facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

meteo: Αεροχείμαρρος θα προκαλέσει μεγάλα ύψη βροχής στη Δυτική Ελλάδα τις επόμενες μέρες

Έντονες και επίμονες βροχοπτώσεις αναμένονται σε τμήματα της νότιας Ιταλίας, τα δυτικά τμήματα της Βαλκανικής χερσονήσου και τα δυτικά τμήματα της χώρας μας τουλάχιστον μέχρι τις αρχές τις νέας εβδομάδας, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο σχηματισμός ενός εκτεταμένου πεδίου υψηλών πιέσεων τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή του Βορείου Ατλαντικού, θα έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική μεταβολή των καιρικών συνθηκών πάνω από την Ευρώπη τις επόμενες ημέρες. Αιτία γι’ αυτό, σύμφωνα με το meteo, είναι η αλλαγή στη διεύθυνση του αεροχειμάρρου από δυτική σε βόρεια πάνω από τη Δυτική Ευρώπη.

Ο αεροχείμαρρος είναι ένα ισχυρό ρεύμα αέρα σε ύψος περίπου 10-11 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης, με κίνηση από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Ο αεροχείμαρρος εντοπίζεται σε περιοχές όπου υπάρχει έντονη θερμοκρασιακή διάφορα μεταξύ δύο αερίων μαζών, ενώ η κίνηση του αεροχειμάρρου καθορίζει τη δημιουργία και την κίνηση των βαρομετρικών συστημάτων.

Αυτή η αλλαγή στην ατμοσφαιρική κυκλοφορία και ο έντονος κυματισμός του αεροχειμάρρου πάνω από την περιοχή της Δυτικής Μεσογείου, θα έχει ως αποτέλεσμα την μεταφορά κρύων αερίων μαζών προς τη Δυτική και την Κεντρική Ευρώπη, ενώ αντίθετα μεταφορά θερμών αερίων μαζών αναμένεται πάνω από την Ανατολική Μεσόγειο. Έτσι, η ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, θα βρεθεί στο μεταίχμιο δύο αερίων μαζών με έντονη θερμοκρασιακή διαφορά, δημιουργώντας τελικά μια ζώνη όπου αναμένεται ο σχηματισμός και η κίνηση διαδοχικών βαρομετρικών χαμηλών τις επόμενες ημέρες, τα οποία θα επηρεάσουν και την Ελλάδα.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "meteo: Αεροχείμαρρος θα προκαλέσει μεγάλα ύψη βροχής στη Δυτική Ελλάδα τις επόμενες μέρες"

Κορονοϊός – Πορτογαλία: Επαναφέρει περιορισμούς λόγω της αύξησης των κρουσμάτων

Η Πορτογαλία, μία από τις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού παγκοσμίως, επέβαλε εκ νέου ορισμένους περιορισμούς, προκειμένου να σταματήσει την έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού, ανακοινώνοντας απόψε, μεταξύ άλλων, πως όλοι οι επιβάτες που ταξιδεύουν αεροπορικώς στη χώρα θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ κατά την άφιξή τους.

«Δεν έχει σημασία πόσο επιτυχημένη ήταν η εμβολιαστική εκστρατεία, πρέπει να έχουμε επίγνωση ότι εισερχόμαστε σε μια φάση μεγαλύτερου κινδύνου», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα. «Έχουμε δει σημαντική αύξηση (των κρουσμάτων) στην ΕΕ και η Πορτογαλία δεν είναι ένα νησί».

Η Πορτογαλία κατέγραψε 3.773 νέα κρούσματα χθες, τον υψηλότερο ημερήσιο απολογισμό των τελευταίων τεσσάρων μηνών, ενώ σήμερα ο αριθμός των μολύνσεων μειώθηκε στις 3.150, σύμφωνα με το Reuters.

Οι θάνατοι, εντούτοις, παραμένουν πολύ χαμηλότεροι των επιπέδων που καταγράφονταν τον Ιανουάριο, όταν η χώρα έδινε τη σκληρότερη μάχη της εναντίον της Covid-19.

Τα νέα μέτρα

Περίπου το 87% του πληθυσμού της Πορτογαλίας των περίπου 10 εκατομμυρίων κατοίκων έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά του νέου κορονοϊού.

