facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι: Ψαρεύουν παράνομα σε απόσταση αναπνοής από τη Λέρο

Με τουρκικές μηχανότρατες έχουν φτάσει σε απόσταση αναπνοής από τη Λέρο και ψαρεύουν παράνομα Τούρκοι ψαράδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ στη χώρα μας απαγορεύεται το ψάρεμα με μηχανότρατες από την 1η Ιουνίου μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη, έξι μηχανότρατες από τη γειτονική χώρα, δεν λαμβάνουν υπόψη καμία από τις απαγορεύσεις και ψαρεύουν, σα να μην τρέχει τίποτα, στα ελληνικά ύδατα.

«Ψαρεύουν σε μέρη αβαθή, με εργαλεία που δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται. Δημιουργούν μεγάλη ζημιά» λέει ο συνεργάτης του Ινστιτούτου. κ. Θ. Τσιμπίδης.

Στο ρεπορτάζ του Alpha, αναφέρεται πως αγέλες αλιευτικών αποπλέουν ξημερώματα από τα παράλια της Τουρκίας και φτάνουν να ψαρεύουν ακόμα και σε 100 μέτρα απόσταση από τα παράλια της Λέρου, της Σάμου ή της Κω. 

Μάλιστα, ορισμένα εξ αυτών, αλλάζουν εν πλω τη σημεία τους και πλέουν με ελληνική, ενώ όταν διαπιστώνουν πως βιντεοσκοπούνται, τρέπονται σε φυγή.

Από την πλευρά τους, οι Έλληνες ψαράδες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ζητούν καλύτερους και περισσότερους ελέγχους, καθώς οι Τούρκοι υπονομεύουν τη δουλειά τους.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι: Ψαρεύουν παράνομα σε απόσταση αναπνοής από τη Λέρο"

Φοροφυγάδες 12 στα 13 επαγγελματικά τουριστικά σκάφη στη Σαντορίνη

Δώδεκα στα 13 επαγγελματικά τουριστικά σκάφη στην Βλυχάδα της Σαντορίνης, τα οποία πραγματοποιούν μίνι κρουαζιέρες κάνοντας τον γύρο του νησιού σε ξένους τουρίστες, βρέθηκαν να φοροδιαφεύγουν μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο της ΑΑΔΕ. Ειδικότερα, δεν είχαν εκδώσει συνολικά 195 εισιτήρια για μία διαδρομή, συνολικής αξίας, 31.500 ευρώ.

Οι ελεγκτές επέβαλαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα και προχώρησαν σε εκτεταμένους ελέγχους για να εξετάσουν τη φορολογική συμπεριφορά των επιχειρήσεων αυτών, ζητώντας τα βιβλία τους. Ταυτόχρονα, συνεχίζουν τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους και σε άλλα παρόμοια σκάφη.

Σημειώνεται ότι, τα σκάφη αυτά φιλοξενούν από 8 έως και 20 άτομα ανά διαδρομή, με τις τιμές των εισιτηρίων να κυμαίνονται από 100 ευρώ έως και 200 ευρώ ανά άτομο. Μόνο στο λιμάνι της Βλυχάδας δραστηριοποιούνται περισσότερα από 130 τέτοια σκάφη και σε όλη την Σαντορίνη πάνω από 250 σκάφη, με ημερήσια είσπραξη τουλάχιστον 350.000 ευρώ.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Φοροφυγάδες 12 στα 13 επαγγελματικά τουριστικά σκάφη στη Σαντορίνη"

O Ερντογάν ζήτησε από τον Πούτιν να μην τεθούν σκληροί όροι στους Ταλιμπάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ζήτησε κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν να υιοθετηθεί μία «προοδευτική» προσέγγιση απέναντι στους Ταλιμπάν, αντί να τους τεθούν «σκληροί όροι».

«Πρέπει να διατηρήσουμε ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας με τους Ταλιμπάν και να ακολουθήσουμε μία σταδιακή προσέγγιση, αντί μίας προσέγγισης που θα βασίζεται σε σκληρούς όρους», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Ο Ερντογάν χαιρέτισε τις συνομιλίες ανάμεσα στους Ταλιμπάν και πρώην αξιωματούχους του Αφγανιστάν θεωρώντας τις «ελπιδοφόρες».

«Θεωρούμε προς το παρόν τα μετριοπαθή μηνύματα των Ταλιμπάν θετικά, αλλά η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα προσαρμοσθεί όχι στα λόγια τους, αλλά στις πράξεις τους», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Οι πρόεδροι συμφώνησαν για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στο θέμα του Αφγανιστάν», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

«Οι δύο πλευρές συζήτησαν λεπτομερώς την κατάσταση στο Αφγανιστάν. Έδωσαν έμφαση στη σημασία του να διασφαλιστεί η σταθερότητα και η ειρήνη στη χώρα, η αυστηρή τήρηση της τάξης και του κράτους δικαίου. Υπογράμμισαν επίσης ότι προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί στη μάχη κατά της τρομοκρατίας και της διακίνησης ναρκωτικών», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "O Ερντογάν ζήτησε από τον Πούτιν να μην τεθούν σκληροί όροι στους Ταλιμπάν"

Πυροσβεστική: 34 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Από Ω/19:00/20-08-2021 έως Ω/19:00/21-08-2021 εκδηλώθηκαν 34 δασικές πυρκαγιές. Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συνδρομή παρέχουν οι δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

   • Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 16η Αυγούστου 2021, σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Βιλίων συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Συνδρομή παρέχει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με 143 πυροσβέστες και 46 οχήματα από την Πολωνία. Επίσης, συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: 34 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο"

Καιρός αύριο: Πολλά μποφόρ στο Αιγαίο – Πού θα βρέξει

Ο καιρός θα είναι βροχερός αύριο Κυριακή (22.08.2021) σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπονται στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών ή όμβρων.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 7 και πιθανώς τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 32 με 33 και στα δυτικά τους 34 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Αιγαίου και τη βόρεια Κρήτη 28 με 29 και στα υπόλοιπα νησιά τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο Κυριακή (22.08.2021) από την ΕΜΥ για όλη την Ελλάδα
 
Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές ή όμβροι.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και τις πρώτες πρωινές ώρες βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην κεντρική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή πρόσκαιροι όμβροι.
Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα μεταβλητοί 3 με 4 και τις πρώτες πρωινές ώρες βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου και τα νησιά του Ιονίου έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή πρόσκαιροι όμβροι. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα ανατολικά 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και από το μεσημέρι πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 29 και κατά τόπους στη νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Πολλά μποφόρ στο Αιγαίο – Πού θα βρέξει"

Φωτιά στη Ζάκυνθο: Προσήχθη ένας ύποπτος για εμπρησμό στο Αργάσι

Καθοριστική ήταν η συνδρομή των εναέριων μέσων πυρόσβεσης (ένα Καναντέρ, δύο Πέτζετελ, δύο Air Tractor, και ένα ελικόπτερο Έρικσον) στις προσπάθειες περιορισμού της φωτιάς που ξεκίνησε νωρίτερα το απόγευμα του Σαββάτου κοντά στον οικισμό Αργάσι της Ζακύνθου. Το μέτωπο έχει ελεγχθεί σε μεγάλο βαθμό, ενώ δεν επηρεάστηκε κάποιο από τα σπίτια της συγκεκριμένης περιοχής.

