facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

Νύχτα αγωνίας στην Κάρυστο: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Σε εξέλιξη, με πολλές διάσπαρτες εστίες, είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε έκταση με χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Αμυγδαλιά στην Κάρυστο Εύβοιας.

Η πυρκαγιά φούντωσε εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων και προκάλεσε ζημιές σε στάβλο, αποθήκες και αγροικίες. Η Αμυγδαλιά και ο Πρινιάς εκκενώθηκαν με απόφαση του Δήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε στο χωριό Σχιζάλη, αλλά και χωριό Σπαρτιά.

Επιχειρούν 56 άντρες της Πυροσβεστικής με 24 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος. Τα εναέρια μέσα, πριν πέσει το σκοτάδι, προσπάθησαν να προσεγγίσουν αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν ρίψεις.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νύχτα αγωνίας στην Κάρυστο: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις"

Αμβούργο: Συναγερμός για ένοπλο στο αεροδρόμιο – «Παιδιά στο αυτοκίνητό του»

Ένοπλος διέρρηξε με το όχημά του, πύλη του αεροδρόμιου του Αμβούργου και πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα ,σημαίνοντας συναγερμό στις Αρχές, δήλωσε εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας το βράδυ του Σαββάτου

Σύμφωνα με την BILD, ο άνδρας κρατάει δύο παιδιά αιχμάλωτα στο αυτοκίνητό του. Λίγο πριν ο ένοπλος γίνει αντιληπτός από τις δυνάμεις ασφαλείας στο αεροδρόμιο, η σύζυγός του είχε ειδοποιήσει την αστυνομία και προειδοποίησε τους αστυνομικούς με κλήση έκτακτης ανάγκης ότι ο σύζυγός της έτρεχε στο αεροδρόμιο με τα παιδιά.

Η εναέρια κυκλοφορία στο αεροδρόμιο του Αμβούργου διακόπηκε αμέσως, ενώ έκλεισαν και οι τερματικοί σταθμοί.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο και πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό του ενόπλου, ενώ ελικόπτερα της αστυνομίας βρίσκονται στον αέρα.

 naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Αμβούργο: Συναγερμός για ένοπλο στο αεροδρόμιο – «Παιδιά στο αυτοκίνητό του»"

Καιρός αύριο: Κυριακή με τοπικές βροχές και καταιγίδες – Άνεμοι και θερμοκρασία «πέφτουν»

Βροχερός θα διατηρηθεί ο καιρός αύριο Κυριακή, 5 Νοεμβρίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ενώ οι ισχυροί άνεμοι θα κοπάσουν.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και γρήγορη βελτίωση. Από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά τοπικές βροχές και το βράδυ πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και νυχτερινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα φθάσει τους 22 με 24 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 25 με 26 και τοπικά στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές ομίχλες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
 
Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα δυτικά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές ομίχλες.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμiαία θα αυξηθούν. Από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από αργά το απόγευμα πιθανόν στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο μεμονωμένες καταιγίδες.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο βόρειο Ιόνιο από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Τις πρώτες πρωινές ώρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Γρήγορη βελτίωση από τα βόρεια.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός : Σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Κυριακή με τοπικές βροχές και καταιγίδες – Άνεμοι και θερμοκρασία «πέφτουν»"

ΕΛ.ΑΣ.: Συνελήφθη μέλος συμμορίας που έκλεβε σπίτια σε Σπάτα και Αρτέμιδα Εξιχνιάστηκαν 11 κλοπές

Στην σύλληψη ενός 38χρονου που φέρεται να είναι μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές από σπίτια στις περιοχές των Σπάτων και της Αρτέμιδας, προχώρησε η Αστυνομία.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ταυτοποιήθηκαν 3 μέλη της ομάδας και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση, κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και φθορές ξένης ιδιοκτησίας.

Η δράση τους χρονολογείται τουλάχιστον από τον Ιούλιο του τρέχοντος έτος και δρούσαν είτε όλοι μαζί είτε μεμονωμένα, κινούμενοι με αυτοκίνητο.

Οι κατηγορούμενοι, αφού προσέγγιζαν την οικία- στόχο τους, προκαλούσαν φθορές στις εξωτερικές περιφράξεις ή τα παράθυρα και τις πόρτες των οικιών προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό τους. Ορισμένες φορές αφαιρούσαν μεταλλικά αντικείμενα, που βρίσκονταν στην αυλή των σπιτιών, ενώ άλλες αφού είχαν εισέλθει στο εσωτερικό τους αφαιρούσαν κοσμήματα, οικιακά και ηλεκτρονικά-ηλεκτρικά είδη.

Εξιχνιάστηκαν 11 περιπτώσεις κλοπών από οικίες σε Σπάτα και Αρτέμιδα.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση αστυνομικοί της ‘Αμεσης δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) που ανταποκρίθηκαν άμεσα σε κλήση σχετικά με διάρρηξη σε οικία στα Σπάτα, το βράδυ της Τετάρτης (1/11), συνέλαβαν έναν 38χρονο μέλος της συμμορίας, ο οποίος εξύβρισε και απείλησε τους αστυνομικούς, αντιστεκόμενος σθεναρά στη σύλληψή του.

Στην κατοχή του βρέθηκαν κοσμήματα και 2 κινητά, τα οποία αφαιρέθηκαν λίγο νωρίτερα και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΛ.ΑΣ.: Συνελήφθη μέλος συμμορίας που έκλεβε σπίτια σε Σπάτα και Αρτέμιδα Εξιχνιάστηκαν 11 κλοπές"

Θεσσαλονίκη: Κατέρρευσε τμήμα οροφής στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» – Τραυματίστηκε γιατρός

Ένα σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο “Άγιος Δημήτριος” στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, τμήμα της οροφής στον προθάλαμο από τους κοιτώνες των ιατρών, κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας γιατρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι και εξετάστηκε αμέσως από τους θεράποντες ιατρούς, οι οποίοι έκριναν ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Μάλιστα, προκειμένου να εξεταστεί από ορθοπεδικούς ιατρούς, ο τραυματίας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο “Παπαγεωργίου“, καθώς το νοσοκομείο “Άγιος Δημήτριος” δεν διαθέτει ορθοπεδική κλινική.

Οι θεράποντες ιατροί του νοσοκομείου “Παπαγεωργίου”, αφού εξέτασαν τον συνάδελφό τους, διαπίστωσαν ότι δεν πρόκειται για σοβαρό τραυματισμό. Στη συνέχεια, ο τραυματίας γιατρός επέστρεψε στο σπίτι του.

Όσον αφορά στο τμήμα της στέγης που έπεσε, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο thestival.gr η υποδιοικήτρια του νοσοκομείου “Άγιος Δημήτριος“, Βασιλική Τραούδα, πριν από μερικές ημέρες είχαν ολοκληρωθεί εργασίες στο συγκεκριμένο τμήμα και πιθανόν το συμβάν να οφείλεται σε κακοτεχνία της εταιρείας που τις ανέλαβε.

Ήδη από το πρωί, στο νοσοκομείο κλήθηκαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας που ανέλαβε το έργο έπειτα από διαγωνισμό, οι οποίοι προέβησαν στην αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν. “Θα ακολουθηθεί κάθε νόμιμη ενέργεια απέναντι στην εταιρεία“, ξεκαθάρισε στο thestival.gr η κ. Τραούδα.

