facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Κοζάνη: Έστελναν έγκυο με νεκρό έμβρυο από νοσοκομείο σε νοσοκομείο

Απίστευτη ταλαιπωρία υπέστη μια 41χρονη έγκυος από οικισμό του Δήμου Κοζάνης την περίοδο των εορτών, καθώς όταν διαπίστωσε ότι το έμβρυο επτά εβδομάδων που κυοφορούσε ήταν νεκρό, χρειάστηκε να απευθυνθεί σε τρία Νοσοκομεία της περιοχής, χωρίς να βρεθεί λύση στο πρόβλημά της και τελικά αυτή δόθηκε από ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Σύμφωνα με την καταγγελία της, που δημοσιεύτηκε στο kozanimedia ο γυναικολόγος της διαπίστωσε στις 28 Δεκεμβρίου 2021 ότι το έμβρυό της ήταν νεκρό και έπρεπε να αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν.

Αρχικά επισκέφθηκε, όπως αναφέρει, το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης δύο φορές, στις 30 Δεκεμβρίου, όπου ο γυναικολόγος που εφημέρευε επίσης επιβεβαιώνει το θάνατο του εμβρύου, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την επέμβαση λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου και στις 3 Ιανουαρίου, όπου άλλος γυναικολόγος πιστοποιεί ότι «είναι επικίνδυνο» να κρατήσει το έμβρυο μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, που θα υπάρχει αναισθησιολόγος και της συστήνει να απευθυνθεί στο Νοσοκομείο Γρεβενών.

Την ίδια ημέρα, όπως τονίζει η 41χρονη, το γυναικολογικό τμήμα στο Νοσοκομείο των Γρεβενών προτείνει το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και μάλιστα της κλείνει ένα επείγον ραντεβού.

Όπως επισημαίνει εκεί συνεχίστηκε η ταλαιπωρία της, αφού αν και διαπιστώθηκε με υπέρηχο ότι το έμβρυό της ήταν νεκρό, της επισημαίνουν ότι «εφόσον δεν υπάρχει αιμορραγία, δεν πρόκειται για κάτι επείγον».

Τελικά, όπως καταλήγει στην καταγγελία της, την επόμενη ημέρα επισκέφθηκε ιδιωτική κλινική και δόθηκε η λύση στο πρόβλημά της.

Η ίδια όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Κοζάνης, έκανε ήδη αναφορά καταγγελία και στον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης, προκειμένου να λάβει γνώση της αντιμετώπισης, που είχε ιδιαίτερα όπως τόνισε με τη διευθύντρια της Μαιευτικής Κλινικής του Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Μάλιστα αναρωτήθηκε πως ένα Νοσοκομείο όπως της Κοζάνης δεν μπορεί να έχει όλες τις ημέρες αναισθησιολόγο, με αποτέλεσμα να μην δίνονται άμεσες λύσεις σε επείγοντα περιστατικά.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κοζάνη: Έστελναν έγκυο με νεκρό έμβρυο από νοσοκομείο σε νοσοκομείο"

Με 75% επανεκλογή Παπαδημούλη στην αντιπροεδρία του ευρωκοινοβουλίου

Στην θέση του Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου επανεκλέχτηκε σήμερα για τέταρτη συνεχόμενη φορά, με την υποστήριξη μιας ευρείας διακομματικής πλειοψηφίας και με ποσοστό 74.77% ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής, που προτάθηκε ομόφωνα για τέταρτη συνεχόμενη φορά από το Προεδρείο της Ευρωομάδας της Αριστεράς για τη θέση του Αντιπροέδρου, συγκέντρωσε 492 θετικές ψήφους, επί συνόλου 658 έγκυρων ψηφοδελτίων (ποσοστό 74.77%).Το νέο Προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου θα έχει θητεία έως και τον Ιούνιο του 2024.

Μετά την επανεκλογή του, ο Δημ. Παπαδημούλης δήλωσε:

«Ευχαριστώ θερμά τους Ευρωβουλευτές που με τίμησαν και πάλι με την εμπιστοσύνη τους, με μια μεγάλη πλειοψηφία, από ένα ευρύ πολιτικό φάσμα.

Νοιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί δυο από τους δεκατέσσερεις Αντιπροέδρους είναι από την Ελλάδα. Συγχαίρω την Εύα Καϊλή για την εκλογή της και προσβλέπω σε μια εποικοδομητική συνεργασία για το καλό της πατρίδας μας.

Και τα επόμενα 2,5 χρόνια θα συνεχίσω να εκπροσωπώ στο Προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου και την Ευρωπαϊκή Αριστερά και φυσικά την πατρίδα μου την Ελλάδα.

Για ένα πιο ισχυρό Ευρωκοινοβούλιο. Για μια πιο ενωμένη, δημοκρατική, κοινωνική και οικολογική Ευρώπη. Με περισσότερη διαφάνεια, δημοκρατία και αλληλεγγύη και λιγότερες ανισότητες.»

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Με 75% επανεκλογή Παπαδημούλη στην αντιπροεδρία του ευρωκοινοβουλίου"

ΕΔΕ για την ξαδέρφη του Παύλου Πολάκη στο Βενιζέλειο

Eνα περιστατικό αφαίρεσης ή κλοπής φαρμακευτικών σκευασμάτων από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου ερευνούν οι Αρχές. Το περιστατικό έγινε κατά τη διάρκεια της εφημερίας του νοσοκομείου και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η διοίκηση του νοσοκομείου διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, την επόμενη ημέρα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, όπως ανέφερε το Mega, έλειπαν από το χώρο του χειρουργείου δύο αμπούλες πεθιδίνης, ένα ισχυρό αναισθητικό που όμως προκαλεί εθισμό.

Η ΕΔΕ αφορά στην αναισθησιολόγο που είχε βάρδια εκείνη την ημέρα και η οποία, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Mega, είναι ξαδέλφη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " ΕΔΕ για την ξαδέρφη του Παύλου Πολάκη στο Βενιζέλειο "

Νέο άνοιγμα Ερντογάν στο Ισραήλ για τα ενεργειακά: «Μόνο μέσω Τουρκίας θα πάει αέριο στην Ευρώπη»

Οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν από τον EastMed «αφού έκαναν οικονομικές αναλύσεις και διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε κανένα οικονομικό όφελος» δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε ακόμη πως αν πρόκειται να πάει αέριο στην Ευρώπη, θα γίνει μόνο μέσω Τουρκίας και δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συνεργαστεί με το Ισραήλ. «Έχουμε συνομιλίες με τον Ισραηλινό πρόεδρο (Ισαάκ) Χέρτσογκ. Μπορεί να επισκεφθεί την Τουρκία», ανέφερε ο Ερντογάν.

Η Άγκυρα είχε ανακοινώσει τον Νοέμβριο μια «προοδευτική» προσέγγιση με το Ισραήλ και άλλες χώρες της περιοχής. Οι σχέσεις της με το Ισραήλ ήταν τεταμένες από το 2010, μετά την πολύνεκρη επίθεση ισραηλινών δυνάμεων στο τουρκικό πλοίο Μαβί Μαρμαρά που προσπαθούσε να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας. Οι δύο χώρες ανακάλεσαν τους πρεσβευτές τους το 2018, μετά τον θάνατο Παλαιστίνιων διαδηλωτών στη Γάζα.

ΑΠΕ ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Νέο άνοιγμα Ερντογάν στο Ισραήλ για τα ενεργειακά: «Μόνο μέσω Τουρκίας θα πάει αέριο στην Ευρώπη»"

Καιρός αύριο: Βροχή στην Αθήνα, ήλιος στη Θεσσαλονίκη – Πού θα χιονίσει

«Διπρόσωπος» θα είναι ο καιρός αύριο Τετάρτη (19.01.2022). Ο υδράργυρος θα υποχωρήσει κι άλλο. Τοπικά θα εκδηλώνονται βροχές και χιονοπτώσεις.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στην Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη όπου θα σημειωθούν ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7, στα Δωδεκάνησα πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ με εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 07 με 08 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 10 με 11 βαθμούς και μόνο κατά τόπους στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 12 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά. Από τις απογευματινές ώρες γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από τις απογευματινές ώρες μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση και από το μεσημέρι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 με γρήγορη εξασθένηση. Από τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα νότια. Τη νύχτα στο Ιόνιο θα αναπτυχθούν νεφώσεις.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο βόρειοι τοπικά 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Από τις μεσημβρινές ώρες μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από -04 (μείον 4) έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές, λίγα χιόνια στα ορεινά και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από τις απογευματινές ώρες μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Από το απόγευμα γενικά αίθριος καιρός.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Από τις απογευματινές ώρες μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχή στην Αθήνα, ήλιος στη Θεσσαλονίκη – Πού θα χιονίσει"

Σοβαρά επεισόδια στο Φυλάκιο του Έβρου

Σοβαρά επεισόδια έγιναν το απόγευμα στο Φυλάκιο του Έβρου, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης κατοίκων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την επέκταση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βάιου Σύρρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν μια μεγάλη ειρηνική συγκέντρωση στην οποία συμμετείχαν πάνω από 2 χιλιάδες κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της κοινότητας Φυλακίου στην Ορεστιάδας που όμως, την ώρα της αποχώρησης, κάποιοι προσπάθησαν να την αμαυρώσουν.

Όπως μάλιστα καταγγέλλουν οι κάτοικοι, άγνωστα άτομα στην περιοχή με κουκούλες, άρχισαν να πετάνε πέτρες και να σπάνε τα τζάμια και τις πόρτες του λεωφορείου της αστυνομίας, που είχε στηθεί ως φραγμός κοντά στην είσοδο του ΚΥΤ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια.