Πάντως, προκλήθηκε αναστάτωση, κυρίως σε ιδιοκτήτες κατοικιών και επιχειρήσεων, ενώ η αστυνομία απαγόρευσε την κυκλοφορία των οχημάτων μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Στην περιοχή έσπευσε μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου, με 16 οχήματα και 32 άνδρες, ενώ άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακή Ενότητας Ζακύνθου.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ έχει προσαχθεί ήδη ως ύποπτος για την φωτιά ένας Πακιστανός, τον οποίο υπέδειξε ως υπεύθυνο κάτοικος της περιοχής.

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Φωτιά στη Ζάκυνθο: Προσήχθη ένας ύποπτος για εμπρησμό στο Αργάσι"

Παράταση στις Notam για ταξίδια από και προς τα νησιά έως 30 Αυγούστου

Παράταση αεροπορικής οδηγίας που αφορά τις πτήσεις εσωτερικού από και προς νησιωτικούς προορισμούς ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Η παράταση θα ισχύει έως την Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί.

Οι επιβάτες από την ηπειρωτική χώρα προς νησιά θα ταξιδεύουν μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή αρνητικού τεστ (PCR 72 ωρών / RAPID 48 ωρών), ή βεβαίωσης νόσησης. Για την επιστροφή από τα νησιά η επιβίβαση των ταξιδιωτών θα γίνεται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωσης νόσησης ή αρνητικού τεστ (PCR 72 ωρών / RAPID 48 ωρών / self test 24 ωρών). Για την ηλικιακή κατηγορία 12-17 ετών υπάρχει και η δυνατότητα επιβίβασης από και προς τα νησιά με self test 24 ωρών. Τα μέτρα έχουν ως στόχο τον περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19.

Ειδικότερα, όλοι οι επιβάτες πτήσεων εσωτερικού από και προς νησιωτικούς προορισμούς οφείλουν να πληρούν μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1) Να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και να επιδεικνύουν βεβαίωση/πιστοποιητικό εμβολιασμού. Εφόσον πρόκειται για αλλοδαπούς προερχόμενους από το εξωτερικό να προσκομίζουν βεβαίωση/πιστοποιητικό εμβολιασμού, στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ισπανική, ιταλική ή ρωσική γλώσσα, το οποίο να έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, τον τύπο του διενεργηθέντος εμβολίου και τον αριθμό των δόσεων.

Εναλλακτικά οι ταξιδιώτες μπορούν να φέρουν, σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή, ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19 (EU DIGITAL COVID-19 CERTIFICATE ), καθώς και τρίτων χωρών, στο οποίο περιέχονται πληροφορίες σχετικά με τον εμβολιασμό ή το αποτέλεσμα του τελευταίου ελέγχου (rapid test 48 ωρών ή PCR 72 ωρών) ή τη νόσηση από τον κορωνοϊό COVID-19.

2) Να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί είτε σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου ή εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν από την άφιξή τους ως προς τον έλεγχο με rapid test.

Εναλλακτικά όσον αφορά την μετακίνηση των επιβατών με αεροπορικά μέσα από τα νησιά προς την ηπειρωτική Ελλάδα υπάρχει η δυνατότητα επιβίβασης και με βεβαίωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) που έχει διενεργηθεί έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης. Εφόσον πρόκειται για αλλοδαπούς προερχόμενους από το εξωτερικό, μπορούν να προσκομίζουν βεβαίωση αρνητικού τεστ, στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ισπανική, ιταλική ή ρωσική γλώσσα.

3) Να επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν.

Αν οι έλεγχοι αυτοί έχουν διενεργηθεί στην αλλοδαπή και ισχύουν κατά τον χρόνο επιβίβασης των επιβατών στο αεροσκάφος, οι σχετικές βεβαιώσεις γίνονται αποδεκτές υπό τις ίδιες προϋποθέσεις με τις οποίες επετράπη η είσοδός τους στην Ελλάδα.

Τα παιδιά έως 12 ετών απαλλάσσονται όλων των υποχρεώσεων και μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς κανένα τεστ. Ειδικά για τους ανήλικους από 12 έως 17 ετών η υποχρέωση για επιβίβαση από και προς νησιώτικους προορισμούς μπορεί να καλύπτεται με βεβαίωση αρνητικού self test 24 ωρών.

Το ως άνω πιστοποιητικά/βεβαιώσεις επιδεικνύονται είτε εκτυπωμένα από τις πλατφόρμες www.gov.gr και HTTPS://SELF-TESTING.GOV.GR είτε σε ψηφιακή μορφή με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Στους χώρους προσέλευσης και αναμονής εντός αεροδρομίων, καθώς και κατά τη διάρκεια των αεροπορικών πτήσεων, το προσωπικό και οι επιβάτες υποχρεούνται να φέρουν μάσκα προστασίας. Επίσης οι επιβάτες υποχρεούνται να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις του μόνιμου και έκτακτου προσωπικού των αεροδρομίων ή των αεροπορικών εταιρειών που επιφορτίζεται με τα καθήκοντα εποπτείας, διαχείρισης πλήθους και υποβοήθησης των επιβατών, προκειμένου να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις και να διασφαλίζεται η ελεγχόμενη επιβίβαση-αποβίβαση και αναμονή προς αποφυγή συνωστισμού.

Γενικές οδηγίες προς το επιβατικό κοινό για τις αεροπορικές μετακινήσεις.

Ο έλεγχος των παραπάνω εγγράφων πραγματοποιείται από τους υπαλλήλους των αεροπορικών εταιρειών και δειγματοληπτικά από τις αστυνομικές αρχές. Οι αεροπορικές εταιρίες υποχρεούνται στον έλεγχο του ταξιδιώτη πριν από την επιβίβασή του, ώστε να επιβεβαιωθεί ότι φέρει τα απαραίτητα έγγραφα και σε περίπτωση παραβίασης φέρουν την υποχρέωση επαναπατρισμού του επιβάτη με ευθύνη και έξοδα τους.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Παράταση στις Notam για ταξίδια από και προς τα νησιά έως 30 Αυγούστου"

Ξεσπούν οι πυροσβέστες: «Εμείς κάνουμε το καθήκον μας, κάνετε κι εσείς το δικό σας»

Ξεσπά ο Γιάννης Ιωαννίδης, πρόεδρος τη Ένωσης Πυροσβεστών Κεντρικής Μακεδονίας και αντιπρόσωπος πυροσβεστών στην ΑΔΕΔΥ μέσα από ανάρτηση στο Facebook.