Μάλιστα, με εντολή του διοικητή του νοσοκομείου “Άγιος Δημήτριος”, Νικήτα Παπαδόπουλου, θα πραγματοποιηθεί περαιτέρω έλεγχος σε όλα τα σημεία στα οποία έγιναν το τελευταίο διάστημα εργασίες επισκευής, έτσι ώστε να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά.

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Κατέρρευσε τμήμα οροφής στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» – Τραυματίστηκε γιατρός"

Εμπόριο: Οι ημερομηνίες για Black Friday και Cyber Monday – Ποιοι κλάδοι πρωτοπορούν στην «μάχη»

Ξεκίνησαν ήδη οι επιχειρήσεις, τη διαφήμιση της Black Friday αλλά και της  Cyber Monday, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου -ένα μήνα πριν από τα Χριστούγεννα- και την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου αντίστοιχα. Με τον ίδιο στόχο, να «ζεσταθεί» δηλαδή η αγορά που έχει παγώσει λόγω της ακρίβειας, στο λιανεμπόριο, έχει ξεκινήσει δεκαήμερο προσφορών.

Στην αιχμή των προσφορών βρίσκονται τα προϊόντα τεχνολογίας με τις αλυσίδες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών να πρωτοστατούν στις προωθητικές δράσεις, προσφέροντας στους καταναλωτές, μεταξύ άλλων, ευέλικτες λύσεις πληρωμής. Εντατικές διαφημιστικές εκστρατείες έχουν ξεκινήσει και οι αλυσίδες οικιακού εξοπλισμού ενώ περαιτέρω ενίσχυση των πωλήσεών τους αναμένουν χιλιάδες μικρά καταστήματα που πραγματοποιούν πωλήσεις μέσω των marketplaces.

Προκρατήσεις

Προετοιμάζοντας κατάλληλα το έδαφος, πολλές εμπορικές επιχειρήσεις ρίχνονται στη μάχη των προσφορών με προκρατήσεις αλλά και προσφορές τόσο μέσα από το ψηφιακό κανάλι όσο μέσα από τα φυσικά καταστήματα με στόχο να ρευστοποιήσουν εποχικά προϊόντα και να «γεμίσουν τα ταμεία» τους.

Συγκρατημένη αισιοδοξία

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Μάκης Σαββίδης, αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας και αντιπρόεδρος GRECA εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία για την εμπορική κίνηση, καθώς όπως σημειώνει ο καταναλωτής είναι πολύ πιεσμένος με περιορισμένο το διαθέσιμο εισόδημα το οποίο και καταναλώνει κυρίως στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης. Ωστόσο, οι εμπορικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με τον ίδιο, προετοιμάζονται να προσφέρουν τις καλύτερες τιμές ώστε να ενισχύσουν τα ταμεία τους και να προχωρήσουν προς τη χριστουγεννιάτικη περίοδο που αποτελεί και την πιο κρίσιμη του έτους.

Στους ίδιους ρυθμούς με το φυσικό εμπόριο κινείται και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Σύμφωνα με τον κ. Σαββίδη, το 90% των ηλεκτρονικών καταστημάτων είναι προέκταση αναλογικών καταστημάτων και η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων αυτών κινούνται με ενιαία τιμή (ηλεκτρονικά και αναλογικά). Σύμφωνα με τον ίδιο, το ηλεκτρονικό εμπόριο κερδίζει συνεχώς έδαφος και ενδυναμώνεται.

Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις εισέρχονται στο κανάλι αυτό και όλο και περισσότεροι καταναλωτές εμπιστεύονται τις ηλεκτρονικές πωλήσεις. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον κ. Σαββίδη, ο καταναλωτής πλέον είναι πολύ ενημερωμένος και πριν ολοκληρώσει μία αγορά διερευνά πολύ προσεκτικά τόσο στα ηλεκτρονικά όσο και στα φυσικά καταστήματα και είναι ενήμερος για το επίπεδο των τιμών των προϊόντων που αναζητά.

«Πάγια συμβουλή που δίνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας στον καταναλωτή κατά την περίοδο προσφορών και εκπτώσεων είναι η αναγκαία έρευνα αγοράς στα είδη που τον ενδιαφέρουν ώστε να εξασφαλίσει αγορά στην καλύτερη τιμή. Σε ότ,ι αφορά στις ηλεκτρονικές αγορές, ο ασφαλέστερος τρόπος πληρωμής είναι πάντα η πιστωτική κάρτα που προστατεύει από κάθε είδους παρατυπία».

 Με θετική διάθεση οι καταναλωτές

Την ίδια στιγμή, οι καταναλωτές, με περιορισμένο διαθέσιμο εισόδημα και εν μέσω πληθωριστικών πιέσεων, καλύπτουν συντηρητικά τις ανάγκες τους, ωστόσο έχουν τη διάθεση να εκμεταλλευτούν το εμπορικό γεγονός της Black Friday και να αναζητήσουν τις πιο ανταγωνιστικές τιμές στα καταστήματα για τις αγορές τους. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τα αποτελέσματα έρευνας οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ για τον Οκτώβριο καταδεικνύουν σημαντική ενίσχυση στην πρόθεση για μείζονες αγορές.

Συγκεκριμένα, η πρόθεση των καταναλωτών για σημαντικές αγορές τους προσεχείς 12 μήνες (επίπλων, ηλεκτρικών συσκευών κ.λπ.) βελτιώθηκε σημαντικά με το σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται στις -39 (από -47,6) μονάδες. Το 51% (από 59%) των καταναλωτών προέβλεψε ότι θα προβεί σε λιγότερες ή πολύ λιγότερες δαπάνες, ενώ το 8% (από 5%) αναμένει το αντίθετο.

Απαισιοδοξία για τους επόμενους 12 μήνες

Ωστόσο, περισσότερο απαισιόδοξες είναι οι προβλέψεις για την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών. Συγκεκριμένα, οι προβλέψεις των καταναλωτών για την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους, τους προσεχείς 12 μήνες, υποχώρησαν οριακά τον Οκτώβριο, με το σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται στις -42,9 (από -42,4) μονάδες τον Σεπτέμβριο.

Το 58% (από 60%) των νοικοκυριών αναμένει ελαφρά ή αισθητή επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης, ενώ το 8% (από 5%) προβλέπει μικρή βελτίωση. Επίσης, ο δείκτης της πρόθεσης για αποταμίευση τους προσεχείς 12 μήνες ενισχύθηκε ελαφρά τον Οκτώβριο και διαμορφώθηκε στις -61,7 μονάδες (από -63,8). Το 81% των νοικοκυριών δεν θεωρεί πιθανή την αποταμίευση στο επόμενο 12μηνο, ενώ το 16% τη θεωρεί πιθανή ή πολύ πιθανή.

Ο θετικός δείκτης για τις προβλέψεις μεταβολών στις τιμές τους προσεχείς 12 μήνες ενισχύθηκε περαιτέρω τον Οκτώβριο και διαμορφώθηκε στις +42,1 μονάδες, έναντι +33,6 μονάδων τον Σεπτέμβριο. Το 66% (από 60%) των νοικοκυριών προέβλεψε άνοδο τιμών με τον ίδιο ή ταχύτερο ρυθμό και το 11% (από 10%) αναμένει σταθερότητα.

