σοβαρή νόσο παρότι επικρατεί η JN.1.

Η JN.1 φαίνεται να είναι μία από τις υποπαραλλαγές του κορωνοϊού που διαφεύγουν περισσότερο από κάθε άλλη της ανοσίας (ανοσοδιαφυγή). Ωστόσο κανείς δεν ζητά να αλλάξει η σύσταση των εμβολίων. Αντιθέτως, η τεχνική συμβουλευτική ομάδα του ΠΟΥ για τη σύνθεση εμβολίων COVID-19 συνέστησε τον Δεκέμβριο να διατηρηθεί ως έχει.

Το επικαιροποιημένο εμβόλιο που τώρα κυκλοφορεί παγκοσμίως για την COVID-19, μπορεί να μην αποτρέπει σταθερά λοιμώξεις που προκαλούνται από την JN.1 ή από άλλες υποπαραλλαγές της Omicron. Ωστόσο εξακολουθεί να μπορεί να μειώσει τη σοβαρότητα της νόσου σε όσους αρρωσταίνουν.

Ανεπαρκείς οι έως τώρα εμβολιασμοί

Τα εμβόλια, όμως, είναι αποτελεσματικά μόνο εάν οι άνθρωποι τα χρησιμοποιούν. Όπως φάνηκε με το δισθενές εμβόλιο που προηγήθηκε, η πρόσληψη της τελευταίας δόσης για τον COVID-19 ήταν χαμηλή.

Στις ΗΠΑ, όλα τα άτομα ηλικίας 6 μηνών και άνω ήταν κατάλληλα για το δισθενές εμβόλιο, το οποίο ήταν διαθέσιμο από τον Σεπτέμβριο του 2022. Εν τούτοις, το έκανε μόνο το 17% του πληθυσμού έως τις 10 Μαΐου 2023, σύμφωνα με τα CDC.

Τώρα, περίπου το 29% των ενηλίκων των ΗΠΑ έχουν κάνει το επικαιροποιημένοεμβόλιο για την COVID-19. Αντίστοιχα, το 47% έχουν λάβει το εμβόλιο της γρίπης, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου. Και στις ΗΠΑ, οι ασθενείς που νοσηλεύονται σήμερα είναι γενικά άτομα στις κατηγορίες υψηλού κινδύνου που δεν έχουν επωφεληθεί από το επικαιροποιημένο εμβόλιο.

Αναπόφευκτα, η JN.1 θα κορυφωθεί άμεσα (αν δεν το έχει ήδη κάνει), καθώς την αντικαθιστούν νεότερες, πιο «έξυπνες» παραλλαγές του κορωνοϊού.Καθώς τους επόμενους μήνες, πολλοί άνθρωποι θα μολυνθούν από την JN.1, το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη θα έχει εμβολιαστεί ή θα έχει μολυνθεί ή και τα δύο.

Καθώς αποκτούν ανοσία κατά της JN.1, ο κορωνοϊός θα εξελιχθεί για να την αποφεύγει. Ο ιός βρίσκεται υπό πίεση στο να συνεχίσει να μεταλλάσσεται, για να μπορεί να αποφύγει την ανοσία και να μολύνει καλύτερα τον άνθρωπο. Έτσι είναι πιθανό το φθινόπωρο του 2024 να χρειασθούμε ένα νέο, επικαιροποιημένο εμβόλιο για την COVID-19.

iatropedia

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Ακόμα κι όταν τα τεστ βγαίνουν αρνητικά να υποθέτουμε ότι έχουμε covid"

Άρχισαν οι προσυγκεντρώσεις αγροτών- Κινητοποιήσεις στις 26 Ιανουαρίου

Οι αγρότες άρχισαν να βγάζουν τα τρακτέρ τους στους δρόμους και στις πλατείες, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται συσκέψεις σε πολλές περιοχές της χώρας.