Τις τελευταίες ημέρες οι πυροσβέστες έδωσαν μεγάλες μάχες σε τεράστια πύρινα μέτωπα υπερβάλλοντας εαυτούς με τον Γιάννη Ιωαννίδη να μιλά για τα παράπονα και τα βασικά αιτήματα των Ελλήνων πυροσβεστών.

Μιλάει για τις εξουθενωτικές συνθήκες εργασίας των πυροσβεστών κατά την διάρκεια των πρόσφατων πυρκαγιών και αναφέρεται στα βασικά αιτήματα των συναδέλφων του.

Η ανάρτηση του Γιάννη Ιωαννίδη:

«ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ

Ατελείωτες πλέον οι πληγές με:

– Εξουθένωση Προσωπικού..

– Σωματική Καταπόνηση …

– Αμέτρητες μετακινήσεις, με αρκετά, ακατάλληλα οχήματα…

– 24ωρες εργασίας με πρόσθετες 24 ώρες υπερωρίας…

– Συνεχή Υπερεργασία….

– Ακατάλληλες εργασιακές συνθήκες…

– Ακραίες θερμοκρασίες…

– Επαναλαμβόμενες αφυδατώσεις & θερμικές εξαντλήσεις στα όρια της απώλειας αισθήσεων….

– Επικίνδυνοι καπνοί, αναθυμιάσεις, χημικά κ.α…

Με έξτρα δωράκια:

– Αναστολή αδειών…

– Ανάκληση αδειών…

– Συνεχόμενων Γενικών Επιφυλακών….

– Εργασία μία-μία, ανά 24ωρο εντός υπηρεσίας & επιφυλακή με αυξημένη ετοιμότητα τις επόμενες ώρες….

– Χωρίς ανάπαυση….

– Με γκρέμισμα της ψυχικής & σωματικής μας υγείας….

– Με παρατεταμένη πίεση….

Θέλετε & αλλά ; Πάμε:

– Κατακρεούργηση του οικογενειακού μας προγραμματισμού…

– Ολόκληρα μερόνυχτα μακριά από τις οικογένειές μας…

– Ολόκληρα 24ωρα μέσα στις στάχτες, να ψάχνουμε μια πέτρα να ξεκουραστούμε & ένα δέντρο για λίγη σκιά…

– Ολόκληρα 24ωρα, χωρίς πολλές φορές, κάποιοι να μεριμνήσουν για φαγητό η έστω λίγο κρύο νερό ( μόνο κάποιοι άξιοι Πολίτες & Εθελοντές που τους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας)

Ήρθε η ώρα να σταματήσουν τα χειροκροτήματα, τα ευχαριστήρια και τα χτυπήματα στην πλάτη…

Απαιτούμε την :

➡️ Άμεση οικονομική ενίσχυση στο Πυροσβεστικό Προσωπικό…

➡️ Θεσμοθέτηση της Επικίνδυνης & Ανθυγιεινής εργασίας μας…

➡️ Πρόσληψη Προσωπικού (εποχικοί με εμπειρία)

➡️ Ανανέωση του υλικοτεχνικού & ατομικού εξοπλισμού…

➡️ Επιστροφή του «κλεμμένου» Δασικού επιδόματος ( αυτό που μας χορηγήσατε όταν αναλάβαμε την Δασοπυρόσβεση & σε μια νύχτα εξαφανίστηκε)

Εμείς κάναμε, κάνουμε & θα κάνουμε το καθήκον μας…

Ήρθε η ώρα να κάνετε & εσείς το καθήκον σας…»

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεσπούν οι πυροσβέστες: «Εμείς κάνουμε το καθήκον μας, κάνετε κι εσείς το δικό σας»"

Κορωνοϊός: Στα 3.191 τα νέα κρούσματα - 23 θάνατοι, 317 οι διασωληνωμένοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο πως τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.191 , εκ των οποίων 19 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 557.239 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.1% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 129 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.501 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Από γεωγραφικής πλευράς, στην Αττική καταγράφηκαν 798 νέα κρούσματα (203 στο κέντρο της Αθήνας), 287 στην Κρήτη (134 στο Ηράκλειο), 281 στη Θεσσαλονίκη, ενώ μεγάλη είναι η διασπορά και στην Πελοπόννησο, με  125 στην Αχαΐα, 100 στη Μεσσηνία και 80 στην Ηλεία.

Η γεωγραφική κατανομή των 3.191 κρουσμάτων:

116 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

85 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

44 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

117 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

203 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

100 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

104 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

29 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

281 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

57 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

11 κρούσματα στην Π.Ε. Ανδρου

31 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

20 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Αρτας

125 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

25 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

24 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

55 κρούσματα στην Π.Ε. Εβρου

79 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

14 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

80 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

21 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

134 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Θάσου

23 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

21 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ιθάκης

5 κρούσματα στην Π.Ε. Ικαρίας

24 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

92 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

10 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Καρπάθου

7 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

3 κρούσματα στην Π.Ε. Κέας-Κύθνου

61 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

19 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

16 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

42 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

33 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

14 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

22 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

72 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

22 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

17 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

23 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου

28 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

100 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Μήλου

28 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

22 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

19 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

7 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου

35 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

46 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

15 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

50 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

10 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

81 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

8 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου

22 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

8 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων

3 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου

6 κρούσμα στην Π.Ε. Τήνου

22 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

41 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

15 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

27 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας

49 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

81 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

20 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

109 κρούσματα υπό διερεύνηση

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 23, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.351 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 317 (60.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 83.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.913 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 280 (ημερήσια μεταβολή +4.87%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 252 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 40 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 3.191 τα νέα κρούσματα - 23 θάνατοι, 317 οι διασωληνωμένοι"

Οικονόμου: Χωρίς καμία γραφειοκρατία οι αποζημιώσεις των πυρόπληκτων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, αναφερόμενος στις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων, τόνισε ότι αυτό που ζήτησε ο πρωθυπουργός είναι ο κόσμος να μη βρεθεί αντιμέτωπος και με τη γραφειοκρατία.

