facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Βεβαιότητα η κατάρριψη από τους Τούρκους του ελικοπτέρου ΑΒ-212ASW ΠΝ 21 στα Ίμια - Τι δήλωσε ο γιος του Χ.Καραθανάση

Εικοσιπέντε χρόνια μετά την κρίση των Ιμίων και την τραγική κατάληξη της πτώσης του ελικοπτέρου ΑΒ-212ASW ΠΝ 21 κι ενώ η κυβέρνηση δεν έχει εκδώσει ούτε μία τυπική ανακοίνωση για την επέτειο γίνεται πλέον βεβαιότητα, ότι η πτώση του οφείλεται σε πυρά που έβαλλαν είτε οι Tούρκοι καταδρομείς που είχαν αποβιβαστεί στο αφύλακτο νησί, είτε ένα από τα τουρκικά πλοία της περιοχής, πιθανότατα η φρεγάτα Yavuz.

Το ελικόπτερο ανελκύστηκε, τις πρώτες ώρες της ανέλκυσης διέρρευσε ότι βρέθηκε η άτρακτος "κόσκινο" από τις σφαίρες και εν συνεχεία ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Γεράσιμος Αρσένης ανακοίνωσε ότι «Δεν ήταν τρύπες από σφαίρες, ήταν από τα πριτσίνια που είχαν ξεκολλήσει όταν συγκρούστηκε με την θάλασσα και εν συνεχεία βυθίστηκε με αποτέλεσμα η πίεση να τα ξεκολλήσει» (σε ένα από τα μεγαλύτερα κυβερνητικά fake news της ιστορίας, ανάλογο με αυτό το «Διαψεύδουμε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα ότι θα επιβάλλουμε στην Ελλάδα lockdown» της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου Α.Πελώνη τον περασμένο Μάρτιο δύο 24ωρα πριν την επιβολή του).

Σήμερα ο γιος του αδικοχαμένου κυβερνήτη του ελικοπτέρου Χριστόδουλου Καραθανάση, ο Γιάννης Καραθανάσης δηλώνει: «Για ένα πράγμα είμαστε σίγουροι: Το ελικόπτερο δεν έπεσε ούτε λόγω καιρού, ούτε από μόνο του».

Πέρσι ο τ.υπουργός Εθνικής Άμυνας Π.Καμμένος, μετά από 4,5 χρόνια στον υπουργικό θώκο δήλωσε: «Είμαι πεπεισμένος πως το ελικόπτερο στα Ίμια δέχθηκε πυρά. Έψαξα να βρω τι έγινε εκείνη τη νύχτα αλλά η τότε πολιτική ηγεσία είχε εξαφανίσει τα στοιχεία. Το ελικόπτερο βρίσκεται σε ένα τολ. Μόνο οι συνομιλίες έχουν αποχαρακτηριστεί. Άκουσα τις συνομιλίες του ελικοπτέρου των ηρώων μας εκείνο το βράδυ και σας πληροφορώ πως τους είχε προταθεί να προσνηωθούν σε τουρκικό σκάφος και εκείνοι αρνήθηκαν και προτίμησαν να πέσουν» 

Ενώ το ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο ανελκύστηκε με δεκάδες τρύπες, όπως φαίνεται καθαρά στις παραπάνω φωτό που διέρρευσαν τις πρώτες ώρες της ανέλκυσης, ουδείς παραδέχεται την αλήθεια.

Δείτε τις φωτό και μπορείτε να κρίνετε τι είδους "πριτσίνια" προκάλεσαν αυτές τις τρύπες. Είναι κλασικές τρύπες από βολές πυροβόλων όπλων. Είναι απορίας άξιο πώς τότε προσπάθησαν να πείσουν ότι επρόκειτο για "πριτσίνια που ξεκόλλησαν".

Μέχρι σήμερα αυτή είναι η επίσημη εκδοχή. Είναι έτσι;

Να πούμε ότι τα συντρίμμια του ελικοπτέρου ουδέποτε στάλθηκαν στην κατασκευάστρια εταιρεία προς έρευνα, ούτε κλήθηκαν εκπρόσωποι της εταιρείας να γνωματεύσουν τι ήταν αυτό το "MASTER CAUTION" και από που προκλήθηκε.

Οι ελικοπτεράδες, ειδικά της Αεροπορίας Στρατού ξέρουν ότι αν βληθούν και κτυπηθούν καίρια υποσυστήματα του ελικοπτέρου τους, η πρώτη ένδειξη είναι το κόκκινο λαμπάκι του "MASTER CAUTION".

Αν αναλύσουμε το ημερολόγιο του ΓΕΕΘΑ που είχε αποκαλύψει το pronews.gr, σε συνδυασμό με την επικοινωνία της φρεγάτας που εξέπεμψε το ελικόπτερο, λάβουμε υπ'όψιν τις εντολές που είχαν οι Τούρκοι καταδρομείς να καταρρίψουν οποιοδήποτε ελληνικό ελικόπτερο επιχειρούσε να προσγειωθεί: Από την κίνηση του "ΠΝ21" όπως αποκαλύπτεται στο ημερολόγιο του ΓΕΕΘΑ εύκολα τα μέλη της ομάδας των Τούρκων καταδρομέων θα έβγαζαν το συμπέρασμα ότι το ελικόπτερο είτε επιχειρούσε να προσγειωθεί, είτε να πολυβολήσει την ομάδα.

Μην ξεχνάμε ότι μέσα στη νύχτα δεν φαινόταν τι ελικόπτερο ήταν, αν ήταν επιθετικό  ΑΗ-64Α Apache, αν ήταν μεταφορικό UH-1H ή αν ήταν ελικόπτερο φρεγάτας, δηλαδή απλό ανθυποβρυχιακό.

Αυτό θα έπρεπε όμως να το είχε σκεφθεί και η ελληνική πλευρά, δηλαδή ο Κ.Σημίτης, όταν απαιτούσε να κάνει ένα ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο αποστολή αναγνώρισης επάνω από καταληφθέν ελληνικό έδαφος με μια ομάδα Tούρκων καταδρομέων από κάτω, με το δάκτυλο στην σκανδάλη.

Στις 04.25΄ π.μ. η «ΝΑΒΑΡΙΝΟ» F461 αναφέρει ότι έχει ήδη απογειώσει το ελικόπτερο της AB-212ASW «ΠΝ21» που αυτή τη στιγμή βρίσκεται πάνω από τη νησίδα και αναμένει την αναφορά των αποτελεσμάτων της αναγνώρισης από το πλήρωμά του.

Στις 04.26΄ π.μ. η ίδια φρεγάτα αναφέρει ότι το ελικόπτερο δεν έχει εντοπίσει ακόμη τίποτα.

Στις 04.28΄ π.μ. η φρεγάτα «ΝΑΒΑΡΙΝΟ» F461 αναφέρει ότι βρέχει στην περιοχή, η ορατότητα είναι χαμηλή και το ελικόπτερο προσπαθεί να εντοπίσει οτιδήποτε.

Στις 04.29΄ π.μ. το ΓΕΝ γνωστοποιεί στη φρεγάτα ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναμένει την άμεση ενημέρωσή του για τα αποτελέσματα της αναγνώρισης του ελικοπτέρου.