Μάλιστα υπήρξαν συμπλοκές σώμα με σώμα, με αποτέλεσμα να γίνει επέμβαση των ΜΑΤ με χρήση χημικών. Τελικά οι συγκεντρωμένοι διαλύθηκαν από την επέμβαση της αστυνομίας.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Σοβαρά επεισόδια στο Φυλάκιο του Έβρου "

Κορονοϊός: Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των ενηλίκων τάσσεται το 73% των Γερμανών

Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των ενηλίκων κατά του κορονοϊού τάσσεται η σαφής πλειοψηφία των Γερμανών, ενώ περισσότεροι από τους μισούς θα ήθελαν ένα γενικό lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση, φαίνεται ότι ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς δεν έχει πείσει τους πολίτες ότι μπορεί να διαχειριστεί την κρίση πιο δυναμικά από την προκάτοχό του, διατηρεί ωστόσο ξεκάθαρο προβάδισμα από τον νεοεκλεγέντα αρχηγό του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς.

Σύμφωνα με το TrendBaromerter των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών RTL και ntv, το 73% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι πρέπει να επιβληθεί γενική υποχρέωση εμβολιασμού όλων των πολιτών άνω των 18 ετών, ενώ μόνο το 24% πιστεύει ότι ο εμβολιασμός πρέπει να παραμείνει ως ελεύθερη επιλογή. Επιπλέον, το 61% θα ήθελε να επιβληθεί γενικό lockdown για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα το τρέχον κύμα της πανδημίας, με το 37% να εκφράζει αντίθετη άποψη.

Κατά της διακοπής λειτουργίας των σχολείων τάσσεται ωστόσο το 55% και υπέρ της γενικής εφαρμογής της τηλεκπαίδευσης για αυτήν την περίοδο το 41%. Σε ό,τι αφορά τη συνοχή της κοινωνίας απέναντι στα μέτρα περιορισμού, μόνο το 20% πιστεύει ότι η πολιτική για την πανδημία διχάζει τους πολίτες, ενώ το 78% απαντά στο ίδιο ερώτημα αρνητικά. Το 33% δηλώνει ακόμη ότι τίθεται σε κίνδυνο η δημοκρατία, με το 64% να μην εκφράζει τέτοια ανησυχία. Για το κλίμα κοινωνικής έντασης ευθύνονται, σύμφωνα με το 63% ,τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ακολουθούν οι αρνητές του κορονοϊού (51%), η πολιτική που εφαρμόζεται (47%) και τα παραδοσιακά ΜΜΕ (45%). Στη διαχείριση της πανδημίας, ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς θεωρείται από το 61% ότι ακολουθεί ίδια πολιτική με αυτήν της προκατόχου του Άγγελα Μέρκελ, από το 25% ότι τα πηγαίνει χειρότερα και μόνο από το 9% ότι έχει καλύτερες επιδόσεις.

Στην πρόθεση ψήφου, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) και η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) συγκεντρώνουν από 25%, χωρίς μεταβολή από την προηγούμενη μέτρηση, με τους Πράσινους να χάνουν μία μονάδα και να περιορίζονται στο 16%. Χωρίς μεταβολή ακολουθεί το Κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) με 10%, ενώ η Εναλλακτική για τη Γερμανία κερδίζει μία μονάδα και επιστρέφει στα διψήφια νούμερα με 10% και η Αριστερά παραμένει στο 5%.

Ο Όλαφ Σολτς πάντως, στο ερώτημα απευθείας εκλογής Καγκελάριου, συγκεντρώνει ποσοστό 48% έναντι 17% του Φρίντιχ Μερτς, ο οποίος έχει ήδη ψηφιστεί από τα μέλη του CDU, αλλά θα εκλεγεί και τυπικά αρχηγός του κόμματος από το συνέδριο το Σαββατοκύριακο. Ο κ. Μερτς, στο ερώτημα εάν θα καταφέρει να επαναφέρει το CDU στην κορυφή των δημοσκοπήσεων, αποσπά μόνο από το 31% θετικές γνώμες, ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 53% και δεν τοποθετείται το 16%.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των ενηλίκων τάσσεται το 73% των Γερμανών"

Κορωνοϊός: Πιστοποιητικό νόσησης και με θετικό rapid για τους εμβολιασμένους - Δείτε τι αλλάζει

Η επέλαση της Omicron στη χώρα δεν περιορίστηκε στους πενταψήφιους αριθμούς ημερήσιων κρουσμάτων παρά οδήγησε σε αλλαγές και στη στρατηγική που ακολουθείται για τη διαχείριση της πανδημίας. Ειδικότερα, η φύση της πρόσφατης παραλλαγής με την αυξημένη μεταδοτικότητα αλλά ηπιότερη και βραχύτερη νόσο αναπροσαρμόζει τον τρόπο που εκδίδονται τα πιστοποιητικά νόσησης για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες.

Οι αυξημένοι ρυθμοί της πανδημίας έφεραν αναπόδραστα και ανεπιθύμητα «κενά» ή καθυστερήσεις στο νέο σχέδιο για την έκδοση πιστοποιητικού, με πολλούς ενδιαφερόμενους να βρίσκουν «τοίχο» στην προσπάθεια πιστοποίησης της νόσησής τους.

Ζήτημα 48 ωρών η επίλυση των προβλημάτων

Σύμφωνα με τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσιεύτηκε προ ολίγων ημερών, οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες μπορούν να εκδώσουν πιστοποιητικό νόσησης με θετικό rapid test εντός 14 ημερών από τη νόσηση, όταν ανεμβολίαστοι και μερικώς εμβολιασμένοι υποχρεούνται σε θετικό PCR και αναμονή 30 ημερών για την απόκτησή του. Ως πλήρως εμβολιασμένοι ορίζονται κατά την ΚΥΑ:

-όσοι έλαβαν προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τη δεύτερη δόση με τα διδοσικά εμβόλια Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca ή το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson&Johnson

-όσοι έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού SARS-CoV-2 με μία δόση εμβολίου λόγω νόσησής τους με COVID-19

-από την 1 Φεβρουαρίου 2022, όσοι ενήλικοι από την πρώτη κατηγορία έχουν λάβει την αναμνηστική δόση προτού παρέλθουν επτά μήνες από την ολοκλήρωση του αρχικού εμβολιασμού.

Η έκδοση πιστοποιητικού με rapid test δεν κατέστη δυνατή για εμβολιασμένους που νόσησαν με κορωνοϊό αλλά τα βρήκαν «σκούρα» στην πλατφόρμα για τη βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου COVID-19. Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης διαβεβαίωσε πως εντός 48 ωρών θα έχουν επιλυθεί τα όποια προβλήματα, καθώς θα παρεμετροποιηθεί το σύνολο των στοιχείων από τις πλατφόρμες που ελέγχει ώστε να καλυφθούν όλες οι περιπτώσεις.

Λήξη στο επτάμηνο χωρίς πιστοποιητικό νόσησης

Μπορεί να γλίτωσαν από τα σοβαρά συμπτώματα λόγω λοίμωξης με το στέλεχος Omicron, δεν απέφυγαν όμως τα γραφειοκρατικά προβλήματα όσοι πλήρως εμβολιασμένοι είχαν την ατυχία να νοσήσουν τις ημέρες των γιορτών και να χάσουν έτσι την προγραμματισμένη εντός Ιανουαρίου ενισχυτική τους δόση.

Ειδικότερα, η πρώτη περίπτωση προς διόρθωση αφορά όσους άφησαν για την «τελευταία στιγμή» την αναμνηστική τους δόση και κινδυνεύουν να μείνουν «ξεκρέμαστοι», χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού σε ισχύ αλλά ούτε και νόσησης, αφού η πλατφόρμα δεν εκδίδει προς το παρόν πιστοποιητικά με rapid test και θα πρέπει να πραγματοποιούν τις δραστηριότητές τους ως ανεμβολίαστοι, για όπου προβλέπεται επίδειξη αρνητικού rapid test.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση της Δευτέρας, από την προηγούμενη εβδομάδα οπότε ανακοινώθηκε η ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού στο επτάμηνο, 120.000 πολίτες προγραμμάτισαν το ραντεβού ενισχυτικής δόσης ή εμβολιάστηκαν, ενώ 300.000 δεν έχουν ακόμα μεριμνήσει για τη διατήρηση του «υγειονομικού τους διαβατηρίου» κλείνοντας κάποιο από τα 750.000 περίπου διαθέσιμα ραντεβού έως 31 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται πως μετά το επτάμηνο, το πιστοποιητικό εμβολιασμού έχει ισχύ μόνο για ταξίδια εφόσον η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) είναι η λήξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού στους 9 μήνες.