«Καμία γραφειοκρατία, απλές, γρήγορες κινήσεις, να αρχίσει ο κόσμος να αποζημιώνεται και να ανασυγκροτούνται οι περιοχές που έχουν πληγεί», τόνισε ο κ. Οικονόμου σημειώνοντας πως χθες 540 άνθρωποι είδαν στον τραπεζικό τους λογαριασμό χρήματα ενώ μία ημέρα πριν, την Πέμπτη, είχαν κάνει την αίτησή τους ηλεκτρονικά στην Αρωγή.

«Αυτό θα συνεχιστεί μέχρι να αποζημιωθούν όλοι. Πληρωμές θα γίνονται κάθε Τρίτη και Παρασκευή, με βάση τους υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών. Και δεν είναι μόνο οι πληρωμές. Κάνουν την αίτηση για απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, την αίτηση για την επιδότηση στέγασης στο ενδιάμεσο διάστημα. Τρέχει παράλληλα η διαδικασία και για τη δεύτερη φάση της πληρωμής, ανάλογα με τους ελέγχους που γίνονται για τις ζημιές στις κατοικίες. Οι αγρότες πήραν κι αυτοί χρήματα. Όσοι έχουν γεωργικές εκμεταλλεύσεις, μια πρώτη προκαταβολή για τα δέντρα τους που κάηκαν. Χίλια, δύο, τέσσερις χιλιάδες ευρώ. Και ο ΕΛΓΑ θα αποζημιώσει το ζωικό κεφάλαιο, τους μελισσοκόμους, όσους, στον πρωτογενή τομέα, είχαν προβλήματα από τις πυρκαγιές. Κανένας από τους ανθρώπους που επλήγησαν δεν θα μείνει απροστάτευτος», ξεκαθάρισε ο κ. Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε επίσης πως αυτά τα δύο χρόνια η κυβέρνηση έχει φτιάξει δίχτυ ασφαλείας και το κράτος δεν αφήνει κανέναν μόνο του στα προβλήματα που συναντά.

Ανέφερε ότι αυτό το κατάλαβαν οι άνθρωποι στον Έβρο, όταν έγινε η απόπειρα μαζικής εισβολής μεταναστών και προσφύγων πρόπερσι, το κατάλαβαν οι άνθρωποι στη Θεσσαλία και την Καρδίτσα με τις πλημμύρες, που χάθηκαν τα σπίτια τους και η περιουσία τους, το κατάλαβαν οι άνθρωποι που είχαν ανάγκη για άμεση, γρήγορη πρόσβαση στον εμβολιασμό, το κατάλαβαν οι αγρότες κάθε φορά που είχαν προβλήματα από τις μαζικές καταστροφές, από τον «Ιανό» και θα το νιώσουν οι πυρόπληκτοι τώρα.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Οικονόμου: Χωρίς καμία γραφειοκρατία οι αποζημιώσεις των πυρόπληκτων"

Εμβόλιο Pfizer: Παίρνει επισήμως πλήρη έγκριση -Ανοίγει Γ’ δόση και υποχρεωτικότητα

«Πράσινο φως» αναμένεται να ανάψει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) στη χορήγηση οριστικής άδειας στο εμβόλιο της Pfizer.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, αυτό αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί μια καθυστέρηση μερικών ακόμα ημερών.

Η έγκυρη εφημερίδα αναφέρει στο ρεπορτάζ της πως οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ προσπαθούσαν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αδειοδότησης έως την Παρασκευή αλλά καθυστέρησαν εξαιτίας της γραφειοκρατίας και ορισμένων διαπραγματεύσεων με την εταιρεία που κατασκευάζει τα εμβόλια.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η οριστική έγκριση του εμβολίου της Pfizer στις ΗΠΑ θα οδηγήσει σε «άνοιγμα» της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε δημόσιους, αλλά και ιδιωτικούς οργανισμούς, όπως είναι ο στρατός, ή ορισμένα πανεπιστήμια.

Μόλις λάβει την έγκριση, η Pfizer-BioNTech σχεδιάζει να ζητήσει γρήγορα από τον FDA να εγκρίνει και την τρίτη δόση του εμβολίου της.

Η έγκριση αυτή σημαίνει, επίσης, ότι στην πράξη παύει να θεωρείται ότι το εμβόλιο της Pfizer βρίσκεται σε «πειραματικό» στάδιο.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Εμβόλιο Pfizer: Παίρνει επισήμως πλήρη έγκριση -Ανοίγει Γ’ δόση και υποχρεωτικότητα"

Πάτρα – Κορονοϊός: Νόσησε πλήρως εμβολιασμένη οικογένεια – Πώς ο ιός μπήκε μέσα στο σπίτι τους

Η είδηση έρχεται από την Πάτρα και προκαλεί συζητήσεις. Ο κορονοϊός χτύπησε οικογένεια που είχε εμβολιαστεί. Τι συνέβη τις τελευταίες μέρες…

Ολη η οικογένεια με covid 19, σε καραντίνα στο σπίτι, παρότι τα δύο ενήλικα μέλη της ήταν πλήρως εμβολιασμένα. Το περιστατικό που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα “Πελοπόννησος” είναι όντως σπάνιο. Ναι μεν κάποιος ανεμβολίαστος μπορεί να κολλήσει κορονοϊό, ωστόσο το να συμβεί σε όλη την οικογένεια εμβολιασμένων, αν μη τι άλλο δεν είναι σύνηθες.

Η 40χρονη μητέρα είχε ολοκληρώσει τον διπλό εμβολιασμό της πριν δύο μήνες, ενώ ο 18χρονος μεγαλύτερος γιος της πριν από ένα μήνα. Η μόνη ανεμβολίαστη ήταν η 15χρονη κόρη η οποία είχε μεταβεί σε κατασκήνωση στο νομό Ηλείας και επιστρέφοντας… έφερε τον ιό.

Διαγνώστηκε θετική μετά από μοριακό τεστ και παρέμενε σε καραντίνα. Το κοριτσάκι δεν είχε βαριά συμπτώματα. Μάνα και αδελφός δεν πίστευαν αυτό που θα συνέβαινε αργότερα. Πριν μερικές ημέρες η μητέρα εμφάνισε δέκατα, έκανε μοριακό τεστ και βγήκε θετική. Την περασμένη Τρίτη βγήκε θετικός και ο γιος της οικογένειας, ενώ ο μόνος που την γλίτωσε ήταν ο πατέρας που εργάζεται εκτος Πατρών.

“Δεν έχω βαριά συμπτώματα, απλά μένω σε καραντίνα. Εργάζομαι σε Νοσοκομείο και εκτιμώ ότι θα είχα πολύ βαρύτερα συμπτώματα αν δεν είχα κάνει το εμβόλιο. Φυσικά με παραξενεύει το γεγονός πως όλη η οικογένεια έχει πλέον κορονοϊό αν και είμαστε πλήρως εμβολιασμένοι”  δηλώνει η Κατερίνα Χ.

