facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Μεσσηνία: Βρήκε κομμένες 70 ρίζες ελιές στο χωράφι του στη Μεταμόρφωση (βίντεο)

Τη γη κάτω από τα πόδια του έχασε ένας κάτοικος της Μεταμόρφωσης, όταν βρήκε χθες κομμένες 70 ρίζες ελιές στο χωράφι του, το οποίο βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από το χωριό.

Ολα δείχνουν ότι πρόκειται για δολιοφθορά, ενώ ο ίδιος δεν φαίνεται να υποψιάζεται κάποιον συγκεκριμένο. "Είμαστε ήσυχοι, δεν ενοχλούμε κανέναν με την οικογένειά μου. Με τη γυναίκα μου εργαζόμαστε σε χωράφια. Δεν ξέρω γιατί μπορεί να το έκαναν αυτό" ανέφερε μιλώντας στην "Ε" για το περιστατικό.

Ο ίδιος έχει ήδη ενημερώσει το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου - Νέστορος και περιμένει να γίνει αυτοψία και ότι άλλο απαιτείται από τους αστυνομικούς, σημειώνοντας μάλιστα ότι σε κοντινή απόσταση υπάρχει και κάμερα ασφαλείας, που θα μπορούσε να βοηθήσει στον εντοπισμό των δραστών.

eleftheriaonline

Διαβάστε Περισσότερα » " Μεσσηνία: Βρήκε κομμένες 70 ρίζες ελιές στο χωράφι του στη Μεταμόρφωση (βίντεο) "

Έκρηξη σε θερμοσίφωνα σε κατάλυμα Airbnb στην Αργολίδα – Στο νοσοκομείο έγκυος με εγκαύματα

Στο νοσοκομείο διακομίσθηκε 39χρονη έγκυος, μετά τον τραυματισμό της από έκρηξη θερμοσίφωνα σε Airbnb της Ερμιόνης. Αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου και στη συνέχεια, λόγω της εγκυμοσύνης, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου.

Το απόγευμα της Παρασκευής η 39χρονη γυναίκα, που διανύει τον 6ο μήνα εγκυμοσύνης, μπήκε στο μπάνιο για να κάνει ντους. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο θερμοσίφωνας του σπιτιού εξερράγη, με αποτέλεσμα το καυτό νερό να πέσει στο σώμα της εγκύου καταφέρνοντας της εγκαύματα.

Η προχωρημένη εγκυμοσύνη της σήμανε συναγερμό, αλλά ευτυχώς τα τραύματά της δεν ήταν τόσο σοβαρά και δεν χρειάστηκε νοσηλεία ή διακομιδή σε άλλο νοσοκομείο.

Ενώ η 39χρονη έγκυος αναρρώνει, η εικόνα από την σκεπή του σπιτιού «κόβει» την ανάσα. Σε πλάνα που μεταδίδει το Mega φαίνεται η εκτεταμένη ζημιά που προκλήθηκε από την έκρηξη του θερμοσίφωνα στην κεραμοσκεπή του σπιτιού. Τα κεραμίδια έχουν πέσει σαν τραπουλόχαρτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου μέσου, η 39χρονη είχε νοικιάσει αυτό το σπίτι ώστε να περάσει εκεί τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης της.

Το Mega επικοινώνησε με την ιδιοκτήτρια του εν λόγω σπιτιού, η οποία δεν θέλησε να προβεί σε καμία δήλωση για το απίστευτο αυτό περιστατικό που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό της 39χρονης.

argolika

Διαβάστε Περισσότερα » "Έκρηξη σε θερμοσίφωνα σε κατάλυμα Airbnb στην Αργολίδα – Στο νοσοκομείο έγκυος με εγκαύματα"

Δημογλίδου για καταγγελία 43χρονης ασκούμενης δικηγόρου: «Το θύμα αναφέρθηκε σε εξύβριση και όχι σε ξυλοδαρμό»

Στη νέα καταγγελία της 43χρονης ασκούμενης δικηγόρου σε βάρος πολύ γνωστού ποινικολόγου αναφέρθηκε το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ, η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου.

Όπως ενημέρωσε η κ. Δημογλίδου, η ΕΛ.ΑΣ. έχει λάβει γνώση για το συγκεκριμένο περιστατικό από τον Απρίλιο, όταν και υπήρξε μια καταγγελία για το αδίκημα της εξύβρισης.

Το ίδιο το θύμα ανέφερε πως διερευνήθηκε η καταγγελία, καθώς αναζητήθηκε ο φερόμενος ως δράστης, όμως δεν κατέστη δυνατόν να συλληφθεί στα πλαίσια του αυτοφώρου, με τη δικογραφία να έχει διαβιβαστεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι ερευνητικές διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η 43χρονη αρνήθηκε να μεταβεί για ιατροδικαστική εξέταση για να διαπιστωθούν σημάδια ξυλοδαρμού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει απαγγελθεί κάποια κατηγορία, ενώ από την πλευρά της η σύζυγος του γνωστού δικηγόρου κάνει λόγο για συκοφαντίες. Σε κάθε περίπτωση, επεσήμανε η κ. Δημογλίδου, είναι πιθανόν αφού παραδόθηκε η δικογραφία, να προσκομίστηκαν πρόσθετα στοιχεία που να επιβεβαιώνουν το αδίκημα του ξυλοδαρμού σε δεύτερο χρόνο.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημογλίδου για καταγγελία 43χρονης ασκούμενης δικηγόρου: «Το θύμα αναφέρθηκε σε εξύβριση και όχι σε ξυλοδαρμό»"

Φρέντι Μπελέρης: «Προσφεύγω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στρασβούργου»

Μέσω ανακοίνωσης ο εκλεγμένος Ευρωβουλευτής, Φρέντι Μπελέρης, εξαπέλυσε νέα «πυρά» στον Έντι Ράμα μετά την απόφαση του αλβανικού εφετείου, σύμφωνα με την οποία ο ίδιος καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση.

Ο Φρέντι Μπελέρης αναφέρει πως: «Η απόφαση του Εφετείου ήταν αναμενόμενη, καθώς οι πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις σε βάρος μου είχαν σχεδιαστεί σε κάθε βήμα από τον ίδιο τον Αλβανό πρωθυπουργό. Ένα πράγμα ωστόσο είναι βέβαιο: η παρωδία δικαιοσύνης με μάρτυρα κατηγορίας που ομολόγησε ότι πληρώθηκε από την αλβανική αστυνομία για να ψευδομαρτυρήσει, μια δικαστίνα που έχει απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα λόγω πλαστογραφίας εγγράφων και μια διορισμένη και όχι κληρωθείσα πρόεδρο του Εφετείου, δεν τελειώνει εδώ».

Στη συνέχεια, προσθέτει πως «Έχω ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στρασβούργου και είμαι βέβαιος ότι εκεί θα αποδοθεί η δικαιοσύνη που δεν αποδόθηκε από το καθεστώς Ράμα. Με την καταδίκη μου, ο Έντι Ράμα πέτυχε το στόχο του να μην αναλάβω καθήκοντα ως εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας, έτσι ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει τα σχέδια του και να υφαρπάξει τις περιουσίες των Ελλήνων της περιοχής.

»Δυστυχώς όμως για εκείνον και ευτυχώς για τον βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, η παρουσία μου στην Ευρωβουλή – χάρη στην αποφασιστικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη και τη στήριξη του ελληνικού λαού – εγγυάται ότι ο αγώνας για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου θα συνεχιστεί. Όσοι έτρεφαν αυταπάτες ότι ο Ράμα θα φερθεί ως ηγέτης χώρας που θέλει να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας και όχι ως ένας ακόμα αυταρχικός ηγέτης, διαψεύστηκαν».

Κλείνοντας ο Φρέντι Μπελέρης ισχυρίστηκε πως «Σε ό,τι με αφορά η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Όπως δεν κάμφθηκα τους τελευταίους 14 μήνες, έτσι δεν θα καμφθώ ούτε τώρα, τους 3-4 μήνες που απέμειναν. Το πρόβλημα από εδώ και μπρος θα το έχει ο Έντι Ράμα, όχι εγώ».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Φρέντι Μπελέρης: «Προσφεύγω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στρασβούργου»"

Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες στην «Αυγή» αποφάσισαν οι εργαζόμενοι

Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες στην «Αυγή» αποφάσισαν οι εργαζόμενοι, κάνοντας λόγο για «πολιτική απόφαση».