Ενισχυτική δόση αυστηρά στο τρίμηνο για όσους νόσησαν

Επίσπευση του εμβολιασμού τους με ενισχυτική δόση επιθυμούν πολλοί που νόσησαν με κορωνοϊό αλλά δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους προτού παρέλθει το τρίμηνο από τη θετική διάγνωση. Σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες, συστήνεται η χορήγηση ενισχυτικής δόσης τουλάχιστον τρεις μήνες μετά για όσους:

-νόσησαν και εμβολιάστηκαν έπειτα με μία δόση εμβολίου Johnson&Johnson ή δύο δόσεις Pfizer, Moderna, AstraZeneca

-ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους με κάθε τύπο εμβολίου και νόσησαν μετά

-νόσησαν μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης με τα εμβόλια Pfizer, Astrazeneca, Moderna αλλά ολοκλήρωσαν κανονικά τον εμβολιασμό τους (2η δόση τρεις μήνες μετά τη νόσηση)

Έτσι, τα αρμόδια υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης καλούνται να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα «αποκλεισμού» που ανακύπτει για αρκετούς που νόσησαν, οι θεράποντες ιατροί των οποίων όμως συστήνουν να λάβουν την ενισχυτική δόση νωρίτερα του τριμήνου. Παράλληλα, πρέπει να διαχειριστούν και την αντίθετη περίπτωση, ατόμων δηλαδή που νόσησαν από κορωνοϊό αλλά για διάφορους ιατρικούς λόγους η χορήγηση ενισχυτικής δόσης αντενδείκνυται από τους θεράποντές τους ακόμη και μετά το τρίμηνο.

Σημειώνεται ότι για τα τα πιστοποιητικά νόσησης που έχουν εκδοθεί ως τις 31-10-2021 ισχύουν μέχρι τις 31-1-2022. Όσα εκδόθηκαν από την 1-11-2021 έως και 4-12-2021 είτε με rapid είτε με PCR ισχύουν για 3 μήνες.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Πιστοποιητικό νόσησης και με θετικό rapid για τους εμβολιασμένους - Δείτε τι αλλάζει"

Μπόρις Τζόνσον για τα πάρτι στο lockdown: «Κανείς δε μου είπε ότι ήταν ενάντια στους κανόνες»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αρνήθηκε την κατηγορία του πρώην συμβούλου του Ντόμινικ Κάμινγκς ότι είπε ψέματα στη Βουλή των Κοινοτήτων για ένα πάρτι στη διάρκεια του lockdown.
Δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι κανείς δεν τον είχε προειδοποιήσει πως η συγκέντρωση μπορεί να ήταν αντίθετη στους κανόνες για την COVID-19.

Ο Τζόνσον είναι αντιμέτωπος με τη σοβαρότερη κρίση της θητείας του ύστερα από αποκαλύψεις για πάρτι κατά τη διάρκεια των lockdown για τον κορονοϊό. Κάποια εκ των οποίων έγιναν όταν οι Βρετανοί δεν μπορούσαν να αποχαιρετήσουν από κοντά έναν συγγενή τους που πέθαινε και η βασίλισσα θρηνούσε για τον σύζυγό της.

Απαντώντας σε ερώτηση αν είπε ψέματα στην κοινή γνώμη και στο κοινοβούλιο ο Τζόνσον είπε στους δημοσιογράφους: “Όχι. Κανείς δεν μου είπε ότι αυτό που κάναμε ήταν, όπως λέτε, αντίθετα με τους κανόνες… νόμιζα ότι ήμουν σε μια εκδήλωση εργασίας”.

Ο Τζόνσον παρέκαμψε τις ερωτήσεις για το αν θα παραιτηθεί αν αποδειχθεί ότι παραπλάνησε το κοινοβούλιο, λέγοντας μόνο ότι θέλει να περιμένει το αποτέλεσμα μιας εσωτερικής έρευνας.

Ο Τζόνσον χρησιμοποίησε τις σύντομες αυτές δηλώσεις στη διάρκεια μιας επίσκεψης σε νοσοκομείο για να ζητήσει συγγνώμη για τα λάθη που έγιναν στην Ντάουνινγκ Στριτ, περιλαμβανομένων πάρτι που οργανώθηκαν από μέλη του προσωπικού την παραμονή της κηδείας του πρίγκιπα Φίλιππου, συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ.

“Λυπάμαι βαθιά και πικρά γι΄αυτό που συνέβη και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να επαναλάβω τη συγγνώμη μου τόσο στην Αυτής Μεγαλειότητα όσο και στη χώρα”, είπε.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπόρις Τζόνσον για τα πάρτι στο lockdown: «Κανείς δε μου είπε ότι ήταν ενάντια στους κανόνες»"

Γαλλία: Σχεδόν μισό εκατομμύριο κρούσματα σε μια μέρα

Η Γαλλία κατέγραψε 464.769 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα σημερινά επίσημα στοιχεία. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό που έχει καταγραφεί στη χώρα από την έναρξη της πανδημίας.

Παράλληλα, 288 ασθενείς υπέκυψαν σε επιπλοκές της Covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων σε 100.339.

Στην παρούσα φάση 3.881 ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), 32 λιγότεροι σε σύγκριση με την προηγούμενη ημέρα.

Το υγειονομικό πάσο έσωσε χιλιάδες ζωές

Το υγειονομικό πάσο επέτρεψε να αποφευχθούν 4.000 θάνατοι από την Covid-19 στη Γαλλία, σύμφωνα με μελέτη τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν νωρίτερα σήμερα στη δημοσιότητα από οργανισμό που υπάγεται στην κυβέρνηση.

«Ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 στις μονάδες εντατικής θεραπείας θα ήταν στα τέλη του 2021 κατά 45% υψηλότερος από αυτόν που παρατηρήθηκε με το υγειονομικό πάσο», αυξάνοντας την «πίεση στα νοσοκομεία», σημειώνουν οι ερευνητές.

Το ποσοστό εμβολιασμού στη Γαλλία κατά της Covid-19, το οποίο ανερχόταν σε 78,2% στα τέλη του 2021, εκτιμάται πως θα ήταν μόλις 65,2% χωρίς το υγειονομικό πάσο, δηλαδή χαμηλότερο κατά 13 ποσοστιαίες μονάδες, τονίζουν οι ερευνητές.

Στα τέλη Φεβρουαρίου οι πρώτες δόσεις του εμβολίου της Novavax

Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου Novavax κατά της Covid-19, το οποίο έλαβε το πράσινο φως από τις υγειονομικές αρχές, θα φτάσουν στη Γαλλία την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η κυβέρνηση.

Η Γαλλία αναμένεται να παραλάβει «μεταξύ 1,1 και 1,2 εκατομμυρίων δόσεων» κατά την πρώτη παράδοση και στη συνέχεια «800.000 δόσεις ανά εβδομάδα τον Μάρτιο», διευκρίνισε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία: Σχεδόν μισό εκατομμύριο κρούσματα σε μια μέρα"

Κορονοϊός – Εμβόλια: Αποκαλυπτική έρευνα για τις παρενέργειες και το φαινόμενο «placebo»

Τουλάχιστον τα δύο τρίτα (!) των κοινών παρενεργειών που νιώθουν όσοι κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού μπορούν εν πολλοίς να εξηγηθούν από το αντίστροφο φαινόμενο του «placebo» και όχι από το ίδιο το εμβόλιο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Το placebo αφορά στη βελτίωση της σωματικής ή ψυχικής υγείας μετά από μια εικονική θεραπεία, όπως χάπι χωρίς δραστική ουσία, ένεση που περιέχει μόνο αλατόνερο κ.α. Το αντίστροφο φαινόμενο είναι το «νοσίμπο» (nocebo), όταν κάποιος νιώθει δυσάρεστες παρενέργειες, όπως ναυτία ή κόπωση, μετά από τη χορήγηση εικονικής θεραπείας, που στην πραγματικότητα δεν περιέχει καμία δραστική ουσία. Το δίδυμο φαινόμενο του πλασίμπο/νοσίμπο αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση της δύναμης που έχουν οι νοητικοί και ψυχικοί παράγοντες στο να επηρεάσουν έναν άνθρωπο.
Η νέα έρευνα για τις παρενέργειες και τα εμβόλια κατά του κορονοϊού

Οι ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου Beth Israel Deaconess της Βοστώνης, με επικεφαλής τη δρα Τζούλια Χάας και τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ Τεντ Κάπτσουκ, διευθυντή του Προγράμματος Μελετών του Πλασίμπο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «JAMA Network Open», αξιολόγησαν (μετα-ανάλυση) στοιχεία από 12 τυχαιοποιημένες και ελεγχόμενες με πλασίμπο κλινικές μελέτες εμβολίων Covid-19, οι οποίες περιλάμβαναν αναφορές για παρενέργειες που είχαν γίνει από σχεδόν 23.000 ανθρώπους που είχαν εμβολιαστεί κανονικά και άλλους τόσους περίπου που είχαν κάνει εικονικό εμβόλιο.

εμβόλιο κορονοϊός Κορονοϊός

Μετά την πρώτη δόση, πάνω από ένας στους τρεις (35%) που είχε κάνει ψευδο-εμβόλιο πλασίμπο ανέφερε συστημικές παρενέργειες όπως πυρετό, το 20% πονοκέφαλο, το 17% κόπωση και το 16% πόνο, ερυθρότητα ή πρήξιμο στο σημείο της ένεσης. Συγκριτικά, το 46% όσων είχαν κάνει πραγματικά εμβόλια, ανέφεραν τουλάχιστον μια συστημική παρενέργεια όπως πυρετό, ενώ τα δύο τρίτα κάποιο άλλο τοπικό σύμπτωμα.

Οι ερευνητές θεωρούν δεδομένο ότι ένα σημαντικό ποσοστό αυτών των παρενεργειών στους εμβολιασμένους οφείλονται στο φαινόμενο πλασίμπο/νοσίμπο και όχι στο ίδιο το εμβόλιο, αν ληφθεί υπόψη πόσο συχνά αναφέρθηκαν οι ίδιες παρενέργειες από τα άτομα που νόμιζαν ότι έχουν κάνει εμβόλιο. Η μελέτη, σύμφωνα με τη Χάας, εκτίμησε ότι το 76% (τα τρία τέταρτα) όλων των παρενεργειών της πρώτης δόσης μεταξύ των εμβολιασμένων πιθανότατα σχετίζονται με το πλασίμπο/νοσίμπο.

