facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 18 Απριλίου 2023

Το δεύτερο «γκάλοπ των γκάλοπ» της ΕΡΤ – Πρόθεση ψήφου: Στις 4,4 μονάδες η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Στις 4,4 μονάδες βρίσκεται η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το δεύτερο «γκάλοπ των γκάλοπ» της ΕΡΤ, όπως παρουσιάστηκε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Στο Κέντρο» με τον Γιώργο Κουβαρά. Σημειώνεται ότι πρόκειται για δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί από οκτώ εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Συγκεκριμένα, τα κόμματα στη δημοσκόπηση λαμβάνουν:

  • ΝΔ 29%
  • ΣΥΡΙΖΑ 24,6%
  • ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 9,5%
  • ΚΚΕ 5,8%
  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,1%
  • ΜΕΡΑ25 3,7%
  • ΕΛΛΗΝΕΣ 3,4%
  • ΛΟΙΠΟΙ 4,9%
  • ΓΚΡΙΖΑ ΖΩΝΗ 15,1% (*περιλαμβάνει: άκυρο – λευκό, αποχή, αναποφάσιστους, «Δεν γνωρίζω / Δεν απαντώ»)
Το δεύτερο «γκάλοπ των γκάλοπ» της ΕΡΤ – Πρόθεση ψήφου: Στις 4,4 μονάδες η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

«Για τη Νέα Δημοκρατία το πρώτο κύμα αυτών των δημοσκοπήσεων έδωσε μέσο όρο στην πρόθεση ψήφου γύρω στο 28%. Το δεύτερο την ανεβάζει κοντά στο 29%» επισήμανε μεταξύ αλλων αναλύοντας το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης, ο εκλογολόγος Παναγιώτης Κουστένης. Ενώ πρόσθεσε:

«Να θυμίσουμε ότι την περασμένη φορά, με βάση τις έρευνες, στο “κύμα” Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου η μέση πρόθεση ψήφου για το κυβερνών κόμμα ήταν περίπου 31%. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε ήδη να διαπιστώσουμε μία πρώτη επίδραση του δυστυχήματος των Τεμπών.

Γι’ αυτές τις τρεις μονάδες που χάθηκαν στο πρώτο “κύμα” από τη Νέα Δημοκρατία, φαίνεται ότι στο δεύτερο, υπάρχει μια μικρή ανάκαμψη, αλλά σίγουρα φαίνεται ότι παραμένει σε αυτές τις δημοσκοπήσεις πολύ χαμηλότερα από τη μέχρι τότε καταγραφή.

Το βασικό είναι ότι ήδη στο πρώτο κύμα -για πρώτη φορά- είδαμε σχεδόν σε όλες τις έρευνες της πρόθεσης ψήφου της Νέας Δημοκρατίας να κινούνται κάτω από το 30%.

(…) Σε κάθε περίπτωση παραμένει πολύ χαμηλότερα από την πρώτη καταγραφή».

Σε ότι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος σημείωσε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι καταγράφει μια σχετική σταθερότητα, με τον μέσο όρο της πρόθεσης ψήφου του να είναι από 24,5% που το είχαμε υπολογίσει την προηγούμενη φορά -αφού έπεσε στο 24,2% στο πρώτο κύμα- ανέβηκε ελαφρώς στο 24,6% στο δεύτερο.

Σε γενικές γραμμές φαίνεται ότι παραμένει σε αυτά τα επίπεδα, τα οποία είναι συγκρίσιμα ή ελαφρώς χαμηλότερα από τις αντίστοιχες προθέσεις ψήφου που είχαν υπολογιστεί για τον ΣΥΡΙΖΑ στην προεκλογική περίοδο του 2019, εκείνο τον τελευταίο μήνα. Δηλαδή το κόμμα ακόμα “παλεύει” με εκείνα τα επίπεδα. Βεβαίως, τότε, ήταν ελαφρώς πιο περιορισμένη η γκρίζα ζώνη».

Συγκριτικά με το πρώτο «γκάλοπ των γκάλοπ», στον παρακάτω πίνακα φαίνονται τα ποσοστά των κομμάτων στα δύο «κύματα».

Το δεύτερο «γκάλοπ των γκάλοπ» της ΕΡΤ – Πρόθεση ψήφου: Στις 4,4 μονάδες η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Ως προς τα ευρήματα της έρευνας για τα υπόλοιπα κόμματα, ο κ. Κουστένης υπογράμμισε:

«Το τρίτο κόμμα που είναι το ΠΑΣΟΚ ήταν στο 9,2%. Στο πρώτο “κύμα” ανέβηκε στο 10,3% στις αρχές του χρόνου. Αυτό δείχνει δηλαδή ότι και το ΠΑΣΟΚ παρουσίασε μια πτωτική τάση. Ουσιαστικά, έρχεται περισσότερο ως συνέχεια της πτωτικής τάσης που καταγράφεται από το Ιανουάριο του 2022 και μετά. Δηλαδή, μετά από τον αρχικό ενθουσιασμό που ακολούθησε την εκλογή Ανδρουλάκη στην ηγεσία του κόμματος».

(…) Ένα δεύτερο εύρημα είναι η αύξηση της επιρροής των μικρότερων κοινοβουλευτικών κομμάτων – και του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης. Ωστόσο θα πρέπει να προσεχθεί η αύξηση που παρουσίασε το ΜέΡΑ25. Το ποσοστό του στις αρχές του χρόνου, ενώ έδειχνε να παλινδρομεί σε τιμές από 2,3% ως 3,1% στην πρόθεση ψήφου, πλέον ακολούθησε δύο διαδοχικές αυξήσεις σε αυτά τα δύο κύματα κατά μισή μονάδα περίπου στην καθεμία.

Ήδη, από τα μέσα Μαρτίου σε όλες τις δημοσκοπήσεις καταγράφεται πάνω από το 3%. Άρα είναι η πρώτη φορά που φαίνεται να έχει μια σχετική ασφάλεια εισόδου στη Βουλή.

(…) Σε ό,τι αφορά το κόμμα Έλληνες, από τις αρχές του 2022 μέχρι και τον Νοέμβρη του 2022 ήταν περίπου στο 2% με μικρές αυξομειώσεις το Δεκέμβρη και το Γενάρη ήταν γύρω στο 2,5%. Στα δυο τελευταία κύματα παρουσιάζει μια σημαντική αύξηση 2,9% μέσο όρο στα μέσα Μαρτίου, και 3,4% αυτή τη στιγμή».

Για το τι δείχνουν τα στοιχεία του γκάλοπ σε σχέση με την υπόθεση των Τεμπών, o σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας Ευτύχης Βαρδουλάκης, από την πλευρά του τόνισε:

«Σε πρώτη φάση φαίνεται ότι έκανε μια ζημιά η οποία ήταν ευδιάκριτη. Καταγράφηκε σε όλες τις έρευνες. Βλέπουμε ότι υπάρχει μια σταδιακή επιστροφή ψηφοφόρων. Από τις τρεις μονάδες της ΝΔ πήρε πίσω τη μία. Και είχαμε και μία επαναφορά από την γκρίζα ζώνη προς την κομματική ψήφο.

Ουσιαστικά, και από τις δύο μονάδες που επέστρεψαν, η μία ήταν στη Νέα Δημοκρατία και η άλλη μία μοιράστηκε στα υπόλοιπα κόμματα.

Αυτό που σίγουρα έπληξε τη Νέα Δημοκρατία σε επίπεδο αφηγήματος, ήταν το κομμάτι της αποτελεσματικότητας του εκσυγχρονισμού του κράτους – αυτό αμφισβητήθηκε. Δεν μπορούμε να πούμε όμως ότι αυτό έχει μόνιμο χαρακτήρα, διότι όσο απομακρυνόμαστε από το τραγικό γεγονός, μπαίνουν και άλλα επιχειρήματα, όπως και άλλα δεδομένα στην εξίσωση.

Ήδη έχουμε δει την καμπάνια των κομμάτων να “τρέχει”. Όλα τα κόμματα βγάζουν τα σποτ τους, οπότε σταδιακά η συζήτηση “θα φύγει”. Δεν θα είναι μονοθεματική όπως ήταν όλο το προηγούμενο διάστημα. Ήδη μετακινείται, οπότε “στο τέλος της ημέρας”, θα μπουν όλες οι παράμετροι στη συζήτηση».

Αποτιμώντας τη δημοσκόπηση, ο Καθηγητής Συγκριτικής Πολιτικής του ΠαντείουΓεράσιμος Μοσχονάς, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ανέφερε:

«Είναι προφανές ότι δεν έχουν σταθεροποιηθεί ακόμα οι τάσεις. Και επίσης είναι προφανές ότι για μας, αυτούς που θέλουν να αναλύσουν τα γεγονότα, είναι δύσκολο να αποτιμήσουμε καθώς πλησιάζουμε προς την εκλογική αναμέτρηση, πού και πόσο επηρεάζει το δραματικό γεγονός των Τεμπών, αλλά και πού και πόσο επηρεάζει το γεγονός ότι έχουμε εκλογές με απλή αναλογική.

Έχουμε μια μείωση της Νέας Δημοκρατίας. Είναι σαφές αυτό. Μια ελάχιστη ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ. Και σαν γενική τάση έχουμε μια ενίσχυση των μικρότερων κομμάτων. Αυτή είναι η γενική τάση.

Έχουμε στο τελευταίο κύμα μια πολύ μικρή ανάκαμψη της Νέας Δημοκρατίας που είναι ένας παράγοντας σταθεροποίησης. Η όποια μικρή ανάκαμψη, συνδέεται επίσης και από μια ελάχιστη μικρή ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν δούμε όμως τη μεγάλη εικόνα, μπορούμε να πούμε το εξής: Η απόσταση από τον Ιανουάριο του 2022 μέχρι σήμερα ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η μικρότερη που είχαμε ποτέ».

Η εξέλιξη της πρόθεσης ψήφου για τα κόμματα και την «γκρίζα ζώνη»

Οι ειδικοί στην εκπομπή έκαναν λόγο για μια «σχετικά σταθερή πορεία».