Στο πλαίσιο αυτό, δεν είναι σίγουρο, μάλιστα, ότι θα βγει το κυριακάτικο φύλλο μεθαύριο.

Οι εργαζόμενοι επιχείρησαν να δουν τον Διευθυντή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανόλη Καπνισάκη και τη Γραμματέα του κόμματος, αλλά δεν τα κατάφεραν.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες στην «Αυγή» αποφάσισαν οι εργαζόμενοι"

Δύο νέες συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιάς – Επιβλήθηκαν και πρόστιμα

Σε δύο συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιών στη Νάξο και την Φωκίδα προχώρησε η Πυροσβεστική, ενώ παράλληλα σε ακόμα έξι περιπτώσεις επέβαλε χρηματικά πρόστιμα.

Αναλυτικά:

  • Συνελήφθη στις 23 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους τoυ Π.Κ. Νάξου, ημεδαπός, για πυρκαγιά προκλήθηκε κατά την εκτέλεση θερμών εργασιών, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στη θέση Μουτσούνα Απειράνθου, στη νήσο Νάξο και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 3.459 ευρώ.
  • Συνελήφθη χθες 24 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. ‘Αμφισσας, ημεδαπός, για πυρκαγιά που προκλήθηκε σε ξηρά χόρτα, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Δ.Κ. Βραίλας, του Δήμου Δωρίδας, στην Φωκίδα και ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος εισαγγελέας.
Επιβλήθηκαν πρόστιμα σε άλλες έξι περιπτώσεις
  • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 750 ευρώ, χθες 24 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Γιαννιτσών, σε ημεδαπό, για πυρκαγιά που προκλήθηκε σε ξηρά χόρτα εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στον Δήμο Γιαννιτσών, στην Πέλλα.
  • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.125 ευρώ, χθες 24 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Κέρκυρας, σε αλλοδαπό, για απόρριψη υπολειμμάτων συσκευής έψησης εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή ‘Αγιος Στέφανος, στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας.
  • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 937,5 ευρώ, χθες 24 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Μακρακώμης, σε εταιρεία, για απόρριψη απορριμμάτων σε πρανές οδού πλησίον δασικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στη Τ.Κ. Πίτσιου, του Δήμου Μακρακώμης, στην Φθιώτιδα.
  • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.546,875 ευρώ, σήμερα 25 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Σοφάδων, σε ημεδαπό, για πυρκαγιά που προκλήθηκε σε ξηρά χόρτα εντός αγροτικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στη Τ.Κ. Ασημοχωρίου, του Δήμου Σοφάδων, στην Καρδίτσα.
  • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.625 ευρώ, σήμερα 25 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους του 9ου Π.Σ. Αθηνών, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε εκτέλεση θερμών εργασιών (συσκευών κοπής & συγκόλλησης μετάλλων), κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Δροσιά, του Δήμου Διονύσου, στην Αττική.
  • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.625 ευρώ, σήμερα 25 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους του 9ου Π.Σ. Αθηνών, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε εκτέλεση θερμών εργασιών (τροχού κοπής μετάλλων), κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Δροσιά, του Δήμου Διονύσου, στην Αττική.

ΑΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Δύο νέες συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιάς – Επιβλήθηκαν και πρόστιμα"

«Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις» – Άμεση απάντηση της Αθήνας στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ

Σε κινήσεις που ταράζουν τα «ήρεμα νερά» των ελληνοτουρκικών σχέσεων επιστρέφει η Τουρκία, εγείροντας και πάλι ζητήματα κυριαρχίας στο Αιγαίο. Με παράνομη NAVTEX που εξέδωσε, δεσμεύει θαλάσσια περιοχή νότια της Ρόδου και ανατολικά της Κρήτης για εργασίες πόντισης καλωδίου επικοινωνιών. Η Ελλάδα αντέδρασε εκδίδοντας δικής της NAVTEX, διαμηνύοντας ότι η περιοχή ανήκει στη δική της δικαιοδοσία και πως αποτελεί τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Άμεση ήταν η αντίδραση της Αθήνας και στις προκλητικές δηλώσεις Φιντάν ότι Κύπρος και νησιά Ιονίου χρησιμοποιούνται για επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή.

Σε αυστηρό τόνο η Αθήνα καταρρίπτει τους ισχυρισμούς και υποδείξεις στις οποίες προχώρησε ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Χακάν Φιντάν, με τις οποίες κατ’ ουσίαν καταδεικνύει Κύπρο και Ελλάδα ως εμπλεκόμενες στον πόλεμο της Μέσης Ανατολής. Και μάλιστα ο κος Φιντάν προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις ύστερα από γεγονότα που μαρτυρούν τον σταθεροποιητικό ρόλο της Αθήνας, με τον Γιώργο Γεραπετρίτη να συνομιλεί τόσο με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό, όσο και με τον Ισραηλινό ομόλογό του.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι «⁠η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί την πολιτική της και διασφαλίζει τα εθνικά της συμφέροντα. Κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Μέση Ανατολή, η Ελλάδα έχει τηρήσει στάση αρχής, η οποία εκτιμάται από όλα εμπλεκόμενα μέρη και για τον λόγο αυτό διατηρεί ανοιχτούς όλους τους διαύλους επικοινωνίας, χωρίς να έχει έρθει σε ρήξη με οποιαδήποτε χώρα».

Ο Χακάν Φιντάν αντί να καταδικάσει τις απειλές Νασράλα προς την Κύπρο έριξε λάδι στη φωτιά υποδεικνύοντας τόσο την Λευκωσία, όσο και την Αθήνα ως εμπλεκόμενες, συμμάχους του Τελ Αβιβ.

Υποστήριξε ότι: «το γεγονός ότι αυτός ο τόπος και τα ελληνικά νησιά χρησιμοποιούνται για επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή δεν θα ωφελήσει ούτε τον “ελληνοκυπριακό τομέα”, ούτε την Ελλάδα. Η συμβουλή μας, αυτό που είπαμε στους Έλληνες, είναι “μείνετε μακριά από αυτά τα θέματα”, γιατί όταν εμπλακείτε με αυτόν τον τρόπο στους εν εξελίξει πολέμους στη Μέση Ανατολή, αν γίνετε μέρος αυτών, θα έρθει η φωτιά και θα σας βρει».

« Απειλές κατά της κυριαρχίας και της υπόστασης κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι απολύτως απαράδεκτες.
Είμαστε με όλες μας τις δυνάμεις και χωρίς περιστροφές, διαχρονικά και σταθερά δίπλα στην Κύπρο, δίπλα στην Κυπριακή Δημοκρατία. Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί την πολιτική της και διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα. Και αν θέλετε και συμπληρωματικά κατά τη διάρκεια της κρίσης στη Μέση Ανατολή, η Ελλάδα έχει τηρήσει στάση αρχής, η οποία εκτιμάται από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και για τον λόγο αυτό διατηρεί ανοιχτούς όλους τους διαύλους επικοινωνίας, χωρίς να έχει έρθει σε ρήξη με οποιαδήποτε χώρα» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Είναι τεράστια υποκρισία από τη μεριά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να εμφανίζεται ότι βρίσκεται απέναντι στην πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης, ενώ την ίδια ώρα στηρίζει ένα άλλο κατοχικό κράτος, όπως αυτό του Ισραήλ» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Πιστοί στη «Γαλάζια Πατρίδα»

Την ίδια στιγμή, η Άγκυρα επαναφέρει τις γνωστές διεκδικήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο με αφορμή την πόντιση καλωδίων νότια της Ρόδου και ανατολικά της Κρήτης.