Ωστόσο, καθώς ένα νέο κύμα της πανδημίας σαρώνει την Ευρώπη, η κυβέρνηση επανέφερε ορισμένα παλαιότερα μέτρα και ανακοίνωσε κάποια νέα, με στόχο να περιορίσει τη διασπορά ενόψει της εορταστικής περιόδου. Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Μιλώντας σχετικά με τους νέους ταξιδιωτικούς κανονισμούς, ο Κόστα είπε πως οι αεροπορικές εταιρείες θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 20.000 ευρώ ανά επιβάτη, εάν μεταφέρουν κάποιον που δεν έχει μαζί του αποδεικτικό ενός τεστ Covid-19, συμπεριλαμβανομένων των πλήρως εμβολιασμένων.

Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός ανακοίνωσε, επιπλέον, ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι θα πρέπει να επιδεικνύουν επίσης ένα αρνητικό τεστ κορονοϊού, ώστε να μπαίνουν στα νυχτερινά κέντρα, τα μπαρ, να συμμετέχουν σε μεγάλες εκδηλώσεις και να επισκέπτονται οίκους ευγηρίας.

Εξάλλου, το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό θα απαιτείται για την παραμονή στα ξενοδοχεία, το να πηγαίνει κανείς στο γυμναστήριο ή να δειπνήσει στους εσωτερικούς χώρους των εστιατορίων.

Επιπλέον, επέβαλε εκ νέου την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, ενώ η τηλεργασία θα είναι υποχρεωτική κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας του Ιανουαρίου, ώστε να ελεγχθεί η διασπορά του ιού μετά την περίοδο των εορτών.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός – Πορτογαλία: Επαναφέρει περιορισμούς λόγω της αύξησης των κρουσμάτων"

Στρατοδικείο στην Μισράτα καταδίκασε τον Χ.Χάφταρ σε θάνατο!

Τα λιβυκά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι στρατιωτικό δικαστήριο στη Μισράτα εξέδωσε ερήμην θανατική ποινή κατά του στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ βάζοντας «φωτιά» στις εκλογές της 24ης Δεκεμβρίου!

Για να γίνει κατανοητό τι έχει συμβεί πρέπει να σημειώσουμε ότι η Μισράτα είναι πόλη που ανήκει στις τουρκόφιλες λιβυκές δυνάμεις δηλαδή ελέγχεται από το καθεστώς της Τρίπολης και όχι του Τομπρούκ, όπου εδράζουν οι δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ.

Συνεπώς πίσω από την θανατική ποινή βρίσκεται δάκτυλος της Άγκυρας η οποία δεν θέλει με τίποτε ο Χαλίφα Χάφταρ να κερδίσει τις εκλογές, κάτι το οποίο το θεωρούν πολύ πιθανό καθώς έχει ισχυρό «ρεύμα» ανάμεσα στον λιβυκό λαό.

Η ποινή περιελάμβανε κι άλλους στρατιωτικούς, συμπεριλαμβανομένων των Abdel Razek al-Nadori, Saqr Jrushi, Abdul Salam al-Hassi, Al-Mabrouk al-Ghazawi, Muhammad Mansour και Saad al-Werfalli, όλοι φυσικά ανήκαν στην παράταξη του Χαλίφα Χάφταρ.

Άναψε το Χριστουγεννιάτικο δένδρο στο Σύνταγμα - Χιλιάδες παράνομοι μετανάστες απόλαυσαν το θέαμα

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο από την μεταβατική κυβέρνηση του Ντμπέιμπε, στελέχους της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Η Στρατιωτική Εισαγγελία στη Μισουράτα ανακοίνωσε την ποινή αφού κατηγόρησε τον Χαλίφα Χάφταρ ότι βομβάρδισε την έδρα του Κολλεγίου Αεράμυνας στην πόλη και τη συνακόλουθη δολοφονία ενός από τους στρατιώτες του κολεγίου, σύμφωνα με το κανάλι Libya Al-Ahrar .

Σύμφωνα με το κείμενο της απόφασης, η Στρατιωτική Εισαγγελία ζήτησε από το την Στρατιωτική Αστυνομία την εκτέλεση της ποινής σε βάρος των καταδικασθέντων βάσει των αναφερόμενων νόμων και διαταγών.

Επιβεβαίωσε επίσης ότι η ποινή θα εκτελεστεί βάσει του άρθρου 92 του Κώδικα Στρατιωτικής Ποινικής Δικονομίας.