Στις 4.47΄ π.μ. η φρεγάτα «ΝΑΒΑΡΙΝΟ» F461 αναφέρει ότι το ελικόπτερο έχει μέχρι στιγμής εκτελέσει τέσσερις διελεύσεις πάνω από τη νησίδα σε ύψος 40-50 μέτρων, με αρνητικά αποτελέσματα εντοπισμού ατόμων.

Στις 04.50΄ π.μ. η φρεγάτα «ΝΑΒΑΡΙΝΟ» F461 αναφέρει ότι το ελικόπτερο εντόπισε άτομα πάνω στη Δυτική Ίμια και ότι πρόκειται για 10 περίπου Τούρκους καταδρομείς. Αμέσως μετά την επιβεβαίωση της παρουσίας Τούρκων στη νησίδα, ο Α/ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Λυμπέρης εισηγήθηκε τρεις λύσεις στην πολιτική ηγεσία της χώρας.

Προσέξτε: Έχει κάνει τέσσερις διελεύσεις με τον προβολέα και έρχεται η μοιραία πέμπτη διέλευση.

Τι σημαίνει πέντε διελεύσεις για τους αμυνόμενους Τούρκους καταδρομείς που έχουν την ψυχολογία κατάληψης ξένου εδάφους; Πιθανή στοχοποίηση ή αναζήτηση κατάλληλου χώρου προσγείωσης από εχθρικό ελικόπτερο.

Ας έρθουμε στη θέση των Τούρκων καταδρομέων ή των κυβερνητών στα τουρκικά πλοία που έχουν αναλάβει να προστατέψουν τους καταδρομείς και βλέπουν ένα ελληνικό ελικόπτερο να πραγματοποιεί επανειλειμμένες διελεύσεις επάνω από την ομάδα των καταδρομέων τους.

Οι ΟΥΚάδες στην ανατολική Ίμια λένε ότι δεν άκουσαν πυροβολισμούς. Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να άκουγαν με την αέρα να είναι βορειοανατολικός και να λυσσομανά; Ούτε το πλήρωμα του ελικοπτέρου δεν πρέπει να κατάλαβε όταν βάλλονταν.

Και ξαφνικά το ελικόπτερο χάνεται. Να πούμε ότι ο δείκτης ταχύτητας βρέθηκε κολλημένος στους 120 κόμβους. Πολύ υψηλή ταχύτητα για τέτοιες συνθήκες. Ταχύτητα αποφυγής εμπλοκής, όχι πλεύσης και επιστροφής στη βάση του με τέτοιες καιρικές συνθήκες.

Ας δούμε και την επικοινωνία φρεγάτας και ΕΘΚΕΠΙΧ εκείνων των τελευταίων στιγμών

Ωρα 5.04 ΓΕΝ: Το ελικόπτερο να επιστρέψει.

Ωρα 5.05 ΝΑΥΑΡΙΝΟ: Εχω απώλεια επαφής με το ελικόπτερο. Τελευταία του αναφορά EMERGENCY – EMERGENCY 1,5 μίλι βόρεια από το σημείο του ενδιαφέροντος.

Στις 5.07 ο διοικητής της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Δημήτρης Σπυρίδων ενημερώνεται ότι ο ΣΑΜ δεν έχει στο ραντάρ του το ελικόπτερο και ότι το καλεί, δεν του απαντάει και ότι ακούει τη φρεγάτα YAVUZ να το καλεί.

Ωρα 5.13 ΓΕΝ: Ερωτηματικό: Εχετε επικοινωνίες;

Ωρα 5.14 ΝΑΥΑΡΙΝΟ: Αρνητικό

Ωρα 5.14 ΓΕΝ: Ερωτηματικό. Εάν αποκτήσατε κάποια στιγμή επικοινωνία.

Ωρα 5.15 ΝΑΥΑΡΙΝΟ: Τον ακούσαμε που έκανε μια κλήση μόνο.

Ωρα 5.16 ΓΕΝ: Τον έχετε στα Ρ/Ε;

Ωρα 5.16 ΝΑΥΑΡΙΝΟ: Αρνητικό.

Ωρα 5.24 ΓΕΝ: Το EMERGENCY τι ήταν;

Ωρα 5.24 ΝΑΥΑΡΙΝΟ: MASTER CAUTION EMERGENCY

Το ελικόπτερο καταπέφτει, σκοτώνοντας τους τρεις επιβαίνοντες αξιωματικούς: Αντιπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση, Αντιπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο, Σημαιοφόρο Έκτορα Γιαλοψό.

Στις 06:10 το πρωί, οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών, Γ. Αρσένης και Θ. Πάγκαλος, ανακοινώνουν τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας με προσωπική παρέμβαση του Προέδρου των ΗΠΑ Clinton και του διαμεσολαβητή R. Holbrooke. Οι ελληνικές δυνάμεις αποχωρούν από τα Ίμια παίρνοντας μαζί και την ελληνική Σημαία. Το ίδιο πράττουν και οι Τούρκοι καταδρομείς (no flags, no ships, no troops).

Δηλαδή ακόμα και να είχε καταρριφθεί το ελικόπτερο η ελληνική πλευρά είχε συμφωνήσει σε πλήρη απεμπλοκή.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Βεβαιότητα η κατάρριψη από τους Τούρκους του ελικοπτέρου ΑΒ-212ASW ΠΝ 21 στα Ίμια - Τι δήλωσε ο γιος του Χ.Καραθανάση"

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η AstraZeneca θα παραδώσει στην ΕΕ 40 εκατ. δόσεις το πρώτο τρίμηνο

40.000.000 δόσεις αναμένεται να παραδώσει στην ΕΕ η AstraZeneca το πρώτο τρίμηνο όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Αρχικά, η εταιρεία είχε αναφέρει ότι θα προχωρήσει σε παραδόσεις μειωμένες κατά 60% από τα 80.000.000 που αναμένονταν μέχρι το τέλος Μαρτίου, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις και πίεση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έτσι ώστε να διασφαλίσει τις δόσεις τις οποίες έχει προαγοράσει. Ειδικότερα, πριν από λίγο η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν σημείωσε:

«Προχωράμε στα εμβόλια. Η AstraZeneca θα παραδώσει 9 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις το πρώτο τρίμηνο (συνολικά 40 εκατομμύρια) σε σύγκριση με την προσφορά της προηγούμενης εβδομάδας και θα ξεκινήσει τις παραδόσεις μία εβδομάδα νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

Η εταιρεία θα επεκτείνει επίσης την παραγωγική της ικανότητα στην Ευρώπη».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η AstraZeneca θα παραδώσει στην ΕΕ 40 εκατ. δόσεις το πρώτο τρίμηνο"

Αποκάλυψη: Ο ιερέας με τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη κορονοϊού είχε βρεθεί θετικός και πριν δύο μήνες

Αποκλειστικές πληροφορίες για τον ιερέα στη Θεσσαλονίκη. Εκτάκτως στην πόλη Χαρδαλιάς και Αρκουμανέας. Τι δήλωσαν για το μεταλλαγμένο κρούσμα.

Μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί κάνει το newsit.gr όσον αφορά στον εντοπισμό του μεταλλαγμένου στελέχους της νότιας Αφρικής σε ιερέα στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο ιερέας είχε νοσήσει πριν από δυο μήνες με κορονοϊό. Αφού αποθεραπεύθηκε, όλα τα τεστ, στα οποία υποβαλλόταν έβγαιναν αρνητικά.
Όμως, κάνοντας ακόμα ένα τεστ, όχι μόνο βρέθηκε θετικός, αλλά ήταν θετικός στην μετάλλαξη από τη νότια Αφρική.