Μέσω ναυτικής οδηγίας η γείτονα επιχείρησε να επικαλύψει μεγάλο μέρος της δυνητικής ελληνικής υφαλοκρηπίδας την οποία «βάπτισε» τουρκική. Η απάντηση από το Πολεμικό Ναυτικό και την υδρογραφική υπηρεσία ήταν άμεση, επισημαίνοντας ότι αυτές οι περιοχές εμπίπτουν στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

«Πόλεμος NAVTEX» και στην Κυπριακή ΑΟΖ με την Άγκυρα να στρέφεται κατά της Κύπρου μετά από NAVTEX που εξέδωσε για τις υποθαλάσσιες εργασίες πόντισης καλωδίου επικοινωνιών. Η Τουρκία δηλώνει ότι δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή ΑΟΖ και την περιοχή ευθύνης που έχει ο Σταθμός της Λάρνακας για την έκδοση ναυτικών οδηγιών.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "«Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις» – Άμεση απάντηση της Αθήνας στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ"

Επίσημο τέλος για την καθημερινή έκδοση της Αυγής - Η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου

Την αναστολή της έκδοσης του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας «Η Αυγή» με σκοπό την αναβάθμιση της κυριακάτικης έκδοσης και της ιστοσελίδας “avgi.gr”, ανακοίνωσε επισήμως το διοικητικό συμβούλιο της εφημερίδας. Η ανακοίνωση, όπως δημοσιεύεται στο avgi.gr, ακολουθεί:  

«Στο πλαίσιο του οικονομικού εξορθολογισμού και με δεδομένη τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε, σε συνεννόηση με τον βασικό μέτοχο, την αναστολή της έκδοσης του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας «Η Αυγή» με σκοπό την αναβάθμιση της κυριακάτικης έκδοσης και της ιστοσελίδας “avgi.gr”

Σημειώνουμε ότι τα τελευταία χρόνια, σε συνάρτηση και της επικρατούσας κατάστασης στα έντυπα μέσα, οι πωλήσεις της καθημερινής έντυπης έκδοσης σ΄ όλη τη χώρα δεν ξεπερνούν κατά μέσο όρο τα 750 φύλλα ημερησίως.

Το διοικητικό συμβούλιο θα παρουσιάσει το πλάνο του για τον εκσυγχρονισμό του Μέσου και τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας.

Καλούμε τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες που αποτελούν διαχρονικά τη δύναμη της εφημερίδας, να τη στηρίξουν και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Αθήνα, 25/06/2024»

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Επίσημο τέλος για την καθημερινή έκδοση της Αυγής - Η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου"

Αυστηρό μήνυμα ΥΠΕΞ προς Αλβανία για Μπελέρη: Να ληφθούν μέτρα ώστε να παρίσταται στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Σε ανακοίνωση προχώρησε το Υπ. Εξωτερικών για τη σημερινή απόφαση του Εφετείου Τιράνων για τον Φρέντι Μπελέρη, καθώς ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας και ευρωβουλευτής της ΝΔ θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι τον Οκτώβριο.

«Σήμερα ο κ. Μπελέρης δεν είναι μόνο εκλεγμένος Δήμαρχος Χιμάρας. Είναι επίσης εκλεγμένο μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αποτελεί, συνεπώς, υποχρέωση των αλβανικών αρχών να λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προκειμένου να του δοθεί η δυνατότητα να παρίσταται στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αρχής γενομένης από την Ολομέλειά του, τον προσεχή Ιούλιο», αναφέρει το Υπουργείο μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ελλάδα είχε εξαρχής εκφράσει την ανησυχία και τον προβληματισμό της για πολλές πτυχές της υπόθεσης που αφορά στην δικαστική δίωξη του εκλεγμένου Δημάρχου Χιμάρας, Φρέντι Μπελέρη.

Ειδικότερα, οι επιφυλάξεις αφορούσαν την παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας, τη φύση των αποδεικτικών στοιχείων που προσκομίστηκαν, την  προεξόφληση της καταδίκης του, την επιβολή δυσανάλογης ποινής και τη στέρηση του δικαιώματος ορκωμοσίας του, με αποτέλεσμα ο Δήμος Χιμάρας να διοικείται εδώ και ένα χρόνο από πρόσωπα που δεν έχουν δημοκρατική νομιμοποίηση. Η σημερινή απόφαση του Εφετείου Τιράνων έρχεται προς επίρρωση των ανησυχιών αυτών για το επίπεδο του κράτους δικαίου και της προστασίας των μειονοτήτων στην Αλβανία. 

Σήμερα ο κ. Μπελέρης δεν είναι μόνο εκλεγμένος Δήμαρχος Χιμάρας. Είναι επίσης εκλεγμένο μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αποτελεί, συνεπώς, υποχρέωση των αλβανικών αρχών να λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προκειμένου να του δοθεί η δυνατότητα να παρίσταται στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αρχής γενομένης από την Ολομέλειά του, τον προσεχή Ιούλιο».

 ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυστηρό μήνυμα ΥΠΕΞ προς Αλβανία για Μπελέρη: Να ληφθούν μέτρα ώστε να παρίσταται στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου"

Συνελήφθη δημοσιογράφος της ΕΡΤ για ξυλοδαρμό της συντρόφου του

Άλλα μία υπόθεση ξυλοδαρμού γυναίκας από τον σύντροφό της έρχεται στη δημοσιότητα μετά τη σύλληψη δημοσιογράφου της ΕΡΤ για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της συντρόφου του και συναδέλφου του. Η νεαρή γυναίκα μετέβη στο αστυνομικό τμήμα σε άθλια κατάσταση, με εμφανή τα χτυπήματα, αλλά κυρίως ράκος ψυχολογικά. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, η κοπέλα περιέγραψε όσα της συνέβησαν με εμφανή ταραχή. 

Ο δημοσιογράφος, ο οποίος συνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, φέρεται να ξυλοκόπησε άγρια τη σύντροφό του, τα ξημερώματα της Δευτέρας όταν εκείνη του είπε να χωρίσουν.  Η αντίδρασή του ήταν βίαιη και άρχισε να τη χτυπά στο πρόσωπο. Κατά πληροφορίες, ο κατηγορούμενος δημοσιογράφος και στο παρελθόν είχε φερθεί απότομα.

Η γυναίκα φέρει σοβαρά τραύματα - κάταγμα στο πρόσωπο και υπέβαλε μήνυση στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας στην Ομόνοια. Η γυναίκα πήγε πρώτα σε νοσοκομείο και από εκεί, έχοντας λάβει βεβαίωση για τα τραύματά της μετέβη στο τμήμα στην Ομόνοια και υπέβαλε μήνυση.

Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, η διοίκηση της ΕΡΤ ξεκίνησε τη διαδικασία για να τεθεί σε παύση από τα καθήκοντά του. Ο δημοσιογράφος αναμένεται να οδηγηθεί το πρωί της Τετάρτης (26/6) στον εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ

«Η ΕΡΤ, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας συμβασιούχου εργαζόμενου της ΕΡΤ εις βάρος της συντρόφου του, επίσης συμβασιούχου εργαζομένης στην εταιρεία, έθεσε σε παύση τη σύμβαση του φερόμενου ως δράστη έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεση και αποφανθεί η δικαιοσύνη».


Χρυσοχοΐδης: Χθες είχαμε 61 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία

Νωρίτερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι τις τελευταίες εβδομάδες είχαμε 550 περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας. Ανέφερε ότι εξ αυτών προέκυψαν 350 συλλήψεις, ενώ όπως σημείωσε χθες βράδυ σημειώθηκαν 61 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, από τα οποία τα μισά στην Αττική.

Ακολούθως ανέφερε ότι υπάρχουν 63 γραφεία για περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας σε αστυνομικά τμήματα σχεδόν ένα ανά νομό. Επίσης ανά νομό υπάρχει ένα safe house τη διεύθυνση του οποίου γνωρίζει μόνο η αστυνομία, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα και για παιδιά και για ηλικιωμένους να αποκτήσουν Panic button.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Συνελήφθη δημοσιογράφος της ΕΡΤ για ξυλοδαρμό της συντρόφου του"

Εκδηλώθηκαν 55 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Άλλη μια δύσκολη ημέρα η σημερινή για τους πυροσβέστες και τις δυνάμεις πολιτικής προστασίας, που από το μεσημέρι αντιμετωπίζουν δεκάδες πυρκαγιές. Συνολικά από χθες (24/6) το απόγευμα στις 18:00 έως σήμερα (25/6) στις 18:00 εκδηλώθηκαν 55 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 46 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη εννέα 9.

Η δασική πυρκαγιά στον Πλατανίτη Ναυπακτίας στην Αιτωλοακαρνανία πήρε ταχύτατα ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων. Για την κατάσβεση της επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 3 ομάδες δασοκομάντος και 26 οχήματα, ενώ από αέρος περιοδικά πραγματοποιούν ρίψεις νερού 10 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό. Η διαχείριση όλων των δυνάμεων πραγματοποιείται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ». Στις 16:11 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων από την περιοχή ‘Ανω Πλατανίτης προς τη Ναύπακτο, και στις 16:22 δεύτερο 112 για την απομάκρυνση από τις περιοχές Μολύκρειο και Φραγκέικα προς το Αντίρριο.