Η οικογένεια διαμένει στην περιοχή του γηπέδου της Παναχαϊκής. Παρά την περιπέτειά τους, εξακολουθούν και πιστεύουν πως ο εμβολιασμός είναι η μόνη λύση για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Εστω και αν τα εμβόλια δεν έχουν 100% αποτελεσματικότητα. 

Αννα Μαστοράκου: Το εμβόλιο καλύπτει από τη βαριά νόσηση

«Έχουμε πει σε όλους τους τόνους ότι το εμβόλιο δεν καλύπτει από τη νόσηση αλλά από τη βαριά νόσηση. Αυτό από μόνο του είναι πολύτιμο και αυτή είναι και η ουσία του εμβολιασμού» έχει δηλώσει η Άννα Μαστοράκου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Και συνεχίζει: “Ο εμβολιασμός μας δίνει τη δυνατότητα να φτιάξουμε αντισώματα απέναντι στον κορονοϊό. Στη μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ όμως, για παράδειγμα, βλέπουμε ότι υπάρχει ένας βαθμός διαφυγής και η μετάλλαξη βρίσκει πιο εύκολα τρόπο να περάσει τα αντισώματα. Το ότι πολίτες σε κοινωνία με υψηλό τείχος ανοσίας κολλούν μαζικά κορονοϊό και ειδικά την μετάλλαξη Δέλτα ενώ είναι εμβολιασμένοι είναι εμφανές ήδη στο Ισραήλ.

Το στοίχημα στην ουσία είναι το εξής- να εμβολιαστούν άπαντες σε όλο τον κόσμο, έτσι ώστε να βρίσκει ολοένα και λιγότερο τρόπο ο ιός να μεταλλάσσεται, να μεταδίδεται, να μεταγράφεται και στο τέλος να καταλήξει να συμπεριφέρεται όπως μια απλή ίωση».

Η κυρία Μαστοράκου πάντως, σημειώνει και το εξής: «ένα ποσοστό εμβολιασμένων γύρω στο 10%, δε δείχνει, για λόγους που έχουν να κάνουν με την κατάσταση του ανοποιητικού του καθενός, το ίδιο καλή ανοσιακή ανταπόκριση στα εμβόλια. Οι συγκεκριμένοι, μπορεί να κολλήσουν πιο εύκολα από άλλους εμβολιασμένους αλλά και πάλι θα προστατευτούν».

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα – Κορονοϊός: Νόσησε πλήρως εμβολιασμένη οικογένεια – Πώς ο ιός μπήκε μέσα στο σπίτι τους"

Κορωνοϊός - Έρευνα: Μολυσμένοι με τη μετάλλαξη Δέλτα καθυστερούν να εμφανίσουν συμπτώματα, ενώ είναι ικανοί να μεταδίδουν τον ιό

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, άτομα που έχουν μολυνθεί με τη μετάλλαξη Δέλτα καθυστερούν να εμφανίσουν συμπτώματα COVID-19, ενώ είναι ικανά να μεταδίδουν τον ιό SARS-CoV-2.

Οι ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σταυρούλα Πάσχου (Επίκουρη Καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας), Θεοδώρα Ψαλτοπούλου (Καθηγήτρια Θεραπευτικής-Προληπτικής Ιατρικής) και Θάνος Δημόπουλος (Καθηγητής Θεραπευτικής-Αιματολογίας-Ογκολογίας και Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα δεδομένα αυτά.

Δείτε εδώ τη μελέτη

Συγκεκριμένα, αναλύθηκαν λεπτομερώς στοιχεία από 101 άτομα στην Κίνα που μολύνθηκαν με τη μετάλλαξη Δέλτα μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου 2021, καθώς και δεδομένα από στενές επαφές των ατόμων αυτών. Διαπιστώθηκε ότι, κατά μέσο όρο, οι άνθρωποι άρχισαν να έχουν συμπτώματα 5,8 ημέρες μετά την αρχική μόλυνση και 1,8 ημέρες, αφότου βρέθηκαν για πρώτη φορά θετικοί σε ιικό RNA.

Αυτό σημαίνει ότι τα άτομα αυτά ήταν ικανά για σχεδόν δύο ημέρες να μολύνουν άλλους, πριν έχουν οποιοδήποτε σύμπτωμα της νόσου. Ο χρόνος αυτός είναι μεγαλύτερος συγκριτικά με παλαιότερες μορφές του ιού. Πράγματι, σε αυτή την περίπτωση χρειάζονται κατά μέσο όρο 6,3 ημέρες για να αναπτυχθούν συμπτώματα και 5,5 ημέρες για να έχουν θετικό RNA, αφήνοντας ένα στενότερο παράθυρο 0,8 ημερών για μόλυνση χωρίς παρουσία συμπτωμάτων.

Επίσης, στην τελευταία μελέτη διαπιστώθηκε ότι όσοι μολύνθηκαν με τη μετάλλαξη Δέλτα είχαν υψηλότερο ιικό φορτίο στο σώμα τους. Ως αποτέλεσμα, το 74% των μολύνσεων έλαβε χώρα κατά την προσυμπτωματική φάση. Οι ερευνητές υπολόγισαν ακόμη τον βασικό αριθμό αναπαραγωγής ή R0, που είναι ο μέσος αριθμός των ανθρώπων στους οποίους κάθε μολυσμένο άτομο θα μεταδώσει τον ιό σε ευαίσθητο πληθυσμό. Εκτίμησαν ότι η μετάλλαξη Δέλτα έχει R0 6,4, πολύ υψηλότερο από το R0 2 ως 4 που υπολογίστηκε για την αρχική μορφή του SARS-CoV-2. Όλα τα παραπάνω εξηγούν πώς η μετάλλαξη αυτή κατάφερε να γίνει σύντομα το κυρίαρχο στέλεχος παγκοσμίως.

Ένας μικρός αριθμός συμμετεχόντων στη μελέτη εκδήλωσε τη λοίμωξη με τη μετάλλαξη Δέλτα, ενώ είχε λάβει και τις δύο δόσεις εμβολίου. Όμως, στα άτομα αυτά το ιικό φορτίο ήταν μειωμένο, ειδικά στην κορύφωση της λοίμωξης. Τα εμβολιασμένα άτομα είχαν επίσης 65% λιγότερες πιθανότητες από τα μη εμβολιασμένα άτομα να μεταδώσουν τον ιό σε κάποιον άλλο.