Το δεύτερο «γκάλοπ των γκάλοπ» της ΕΡΤ: Η εξέλιξη της πρόθεσης ψήφου για τα κόμματα και την «γκρίζα ζώνη»

Ως προς το αν είναι πολιτικά εφικτή η αλλαγή της σειράς των κομμάτων μέχρι τις εκλογές, συγκριτικά με αυτήν που εμφανίζεται στη δημοσκόπηση, o σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας Ευτύχης Βαρδουλάκης υπογράμμισε:

«Γεγονότα πάντα υπάρχουν, όμως στο τέλος της ημέρας ο κόσμος δεν κρίνει με βάση μόνο ένα γεγονός, αλλά κρίνει με βάση κάποιες παγιωμένες αντιλήψεις. Το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας που είδαμε τον τελευταίο χρόνο, διατηρείται σχεδόν επτά χρόνια. Από την άνοιξη του 2016 πέρασε μπροστά η ΝΔ και συμπληρώνονται επτά χρόνια που έχει σταθερό προβάδισμα χωρίς ποτέ να έχει αμφισβητηθεί ή έστω και να πέσει κάτω από τις τρεις μονάδες.

Άρα αυτό δείχνει ότι υπάρχουν κάποιες παγιωμένες αντιλήψεις οι οποίες έχουν να κάνουν με τις δημοτικές, με την κυβερνησιμότητα, με τα θετικά ή αρνητικά αντανακλαστικά που προκαλεί καθένας από τους πρωταγωνιστές».

«Τα τρία κόμματα της ευρείας κεντροαριστεράς – Αριστεράς, δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ, ΜέΡΑ25 και ΠΑΣΟΚ μόνο σε συνθήκες πολύ ευνοϊκού αποτελέσματος και για τα τρία ή για δύο από αυτά θα μπορούσαν να κάνουν μια κυβέρνηση, η οποία όμως είναι πολύ δύσκολο να γίνει.

Επιπλέον, οι “παίχτες” δηλαδή το ΜέΡΑ25 έχει ξεκάθαρα δηλώσει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει. Δεν έχει γίνει πολύ γνωστό στη δημοσιότητα αυτό, άλλωστε είναι ισχυρή θέση της οργάνωσής του. Δεν ξέρω τι θα γίνει σε μια φάση όπου ένας τέτοιος συνασπισμός είναι δυνατός, αλλά εκεί θα υπάρχει μια άλλου τύπου πίεση.

Δεν πρέπει να αναφέρω επίσης την κυβέρνηση των ηττημένων, δηλαδή τη θέση του Αλέξη Τσίπρα. Όλα αυτά καθιστούν το σχηματισμό κυβέρνησης δύσκολο, αλλά κάτω από συγκεκριμένες εκλογικές συνθήκες, όχι αδύνατον. Μην το θεωρούμε αδύνατον αυτή τη στιγμή με τους συσχετισμούς που καταγράφονται εδώ και τώρα», τόνισε ο Καθηγητής Συγκριτικής Πολιτικής του ΠαντείουΓεράσιμος Μοσχονάς.

«Αυτό το οποίο σχολιάσαμε είναι αυτό το οποίο καταγράψαμε στο πρώτο κύμα: Η σχεδόν εκρηκτική άνοδος της γκρίζας ζώνης ήδη φάνηκε να “μαζεύεται”. Ωστόσο, αυτή η επιστροφή δεν επέστρεψε ολόκληρη στη Νέα Δημοκρατία. Εξακολουθεί να μετακινείται προς τα μικρότερα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Στις δημοσκοπήσεις που βλέπαμε μέχρι και τον Φλεβάρη ήταν ασυνήθιστα υψηλές οι καταγραφές των δύο βασικών κομμάτων, για εκλογές που πρόκειται να γίνουν με την απλή αναλογική, ενδεχομένως γιατί ο κόσμος δεν το είχε λάβει υπόψη του στις απαντήσεις.

Πάντως με τον έναν τον άλλον τρόπο δεν φαίνεται να είχε εντυπωθεί στις δημοσκοπήσεις. Φαίνεται εν τέλει ότι αυτή η διασπορά που έχει αρχίσει τώρα να καταγράφεται, θα μπορούσε να μας οδηγήσει σε ένα συμπέρασμα ότι αυτό το οποίο δεν μπορούσε να κάνει η απλή αναλογική το έκαναν τα Τέμπη», ανέφερε ο εκλογολόγος Παναγιώτης Κουστένης.

Το δεύτερο «γκάλοπ των γκάλοπ» της ΕΡΤ: Η εξέλιξη της πρόθεσης ψήφου για τα κόμματα και την «γκρίζα ζώνη»

Στα γραφήματα παρακάτω αποτυπώνεται η εξέλιξη, για την ίδια περίοδο, της πρόθεσης ψήφους σε ό,τι αφορά την λεγόμενη «Γκρίζα Ζώνη» (*περιλαμβάνει: άκυρο – λευκό, αποχή, αναποφάσιστους, «Δεν γνωρίζω / Δεν απαντώ»).

Το δεύτερο «γκάλοπ των γκάλοπ» της ΕΡΤ: Η εξέλιξη της πρόθεσης ψήφου για τα κόμματα και την «γκρίζα ζώνη»

Το δεύτερο «γκάλοπ των γκάλοπ» της ΕΡΤ: Η εξέλιξη της πρόθεσης ψήφου για τα κόμματα και την «γκρίζα ζώνη»

Ακολουθεί ολόκληρη η εκπομπή με την ανάλυση των ειδικών και τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τη δημοσκόπηση.

Η ταυτότητα της έρευνας

Το δεύτερο «γκάλοπ των γκάλοπ» της ΕΡΤ: Η εξέλιξη της πρόθεσης ψήφου για τα κόμματα και την «γκρίζα ζώνη»

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Το δεύτερο «γκάλοπ των γκάλοπ» της ΕΡΤ – Πρόθεση ψήφου: Στις 4,4 μονάδες η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ"

Πάτρα: Σοκ στην Αρόη - Άνδρας έκοψε τις φλέβες του και έπεσε από την ταράτσα

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές το απόγευμα της Τρίτης, όταν ένας άνδρας αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του πέφτοντας στο κενό.

Ανάστατοι οι κάτοικοι σε γειτονιά της Αρόης είδαν τον γείτονά τους να κάνει βουτιά θανάτου από την ταράτσα του σπιτιού, βρίσκοντας ακαριαίο θάνατο.

Στο σημείο έφτασε δύναμη της Αστυνομίας και Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ωστόσο ήταν πλέον αργά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, στο σπίτι του αυτόχειρα βρέθηκαν στοιχεία που υποδεικνύουν ότι πριν κάνει το απονενοημένο διάβημα, ο 66χρονος έκοψε τις φλέβες του, με αποτέλεσμα όταν έπεσε στο κενό να έχει ήδη χάσει μεγάλη ποσότητα αίματος. 

tempo24

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Σοκ στην Αρόη - Άνδρας έκοψε τις φλέβες του και έπεσε από την ταράτσα"

Ο Γ. Γεραπετρίτης παρέλαβε το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το δυστύχημα των Τεμπών

Σήμερα, Τρίτη 18 Απριλίου 2023 και ώρα 18:00 ο Υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα υποδομών και μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το δυστύχημα των Τεμπών το πόρισμα της Επιτροπής.

Το πόρισμα θα κοινοποιηθεί αρμοδίως στον Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας που διεξάγει την ανάκριση με αίτημα για άμεση δημοσιοποίησή του από το Υπουργείο.

Το Δελτίο Τύπου της Επιτροπής:

«Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, η οποία συστήθηκε και συγκροτήθηκε με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με αριθμό 71651/06-03-2023 (Β΄1310), παρέδωσε σήμερα, Τρίτη 18-04-2023 στον Υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για θέματα Υποδομών και Μεταφορών κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη το Πόρισμά της, στο οποίο διερευνώνται και αναδεικνύονται τα συστημικά προβλήματα και οι δυσλειτουργίες αναφορικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα που έλαβε χώρα στις 28-02-2023 στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών.

Η Επιτροπή διαβεβαιώνει ότι εργάστηκε εντατικά με αυξημένο αίσθημα ευθύνης από τις 06-03-2023 μέχρι σήμερα και άσκησε τα καθήκοντά της ανεξάρτητα και αμερόληπτα, αξιολογώντας με καθαρά επιστημονικά κριτήρια το σύνολο των στοιχείων που συνέλεξε από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Το Πόρισμα δεν ασχολείται με καταλογισμό ή και με επιμερισμό ευθυνών, αρμοδιότητα που σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον νόμο ανήκει μόνο στις αρμόδιες δικαστικές αρχές οι οποίες ήδη εργάζονται με γοργό ρυθμό προς την κατεύθυνση αυτή.

Κύριο μέλημα των Μελών της Επιτροπής ήταν, μετά την ανάλυση των συνθηκών του τραγικού δυστυχήματος να αναδειχθούν και να εντοπιστούν τα προβλήματα στην όλη διάρθρωση των εμπλεκομένων στη λειτουργία των σιδηροδρομικών μεταφορών, Φορέων, Οργανισμών και Αρχών και στην άσκηση των αρμοδιοτήτων φυσικών ή νομικών προσώπων και ιδίως να προταθούν λύσεις, που θα συμβάλουν – στο πλαίσιο και των λοιπών διερευνήσεων, μελετών, προτάσεων και πρωτοβουλιών των αρμοδίων προς τούτο Φορέων και Αρχών στη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων που θα αποτρέψουν ίδια ή παρόμοια δυστυχήματα στο μέλλον.

Ειδικότερα, στο Πόρισμα προτείνεται μια δέσμη άμεσων, βραχυπρόθεσμων και μεσομακροπρόθεσμων μέτρων για την ασφαλή, εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των σιδηροδρομικών μεταφορών στην Ελλάδα.