Το περιστατικό αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνει τους φόβους των επιστημόνων ότι το νοτιοαφρικανικό στέλεχος δεν αναγνωρίζει τα αντισώματα και έχει την ικανότητα να προσβάλει τον ανθρώπινο οργανισμό. Αυτός είναι και ο λόγος που ανησυχεί τους επιστήμονες για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι του νοτιοαφρικανικού στελέχους.

Ψυχραιμία και απαραίτητες ενέργειες

Η πρώτη ανίχνευση του νοτιοαφρικανικού στελέχους βρέθηκε στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπως τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Μητρόπολη Νεαπόλεως, παρουσία του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς «αφορά σε στέλεχος της εκκλησίας, δεν αφορά σε ενδοεκκλησιαστική διασπορά. Σε κάθε περίπτωση και με την εξαίρετη συνεργασία και της μητρόπολης και των ενοριών που εμπλέκονται από την ιχνηλασία προχωράμε σε σαρωτικούς ελέγχους με μοριακός ελέγχους και rapid test στην ευρύτερη περιοχή», ενώ τόνισε ότι» δεν χρειάζεται κανένας λόγος πανικού, ψυχραιμία χρειάζεται και νηφαλιότητα».

«Ακολουθούμε το μονοπάτι των στενών επαφών high και low risk και νομίζω όλα τα πάνε καλά», πρόσθεσε απευθύνοντας έκκληση σε όλους τους κατοίκους για προσοχή, για τήρηση των μέτρων. «Έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια η Θεσσαλονίκη και θα πρέπει να παραμείνουν τα δεδομένα όπως τα γνωρίζουνε αυτή τη στιγμή. » είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, θα γίνουν μια σειρά από ενέργειες το επόμενο διάστημα έτσι ώστε να μπορέσει να εντοπιστεί και αν υπάρχει αν υπάρχει και άλλο στέλεχος. Ερωτηθείς σχετικά με την κατάσταση της υγείας του ιερέα, είπε ότι αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκάλυψη: Ο ιερέας με τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη κορονοϊού είχε βρεθεί θετικός και πριν δύο μήνες"

Κορωνοϊός: Αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα κορωνοϊού με μετάλλαξη στη χώρα μας

Αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα κορωνοϊού με μεταλλαγμένα στελέχη: τα συνολικά κρούσματα με βρετανική μετάλλαξη που έχουν μέχρι στιγμή εντοπιστεί είναι 173, ενώ πλέον υπάρχει- στη θεσσαλονίκη - και ένα κρούσμα της νοτιαφρικανικής μετάλλαξης, η οποία θεωρείται πιο επικίνδυνη , πράγμα που ανησυχεί ιδιαίτερα τους ειδικούς, καθώς ο συγκεκριμένος άνθρωπος, που είναι ιερωμένος, δεν έχει ιστορικό πρόσφατου ταξιδιού.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

Ολοκληρώθηκε η γονιδιωματική ανάλυση 200 δειγμάτων που αφορούν στην περίοδο 12-27 Ιανουαρίου 2021 και προέρχονται από τις Πύλες Εισόδου, την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, την Πιερία και την Πάτρα.

Στο σύνολο των 200 δειγμάτων που αναλύθηκαν, 177 πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια ποιότητας που απαιτούνται για την ανάλυση και ο τελικός έλεγχος ολοκληρώθηκε επιτυχώς.

Από τον έλεγχο αναδείχθηκαν συνολικά 108 στελέχη με μεταλλάξεις ειδικού ενδιαφέροντος (variants of concern). Από αυτά, 107 δείγματα ήταν θετικά για το νέο στέλεχος VOC 202012/01 (Lineage Β.1.1.7/UK)  - βρετανική μετάλλαξη - και ένα δείγμα ήταν θετικό για το νέο στέλεχος 20H/501Y.V2 (Lineage B.1.351/South Africa) - νοτιοαφρικανική μετάλλαξη.

Συγκεκριμένα, το νέο στέλεχος VOC 202012/01 (Lineage Β.1.1.7/UK lineage) ανιχνεύθηκε σε:
⋅80 δείγματα από την Αττική (50 από συρροή σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, 21 από την κοινότητα και 9 από νοσοκομεία)
⋅14 δείγματα από τη Χαλκιδική (όλα από την κοινότητα)
⋅11 δείγματα από την Πάτρα (όλα νοσοκομειακά)
⋅1 από τη Θεσσαλονίκη (από την κοινότητα)
⋅1 από την Πιερία (από την κοινότητα)

Σε ό,τι αφορά το νέο στέλεχος 20H/501Y.V2 (Lineage B.1.351/South Africa), αυτό ανιχνεύθηκε από την κοινότητα στη Θεσσαλονίκη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα κορωνοϊού με μετάλλαξη στη χώρα μας"

Το μήνυμα ΥΕΘΑ για τους πεσόντες των Ιμίων και οι τρεις ΤΠΚ του Ναυτικού προς τιμήν τους [pics]

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος έστειλε το δικό του μήνυμα σήμερα, στην «μαύρη» επέτειο του Πολεμικού Ναυτικού και των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς συμπληρώνονται 25 χρόνια από την ημέρα όταν οι  υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός, έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε λόγο για τις τρεις ΤΠΚ οι οποίες φέρουν τα ονόματα αντίστοιχα των ηρώων πεσόντων της κρίσης των Ιμίων, αναφέροντας πως το Πολεμικό Ναυτικό αναμένεται να τις εντάξει στις ναυτικές δυνάμεις του.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι ήδη μια ΤΠΚ έχει παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό με την ονομασία «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ», ενώ σύμφωνα με το πλάνο οι επόμενες δύο ΤΠΚ αναμένεται με τη σειρά τους να ενταχθούν στην υπηρεσία.

Ο ΥΕΘΑ με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter είπε χαρακτηριστικά: «Τον Αύγουστο το @NavyGR παρέλαβε την ΤΠΚ 6 από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας με το όνομα #ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ. Η 7η θα φέρει το όνομα #ΒΛΑΧΑΚΟΣ και έπεται η #ΓΙΑΛΟΨΟΣ Και τα 3 πλοία θα πλέουν στο Αιγαίο υπερασπίζοντας τα κυριαρχικά μας δικαιώματα όπως θα ήθελαν οι 3 ήρωες των #ΙΜΙΩΝ».

onalert

Διαβάστε Περισσότερα » "Το μήνυμα ΥΕΘΑ για τους πεσόντες των Ιμίων και οι τρεις ΤΠΚ του Ναυτικού προς τιμήν τους [pics]"

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 18:00 σε Χαλκιδική, Λασίθι, Ζάκυνθο

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και σε συνέχεια σχετικής εισήγησης και σύμφωνης γνώμης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, Κυριακή 31-01-2020, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στις Περιφερειακές Ενότητες Χαλκιδικής, Λασιθίου και Ζακύνθου με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, οι Περιφερειακές Ενότητες Χαλκιδικής, Λασιθίου και Ζακύνθου, εντάσσονται από αύριο, Δευτέρα 01-02-2020 και ώρα 06.00, στο Επίπεδο Β – Αυξημένου Κινδύνου του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τα οριζόντια μέτρα που ισχύουν σε όλη την Επικράτεια, στις περιοχές που βρίσκονται στο Επίπεδο Β – Αυξημένου Κινδύνου, ισχύουν επιπρόσθετα:

· Απαγόρευση κυκλοφορίας από 18:00 έως 05:00

· Δια ζώσης λειτουργία των Γυμνασίων από 01/02/2021

· Τηλε-εκπαίδευση για τα Λύκεια

· Χώροι Λατρείας: Πραγματοποίηση λειτουργιών με ανώτατο όριο τα 9 άτομα

· Λειτουργία λιανεμπορίου με τη μέθοδο click away και λειτουργία καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων και καταστημάτων προσωπικής περιποίησης με προκαθορισμένο ραντεβού (click-in-a-shop) και με 1 άτομο ανά 25τ.μ.

· Κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Απαγόρευση κυκλοφορίας από 18:00 σε Χαλκιδική, Λασίθι, Ζάκυνθο"

Κορωνοϊός: 484 νέα κρούσματα – 222 στην Αττική και 58 στη Θεσσαλονίκη

Επιπλέον 484 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Εξ αυτών, τα 222 εντοπίστηκαν στην Αττική και 58 στη Θεσσαλονίκη. Στον κεντρικό τομέα Αθηνών καταγράφηκαν 66 νέα κρούσματα. Το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν 17 ασθενείς από τις επιπλοκές της νόσου, με το σύνολο των θυμάτων στους 5.796. Επίσης, 255 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 

Στην ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ αναφέρει: 

Σήμερα ανακοινώνουμε 484 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 156957, εκ των οποίων 52.0% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5953 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 49216 (63.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

255 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη. 187 (73.3%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1113 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 17 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5796 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3406 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η γεωγραφική κατανομή των 484 κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

23 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

46 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

24 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

6 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

66 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

23 κρούσματα στην ΠΕ Νότιου Τομέα Αθηνών

33 κρούσματα στην Π.Ε Πειραιώς

1 κρούσμα στην Π.Ε.Νήσων

58 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

9 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

23 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

19 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

1 κρούσμα στην ΠΕ Ζακύνθου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

11 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

1 κρούσμα στην Π.Ε. Καλύμνου

3 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας

9 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

6 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

3 κρούσματα στην Λάρισα

1 κρούσμα στην Π.Ε. Λέσβου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

12 κρούσματα στην Π.Ε.Μυκόνου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

20 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

1 κρούσμα στην Π.Ε Ροδόπης

3 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

2 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

1 κρούσμα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

1 κρούσμα στην Π.Ε.Φλώρινας

11 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

2 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

1 κρούσμα στην ΠΕ Χίου

15 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: 484 νέα κρούσματα – 222 στην Αττική και 58 στη Θεσσαλονίκη"

Καιρός αύριο: Καλό μήνα με κακοκαιρία – Πού θα έχουμε έντονα φαινόμενα

Παραμένει άστατος ο καιρός και αύριο Δευτέρα (01.02.2021) σε όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες.

Ο καιρός στα δυτικά, τα βορειοανατολικά και την ανατολική νησιωτική χώρα θα δώσει βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, μέχρι το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και στα δυτικά τις πρώτες πρωινές ώρες, θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, πρόσκαιρες καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 7 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο Δευτέρα (01.02.2021) για όλη την Ελλάδα από την ΕΜΥ
 
Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως το πρωί σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα βαθμιαία θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά και τα νότια έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές μέχρι το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Θρακικό τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους έντονα.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως το πρωί σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα σταδιακά από το μεσημέρι στα βόρεια και από το απόγευμα στα υπόλοιπα, θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στις Κυκλάδες κυρίως το μεσημέρι, σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι 6 με 8 μποφόρ. Από το μεσημέρι σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 και πιθανώς πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ στα βόρεια.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Καλό μήνα με κακοκαιρία – Πού θα έχουμε έντονα φαινόμενα"

Αγνοείται εκπαιδευτικό αεροσκάφος - Έρευνες από την Πολεμική Αεροπορία

Αγνοείται ένα διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος και στην Πολεμική Αεροπορία έχει σημάνει συναγερμός και έχουν ξεκινήσει έρευνες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροσκάφος απογειώθηκε από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα, όπου και επρόκειτο να επικοινωνήσει μέσω ασυρμάτου.

Στις 13.20 δεν επικοινώνησε με τον ασύρματο με αποτέλεσμα να θεωρείται αγνοούμενο. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικώς στις έρευνες μετείχε και ένα επιβατικό αεροσκάφος, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει από τα Ιωάννινα. Όταν σήμανε συναγερμός για το εκπαιδευτικό αεροσκάφος, το επιβατικό έκανε τρεις στροφές πάνω από την πόλη σε μια προσπάθεια να εντοπίσει κάποιο στίγμα και προσγειώθηκε εκ νέου στα Ιωάννινα γιατί ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει για δρομολόγιο στις 16:30.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του εκπαιδευτικού αεροσκάφους μετέχουν ένα ελικόπτερο Agusta Bell που απογειώθηκε από τη βάση του Ακτίου, ένα Canadair CL 415 που απογειώθηκε από τη Θεσσαλονίκη και ένα C130 της Πολεμικής Αεροπορίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες έχουν εστιάσει στους Μηλιωτάδες Ζαγορίου πριν από το Μέτσοβο, ωστόσο δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν το αεροσκάφος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειτια για αεροσκάφος της εκπαιδευτικής σχολής Εγνατία Aviation και αγνοείται από το μεσημέρι της Κυριακής 31 Ιανουαρίου. Η ΕΡΤ μετέδωσε ότι ο πιλότος του εκπαιδευτικού αεροσκάφους πιθανόν είναι ιρακινής καταγωγής και υπάρχει μεγάλη αγωνία για την τύχη του. Οι αρμόδιες αρχές δίνουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να εντοπίσουν κάποιο ίχνος από το αεροσκάφος προτού πέσει το σκοτάδι.

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Αγνοείται εκπαιδευτικό αεροσκάφος - Έρευνες από την Πολεμική Αεροπορία"

«Η εστίαση πέθανε» – Το βίντεο που συγκλονίζει

Με ένα βίντεο που τιτλοφορείται «Η Εστίαση πέθανε» και έχει αναρτηθεί στο Youtube τις τελευταίες ώρες, ο ΣΚΕΑΝΑ (Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας) επιλέγει να περάσει σε ένα άλλο επίπεδο άσκησης πίεσης προς την κυβέρνηση, για το παρατεταμένο λουκέτο στους κλάδους της εστίασης – αναψυχής, του πολιτισμού και του τουρισμού και στους χιλιάδες εργαζομένους που βρίσκονται μετέωροι.

Το βίντεο εμφανίζει την κυβέρνηση ως έναν άνδρα, ο οποίος έχοντας ρόλο εισαγγελέα και δικαστή, καταδικάζει και στέλνει στην αγχόνη τους κλάδους εστίασης, του τουρισμού και τους εργαζόμενους αυτών.