Το 59% «μόλις τα βγάζει πέρα»

Σχετικά με τις εκτιμήσεις για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού, το ποσοστό των καταναλωτών που δηλώνει ότι «μόλις τα βγάζει πέρα» διαμορφώθηκε στο 59%, ενώ στο 12% από 14% υποχώρησε το ποσοστό όσων αναφέρουν ότι αντλούν από τις αποταμιεύσεις τους. Οι καταναλωτές που δήλωσαν ότι αποταμιεύουν λίγο ή πολύ αποτελούν το 20% του συνόλου, ενώ το ποσοστό όσων δήλωσαν ότι «έχουν χρεωθεί» διαμορφώθηκε στο 8%.

Στο ερώτημα το οποίο αξιολογεί το βαθμό αβεβαιότητας των νοικοκυριών ως προς τις μελλοντικές οικονομικές εξελίξεις, το 59% έκρινε τον Οκτώβριο ότι η οικονομική κατάστασή του μπορεί να προβλεφθεί δύσκολα ή σχετικά δύσκολα, ήπια υψηλότερα από τον προηγούμενο μήνα που διαμορφώθηκε στο 52%.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Εμπόριο: Οι ημερομηνίες για Black Friday και Cyber Monday – Ποιοι κλάδοι πρωτοπορούν στην «μάχη»"

Η Τουρκία ανακαλεί τον πρέσβη της από το Ισραήλ για διαβουλεύσεις – Εκτάκτως στην Άγκυρα την Κυριακή ο Μπλίνκεν

Την απόφαση να ανακαλέσει τον πρέσβη της από το Ισραήλ, Σακίρ Οζκάν Τορουνλάρ, πήρε η Τουρκία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι θα επιστρέψει στην Άγκυρα για διαβουλεύσεις.

«Εξαιτίας της εξελισσόμενης ανθρωπιστικής τραγωδίας στη Γάζα που προκαλείται από τις συνεχιζόμενες επιθέσεις του Ισραήλ κατά αμάχων και την άρνηση του Ισραήλ στις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός και συνεχή και απρόσκοπτη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας, αποφασίστηκε η ανάκληση του πρέσβη μας στο Τελ Αβίβ, Σακίρ Οζκάν Τορουνλάρ, στην Άγκυρα για διαβουλεύσεις» αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Νωρίτερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε αυστηρό μήνυμα, σημειώνοντας πώς ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν είναι συνομιλητής της Τουρκίας, καθώς τον έχει διαγράψει και τον έχει πετάξει.

Στο μεταξύ ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν βάζει εκτάκτως στο πρόγραμμά του την επίσκεψη στην Τουρκία μετά την δεύτερη περιοδεία του στη Μέση Ανατολή.

Ο Μπλίνκεν θα επισκεφθεί την Τουρκία την Κυριακή και για δύο ήμερες, κι ενώ θα έχουν προηγηθεί οι συναντήσεις του με τους Άραβες υπουργούς Εξωτερικών στο Αμάν της Ιορδανίας και η επίσκεψή του στο Ισραήλ. Τη Δευτέρα, ο Μπλίνκεν θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν.

Άγνωστο παραμένει προς το παρόν αν ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αν και αξιωματούχοι που τον συνοδεύουν θεωρούν πιθανό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σκοπός της επίσκεψης Μπλίνκεν είναι, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, να συζητήσει τη σημασία της προστασίας της ζωής των πολιτών στο Ισραήλ και στη Λωρίδα της Γάζας, τη διευκόλυνση της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και την επανέναρξη των βασικών υπηρεσιών εκεί. Θα συζητήσει επίσης την ευρωατλαντική ασφάλεια, τη συνεχιζόμενη υποστήριξη προς την Ουκρανία και την ανάγκη διατήρησης της ενότητας της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της επικύρωσης της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Τουρκία ανακαλεί τον πρέσβη της από το Ισραήλ για διαβουλεύσεις – Εκτάκτως στην Άγκυρα την Κυριακή ο Μπλίνκεν"

ΚΤΕΛ Αττικής: Οδηγός λεωφορείου επιτέθηκε με κατσαβίδι σε επιβάτη μετά από διαπληκτισμό

Το περιστατικό συνέβη σε λεωφορείο στην Αθήνα και ο οδηγός έχει τεθεί σε αργία, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΤΕΛ Αττικής.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της εκπομπής «Ακόμα δεν είδες τίποτα!» πριν από λίγες μέρες μέσα σε λεωφορείο της Αθήνας μία γυναίκα σηκώθηκε και  πήγε στον οδηγό κάνοντάς του κάποιες ερωτήσεις όσον αφορά τις στάσεις.

Ωστόσο, ο  οδηγός δεν είχε διάθεση να βοηθήσει την γυναίκα στις ερωτήσεις που είχε και της μίλησε απότομα. Αυτό το γεγονός προκάλεσε την κινητοποίηση των υπολοίπων επιβατών του λεωφορείου.

Σε αυτό το σημείο, ένας άνδρας σηκώθηκε, πήγε προς τον οδηγό και τον ρώτησε γιατί μιλάει κατ’ αυτόν τον τρόπο στην γυναίκα. Τότε ο οδηγός του λεωφορείου ακινητοποίησε το όχημα, ξεκίνησε να διαπληκτίζεται με τον επιβάτη. Μάλιστα, και δεύτερος επιβάτης μπλέχθηκε μέσα στον διαπληκτισμό.

Στο βίντεο ντοκουμέντο όμως που εξασφάλισε αποκλειστικά η εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα!» φαίνεται ο οδηγός όταν σηκώθηκε από τη θέση του να κρατάει στο δεξί του χέρι ένα κατσαβίδι.

Η εκπομπή του Κώστα Τσουρού επικοινώνησε με την ΟΑΣΑ και με τα ΚΤΕΛ Αττικής αναφορικά με το περιστατικό και απάντησε το ΚΤΕΛ Αττικής: «Επιλήφθηκε άμεσα το πειθαρχικό συμβούλιο και μέχρι να ολοκληρωθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες ο οδηγός τίθεται σε αργία. Την Δευτέρα έχει κληθεί να απολογηθεί».

megatv

Διαβάστε Περισσότερα » " ΚΤΕΛ Αττικής: Οδηγός λεωφορείου επιτέθηκε με κατσαβίδι σε επιβάτη μετά από διαπληκτισμό "

Υποκλοπές: Οι νέες αποκαλύψεις για τα 11 sms με τις μολυσμένες ευχαριστήριες κάρτες

«Η ονομαστική εορτή ενός εκ των σημαντικότερων Ελλήνων πολιτικών αποδείχθηκε μοιραία για έντεκα ανθρώπους με επιρροή στη χώρα», γράφει το Spiegel, αναφέροντας πως «νέες αποκαλύψεις στριμώχνουν την ελληνική κυβέρνηση, η οποία οφείλει να δώσει τώρα εξηγήσεις». 

Σε εκτενές ρεπορτάζ, το οποίο συνυπογράφουν τέσσερις δημοσιογράφοι του περιοδικού, αναλύει έγγραφα σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών στην Ελλάδα, τα οποία εξασφάλισε η ελληνική ερευνητική δημοσιογραφική ομάδα "Reporters United" και τα προώθησε στο Spiegel και διεθνείς εταίρους του από τον ερευνητικό οργανισμό European Investigative Collaborations (EIC). 

Το περιοδικό γράφει χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για την «επόμενη ανατροπή στο "ελληνικό Watergate", ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα κατασκοπείας στην Ευρώπη. Στη συντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ασκείται έτσι όλο και μεγαλύτερη πίεση».