Ευχή της Επιτροπής είναι το Πόρισμα να αξιοποιηθεί αποκλειστικά για τον παραπάνω σκοπό και σε κάθε περίπτωση να μην αποτελέσει αντικείμενο πολιτικής ή κομματικής εκμετάλλευσης ή αντιπαράθεσης, πρακτική που δεν συνάδει με το ερευνόμενο, τραγικό για όλους τους Έλληνες συμβάν.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ:

ΙΩΑΝΝΗΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

Επίτιμος Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

ΤΑ ΜΕΛΗ:

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΡΟΦΥΛΛΙΔΗΣ

Καθηγητής της Συγκοινωνιακής Τεχνικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΥΡΓΙΔΗΣ

Καθηγητής Σιδηροδρομικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Γ. Γεραπετρίτης παρέλαβε το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το δυστύχημα των Τεμπών"

Λαμία: Τους περίμεναν με σιδηρογροθιές και καραμπίνα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport το σοβαρό επεισόδιο έγινε αργά το βράδυ της Μ. Παρασκευής όταν τρία νεαρά άτομα πήγαν στο σπίτι μιας οικογένειας για να λύσουν προσωπικές διαφορές.

Όπως οι ίδιοι κατέθεσαν στην αστυνομία μόλις έφτασαν στην αυλή τους περίμεναν τρία ή τέσσερα άτομα, τα οποία τους επιτέθηκαν με διάφορα αντικείμενα, κάνοντας λόγο και για σιδηρογροθιές. Ο ένας από αυτούς μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία των θυμάτων, κρατούσε κοντόκαννη καραμπίνα και πυροβόλησε τον έναν από τους τρεις νεαρούς στο πόδι, τραυματίζοντάς τον ευτυχώς ελαφρά.

Οι τρεις νεαροί, ηλικίας 27, 23 και 22 ετών, αμέσως μετά την επίθεση πήγαν στα Επείγοντα του ΓΝ Λαμίας, όπου δέχτηκαν τις πρώτες βοηθειες και αποχώρησαν.

Το απόγευμα του Μ. Σαββάτου μετέβησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας και κατήγγειλαν την επίθεση που δέχτηκαν.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας αναζήτησαν τους δράστες στα πλαίσια του αυτοφώρου, ωστόσο δεν εντοπίστηκαν. Οι αστυνομικοί όμως στο σπιτι βρήκαν και κατάσχεσαν μια καραμπίνα, η οποία φέρεται να είναι αυτή που χρησιμοποιήθηκε στη συμπλοκή.

Σε βάρος των δραστών που ειναι γνωστοί στις Αρχές σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και περί όπλων.

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Λαμία: Τους περίμεναν με σιδηρογροθιές και καραμπίνα "

Αλέξης Γεωργούλης - Πληροφορίες για ακόμα δύο καταγγελίες σε βάρος του ευρωβουλευτή

Ακόμα δύο καταγγελίες φέρεται να αγγίζουν τον γνωστό ηθοποιό και μέχρι χθες, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr, πρόκειται για μια γυναίκα που έχει αποταθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κάνοντας λόγο για περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης και η οποία έχει και ιατροδικαστική έκθεση και για έναν άνδρα, πρώην συνεργάτη του κ. Γεωργούλη, ο οποίος κάνει λόγο για κάκιστες εργασιακές συνθήκες κατά την περίοδο που βρέθηκε στο γραφείο του ευρωβουλευτή.

Η δεύτερη γυναίκα -μετά την Ελένη Χρονοπούλου- φέρεται να είναι έτοιμη να καταγγείλει τον Αλέξη Γεωργούλη για κακοποίησή της και ξυλοδαρμό! Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό που ετοιμάζεται να καταγγείλει η συγκεκριμένη γυναίκα έλαβε χώρα, ενώ η ίδια εργαζόταν ως μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο του κ. Γεωργούλη.

Πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη γυναίκα έχει προσεγγίσει ήδη γνωστό δικηγόρο των Αθηνών και είναι έτοιμη να προβεί σε καταγγελία στις ελληνικές εισαγγελικές αρχές. Κατά τις ίδιες πληροφορίες η δεύτερη γυναίκα που καταγγέλλει τον Αλέξη Γεωργούλη φέρεται να έχει στη διάθεσή της και ιατρικές γνωματεύσεις, που αναφέρονται σε σωματική κακοποίησή της.

Οι βαριές νέες καταγγελίες κατά Γεωργούλη

Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί, είναι εάν αυτές οι καταγγελίες έχουν ήδη γίνει στις βελγικές αρχές ή σε υπηρεσίες άλλου κράτους-μέλους της ΕΕ.

Εάν έχουν γίνει στο Βέλγιο, τότε η αρμόδια επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα μπορούσε να κινηθεί ταχύτερα, καθώς σε άλλη περίπτωση ενδέχεται να υπάρξουν αιτήματα μετάφρασης από τις αρχές άλλου κράτους-μέλους της ΕΕ, και επιπρόσθετες πληροφορίες κάτι που θα μπορούσε να καθυστερήσει την όλη διαδικασία.

Παράλληλα, την τυπική οδό παίρνει πλέον η υπόθεση για την άρση ή την προάσπιση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, μετά τις καταγγελίες εις βάρος του για υπόθεση που αφορά σε σοβαρά ποινικά αδικήματα.

Όπως ορίζει το καταστατικό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κάθε αίτημα για την άρση ασυλίας ενός μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απευθύνεται στον/την πρόεδρο του Σώματος από αρμόδια αρχή κράτους-μέλους της ΕΕ. Το αίτημα ανακοινώνεται στην Ολομέλεια (όπως έγινε χθες με την υπόθεση Γεωργούλη) και παραπέμπεται στην αρμόδια επιτροπή, ήτοι την επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του ΕΚ (JURI).

Η επιτροπή εξετάζει χωρίς καθυστέρηση, αλλά λαμβάνοντας υπόψη την σχετική περιπλοκότητά τους, τα αιτήματα για άρση της ασυλίας ή τα αιτήματα για προάσπιση των προνομίων και της ασυλίας κάθε ευρωβουλευτή. Το επίσημο αίτημα, στο οποίο αναφέρονται ρητώς από τις αρμόδιες αρχές οι λόγοι που ζητείται η άρση ασυλίας, εξετάζεται από την JURI, η οποία ορίζει και έναν εισηγητή για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Ο ενδιαφερόμενος ευρωβουλευτής θα κληθεί να καταθέσει τη δική του άποψη, χωρίς ωστόσο να είναι υποχρεωμένος να το πράξει, ενώ δεν θα παρίσταται στις συζητήσεις, οι οποίες θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

Η αρμόδια επιτροπή του ΕΚ μπορεί να ζητήσει περισσότερες πληροφορίες και εξηγήσεις από την αρχή του κράτους- μέλους, στην προκειμένη περίπτωση του Βελγίου, προκειμένου να σχηματίσει γνώμη για το εάν η ασυλία πρέπει να αρθεί ή να προασπισθεί. H απόφαση της επιτροπής Νομικών Υποθέσεων μεταβιβάζεται στην Ολομέλεια του ΕΚ, η οποία και θα ψηφίσει για την άρση ή μη της ασυλίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του ΕΚ θα λάβει χώρα στις 24-25 Απριλίου, στις Βρυξέλλες.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Αλέξης Γεωργούλης - Πληροφορίες για ακόμα δύο καταγγελίες σε βάρος του ευρωβουλευτή"

Καιρός αύριο: Βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας την Τετάρτη (18/04)

Στη δυτική Ελλάδα, τη Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο και τις απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στα Δωδεκάνησα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.
Η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και το απόγευμα στα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 18 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα βόρεια θα σημειωθούν τις απογευματινές ώρες τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά μεμονωμένες καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται το βράδυ.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις απογευματινές ώρες στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις απογευματινές ώρες στην Κρήτη.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα δυτικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το απόγευμα οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 18 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας την Τετάρτη (18/04)"

Γνώριμος των Αρχών ο ανήλικος μαχαιροβγάλτης της Ακρόπολης – Συμμετείχε σε σπείρα ανηλίκων

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών συνέλαβαν τον δράστη του μαχαιρώματος στην Ακρόπολη, επίσης 17 χρόνων, Αρμπέρ Μ., στο σπίτι του οποίου βρέθηκε ένα βασικό τεκμήριο της επίθεσης.

Εντοπίστηκαν τα ρούχα που φόραγε όταν μαχαίρωσε τον 18χρονο Δημήτρη, και στην μπλούζα βρέθηκε κηλίδα αίματος, η οποία φέρεται να είναι από το θύμα, κάτι που θα πιστοποιηθεί με τις απαραίτητες εξετάσεις DNA.

Προκαλεί εντύπωση ότι ο βασικός δράστης του σοβαρού τραυματισμού του 18χρονου, ο Αρμπέρ Μ., στις 8 Φεβρουαρίου 2022, συμμετείχε σε ομάδα ανηλίκων, που είχε ληστέψει με την απειλή μαχαιριών, άλλη ομάδα ανήλικων παιδιών, στους Αγίους Αναργύρους.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί αργότερα από τους αστυνομικούς, είχε υποβληθεί η δικογραφία με το προανακριτικό υλικό από το οποίο είχε προκύψει η συμμετοχή του 16χρονου τότε, στην ληστρική ομάδα, ωστόσο είχε καθυστερήσει η ανακριτική διαδικασία, χωρίς να έχουν γίνει περαιτέρω δικονομικές ενέργειες.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Γνώριμος των Αρχών ο ανήλικος μαχαιροβγάλτης της Ακρόπολης – Συμμετείχε σε σπείρα ανηλίκων"

Ελένη Χρονοπούλου: Κατήγγειλα βιασμό και σωματική βλάβη από τον Γεωργούλη - Η συγκλονιστική ανάρτηση

«Έσπασε» τη σιωπή της η Ελένη Χρονοπούλου για την καταγγελία της σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη.

Σε ανάρτησή της στη σελίδα της στο Facebook, την πρώτη μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, η νομική σύμβουλος της Κομισιόν και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι η καταγγελία της έγινε στις αρχές του 2020 και αφορούσε βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης.