Ο Λίβυος Στρατηγός είχε ανακοινώσει νωρίτερα την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές στη Λιβύη, στις 16 Νοεμβρίου.

Αυτό που θέλουν να πετύχουν οι φιλότουρκες δυνάμεις στην Λιβύη είναι να αναγκάσουν τον Χαλίφα Χάφταρ να αποσύρει την υποψηφιότητά του.

H Άγκυρα ακόμα περισσότερο θα ήθελε να μην γίνουν καθόλου εκλογές στην Λιβύη και να μονιμοποιηθεί η παρουσία των τουρκικών δυνάμεων εσαεί στην χώρα για να εξασφαλίσει την απαραίτητη πίεση διατήρησης σε ισχύ του τουρκολιβυκού μνημονίου.

Θεωρητικά μία νέα κυβέρνηση στο μέλλον θα μπορούσε να ακυρώσει το τουρκολιβυκό μνημόνιο αντικαθιστώντας το με μία νέα συμφωνία με μία άλλη χώρα, δηλαδή με την Ελλάδα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωσαν ότι ο Σαντάμ Χάφταρ, γιος του Χαλίφα, επισκέφτηκε το Ισραήλ και ζήτησε βοήθεια από αυτό με αντάλλαγμα μια συμφωνία εξομάλυνσης εάν γινόταν πρόεδρος της Λιβύης.

pronews 

Διαβάστε Περισσότερα » "Στρατοδικείο στην Μισράτα καταδίκασε τον Χ.Χάφταρ σε θάνατο!"

Κερατσίνι: 16χρονη έσβησε το τσιγάρο της στο μάτι άλλης μαθήτριας μέσα στο σχολείο

Αστυνομικοί του Τμήματος Κερατσινίου – Δραπετσώνας συνέλαβαν μια ανήλικη μαθήτρια, μόλις 16 ετών, η οποία κατηγορείται για απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης!Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, όλα έγιναν σε σχολείο το πρωί της Τρίτης, 23.11.2021, όταν κατά την διάρκεια διαλείμματος στο 1ο ΕΠΑΛ Δραπετσώνας, η 16χρονη έσβησε το τσιγάρο που κάπνιζε στο αριστερό μάτι άλλης μαθήτριας, με αποτέλεσμα το θύμα να νιώσει έντονο τσούξιμο.

Άμεσα στο σημείο έφτασε η 41χρονη μητέρα του θύματος, η οποία ενημερώθηκε από τον διευθυντή του σχολείου και συνόδευσε την κόρη της στο Κέντρο Υγείας της Δραπετσώνας ώστε να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Στη συνέχεια, η 16χρονη που δέχθηκε την αδιανόητη επίθεση, μαζί με την μητέρα της πήγαν στο Τ.Α Κερατσινίου – Δραπετσώνας και κατέθεσαν μήνυση.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κερατσίνι: 16χρονη έσβησε το τσιγάρο της στο μάτι άλλης μαθήτριας μέσα στο σχολείο"

Metron Analysis - Pulse: Ισχυρό διψήφιο προβάδισμα σε Νέα Δημοκρατία και Μητσοτάκη

Ισχυρό προβάδισμα για ΝΔ και Μητσοτάκη δίνουν δύο δημοσκοπήσεις: Τόσο η Metron Analysis, όσο και η Pulse, βλέπουν για το Νοέμβριο την διαφορά από 11 ως 11,4 ποσοστιαίες μονάδες , τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κυριαρχεί στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός. Παράλληλα, το ΚΙΝΑΛ συντηρεί τα κέρδη του τελευταίου διαστήματος, χωρίς προς το παρόν να διαφαίνεται τάση περαιτέρω ανόδου. 

Η πανδημία καταγράφεται πλέον ως το σημαντικότερο πρόβλημα στη χώρα, με την κυβερνητική εικόνα να εμφανίζει «ρωγμές» ως προς την διαχείρισή της, αλλά και το ποσοστό των αρνητών να μειώνεται. Η πλειοψηφία θέλει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό εκείνων των εργαζομένων που έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega

Η  ΝΔ «έγραψε» 30% στην πρόθεση ψήφου, από 31% τον Οκτώβριο και ο ΣΥΡΙΖΑ 18,6%, από 20,3% στο ίδιο διάστημα, δηλαδή μία διαφορά 11,4 ποσοστιαίων μονάδων. 