Αυτή η παρατήρηση είναι καθησυχαστική ότι τα εμβόλια παραμένουν αποτελεσματικά και αποτελούν σημαντικότατη απάντησή μας στην πανδημία.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός - Έρευνα: Μολυσμένοι με τη μετάλλαξη Δέλτα καθυστερούν να εμφανίσουν συμπτώματα, ενώ είναι ικανοί να μεταδίδουν τον ιό"

Πυροσβεστική: Οριοθετήθηκε η φωτιά στα Βίλια

«Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 16 Αυγούστου 2021, σε δασική έκταση στα Βίλια είναι οριοθετημένη», σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Στην περιοχή επιχειρούν 461 πυροσβέστες με 166 οχήματα, 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 166 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, αλλά και από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Στην περιοχή έχει ενεργοποιηθεί ομάδα ΣμηΕΑ του Πυροσβεστικού Σώματος. Για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Ολυμπος», ενώ για την αεροπυρόσβεση 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα, σε γενική επιφυλακή παραμένουν όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: Οριοθετήθηκε η φωτιά στα Βίλια"

Κορονοϊός: Νεκρός 44χρονος στο Νοσοκομείο Ζακύνθου

Κατέληξε τα ξημερώματα ένας 44χρονος από τη Ζάκυνθο που νοσηλευόταν με κορoνοϊό στην ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου του νησιού.  

Ο 44χρονος, o οποίος ήταν ανεμβολίαστος, είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με συμπτώματα κορονοϊού την 1η Αυγούστου. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και 6 μέρες μετά, στις 7 Αυγούστου, διασωληνώθηκε. 

Σήμερα τα ξημερώματα (21/8/2021) έχασε τη μάχη για τη ζωή. Αυτή την ώρα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ζακύνθου νοσηλεύεται ακόμα ένας ασθενής με κορονοϊό, ενώ στην κλινική Covid νοσηλεύονται 11 άτομα. Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 8 κρούσματα στο νησί.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Νεκρός 44χρονος στο Νοσοκομείο Ζακύνθου"

Συντάξεις Σεπτεμβρίου 2021: Όλες οι ημερομηνίες ανά Ταμείο

Αυτές είναι οι ημερομηνίες που θα γίνει η καταβολή των συντάξεων για όλα τα Ταμεία. Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: Σημαντικές αλλαγές στις ημερομηνίες που γίνεται η καταβολή των μηνιαίων κύριων συντάξεων ΕΦΚΑ έχει φέρει ο Νόμος 4611/2019 που ψηφίστηκε το Μάιο του 2019.

Σύμφωνα με το Νόμο, ως ημερομηνία καταβολής των μηναίων κύριων συντάξεων του ΕΦΚΑ ορίζεται:

α) Για τους μισθωτούς η προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

β) Για τους μη μισθωτούς η τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις οι ημερομηνίες της παραγράφου 1 δύναται να διαφοροποιούνται μετά από αιτιολογημένη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ και έγκριση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Συντάξεις Σεπτεμβρίου 2021 – Οι ημερομηνίες ανά Ταμείο

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2021:

– Την Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)
– Την Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Σεπτεμβρίου 2021 θα πληρωθούν ως εξής:

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021,

Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021,

Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021,

Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021,

Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις τη Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021.

Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις τη Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021,

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν τη Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021,

Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021,

Το ΕΤΑΤ θα καταβάλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021,

Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Τρίτη 31 Αυγούστου.

Επικουρικές Συντάξεις ΕΤΕΑΕΠ

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων να γίνεται στην ίδια ημερομηνία σε μόνιμη βάση.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Συντάξεις Σεπτεμβρίου 2021: Όλες οι ημερομηνίες ανά Ταμείο"

Αποκάλυψη: Ολόκληρη η απολογία του 14χρονου που κατηγορείται για 9 εμπρησμούς – “Με πίεσαν να ομολογήσω”, λέει τώρα – ΒΙΝΤΕΟ

«Με πίεσαν να τους πω ότι εγώ έβαλα τις φωτιές και δεν θα έχω κανένα πρόβλημα καθώς δεν θα μου κάνουν τίποτα» αναφέρει στο απολογητικό του υπόμνημα στην ανακρίτρια, χαρακτηρίζοντας ψευδή την κατάθεση πυροσβέστη σύμφωνα με την οποία εκείνος έβαλε τις φωτιές και υποστηρίζοντας μάλιστα πως επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όπως αναφέρει στο υπόμνημά του, στις «μαρτυρικές καταθέσεις που υπάρχουν στην δικογραφία και δόθηκαν από ανθρώπους που υπέστησαν ζημίες στην περιουσία τους ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ γίνεται σε ποδήλατο κ.λπ». 

Η απολογία του 14χρονου για 9 εμπρησμούς - "Με πίεσαν να ομολογήσω"

Νωρίτερα, ο συνήγορός του, Κωνσταντίνος Ζεκεντές, είχε υποστηρίξει πως ποτέ δεν ομολόγησε τίποτα. Ειδικότερα, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί», ο κ. Ζεκεντές ανέφερε πως «για να υπάρχει ομολογία με βάση τους κανόνες της Ποινικής Δικονομίας, πρέπει η ομολογία να είναι έγγραφη. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει ούτε προκύπτει από άλλες καταθέσεις ότι αυτός όντως προφορικά σε μια συζήτηση που είχανε είπε ότι εγώ το έκανα. Δεν υπάρχει πουθενά». Και σχολίασε χαρακτηριστικά: «Άνθρακες ο θησαυρός, δεν υπάρχει τίποτα».

 

 

Επικαλούμενος κάποιες από τις καταθέσεις μαρτύρων ο 14χρονος δήλωσε πως «συνεπώς ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ αναφέρουν ότι είδαν συμπεριφορές που δεν συνάδουν με τον δήθεν τρόπο δράσης μου δηλαδή με έναν ποδηλάτη που άναβε φωτιές με αναπτήρα. Κατ΄ ακολουθίαν από αυτές τις καταθέσεις ανατρέπεται ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ το αφήγημα της Π.Υ περί δήθεν εμπλοκής μου στην τέλεση αυτών των πράξεων».

Επιχείρηση αποδόμησης των κατηγοριών

Επαναλαμβάνει στο υπόμνημά του, πως το οπτικοακουστικό υλικό αφορά την περίοδο 12 με 17 Αυγούστου, προσθέτοντας πως «για τις προηγούμενες πυρκαγιές η τέλεση των οποίων μου αποδίδεται επίσης μεταξύ των οποίων και αυτή της 6ης Αυγούστου ΟΥΔΕΝ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ».

Για το λόγο αυτό στο υπόμνημά του αναρωτιέται: «Συνεπώς πως αυτές οι πράξεις μπορούν να μου αποδοθούν όταν αφενός μεν δεν υπάρχει οπτικοακουστικό και φωτογραφικό υλικό αφετέρου δε ιδίως για αυτή της 6ης Αυγούστου (πλέον καταστροφική και ζημιογόνα) έχουν δοθεί άλλες αιτίες και εκδοχές πλην της εκδοχής του ποδηλάτη».