Όπως ανέφερε, η καταγγελία της έγινε την αμέσως επόμενη μέρα του συμβάντος, προσκομίζοντας και τα απαραίτητα στοιχεία, ενώ τέσσερις μήνες μετά, τον Μάιο του 2020, ένιωσε έτοιμη να δώσει το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές.

Στη συγκλονιστική της ανάρτηση, η Ελένη Χρονοπούλου έκανε επίσης γνωστό ότι επέλεξε απολύτως συνειδητά να μην ενημερώσει όλα αυτά τα χρόνια ούτε την οικογένειά της, την οποία θέλησε να προστατεύσει με κάθε τρόπο.

Δείτε την ανάρτησή της στο Facebook

Screenshot_99

«Πριν από 3 χρόνια, στις αρχές του 2020, προχώρησα σε καταγγελία κατά συγκεκριμένου Έλληνα ευρωβουλευτή για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης.
Ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι αυτή η διαδικασία ενδεχομένως θα αποβεί επώδυνη για εμένα, την οικογένεια μου, τους οικείους μου, όπως δυστυχώς πολύ συχνά συμβαίνει με τα θύματα τέτοιων συμπεριφορών. Το έπραξα όμως θεωρώντας ότι το οφείλω στον εαυτό μου αλλά και σε κάθε γυναίκα που μπορεί να βρεθεί σε ανάλογη θέση.

Η καταγγελία μου έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις, κ.α.) και 4 μήνες μετά, τον Μάιο 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για το χειρισμό της υπόθεσης.

Τα 3 αυτά χρόνια επέλεξα απολύτως συνειδητά να αντιμετωπίσω το ζήτημα μόνο με τους δικηγόρους μου, χωρίς να ενημερώσω κανέναν άλλο, ούτε καν την οικογένειά μου την οποία προσπάθησα να προστατεύσω με κάθε τρόπο. Η δε δημοσιοποίηση του γεγονότος τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έγινε μετά το επίσημο αίτημα των βελγικών αρχών για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή μετά από ενδελεχή εξέταση της υπόθεσης.

Η χθεσινή διαρροή του ονόματός μου έγινε προφανώς χωρίς τη συναίνεσή μου και αποτελεί από μόνη της μια σοβαρότατη παραβίαση της ιδιωτικότητάς μου αλλά και της ποινικής διαδικασίας. Είναι δε λυπηρό κάποιοι που παριστάνουν τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο βωμό της πολιτικής διαχείρισης, να με βάζουν στη δίνη χυδαίων και εξοργιστικών επιθέσεων.
Στην πολιτική βρίσκομαι για να παλέψω, μέσα από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, για τις ιδέες και τις αρχές μου και δεν επιθυμώ η όποια δημόσια παρουσία μου να καθορίζεται από αυτή την δυσάρεστη για μένα υπόθεση.

Έχει έρθει ο καιρός το αίσθημα ντροπής και ενοχής να μη βαραίνει τα θύματα, αλλά τους δράστες ανάλογων περιστατικών και όσους τους ανέχονται».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ελένη Χρονοπούλου: Κατήγγειλα βιασμό και σωματική βλάβη από τον Γεωργούλη - Η συγκλονιστική ανάρτηση"

ΑΑΔΕ: Φοροδιαφυγή άνω των 600.000 ευρώ από γνωστό bar restaurant στο κέντρο της Γλυφάδας – Το κόλπο με τις ακυρώσεις

Ένα ακόμα κόλπο, που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι για να αποκρύψουν τζίρο και κέρδη, ώστε να πληρώσουν πολύ λιγότερους φόρους από αυτούς, που τους αναλογούν, ανακάλυψαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Πρόκειται για το κόλπο των ακυρώσεων αποδείξεων, που έχουν εκδοθεί.

Δηλαδή, αφού εκδώσουν μια απόδειξη και εισπράξουν κανονικά το ποσό από τον πελάτη, προχωρούν στη συνέχεια στην ακύρωση του συγκεκριμένου στοιχείου. Έτσι, η απόδειξη φαίνεται ακυρωμένη στο σύστημά τους – άρα και σε όσα δηλώνουν στην Εφορία – αλλά τα χρήματα έχουν μπει στο ταμείο της επιχείρησης, μαζί με τον ΦΠΑ, που ουδέποτε αποδίδεται.

Μια τέτοια περίπτωση εντόπισαν οι ελεγκτές σε γνωστό bar restaurant, στο κέντρο της Γλυφάδας.

Πρόκειται για επιχείρηση, τη φορολογική συμπεριφορά της οποίας παρακολουθούσαν μέσω του ειδικού λογισμικού, εδώ και πολλούς μήνες.

Όταν, πήγαν στο μαγαζί για επιτόπιο έλεγχο, βρήκαν αρχεία excel με τις εισπράξεις, τα συνέκριναν με τα δηλωθέντα ποσά και διαπίστωσαν τις παρακάτω αποκλίσεις:

Συνολικά, μη έκδοση 106 φορολογικών στοιχείων, αξίας 600.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 78.000 ευρώ. Για παράδειγμα, το 2020, οι ακυρώσεις ήταν τόσες πολλές, ώστε ο έλεγχος καταλόγισε μόνο σε μια περίπτωση, μη έκδοση αποδείξεων, συνολικής αξίας 72.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 9.360 ευρώ.

Ίδια πρακτική ακολουθήθηκε από την επιχείρηση και το 2021, οπότε και οι ελεγκτές καταλόγισαν μη έκδοση 258.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 33540 ευρώ. Επιπλέον, την ίδια χρονιά, διαπιστώθηκε η μη έκδοση 53 αποδείξεων και τιμολογίων, αξίας 10.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 1300 ευρώ.

Όσο για την περυσινή χρονιά, η επιχείρηση αποδείχτηκε συνεπής στην… πρακτική της. Έτσι, και το 2022 προχώρησε σε πλήθος ακυρώσεων, με αποτέλεσμα να της καταλογιστεί μη έκδoση 250.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 32.500 ευρώ. Σε ό,τι αφορά τη μη έκδοση στοιχείων, βρέθηκε να μην έχει κόψει 50 αποδείξεις, αξίας 8.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 1.040 ευρώ.

Τα πρόστιμα, που έχουν ήδη επιβληθεί, ξεπερνούν τα 40.000 ευρώ, ενώ ο έλεγχος στα βιβλία της επιχείρησης συνεχίζεται, ώστε να διαπιστωθεί η πλήρης έκταση της φοροδιαφυγής και να υπολογιστεί το συνολικό ύψος του προστίμου, που αναλογεί στο σύνολο του μη δηλωθέντος τζίρου και του μη αποδιδόμενου ΦΠΑ.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Φοροδιαφυγή άνω των 600.000 ευρώ από γνωστό bar restaurant στο κέντρο της Γλυφάδας – Το κόλπο με τις ακυρώσεις"

Αναρτώνται αύριο Τετάρτη στο e- katanalotis τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου και τα επιτόκια των τραπεζών

«Την Τέταρτη, θα αναρτήσουμε στην εφαρμογή e- katanalotis τα τιμολόγια των παρόχων φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς επίσης και τα επιτόκια των τραπεζών για στεγαστικά δάνεια», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι: «Με τον τρόπο αυτό, μέσα από το κινητό σας, θα μπορείτε να βλέπετε τις ανταγωνιστικές τιμές που προσφέρουν, είτε οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας, είτε φυσικού αερίου και να θυμίσουμε ότι μπορούμε να πηγαίνουμε από πάροχο σε πάροχο, ανά μήνα, χωρίς καμία επιβάρυνση».

Ο ίδιος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημειώνει: «Το πρωτοπόρο εργαλείο e-katanalotis που δημιουργήσαμε, εμπλουτίζεται και με τα δεδομένα των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου καθώς και των επιτοκίων των τραπεζών για καταθέσεις, προσωπικά και επιχειρηματικά δάνεια.

papathanasis1

Με τον τρόπο αυτό δίνουμε την δυνατότητα σε όλους τους συμπολίτες μας να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο και να συγκρίνουν τιμές για την επιλογή της πιο συμφέρουσας λύσης.

Παράλληλα, ενισχύουμε τον ανταγωνισμό στους συγκεκριμένους κλάδους, γεγονός που, στο τέλος της ημέρας, λειτουργεί προς όφελος του καταναλωτή».

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Αναρτώνται αύριο Τετάρτη στο e- katanalotis τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου και τα επιτόκια των τραπεζών"

Η Τράπεζα Κύπρου κλείνει λογαριασμούς Ρώσων πελατών της

Η Τράπεζα Κύπρου, η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, άρχισε να ενημερώνει τους Ρώσους πελάτες της ότι θα κλείσουν οι λογαριασμοί τους, σύμφωνα με τη ρωσική έκδοση του περιοδικού Forbes που επικαλείται την εταιρεία Main Partner Trust.

Όπως αναφέρει το Forbes, μια πηγή στον τραπεζικό τομέα επιβεβαίωσε την πληροφορία της Main Partner Trust ότι πράγματι η Τράπεζα Κύπρου άρχισε να κλείνει τους λογαριασμούς των Ρώσων πελατών της. Σημειώνεται ότι η Main Partner Trust παρέχει χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες σε πελάτες της στην Κύπρο.

Σύμφωνα με την διευθύντρια της Main Partner Trust, Αλιόνα Σάχαροβα, η τράπεζα άρχισε να στέλνει ενημερωτικές επιστολές την περασμένη εβδομάδα. Στις επιστολές που στέλνει προς τους πελάτες της η τράπεζα τους κοινοποιεί ότι οι λογαριασμοί τους θα κλείσουν σε διάστημα δύο μηνών από την στιγμή που λάβουν την σχετική ενημέρωση, επειδή τα στοιχεία του χρήστη δεν ανταποκρίνονται στους κανονισμούς της διαδικασίας «γνώριζε τον πελάτη σου».Οι λόγοι που κλείνουν οι λογαριασμοί των Ρώσων

Όπως διευκρινίζει η εταιρεία Main Partner Trust, ένας από τους λόγους των ενεργειών αυτών στις οποίες προβαίνει η τράπεζα σε σχέση με τους Ρώσους πελάτες της ενδέχεται να είναι το καθεστώς φορολογούμενου κατοίκου της Ρωσίας.