Ακόμα μεγαλύτερη διαφορά καταγράφεται στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κερδίζει μία μονάδα και να καταγράφεται στο 39% και τον Αλέξη Τσίπρα μόλις στο 16% , με απώλεια τριών ποσοστιαίων μονάδων. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκείνοι που απαντούν «κανένας» είναι σχεδόν υπερδιπλάσιοι από όσους επιλέγουν τον πρόεδρ του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην αξιολόγηση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, η «ψαλίδα» είναι πολύ μεγάλη, με την κυβέρνηση να έχει 40% θετικές γνώμςες και την αξιωματική αντιπολίτευση μόλις 14%.

Είναι φανερό ότι η έξαρση της πανδημίας το τελευταίο διάστημα απασχολεί την κοινή γνώμη, που την αξιολογεί πλέον το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας, σε ποσοστό 38%, έναντι 28% της ακρίβειας, που είχε καταγραφεί ως Νο1 πρόβλημα τον Οκτώβριο.

Χαρακτηριστικά, το ποσοστό εκείνων που εκτιμούν ότι «τα χειρότερα είναι μπροστά μας με την πανδημία», εκτινάσσεται σστο 58% , από 34% τον Οκτώβριο, ενώ το ποσοστό εκείνων που θεωρούν ότι «έχουμε αφήσει πίσω τα χειρότερα», πέφτει από το 60% που ήταν τον Οκτώβριο, στο 35%.

Ανάλογη είναι και η πτώση των ποσοστών της κυβέρνησης στην διαχείριση της πανδημίας - οι θετικές εντυπώσεις είναι μόλις στο 33% , δηλαδή 9 μονάδες χαμηλότερα σε σχέση με τον Οκτώβριο. Ωστόσο, το ποσοστό των αρνητών του εμβολίου περιορίζεται πια στο 11%. 

Ντέρμπυ για δύο στο Κίνημα Αλλαγής
Συντηρεί - στο 9,6% - τα υψηλότερα ποσοστά που εμφανίζει το ΚΙΝΑΛ μετά από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά,  ενώ υποχωρούν τα ποσοστά της υποψηφιότητας Παπανδρέου και όπως φαίνεται από τους πίνακες της εταιρείας, η μάχη για την ηγεσία του  ΚΙΝΑΛ θα έχει ως πρωταγωνιστές τους Ανδρέα Λοβέρδο και Νίκο Ανδρουλάκη, που συγκροτούν το δίδυμο του β! γύρου σε όλες τις εξεταζόμενες ομάδες πιθανών ψηφοφόρων. 

Ο Ανδρέας Λοβέρδος οδηγεί την κούρσα με ένα εντυπωσιακό 37% στην κατηγορία των ψηφοφόρων από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα  που συγκροτούν την δυνητική βάση του κόμματος - εκείνοι που δηλώνουν ότι θα μπορούσαν , υπό προϋποθέσεις, να το ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται στην εκλογική βάση του ΚΙΝΑΛ, συνυπολογιζομένων και των αναποφάσιστων που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν στην εκλογή ηγεσίας. 

Στην σημερινή εκλογική βάση του Κινήματος Αλλαγής - στο 9,6% των ψηφοφόρων - προβάδισμα με δύο μονάδες διαφορά έχει ο Ανδράς Λοβέρδος. 

Σε όσους από τους ψηφοφόρους αυτοτοποθετούνται ως «αριστεροί», που αποτελεούν το 8,1% εκείνων που θα μπορούσαν να ψηφίσουν ΚΙΝΑΛ, προηγείται ο Γ. Παπανδρέου με 35%, στους κεντροαριστερούς (25,3% του συνόλου) παίρνει 39% ο Νίκος Ανδρουλάκης, στους κεντρώους (32%) παίρνει 37% ο Ανδρέας Λοβέρδος, στους κεντροδεξιούς (20%) λαμβάνει 54% και στους «δεξιούς» (7,1%) ο Ανδρέας Λοβέρδος κυριαρχεί με 77%/ 