Το βίντεο καταλήγει «Η Εστίαση πέθανε. Ποιος έχει σειρά; Δε θα σωπάσουμε. Σεβόμενοι πάντα τη Δημόσια Υγεία».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "«Η εστίαση πέθανε» – Το βίντεο που συγκλονίζει"

Τούρκοι χάκερ «χτύπησαν» το λογαριασμό της Ντόρας Μπακογιάννη

Κυβερνοεπίθεση δέχτηκε ο λογαριασμός της Ντόρας Μπακογιάννη στο Instagram. Τούρκοι χάκερ έχουν παραβιάσει τον λογαριασμό της και έχουν αρχίσει να ανεβάζουν βίντεο και φωτογραφίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βουλευτής της ΝΔ έχει ήδη επικοινωνήσει με την εταιρεία προκειμένου να προχωρήσουν οι ενδεδειγμένες ενέργειες, να κατέβει το περιεχόμενο που δημοσίευσαν οι χάκερ και να επανακτήσει την πρόσβαση στον λογαριασμό της στο Ιnstagram.

Φωτογραφίες του Κεμάλ Ατατούρκ

Το «χτύπημα» φαίνεται πως ήταν καλά οργανωμένο, καθώς άλλαξαν όλο το προφίλ της βάζοντας φωτογραφίες του Κεμάλ Ατατούρκ, καθώς και μία χαρακτηριστική φράση του: «Πόσο χαρούμενος είναι αυτός που λέει ότι είμαι Τούρκος».

Σε μια από τις φωτογραφίες που έχουν ανεβάσει οι χάκερ μάλιστα, η λεζάντα γράφει: «Ρίχνοντας τους Έλληνες στη θάλασσα».

Δείτε την κυβερνοεπίθεση:
 

 

Διαβάστε Περισσότερα » " Τούρκοι χάκερ «χτύπησαν» το λογαριασμό της Ντόρας Μπακογιάννη"

Συντάξεις: Αυξήσεις σε δύο δόσεις από τον Μάρτιο – Ποιοι θα τις πάρουν πρώτοι και πότε δίνονται τα αναδρομικά [αναλυτικοί πίνακες]

Αυξήσεις και αναδρομικά σε δύο δόσεις μέσα στους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο και Μάιο – Ιούνιο θα πάρουν πάνω από 500.000 συνταξιούχοι με τον επικείμενο επανυπολογισμό των κύριων συντάξεων για όσους συνταξιοδοτήθηκαν με χρόνο ασφάλισης πάνω από 30 έτη.

Οι αυξήσεις θα είναι σημαντικές και, σύμφωνα με τα ενδεικτικά ποσά στους σχετικούς πίνακες που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, ξεκινούν από τα 15 με 30 ευρώ τον μήνα για όσους έχουν 33 – 35 έτη και συνταξιοδοτήθηκαν με μισθούς κάτω των 1.000 ευρώ, ενώ όσο ανεβαίνουν οι μισθοί και τα έτη ασφάλισης, ανεβαίνουν και οι αυξήσεις, φθάνοντας ως τα 140 ευρώ με 37 έτη, ως τα 200 ευρώ με 39,9 έτη και ως τα 204 ευρώ με 40 έτη.

Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών σπάει σε δύο περιόδους και, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Ε.Τ.» της Κυριακής, πρώτοι θα πάρουν τις αυξήσεις οι νέοι συνταξιούχοι που αποχώρησαν με τις διατάξεις του νόμου «Κατρούγκαλου» από 13/5/2016 μέχρι και 30/9/2019 και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι αυξήσεις για τους παλαιότερους συνταξιούχους (πριν από τον Μάιο 2016).

Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών των αυξήσεων που, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης για την εφαρμογή του νέου νόμου προβλέπει:

  • Πληρωμή των αυξήσεων του επανυπολογισμού με τη σύνταξη μηνός Απριλίου που καταβάλλεται τον Μάρτιο για συνταξιούχους μετά τις 13/5/2016 με 30 έτη ασφάλισης και άνω.
  • Πληρωμή των αναδρομικών από τις αυξήσεις των νέων συνταξιούχων τον Απρίλιο ή Μάιο. Τα αναδρομικά θα είναι 16 ή 17 μηνών, καθώς ο νόμος ισχύει από 1ης/1/2019, οπότε και οι όποιες αυξήσεις ανατρέχουν από τον Οκτώβριο του 2019 και μετά.
  • Πληρωμή των αυξήσεων του επανυπολογισμού για τους παλαιούς (πριν από τον Μάιο του 2016) συνταξιούχους με 30 έτη και άνω, στη σύνταξη μηνός Μαΐου που θα λάβουν τον Απρίλιο με πιθανή τη μετάθεση των πληρωμών για Μάιο, που σημαίνει ότι οι αυξήσεις θα φανούν στη σύνταξη μηνός Ιουνίου.
  • Πληρωμή αναδρομικών για τις αυξήσεις των παλαιών συνταξιούχων τον Ιούνιο. Τα αναδρομικά θα είναι για 18 μήνες.

Ο επανυπολογισμός που θα γίνει στις κύριες συντάξεις με τον νόμο 4670/2020 αφορά σχεδόν 1 εκατ. συνταξιούχους που σύμφωνα με εκτιμήσεις έχουν πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης. Οι 500.000 θα δουν αυξήσεις στην τσέπη και άλλοι τόσοι θα έχουν μεν αύξηση, αλλά δεν θα φτάσει στην τσέπη, γιατί θα συμψηφιστεί με την προσωπική διαφορά.

Επανυπολογισμό θα έχουν τόσο οι συνταξιούχοι που παίρνουν δική τους σύνταξη λόγω γήρατος με 30 έτη ασφάλισης και άνω, όσο και οι εκ μεταβίβασης συνταξιούχοι, που παίρνουν δηλαδή κύριες συντάξεις λόγω θανάτου εφόσον ο θανών είχε πάνω από 30 έτη ασφάλισης.

Τι έχουν να παίρνουν και πότε παλιοί και νέοι συνταξιούχοι

Οι παλαιοί συνταξιούχοι θα έχουν αυξήσεις εφόσον η νέα σύνταξη καλύψει την προσωπική διαφορά που έχουν από τον πρώτο επανυπολογισμό. Για παράδειγμα, συνταξιούχος με προσωπική διαφορά 100 ευρώ για να δει κέρδος στην τσέπη θα πρέπει να έχει αύξηση 150 ευρώ, ώστε τα 100 ευρώ να «ισοφαρίσουν» την προσωπική διαφορά και τα 50 ευρώ να μπουν στην τσέπη. Επίσης, οι παλαιοί θα πάρουν τις αυξήσεις σε πέντε ετήσιες δόσεις, με τις δύο πρώτες για το 2020 και το 2021 να πληρώνονται τώρα, ενώ οι νέοι θα τις πάρουν σε μία δόση φέτος, γιατί έτσι το προβλέπει ο νόμος 4670/2020. Τα δε αναδρομικά τους θα είναι από την πρώτη δόση της αύξησης (του 2020), γιατί αυτό προβλέπει ο νόμος 4670. Αν για παράδειγμα ένας παλιός συνταξιούχος έχει καθαρή αύξηση 140 ευρώ, αυτή θα μοιραστεί σε πέντε δόσεις των 28 ευρώ κάθε χρόνο για τα έτη 2020, 2021, 2022, 2023 και 2024. Τον Ιούνιο ή Μάιο θα πληρωθεί μαζί τις δύο δόσεις (για το 2020 και 2021) με αύξηση 56 ευρώ στη σύνταξη και τα αναδρομικά του θα είναι τα 28 ευρώ της πρώτης δόσης για 18 μήνες, ήτοι 504 ευρώ. Ενας νέος συνταξιούχος μετά τον Μάιο του 2016 που θα έχει και αυτός αύξηση 140 ευρώ θα την πάρει εφάπαξ με την πληρωμή του Μαρτίου – Απριλίου και τα αναδρομικά του θα είναι 140 ευρώ επί 17 μήνες, δηλαδή 2.380 ευρώ.