Γρηγόρης Δημητριάδης
O Γρηγόρης ΔημητριάδηςΕικόνα: George Kontarinis/Eurokinissi/AP/picture alliance

Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει: «Ο ισχυρός πολιτικός, του οποίου η ονομαστική εορτή βρίσκεται τώρα στο προσκήνιο, δεν είναι άλλος από τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ανιψιό του Κυριάκου Μητσοτάκη. (...) Στις 25 Ιανουαρίου 2021, ο Δημητριάδης έλαβε πολλά μηνύματα με ευχές για την ονομαστική του εορτή. Μία ημέρα αργότερα, έντεκα άτομα, μεταξύ των οποίων ο τότε αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, η εισαγγελέας που ήταν αρμόδια για την ΕΥΠ και ένας πρώην επίτροπος της ΕΕ για τη Μετανάστευση, έλαβαν μήνυμα από τον αριθμό τηλεφώνου του ανιψιού του πρωθυπουργού. Στο μήνυμα ήταν συνημμένη μια ψηφιακή ευχαριστήρια κάρτα. Εκείνοι που έκαναν κλικ στον σύνδεσμο, έχασαν τον έλεγχο του τηλεφώνου τους».

Στο μεταξύ η ελληνική Αρχή Διασφάλισης Απορρήτων Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) έχει εντοπίσει 92 στόχους του παράνομου λογισμικού, παρατηρεί το Spiegel: «Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες κατασκόπευαν ορισμένους από αυτούς μέσω παραδοσιακής τηλεφωνικής παρακολούθησης, γεγονός που αναπόφευκτα οδήγησε στο ερώτημα, κατά πόσο το κράτος χρησιμοποίησε το Predator και εναντίον των ίδιων των πολιτών του, πολιτικών και επικριτών της κυβέρνησης». Ο Έλληνας πρωθυπουργός «δεν μπορεί να αρνηθεί ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ελληνική μυστική υπηρεσία», σημειώνει χαρακτηριστικά, καθώς ο ίδιος έθεσε την ΕΥΠ υπό την ευθύνη του αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του το καλοκαίρι του 2019.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζει πως καμία υπηρεσία του ελληνικού κράτους δεν έκανε χρήση του Predator, γράφει το περιοδικό - ο Δημητριάδης αρνείται επίσης τις κατηγορίες. Ωστόσο, σύμφωνα με το Spiegel, «οι νέες αποκαλύψεις αναγκάζουν τώρα θείο και ανιψιό να δώσουν εξηγήσεις».

Σχετικά με την «αναβάθμιση» της υπόθεσης και τη διαβίβαση της έρευνας στον Άρειο Πάγο, οι συντάκτες είναι μάλλον απαισιόδοξοι για την έκβαση της υπόθεσης: «Η απόφαση αυτή κατέστρεψε και την τελευταία ελπίδα για μία ανεξάρτητη διερεύνηση της υπόθεσης κατασκοπείας. Και αυτό διότι ο ανώτατος εισαγγελέας της Ελλάδας διορίζεται απευθείας από την κυβέρνηση. Θεωρείται ένας θεσμός πιστός στην κυβέρνηση», καταλήγει το δημοσίευμα.

dw

Διαβάστε Περισσότερα » "Υποκλοπές: Οι νέες αποκαλύψεις για τα 11 sms με τις μολυσμένες ευχαριστήριες κάρτες"

Εύβοια: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κάρυστο – Εκκενώσεις χωριών

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε κοντά στο χωριό Αμυγδαλιά της Καρύστου στη νότια Εύβοια.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή καθιστούν τη φωτιά ιδιαίτερα επικίνδυνη. Στην Κάρυστο μεταφέρεται το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων της περιοχής, καθώς η φωτιά κρίνεται ιδιαίτερα «απειλητική και με καλπάζουσα τάση λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και φτάνουν τα 8 και 9 μποφόρ» σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Οι κάτοικοι των χωριών Αμυγδαλιά και Πρινιά έχουν εκκενώσει τα χωριά τους και με τη βοήθεια των πυροσβεστών, της αστυνομίας και της δημοτικής αρχής και κατευθύνονται προς την Κάρυστο.

Σύμφωνα με τους ντόπιους, μέχρι τώρα δεν έχουν υπάρξει ζημιές σε σπίτια παρά μόνο σε στάβλους και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, Γιώργο Κελαϊδίτη, «η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη. Οι ισχυροί άνεμοι φτάνουν και τα 9 μποφόρ με συνέπεια να μην μπορούν να προσεγγίσουν την περιοχή τα εναέρια μέσα».

Οι κάτοικοι που βρίσκονταν εκεί, ακούγοντας τις εκκλήσεις των Αρχών για να απομακρυνθούν, κατευθύνθηκαν κυρίως προς γειτονικές παραλίες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "Εύβοια: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κάρυστο – Εκκενώσεις χωριών"

Ανθρωπιστικό διάδρομο για την απομάκρυνση των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας παραχωρεί το Ισραήλ

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει σήμερα Σάββατο στους Παλαιστίνιους να μεταβούν σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο της Λωρίδας της Γάζας στο πλαίσιο των προσπαθειών του εδώ και τρεις εβδομάδες να ενθαρρύνει τους αμάχους να εκκενώσουν την περιοχή κινούμενοι νότια και να αποφύγουν έτσι να βρίσκονται στο επίκεντρο των ισραηλινών επιθέσεων με στόχο την Χαμάς.

Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην αραβική γλώσσα ο στρατός αναφέρει ότι ο αυτοκινητόδρομος Σαλάχ α-Ντιν θα μπορεί να χρησιμοποιείται από τις 13:00 ως τις 16:00 τοπική ώρα.

«Αν νοιάζεστε για τον εαυτό σας και για τους αγαπημένους σας ακολουθήστε τη συμβουλή μας και κατευθυνθείτε νότια», προστίθεται στην ανακοίνωση.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανθρωπιστικό διάδρομο για την απομάκρυνση των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας παραχωρεί το Ισραήλ"

Ερντογάν κατά πάντων: Δεν μπορούμε να μιλάμε πλέον με τον Νετανιάχου – Κλονισμένη εμπιστοσύνη στην ΕΕ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έβαλε κατά πάντων, κατά την επιστροφή του από το Καζακστάν, εξαπολύοντας «πυρά» κατά του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, κατά της ΕΕ και τονίζοντας ότι η Τουρκία μπορεί να θεωρηθεί εγγυήτρια χώρα στη Γάζα.

Μετά τη 10η Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών στο Καζακστάν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε με δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του στην Τουρκία και σχολίασε τα τεκταινόμενα του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς αλλά και για την ΕΕ και για το μέλλον της Γάζας.

«Ο Νετανιάχου δεν είναι πλέον ένα πρόσωπο που μπορεί να θεωρηθεί συνομιλητής μας με οποιονδήποτε τρόπο», διαμήνυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και σημείωσε ότι οι αποφάσεις για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή θα ληφθούν στη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας.

Βέβαια, σημείωσε ότι δεν γίνεται να κοπούν εντελώς οι δεσμοί μεταξύ δύο χωρών, ιδιαίτερα στη διεθνή διπλωματία, γι’ αυτό και ανέφερε ότι θα χρησιμοποιήσει και ουσιαστικά εξαντλήσει όλα τα διπλωματικά μέσα μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, και τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών, Ιμπραχήμ Καλίν.

«Ο στόχος μας είναι η επίτευξη οριστικής ειρήνης στο ισραηλινοπαλαιστινιακό ζήτημα. (…) Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να σταματήσει η αιματοχυσία και να εδραιωθεί η ειρήνη. Στόχος μας είναι η επίτευξη μιας διαρκούς και βιώσιμης ειρήνης που θα ανακουφίσει τόσο την περιοχή μας όσο και τη χώρα μας. Κάνουμε εκκλήσεις για να το διασφαλίσουμε αυτό, για παράδειγμα, θέλουμε να φέρουμε όλα τα σχετικά μέρη σε μια διάσκεψη», είπε ο Ερντογάν.