Τα αποτελέσματα μετά την δεύτερη δόση

Μετά τη δεύτερη δόση, οι συστημικές παρενέργειες στην ομάδα του πλασίμπο ήσαν 32% και οι τοπικές 12%, ενώ στην ομάδα του εμβολίου είχαν αυξηθεί σε 61% και 73% αντίστοιχα. Οι ερευνητές υπολόγισαν ότι οι μισές (το 52%) από αυτές τις παρενέργειες στους εμβολιασμένους με δεύτερη δόση, οφείλονταν στο πλασίμπο/νοσίμπο. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τη δεύτερη φορά οι εμβολιασμένοι περίμεναν να έχουν περισσότερες παρενέργειες από την πρώτη δόση και…αυτοδικαιώθηκαν.

Η Χάας επεσήμανε ότι δυστυχώς «οι ανησυχίες για τις παρενέργειες είναι μία από τις αιτίες για τους δισταγμούς απέναντι στον εμβολιασμό». Ο Κάπτσουκ ανέφερε ότι «η Ιατρική βασίζεται στην εμπιστοσύνη και τα ευρήματα μας μάς οδηγούν στο ότι η πληροφόρηση του κοινού για τις πιθανές επιδράσεις του νοσίμπο μπορεί να βοηθήσει στο να μειωθούν οι ανησυχίες για τα εμβόλια Covid-19 και να μειωθεί η διστακτικότητα απέναντι σε αυτά».

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός – Εμβόλια: Αποκαλυπτική έρευνα για τις παρενέργειες και το φαινόμενο «placebo»"

«Έκρηξη» θανάτων στην Ιταλία με 434 νεκρούς σε ένα 24ωρο

Σήμερα στην Ιταλία καταγράφηκε ο υψηλότερος αριθμός θανάτων του τελευταίου αυτού κύματος της πανδημίας: έχασαν την ζωή τους 434 άνθρωποι και τα περιστατικά κορωνοϊού είναι 228.179. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών, από τις 28 του περασμένου Απριλίου. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 1.481.349 διαγνωστικά τεστ, το 15,4% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας, βρίσκονται 1.715 ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 19.448. Από την αρχή της πανδημίας τα περιστατικά είναι 9.018.425, με 141.825 νεκρούς. Στην φάση αυτή, στην Ιταλία οι θετικοί στον ιό είναι 2.562.156.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " «Έκρηξη» θανάτων στην Ιταλία με 434 νεκρούς σε ένα 24ωρο"

Αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής από σήμερα η Εύα Καϊλή – Εξελέγη από τον α΄ γύρο

Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκλέχθηκε η Εύα Καϊλή, από τον πρώτο μάλιστα γύρο.

Η Εύα Καϊλή, που είχε το χρίσμα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, έλαβε το απαραίτητο 50%+1 και κατατάχθηκε στην πρώτη πεντάδα με 454 ψήφους.

Η ευρωβουλευτής του ΚINAΛ (ΠΑΣΟΚ) και της Προοδευτικής Συμμαχίας κατετάγη στην πέμπτη θέση, από τους εννέα ευρωβουλευτές.
Με τη διεξαγωγή του β’ γύρου, οι αντιπρόεδροι που αναμένεται να εκλεγούν θα φτάσουν τους 14.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του α’ γύρου:

Ψηφίσαντες: 691
Λευκά ή άκυρα: 11
Έγκυρες ψήφοι: 680

Othmar Karas (EPP – Αυστρία): 536
Pina Picerno (S&D – Ιταλία): 527
Pedro Silva Pereira (S&D – Πορτογαλία): 517
Ewa Kopacz (EPP – Πολωνία): 467
Εύα Καϊλή (S&D – Ελλάδα): 454
Evelyn Regner (S&D – Αυστρία): 434
Rainer Wieland (EPP – Γερμανία): 432
Katarina Barley (S&D – Γερμανία): 426
Dita Charanzova (Renew – Τσεχία): 406

Ο υποψήφιος του Κόμματος της Αριστεράς, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και αντιπρόεδρος από το 2014, Δημήτρης Παπαδημούλης, δεν κατάφερε να περάσει το όριο για να επανεκλεγεί και όλα θα κριθούν στον δεύτερο γύρο.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής από σήμερα η Εύα Καϊλή – Εξελέγη από τον α΄ γύρο"

Υπόθεση βιασμού 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Αλκοόλ και ουσίες βρέθηκαν στο αίμα της κοπέλας

Νέα τροπή παίρνει η καταγγελία βιασμού 24χρονης σε πάρτι στη Θεσσαλονίκη την Πρωτοχρονιά, καθώς οι τοξοκολογικές εξετάσεις επιεβαιώνουν τους φόβους της κοπέλας. όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, στο αίμα της νεαρής γυναίκας βρέθηκε αλκοόλ, αλλά και ουσίες που επηρεάζουν το νευρικό σύστημα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού, οι ποληροφορίες προέρχονται από το στενό περιβάλλον της κοπέλας. Τα ίχνη ουσιών που βρέθηκαν στο αίμα της 24χρονης μπορούν να επηρεάσουν το νευρικό σύστημα και να κάνουν έναν άνθρωπο να χάσει τις αισθήσεις του.

Αυτό σημαίνει ότι η κατηγορία θα μεταβληθεί, εφόσον αυτό το εύρημα γίνει επίσημο, θα γίνει ομαδικός βιασμός και η ποινή για όσους βρεθούν ένοχοι μπορεί να φτάσει και τα ισόβια. Να θυμίσουμε ότι η κοπέλα έχει αναγνωρίσει δύο άτομα, που είναι αδέρφια, ενώ όσο τις επιστρέφουν οι μνήμες, λέει ότι υπήρχε και τρίτο άτομο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που την πήγαν παρά τη θέλησή της.

Το κορίτσι δεν αισθανόταν καλά,όταν έφυγε από το πάρτι και δεν μπορούσε να πάρει το αυτοκίνητό της να φύγει και έκλεισε δωμάτιο για να κοιμηθεί το ξενοδοχείο, όμως τρία άτομα, όπως είπε, την πήγαν σε άλλο και ενώ η ίδια είχε χάσει τις αισθήσεις της. Επίσης αναμένονται τα βίντεο από τις κάμερες του ξενοδοχείου.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Υπόθεση βιασμού 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Αλκοόλ και ουσίες βρέθηκαν στο αίμα της κοπέλας"

Βρετανία: Στους 438 οι θάνατοι από Covid-19 το τελευταίο 24ωρο

Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα τον υψηλότερο αριθμό θανάτων από την Covid-19 εδώ και σχεδόν έναν χρόνο, την ώρα που η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον εξετάζει την πιθανότητα να χαλαρώσει τα μέτρα που είχε επιβάλει για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον.

Η Βρετανία ανακοίνωσε 438 νέους θανάτους, τον υψηλότερο ημερήσιο απολογισμό από τις 24 Φεβρουαρίου 2021.

Τα κρούσματα ήταν 94.432, αυξημένα σημαντικά σε σχέση με την Δευτέρα, όταν καταγράφηκαν 84.429 μολύνσεις.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ εμφανίστηκε αισιόδοξος, μιλώντας στο κοινοβούλιο, ότι τα μέτρα που έχουν επιβληθεί θα χαλαρώσουν από την επόμενη εβδομάδα καθώς φαίνεται ότι πέρασε η κορύφωση των κρουσμάτων και των νοσηλειών.

Η κυβέρνηση εξετάζει την πιθανότητα να άρει σταδιακά τους εναπομείναντες περιορισμούς στην Αγγλία, όπως την οδηγία για τηλεργασία και τη χρήση των εμβολιαστικών πιστοποιητικών, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Συνολικά στη Βρετανία έχουν καταγραφεί 152.513 θάνατοι από την Covid-19, ο έβδομος υψηλότερος απολογισμός στον κόσμο. Οι περισσότεροι από αυτούς τους θανάτους σημειώθηκαν κατά το πρώτο έτος της πανδημίας.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Βρετανία: Στους 438 οι θάνατοι από Covid-19 το τελευταίο 24ωρο"

Με χρέη στην Εφορία σχεδόν η μισή Ελλάδα – 5,135 δισ. ευρώ οι απλήρωτοι φόροι στο 11μηνο του 2021

Φόρους ύψους 5,135 δισ. ευρώ δεν πλήρωσαν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις στο διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου του 2021 με το σύνολο των οφειλετών της Εφορίας να υπερβαίνει τα 4 εκατομμύρια. Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι τα φρέσκα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξήθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο κατά 776 εκατ. ευρώ ενώ τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη (παλιά και νέα) ξεπέρασαν τα 110 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ:

  • Το 11μηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2021 τα «φρέσκα» ληξιπρόθεσμα χρέη ανήλθαν συνολικά σε 5,648 δισ. ευρώ.
  • Οι φόροι που δεν πληρώθηκαν στο 11μηνο ανήλθαν σε 5,135 δισ. ευρώ. Μόνο τον Νοέμβριο οι απλήρωτοι φόροι έφθασαν στα 750 εκατ. ευρώ.
  • Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών ανήλθε σε 110,171 δισ. ευρώ. Από αυτά τα 24,99 δισ. ευρώ θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης, με το πραγματικό ληξιπρόθεσμο χρέος να διαμορφώνεται στα 85,176 δισ. ευρώ.
  • Με χρέη στην Εφορία εμφανίζονται 4.138.953 φορολογούμενοι εκ των οποίων 1.913.294 απειλούνται με κατασχέσεις και δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων ενώ για 1.327.398 οφειλέτες έχουν ληφθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Με χρέη στην Εφορία σχεδόν η μισή Ελλάδα – 5,135 δισ. ευρώ οι απλήρωτοι φόροι στο 11μηνο του 2021"

Μετά από τους Γάλλους και οι Ισπανοί ζητούν από τον Τζόκοβιτς να εμβολιαστεί για να παίξει

Σφίγγει ο κλοιός για τον ανεμβολίαστο Νόβακ Τζόκοβιτς. 