 Η απολογία του 14χρονου για 9 εμπρησμούς - "Με πίεσαν να ομολογήσω"

Απλώς έκανε ποδήλατο…

Αντικρούοντας το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας δηλώνει πως «στο οπτικοακουστικό και φωτογραφικό υλικό που υπάρχει στην δικογραφία οι λήψεις είναι μακρινές και μη ευκρινείς. Δεν είμαι σίγουρος ότι απεικονίζουν εμένα».

Και προσθέτει: «Αλλά και αν με απεικονίζουν ποια παράνομη πράξη τελώ κάνοντας ποδήλατο σε δρόμους του χωριού μου; Σχεδόν κάθε μέρα ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες κάνω ποδήλατο είτε μόνος μου είτε με φίλους μου σε δρόμους του χωριού μου. Επιπλέον εκτός από ποδήλατο παίζουμε με τους φίλους και συνομηλίκους μου ποδόσφαιρο και άλλα παιχνίδια».

Για όλους αυτούς τους λόγους, που δεν έγιναν τελικώς δεκτοί από τις αρχές, ζήτησε την απαλλαγή από κάθε κατηγορία με την έκδοση απαλλακτικού βουλεύματος. Όπως είπε στο υπόμνημά του ζητούσε «να μην μου επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος αφού ζω μόνιμα μαζί με τους γονείς μου στο Θεολόγο πηγαίνω κανονικά στο σχολείο και από τον Σεπτέμβριο θα πάω στην Γ΄ Γυμνασίου Μαλεσίνας». 

Η απολογία του 14χρονου για 9 εμπρησμούς - "Με πίεσαν να ομολογήσω"

Οι διαβεβαιώσεις και η απόφαση των αρχών

Και κατέληξε: «Είμαι φιλήσυχος και κοινωνικός, σέβομαι τους νόμους και είναι βέβαιο και απόλυτα διασφαλισμένο ότι θα παραστώ οπωσδήποτε στο Δικαστήριο αν παραπεμφθώ, ούτε διώκομαι για οποιοδήποτε άλλο αδίκημα, ούτε είμαι φυγόποινος».

Ωστόσο, οι εξηγήσεις του δεν στάθηκαν ικανές να αποτρέψουν την επιβολή των περιοριστικών όρων , της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, η εμφάνισή του κάθε 1ο και 2ο δεκαπενθήμερο στο ΑΤ κατοικίας του, η παρακολούθηση υποστηρικτικού προγράμματος ψυχικής υγείας στο Νοσοκομείο «Αγία Όλγα» και η επίβλεψή του για την εφαρμογή των όρων από Επιμελήτρια Ανηλίκων.

Ολόκληρο το απολογητικό υπόμνημα

ΠΡΟΣ

Την Κα Ανακρίτρια Λαμίας

ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Του …. του … και της ….,  κατοίκου Θεολόγου Φθιώτιδας , οδός … στερουμένου Α.Δ.Τ και Α.Φ.Μ .

ΛΑΜΙΑ 20/08/2021

Αρνούμαι τις κατηγορίες που μου αποδίδονται , όπως από την πρώτη στιγμή δήλωσα στην κατάθεση μου ενώπιον των ανακριτικών υπαλλήλων της Π.Υ. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ Ακολούθησα χωρίς αντίρρηση τους ανθρώπους που ήλθαν στο σπίτι μου χωρίς να γνωρίζω ποιοι είναι και χωρίς να μου γνωστοποιούν ποιοι είναι και που θα πάω , καθώς δεν είχα τίποτα να φοβηθώ. Μάλιστα την ώρα αυτή στο σπίτι ήμουν μαζί με τα αδέλφια μου και ενώ οι γονείς μου απουσίαζαν σε εργασίες . Στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αταλάντης έμεινα μόνος μου τρείς ( 3 ) ώρες ( 10:00 – 13:00 ) μέχρι να έλθουν οι γονείς μου και ο δικηγόρος μου . Στο διάστημα αυτό με πίεσαν να τους πω ότι εγώ έβαλα τις φωτιές και δεν θα έχω κανένα πρόβλημα καθώς δεν θα μου κάνουν τίποτα . Ο ισχυρισμός του Β.Κ. ( Πυροσβέστη ) στην από 18/08/2021 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ του ΚΑΤΑΘΕΣΗ ότι εγώ έβαλα τις φωτιές ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗΣ και επιφυλάσσομαι των νόμιμων δικαιωμάτων μου.

Στις μαρτυρικές καταθέσεις που υπάρχουν στην δικογραφία και δόθηκαν από ανθρώπους που υπέστησαν ζημίες στην περιουσία τους ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ γίνεται σε ποδήλατο κ.λ.π . Συγκεκριμένα : α ) Ο μάρτυρας …. αναφέρει ότι πριν την έναρξη της πυρκαγιάς στις 06/08/2021 είδε κάποιον με ΜΗΧΑΝΗ της οποίας το ντεπόζιτο ήταν κόκκινο και το φτερό λαχανί.

β) Ο μάρτυρας …. αναφέρει για την φωτιά της 6η Αυγούστου ότι προήλθε από ανάφλεξη σκουπιδιών εντός του οικισμού ΟΣΜΑΕΣ

γ ) Ο μάρτυρας …. αναφέρει στην κατάθεσή του ότι πριν την εκδήλωση της πυρκαγιάς της 6ης Αυγούστου είδε ένα ΑΣΗΜΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ να είναι σταθμευμένο

δ ) Η μάρτυρας …. αναφέρει στην κατάθεσή της ότι πριν την εκδήλωση της πυρκαγιάς της 6ης Αυγούστου άκουσε κάποιον να πετάει κάτι

ε) Ο μάρτυρας …. στην κατάθεσή του αναφέρει ότι η φωτιά της 6ης Αυγούστου προκλήθηκε από ανάφλεξη σκουπιδιών,

στ ) Ο μάρτυρας ….. αναφέρει ότι πριν την εκδήλωση της φωτιάς της 6ης Αυγούστου είδε ένα αυτοκίνητο,

ζ ) Ο μάρτυρας …. αναφέρει ότι πριν την εκδήλωση της φωτιάς της 6ης Αυγούστου είδε μία μηχανή Κρος να του προσπερνάει και πιθανολογεί ότι ο αναβάτης της είναι ο εμπρηστής και