«Κλονισμένη εμπιστοσύνη στην ΕΕ»

Παράλληλα, ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στην ΕΕ, κατηγορώντας τη για το ρόλο που έχει κατά τη διάρκεια του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Μέση Ανατολή, τονίζοντας ότι εμπιστοσύνη της Τουρκίας σε αυτήν έχει κλονιστεί.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη διαδραματίσει έναν πολύ περίεργο και ασυνεπή ρόλο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Δεν πρόβαλε και δεν μπόρεσε να προτείνει μια δίκαιη προσέγγιση», είπε ο Τούρκος πρόεδρος και επέμεινε ότι μπορεί να περιμένει κάτι τέτοιο από την ΕΕ.

«Για περισσότερα από 50 χρόνια, τι άλλο μπορεί να περιμένει κανείς από έναν τέτοιο οργανισμό που έχει κρατήσει μια χώρα όπως η Τουρκία να περιμένει στην πόρτα;», αναρωτήθηκε ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε ξανά ότι δεν γίνεται να περιμένει κανείς μια δίκαιη στάση όταν πρόκειται για την ΕΕ.

«Διότι προσέξτε ποιος τάσσεται σήμερα στο πλευρό του Ισραήλ και ποιος είναι εκτός των διπλωματικών διαδικασιών στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας; Η Ευρωπαϊκή Ένωση. Δυστυχώς, η εμπιστοσύνη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κλονιστεί», υπογράμμισε ο Ερντογάν.

Μάλιστα, σχολίασε ότι θα ήταν λάθος της ΕΕ να κάνει μια ειρηνευτική διάσκεψη που να περιλαμβάνει μόνο το Ισραήλ «και να επιβάλει αυτό που λέει ως λύση».

«Θα ήταν λάθος να σκεφτεί κανείς ότι μια συνάντηση στην οποία δεν θα συναντηθούν τα μέρη μπορεί να υπηρετήσει την ειρήνη. Δεν είναι ώρα για θόρυβο, είναι ώρα για την υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής και του δικαιώματος στη ζωή», εξήγησε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε εγγυητικό καθήκον στη Γάζα»

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Ερντογάν ανέφερε ότι ο κόσμος αναρωτιέται τι θα συμβεί στη Γάζα μετά το τέλος της σύγκρουσης και επισήμανε τη βούλησή του να αναλάβει η Τουρκία τον ρόλο της εγγυήτριας χώρας.

«Λέμε και λέμε για το θέμα της εγγυοδοσίας από την αρχή των γεγονότων. Έχουμε πει ότι αν η Τουρκία έχει εγγυητικό καθήκον, είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε αυτό το καθήκον, μπορούμε να γίνουμε εγγυήτρια χώρα.

Στην Κύπρο, η Ελλάδα μπορεί να είναι εγγυήτρια χώρα, το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να είναι εγγυήτρια χώρα, και αν η Τουρκία είναι εγγυήτρια χώρα, γιατί να μην υπάρχει μια παρόμοια δομή στη Γάζα;», είπε ο Τούρκος πρόεδρος για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους για τους αμάχους.

Τι θα μπορούσε να είναι πιο φυσικό από το να είναι η Τουρκία εγγυήτρια χώρα στη Γάζα; Με άλλα λόγια, μπορούμε να αναλάβουμε το ρόλο της εγγυήτριας χώρας και εκεί. Ποια μορφή θα πάρει αυτό, θα το δείξει ο χρόνος», είπε, λέγοντας ότι υπάρχει μία δομή που διαμορφώνεται από αυτό το ιστορικό υπόβαθρο.

«Εμείς, ως Τουρκία, πρέπει να αναλάβουμε ηγετικό ρόλο. Αυτή θα είναι μια εξέλιξη που σχεδόν διαμορφώνει την ιστορία, το παρόν και το μέλλον», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη Γάζα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν κατά πάντων: Δεν μπορούμε να μιλάμε πλέον με τον Νετανιάχου – Κλονισμένη εμπιστοσύνη στην ΕΕ"

«Η σοσιαλδημοκρατία έχει πεθάνει!» -Όταν ο Δουδωνής έβριζε… το ΠαΣοΚ

Η λαϊκή ρήση “μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλο λόγο μη λες” είναι ευρέως γνωστή στην Ελλάδα. Εντούτοις, στην Οξφόρδη που γαλουχήθηκε ο Παναγιώτης ο Δουδωνής, ο βουλευτής επικρατείας του ΠαΣοΚ και ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του προέδρου του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη, φαίνεται ότι δεν έφτασε ακόμα το εν λόγω απόφθεγμα (quote αγγλιστί).

Διότι εάν είχε φτάσει εδώ και χρόνια, ο εξαιρετικά καταρτισμένος νομικός θα το είχε αφομοιώσει και έτσι θα ήταν πιο… προσεκτικός στο δημόσιο λόγο του.

“Μα γιατί το λέτε αυτό” θα ρωτήσουν ευλόγως οι αναγνώστες. Άλλωστε ο κ. Δουδωνής είναι, αντικειμενικά, είναι ένα από τα πιο αξιόλογα στελέχη του ΠαΣοΚ, με -κατά κύριο λόγο- σοβαρές και πολιτικές τοποθετήσεις ενώ πέραν πάσης αμφισβήτησης το βιογραφικό του είναι πραγματικά άριστο.

Το πρόβλημα όμως με τον Παναγιώτη Δουδωνή είναι αλλού. Μπορεί τώρα να μάχεται στη βουλή και στα κανάλια για το ΠαΣοΚ, να τρώει αγκαλιά βρώμικο με τον κ. Ανδρουλάκη (κανένα σχόλιο),  ωστόσο πριν λίγα χρόνια ο κ. Δουδωνής έβριζε αγρίως την σοσιαλδημοκρατία και ειρωνευόταν τις όποιες προσπάθειες για restart στο συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

“Όλη αυτή η αίσθηση ότι θα αναβιώσει η σοσιαλδημοκρατία είναι δε και ανιστόρητη” έλεγε σε τηλεοπτικό παράθυρο προ λίγων ετών ο Παναγιώτης Δουδωνής, με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη (πρώην εξ απορρήτων του Αντώνη Σαμαρά) που καθόταν απέναντί του να τον κοιτάει με χαμόγελο και κατανόηση.

“Πώς είναι δυνατόν ο κ. Τσίπρας να πιστεύει ότι η σοσιαλδημοκρατία θα αναγεννηθεί, όχι θα συνεχίσει να υπάρχει γιατί έχει πεθάνει, μέσω αυτού στην Ελλάδα; Δεν έχει καμία βάση. Είναι ένας αταβισμός που τον συναντάμε μόνο εδώ και στον Κόρμπιν που δεν είναι σοσιαλδημοκράτης, είναι κάτι αλλόκοτο” πρόσθετε με πάθος ο κ. Δουδωνής.

Το οπτικοακουστικό υλικό έφερε στη δημοσιότητα η “ομάδα Αλήθειας”, η οποία ανήκει στην Νέα Δημοκρατία (ΝΔ). Όπως και να έχει, πάντως, τα ντοκουμέντα είναι αδιάψευστα.