dim1

dim3

dim4

dim5

dim6

dim7

dim8

dim9

Screenshot_2021-11-25_195232

dim11

dim2

Δημοσκόπηση Pulse  για την τηλεόραση του Σκάι: Στις 11 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Υπέρ της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε ομάδες εργαζομένων που έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο τάσσεται η πλειοψηφία των πολιτών σε ποσοστό 66%, σύμφωνα με τη μεγάλη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ και της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Σία Κοσιώνη. Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες (με αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων),  συγκεντρώνοντας 35% έναντι 24% της αξιωματικής  αντιπολίτευσης, ενώ το ΚΙΝΑΛ λαμβάνει 10% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει πρώτος στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός, με 40% έναντι  24% που λαμβάνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην ερώτηση «αν θα ήταν καλό να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό σε κάποιες κατηγορίες εργαζομένων, όπως για παράδειγμα σε εκείνους που εργάζονται στην εκπαίδευση, την εστίαση, τα μέσα μεταφοράς κλπ.», το 52% του δείγματος απαντά «σίγουρα ναι» και το 14% «μάλλον ναι», έναντι 49% και 16% που ήταν τα αντίστοιχα ποσοστά στην προηγούμενη έρευνα που διεξήχθη το διάστημα 5-7 Ιουλίου. Αντίθετα, κατά της υποχρεωτικότητας είναι το 20% των ερωτηθέντων με το 14% να αποκρίνεται «σίγουρα όχι» και το 6% «μάλλον όχι», ενώ ένα ποσοστό 14% δήλωσε ότι «δε γνωρίζει/δεν απαντά».

Αναλύοντας περαιτέρω τις απαντήσεις του δείγματος ανά κλάδο απασχόλησης, οι συνταξιούχοι τάσσονται αναφανδόν υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε ποσοστό 78%, ακολουθούν οι ασχολούμενοι με τα οικιακά με 65%, οι επιχειρηματίες με 62%, οι άνεργοι και ο ιδιωτικός τομέας με 59%, ενώ λίγο χαμηλότερο είναι το ποσοστό (57%) στους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα. 

Σε επίπεδο εκλογικής συμπεριοφοράς, «ναι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό λένε σε ποσοστό 83% οι ψηφοφόροι του Κινήματος Αλλαγής, ακολουθούμενοι από της ΝΔ με 77%, του ΣΥΡΙΖΑ με 63% κι έπονται του ΚΚΕ% με 59%, του ΜΕΡΑ25 με 53% και της Ελληνικής Λύσης με 49%.

Παράλληλα, θετικοί στην εφαρμογή επιπλέον περιοριστικών μέτρων για τους ανεμβολίαστους εμφανίζονται περίπου 6 στους 10 συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση, με το 44% του δείγματος να απαντά «σίγουρα ναι» και το 12% «μάλλον ναι», ενώ το 30% των ερωτηθέντων απαντά αρνητικά (18% λέει «σίγουρα όχι» και το 12% «μάλλον όχι»), ενώ το 14% δεν παίρνει θέση (δεν γνωρίζει/δεν απαντά).

Ανά ηλικιακή ομάδα, αυτοί που «ψηφίζουν» υπέρ νέων περιοριστικών μέτρων για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό είναι πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας. Αναλυτικά, το 72% των ερωτηθέντων άνω των 60 ετών ζητά επιπλέον μέτρα σε ποσοστό 72%, ακολουθεί η ομάδα 45-59 ετών με 57%, ενώ το ποσοστό στους 30-44 ετών και στους 17-19 ετών διαμορφώνεταο στο 48% και στο 40% αντίστοιχα.

Ως προς την κομματική τους ταυτότητα, για μια ακόμα φορά οι ψηφοφόροι του ΚΙΝ.ΑΛ. τάσσονται υπέρ της λήψης νέων περιοριστικών μέτρων σε ποσοστό 77% κι έπονται οι ψηφοφόροι της ΝΔ με 73%. Από την άλλη, διχασμένοι εμφανίζονται οι ψηφοφόροι των υπόλοιπων κομμάτων, με μόλις το 46% όσων στηρίζουν την Ελληνική Λύση να υπόκεινται θετικά στο σενάριο εφαρμογής επιπλέον μέτρων, ενώ χαμηλά είναι τα ποσοστά και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του Μέρα25 με 45%, 44% και 43% αντίστοιχα.