η) Ο μάρτυρας …. αναφέρει ότι λίγες μέρες πριν την μεγάλη φωτιά της 6ης Αυγούστου βρήκε έξω από το σπίτι του πάνω στο πεζοδρόμιο ένα ( 1 ) πλαστικό μπουκάλι οινόπνευμα. Συνεπώς ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ αναφέρουν ότι είδαν συμπεριφορές που δεν συνάδουν με τον δήθεν τρόπο δράσης μου δηλαδή με έναν ποδηλάτη που άναβε φωτιές με αναπτήρα. Κατ΄ακολουθίαν από αυτές τις καταθέσεις ανατρέπεται ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ το αφήγημα της Π.Υ περί δήθεν εμπλοκής μου στην τέλεση αυτών των πράξεων. 3 . Το οπτικοακουστικό και φωτογραφικό υλικό που υπάρχει στην δικογραφία αφορά τις δήθεν τελεσθείσες πράξεις στις εξής ημερομηνίες : α ) 12/08/2021 όπου κάηκαν 50 τ.μ χόρτα . β ) 13/08/2021 όπου κάηκαν 2 τ.μ χόρτα γ ) 15/08/2021 όπου κάηκαν 2 τ.μ χόρτα και δ ) 17/08/2021 όπου κάηκαν 300 τ.μ Για τις προηγούμενες πυρκαγιές η τέλεση των οποίων μου αποδίδεται επίσης μεταξύ των οποίων και αυτή της 6ης Αυγούστου ΟΥΔΕΝ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ . Συνεπώς πως αυτές οι πράξεις μπορούν να μου αποδοθούν όταν αφενός μεν δεν υπάρχει οπτικοακουστικό και φωτογραφικό υλικό αφετέρου δε ιδίως για αυτή της 6ης Αυγούστου ( πλέον καταστροφική και ζημιογόνα )έχουν δοθεί άλλες αιτίες και εκδοχές πλην της εκδοχής του ποδηλάτη . 4 . Στο οπτικοακουστικό και φωτογραφικό υλικό που υπάρχει στην δικογραφία οι λήψεις είναι μακρινές και μη ευκρινείς . Δεν είμαι σίγουρος ότι απεικονίζουν εμένα. Αλλά και αν με απεικονίζουν ποια παράνομη πράξη τελώ κάνοντας ποδήλατο σε δρόμους του χωριού μου; Σχεδόν κάθε μέρα ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες κάνω ποδήλατο είτε μόνος μου είτε με φίλους μου σε δρόμους του χωριού μου. Επιπλέον εκτός από ποδήλατο παίζουμε με τους φίλους και συνομηλίκους μου ποδόσφαιρο και άλλα παιχνίδια.

ΤΥΠΙΚΟ ΜΕΡΟΣ α ) Δεν πραγματώνεται η αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος του άρθρου 265 Π.Κ ( εμπρησμός σε δάση ). Οι πυρκαγιές που μου αποδίδονται και στις οποίες υπάρχει οπτικοακουστικό και φωτογραφικό υλικό έκαψαν ξερά χόρτα μικρής έκτασης , δεν προξενήθηκε πυρκαγιά σε δάσος και από αυτές ΔΕΝ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟ ή σημαντική βλάβη σε εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας . Όλα αυτά συνέβησαν στις πυρκαγιές της 6ης Αυγούστου 2021 στην οποία ουδέν στοιχείο της δικογραφίας με εμπλέκει . β ) Δεν πραγματώνεται η αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος του άρθρου 264 Π.Κ αφού οι πυρκαγιές που μου αποδίδονται και για τις οποίες υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό έκαψαν ξερά χόρτα κ.λ.π . σύμφωνα με τα ως άνω αναφερόμενα και από αυτές ΔΕΝ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟ , ούτε προκάλεσε σημαντική ζημία σε εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας .

Επειδή όπως αποδεικνύω με τα ως άνω αναφερόμενα δεν στοιχειοθετούνται ούτε η ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ούτε η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ υπόσταση των αδικημάτων που μου αποδίδονται .

ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ – ΖΗΤΩ

Την απαλλαγή μου από κάθε κατηγορία με την έκδοση απαλλακτικού βουλεύματος . Να μην μου επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος αφού ζω μόνιμα μαζί με τους γονείς μου στο Θεολόγο πηγαίνω κανονικά στο σχολείο και από τον Σεπτέμβριο θα πάω στην Γ΄Γυμνασίου Μαλεσίνας, Είμαι φιλήσυχος και κοινωνικός , σέβομαι τους νόμους και είναι βέβαιο και απόλυτα διασφαλισμένο ότι θα παραστώ οπωσδήποτε στο Δικαστήριο αν παραπεμφθώ , ούτε διώκομαι για οποιοδήποτε άλλο αδίκημα , ούτε είμαι φυγόποινος . ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ : α) … του … (πατέρας μου)

β) … του …( μητέρα μου ), κατοίκους Θεολόγου Μαλεσίνας οι οποίοι αυθορμήτως προσήλθαν σήμερα να καταθέσουν ενώπιόν Σας .

Ο ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ

dikastiko

Διαβάστε Περισσότερα » " Αποκάλυψη: Ολόκληρη η απολογία του 14χρονου που κατηγορείται για 9 εμπρησμούς – “Με πίεσαν να ομολογήσω”, λέει τώρα – ΒΙΝΤΕΟ"

Το Δικαστήριο του Κιλκίς έκρινε Συνταγματικό το νόμο για την υποχρεωτικότητα των εμβολίων

Συνταγματικό έκρινε το Δικαστήριο του Κιλκίς το νόμο για την υποχρεωτικότητα των εμβολίων κατά του covid-19, απορρίπτοντας την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε εργαζόμενη στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του δήμου Παιονίας.

Η εργαζόμενη προσέφυγε κατά της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κιλκίς, ζητώντας την προσωρινή αναστολή της εφαρμογής του νόμου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στο πρόγραμμα το οποίο εργάζεται, επικαλούμενη και την αντισυνταγματικότητα του νόμου.

Στην πρώτη προσωρινή απόφαση που εκδόθηκε πανελλαδικά, σύμφωνα με το eidisis.gr, το Δικαστήριο του Κιλκίς απέρριψε τις αιτιάσεις της εργαζομένης για τις διατάξεις του νόμου, επισημαίνοντας: «… οι οποίες τέλος καμμία αντισυνταγματικότητα δεν πάσχουν, όπως αβασίμως επικαλείται η αιτούσα, καθότι με αυτές προστατεύεται το υπέρτατης αξίας έννομο αγαθό της υγείας και της ζωής του συνόλου των πολιτών και ιδίως των ευπαθών ομάδων. Με τα δεδομένα αυτά πρέπει να απορριφθεί το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής ως μη νόμιμο και επαλλήλως ως αβάσιμο κατ’ ουσίαν».

Να σημειωθεί πως στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του δήμου Παιονίας εργάζονται κανονικά οι υπόλοιποι 16 υπάλληλοί του, που έχουν ήδη εμβολιαστεί.

eidisis

Διαβάστε Περισσότερα » " Το Δικαστήριο του Κιλκίς έκρινε Συνταγματικό το νόμο για την υποχρεωτικότητα των εμβολίων "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news