Επίσης, αφορμή για το κλείσιμο λογαριασμού μπορεί να είναι η ύπαρξη εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ρωσία που υπόκειται σε κυρώσεις (για παράδειγμα μερισμάτων ή μισθών υπαλλήλων εταιρειών που υπόκεινται σε κυρώσεις οι οποίοι εργάζονται με τηλεργασία), όπως επίσης και «άτυπη» άδεια διαμονής (θεώρηση «επισκέπτη») ή διαμονή στην Κύπρο με θεώρηση «ψηφιακού νομάδα».

Πηγή της ρωσικής έκδοσης του Forbes στην τραπεζική αγορά λέει, ότι η Τράπεζα Κύπρου έχει κλείσει λογαριασμούς Ρώσων και κατά το παρελθόν. Συχνά μάλιστα υποέπιπταν σ’ αυτήν διαδικασία ακόμη και παλιοί λογαριασμοί πελατών που ζουν εδώ και χρόνια στην Κύπρο.

Προβλήματα με το κλείσιμο λογαριασμών δεν αντιμετωπίζουν μόνο πελάτες της Τράπεζας Κύπρου αλλά και όσοι εξυπηρετούνται στα υποκαταστήματα των ελληνικών τραπεζών Ελληνική Τράπεζα (Hellenic Bank) και Alpha Bank, γράφει το Forbes.

Η εταιρεία Main Trust Partner αποδίδει το κλείσιμο των τραπεζικών λογαριασμών Ρώσων στους φόβους για επιβολή βρετανικών και αμερικανικών κυρώσεων. Απαγορεύουν την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, υπηρεσιών μάρκετινγκ, πληροφορικής, νομικών και τεχνικών υπηρεσιών σε εταιρείες και ιδιώτες από τη Ρωσία.

Οι περιορισμοί για την κυπριακή τράπεζα σχετίζονται με την πρόσφατη επέκταση των κυρώσεων αποκλεισμού των ΗΠΑ για τη βοήθεια στην παράκαμψη προηγούμενων κυρώσεων.

Η Τράπεζα Κύπρου δαπανά σημαντικούς πόρους για να συμμορφωθεί με όλους τους περιορισμούς. Σε μια τέτοια κατάσταση, είναι ευκολότερο για την τράπεζα να κλείσει τους ρωσικούς λογαριασμούς παρά να αντιμετωπίσει πρόστιμα ή άλλα προβλήματα, σύμφωνα με δικηγόρους που ερωτήθηκαν από το Forbes.

Οι καταθέσεις των Ρώσων πελατών

Η Τράπεζα Κύπρου θεωρείται η μεγαλύτερη στην Κύπρο. Στο τέλος του περασμένου έτους, οι Ρώσοι (εξαιρουμένων των κυπριακών εταιρειών που ανήκουν σε Ρώσους πολίτες) διατηρούσαν περισσότερες από επτακόσιες χιλιάδες ευρώ σε τραπεζικές καταθέσεις.

Αυτό είναι 6% περισσότερο σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Περίπου το 15% του συνόλου των Ρώσων που ζουν στην Κύπρο ενδέχεται να έχουν λογαριασμούς στην Τράπεζα Κύπρου. Η τράπεζα δεν έχει επί του παρόντος δραστηριότητες στη Ρωσία και την Ουκρανία, αναφέρει το πιστωτικό ίδρυμα σε έκθεσή του. Πούλησε τη ρωσική «θυγατρική» της, Uniastrum Bank, το 2015.

Στο Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ υπάρχει η Διεύθυνση Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων (OFAC) που παρακολουθεί τη συμμόρφωση με τις κυρώσεις. Διατηρεί επίσης έναν κατάλογο SDN. Το να συμπεριληφθεί μια τράπεζα στον κατάλογο SDN σημαίνει ότι παγώνουν τα περιουσιακά της στοιχεία στις ΗΠΑ και απαγορεύεται να πραγματοποιεί πληρωμές σε δολάρια σε οποιονδήποτε αμερικανικό αντισυμβαλλόμενο. Απαγορεύεται επίσης η αγορά ξένων μετοχών και νομισμάτων μέσω χρηματιστών αυτών των τραπεζών.

Το 2022, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δημιούργησε την ομάδα KleptoCapture που παρακολουθεί αν σε όσους επιβλήθηκαν κυρώσεις ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, συμμορφώνονται με αυτές.

ΑΠΕ – ΜΠΕ / Με πληροφορίες από τη ρωσική έκδοση του Forbes/newsit

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Τράπεζα Κύπρου κλείνει λογαριασμούς Ρώσων πελατών της"

ΕΛ.ΑΣ.: Ταυτοποιήθηκαν δύο για τους άσκοπους πυροβολισμούς στα Άνω Λιόσια

Στην ταυτοποίηση δύο ανδρών που εμπλέκονται σε άσκοπους πυροβολισμούς, που καταγράφηκαν σε βίντεο και είδαν το φως της δημοσιότητας, έφθασε η ΕΛ.ΑΣ.

Στο βίντεο απεικονίζεται ένας νεαρός να έχει στην κατοχή του δύο πιστόλια και να πυροβολεί στον αέρα στη μέση του δρόμου. Το περιστατικό φέρεται να έγινε την Κυριακή του Πάσχα στην περιοχή των Άνω Λιοσίων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., αναφορικά με το βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα ενημέρωσης, από την προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έχουν ταυτοποιηθεί για τους πυροβολισμούς δύο νεαροί, 18 και 25 ετών.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΛ.ΑΣ.: Ταυτοποιήθηκαν δύο για τους άσκοπους πυροβολισμούς στα Άνω Λιόσια"

Ηράκλειο: Τα σπανιότατα ευρήματα του κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας – Χειροπέδες στην εξαμελή σπείρα

Σπείρα παράνομης κατοχής και εμπορίας αρχαιοτήτων εξαρθρώθηκε στο Ηράκλειο. Συνελήφθησαν έξι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμα τρία άτομα, που αναζητούνται για συμμετοχή στη σπείρα αρχαιοκαπήλων που δρούσε στο Ηράκλειο. Παράλληλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 7 κιβωτιόσχημες λάρνακες και 88 αγγεία.

Οι συγκεκριμένες αρχαιότητες αξιολογούνται ως ιδιαίτερα σπάνιες και εκτιμάται ότι η αξία τους υπερβαίνει το ποσό του 1.000.000 ευρώ!

Όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, 18 Απριλίου, από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στην παράνομη αγοραπωλησία αρχαιοτήτων.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν έξι μέλη της σπείρας, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμα τρία άτομα, που αναζητούνται. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για «εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις των νομοθεσιών περί κατοχής και εμπορίας αρχαιοτήτων και περί όπλων».

Ηράκλειο: Το χρονικό της εξάρθρωσης της σπείρας αρχαιοκαπήλων

Όπως προέκυψε, τρεις από τους δράστες, τουλάχιστον από το 2020, είχαν συγκροτήσει κύκλωμα παράνομης κατοχής και εμπορίας αρχαιοτήτων με διακριτούς ρόλους.

Συγκεκριμένα οι δύο από αυτούς είχαν τον ρόλο εντοπισμού αρχαιοτήτων ή κατόχων αρχαιοτήτων, της ανεύρεσης ενδιαφερόμενου αγοραστή και της ρύθμισης των λεπτομερειών για την ολοκλήρωση της παράνομης αγοραπωλησίας, ενώ ο τρίτος είχε τον ρόλο του εκτιμητή της πολιτιστικής και χρηματικής αξίας των αρχαίων αντικειμένων, λόγω εξειδικευμένων γνώσεων που κατείχε από προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, στα μέσα Ιανουαρίου του 2023, τρεις από τους δράστες ήρθαν σε επαφή με δύο άλλους, οι οποίοι κατείχαν παρανόμως αρχαιότητες και επιθυμούσαν να διαθέσουν προς πώληση. Στη συνέχεια, ήρθαν σε επαφή με άλλον δράστη, που τους υπέδειξε ενδιαφερόμενο αλλοδαπό υπήκοο για την αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό, βραδινές ώρες της 16ης Απριλίου, ο αλλοδαπός έφτασε στο Ηράκλειο και συναντήθηκε με τους τρεις πρώτους δράστες. Την επόμενη ημέρα, αφού παρέλαβαν και τους άλλους δύο δράστες πήγαν σε αγροικία αγροτικής τοποθεσίας του Δήμου Ηρακλείου, όπου συναντήθηκαν με τους δύο που κατείχαν τις αρχαιότητες.

Ηράκλειο: Τα σπανιότατα αρχαιολογικά ευρήματα

Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τη Δευτέρα, 17 Απριλίου, με τη συμμετοχή και του Τ.Ε.Κ.Α.Μ. Κρήτης, ενώ στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια, σε κατάστημα και σε αποθήκη εντοπίστηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

* 7 κιβωτιόσχημες λάρνακες, εκ των οποίων δύο σώζουν αετοματικά καλύμματα, υστερομινωικής ΙΙΙΑ2-Β περιόδου (1400-1300 π.χ.), προερχόμενες από ταφικά σύνολα, κάποιες εκ των οποίων περιέχουσες οστά,

* 88 αγγεία ιδίας περιόδου αλλά και λίθινης εποχής,

* 3 κυνηγετικά όπλα, σκοπευτικό πιστόλι, 38 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και μεταλλική ράβδος και

* Ηλεκτρονικός υπολογιστής και φορητοί δίσκοι αποθήκευσης ψηφιακών αρχείων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ η προανάκριση και οι έρευνες συνεχίζονται.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: Τα σπανιότατα ευρήματα του κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας – Χειροπέδες στην εξαμελή σπείρα"

Λαμία: Αδέσποτα σκυλιά επιτέθηκαν σε περαστικούς – Στο νοσοκομείο ο ένας με πληγές από δαγκωματιές

Στα Επείγοντα του ΓΝ Λαμίας διακομίστηκε ένας συμπολίτης μας, το μεσημέρι της Τρίτης (18/4), ο οποίος δέχτηκε επίθεση από αδέσποτα, μπροστά από το 2ο Λύκειο Λαμίας, στην είσοδο της πόλης.