Πώς το λένε οι σύντροφοι το σύνθημα; “Μόνο ΠαΣοΚ!”. Στην περίπτωση Δουδωνή, μετατρέπεται σε “μόνο αλλά όχι από πάντα ΠαΣοΚ”.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "«Η σοσιαλδημοκρατία έχει πεθάνει!» -Όταν ο Δουδωνής έβριζε… το ΠαΣοΚ"

Λάρισα: Του επιτέθηκε για ασήμαντη αφορμή σε τυροπιτάδικο και τον μαχαίρωσε στο πρόσωπο

Άγνωστος επιτέθηκε για ασήμαντο λόγο σε 25χρονο σε τυροπιτάδικο στο κέντρο της Λάρισας σήμερα (4.11.2023) τα ξημερώματα , τον μαχαίρωσε στο πρόσωπο και εξαφανίστηκε.

Το συμβάν με το μαχαίρωμα έγινε περίπου στις 6 τα ξημερώματα στο κέντρο της Λάρισας, στη συμβολή των οδών Παπαναστασίου και Κουμουνδούρου.

Ένας 25χρονος άνδρας έτρωγε σε τυροπιτάδικο. Σύμφωνα το onlarissa.gr ο 25χρονος υποστήριξε μιλώντας στις αρχές πως δέχθηκε ξαφνικά επίθεση από άτομο που δεν γνώριζε και μάλιστα για «ασήμαντο λόγο», την ώρα που έτρωγε.

Ο 25χρονος άνδρας τόνισε ότι ο άγνωστος έβγαλε μαχαίρι, τον μαχαίρωσε στο πρόσωπο και έφυγε. Ο τραυματίας έπεσε στο έδαφος αιμόφυρτος και περαστικοί κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που ήρθε στο σημείο και τον μετέφερε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Εκεί διαπιστώθηκε πως ο 25χρονος έφερε τραύματα – ευτυχώς όχι πολύ σοβαρά – από αιχμηρό αντικείμενο, «πιθανόν από μαχαίρι». Κατά ιατρικές πηγές, κρίθηκε αναγκαία η παρακολούθησή του στην Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Το περιστατικό που διερευνούν οι άνδρες της αστυνομίας της Λάρισας, εικάζεται πως έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας παρακείμενου καταστήματος εστίασης.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Λάρισα: Του επιτέθηκε για ασήμαντη αφορμή σε τυροπιτάδικο και τον μαχαίρωσε στο πρόσωπο"

Μπλε και πράσινα τιμολόγια ρεύματος από 1η Ιανουαρίου – Η υφυπουργός Ενέργειας εξηγεί στην ΕΡΤ τι συμβολίζει κάθε χρώμα

Για τις αλλαγές στα τιμολόγια ρεύματος από την αρχή της νέας χρονιάς μίλησε η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, στην εκπομπή NEWSROOM και τους δημοσιογράφους Γιώργο Σιαδήμα και Στέλλα Παπαμιχαήλ.

Όπως είπε «η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είχαμε ένα ειδικό καθεστώς το οποίο πλέον σταματάει στις 31/12. Άρα πρέπει όλοι μας να μεταπέσουμε από 1η του μηνός σε κάτι καινούργιο. Οι προμηθευτές έχουν την υποχρέωση να ενημερώσουν τους καταναλωτές. Και νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό ο καθένας μας πλέον να ξέρει ένα βασικό πράγμα: ποια είναι η τιμή της κιλοβατώρας που καταναλώνει στο σπίτι του. Προς αυτό τον σκοπό λοιπόν και προκειμένου να υπάρχει μια διαφάνεια και να καταλαβαίνουμε ακριβώς τον τρόπο με τον οποίο τιμολογούμαστε, ζητήσαμε από τους προμηθευτές να έχουν μια σήμανση και μια διαφοροποίηση λίγο στα χρώματα. Να το πω απλά, ας πούμε αν υπάρχει ένα μπλε τιμολόγιο, το μπλε τιμολόγιο είναι το εντελώς σταθερό. Δηλαδή εγώ για έναν χρόνο δεν θέλω να έχω το άγχος κάθε μήνα ποια είναι η τιμή, αν άλλαξε κάτι διεθνώς, αν άλλαξε η διεθνής τιμή του φυσικού αερίου, οπότε ξέρω ότι έχω για δώδεκα μήνες μία τιμή, αυτή είναι, που βεβαίως να πω ότι στην προκειμένη περίπτωση μπορεί να είναι ενδεχομένως λίγο πιο υψηλή, γιατί καταλαβαίνετε ότι και ο προμηθευτής για να παρέχει μια σταθερότητα για 12 μήνες θα πρέπει λίγο αυτή την επισφάλεια να την ρίξει λίγο στον λογαριασμό».

Για το πράσινο τιμολόγιο η κ. Σδούκου ανέφερε ότι «εσείς έχετε το δικαίωμα, αν θέλετε να το ψάξετε, να επιλέξετε ό,τι σας προσφέρει σήμερα η αγορά και ο ανταγωνισμός. Αν δεν το κάνετε λοιπόν, θα μεταπέσετε αυτόματα από 1η του μηνός σε αυτό το ειδικό τιμολόγιο που θέσπισε η πολιτεία (το πράσινο), αυτό το ειδικό τιμολόγιο για όποιον δε θέλει να διαλέξει κάτι άλλο λοιπόν, πέφτει εκεί. Και ποια είναι η ωφέλεια αυτής της μετάπτωσης; Είναι ότι εμείς έχουμε ζητήσει κάθε 1η του μήνα όλοι οι προμηθευτές να δηλώνουν μία τιμή και μόνο καθαρή, ευδιάκριτη, να μπορεί να καταλαβαίνει ο κόσμος ότι γι’ αυτό το μήνα θα τιμολογούνται τόσο και μάλιστα ζητήσαμε από όλους τους προμηθευτές αυτή τη μία τιμή, γιατί το πρόβλημα σήμερα είναι ότι κανένας δεν μπορεί να διαβάσει εύκολα έναν λογαριασμό του ρεύματος γιατί είναι διάφορες μπερδεμένες τιμές. Μία λοιπόν ξεκάθαρη τιμή και μάλιστα έχει τη δυνατότητα να μπαίνει σε μία ειδική πλατφόρμα που είναι ένα εργαλείο σύγκρισης τιμών και να βλέπει από το νούμερο 1 μέχρι το νούμερο 15 όλους τους προμηθευτές τη μία τιμή. Αυτό θα ευνοήσει πάρα πολύ τον ανταγωνισμό και θα ρίξει και τις τιμές».