Ο Σέρβος που απελάθηκε από την Αυστραλία και έτσι δεν μπόρεσε ν' αγωνιστεί στο Australian Open θα έχει προβλήματα να συμμετάσχει και σε τουρνουά της Ευρώπης εάν δεν αποφασίσει να εμβολιαστεί. 

Την Δευτέρα (17/1) οι Γάλλοι οι οποίοι θα διοργανώσουν και φέτος το Roland Garros, το οποίο και κατέκτησε το 2021 ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ανακοίνωσαν ότι δεν θα μπορεί να συμμετάσχει σ' αγώνες στη χώρα ανεμβολίαστος αθλητής.  Αυτό ψηφίστηκε ήδη στη Γαλλία. 

Η υπουργός των σπορ της Γαλλίας Ροξάνα  Μαρατσινεάνου είχε δηλώσει: 
«Το πιστοποιητικό εμβολιασμού υπερψηφίστηκε. Μόλις τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος, θα γίνει υποχρεωτικό για την είσοδο σε δημόσια κτίρια όπου ήδη ζητείται πιστοποιητικό (στάδια, θέατρα) για όλους τους θεατές, τους συμμετέχοντες, Γάλλους ή αλλοδαπούς επαγγελματίες». 

Την σκυτάλη πήραν οι Ισπανοί.  Ο πρωθυπουργός της χώρας Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε την Δευτέρα (17/1) ότι:  «Όποιος αθλητής επιθυμεί να αγωνιστεί στη χώρα μας πρέπει να συμμορφώνεται με τους κανόνες υγείας που έχουν ψηφιστεί.»

Την επόμενη ημέρα , η εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης, Ισαμπέλ Ροντρίγκες,  έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις:  «Αυτό που πρέπει να κάνει ο κύριος Τζόκοβιτς είναι να εμβολιαστεί, αυτό θα ήταν το πιο λογικό πράγμα που πρέπει να γίνει». 

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς διατηρεί και σπίτι στην Μαρμπέγια της Ισπανίας ενώ έχουν στο καλεντάρι της ATP και το Masters της Μαδρίτης στο οποίο συμμετάχει κάθε χρόνο ο Σέρβος. Το 2022 έχει προγραμματιστεί για το διάστημα 26/4-8/5.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μετά από τους Γάλλους και οι Ισπανοί ζητούν από τον Τζόκοβιτς να εμβολιαστεί για να παίξει"

Κορωνοϊός: Σοκ με 106+4 νεκρούς και 23.340 κρούσματα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 23.340, εκ των οποίων 53 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.703.396, εκ των οποίων 49,8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 443 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.214 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Το τελευταίο 24ωρο έγιναν 568.449 τεστ, εκ των οποίων τα 47.088 μοριακά και τα 521.361 rapid. Στο σύνολο η θετικότητα έφτασε το 4,11% έναντι 14,92% χθες αλλά με μόλις 126 χιλιάδες τεστ. 

Aπό τα συνολικά κρούσματα, εντοπίζονται:

  • 8.661 στην Αττική (6.851 χθες).
  • 2.179 στη Θεσσαλονίκη (1.685 χθες).

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 1.118 από την Ανατολική Αττική (870 χθες).
  • 1.093 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (833 χθες).
  • 508 από τη Δυτική Αττική (350 χθες).
  • 1.160 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (970 χθες).
  • 2.452 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (1.832 χθες).
  • 945 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (833 χθες).
  • 1.248 από τον Πειραιά (1.055 χθες).
  • 137 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (108 χθες).

Tα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε 65 επιπλέον Περιφερειακές Ενότητες, ως εξής:

  • 374 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • 18 στην ΠΕ Άνδρου.
  • 228 στην ΠΕ Αργολίδας.
  • 111 στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • 122 στην ΠΕ Άρτας.
  • 748 στην ΠΕ Αχαΐας.
  • 235 στην ΠΕ Βοιωτίας.
  • 29 στην ΠΕ Γρεβενών.
  • 193 στην ΠΕ Δράμας.
  • 350 στην ΠΕ Έβρου.
  • 370 στην ΠΕ Εύβοιας.
  • 7 στην ΠΕ Ευρυτανίας.
  • 77 στην ΠΕ Ζακύνθου.
  • 271 στην ΠΕ Ηλείας.
  • 238 στην ΠΕ Ημαθίας.
  • 908 στην ΠΕ Ηρακλείου.
  • 12 στην ΠΕ Θάσου.
  • 72 στην ΠΕ Θεσπρωτίας.
  • 88 στην ΠΕ Θήρας.
  • 6 στην ΠΕ Ιθάκης.
  • 7 στην ΠΕ Ικαρίας.
  • 325 στην ΠΕ Ιωαννίνων.
  • 277 στην ΠΕ Καβάλας.
  • 34 στην ΠΕ Καλύμνου.
  • 132 στην ΠΕ Καρδίτσας.
  • 16 στην ΠΕ Καρπάθου.
  • 152 στην ΠΕ Καστοριάς.
  • 4 στην ΠΕ Κέας - Κύθνου.
  • 231 στην ΠΕ Κέρκυρας.
  • 61 στην ΠΕ Κεφαλληνίας.
  • 109 στην ΠΕ Κιλκίς.
  • 255 στην ΠΕ Κοζάνης.
  • 366 στην ΠΕ Κορινθίας.
  • 42 στην ΠΕ Κω.
  • 79 στην ΠΕ Λακωνίας.
  • 610 στην ΠΕ Λάρισας.
  • 185 στην ΠΕ Λασιθίου.
  • 174 στην ΠΕ Λέσβου.
  • 57 στην ΠΕ Λευκάδας.
  • 33 στην ΠΕ Λήμνου.
  • 290 στην ΠΕ Μαγνησίας.
  • 245 στην ΠΕ Μεσσηνίας.
  • 4 στην ΠΕ Μήλου.
  • 48 στην ΠΕ Μυκόνου.
  • 72 στην ΠΕ Νάξου.
  • 247 στην ΠΕ Ξάνθης.
  • 42 στην ΠΕ Πάρου.
  • 225 στην ΠΕ Πέλλας.
  • 300 στην ΠΕ Πιερίας.
  • 71 στην ΠΕ Πρέβεζας.
  • 326 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
  • 238 στην ΠΕ Ροδόπης.
  • 337 στην ΠΕ Ρόδου.
  • 54 στην ΠΕ Σάμου.
  • 211 στην ΠΕ Σερρών.
  • 29 στην ΠΕ Σποράδων.
  • 49 στην ΠΕ Σύρου.
  • 30 στην ΠΕ Τήνου.
  • 230 στην ΠΕ Τρικάλων.
  • 224 στην ΠΕ Φθιώτιδας.
  • 80 στην ΠΕ Φλώρινας.
  • 35 στην ΠΕ Φωκίδας.
  • 261 στην ΠΕ Χαλκιδικής.
  • 620 στην ΠΕ Χανίων.
  • 70 στην ΠΕ Χίου.
  • 527 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (369 χθες).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 106, ενώ εκ των υστέρων καταγράφηκαν επιπλέον τέσσερις απώλειες. Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 22.197 θάνατοι. Το 95% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 673 (χθες 672). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 80.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 548 (81,43%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 125 (18,57%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.916 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 475 (ημερήσια μεταβολή +0.64%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 552 ασθενείς.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Σοκ με 106+4 νεκρούς και 23.340 κρούσματα"

Κωνσταντίνα Αδάμου: Το ΜέΡΑ25 δεν μου επέτρεψε να ορκιστώ με θρησκευτικό όρκο στη Βουλή

Για «bullying, τραμπουκισμούς, mobbing, καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έλλειψη σεβασμού» κατηγορεί το ΜέΡΑ25, η ανεξάρτητη βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνα Αδάμου.

Όπως είπε μιλώντας στη Βεργίνα Τηλεόραση, από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκε βουλευτής, βίωσε μια αυταρχική και άκρως αντιδημοκρατική συμπεριφορά, καθώς δεν της επετράπη από την ηγεσία του ΜέΡΑ25 να ορκιστεί στη Βουλή με θρησκευτικό όρκο, αλλά της επέβαλαν τον πολιτικό όρκο, καταπατώντας το ανθρώπινο δικαίωμα της ανεξιθρησκείας.

Η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, τόνισε πως ενώ ήταν έγκυος η ηγεσία και στελέχη του κόμματος της ασκούσαν bullying, τραμπουκισμούς και mobbing. Η ίδια είχε ενημερώσει για την κατάσταση αυτή το γραμματέα του κόμματος Γιάνη Βαρουφάκη, τον οποίο χαρακτήρισε άνθρωπο δίχως ενσυναίσθηση, καθώς έδειξε ελάχιστο ενδιαφέρον και πολλές φορές «σιγοντάριζε» τους νταήδες του κόμματος και δεν υπερασπίστηκε μια εγκυμονούσα, αλλά την άφησε στο έλεός τους.