Οι αγρότες της Μαγνησίας κατέβηκαν με περισσότερα από 100 τρακτέρ και οχήματα στην πόλη του Βόλου και στη συνέχεια προχώρησαν σε αποκλεισμό της περιφερειακής ενότητας Μαγνησίας, ανάβοντας καπνογόνα, φωνάζοντας συνθήματα, ενώ επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Στο «χορό» των κινητοποιήσεων μπήκαν και οι αγρότες των Γρεβενών οι οποίοι έβγαλαν τρακτέρ στην είσοδο της πόλης, ενώ σήμερα πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, στο Μαυροδένδρι της Κοζάνης, στα γραφεία του ΕΛΓΑ και στην Περιφερειακή ενότητα Δυτικής Μακεδονίας.

Τα πρώτα τρακτέρ βγήκαν και στο νομό Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Επανομής, όπου οι αγρότες παρέταξαν τα τρακτέρ τους στην κεντρική πλατεία, ενώ στις προθέσεις τους είναι, έπειτα από σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί να κατέβουν για διαμαρτυρία στο κέντρο της πόλης, χωρίς ακόμη να έχουν καθορίσει ακόμη το χρόνο και τη μορφή αυτής της κινητοποίησης.

Παράλληλα έχει γίνει γνωστό ότι αγρότες από την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Θράκη και με συναδέλφους τους από τη Φθιώτιδα θα κατέβουν σε διαμαρτυρία στις 26 Ιανουαρίου και έχουν ορίσει το «ραντεβού» στο κέντρο της πόλης, όταν και θα πραγματοποιηθεί η έκθεση Agrotica.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Άρχισαν οι προσυγκεντρώσεις αγροτών- Κινητοποιήσεις στις 26 Ιανουαρίου"

Το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο «Zografia» χτυπήθηκε από πύραυλο στην Ερυθρά Θάλασσα – Δεν υπήρξαν τραυματισμοί

Νέα επίθεση δέχθηκε φορτηγό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα. Η βρετανική εταιρεία ναυτικής ασφάλειας Ambrey ανέφερε την Τρίτη ότι ένα υπό σημαία Μάλτας ελληνόκτητο πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου (bulk) φέρεται να στοχοποιήθηκε και να χτυπήθηκε από πύραυλο των Χούθι, ενώ διέσχιζε βόρεια την Ερυθρά Θάλασσα, 76 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της πόλης Saleef της Υεμένης.

«Το ελληνικών συμφερόντων πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου MT Zografia με 24 άτομα πλήρωμα επ’ αυτού χτυπήθηκε από πύραυλο στα ανοικτά της Υεμένης», δήλωσαν δύο πηγές του ελληνικού υπουργείου Ναυτιλίας στο Reuters, επιβεβαιώνοντας προηγούμενες αναφορές ότι το πλοίο χτυπήθηκε ενώ διέσχιζε βόρεια την Ερυθρά Θάλασσα.

\

Το πλοίο έπλεε άδειο από φορτίο από το Βιετνάμ προς το Ισραήλ, δήλωσε η μία από τις πηγές, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, από το χτύπημα προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές, οι οποίες προς το παρόν δεν επηρεάζουν την αξιοπλοΐα του πλοίου.

Το πλοίο κατευθύνεται στο Σουέζ για να εκτιμηθεί η κατάσταση.

Η United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO) δήλωσε επίσης ότι έλαβε αναφορά για περιστατικό 100 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του Saleef.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο «Zografia» χτυπήθηκε από πύραυλο στην Ερυθρά Θάλασσα – Δεν υπήρξαν τραυματισμοί"

Εφιάλτης για λαχειοπώλη στον Βόλο: Τον φίμωσαν και τον μαχαίρωσαν

Εναν απίστευτο εφιάλτη βίωσε πριν από μέρες ένας Βολιώτης λαχειοπώλης, ο οποίος παραλίγο να κινδυνέψει άμεσα η ζωή του, όταν δέχτηκε επίθεση από αγνώστους, οι οποίοι του έστησαν ενέδρα έξω από το σπίτι του, τον έσυραν μέσα, τον φίμωσαν και αφού τον μαχαίρωσαν στα πλευρά, απαιτούσαν να τους αποκαλύψει πού έχει χρήματα για να τα αρπάξουν.