Σε άλλο σημείο αναφορικά με τη στήριξη του κράτους τόνισε ότι «αυτή η ενίσχυση που δίναμε στους λογαριασμούς του ρεύματος τον τελευταίο ενάμιση χρόνο την σταματάμε ουσιαστικά στις 31/12 γιατί ήταν ένα οριζόντιο μέτρο και πρέπει να γίνει πιο στοχευμένο πλέον, γιατί και τα δημοσιονομικά δεν επιτρέπουν ξέρετε οριζοντίως είτε είναι πρώτη κατοικία, είτε είναι εξοχική κατοικία, είτε είσαι πλούσιος, είτε είσαι φτωχός, εν πάση περιπτώσει όλοι να έχουν μια οριζόντια επιδότηση. Και τι κάνουμε; Πηγαίνουμε πλέον πολύ πιο στοχευμένα και αυτή είναι η γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης: “θα πάτε στοχευμένα να ενισχύσετε αυτούς τους καταναλωτές που πραγματικά έχουν ανάγκη τους ευάλωτους”[...] Εμείς θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τα τιμολόγια, τα κοινωνικά τιμολόγια. Οι άνθρωποι που έχουν συγκεκριμένα εισοδηματικά όρια θα συνεχίσουν να βλέπουν στους λογαριασμούς του ρεύματος μια έκπτωση[…] το δεύτερο που ερχόμαστε και κάνουμε είναι για τους πολίτες που θερμαίνονται στο σπίτι τους με ηλεκτρική ενέργεια. Πάμε λοιπόν στην έκτακτη ενίσχυση γι’ αυτούς που χρησιμοποιούν τα κλιματιστικά, που είναι όμως ένα ένα βάρος στον λογαριασμό του ρεύματος για αυτή την κατηγορία, που είναι περίπου 1,2 εκατομμύρια συμπολίτες μας, δίνουμε τη δυνατότητα να μπουν στην πλατφόρμα mythermansi από 1η του μηνός να κάνουν την αίτηση τους. Εκεί θα προκύψει λοιπόν το ποσό της έκτακτης ενίσχυσης, το οποίο είναι από 45 ευρώ το μικρότερο έως 480 το μεγαλύτερο, το οποίο κυμαίνεται ανάλογα με τις βαθμό – ημέρες. Δηλαδή κάποιος που ζει κάπου σε μια περιοχή της Ελλάδας που κάνει πολύ κρύο και χρησιμοποιεί προφανώς πολύ παραπάνω ρεύμα από εμάς που είμαστε εδώ στην Αθήνα, θα ενισχυθεί πολύ περισσότερο και αυτό το ποσό θα το δει και πάλι – αυτή είναι η διαφοροποίηση με το γνωστό επίδομα θέρμανσης που λαμβάνει κανείς πετρελαίου, φυσικού αερίου- θα το δει πάνω στον λογαριασμό του ρεύματος».

Ολόκληρη η συνέντευξη της κ. Σδούκου στο βίντεο που ακολουθεί:

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπλε και πράσινα τιμολόγια ρεύματος από 1η Ιανουαρίου – Η υφυπουργός Ενέργειας εξηγεί στην ΕΡΤ τι συμβολίζει κάθε χρώμα"

Η κακοκαιρία - εξπρές σαρώνει τη χώρα με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους - Ανεμοστρόβιλος στην Ξάνθη αναποδογύρισε αυτοκίνητα

Σε εξέλιξη είναι η επέλαση της κακοκαιρίας στη δυτική Ελλάδα, ωστόσο έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώνονται και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως στην ορεινή Καλαμπάκα, όπου καταγράφονται νέες εικόνες βιβλικής καταστροφής. 

Η ορεινή Καλαμπάκα έχει “χτυπηθεί” από την κακοκαιρία, με την Κρανιά να βρίσκεται στο επίκεντρο των καταστροφών. Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και οι χείμαρροι απειλούν ακόμη και κτίρια. 

Προληπτική εκκένωση οικισμού στο Αίγιο

Στο Αίγιο, εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός Βιλιβινιώτικα, λόγω κατολισθήσεων. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι 17 κάτοικοι του οικισμού μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Ελαιώνα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, κλιμάκια πυροσβεστών έχουν επέμβει σε οκτώ περιστατικά που αφορούσαν κοπές δένδρων και αφαίρεση αντικειμένου πριν πέσει σε πεζοδρόμιο από μπαλκόνι πολυκατοικίας, σε περιοχές της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Επίσης, λόγω των ισχυρών ανέμων, έχουν διακοπεί τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου.

Στο μεταξύ, μέσω αμφιδρόμησης του ρεύματος κυκλοφορίας προς Πάτρα, εξακολουθεί να διεξάγεται η κυκλοφορία προς Αθήνα στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Αθηνών, στο ύψος του Ελαιώνα της Αιγιάλειας, λόγω κατολίσθησης χωμάτων που καταγράφηκε προχθές το πρωί μετά την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Στο σημείο συνεχίζουν να εργάζονται μηχανήματα, προκειμένου να αποκατασταθεί με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων.

Επίσης, κλειστή παραμένει η παλαιά εθνική οδός Πατρών – Αθηνών, στην στο ύψος των διοδίων Ελαιώνα και στην περιοχή Μετόχι, λόγω κατολίσθησης φερτών υλικών έπειτα από έντονη βροχόπτωση.

Ακόμη, εξακολουθεί να παραμένει κλειστή σε διάφορα σημεία η επαρχιακή οδός Αιγίου – Δερβενίου – Μαμουσιάς, εξ αιτίας κατολίσθησης χωμάτων και φερτών υλικών.

Κατολισθήσεις στην Ήπειρο

Μεγάλη κατολίσθηση σημειώθηκε στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κοζάνης κοντά στο ύψος της Πυρσόγιαννης Κόνιτσας εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων που εκδηλώνονται στην περιοχή.
Εξαιτίας κατολίσθησης διακόπηκε προσωρινά η κυκλοφορία και στον δρόμο Δελβινακίου- Πωγωνιανής.

Και για τα δύο σημεία κινήθηκαν μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να απομακρύνουν χώματα και πέτρες και να αποκατασταθεί η βατότητα του οδικού δικτύου.

Κόνιτσα και Πωγώνι αποτελούν τις περιοχές του Νομού Ιωαννίνων όπου καταγράφονται τα περισσότερα μέχρι στιγμής προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας. Προβλήματα επίσης έχουν σημειωθεί στο Ζαγόρι και τα Τζουμέρκα.

Έντονες βροχοπτώσεις εκδηλώνονται και στον ορεινό όγκο της Άρτας με τα Θεοδώριανα να έχουν δεχθεί ως τις 9 το πρωί του Σαββάτου 108 χιλιοστά βροχής.

Πτώσεις δέντρων στο Μέτσοβο

Στο κέντρο του Μετσόβου μεγάλα κλαδιά και δέντρα κατέρρευσαν από τους ισχυρούς ανέμους με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Συνεργεία του Δήμου, της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής ξεκίνησαν την κοπή και την απομάκρυνσή τους.

Χαλάζι στην Ξάνθη

Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε την Ξάνθη, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των δεικτών για απότομη μεταστροφή του καιρού.
Οι ουρανοί άνοιξαν με ισχυρή καταιγίδα και χαλαζόπτωση να πλήττει την περιοχή ενώ προκλήθηκαν ζημιές, καθώς και πτώσεις δέντρων.

Στην περιοχή κοντά στην ανατολική είσοδο της πόλης οι κάτοικοι μιλούν για την εκδήλωση ενός ανεμοστρόβιλου, ο οποίος μάλιστα αναποδογύρισε αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα και ξήλωσε κεραμίδια από οροφές σπιτιών.

Κατάρρευση πρανούς στην Εθνική Οδό Φλώρινας – Κρυσταλλοπηγής

Κατάρρευση του πρανούς σημειώθηκε στο 22ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Φλώρινας – Κρυσταλλοπηγής, στο ύψος του Πισοδερίου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία δεν διακόπηκε και διεξάγεται με τη συνδρομή των αστυνομικών που βρίσκονται επί τόπου. Στο σημείο έχει τοποθετηθεί σήμανση.

Προσωπικό της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας κατευθύνεται στο σημείο για να αποκαταστήσει τη ζημιά.