Δείτε βίντεο:



Παράλληλα, η βουλευτής ανέφερε πως στελέχη του κόμματος υπονόμευαν και εμπόδιζαν το κοινοβουλευτικό της έργο με σκοπό να τη μειώσουν και να τη βλάψουν πολιτικά. Όλα αυτά, σύμφωνα με την ίδια, λειτούργησαν σωρευτικά και οδήγησαν την βουλευτή, στην ανεξαρτητοποίησή της.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το πολιτικό της μέλλον, η Κ. Αδάμου απάντησε ότι θα συνεχίσει να ασχολείται με την πολιτική, ενώ δεν απέκλεισε τη συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής και αναφέρθηκε με καλά λόγια στο Νίκο Ανδρουλάκη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κωνσταντίνα Αδάμου: Το ΜέΡΑ25 δεν μου επέτρεψε να ορκιστώ με θρησκευτικό όρκο στη Βουλή"

Νέα πρόεδρος Ευρωβουλής: «Δε μπορούμε να είμαστε πραγματικά ενωμένοι όσο η Κύπρος παραμένει διαιρεμένη»

Η νέα πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, κατά την ομιλία της μετά την εκλογή της, τόνισε την ανάγκη να λυθεί το Κυπριακό υπό την αιγίδα του σχεδίου του ΟΗΕ.

«Δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε πραγματικά ενωμένοι όσο η Κύπρος παραμένει διαιρεμένη» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Μετσόλα.

Πιο συγκεκριμένα, είπε: «Η Ευρώπη έχει μια κληρονομιά πολέμου, αλλά και θεραπείας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την εμπειρία για να βοηθήσουμε τις προσπάθειες για το τέλος στη διαίρεση στην τελευταία διαιρεμένη χώρα της ΕΕ – την Κύπρο – υπό την αιγίδα του σχεδίου του ΟΗΕ. Δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε πραγματικά ενωμένοι όσο η Κύπρος παραμένει διαιρεμένη» συμπλήρωσε.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα πρόεδρος Ευρωβουλής: «Δε μπορούμε να είμαστε πραγματικά ενωμένοι όσο η Κύπρος παραμένει διαιρεμένη»"

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: «Εδώ δικάζεται ο φόνος του, όχι ο ίδιος» ξέσπασε η μητέρα του – Ένταση στο δικαστήριο

Ως ένα «ήρεμο, φιλικό, πιστό φίλο αφοσιωμένο, εργατικό παιδί που τα κατάφερνε μόνος του στη ζωή», χαρακτήρισε σήμερα το 33χρονο Ζακ Κωστόπουλο, φίλη του που κατάθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, το οποίο δικάζει τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Οι τόνοι, όμως, στο ακροατήριο ανέβηκαν όταν η υπεράσπιση εξετάζοντας τη μάρτυρα, επικαλέστηκε συνέντευξη του Ζακ Κωστόπουλου, κατά την οποία ανέφερε ότι είχε περάσει περίοδο κλεπτομανίας. «Εδώ δικάζεται ο φόνος του, όχι ο ίδιος. Μην τον κατηγορείτε! Σταματήστε! Σταματήστε και σεβαστείτε! Δεν είχε μητρώο, δεν είχε συλληφθεί για τίποτα», ξέσπασε η μητέρα του 33χρονου με αφορμή την τοποθέτηση αυτή του συνηγόρου του κατηγορούμενου μεσίτη και όταν εκείνος απευθύνθηκε και στην οικογένειά του Ζακ Κωστόπουλου.

Γενικότερα, σήμερα στο δικαστήριο, οι τόνοι ανέβηκαν και όταν κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, άλλος μάρτυρας πολιτικής αγωγής, δημοσιογράφος στο επάγγελμα, συνέδεσε ένα λογαριασμό του Twitter με το όνομα «snake» με τον κατηγορούμενο μεσίτη. Πρόκειται, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο μάρτυρας, για το λογαριασμό που στρεφόταν κατά της υπόθεσης του Ζακ Κωστόπουλου με συνεχείς αναρτήσεις.

Υπεράσπιση μεσίτη: Με απρεπή τρόπο επιχειρείται να συνδεθεί ο εντολέας μου με το λογαριασμό. Χωρίς ο μάρτυρας να έχει απευθυνθεί στις αρχές, το έχει ταυτοποιήσει μόνος του. Έχει κατασυκοφάντησει τον εντολέα μου και προχωρά τρία χρόνια σε μία προπαγανδιστική επίθεση σε βάρος του. Να ανακαλέσει αλλιώς…

Πρόεδρος: Απειλείτε τον μάρτυρα; Δεν έχει ακόμη μιλήσει να εξηγήσει πως ταυτοποίησε…

Πολιτική Αγωγή: Να σταματήσει η προπαγάνδα από την πλευρά σας! Και να αναλάβει την ευθύνη αυτών που λέει (ο μεσίτης), αφού είναι τέτοιος άνδρας!

Υπεράσπιση: Να καταγραφεί στα πρακτικά αυτά που λέει η συνάδελφος!

Πολιτική Αγωγή: Να μου κάνει μήνυση. Όχι με θρασυδειλία, να έρθει να το πει… υπάρχει ένα όριο και προσβάλλει τη νοημοσύνη μας..

Υπεράσπιση: Η κυρία προχωρά σε ποινικά αδικήματα. Θα κάνω αναφορά στο δικηγορικό σύλλογο!

Πολιτική Αγωγή: Να κάνετε ό,τι θέλετε. Πρέπει να προστατεύουμε τους ανθρώπους όταν έρχονται να καταθέσουν!

Πρόεδρος: Έχουμε νομικό πολιτισμό. Ας συνεχίσουμε τη διαδικασία.

Επιπλέον, η υπεράσπιση του κατηγορούμενου μεσίτη ανάφερε ότι καταθέτει μήνυση για ψευδή κατάθεση σε βάρος του μάρτυρα - δημοσιογράφου, τονίζοντας ότι ψεύδεται και ότι απέδωσε στον εντολέα του δηλώσεις ακροδεξίου κόμματος, καταθέτοντας στο δικαστήριο.

Ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα, τονίζοντας ότι δεν προκύπτουν υπόνοιες ψεύδους κατάθεσης. Το δικαστήριο υιοθετώντας την εισαγγελική εισήγηση απέρριψε το αίτημα, με το σκεπτικό ότι δεν προκύπτουν επαρκή στοιχεία.

Ακόμη, σήμερα, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η πολιτική αγωγή τόνισε την ανάγκη να προβληθεί το βίντεο που αποτυπώνει τις συνθήκες θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου στην οδό Γλάδστωνος το Σεπτέμβριο του 2018, όπως αυτό περιλαμβάνεται στη δικογραφία, αλλά από μια συσκευή με υψηλότερη ευκρίνεια. Το αίτημα αυτό υπεβλήθη μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του Γ. Καραθανάση, αναλυτή ψηφιακών πειστηρίων και διδάσκοντα στην Εθνική Σχολή Δικαστών, ο οποίος επεσήμανε ότι η καλύτερη ευκρίνεια του συγκεκριμένου οπτικοακουστικού θα καταδείξει στιγμιότυπα από τις κρίσιμες σκηνές της επίμαχης ημέρας,.

Και η συγκεκριμένη κατάθεση, όμως, προκάλεσε ένταση στο δικαστήριο με την υπεράσπιση να εγκαλεί και αυτόν τον μάρτυρα για ψευδορκία και με την πολιτική αγωγή να επισημαίνει ότι δεν πρέπει να απειλούνται οι μάρτυρες ζητώντας να προβληθεί το βίντεο καρέ καρέ σε αργή κίνηση. Το δικαστήριο τέλος, έκρινε ότι η διαδικασία αυτή μπορεί να λάβει χώρα στο στάδιο των αναγνωστέων εγγράφων.

Τέλος, ο κ. Καραθανάσης κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ανέφερε ότι δεν μπορεί να κρίνει με βεβαιότητα αν ο Ζακ Κωστόπουλος κρατούσε μαχαίρι και τόνισε ότι από το βίντεο προκύπτει ότι «δεν είχε φυσική δύναμη για να οδηγηθεί σε συνθήκες πάλης, ούτε φαίνεται να υπήρξε αντίσταση από την πλευρά του 33χρονου κατά τη σύλληψη».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 28 Ιανουαρίου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: «Εδώ δικάζεται ο φόνος του, όχι ο ίδιος» ξέσπασε η μητέρα του – Ένταση στο δικαστήριο"

EMA για εμβολιασμούς: Δεν είναι απαραίτητη η 4η δόση στον γενικό πληθυσμό

Η χορήγηση αναμνηστικών δόσεων εμβολίων κατά του κορονοϊού ανά τακτά χρονικά διαστήματα δεν θα είναι αναγκαία μακροπρόθεσμα τονίζει ο EMA στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι επικεφαλής σήμερα το απόγευμα. 

Όπως ανέφεραν οι ειδικοί, οι επαναληπτικές δόσεις με μικρά διαλείμματα ενδιάμεσα ενδέχεται να μειώσει τα αντισώματα τα οποία μπορούν να παραχθούν με κάθε δόση.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων αν στο μέλλον χρειαστεί να επαναληφθεί ο εμβολιασμός αυτό θα γίνεται λίγο πριν τον χειμώνα όπως γίνεται και με την γρίπη. Αυτό θα αυξάνει τα αντισώματα στον οργανισμό ακριβώς την στιγμή που θα το χρειαζόμαστε περισσότερο.

Ο EMA σημειώνει ότι ακόμα δεν έχει επαρκή στοιχεία όσον αφορά στην 4η δόση. Αυτό που τονίζει πάντως είναι ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι είναι απαραίτητη η 4η δόση στον γενικό πληθυσμό που έχει ήδη εμβολιαστεί.