Όταν άρχισε να φωνάζει ζητώντας βοήθεια, εκείνοι προφανώς φοβήθηκαν και τράπηκαν σε φυγή, εγκαταλείποντάς τον αιμόφυρτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν βραδινές ώρες. Ο ίδιος μετά από μία ακόμη κοπιαστική μέρα επέστρεφε στο σπίτι του, προκειμένου να ξεκουραστεί. Δεν περίμενε τι θα ακολουθούσε. Το σπίτι του βρίσκεται στην καρδιά της πόλης. Ένα υπόγειο σε κεντρική πολυκατοικία.

Όπως περιέγραψε ο ίδιος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τα δύο άτομα, πιθανότατα χρήστες ναρκωτικών ουσιών, ήταν κρυμμένοι σε μία γωνία. Ο ίδιος δεν τους αντιλήφθηκε μέχρι την ώρα που έβαλε το κλειδί στην εξώπορτα της εισόδου της πολυκατοικίας. Με την απειλή μαχαιριού οι δύο δράστες τον έσυραν μέσα στο σπίτι. Του φίμωσαν το στόμα για να μην αρχίσει να φωνάζει. Όταν αντιστάθηκε ένας εκ των δύο τον μαχαίρωσε στα πλευρά, ενώ ο άλλος έκανε φύλλο και φτερό το μικρό υπόγειο, δίχως όμως να βρει κάτι αξιόλογο. Οι δύο τράπηκαν σε φυγή, ενώ ο λαχειοπώλης τραυματισμένος άρχισε να καλεί σε βοήθεια.

Ειδοποιήθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου που έσπευσε στο σημείο, προκειμένου να γίνει αναφορά για το συμβάν και να ληφθούν στοιχεία από τη σήμανση. Οι δράστες δεν έχουν εντοπιστεί.

Ο βιοπαλαιστής λαχειοπώλης μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου. Σύμφωνα με τον ίδιο χρειάστηκε να παραμείνει νοσηλευόμενος για αρκετές ημέρες, προκειμένου να αποθεραπευτεί από τα τραύματα.

Για καλή του τύχη δεν κινδύνεψε η ζωή του. «Επέστρεψε» ξανά στην ενεργό δράση, στον δρόμο πουλώντας λαχεία. Παράλληλα, βρίσκεται σε αναζήτηση νέας στέγης, διότι μετά την τραυματική εμπειρία που βίωσε έχει την ανάγκη να αλλάξει περιβάλλον, όπως εκμυστηρεύτηκε.

taxydromos

Διαβάστε Περισσότερα » "Εφιάλτης για λαχειοπώλη στον Βόλο: Τον φίμωσαν και τον μαχαίρωσαν"

Πέθανε η γυναίκα που την είχε περιλούσει με εύφλεκτο υλικό ο Ρομά σύζυγός της και της είχε βάλει φωτιά

Την τελευταία της πνοή, μετά από μάχη περίπου μίας εβδομάδας, άφησε η γυναίκα από το Ζεφύρι, που την είχε περιλούσει με εύφλεκτο υλικό ο Ρομά σύζυγός της, βάζοντάς της φωτιά.

Η γυναίκα νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση από τις 8 Ιανουαρίου.

Ο σύζυγός της τής είχε ρίξει βενζίνη μπροστά στα μάτια των παιδιών τους έπειτα από έντονο διαπληκτισμό και της είχε βάλει φωτιά, την οποία προσπάθησε να σβήσει ο αδελφός της, με αποτέλεσμα να υποστεί κι ο ίδιος εγκαύματα.