• Υπό μερικό έλεγχο είναι πλέον η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Κάρυστο. Επιχειρούν 38 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου και 14 οχήματα, ενώ επιχείρησαν 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

• Η πυρκαγιά στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας είναι οριοθετημένη. Στις 15:37 εκδόθηκε 112 για απομάκρυνση από Ακτή Βαλέρι προς Νέα Αρτάκη. Επιχειρούν 61 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρο και 20 οχήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποίησαν 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

• Στο Μαρκόπουλο αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. 46 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα, καθώς και 3 εναέρια μέσα κατάφεραν να αντιμετωπίσουν μια πολύ επικίνδυνη πυρκαγιά σε μόλις 15 λεπτά.

• Η πυρκαγιά στο Παλιάμπελο Βόνιτσας είναι οριοθετημένη. Το έργο της κατάσβεσης συνεχίζουν 15 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ενώ επιχείρησαν 2 αεροσκάφη.

• Η πυρκαγιά στον Πολύγυρο Χαλκιδικής είναι υπό έλεγχο και επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού έκανε και ένα ελικόπτερο.


 

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκδηλώθηκαν 55 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα"

Καιρός αύριο: Υψηλές θερμοκρασίες και άνεμοι 7 μποφόρ την Τετάρτη

Ιδιαίτερα ζεστός θα είναι ο καιρός αύριο Τετάρτη (26/06/2024) με την θερμοκρασία να φτάνει τους 37 βαθμούς σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Όπως αναφέρει το δελτίο της ΕΜΥ ο καιρός αύριο Τετάρτη (26/06/2024) θα είναι γενικά αίθριος ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο, τη Μακεδονία καθώς και στα υπόλοιπα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 33 με 35, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 37 και στη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι:Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία καθώς και στα υπόλοιπα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο καθώς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα κατά τόπους 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 με 33 και στη νότια Κρήτη έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα κατά τόπους 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Υψηλές θερμοκρασίες και άνεμοι 7 μποφόρ την Τετάρτη"

Αλεξανδρούπολη: Σοβαρός τραυματισμός 4χρονης από καγκελόπορτα ενοικιαζόμενου σπιτιού μέσω Airbnb

Σοβαρός τραυματισμός ενός 4χρονου κοριτσιού από την Τουρκία, πάνω στο οποίο έπεσε καγκελόπορτα σπιτιού που νοίκιασαν μέσω της πλατφόρμας Airbnb οι γονείς του για ολιγοήμερες διακοπές στην Αλεξανδρούπολη, σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, το κοριτσάκι εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης, με κρανιοεγκεφαλικές αλλά και κακώσεις στον πνεύμονα. Διακομίσθηκε εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που κάλεσαν σοκαρισμένοι και έντρομοι οι γονείς του, όταν επιστρέφοντας από το μπάνιο στο σπίτι που νοίκιασαν μέσω του Airbnb, έπεσε πάνω του η καγκελόπορτα και το χτύπησε στο κεφάλι και το στήθος όπως οι ίδιοι είπαν. Η κατάσταση του αυτή την στιγμή δεν είναι σοβαρή και γι’ αυτό οι γονείς ζήτησαν να υπογράψουν ώστε να πάρει εξιτήριο και να επιστρέψουν στην χώρα τους και να συνεχιστεί η νοσηλεία του σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης. Κάτι που μπορεί να συμβεί ακόμα και σήμερα ή το αργότερο αύριο.

Το περιστατικό πάντως αυτό φέρνει στην επικαιρότητα το θέμα της “έκρηξης” ενοικιάσεων με την μορφή Airbnb και στην Αλεξανδρούπολη και κατά πόσο γίνεται έλεγχος στα ακίνητα που ο καθένας αποφασίζει να νοικιάζει με τον συγκεκριμένο τρόπο. Γιατί δεν είναι μόνο το οικονομικό σκέλος που προσπαθεί να ελέγξει το Κράτος, αλλά και σε ποια κατάσταση είναι τα συγκεκριμένα ακίνητα. Sτα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, δίνεται κάποια έγκριση απ’ ότι γνωρίζουμε από τον ΕΟΤ. Στα Airbnb γίνεται κάποιος έλεγχος στα ακίνητα με την βραχυχρόνια μίσθωση, πάνω στην οποία… έπεσαν όλοι και στην Αλεξανδρούπολη, αφού βλέπουν το εύκολο και γρήγορο κέρδος; ΜΕ αποτέλεσμα να έχουν εκτοξευθεί οι τιμές για τις κανονικές ενοικιάσεις, επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμα ακίνητα.

evros-news

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλεξανδρούπολη: Σοβαρός τραυματισμός 4χρονης από καγκελόπορτα ενοικιαζόμενου σπιτιού μέσω Airbnb"

Κυριάκος Βελόπουλος: «Αχάριστο πλάσμα» και «ασεβές δίποδο» η Μαρίνα Σάττι

Σε μια ανάρτηση κατά της Μαρίνας Σάττι προχώρησε ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης», ο Κυριάκος Βελόπουλος…

Σε post που έκανε σήμερα (25/6/24) ο Κυριάκος Βελόπουλος, σχολιάζει μια παλαιότερη ανάρτηση της Μαρίνας Σάττι, στην οποία η ίδια φαίνεται να ετοιμάζεται μπροστά στον καθρέφτη, σχολιάζοντας «θα πάμε καμιά εκκλησία ρε μ@λ@κες…;».

Επισυνάπτοντας λοιπόν το σχετικό βίντεο, ο Κυριάκος Βελόπουλος αναφέρει: «Πλήρωσε ο Έλληνας αυτό το αχάριστο πλάσμα για να χλευάζει την ορθοδοξία! Τέτοια ασεβή δίποδα είναι η ντροπή της Ελλάδας».

Ταυτόχρονα πάνω στο βίντεο, υπάρχει σημειωμένο: «Έλληνα/δα, την πλήρωσες κάτι εκατομμύρια για να την μάθει ο κόσμος και το ευχαριστώ της είναι να χλευάζει τη θρησκεία».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυριάκος Βελόπουλος: «Αχάριστο πλάσμα» και «ασεβές δίποδο» η Μαρίνα Σάττι"

Ανεστάλη ο πλειστηριασμός για το σπίτι του Απόστολου Λύτρα στο Χαλάνδρι

Με δικαστική παρέμβαση ανεστάλη ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός του σπιτιού του Απόστολου Λύτρα στο Πάτημα Χαλανδρίου.

Σύμφωνα με το MEGA και το LIVE News, ο πλειστηριασμός που αναμενόταν να πραγματοποιηθεί σήμερα, εμφανίζεται στο e-Auctions να έχει αναβληθεί.

Συνήθως οι πλειστηριασμοί αναστάλλονται είτε έπειτα από δικαστική απόφαση είτε μετά από ασφαλιστικά μέτρα του παλιού ιδιοκτήτη που ζητά από το δικαστήριο λίγο χρόνο ακόμα, ώστε να ρυθμίσει τις οφειλές του.

Η αναστολή χορηγείται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ώστε να δώσουν στον οφειλέτη χρόνο για να αποπληρώσει μέρος της οφειλής είτε να τη ρυθμίσει.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανεστάλη ο πλειστηριασμός για το σπίτι του Απόστολου Λύτρα στο Χαλάνδρι"

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ «τσάκωσαν» 21χρονο για ληστεία σε φαρμακείο στην Ομόνοια – Απείλησε με μαχαίρι τον υπάλληλο

Συνελήφθη από Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. 21χρονος για ληστεία σε βάρος υπαλλήλου φαρμακείου στην Ομόνοια.

Λίγο πριν τη σύλληψή του προέβη σε διάρρηξη από οικία.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

Συνεχείς περιπολίες πραγματοποιούνται από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής με σκοπό την πρόληψη και αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών που επηρεάζουν άμεσα τo αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Συνελήφθη, βραδινές ώρες της 23-6-2024 στην περιοχή της Ομόνοιας, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), 21χρονος για ληστεία, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και κλοπή από οικία.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος βραδινές ώρες της 22-6-2024, είχε εισέλθει σε φαρμακείο και με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου αφαίρεσε από την υπάλληλο χρηματικό ποσό και διέφυγε.