Ωστόσο, στους ανθρώπους με χαμηλό ανοσοποιητικό, που έχουν λάβει τις 3 δόσεις θα ήταν λογικό να τους χορηγηθεί και η 4η δόση. Σημειώνεται επίσης ότι η έγκριση εμβολίων κατά του κορονοϊού με διαφορετική σύσταση απαιτεί κλινικά δεδομένα που δείχνουν ανώτερη ανοσολογική απόκριση από αυτή που δημιουργείται από τα ενισχυτικά που είναι διαθέσιμα προς το παρόν.

Πολύ σημαντική θεωρείται και η επισήμανση από τον ΕΜΑ ότι με βάση επιστημονικές μελέτες δεν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για επιπλοκές στην εγκυμοσύνη, πρόωρους τοκετούς, ή αποβολές μετά την χορήγηση εμβολίων τεχνολογίας mRNA.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "EMA για εμβολιασμούς: Δεν είναι απαραίτητη η 4η δόση στον γενικό πληθυσμό"

Κορωνοϊός - Σουηδία: Χωρίς αρνητικό τεστ πλέον η είσοδος ταξιδιωτών στη χώρα

Οι ταξιδιώτες που καταφτάνουν στη Σουηδία δεν θα απαιτούνται πλέον να επιδεικνύουν ένα αρνητικό τεστ Covid-19 για να εισέλθουν στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Η Σουηδία εισήγαγε στις 28 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους ένα μέτρο που απαιτούσε ένα πρόσφατο αρνητικό τεστ, σε μια προσπάθεια να επιβραδύνει την εξάπλωση της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Omicron. Έκτοτε, η Σουηδία καταγράφει επανειλημμένα καθημερινά ρεκόρ αριθμού κρουσμάτων με την Omicron να είναι πλέον η κυρίαρχη παραλλαγή του νέου κορωνοϊού.

«Οι ταξιδιώτες δεν θεωρείται πλέον ότι θέτουν ιδιαίτερο κίνδυνο να επηρεάσουν την εξάπλωση της Omicron στη Σουηδία», ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.

Η χώρα καταγράφει περισσότερα από 20.000 ημερήσια κρούσματα τις τελευταίες ημέρες, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από τα ρεκόρ που καταγράφονταν στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας. Ο αριθμός των κρουσμάτων έχει ασκήσει πίεση στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, αλλά όχι στον ίδιο βαθμό όπως πριν τον εμβολιασμό του πληθυσμού.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός - Σουηδία: Χωρίς αρνητικό τεστ πλέον η είσοδος ταξιδιωτών στη χώρα"

Ενταση έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ένταση επικράτησε, πριν από λίγο, έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, περίπου 30 άτομα, που φορούσαν κουκούλες, πέταξαν πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα σε αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν και οι κουκουλοφόροι μπήκαν στο κτίριο του Πανεπιστημίου.

Η ΕΛΑΣ δεν έχει προχωρήσει έως τώρα σε προσαγωγές. Σημειώνεται, ότι αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ενταση έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών"

Κυψέλη: Εντοπίσθηκε εργαστήριο παρασκευής μεθαμφεταμίνης και κατασχέθηκαν πάνω από 4.000 χάπια Ecstasy

Την περασμένη Πέμπτη συνελήφθησαν στην Κυψέλη, από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 25, 32 και 38 ετών, για παραβάσεις του Νόμου Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στα πλαίσιο δράσεων για την σύλληψη εμπόρων ναρκωτικών και έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, σχετικά με την δράση των τριών αλλοδαπών, όσον αφορά στη διακίνηση ποσοτήτων κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, ηρωίνης και δισκίων ECSTASY, εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι, καθώς και το διαμέρισμα που χρησιμοποιούσαν ως χώρο αποθήκευσης των ναρκωτικών.

Μετά από αστυνομικές έρευνες σε δύο διαμερίσματα στην Κυψέλη, βρέθηκαν στο πρώτο ποσότητα ηρωίνης και στο δεύτερο εγκατεστημένο ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο μετατροπής μεθαμφεταμίνης από υγρή σε στερεή μορφή (κρυσταλλική) και ποσότητες μεθαμφεταμίνης και ηρωίνης.

Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ: Ηρωίνη βάρους 3 κιλών και 763,8 γραμμαρίων, 4.200 δισκία ECSTASY, κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη σε υγρή μορφή καθαρού βάρους 2.630 γραμ., κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη 70 γραμ., μεθαμφεταμίνη 285 γραμ., το χρηματικό ποσό των 485 ευρώ, 4 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 5 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, 10 δοχεία με υγρό άγνωστης χημικής σύστασης, εξοπλισμός εργαστηρίου ναρκωτικών και ΙΧ αυτοκίνητο.

Εντοπίσθηκε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο παρασκευής κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δείτε εικόνες από τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ.

methamfetamini

methamfetamini__2_

ergostasio-meth 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κυψέλη: Εντοπίσθηκε εργαστήριο παρασκευής μεθαμφεταμίνης και κατασχέθηκαν πάνω από 4.000 χάπια Ecstasy"

Ευρωβουλή: Νέα πρόεδρος η Ρομπέρτα Μετσόλα

Η Ρομπέρτα Μετσόλα είναι η νέα πρόεδρος της Ευρωβουλής, αφού έλαβε 458 ψήφους ευρωβουλευτών.

Η Ρομπέρτα Μετσόλα ήταν η εκλεκτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, πήρε όσους ψήφους χρειαζόταν από την πρώτη ψηφοφορία στο Στρασβούργο.

Η νέα πρόεδρος είναι 43 ετών και είναι από την Μάλτα. Μάλιστα έκλεισε σήμερα τα 43 της χρόνια, με το δώρο της να είναι σίγουρα… μοναδικό.

Κατά την ομιλία της πριν από την ψηφοφορία αναφέρθηκε στην απώλεια του Νταβίντ Σασόλι κάνοντας λόγο για έναν «πρωταθλητή της Ευρώπης».

«Το κοινοβούλιο μας είναι το καλύτερο παράδειγμα της Ευρώπης» τόνισε.

Η ίδια σημείωσε ότι «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να έχει πραγματικά ηγετικό ρόλο. Το δικό μας είναι ένα ίδρυμα μοναδικό στον κόσμο. Πρέπει να το ενισχύσουμε. Δεν μπορούμε να φοβόμαστε τη μεταρρύθμιση. Το επόμενο κομμάτι της θητείας θα έχει ένα παράθυρο ευκαιρίας για να γίνει το Κοινοβούλιό μας πιο σύγχρονο, πιο αποτελεσματικό και πιο αποδοτικό. Πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία για να διασφαλίσουμε ότι είμαστε σε θέση να εκπληρώσουμε τον ρόλο μας στην εκπροσώπηση των πολιτών, στον έλεγχο, στη διερεύνηση, στη νομοθεσία».

 «Ο Πρόεδρος πρέπει να μπορεί να φέρει κοντά τους ανθρώπους» 

Η Ρομπέρτα Μετσόλα υπογράμμισε ότι «ο αγώνας για πραγματική ισότητα πρέπει να υπερβαίνει την εικόνα. Πρέπει να διαπερνά ό,τι κάνουμε. Θα ήμουν υπερήφανη να είμαι η Πρόεδρος που ηγείται αυτού του αγώνα. Για να τιμήσουμε την κληρονομιά όσων προηγήθηκαν».

«Ο Πρόεδρος αυτού του Σώματος πρέπει να είναι αυτός που μπορεί να φέρει κοντά τους ανθρώπους. Πρέπει να μπορεί να βοηθά τους βουλευτές να καλύψουν το χάσμα μεταξύ των ανθρώπων και της ευρωπαϊκής λήψης αποφάσεων», επισήμανε

«Ας διαβεβαιώσουμε ότι αυτή ΕΕ αντιπροσωπεύει τις ελευθερίες για τις οποίες έχουμε αγωνιστεί τόσο δυνατά έτσι ώστε να τις εγγυηθούμε στους πολίτες μας», είχε αναφέρει σε βίντεο που είχε αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση της υποψηφιότητάς της.

«Eίμαστε εδώ για να θέσουμε τα δεδομένα για όλους έτσι ώστε οι πολίτες να είναι υπερήφανοι που αποτελούν μέρος της Ευρώπης, όπου οι πολίτες μπορούν να νιώθουν ασφαλείς ανεξάρτητα από πού έρχονται, ανεξάρτητα από το ποιον αγαπούν», τόνισε.