Μπουρίνι “χτύπησε” τις Ράχες Φθιώτιδας

Σε διάφορες περιοχές του νομού Φθιώτιδας εκδηλώθηκαν μπουρίνια που προκάλεσαν ζημιές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Ράχες Στυλίδας, όπου βάρκες αναποδογύρισαν ή βγήκαν στη στεριά, ενώ οι δυνατοί άνεμοι με την ισχυρή καταιγίδα “διέλυσαν” τις εγκαταστάσεις των καταστημάτων στην παραλία, αφού ο νοτιάς έβγαλε τη θάλασσα μέχρι το δρόμο που γέμισε με φερτά υλικά.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Η κακοκαιρία - εξπρές σαρώνει τη χώρα με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους - Ανεμοστρόβιλος στην Ξάνθη αναποδογύρισε αυτοκίνητα"

Μπαράζ ληστειών το βράδυ της Παρασκευής (3/11) σε διάφορες περιοχές της Αττικής

Στον Νέο Κόσμο, στην οδό Λεφέβρ, τρεις άγνωστοι δράστες κατάφεραν να εισέλθουν σε οικία, περίπου μισή ώρα μετά τις 9 το βράδυ, όπου επιτέθηκαν στον 57χρονο ιδιοκτήτη και τον χτύπησαν  με σιδερογροθιά για να τον ακινητοποιήσουν και να του αφαιρέσουν όσα χρήματα είχε. Αμέσως μετά την πράξη τους τράπηκαν σε φυγή, ενώ το θύμα που είχε τραυματιστεί ελαφρά, μετέβη με ίδια μέσα στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» για την παροχή των Πρώτων Βοηθειών.

Στο Π. Φάληρο, δύο άγνωστοι δράστες, επί της οδού Τερψιχόρης, στις 10 το βράδυ, προσέγγισαν μία παρέα με πέντε 15χρονους και με την απειλή μαχαιριού, τους ακινητοποίησαν και τους αφαίρεσαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Στην Γλυφάδα, 40 λεπτά μετά τις 10 το βράδυ, στην συμβολή των οδών Γούναρη και Βουλιαγμένης, δύο άγνωστοι δράστες εισέβαλαν σε μίνι μάρκετ, όπου με την απειλή όπλου και μαχαιριού, ακινητοποίησαν την 20χρονη υπάλληλο και μία 50χρονη πελάτισσα που βρισκόταν στο κατάστημα εκείνη την στιγμή και αφαίρεσαν από το ταμείο όσα χρήματα είχε και καπνικά προϊόντα και από την πελάτισσα όσα χρήματα είχε πάνω της.

Στο Περιστέρι σήμερα στις 6 το πρωί, στην συμβολή των οδών Αθηνών και Σφακίων, ένας άγνωστος δράστης εισήλθε σε πρατήριο καυσίμων και με την απειλή μαχαιριού αποπειράθηκε να αφαιρέσει τις εισπράξεις από τον 22χρονο υπάλληλο, ο οποίος αντιστάθηκε με αποτέλεσμα ο δράστης να τον τραυματίσει ελαφρά και να τραπεί σε φυγή, δίχως να καταφέρει να αφαιρέσει κάτι.

Στον Ταύρο χθες στις 5 το απόγευμα, επί της οδού Π. Μελά, δύο 16χρονοι και ένας 14χρονος επιτέθηκαν σε έναν 19χρονο και με χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσαν προσωπικά του αντικείμενα. Οι ανήλικοι δράστες εντοπίστηκαν σε κοντινή απόσταση από αστυνομικούς και συνελήφθησαν, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκε και ένα μαχαίρι.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπαράζ ληστειών το βράδυ της Παρασκευής (3/11) σε διάφορες περιοχές της Αττικής"

Απαγορευτικό απόπλου σε λιμάνια της χώρας λόγω της κακοκαιρίας, κλειστό το Ρίο-Αντίρριο

Απαγορευτικό απόπλου τέθηκε σε ισχύ σε λιμάνια της χώρας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Από το λιμένα του Πειραιά τα δρομολόγια των πλοίων διεξάγονται κανονικά, ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε το πρωϊνό δρομολόγιο του ταχύπλοου καταμαράν Champion jet .

Για τον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων αλλά και κάποιων συμβατικών πλοίων.

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ κλειστή είναι η πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντιρρίου.

Στη Βόρεια Ελλάδα δεν πραγματοποιούνται επίσης τα δρομολόγια των πλοίων από Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Καβάλα-Πρίνο και Κεραμωτή-Θάσο.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις των δρομολογίων που αναμένεται να υπάρξουν λόγω των δυσμενών καιρικών.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Απαγορευτικό απόπλου σε λιμάνια της χώρας λόγω της κακοκαιρίας, κλειστό το Ρίο-Αντίρριο"

Στους 128 οι νεκροί από τον σεισμό στο Νεπάλ – Φόβοι για αύξηση του τραγικού απολογισμού

Τουλάχιστον 128 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την Παρασκευή την περιοχή Τζάτζαρκοτ του δυτικού Νεπάλ, όπως δήλωσαν το Σάββατο αξιωματούχοι.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 23.47 (τοπική ώρα, 20.02 ώρα Ελλάδας) χθες με μέγεθος 6,4 βαθμών, σύμφωνα με το Εθνικό Σεισμολογικό Κέντρο του Νεπάλ. Το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Γεωεπιστημών (GFZ) εκτίμησε το μέγεθος του σεισμού σε 5,7 βαθμούς, αναθεωρώντας το από τους 6,2 βαθμούς που είχε ανακοινώσει νωρίτερα. Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών ερευνών (USGS) ο σεισμός είχε μέγεθος 5,6 βαθμών.

Αξιωματούχοι φοβούνται ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί, καθώς δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία με την ορεινή περιοχή κοντά στο επίκεντρο, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 χιλιομέτρων, δυτικά της πρωτεύουσας Κατμαντού, όπου επίσης έγινε αισθητή η δόνηση. Η περιοχή έχει πληθυσμό 190.000 κατοίκων με χωριά να είναι διασκορπισμένα σε απομακρυσμένους λόφους.

«Ο αριθμός των τραυματιών θα μπορούσε να είναι εκατοντάδες και οι θάνατοι μπορεί να επίσης να αυξηθούν», δήλωσε τηλεφωνικά στο Reuters ο Χαρίς Τσάντρα Σάρμα, αξιωματούχος της περιοχής Τζάτζαρκοτ.

«Πολλά σπίτια έχουν καταρρεύσει, πολλά άλλα έχουν ρωγμές. Χιλιάδες κάτοικοι πέρασαν τη νύχτα στο κρύο, στο ύπαιθρο, διότι φοβούνταν πολύ να μπουν στα σπίτια τους λόγω των μετασεισμών», δήλωσε ο ίδιος. «Ούτε εγώ ο ίδιος δεν έχω καταφέρει να μπω».

Τα συνεργεία έρευνας και διάσωσης πρέπει να καθαρίσουν τους δρόμους που έχουν κλείσει λόγω των κατολισθήσεων που προκλήθηκαν από τον σεισμό προκειμένου να φθάσουν στις πληγείσες περιοχές, δήλωσε ο αξιωματικός της αστυνομίας Ναμαράτζ Μπαταράι.

Το 2015 περίπου 9.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δυο σεισμούς στη χώρα αυτή των Ιμαλαΐων. Τότε ολόκληρες πόλεις ισοπεδώθηκαν ενώ πάνω από ένα εκατομμύριο σπίτια καταστράφηκαν, με κόστος 6 δισεκ. δολαρίων για την οικονομία.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Στους 128 οι νεκροί από τον σεισμό στο Νεπάλ – Φόβοι για αύξηση του τραγικού απολογισμού"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news