Περιπολούντες αστυνομικοί, έπειτα από στοχευμένες αναζητήσεις, εντόπισαν τον 21χρονο και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μαχαίρι, -2- διαβατήρια, ρολόι και κλειδί αυτοκινήτου, τα οποία όπως διαπιστώθηκε είχε αφαιρέσει νωρίτερα από οικία στο κέντρο της Αθήνας.

Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ «τσάκωσαν» 21χρονο για ληστεία σε φαρμακείο στην Ομόνοια – Απείλησε με μαχαίρι τον υπάλληλο "

Πέντε προφυλακίσεις για την επίθεση σε εθελοντές στην Πάρνηθα

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν μετά τις απολογίες τους οι πέντε κατηγορούμενοι για την επίθεση σε βάρος εθελοντών στην Πάρνηθα, στις 25 Μαΐου.

Οι κατηγορούμενοι, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, συμμορία και οπλοφορία-οπλοχρησία , απολογήθηκαν ενώπιον του 35ου ανακριτή .

Μετά τις απολογίες των νεαρών ανακριτής και εισαγγελέας, με ομόφωνη γνώμη, αποφάσισαν την προφυλάκιση τους.

Οι αρχές οδηγήθηκαν στη σύλληψη τους με αφορμή βιντεοληπτικό υλικό αλλά και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στην επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δυο εθελοντών .

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέντε προφυλακίσεις για την επίθεση σε εθελοντές στην Πάρνηθα"

Παραλίγο τραγωδία στη φωτιά της Ναυπακτίας – Canadair προσέκρουσε σε πεύκο! (βίντεο)

Ένα απρόοπτο περιστατικό το οποίο παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία σημειώθηκε στον Πλατανίτη Ναυπακτίας όπου βρίσκεται μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη, από το μεσημέρι της Τρίτης 25 Ιουνίου.

Όπως διακρίνεται σε πλάνο που αναρτήθηκε από κάτοικο της περιοχής στο Facebook, ένα Canadair το οποίο συμμετέχει στην επιχείρηση κατάσβεσης, προσέκρουσε σε κλαδιά πεύκου, με αποτέλεσμα να τα σπάσει.

Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν για τον χειριστή του αεροσκάφους καθώς η σύγκρουση δεν ήταν σφοδρή και δεν έχασε τον έλεγχο.

 

 

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραλίγο τραγωδία στη φωτιά της Ναυπακτίας – Canadair προσέκρουσε σε πεύκο! (βίντεο)"

«Εκείνη βιαιοπράγησε εναντίον του» λένε οι δικηγόροι του ποινικολόγου για τις καταγγελίες ξυλοδαρμού της 43χρονης

«Εκείνη βιαιοπράγησε εναντίον του» αναφέρουν μεταξύ άλλων σε δήλωση τους οι δικηγόροι του ποινικολόγου τον οποίο έχει καταγγείλει για ξυλοδαρμό, εξύβριση και εργασιακές διαφορές η 43χρονη ασκούμενη δικηγόρος.

Οι δικηγόροι Όθωνας Παπαδόπουλος και Ευτύχης Αλιγιζάκης στο δελτίο τύπου που εξέδωσαν για λογαριασμό του 69χρονου αναφέρονται στις κατηγορίες για ξυλοδαρμό, εξύβριση και εργασιακές διαφορές και κάνουν λόγο για αναληθές περιστατικό και πως  η 43χρονη δεν υπήρξε ποτέ συνεργάτιδα στο γραφείο του ποινικολόγου και της συζύγου του και πως ο πελάτης

«Το περιστατικό όπως εξιστορείται από την καταγγέλλουσα είναι πέρα για πέρα αναληθές παρουσιάζει διαφορετικές εκδοχές στην ιστορία της με αποκλειστικό σκοπό να πλέξει προσωπικά τον δικηγόρο για ιδιοτελής λόγους η πραγματικότητα διερευνάται από την εισαγγελία πρωτοδικών Πειραιά αφού έχουν υποβληθεί 100 μηνύσεις»,  αναφέρουν στη δήλωση τους οι δικηγόροι του καταγγελλόμενου συναδέρφου τους και συνεχίζοντας προσθέτουν: «Η ασκούμενη δικηγόρος κατά δήλωση της δεν είναι ασκούμενη, αλλά δικηγόρος και κατά δήλωσή της έχει υπάρξει νοσηλεύτρια σε διάφορα νοσοκομεία των Αθηνών.

Πάντως ουδέποτε υπήρξε συνεργάτιδα στο γραφείο του καταγγελλόμενου δικηγόρου ή τη συζύγου του και ουδέποτε είχε εργασιακή σχέση με το δικηγορικό τους γραφείο αυτή είναι η εκδοχή που εφηύρε καιρό μετά το περιστατικό που διεκτραγωδεί και είναι αυτό ψευδές. Η εμπλοκή της με τον δικηγόρο ανήκει στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και αυτή έχει αναλυτικά αναφερθεί στην μήνυση που έχει καταθέσει σε βάρος της ο δικηγόρος. Εξάλλου η ίδια την επίμαχη ημέρα προσέφυγε στο τμήμα ενδοοικογενειακής βίας. Άρα ήδη αρχικά επικαλέστηκε προσωπική σχέση και καθόλου επαγγελματική».

Οι νομικοί εκπρόσωποι του 69χρονου στην συνέχεια εστιάζουν στις εργασιακές διαφωνίες που υποστηρίζει η 43χρονη ότι είχε με τον πελάτη τους και τονίζουν: «Δεκαπέντε ημέρες μετά την καταγγελία της στο τμήμα ενδοοικογενειακής βίας η καταγγέλλουσα προέβη σε ανάρτησης στο facebook, της οποίας μέλη είναι αποκλειστικά ασκούμενοι και δικηγόροι, και στην οποία ανάρτησή της αναφερόταν σε εργασιακή διαφωνία.

Δεν έγραψε τίποτα απολύτως περί οιασδήποτε άλλης σχέσης με τον δικηγόρο. Επιλέγει ανάλογα το ακροατήριο που απευθύνεται το είδος στη σχέσης που θεωρεί ότι εξυπηρετεί καλύτερα το σκοπό της. Να πλήξει την τιμή και την υπόληψη του άδικα. Για την ιστορία, η εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας δήλωσε πως αν και οι αστυνομικοί ενημέρωσαν την καταγγέλλουσα πως με βάση την κατάθεση της το πρωτόκολλο είναι να οδηγηθεί συνοδεία αστυνομικών σε νοσοκομείο ή ιατροδικαστή, προκειμένου να διαπιστωθούν όσα κατέθεσε η καταγγέλλουσα, εκείνη αρνήθηκε σθεναρά να εξεταστεί αυθημερόν».

Αμέσως μετά οι κύριοι Όθωνας Παπαδόπουλος και Ευτύχης Αλιγιζάκης αναφέρονται στην ημέρα που σημειώθηκε το περιστατικό και υποστηρίζουν ότι η 43χρονη ήταν αυτή που βιαιοπράγησε.

«Το περιστατικό έλαβε χώρα έξω από το γήπεδο Ρέντη, ημέρα Κυριακή, προ της ενάρξεως ποδοσφαιρικού αγώνα, παρουσία δεκάδων αυτοπτών μαρτύρων, κάποιοι εκ των οποίων έχουν ήδη καταθέσει ως μάρτυρες. Ο δικηγόρος ουδέποτε άσκησε πράξεις βίας εναντίον της. Το εντελώς αντίθετο συνέβη. Εκείνη βιαιοπράγησε εναντίον του υβρίζοντάς τον, απειλώντας τον, χτυπώντας τον και σκίζοντας το πουκάμισό του. Για τις αμυχές και τους μώλωπες που έχει υποστεί ο δικηγόρος, συνεταγή ιατροδικαστική έκθεση».

Τέλος στην δήλωση τους οι νομικοί εκπρόσωποι του 69χρονου δικηγόρου μιλούν μεταξύ άλλων για εμμονική και συκοφαντική συμπεριφορά της 43χρονης.