 Η θέση της για την τουρκική προκλητικότητα

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και την ΕΡΤ και συγκεκριμένα σε ερώτηση αναφορικά με την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στην Ελλάδα και τη συζήτηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό για την προστασία των εξωτερικών συνόρων, αλλά και σχετικά με την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, η Ρομπέρτα Μετσόλα είχε αναφέρει ότι, «πριν χτυπήσει η πανδημία του κορονοϊού, είχαμε δει την Τουρκία να εργαλειοποιεί τους πιο ευάλωτους ανθρώπους προσπαθώντας να αποσταθεροποιήσει τα σύνορα. Μερικές φορές ξεχνάμε και μιλάμε για τα σύνορα της Φινλανδίας ή της Λιθουανίας, αλλά δεν λέμε ότι είναι τα σύνορα της ΕΕ». Επίσης είχε υπογραμμίσει ότι «χρειάζεται να σιγουρέψουμε ότι έχουμε όσο το δυνατόν πιο ισχυρά εξωτερικά σύνορα και εκεί είναι που εμείς, ως Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εστιάζουμε όταν συζητάμε νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες στο μεταναστευτικό, όταν βλέπουμε ότι έχουμε γείτονες, όπως συμβαίνει τώρα με την Λιθουανία και την Πολωνία στα σύνορα με την Λευκορωσία, όπου έχεις έναν δικτάτορα, ένα καθεστώς που θα ήθελε να προσπαθήσει να μας διχάσει. Το μήνυμά μας από την ΕΕ είναι ότι οι δικτάτορες δεν θα μας διχάσουν και τα εξωτερικά μας σύνορα δεν θα χρησιμοποιηθούν για να αποσταθεροποιηθεί η ακεραιότητα της ΕΕ και των κρατών-μελών της».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρωβουλή: Νέα πρόεδρος η Ρομπέρτα Μετσόλα"

Πρωτοσύγκελος Ι.Μ. Φθιώτιδας: Έχω λίστα με όσους ιερείς πέθαναν από κορωνοϊό και κανένας δεν ήταν εμβολιασμένος (video)

Για την άρνηση μιας ομάδας ιερέων να εμβολιαστούν κατά της covid – 19, αλλά και το γεγονός ότι επηρεάζουν τους πιστούς, μίλησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος.

Όπως τόνισε ο Πανοσιολογιώτατος, μέσα από την εκπομπή “Βήμα για Όλους” και στον Γιώργο Σιμόπουλο, έχει λίστα με όσους ιερείς έχασαν τη μάχη με την πανδημία του κορωνοϊού και δεν υπάρχει κάποιος που να ήταν εμβολιασμένος.

Δείτε το απόσπασμα από αυτά που είπε ο Πανοσιολογιώτατος στο video που ακολουθεί:

tvstar 

Διαβάστε Περισσότερα » " Πρωτοσύγκελος Ι.Μ. Φθιώτιδας: Έχω λίστα με όσους ιερείς πέθαναν από κορωνοϊό και κανένας δεν ήταν εμβολιασμένος (video)"

Μέχρι και το Σάββατο η διάθεση 5 self-test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου έως και το Σάββατο 22 Ιανουαρίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 24 Ιανουαρίου έως και 8 Φεβρουαρίου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι:

  • το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο,
  • ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς,
  • βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί,
  • η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19,
  • οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι πραγματοποιούν δυο ράπιντ τεστ την εβδομάδα με δική τους επιβάρυνση έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης και της Παρασκευής.

H πλατφόρμα edupass.gov.gr αφορά μόνο τις δημόσιες σχολικές μονάδες. Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε τους γονείς μαθητών 5 ετών και άνω να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, αξιοποιώντας το ισχυρό αυτό όπλο της επιστήμης απέναντι στην COVID-19.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Μέχρι και το Σάββατο η διάθεση 5 self-test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς "

Στη «σέντρα» με ονοματεπώνυμο οι εταιρείες που παραβιάζουν τα μέτρα

Τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης προβλέπει τη δημοσίευση της επωνυμίας των επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα μέτρα κατά της διασποράς της πανδημίας.

Με το άρθρο 1 της τροπολογίας, επιτρέπεται η δημοσίευση της εμπορικής επωνυμίας των επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Η δημοσίευση της εμπορικής επωνυμίας μιας επιχείρησης λαμβάνει χώρα μόνο στην περίπτωση που έχει επιβληθεί σε αυτήν η διοικητική κύρωση της αναστολής λειτουργίας της, οποιαδήποτε και αν είναι η διάρκεια ισχύος του μέτρου της αναστολής.

Οι εμπορικές επωνυμίες των επιχειρήσεων μπορούν να δημοσιεύονται με απόφαση του αρμοδίου οργάνου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο, αναφέρεται στην τροπολογία. Η προθεσμία υποβολής και η υποβολή αντιρρήσεων δεν αναστέλλουν την εκτέλεση του μέτρου της δημοσίευσης της εμπορικής επωνυμίας της επιχείρησης.

Ως «εμπορική επωνυμία» μιας επιχείρησης νοείται το όνομα, ή η εμπορική ή εταιρική επωνυμία, ή ο διακριτικός τίτλος αυτής, ή άλλο ιδιαίτερο διακριτικό γνώρισμα ή σημείο, με το οποίο η επιχείρηση, κατά τρόπο ευδιάκριτο, καθίσταται γνωστή και το οποίο χρησιμοποιεί στην εμπορική της δραστηριότητα, τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα της.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Στη «σέντρα» με ονοματεπώνυμο οι εταιρείες που παραβιάζουν τα μέτρα"

Παράνομη κρίθηκε η βιντεοεπιτήρηση σχολείων και παιδικών χαρών στο Δ. Παλλήνης

Μη νόμιμη έκρινε την βιντεοεπιτήρηση στα σχολεία και σε παιδικές χαρές στο δήμο Παλλήνης η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Η απόφαση εκδόθηκε μετά την κοινή προσφυγή της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Παλλήνης, του συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλέξανδρος Δελμούζος, του συλλόγου γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου Παλλήνης, για την την τοποθέτηση καμερών στα σχολεία και σε παιδικές χαρές του Δήμου.

Σε ένα κείμενο 48 σελίδων επισημαίνεται μεταξύ άλλων:

Η εγκατάσταση και λειτουργία βιντεοεπιτήρησης σε χώρο σχολείου ή Παιδικής Χαράς συνιστά προσβολή του δικαιώματος σεβασμού της ιδιωτικής ζωής των φυσικών προσώπων, ενώ θέτει σε κίνδυνο το δικαίωμα για ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας. Ο κίνδυνος υφίσταται ακόμα και αν οι κάμερες βρίσκονται εκτός λειτουργίας

Ο δήμος Παλλήνης δεν εκτίμησε ότι υφίσταται κίνδυνος για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των φυσικών προσώπων

Ο δήμος Παλλήνης δεν είχε ζητήσει πριν την εγκατάσταση συστήματος βιντεοεπιτήρησης τη γνώμη των εκπροσώπων του διδακτικού προσωπικού, των συλλόγων γονέων και των μαθητικών συλλόγων, παρέλειψε δε να εκπονήσει την προβλεπόμενη από το νόμο διενέργεια εκτιμήσεις αντικτύπου

Η απόφαση καταλήγει:

Ζητάει από το δήμο Παλλήνης να υποβάλει εντός τριμήνου τη διενέργεια εκτιμήσεις αντικτύπου για την επιτήρηση σε σχολεία και παιδικές χαρές η οποία θα τεκμηριώνει την αναγκαιότητα για καταλληλότητα του μέτρου της βιντεοεπιτήρησης

Απευθύνει προειδοποίηση στον Δήμο Παλλήνης ότι η εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος βιντεοεπιτήρησης σε σχολικές μονάδες και παιδικές χαρές του Δήμου Παλλήνης χωρίς τη διενέργεια εκτίμησης αντικτύπου σχετικά με την προστασία δεδομένων συνιστά θεσμική παραβίαση

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Παράνομη κρίθηκε η βιντεοεπιτήρηση σχολείων και παιδικών χαρών στο Δ. Παλλήνης "

Τρόμος στην Ξάνθη: Φωτιά κατέστρεψε Καπναποθήκη πίσω από το “Π” (vid-pic)

Μεγάλη φωτιά κατέστρεψε το πρωί της Τρίτης την Καπναποθήκη που βρίσκεται πίσω από τo κτίριο “Π” και κοντά στο ΚΤΕΛ Ξάνθης.

Οι πυκνοί καπνοί που σκέπασαν την πόλη προκάλεσαν σοκ στους Ξανθιώτες και ήταν ορατοί από χιλιόμετρα μακριά ενώ η Καπναποθήκη στην οδό Αναξάρχου, μια από τις πιο μεγάλες,  καταστράφηκε ολοσχερώς από τα πρώτα λεπτά. Πρόκειται για ένα από τα κτίρια, όπως και όλο το τετράγωνο ιδιοκτησίας της οικογένειας Πετρίδη, που ήταν εγκαταλειμμένο για αρκετές δεκαετίες και είχε ανεγερθεί το 1924-5 από την Glenn Tobacco Company.

Η Πυροσβεστική επενέβη τόσο από την οδό Αναξάρχου όσο και από την οδό Λευκίππου προκειμένου να ανακόψει την μεγάλη φωτιά με 9 οχήματα ενώ απομάκρυνε όσους ήταν σε κοντινά καταστήματα και επιχειρήσεις. Με τη συνεργασία της Τροχαίας που διέκοψε την κυκλοφορία άμεσα σε όλους τους γύρω δρόμους, η φωτιά περιορίστηκε στο συγκεκριμένο κτίριο που έχει σχήματα “Γ” ενώ απειλήθηκαν γειτονικές οικοδομές.

Από τη φωτιά προκλήθηκαν ζημιές σε οχήματα στο συγκρότημα πολυκατοικιών που βρίσκεται δίπλα ενώ καταστράφηκαν οι περισσότερες τέντες των διαμερισμάτων. Παράλληλα στάχτες έχουν διασκορπιστεί σε ακτίνα αρκετών δεκάδων μέτρων γύρω από την Καπναποθήκη.

Η περιοχή των Καπναποθηκών συνεχίζει και αποψιλώνεται από τα ιστορικά κτίρια καθώς πριν από 20 χρόνια καταστράφηκε άλλη μια επί της οδού Καπνεργατών ενώ αρκετές δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

xanthi2
Διαβάστε Περισσότερα » "Τρόμος στην Ξάνθη: Φωτιά κατέστρεψε Καπναποθήκη πίσω από το “Π” (vid-pic)"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news