Ο δράστης είχε συλληφθεί μετά το περιστατικό.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε η γυναίκα που την είχε περιλούσει με εύφλεκτο υλικό ο Ρομά σύζυγός της και της είχε βάλει φωτιά"

Βίντεο-σοκ: 54χρονη Ελληνίδα αυτοκτόνησε, πέφτοντας από ταράτσα εμπορικού κέντρου στην Κωνσταντινούπολη (σκληρές εικόνες)

H αυτοκτονία μιας Ελληνίδας στην Κωνσταντινούπολη καταγράφηκε καρέ – καρέ στην κάμερα, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

Στο σοκαριστικό βίντεο φαίνεται η στιγμή που η 54χρονη πέφτει από ταράτσα εμπορικού κέντρου και προσγειώνεται στο έδαφος.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ η γυναίκα που αυτοκτόνησε ονομάζεται Ελένη Μπουλούδα και το περιστατικό έλαβε χώρα σε περιοχή της Κωνσταντινούπολης.

Η 54χρονη φέρεται να βρέθηκε στο κέντρο για άγνωστο λόγο, να έκανε κάποιες βόλτες σε αυτό και στη συνέχεια να ανέβηκε στους επάνω ορόφους χρησιμοποιώντας τη σκάλα κινδύνου.

Οι πολίτες κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία και κάλεσαν ασθενοφόρο, ωστόσο, όταν έφτασαν εκεί, διαπίστωσαν ότι η γυναίκα είχε πεθάνει.

Η στιγμή της αυτοκτονίας της Ελληνίδας – Σκληρές εικόνες

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Βίντεο-σοκ: 54χρονη Ελληνίδα αυτοκτόνησε, πέφτοντας από ταράτσα εμπορικού κέντρου στην Κωνσταντινούπολη (σκληρές εικόνες)"

Νοσοκομείο Λακωνίας: Εφημερίες χωρίς ειδικούς γιατρούς - Καταγγελία ΟΕΝΓΕ

Ανασφαλή προγράμματα εφημέρευσης στις δύο νοσηλευτικές μονάδες του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας, καταγγέλλει η Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Σε σημερινή επιστολή προς τον υπουργό Υγείας, το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ κάνει λόγο για τραγικές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού που μαστίζουν τις νοσοκομειακές μονάδες Σπάρτης και Μολάων.

Αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

"Μετά τις αναφορές των γιατρών υπηρεσίας υπαίθρου (αγροτικών), που υπηρετούν σε Κέντρα Υγείας της Λακωνίας, πως αναγκάζονται με εντολές της 6ης ΥΠΕ να εγκαταλείπουν τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία για να εφημερεύουν στο νοσοκομείο Σπάρτης (μάλιστα συχνά μόνοι τους χωρίς την παρουσία ειδικευμένου γιατρού), έχουμε άλλη μια καταγγελία από τους συναδέλφους της Νοσοκομειακής Μονάδας Μολάων για την συνεχιζόμενη ιατρική υποστελέχωση και για τα ανασφαλή προγράμματα εφημέρευσης".

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας χαρακτηρίζει "πραγματικά εξοργιστικό" το ότι στη χώρα μας - εν έτει 2024 - αποτελεί πραγματικά θέμα τύχης για τον πληθυσμό της περιοχής το αν θα τύχει να εφημερεύει αναισθησιολόγος, χειρουργός, ορθοπαιδικός, καρδιολόγος ή (ακόμα και) παθολόγος την μέρα της οξείας νόσησης ή του σοβαρού τραυματισμού. Τονίζει, δε, πως κυριολεκτικά εδώ ισχύει το "από τύχη ζούμε".

Όπως τονίζει, αντί προσλήψεων (επιτέλους) μόνιμων ειδικευμένων γιατρών, οι διοικήσεις της 6ης ΥΠΕ και του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας συνεχίζουν επί χρόνια την επικίνδυνη για ασθενείς και γιατρούς τακτική του "κουκουλώματος" των τραγικών ελλείψεων με αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών από Κέντρα Υγείας σε νοσοκομείο και από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.