«Ο άνθρωπος περπατούσε ανυποψίαστος και του επιτέθηκαν ξαφνικά. Τον έριξαν κάτω και το ένα από αυτά τον δάγκωσε στο πόδι. Λίγη ώρα πριν είχαν επιτεθεί και έναν μαθητή, αλλά ευτυχώς δεν το δάγκωσαν το παιδί. Είναι επικίνδυνα και πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα από το σημείο. Είναι τρία - τέσσερα σκυλιά μαζί εδώ στη γειτονιά και δεν ξέρω γιατί αλλά έχουν αρκετές ημέρες τώρα που έχουν αγριέψει πάρα πολύ. Κυνηγάνε μηχανάκια, ποδήλατα και πεζούς...», είπε ένας από τους περίοικους στο LamiaReport.

«Ας κινητοποιηθούν άμεσα οι αρμόδιοι μην έχουμε τίποτα χειρότερο, γιατι τα αδέσποτα ειναι έξω από σχολικό συγκρότημα. Από αυτόν το δρόμο περνούν καθημερινά παιδιά του Λυκείου, του Γυμνασίου και του δημοτικού σχολείου που είναι ακριβώς δίπλα....», είπε ένας από τους επαγγελματίες της περιοχής στο LamiaReport.

Δείτε εικόνες από το σημείο της επίθεσης όπου έφτασε ασθενοφόρο το οποίο μετέφερε τον άτυχο άνδρα στο ΓΝ Λαμίας.

 

lamiareport 

Διαβάστε Περισσότερα » "Λαμία: Αδέσποτα σκυλιά επιτέθηκαν σε περαστικούς – Στο νοσοκομείο ο ένας με πληγές από δαγκωματιές"

Ουκρανία: Ο Πούτιν επισκέφθηκε τον τόπο των «εγκλημάτων» του – Αντιδρά το Κίεβο στην επίσκεψη του Ρώσου προέδρου

Η Ουκρανία κατηγόρησε σήμερα (18.04.2023) τον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι επισκέφθηκε τον τόπο των «εγκλημάτων» του, μετά την ανακοίνωση από το Κρεμλίνο της αιφνίδιας επίσκεψης που πραγματοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος σε κατεχόμενες από τις ρωσικές δυνάμεις περιοχές στο νότιο και το ανατολικό τμήμα της χώρας.

Το ταξίδι αυτό «συνιστά “ειδική περιοδεία” του δράστη μαζικών δολοφονιών στα κατεχόμενα και ρημαγμένα εδάφη για να απολαύσει τα εγκλήματα» που διέπραξαν οι ρωσικές δυνάμεις, σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Μιχαΐλο Ποντολιάκ.

Νωρίτερα σήμερα το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μετέβη σε δύο κατεχόμενες από τις ρωσικές δυνάμεις ζώνες της Ουκρανίας.

Στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου επισημαινόταν ότι ο Ρώσος πρόεδρος συναντήθηκε κυρίως με τους στρατιωτικούς διοικητές στην περιφέρεια της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία, και σε αυτήν του Λουχάνσκ, στην ανατολική.

Για λόγους ασφαλείας, ο Πούτιν δεν συνοδευόταν στην επίσκεψή του στις δύο αυτές περιοχές στην Ουκρανία από τον Ρώσο υπουργό Άμυνας και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα και πάλι με το Κρεμλίνο, ενώ ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ διευκρίνισε ότι η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου έγινε χθες, Δευτέρα.

Η Μόσχα έχει ανακοινώσει την προσάρτηση των δύο αυτών περιφερειών, τις οποίες οι δυνάμεις της κατέχουν ωστόσο μόνον εν μέρει. Ο ρωσικός στρατός υπέστη μεγάλο πλήγμα πέρυσι στην Χερσώνα, όταν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την ομώνυμη πρωτεύουσα της περιφέρειας.

Λίγο μετά την ανακοίνωση της επίσκεψης του Πούτιν, το Κίεβο εξέδωσε επίσης ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ρωσικός βομβαρδισμός προκάλεσε τον τραυματισμό έξι ανθρώπων στην πόλη της Χερσώνας.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη σε διάστημα ενός μήνα του Ρώσου προέδρου σε κατεχόμενη από τις ρωσικές δυνάμεις ζώνη στην Ουκρανία.

«Ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας μετέβη στο γενικό επιτελείο της στρατιωτικής μονάδας “Dniepr”» στην περιφέρεια της Χερσώνας, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν συναντήθηκε εκεί με τον διοικητή των ρωσικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων, τον στρατηγό Μιχαήλ Τεπλίνσκι, κι άλλους υψηλόβαθμους στρατιωτικούς αξιωματούχους για να συζητήσουν για την κατάσταση στις περιφέρειες της Χερσώνας και της Ζαπορίζια.

Η ζώνη αυτή αναφέρεται συχνά από αναλυτές ως πιθανό επίκεντρο αντεπίθεσης την άνοιξη των ουκρανικών δυνάμεων, οι οποίες θέλουν να ξαναθέσουν υπό τον έλεγχό τους εδάφη που κατέκτησαν οι ρωσικές δυνάμεις.

Η περιοχή αυτή έχει ιδιαίτερη στρατηγική σημασία, διότι τα εδάφη που κατέλαβε η Μόσχα στις περιφέρειες της Ζαπορίζια και της Χερσώνας σχηματίζουν μια χερσαία συνέχεια ανάμεσα στη Ρωσία και τη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία η Μόσχα προσάρτησε το 2014. Η διάλυση αυτής της χερσαίας γέφυρας θα συνιστούσε σημαντικό πλήγμα για την Μόσχα.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Πούτιν εξέφρασε επίσης τις ευχές του στους στρατιώτες με αφορμή το Πάσχα των Ορθοδόξων, την Κυριακή, και τους προσέφερε θρησκευτικές εικόνες.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ουκρανία: Ο Πούτιν επισκέφθηκε τον τόπο των «εγκλημάτων» του – Αντιδρά το Κίεβο στην επίσκεψη του Ρώσου προέδρου"

Τουρκία: «Έχω καταγωγή από τη Δράμα», αποκάλυψε η Μεράλ Ακσενέρ – Τα σενάρια περί εξωσυζυγικής σχέσης

Η πρόεδρος του Καλού Κόμματος της Τουρκίας, η Μεράλ Ακσενέρ, αποκάλυψε ότι η καταγωγή της είναι από τη Δράμα, ενώ τόνισε ότι η οικογένειά έχει ελληνικές ρίζες και πήγε στην γειτονική χώρα από την Ελλάδα.

Η Μεράλ Ακσενέρ τόνισε ότι η οικογένειά της είχε μείνει στη Δράμα, στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή. Επίσης τόνισε ότι η μετακόμισή της οικογένειάς της στην Τουρκία έγινε από τη Δράμα.

Όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης, ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, η Μεράλ Ακσενέρ έκανε αναφορά στις ρίζες της οικογένειάς της σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τουρκικό ΜΜΕ και αποκάλυψε ότι η καταγωγή της είναι από τη Δράμα.

«Η οικογένεια μου μετανάστευσε τρεις φορές. Από τη Δράμα δυο φορές προς την Ξάνθη και την Κομοτηνή. Όπως και από τη Δράμα προς την Τουρκία. Η δική μας καταγωγή είναι από τη Δράμα. Μόνο οι ηλικιωμένοι είχα μείνει. Οι υπόλοιποι ήταν φαντάροι», είπε η Μεράλ Ακσενέρ.

Τα σενάρια για εξωσυζυγική σχέση

Η πρόεδρος του Καλού Κόμματος της Τουρκίας, Μεράλ Ακσενέρ, μίλησε και για τα σενάρια που είχε βγάλει το 2015 τηλεοπτικό δίκτυο που ανήκει στον γαμπρό του πολιτικού εχθρού της, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τα οποία ανέφεραν ότι είχε εξωσυζυγική σχέση και μάλιστα υπάρχει και κασέτα με τα… σχετικά στοιχεία.

Η Μεράλ Ακσενέρ τόνισε ότι όλα ήταν ψέμματα και επισήμανε ότι αυτή ήταν μια ιστορία που την πλήγωσε πολύ.

«Το 2015 στο τηλεοπτικό δίκτυο του γαμπρού του κυρίου Ερντογάν είχαν ισχυριστεί πως εγώ έχω εξωσυζυγική σχέση. Πως υπάρχει μια κασέτα με δεδομένα που δεν αρμόζουν σε μια παντρεμένη γυναίκα. Εγώ πόνεσα πολύ με αυτό. Έχω τον αδελφό μου σκέφτηκα πως θα κυκλοφορεί στο δρόμο. Έχω τον γιό μου… και τον σύζυγό μου είμαστε μαζί από τα 18 μας», είπε η Τουρκάλα πολιτικός.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: «Έχω καταγωγή από τη Δράμα», αποκάλυψε η Μεράλ Ακσενέρ – Τα σενάρια περί εξωσυζυγικής σχέσης"

Αλέξης Γεωργούλης: Ποιοι ήξεραν για τις καταγγελίες εναντίον του - Οι φήμες στον ΣΥΡΙΖΑ και η τριετής έρευνα των Βέλγων

Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση που αφορά την καταγγελία κατά του πρώην πλέον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη. Η καταγγελία του στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Ελένης Χρονοπούλου σε βάρος του γνωστού ηθοποιού, έγινε το 2020 και κατά πληροφορίες αφορά βιασμό και ξυλοδαρμό.