«Αγκάθι» οι αλχημείες  επί ΣΥΡΙΖΑ

Ο λόγος για τον οποίο το χρονοδιάγραμμα των αυξήσεων τραβιέται πιο πίσω έχει να κάνει με το ότι το υπουργείο Εργασίας έχει βγάλει την πρώτη εγκύκλιο με τον επανυπολογισμό των συντάξεων για τους νέους μετά τον Μάιο του 2016 συνταξιούχους, ενώ για τους παλαιότερους η εγκύκλιος αργεί, γιατί ανέκυψαν σοβαρά ζητήματα με τον επανυπολογισμό της εθνικής σύνταξης, αλλά και με την προσαύξηση του 0,075% για όσους είχαν καταβάλει υψηλές εισφορές.

Υπάρχει θέμα με τις διπλές συντάξεις (γήρατος και χηρείας) στις οποίες έδωσαν δύο εθνικές συντάξεις, παρότι δεν προβλεπόταν στον επανυπολογισμό που έγινε το 2019 με τον νόμο Κατρούγκαλου. Αυτό που αποκαλύφθηκε ήταν, για παράδειγμα, ότι συνταξιούχοι με δύο συντάξεις (γήρατος από ΙΚΑ και θανάτου από ΟΑΕΕ) πήραν δύο εθνικές συντάξεις ενώ έπρεπε να πάρουν μία εθνική και δύο ανταποδοτικές συντάξεις για τον χρόνο ασφάλισης σε ΙΚΑ και τον χρόνο του ΟΑΕΕ. Η αλχημεία αυτή έγινε με εγκυκλίους που είχαν βγει το 2018, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είχε διαπιστώσει ότι αν εφάρμοζε τον νόμο Κατρούγκαλου, τότε οι συντάξεις των παλαιών θα είχαν μεγάλες μειώσεις και θα έπρεπε να καλυφθούν με εξίσου μεγάλες προσωπικές διαφορές που θα τρόμαζαν τους συνταξιούχους! Για να μη φανούν οι μεγάλες διαφορές στον επανυπολογισμό των παλιών συντάξεων, άλλαξαν τον νόμο με εγκυκλίους και έδωσαν δύο εθνικές συντάξεις σε όσους είχαν δύο δικαιώματα σύνταξης. Για παράδειγμα, συνταξιούχος που έπαιρνε πριν από τον νόμο Κατρούγκαλου 800 ευρώ σύνταξη γήρατος και 500 ευρώ σύνταξη θανάτου, δηλαδή σύνολο 1.300 ευρώ, έπεφτε με τον επανυπολογισμό στα 900 ευρώ και από τις δύο συντάξεις, οπότε θα είχε μια προσωπική διαφορά 400 ευρώ. Για να μη φανούν η μείωση και η μεγάλη προσωπική διαφορά, έδωσαν δεύτερη εθνική σύνταξη, οπότε το σύνολο ανέβηκε στα 1.100 ευρώ και η προσωπική διαφορά έγινε 200 ευρώ.

Αυτό που εξετάζεται είναι να μη μεταβληθούν τα ποσά και να μείνουν οι δύο εθνικές συντάξεις σε όσους έχουν κάτω από τα 30 έτη και να μετατραπεί σε προσωπική διαφορά η δεύτερη εθνική σύνταξη σε όσους θα έχουν νέο επανυπολογισμό με χρόνο ασφάλισης πάνω από 30 έτη.

ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΑΠΟ 13/5/2016 ΚΑΙ ΜΕΤΑ

ΜΕ 33, 35 ΚΑΙ 37 ΕΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Συντάξιμος μισθός Με 33 έτη ασφάλισης Με 35 έτη ασφάλισης Με 37 έτη ασφάλισης
Νέα σύνταξη Παλιά Aύξηση Νέα σύνταξη Παλιά Aύξηση Νέα σύνταξη Παλιά Aύξηση
890 672 657 15 716 685 31 761 715 46
1.150 756 736 19 813 773 40 871 812 59
1.280 798 776 22 862 817 45 926 860 66
1.410 840 816 24 910 861 49 981 909 73
1.540 882 856 26 959 905 54 1036 957 79
1.670 924 896 28 1007 949 58 1091 1005 86
2.190 1092 1055 37 1201 1124 77 1312 1199 113
2.450 1176 1134 41 1298 1212 86 1422 1295 126
2.710 1260 1214 46 1395 1300 95 1532 1392 140

ΜΕ 38, 39,9 ΚΙ 40 ΕΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Συντάξιμος μισθός Με 38 έτη ασφάλισης Με 39,9 έτη ασφάλισης Με 40 έτη ασφάλισης
Νέα σύνταξη Παλιά Αύξηση Νέα σύνταξη Παλιά Αύξηση Νέα σύνταξη Παλιά Αύξηση
908 792 738 54 832 768 64 838 773 65
1.144 898 830 68 949 868 81 956 874 82
1.262 951 876 75 1007 918 89 1015 924 91
1.380 1004 922 82 1065 968 98 1074 975 99
1.498 1057 968 89 1124 1018 106 1133 1025 108
1.605 1105 1010 95 1176 1063 113 1187 1071 116
1.723 1158 1056 102 1235 1113 122 1246 1121 124
2.397 1460 1319 142 1567 1398 169 1583 1410 173
2.835 1657 1490 168 1784 1583 200 1801 1597 204

(*) Ποσά σύνταξης μικτά.

ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΜΕΧΡΙ 12/5/2016 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ (*)

Ετη ασφάλισης Επανυπολογισμός νόμου 4387/2016 Επανυπολογισμός νόμου 4670/2020 Σύνταξη 2022 (3η αύξηση) Σύνταξη 2023 (4η αύξηση) Σύνταξη 2024 (5η αύξηση)
Σύνολο σύνταξης Προσωπική διαφορά Νέα σύνταξη  Προσωπική διαφορά
41,6 1.590 34 1.725 486 1.671 1.698 1.725
39,7 1.588 57 1.679 324 1.643 1.661 1.679
41,6 1.589 110 1.671 288 1.638 1.655 1.671
37 1.208 98 1.284 270 1.254 1.269 1.284

(*) Ποσά σύνταξης πριν από το φόρο.

 eleftherostypos

Διαβάστε Περισσότερα » "Συντάξεις: Αυξήσεις σε δύο δόσεις από τον Μάρτιο – Ποιοι θα τις πάρουν πρώτοι και πότε δίνονται τα αναδρομικά [αναλυτικοί πίνακες]"

ΣΟΚ στην Τουρκία: Τα κλείνει όλα η Volkswagen

Συνεχίζει να τα κλείνει όλα η Volkswagen στην Τουρκική επικράτεια, κάνοντας έξαλλους τους κυβερνητικούς και φυσικά τον Erdogan

Μέσα σε δύο χρόνια, ο Erdogan κατάφερε με τις πολιτικές του, να γυρίσει εντελώς το επιχειρηματικό κλίμα στην χώρα του, διώχνοντας τεράστιες, συμφωνηθείσες μάλιστα επενδύσεις, παρά τη «γη και ύδωρ» που τους πρόσφερε.