«Η συμπεριφορά που επέδειξε η καταγγέλλουσα κατά το προηγούμενο αλλά και κατά το μετέπειτα διάστημα ήταν εμμονική, καταδιωκτική και κατασυκοφαντική τόσο εναντίον του δικηγόρου όσο και κυρίως κατά τη συζύγου του την οποία δεν γνωρίζει καν και της συστήθηκε μία μοναδική φορά σε συνέδριο στην Κατερίνη ως συνεργάτιδα ετέρου δικηγόρου με τον οποίον διέμενε. Κατά συνέπεια επειδή πλήττεται κατάφωρα η προσωπικότητά του από πρόσωπο που καταγγέλλει αντιφατικά ζητήματα τα οποία δεν είναι καν αληθινά. 

Ζητούμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να σεβαστούν την προσωπική ζωή της κατάφωρα και αδίκως πληττόμενης οικογένειας από μία δικηγόρο που δεν μπορεί να αποφασίσει αν είναι ασκούμενη ή δικηγόρος, αν εδάρη ή εξυβρίστηκε, αν είναι εργαζόμενη ή σύντροφος. Για τη συμπεριφορά αυτή της καταγγέλλουσας έχει ζητηθεί νομική προστασία, αφού αυτή τυποποιεί πολλά άρθρα του Ποινικού Κώδικα, τα οποία ερευνά η δικαιοσύνη».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "«Εκείνη βιαιοπράγησε εναντίον του» λένε οι δικηγόροι του ποινικολόγου για τις καταγγελίες ξυλοδαρμού της 43χρονης"

Η Άγκυρα αμφισβητεί ξανά την Κυπριακή Δημοκρατία

Με αντί-Navtex απάντησε στην Κύπρο η Άγκυρα, με την τουρκική πλευρά να αμφισβητεί ανοιχτά το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκδίδει Navtex.

Όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων η αντι-Navtex της Τουρκίας χαρακτηρίζει «μη εξουσιοδοτημένο σταθμό» τον σταθμό της Κυπριακής Δημοκρατίας και υποστηρίζει ότι η περιοχή της κυπριακής Νavtex «βρίσκεται εντός της περιοχής εξυπηρέτησης της τουρκικής navtex και της τουρκικής υφαλοκρηπίδας».

Ισχυρίζεται ακόμη η τουρκική πλευρά ότι «η Κύπρος που αναφέρεται στη MA92-250/24 δεν είναι το αρχικό κράτος εταιρικής σχέσης που ιδρύθηκε το 1960. Η Τουρκία δηλώνει ότι ο όρος ‘Κύπρος’ ούτε ισοδυναμεί με οποιαδήποτε μορφή αναγνώρισης της ε/κ διοίκησης» – όπως αναφέρεται στην Κυπριακή Δημοκρατία – «ούτε θίγει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της Τουρκίας που απορρέουν από τη Συνθήκη Εγγυήσεων και τη Συνθήκη Ίδρυσης του 1960».

Οι προσπάθειες νομιμοποίησης των παράνομων αξιώσεων της ε/κ διοίκησης μέσω MA92-250/24 είναι άκυρες και ούτε έγιναν ούτε θα γίνουν αποδεκτές από την τουρκική πλευρά.

ΑΠΕ/newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Άγκυρα αμφισβητεί ξανά την Κυπριακή Δημοκρατία"

Δυο άτομα συνελήφθησαν για συμμετοχή στη «Σύμπραξη Εκδίκησης» – Γιατί είχαν απασχολήσει

Ένας 52χρονος ποινικός με συμμετοχή σε ληστείες και ένας 40χρονος που έχει απασχολήσει την Ελληνική Αστυνομία για υποθέσεις ναρκωτικών κατά το παρελθόν, είναι τα δυο άτομα που συνέλαβε η αντιτρομοκρατική μετά από επιχείρηση. Οι δυο άνδρες κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης» που είχε εξαρθρωθεί τον Μάρτιο του 2024.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 52χρονος που συνελήφθη, είχε γνωρίσει το «αρχηγό» της οργάνωσης, ενώ ήταν κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού. Άλλωστε φέρεται να λάμβανε απευθείας εντολές από αυτόν και να τις μετέφερε στα μέλη της οργάνωσης που βρισκόταν εκτός φυλακής.

Ο δεύτερος συλληφθείς, ο 40χρονος είχε ενεργό υποστηρικτικό ρόλο, στην τοποθέτηση της βόμβας έξω από τράπεζα στα Πετράλωνα στις 25 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται πως τον Μάρτιο του 2024, συνολικά 10 άτομα, 4 εκ των οποίων ήταν ήδη στις φυλακές, είχαν κατηγορηθεί για βομβιστικές επιθέσεις. Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση κατηγορούνται για –κατά περίπτωση- συμμετοχή και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, αξιόποινη υποστήριξη και παροχή ουσιωδών πληροφοριών, απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Δυο άτομα συνελήφθησαν για συμμετοχή στη «Σύμπραξη Εκδίκησης» – Γιατί είχαν απασχολήσει"

Ασπρόπυργος: ΔΙΑδες εντόπισαν ΙΧ με 11 κλεμμένες πινακίδες πριν το κάψει άνδρας Ρομά! Το χρονικό

Το πρωί της Τρίτης (25/6) αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ Ασπροπύργου είδαν καπνούς στην περιοχή Σοφό και έσπευσαν ώστε να διαπιστώσουν τι είχε συμβεί.

Παράλληλα ζήτησαν και τη συνδρομή οχημάτων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πράγματι, διαπιστώθηκε ότι είχε προκληθεί φωτιά σε υπαίθριο χώρο ωστόσο σε πολύ κοντινή απόσταση υπήρχε ένα όχημα και ακριβώς δίπλα ένας Ρομά ο οποίος το έβαλε στα πόδια και εξαφανίστηκε.

Κλεμμένο από περιοχή της Αθήνας ήταν το αυτοκίνητο

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έλεγχο από διαπίστωσαν ότι το όχημα είχε κλαπεί από περιοχή της Αθήνας ενώ στο εσωτερικό του υπήρχαν 11 πινακίδες, Οι 9 ανήκουν σε αυτοκίνητα τα οποία έχουν κλαπεί ενώ οι δύο είχαν αφαιρεθεί από οχήματα.

Εκτιμάται ότι ο ύποπτος σκόπευε να κάψει το αυτοκίνητο το οποίο αναμένεται να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ασπρόπυργος: ΔΙΑδες εντόπισαν ΙΧ με 11 κλεμμένες πινακίδες πριν το κάψει άνδρας Ρομά! Το χρονικό"

Φρέντι Μπελέρης: Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών

Εμμονή με τον Φρέντι Μπελέρη έχουν οι αλβανικές αρχές καθώς το Εφετείο αποφάσισε να του επιβάλλει ποινή φυλάκισης 2 ετών παρότι είναι εκλεγμένος ευρωβουλευτής.

Ο Φρέντι Μπελέρης καταδικάστηκε από το αλβανικό δικαστήριο και όπως όλα δείχνουν θα μείνει έως τον Οκτώβριο στη φυλακή. Αμέσως μετά την απόφαση ο γιος του, Πέτρος Μπελέρης έκανε λόγο για «απόφαση ντροπή με μια δίκη παρωδία».

Ο ίδιος ο Φρέντι Μπελέρης μετά την ανακοίνωση του Αλβανικού δικαστηρίου εξαπέλυσε επίθεση στον Έντι Ράμα λέγοντας: «Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα και σε οποιοδήποτε δικαστικό σύστημα που λειτουργούσε με κανόνες κράτους δικαίου η αθώωση μου θα ήταν μονόδρομος ασχέτως της εκλογής μου ή μη. Από δω και μπρος το πρόβλημα θα το έχει ο Ράμα».

Ο εκλεγμένος ευρωβουλευτής και εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης, μέσα από τις αλβανικές φυλακές όπου κρατείται δήλωσε ακόμα: «Ο Ράμα λειτούργησε σαν κοινός πραξικοπηματίας. Εγώ άντεξα τόσους μήνες παρά την αδικία και το πραξικόπημα σε βάρος μου. Θα αντέξω μερικές βδομάδες ακόμα αν χρειαστεί».

Στην ίδια συνέντευξη στο CNN Greece o Φρέντης Μπελέρης εκτιμά πώς ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα ενδιαφέρεται η χώρα του να μπει στην ευρωπαϊκή οικογένεια «μόνο στα λόγια». «Στις πράξεις όμως τα όσα κάνει απομακρύνουν την Αλβανία από την Ευρώπη. Ευρωπαϊκή προοπτική με καταστρατήγηση του κράτους δικαίου – όπως έχει γίνει στη δική μου περίπτωση – δεν υπάρχει», επισημαίνει.