Μπορεί το θέμα να ήρθε χθες στην επικαιρότητα μετά την αναφορά της προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα και ο ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρει ότι μόλις χθες ενημερώθηκε,  ωστόσο όπως προκύπτει από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιο Κούλογλου, η υπόθεση ήταν από την πρώτη στιγμή γνωστή στις Βρυξέλλες και στην ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα ο ηθοποιός είχε κληθεί σε εξηγήσεις από τον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.

Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του εξέφρασε την άποψη πως δεν υπάρχουν πολιτικές προεκτάσεις στην υπόθεση και πως η υπόθεση «αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται».

«Υπήρχαν φήμες και για το λόγο αυτό ο κ. Γεωργούλης κλήθηκε αρμοδίως για να απαντήσει αν υπήρχε κάτι και το αρνήθηκε κατηγορηματικά, λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», είπε από πλευράς του ο Στέλιος Κούλογλου μιλώντας σήμερα το πρωί στον ANT1.

Στη συνέχεια, ο ευρωβουλευτής διευκρίνισε πως ο Αλέξης Γεωργούλης είχε κληθεί από τον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τον Δημήτρη Παπαδημούλη, όταν υπήρξαν αυτές οι φήμες, και τις είχε είχε διαψεύσει.

Παπαδημούλης: Η υπόθεση θα κριθεί από τις βελγικές αρχές!

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Παπαδημούλης, όταν είδε το θέμα το φως της δημοσιότητας χθες έγραψε στο Twitter Ο @syriza_gr και η Ευρωομάδα μας αντέδρασαν ακαριαία, μόλις μάθαμε την καταγγελία κατά του ΕΒ Γεωργούλη. Η υπόθεση θα κριθεί από τις Βελγικές αρχές με τις νόμιμες διαδικασίες. Απαράδεκτη η δημοσιοποίηση των στοιχείων της καταγγέλλουσας. Μηδενική ανοχή στην σεξουαλική παρενόχληση!».
Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας γνώριζε

Εν τω μεταξύ, τη βεβαιότητα ότι ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε για την καταγγελία κατά του Αλέξη Γεωργούλη, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Ως προς την υπόθεση αυτή καθαυτή προφανώς κανείς μας δεν μπορεί να λάβει θέση, είναι μια εν εξελίξει δικαστική διαδικασία, ο κ. Γεωργούλης έχει το τεκμήριο της αθωότητας όπως κάθε κατηγορούμενος. Ως προς τα πολιτικά ζητήματα τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Θέλω να υπενθυμίσω ότι όταν έγινε η καταγγελία κατά του Λιγάδη και η δίωξη κατά του Λιγνάδη όλος ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου δολοφονία χαρακτήρα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη χρησιμοποιώντας μια φωτογραφία του Μητσοτάκη από την Επίδαυρο και βεβαίως μια δολοφονία χαρακτήρος της Λίνας Μενδώνη. Για την Μενδώνη ήταν απαράδεκτο που δεν γνώριζε τον χαρακτήρα του Λιγνάδη. Της ζητούσαν να… εξαφανιστεί από την Ελλάδα επειδή δεν ήξερε το ποιόν του Λιγνάδη», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Ήξερε και τον κάλυπτε ο Τσίπρας. Αυτό είναι βέβαιο 100%. Καταγγελία που είναι από το 2020 και δεν την έχει πάρει χαμπάρι ο ΣΥΡΙΖΑ; Να είμαστε σοβαροί, υπάρχει στοιχειώδης νοημοσύνη», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και επανέλαβε τα περί τοξικότητας του ΣΥΡΙΖΑ.

Φήμες για νέα υπόθεση

Την ίδια ώρα φαίνεται να προκύπτουν πληροφορίες και για νέα υπόθεση σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη από άλλη γυναίκα το 2020 η οποία φέρεται να μίλησε ανωνύμως, χωρίς ωστόσο αυτή η περίπτωση να έχει επιβεβαιωθεί.

H σελίδα «Υπέροχες Γυναίκες», αναφέρει συγκεκριμένα σε ανάρτησή της ότι «την τελευταία ώρα μαθαίνουμε ότι υπάρχει και δεύτερη καταγγελία, καθώς στους διαδρόμους του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου κυκλοφορεί η πληροφορία ότι προ διετίας μια ασκούμενη στο Ευρωκοινοβούλιο από τη Θεσσαλονίκη κατήγγειλε πως είχε βγει για ποτό με τον Αλέξη Γεωργούλη και την επομένη βρέθηκε κακοποιημένη σωματικά, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες».


Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες, η υπόθεση βρίσκεται στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, ωστόσο πρόκειται για μία χρονοβόρα διαδικασία και μέχρι να ληφθεί απόφαση μπορεί να διαρκέσει από 2- 3 μήνες.

 Πολιτική σύγκρουση ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία - ΣΥΡΙΖΑ, ενω το ΠΑΣΟΚ βλέπει μόνο «σοβαρά ποινικά αδικήματα»

Με μια λιτή, διπλή ανακοίνωση, υπογεγραμμένη η μία από το Γραφείο Τύπου και η άλλη από την Ευρωομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βρέθηκε χθες το απόγευμα με συνοπτικές διαδικασίες εκτός ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, ο γνωστός ηθοποιός και μέχρι πρότινος Ευρωβουλευτής του κόμματος, Αλέξης Γεωργούλης.

Αιτία για την αιφνίδια αποπομπή του αποτέλεσε το αίτημα άρσης της βουλευτικής του ασυλίας που κατέθεσαν οι εισαγγελικές Αρχές του Βελγίου, εξέλιξη που γνωστοποίησε χθες, δρομολογώντας τη σχετική, θεσμική διαδικασία η Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα.

Μετσόλα: «Έλαβα αίτημα»

Συγκεκριμένα, η κυρία Μετσόλα ανακοίνωσε κατά την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας στο Στρασβούργο, περίπου στις έξι χθες το απόγευμα ώρα Ελλάδας, ότι υπάρχει αίτημα από την Εισαγγελία του Βελγίου για άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξη Γεωργούλη, αναφέροντας σχετικά πως «έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται την επιτροπή νομικών υποθέσεων».

Εκείνη ακριβώς την ώρα και μέσω της ανακοίνωσης της Πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενημερώθηκε, κατά πληροφορίες, για το ζήτημα και η αξιωματική αντιπολίτευση, στελέχη της οποίας δήλωναν κεραυνοβολημένα από την παραπάνω εξέλιξη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η είδηση του αιτήματος των εισαγγελικών Αρχών του Βελγίου τάραξε την εορταστική ανάπαυλα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καθώς υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος φέρεται να τηλεφώνησε εκείνες τις στιγμές στον Αλέξη Γεωργούλη, για να επικοινωνήσει απευθείας με τον Ευρωβουλευτή, προκειμένου να πληροφορηθεί την αιτία της διαβίβασης του σχετικού αιτήματος προς την Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου. Τότε, ο Ευρωβουλευτής φέρεται να απάντησε πως πρόκειται για ζήτημα προσωπικού χαρακτήρα, επιμένοντας στο ψευδές της καταγγελίας.

Γεωργούλης: «Ψευδής και προσβλητική επίθεση»

Ωστόσο, οι αρχικές εξηγήσεις του δεν φαίνεται να έπεισαν την Κουμουνδούρου, μολονότι μετά από το κομματικό τηλεφώνημα εξ’ Αθηνών, ο κύριος Γεωργούλης σε μια μακροσκελή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιχείρησε να εξηγήσει δημόσια την εμπλοκή του στην υπόθεση, κάνοντας παράλληλα λόγο για «καταφανώς ψευδή και συκοφαντική καταγγελία». Στην ίδια ανάρτηση, ο Αλέξης Γεωργούλης γνωστοποίησε πως κατέθεσε αίτημα άρσης της ευρωκοινοβουλευτικής του ασυλίας και παραίτησης του από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με δική του πρωτοβουλία, επισημαίνοντας πως:

«Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια. Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται - μάλλον όχι τυχαία - λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με εκτίμηση

Αλέξης Γεωργούλης».

«Κλειδί» η Εισαγγελία

Έχοντας ακούσει τους ισχυρισμούς του Ευρωβουλευτή, τόσο τηλεφωνικά, όσο και δια της ανάρτησης στα κοινωνικά δίκτυα, η Κουμουνδούρου έγειρε στη συνέχεια την πλάστιγγα υπέρ της άμεσης απομάκρυνσής του, καθώς εκτιμήθηκε κατά τις ίδιες πληροφορίες πως δύσκολα ένα θέμα προσωπικού χαρακτήρα θα προκαλούσε εισαγγελική παρέμβαση, προχωρώντας ως εκ τούτου στην ακαριαία αποπομπή του από το κόμμα. Πολύ περισσότερο, όταν ζητήματα έμφυλης βίας και σεξουαλικής κακοποίησης προσκρούουν μετωπικά στον αξιακό πυρήνα του κόμματος, όπως υπογραμμίζεται με κάθε ευκαιρία από την Κουμουνδούρου, που με δύο ανακοινώσεις έσπευσε να θέσει εκτός τον κ. Γεωργούλη από τους κόλπους της.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ:

«Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεωργούλης εξελέγη ως συνεργαζόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις Ευρωεκλογές του 2019 και ενεγράφη ως επισήμως ως μέλος του κόμματος με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές, στις 15 Μαΐου του 2022.

Η ανακοίνωση της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ:

«Ο Ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση».

Πάντως, την αρχική αμηχανία στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέτεινε και το απόρρητο του φακέλου της υπόθεσης, στον οποίο -ως εκ τούτου- δεν είχαν πρόσβαση ούτε κομματικά στελέχη, ούτε οι υπόλοιποι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με αποτέλεσμα η Κουμουνδούρου να μην γνωρίζει χθες ούτε τις ακριβείς κατηγορίες, αλλά ούτε και τυχόν ευρήματα, πάνω στα οποία βασίστηκαν οι Βέλγοι δικαστές.