Τρανταχτό παράδειγμα η Volkswagen, η οποία πριν δύο χρόνια είχε συμφωνήσει με τον… Σουλτάνο για επένδυση εκατομμυρίων, θέλοντας να κατασκευάσει μια μεγάλη μονάδα παραγωγής, έξω από την Άγκυρα.

Μάλιστα τότε η χαρά του Erdogan ήταν τόσο μεγάλη που είχε δώσει εντολή όλο το Τουρκικό Κράτος και οι αξιωματούχοι να αγοράζουν ΜΟΝΟ Volkswagen αυτοκίνητα.

Όμως οι επεκτατικές πολιτικές του Erdogan και οι προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, έστρεψαν το κλίμα και πλέον μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις, είτε παγώνουν τις επενδύσεις τους στην Τουρκία, είτε ακόμα και τις ακυρώνουν.

Ο Γερμανικός Κολοσσός Volkswagen μάλιστα, όχι μόνο ακύρωσε την επένδυση που είχε συμφωνήσει, αλλά κλείνει και θυγατρικές της στην Τουρκία.

Έκλεισε λοιπόν την «Ανώνυμη Εταιρεία Βιομηχανίας και Εμπορίου Volkswagen Τουρκίας» στην πόλη της Manisa που βρίσκεται στην δυτική Τουρκία. Ειδικότερα, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αποφάσισε να διαλύσει την εταιρεία που είχε ιδρύσει τον Οκτώβριο του 2019 με κεφάλαιο 943,5 εκατομμύρια τουρκικές λίρες.

Σύμφωνα μάλιστα με τοπικά ΜΜΕ, θα ακολουθήσουν και άλλες θυγατρικές των Γερμανών.

Η ενόχληση της Τουρκικής Κυβέρνησης για όλα τα παραπάνω είναι έντονη, με τον Υπουργό Βιομηχανίας Mustafa Varank να βλέπει «πολιτικά κίνητρα» πίσω από τις αποφάσεις της VW ρίχνοντας την ευθύνη ξεκάθαρα στην Γερμανίδα Καγκελάριο Angela Merkel

newsauto

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΟΚ στην Τουρκία: Τα κλείνει όλα η Volkswagen"

Λαμία: Δολοφονίες και εκβιασμοί πίσω από την τυχαία σύλληψη Αλβανού που βρισκόταν στο ίδιο αυτοκίνητο με τον Αλκέτ Ριζάι

Ο 45χρονος καταζητούμενος συνελήφθη σε τυχαίο έλεγχο της τροχαίας στη Λαμία. Ήταν στο ίδιο αυτοκίνητο με τον Αλκέτ Ριζάι και ακόμα ένα άτομο. Οι αιματηρές επιθέσεις, οι δολοφονίες και οι εκβιασμοί που επανέρχονται στο προσκήνιο.

O κακοποιός συνελήφθη σε τυχαίο έλεγχο της τροχαίας στη Λαμία. Ήταν στο ίδιο αυτοκίνητο με τον Αλκέτ Ριζάι. Όταν διασταυρώθηκαν τα στοιχεία του, χτύπησε κόκκινος συναγερμός στα κεντρικά της αστυνομίας…

O 45χρονος Αλβανός καταζητούμενος συνελήφθη με ένταλμα του Ανακριτή Αθηνών, για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας, έξω από μπαρ στη Γλυφάδα τον Οκτώβρη του 2017. Τότε, όπως προέκυψε μαζί με άλλο ένα άγνωστο άτομο, τις πρωινές ώρες της 08-10-2017 προσέγγισε έξω από το κατάστημα και πυροβόλησε με πιστόλι, τουλάχιστον τέσσερις φορές, κατά δύο αλλοδαπών, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του ενός και τον σοβαρό τραυματισμό του δεύτερου.

Σημειώνεται ότι από τους πυροβολισμούς είχαν τραυματιστεί άλλα δύο άτομα, θαμώνες του καταστήματος, ένας αλλοδαπός και ένας Έλληνας. Επιπλέον, στην υπόθεση εμπλέκεται ακόμη ένας Έλληνας, ο οποίος δολοφονήθηκε από άγνωστους δράστες την 28-12-2020, έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη, καθώς από την έρευνα προέκυψε ότι ήταν παρών στο περιστατικό των πυροβολισμών.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας αξιολογήθηκε ως κίνητρο της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας οι μεταξύ τους διαφορές, λόγω της εμπλοκής τους σε ποινικά αδικήματα που σχετίζονται με διακίνηση ναρκωτικών, εκβιάσεις και άλλες αξιόποινες πράξεις.

Το χτύπημα σε επιχειρηματία

Σημειώνεται ότι η δικογραφία για την υπόθεση είχε υποβληθεί πρόσφατα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και συγκεκριμένα την 14-01-2021. Επιπλέον, από άλλη έρευνα, που διενήργησε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της
Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, είχε προκύψει η εμπλοκή του 45χρονου συλληφθέντα σε υπόθεση απόπειρας εκβίασης σε βάρος καταστηματάρχη εμπορίας και επισκευής αυτοκινήτων, τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, σε περιοχή
της Αττικής.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 45χρονος συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση 10 συνολικά ατόμων, τα οποία απαίτησαν εκβιαστικά από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος να επιστραφεί σε μέλος της εγκληματικής οργάνωσης ποσό 10.000 ευρώ, μετά από αγοραπωλησία οχήματος. Ακόμα προκάλεσαν επικίνδυνες σωματικές βλάβες στον ιδιοκτήτη και σε δύο ακόμα άτομα, καθώς και υλικές ζημιές τουλάχιστον 70.000 ευρώ σε τρία εκθεσιακά αυτοκίνητα.

Για την υπόθεση αυτή υποβλήθηκε πρόσφατα και συγκεκριμένα την 11-01-2021, ποινική δικογραφία στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, για εγκληματική οργάνωση, απόπειρα εκβίασης, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Σημειώνεται ότι οι εμπλεκόμενοι, στο σύνολό τους, έχουν βεβαρυμμένο ποινικό παρελθόν για εκβίαση καταστηματαρχών με το πρόσχημα παροχής προστασίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ναρκωτικά, ληστείες, υπεξαίρεση, σωματικές βλάβες κ.λπ. αδικήματα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Λαμία: Δολοφονίες και εκβιασμοί πίσω από την τυχαία σύλληψη Αλβανού που βρισκόταν στο ίδιο αυτοκίνητο με τον Αλκέτ Ριζάι"

Ηράκλειο: Στους δρόμους οι ερασιτέχνες ψαράδες και κυνηγοί

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα στην παραλιακή του Ηρακλείου, έμπροσθέν του Ιερού Ναού του Αγιου Νεκταρίου, ερασιτέχνες αλιείς αλλά και λάτρεις του κυνηγιού

Όπως λένε στο ekriti.gr αυτό που ζητούν είναι η άρση της απαγόρευσης της ερασιτεχνικής αλιείας αφού και οι ίδιοι οι Λιμωξιολόγοι δήλωσαν ότι με αυτόν τον τρόπο δεν διασπείρεται ο κορωνοϊός.