Στην δίκη ήταν παρούσα και η πρέσβυς της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση, η οποία δήλωσε ότι με την σημερινή απόφαση του εφετείου Τιράνων ουσιαστικά ολοκληρώνεται η δικαστική υπόθεση του εκλεγμένου Φρέντι Μπελέρη από την αλβανική δικαιοσύνη. «Δυστυχώς», τόνισε, «πολλές πτυχές της υπόθεσης αφήνουν πολλά ερωτηματικά για την αντικειμενικότητα της διαδικασίας όπως λόγου χάρη η παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας, η μη δυνατότητα να ορκιστεί».

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης είχε δηλώσει: «Περιμένουμε την έκβαση του δεύτερου  βαθμού. Σταθερή θέση της κυβέρνησης ότι στο πρόσωπο του Φρέντι Μπελέρη συγκεντρώνονται όλα τα αιτήματα εκείνων που θέλουμε σεβασμό στο τεκμήριο αθωότητας και μια δίκαιη δίκη. Είναι πλέον εκπρόσωπος των Ελλήνων στο ευρωκοινοβούλιο. Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να ορκιστεί ευρωβουλευτής», είπε χαρακτηριστικά.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φρέντι Μπελέρης: Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών"

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη (26/6) – Οι «πορτοκαλί» περιοχές

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Κρήτης
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη (26/6) – Οι «πορτοκαλί» περιοχές

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη (26/6) – Οι «πορτοκαλί» περιοχές"

Υποκλοπές: Στον Άρειο Πάγο ο Γρηγόρης Δημητριάδης

Το κατώφλι του Αρείου Πάγου πέρασε ο Γρηγόρης Δημητριάδης, πρώην γενικός γραμματέας του Μεγάρου Μαξίμου προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση των υποκλοπών.

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης κλήθηκε να καταθέσει για την υπόθεση των υποκλοπών καθώς διετέλεσε σε νευραλγική θέση για την υπόθεση στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Αχιλλέας Ζήσης, που διενεργεί την έρευνα για την υπόθεση των υποκλοπών, καλεί μάρτυρες προκειμένου να ολοκληρώσει την έρευνα του και να συντάξει το σχετικό πόρισμα, το οποίο θα υποβάλλει στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη που θα αποφασίσει τελικά για την υπόθεση.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Υποκλοπές: Στον Άρειο Πάγο ο Γρηγόρης Δημητριάδης"

Λευκωσία: Οι ισχυρισμοί Φιντάν για δήθεν εμπλοκή της Κύπρου στην κρίση της Μέσης Ανατολής είναι ανυπόστατοι

«Εντελώς ανυπόστατους» χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς περί εμπλοκής της Κύπρου στις ισραηλινές επιχειρήσεις κατά της Γάζας, μέσω μιας σειράς διευκολύνσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ανέφερε πως η μεγαλόνησος ουδέποτε παρείχε, ούτε θα παρέχει διευκολύνσεις για οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια εναντίον οποιασδήποτε χώρας.

Επίσης, αναφέρθηκε στη δήλωση του Κύπριου υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου ενώπιον του συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες ότι η Κύπρος ουδέποτε αποτέλεσε μέρος της κρίσης, αλλά, όπως είναι διεθνώς αποδεκτό, αποτελεί μέρος της λύσης. Σημείωσε ακόμη ότι υπήρξε επικοινωνία του Προέδρου της Νήσου κ. Νίκου Χριστοδουλίδη και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, με αξιωματούχους του Λιβάνου, οι οποίοι στις δηλώσεις τους επιβεβαιώνουν την στενή σχέση μεταξύ των δύο χωρών.

Θυμίζουμε ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν παραχωρώντας συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk για την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας και ερωτηθείς για τις απειλητικές δηλώσεις του γενικού γραμματέα της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, κατά της Κύπρου σε περίπτωση επέκτασης του πολέμου στον Λίβανο, απάντησε πως: «αντιμετωπίζουμε μία μεγάλη απειλή και κίνδυνο επέκτασης εδώ. Αυτός ο κίνδυνος θα συνεχιστεί όσο συνεχίζεται η γενοκτονία του Ισραήλ. Τώρα, ειδικά ο Λίβανος είναι στην ατζέντα» για να προσθέσει ότι «οι παράγοντες του Λιβάνου που απειλούν την Κύπρο είναι προάγγελος αυτού του γεγονότος».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Λευκωσία: Οι ισχυρισμοί Φιντάν για δήθεν εμπλοκή της Κύπρου στην κρίση της Μέσης Ανατολής είναι ανυπόστατοι"

Κομισιόν: Το όνομα έχει συμφωνηθεί ξεκάθαρα στο πλαίσιο της συμφωνίας των Πρεσπών

Την πιστή τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών ζητά η Κομισόν στέλνοντας ένα αυστηρό μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία.

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν για τη διεύρυνση Άνα Πισονέρο ανέφερε ότι η χρήση του συνταγματικού ονόματος της Βόρειας Μακεδονίας είναι κάτι που έχει συμφωνηθεί στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σε ερώτηση για το εάν η Επιτροπή γνωρίζει ότι ορισμένοι δεν κάνουν χρήση της συνταγματικής ονομασίας και ποια είναι η αντίδρασή της, η Άνα Πισονέρο ανέφερε ότι η ΕΕ εξέφρασε την λύπη της «για τη μη χρήση από ορισμένους από τους ηγέτες της Βόρειας Μακεδονίας του συνταγματικού ονόματος της Βόρειας Μακεδονίας. Αυτό είναι ξεκάθαρα κάτι που έχει συμφωνηθεί στο πλαίσιο της συμφωνίας των Πρεσπών. Και είναι σαφές ότι όλες οι πλευρές πρέπει να σεβαστούν τους όρους των συμφωνιών και να τις εφαρμόσουν με καλή πίστη».

«Από την πλευρά μας εκφράσαμε τα συγχαρητήριά μας στον πρωθυπουργό Μιτσκόσκι και τους νέους υπουργούς μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνασπισμού στη Βόρεια Μακεδονία. Η ΕΕ θα συνεργαστεί στενά με τη νέα κυβέρνηση για την επίτευξη προόδου σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και την προώθηση της πορείας της Βόρειας Μακεδονίας προς την ΕΕ. Νομίζω ότι το μήνυμα είναι σαφές», προσέθεσε.

Η εκπρόσωπος επισήμανε ότι «η Βόρεια Μακεδονία πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο τη δυναμική που υπάρχει για τη διεύρυνση προκειμένου να προχωρήσει αποφασιστικά στην πορεία της προς την ΕΕ. Όλοι γνωρίζετε πολύ καλά τι έχει ξεκαθαρίσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ότι αναμένει από τη Βόρεια Μακεδονία. Και προφανώς αυτό σχετίζεται και με τις συνταγματικές τροποποιήσεις που ουσιαστικά η Βόρεια Μακεδονία δεσμεύτηκε να κάνει για να μπορέσει να προχωρήσει στην πορεία της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κομισιόν: Το όνομα έχει συμφωνηθεί ξεκάθαρα στο πλαίσιο της συμφωνίας των Πρεσπών"

Ολοκληρώθηκε το Κτηματολόγιο στη Λαμία και στη Λιβαδειά

Δύο νέοι Δήμοι, ο Δήμος Λαμιέων και ο Δήμος Λεβαδέων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εντάχθηκαν από την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 στη λειτουργία του Κτηματολογίου, μετά την περαίωση της διαδικασίας κτηματογράφησης (ΦΕΚ_3620_Β_21.06.2024).