Πέραν της ατομικής διάστασης, ωστόσο, το γεγονός ότι η φερόμενη ως καταγγέλλουσα και θύμα, Ελένη Χρονοπούλου είναι ταυτόχρονα στέλεχος της νομικής υπηρεσίας της Κομισιόν (παλιότερα υπάλληλος του Ευρωκοινοβουλίου), αλλά και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής δεν φαίνεται να πέρασε απαρατήρητο από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Και αυτό, γιατί ο τελευταίος επιχείρησε να ξεκαθαρίσει δια της αποπομπής από την πρώτη αρχή τη στάση του, αποφεύγοντας τη δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων, με πρώτο αποδέκτη τους το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

ΠΑΣΟΚ: Οι διαδικασίες δεν «υπαγορεύονται» από τρίτους

Από πλευράς της, η Χαριλάου Τρικούπη σχολίασε αργά χθες το βράδυ τις καταιγιστικές εξελίξεις, χωρίς να κατονομάζει το καταγγέλον στέλεχός του και φερόμενο ως θύμα, αλλά επισημαίνοντας την ίδια ώρα για την υπόθεση πως «αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα». Ωστόσο, φέρεται οργισμένη, επισημαίνοντας με νόημα πως "οι διαδικασίες που ακολουθούν οι βελγικές αρχές, εναπόκεινται στη δική τους αρμοδιότητα και δεν «υπαγορεύονται» από τρίτους, όπως υπονοούν κάποιοι δήθεν δικαιωματιστές".

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

«Η υπόθεση για την οποία ζητήθηκε η άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αλέξη Γεωργούλη, αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται πρωτίστως από τον ελεγχόμενο από τη δικαιοσύνη. Κανείς άλλος δεν έχει δώσει πολιτικές προεκτάσεις παρά μόνο ο ίδιος. Το αίτημα άρσης της ασυλίας του κ. Γεωργούλη είναι προϊόν έρευνας των βελγικών αρχών έπειτα από καταγγελία, που έγινε το 2020. Οι διαδικασίες που ακολουθούν οι βελγικές αρχές, εναπόκεινται στη δική τους αρμοδιότητα και δεν «υπαγορεύονται» από τρίτους, όπως υπονοούν κάποιοι δήθεν δικαιωματιστές. Υπάρχει όμως πράγματι μια πολιτική διάσταση, που επισημαίνουμε: Είναι ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τ’ άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διαρρέουν ονόματα μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία. Ακόμη και σε αυτό το τραγικό γεγονός, υπέρτερη αξία έχει το μικροκομματικό τους συμφέρον. Απαιτείται να επιδειχθεί από όλους η ίδια διακριτικότητα και σοβαρότητα, με τις οποίες το θύμα εδώ και τόσο καιρό χειρίζεται την υπόθεση τηρώντας απαρέγκλιτα τη μυστικότητα της διαδικασίας».

Ερωτηματικά από την ΝΔ

Διευκρινήσεις και απαντήσεις σε μια σειρά από ερωτηματικά ζήτησε από τα πρώτα λεπτά που έγινε γνωστή η υπόθεση και η Νέα Δημοκρατία, διερωτώμενη αν «έγινε σήμερα για πρώτη φορά;» σχετική καταγγελία κατά του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Γεωργούλης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι παραιτήθηκε από την ευρωομάδα και από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από αίτημα για άρση της ασυλίας του. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τέθηκε εκτός κόμματος ύστερα από ενημέρωση που είχαν σήμερα για καταγγελία εις βάρος του.

Σε τι ακριβώς αφορά η καταγγελία;

Έγινε σήμερα για πρώτη φορά;

Ο κ. Γεωργούλης παραιτήθηκε όπως λέει ο ίδιος ή αποπέμφθηκε όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Επειδή, προφανώς, οι λόγοι που οδηγούν έναν ευρωβουλευτή εκτός κόμματος είναι εξαιρετικά σοβαροί, οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ».


xronopoulou_mak 

Το χρονικό

Κατά πληροφορίες, ο Αλέξης Γεωργούλης και το θύμα είχαν συνάψει σχέση πριν από τρία χρόνια, ωστόσο στη συνέχεια εκείνος φέρεται να διατηρούσε δεσμό με μια Ιταλίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγγελία αφορά εκείνη τη χρονική περίοδο, δηλαδή τρία χρόνια πριν όταν και έγινε, αν και υποβλήθηκε μόλις χθες στο Ευρωκοινοβούλιο το αίτημα άρσης της βουλευτικής του ασυλίας για τον κύριο Γεωργούλη. Σημειωτέον ότι η Επιτροπή θα ψηφίσει επ’ αυτού σε μία ή δυο εβδομάδες, προκειμένου το αίτημα να επιστρέψει στην Ολομέλεια και να ξεκινήσει η διαδικασία άρσης της ευρωβουλευτικής ασυλίας του.

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Αλέξης Γεωργούλης: Ποιοι ήξεραν για τις καταγγελίες εναντίον του - Οι φήμες στον ΣΥΡΙΖΑ και η τριετής έρευνα των Βέλγων"

Αδειάζει Γεωργούλη ο Παπαδημούλης – Εγώ του είπα ότι θα τεθεί εκτός ΣΥΡΙΖΑ – Όταν τον είχα ρωτήσει το είχε διαψεύσει κατηγορηματικά

Διευκρινίσεις για την υπόθεση κακοποίησης και την καταγγελία που φέρεται να έχει κάνει η κα Ελένη Χρονοπούλου, με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Αλέξη Γεωργούλη, έδωσε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1 ο Δημήτρης Παπαδημούλης για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη είπε ότι δεν είχε καμία ενημέρωση έως χθες το μεσημέρι. 

«Καμία ενημέρωση δεν είχαμε, εγώ ενημερώθηκα για το θέμα χθες λίγη ώρα πριν γίνει η επίσημη ανακοίνωση από την πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για το αίτημα των βελγικών αρχών για άρση της ασυλίας του κ. Γεωργούλη. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα προφανώς οι βελγικές αρχές έκαναν τις δικές τους έρευνες και διασταυρώσεις μυστικά. Η  αρχική καταγγελία από την καταγγέλλουσα προς τον θύτη ήταν ανώνυμη και πρόσφατα συγκεκριμενοποιήθηκε και το όνομα του θύτη. Αυτό που γίνεται σε αυτές τις διαδικασίες είναι ότι οι βελγικές αρχές,

αστυνομικές και δικαστικές, ερευνούν ένα θέμα με τη δέουσα εμπιστευτικότητα και μυστικότητα και αν κρίνουν ότι πρέπει να πάει για δικαστική έρευνα και εκκαθάριση τότε ζητούν την άρση της ασυλίας».

Τόνισε επίσης ότι αν είχε ενημερωθεί πρωτύτερα θα πρότεινε αμέσως και στο ΣΥΡΙΖΑ και στην ευρωομάδα να γίνει αυτό που έγινε χθες.

Αναφορικά με παλαιότερη κλήση του κ. Γεωργούλη ώστε να δώσει εξηγήσεις ο κ. Παπαδημούλης είπε: «Επειδή στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο κυκλοφορούν κάποια πράγματα και ως κουτσομπολιά, όχι η συγκεκριμένη καταγγελία,

όχι για τη συγκεκριμένη υπόθεση, εγώ ζήτησα αρμοδίως από τον κ. Γεωργούλη όταν ακούστηκε κάτι αόριστο να με ενημερώσει αν υπάρχει κάτι. Το διέψευσε κατηγορηματικά».

Ερωτηθείς αν αυτό το αόριστο που άκουσε κουμπώνει σε αυτό που μάθαμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα είπε: «Όχι γιατί αν κούμπωνε το πρώτο πράγμα που θα έκανα θα ήταν να ρωτήσω και την άλλη πλευρά. Αν γνώριζα το όνομα της καταγγέλλουσας, που κακώς δόθηκε στη δημοσιότητα, θα επεδίωκα μέσω του συνδέλφου μου κ. Ανδρουλάκη να επικοινωνήσω και με την ίδια. Δεν γνώριζα τίποτα. Το έμαθα χθες και μάλιστα χωρίς να ξέρω ούτε το όνομα της καταγγέλλουσας ούτε το φάκελο… Θεωρώ άδικη την επίθεση που είδα να γίνεται από το ΠΑΣΟΚ ότι δόθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ το όνομα της καταγγέλλουσας».
Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι υπάρχει και άλλη περίπτωση απάντησε: «Δεν ξέρω, εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι υπήρξε
κατηγορηματική διάψευση».

Για το ποιος διέγραψε ποιον ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ άδειασε τον κ. Γεωργούλη λέγοντας: «Επικοινώνησε ο κ. Γεωργούλης μαζί μου 2-3 ώρες πριν την επίσημη ανακοίνωση του αιτήματος για άρση της ασυλίας του και του είπα ποια θα είναι η εισήγησή μου για την αντίδραση της ευρωομάδας του κόμματος, ότι θα τεθεί εκτός ευρωομαδας και εκτός κόμματος προκειμένου να εκκαθαριστεί αυτή η καταγγελία από τις βέλγικες αρχές χωρίς να υπάρχουν σκιές για το κόμμα και την ευρωομάδα μας. Η θέση το κόμματός μας είναι μηδενική ανοχή στη σεξουαλική παρενόχληση. Δεν αμφισβητούμε το τεκμήριο της αθωότητας, δεν είμαστε δικαστές, δεν ξέρουμε το φάκελο της υπόθεσης θα τον κρίνουν οι βελγικές αρχές».

Τέλος, με αφορμή την ανάρτησή του ότι ζήτησε ο ίδιος την άρση της ασυλίας του και την απομάκρυνση του από το κόμμα ο κ. Παπαδημούλης απάντησε: «Του διαμηνύθηκε με σαφήνεια ότι θα βρεθεί εκτός κόμματος και εκτός ευρωομάδας και προφανώς έλαβε το μήνυμα και το συμπεριέλαβε και στη δήλωσή του».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αδειάζει Γεωργούλη ο Παπαδημούλης – Εγώ του είπα ότι θα τεθεί εκτός ΣΥΡΙΖΑ – Όταν τον είχα ρωτήσει το είχε διαψεύσει κατηγορηματικά"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news