Την ίδια ώρα και όπως σημειώνουν ιδιοκτήτες καταστημάτων με είδη αλιείας "η κυβέρνηση μετά από τρεις μήνες αναστολής του εμπορικού κλάδου άνοιξε τα καταστήματα ειδών αλιείας ωστόσο κρατάνε κλειστή την δραστηριότητα αυτή η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα καταστήματα μας, με συνέπεια να μας οδηγούν στην οικονομική καταστροφή".

Διαμαρτυρία ψαράδων στην παραλιακή
Διαμαρτυρία ψαράδων στην παραλιακή
Οι ερασιτέχνες ψαράδες ζητούν να επιτραπεί η αλιεία
Οι ερασιτέχνες ψαράδες ζητούν να επιτραπεί η αλιεία

ekriti

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: Στους δρόμους οι ερασιτέχνες ψαράδες και κυνηγοί"

Α. Γεωργιάδης: Όλα είναι στο τραπέζι, ακόμη και το ολικό lockdown

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφορικά με το τι πρέπει να περιμένουμε για το λιανεμπόριο και την εστίαση, αλλά και το κατά πόσο θα συνεχιστεί η τακτική του ακορντεόν στην αγορά.

Σχολιάζοντας εικόνες συνωστισμού που παρουσίασε η εκπομπή, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «Το Ηράκλειο είναι κίτρινο, αλλά αν υπάρχουν εικόνες συνωστισμού, μπορεί να γίνει και κόκκινο. Να ξέρουν οι νεαροί ότι μπορούν να πάρουν στο λαιμό τους επιχειρήσεις των γονέων τους. Δεν κάνουμε πλάκα, πολεμάμε μια αρρώστια. Δεν είναι χαριτωμένη η εικόνα, αλλά τρομερά εκνευριστική, γιατί μπορεί να με αναγκάσει σε 15 ημέρες να κλείσω τα μαγαζιά στην Κρήτη».

Μιλώντας για τα νέα μέτρα προς τα… πίσω, σε ό,τι αφορά στα καταστήματα, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι «Αν κάνετε σύγκριση της Ερμού εχτές με το περασμένο Σάββατο, θα δείτε ότι δεν είχε καμία σχέση. Η κίνηση στα καταστήματα στην Αττική εχτές ήταν η μισή. Άρα τα μέτρα που λάβαμε, μείωσαν την κινητικότητα στο μισό. Με την παράδοση εκτός και εντός γίνεται έλεγχος. Στο 13033 μπορείς να στέλνεις άπειρα μηνύματα. Όμως όταν έχεις παράδοση εκτός ή εντός, το μήνυμα που έχεις για να κινείσαι είναι αυτό που έχεις από την επιχείρηση. Το δίωρο ισχύει και για το click in shop. Ο καταναλωτής επικοινωνεί με την επιχείρηση και κλείνει ραντεβού, και έχει περιθώριο δύο ωρών».

Αναφερόμενος στο γιατί δεν έχει μπει «κόφτης» στα μηνύματα, ο ίδιος εξήγησε ότι «Έχουμε φτιάξει πλατφόρμα, δουλεύουμε προληπτικά, που θα μπορούσες να στέλνεις μήνυμα και να σου έρχεται χρονόμετρο, να πατάς το link και να τίθεται σε λειτουργία. Ένα 15% του πληθυσμού δεν έχει κινητό με πρόσβαση στο διαδίκτυο. Για αυτό δεν εφαρμόστηκε αυτό, και το έχουμε αφήσει σαν τελευταία λύση».

Σε ό,τι αφορά στη δύσκολη θέση που έχουν βρεθεί οι επιχειρήσεις, αλλά και στο θέμα της επιστρεπτέας προκαταβολής, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «Με εκπλήσσει η έκπληξή σας για το ακορντεόν. Υπάρχει χώρα που λειτουργεί χωρίς ακορντεόν αυτή τη στιγμή; Το 2020 είχαμε πάνω από 6.000 περισσότερες επιχειρήσεις που άνοιξαν, σε σχέση με αυτές που έκλεισαν. Είναι αδύνατον να αδικηθεί κάποιος στην επιστρεπτέα προκαταβολή, γιατί δεν παρεμβαίνει άνθρωπος σε αυτό. Υπολογίζεται μέσω υπολογιστή και ενός αλγορίθμου, αν περάσει ο λογιστής σωστά τα στοιχεία. Ο χάρακας είναι ίδιος για όλους».

«Πούλησα για πρώτη φορά βιβλία σε πάγκο στα 15 μου. Έκτοτε έχω πάντα δική μου επιχείρηση. Στήριξη στις επιχειρήσεις μεγαλύτερη από όση έχει δοθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν έχει υπάρξει», πρόσθεσε.

«Οι επιχειρήσεις εστίασης, όπως και όλες οι επιχειρήσεις, έχουν δικαίως λάβει μεγάλη στήριξη από το κράτος, και θα λάβουν και περαιτέρω στήριξη. Όπως έχει ανακοινώσει και ο πρωθυπουργός θα υπάρξει ενίσχυση για την εστίαση. Παράλληλα, ετοιμάζουμε και πέραν του ΕΣΠΑ για τις θερμάστρες, ειδικό πακέτο για τη στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης», είπε ο κ. Γεωργιάδης σχετικά με την εστίαση.

«Και η Ελλάδα, όπως και όλες οι χώρες, αναγκάζεται να αντιδράσει απέναντι στον ιό. Οι αποφάσεις μας αντιδρούν στην κίνηση του ιού. Όσο ανεβαίνει ο ιός, τα μέτρα θα είναι πιο αυστηρά, και το αντίθετο. Είμαστε στο χειμώνα που οι ιοί αυτοί δυναμώνουν, και ήρθε και η μετάλλαξη. Αυτά μας ανάγκασαν να πάρουμε έκτακτα μέτρα», εξήγησε ο ίδιος.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι. «Την Πέμπτη οι λοιμωξιολόγοι μελετούν την επιδημιολογική εικόνα κάθε περιοχής. Αφού μας ενημερώνουν, την Παρασκευή καταθέτουμε τις προτάσεις μας για το πώς  μπορεί να λειτουργήσει η αγορά. Δεν παίρνουμε αποφάσεις μόνοι μας. Οι ειδικοί καθορίζουν το πλαίσιο. Στο click in shop είχα προτείνει να μπει και το κόσμημα, που για κάποιο λόγο το απέρριψαν. Όλα είναι στο τραπέζι, ακόμη και το ολικό lockdown», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας, τέλος, για τον συνωστισμό στις ουρές έξω από τα καταστήματα, αλλά και το σενάριο του να μειωθεί το ωράριο των καταστημάτων, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «Δεν υπάρχει πρόβλημα με τις ουρές στα καταστήματα. Οι ουρές τηρούνται και όλοι φορούν μάσκα. Δεν είναι ο ένας πάνω στον άλλο. Στην Αττική απερρίφθη το να μειωθεί το ωράριο των καταστημάτων. Είναι καθαρά θέμα μεγέθους. Αν μειωθεί ο χρόνος αγορών, διακινδυνεύουμε πανζουρλισμό. Σε άλλες περιοχές γίνεται γιατί είναι μικρό το μέγεθός τους. Θα έχουμε ακορντεόν για όσο καιρό υπάρχει η πανδημία, εμείς και ο υπόλοιπος πλανήτης. Θα κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να μείνει η οικονομία όρθια».

megatv
Διαβάστε Περισσότερα » "Α. Γεωργιάδης: Όλα είναι στο τραπέζι, ακόμη και το ολικό lockdown"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news