Με την ένταξη του Καλλικρατικού Δήμου Λαμιέων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδος, 62.685 ιδιοκτησίες και 127.758 δικαιώματα περιέρχονται σε καθεστώς λειτουργίας του Κτηματολογίου, και αντίστοιχα 39.255 ιδιοκτησίες και 70.033 δικαιώματα του Καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο προχωράει ψηφιακά ώστε να αποτελεί μία σύγχρονη δομή που ανταποκρίνεται πλήρως στην ψηφιακή εποχή. Το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών πραγματοποιείται πλέον μέσω του ktimatologio.gr και ktimatologio.gov.gr, μειώνοντας τη γραφειοκρατία και ελαχιστοποιώντας το χρόνο των συναλλαγών, ώστε οι πολίτες και επαγγελματίες διευκολύνονται στις συναλλαγές τους, οι ουρές εξαλείφονται και οι μεταβιβάσεις ακινήτων επιταχύνονται. Για φυσικά πρόσωπα που υποβάλλουν εγγραπτέα πράξη για κτηματογραφημένα ακίνητα συστήνουμε τη χρήση του ψηφιακού φακέλου μεταβίβασης ακινήτου από το συμβολαιογράφο τους (https://akinita.gov.gr), μέσω του οποίου η διαδικασία νομικού ελέγχου ολοκληρώνεται σε μία εργάσιμη ημέρα.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες και οι επαγγελματίες:

Η υποβολή αιτήσεων για την εγγραφή συμβολαιογραφικών πράξεων, καθώς και αιτήσεων για τη διόρθωση προδήλων σφαλμάτων από πολίτες και επαγγελματίες πραγματοποιούνται και ψηφιακά.

Η υποβολή αιτήσεων και συνυποβαλλόμενων εγγράφων για την εγγραφή πράξεων που περιέχονται σε έγγραφα που συντάσσουν ή διακινούν οι δικαστικοί επιμελητές και για τα οποία προβλέπεται νόμιμη προδικασία επίδοσης, πραγματοποιείται μόνο ψηφιακά.

Η έρευνα των επαγγελματιών στην κτηματολογική βάση γίνεται και ψηφιακά.

Η υποβολή αιτήσεων εξωδικαστικών διορθώσεων των αρχικών εγγραφών (άρθρο 6 παρ. 4 του ν. 2664/1998) πραγματοποιείται ψηφιακά.

Οι αιτήσεις για την έκδοση πιστοποιητικών/αντιγράφων (π.χ. αντίγραφο κτηματολογικού φύλλου κ.λπ.) υποβάλλονται και παραλαμβάνονται μόνο ψηφιακά (7/24).

Το πρωτόκολλο είναι αποκλειστικά ηλεκτρονικό.

Τα μεγαρόσημα στα πιστοποιητικά και τις αιτήσεις καταργούνται.

Οι πληρωμές γίνονται υποχρεωτικά είτε ηλεκτρονικά είτε μέσω POS.

Οι επιστροφές αχρεωστήτως καταβληθέντων κατατίθενται ηλεκτρονικά.

Η ψηφιακή εποχή του Κτηματολογίου είναι εδώ!

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Διεύθυνση: Βύρωνος 8, ΤΚ 35132, Λαμία

Τηλέφωνο: 22310-31852

Email: kgste@ktimatologio.gr

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

Διεύθυνση: Γ. Σεφέρη 3, ΤΚ 32301, Λειβαδιά

Τηλέφωνο: 22610-29920

Email: kgste_livadeia@ktimatologio.gr

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ολοκληρώθηκε το Κτηματολόγιο στη Λαμία και στη Λιβαδειά"

Πλιάτσικο… μετά τις φωτιές – «Μπούκαραν» στο σπίτι του Τζόρτζεβιτς στα Χανάκια

Ούτε… ιερό, ούτε όσιο φαίνεται πως έχουν κάποιοι… επιτήδειοι που αμέσως μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στα χωριά του Πύργου και έκαψε στο πέρασμά της, σπίτια και περιουσίες – κόπους μιας ολόκληρης ζωής, βρήκαν την… “ευκαιρία” να κάνουν… πλιάτσικο στις περιουσίες των ανθρώπων που επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μια τέτοια περίπτωση αποτελεί και η οικεία του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Πρέντρακ Τζόρτζεβιτς, που βρίσκεται στο χωριό Χανάκια, με τους άγνωστους δράστες να εκμεταλλεύονται το γεγονός και να “μπουκάρουν” στο εσωτερικό του σπιτιού, αρπάζοντας ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά αντικείμενα.

Πάντα με τις ίδιες πηγές, η γυναίκα του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, που φέρει την καταγωγή της από την περιοχή, βρέθηκε χθες στο χωριό για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την καταστροφή που προκάλεσε στο πέρασμα της η φωτιά στο σπίτι τους, και ήρθε αντιμέτωπη με τις απώλειες της περιουσίας τους.

Η ίδια, δίπλα σοκαρισμένη, αφενός από την καταστροφή που υπέστη το σπίτι τους και αφετέρου από την “εισβολή” των αγνώστων κατήγγειλε το περιστατικό στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου όπου και χειρίστηκε την υπόθεση.

Όπως προκύπτει, οι… “ποντικοί” μπήκαν στο σπίτι από παράθυρο που είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από την φωτιά.

Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο κι άλλοι πληγέντες να έχουν πέσει θύματα των… επιτήδειων, χωρίς ωστόσο -μέχρι και την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, να υπάρχει κάποια επίσημη καταγγελία.

patrisnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πλιάτσικο… μετά τις φωτιές – «Μπούκαραν» στο σπίτι του Τζόρτζεβιτς στα Χανάκια"

Καραϊβάζ: Το… χρήμα οδηγεί στον ηθικό αυτουργό – Τα μεγάλα ποσά σε καταθέσεις των φερόμενων δραστών

Αδικαιολόγητα μεγάλα ποσά που φτάνουν εξαψήφια νούμερα σε τραπεζικούς λογαριασμούς των δύο αδερφών, ήδη προφυλακισμένων για συμμετοχή στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ εντόπισαν οι Αρχές.

Όπως προέκυψε από την άρση τραπεζικού απορρήτου των δύο κατηγορουμένων, εντοπίστηκαν υπέρογκες τραπεζικές καταθέσεις από λογαριασμούς σε ευρωπαϊκή χώρα που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν και χαρακτηρίζονται από τις Αρχές ως αμοιβή για την εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου σε βάρος του δημοσιογράφου.

Ήδη έχει υποβληθεί αίτημα δικαστικής συνδρομής προκειμένου να αποκαλυφθούν όσοι κρύβονται πίσω από το εταιρικό λογαριασμό από τον οποίο έγιναν τα υπέρογκα εμβάσματα.

Ο συγκεκριμένος λογαριασμός βρίσκεται σε χώρα με την οποία η Ελλάδα έχει υπογράψει δικαστική συνδρομή και το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η αποστολή στοιχείων που δεν αποκλείεται να αποκαλύψουν νέα εμπλεκόμενα πρόσωπα και να δώσουν περαιτέρω ώθηση στις έρευνες αναφορικά με τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Καραϊβάζ: Το… χρήμα οδηγεί στον ηθικό αυτουργό – Τα μεγάλα ποσά σε καταθέσεις των φερόμενων δραστών"

Αγρίνιο: Νεκρός 52χρονος εργαζόμενος μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο στην περιοχή της Λεπενούς (εικόνες - βίντεο)

Δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο η εργάσιμη εβδομάδα, καθώς η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου ενημερώθηκε λίγο πριν τις 8.00, το πρωί της Τρίτης (25.6.24) για φωτιά σε εργοστάσιο στην περιοχή της Λεπενούς Αγρινίου.

Το εργοστάσιο βρίσκεται προς την Λαγκάδα και το αντικείμενό του  σχετίζεται με ασφαλτικά.

Δείτε video από το tempo24news.gr:

Στο σημείο εκτός από την ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής που έχει σπεύσει και επιχειρεί για την κατάσβεσή της (συγκεκριμένα 18 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ενώ αναμένονται και ισχυρές ενισχύσεις) βρίσκονται οχήματα της ΕΛ.ΑΣ., όπως επίσης και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. 

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν νεκρό εργαζόμενο ηλικίας 52 ετών με καταγωγή από την  Αθήνα και δύο τραυματίες.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι εργολάβοι - υπεργολάβοι έχουν μεταβεί στο Αστυνομικό Μέγαρο για να καταθέσουν στην προανακριτική διαδικασία, ενώ έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας. Το συμβάν αντιμετωπίζεται ως εργατικό ατύχημα.

Στην πρώτη φωτογραφία φαίνεται το σημείο που έγινε η έκρηξη από μηχάνημα που είχε καιρό να χρησιμοποιηθεί και τέθηκε σήμερα ξανά σε λειτουργία

sinidisi 

Διαβάστε Περισσότερα » "Αγρίνιο: Νεκρός 52χρονος εργαζόμενος μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο στην περιοχή της Λεπενούς (εικόνες - βίντεο)"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news