"Επιτέλους λοιπόν πρέπει να μπει ένα τέλος. Οι κάτοικοι της Λακωνίας και όλων των περιοχών της χώρας δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού", υπογραμμίζουν οι γιατροί, για να σημειώσουν:

"Απαιτούμε την κάλυψη όλων των κενών με προκηρύξεις θέσεων και προσλήψεις μόνιμων ειδικευμένων γιατρών. Απαιτούμε να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες και τα κουκουλώματα. Τονίζουμε πως θα κάνουμε χρήση όλων των συνδικαλιστικών και νομικών μέσων στο πλευρό των συναδέλφων υγειονομικών και των κατοίκων".

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Νοσοκομείο Λακωνίας: Εφημερίες χωρίς ειδικούς γιατρούς - Καταγγελία ΟΕΝΓΕ"

Σεισμός τώρα 4,8 ρίχτερ στο Κρανίδι – Ταρακουνήθηκε και η Αττική

Σεισμός σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης (16/1) και έγινε αισθητός και στην Αθήνα…

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο σεισμός που έγινε αισθητός τόσο στην Αττική όσο και στην Πελοπόννησο, είχε επίκεντρο στον Αργολικό Κόλπο και ήταν μεγέθους 4,8 Ρίχτερ.

Ήταν δε, συνέχεια άλλων μικρότερων σεισμών που σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες στην ίδια περιοχή.

Tο εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10χλμ.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και σε περιοχές της Αττικής.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Σεισμός τώρα 4,8 ρίχτερ στο Κρανίδι – Ταρακουνήθηκε και η Αττική"

Μυστήριο στην Κωνσταντινούπολη: Νεκρός Νορβηγός τουρίστας και Ελληνίδα στο νοσοκομείο

Ζευγάρι τουριστών βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από το προσωπικό καθαριότητας, στο διαμέρισμα το οποίο νοίκιαζαν στον Γαλατά της Κωνσταντινούπολης. Μάλιστα τα σώματά τους δεν έφεραν ίχνη από ξυλοδαρμό ή από αιχμηρά αντικείμενα.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 13.30 στη συνοικία Hacmimi του Πέρα στο Γαλατά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν, ο Νορβηγός υπήκοος και η Ελληνίδα υπήκοος νοίκιασαν διαμέρισμα πριν από δύο ημέρες.

Δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί τους και τους βρήκαν να κείτονται

Ο υπεύθυνος του διαμερίσματος δεν είχε λάβει κανένα νέο από το ζευγάρι και στη συνέχεια τηλεφώνησε στον ιδιοκτήτη και του είπε ότι δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί τους. Καθώς κανείς δεν άνοιγε την πόρτα, ο άνδρας μπήκε με αντικλείδι στο διαμέρισμα και είδε το ζευγάρι να κείτεται στο υπνοδωμάτιο.

Στη συνέχεια, ειδοποίησε την αστυνομία και ασθενοφόρο. Μετά την ειδοποίηση, οι τραυματιοφορείς που έφτασαν στο σημείο σε σύντομο χρονικό διάστημα διαπίστωσαν ότι ο Νορβηγός ήταν νεκρός. Η γυναίκα ελληνικής υπηκοότητας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο στη γειτονιά Fatih Samatya με ζωτικές ενδείξεις και υποβλήθηκε σε θεραπεία. Η ζωή της δεν απειλείται.

Έρευνα για την ακριβή αιτία θανάτου

Κλιμάκια της αστυνομίας άρχισαν να ερευνούν το περιστατικό, εξετάζοντας το σπίτι επί ώρες. Η ακριβής αιτία θανάτου του τουρίστα θα διευκρινιστεί μετά τη νεκροψία.

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Μυστήριο στην Κωνσταντινούπολη: Νεκρός Νορβηγός τουρίστας και Ελληνίδα στο νοσοκομείο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news