Ταυτόχρονα, υψηλό παραμένει το ποσοστό των «αρνητών» του εμβολίου, καθώς το 48% από αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, δηλώνουν ότι τίποτα δε θα τους αλλάξει τη γνώμη. Ερωτηθέντες ποιος τρόπος ενδεχομένως να τους πείσει να εμβολιαστούν, το 25% απαντά ότι ίσως πειστούν με περισσότερη ενημέρωση από γιατρούς/επιστήμονες, ένα ποσοστό 3% λέει ότι ίσως το κάνουν αν το προτείνουν ιστοσελίδες και μέσα που εμπιστεύονται και ένα 3% δηλώνει ότι μπορεί να πειστεί με τη λήψη περισσότερων περιοριστικών μέτρων για τους ανεμβολίαστους. Αντίστοιχα, ένα ποσοστό 2% απαντά ότι ενδεχομένως να εμβολιαστεί αν επιδεινωθούν οι δείκτες της επιδημίας ή το προτείνουν συγγενείς και φίλοι που εμπιστεύονται ή το συστήσουν άνθρωποι της θρησκείας, ενώ το 1% αναφέρει ότι ίσως κάνει το εμβόλιο αν γίνει υποχρεωτικό στην εργασία του.

Τέλος, αναφορικά με τους λόγους που οδήγησαν πρώην αρνητές του εμβολίου, να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό, το 38% του δείγματος δηλώνει ότι ενημερώθηκε από γιατρούς κι επιστήμονες, το 24% το αποδίδει στην επιδείνωση των υγειονομικών δεικτών, το 19% στην ανησυχία για την υγεία τη δική του ή της οικογένειας του, ενώ το 12% αναφέρει ότι εμβολιάστηκε λόγω της υποχρεωτικότητας στην εργασία του και των περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν για τους ανεμβολίαστους (6% και 6% αντίστοιχα).

Δείτε αναλυτικά τη δημοσκόπηση:

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-251121-1

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-251121-2

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-251121-3

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-251121-4

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-251121-5

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-251121-6

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-251121-7

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-251121-8

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-251121-9

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-251121-10

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-251121-11

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-251121-12

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-251121-13

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-251121-14

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-251121-15

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Metron Analysis - Pulse: Ισχυρό διψήφιο προβάδισμα σε Νέα Δημοκρατία και Μητσοτάκη"

Καιρός αύριο: Βροχές και κρύο την Παρασκευή (26/11) – Αναλυτική πρόγνωση

Ο καιρός αύριο, Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. 

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στα δυτικά και βαθμιαία στις περισσότερες περιοχές, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους στη δυτική Ελλάδα και σταδιακά στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο θα είναι έντονα, από το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στο βορειοανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο και από το μεσημέρι στο Αιγαίο τοπικά έως 8 μποφόρ, βαθμιαία όμως στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει τους 14 με 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στα νησιά του Ιονίου τους 18 με 20 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση των ανέμων το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα, που στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι τοπικά ισχυρά, σταδιακά από το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στη Θράκη. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Θρακικό βαθμιαία 7 πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων από το απόγευμα και από τα δυτικά.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 μποφόρ. Από τις προμεσημβρινές ώρες θα στραφούν βαθμιαία σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Νότιοι 4 με 6 που γρήγορα θα ενισχυθούν σε 7 με 8 μποφόρ. Από το βράδυ και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα βορειότερα νησιά θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 ενισχυόμενοι βαθμιαία σε 7 τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές και κρύο την Παρασκευή (26/11) – Αναλυτική πρόγνωση"

Μίνα Γκάγκα για κορονοϊό: Έγκαιρα στον γιατρό αν έχουμε συμπτώματα

«Είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να μειώσουμε τη διασπορά του ιού και ο καθένας μπορεί να προσπαθήσει να τηρεί τα μέτρα προστασίας και να πηγαίνουμε έγκαιρα στον γιατρό αν έχουμε συμπτώματα», τόνισε η Μίνα Γκάγκα κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας κορονοϊού, στο υπουργείο Υγείας.

Όπως επισήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα οι ασθενείς πηγαίνουν στο γιατρό αργά.

«Έχουμε πανδημία ανεμβολίαστων, τόνισε απόψε η αναπληρώτρια υπουργός υγείας Μίνα Γκάγκα στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, εξηγώντας ότι 8 στους 10 ασθενείς με Covid-19 που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι άνθρωποι που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Μάλιστα η κυρία Γκάγκα εξήγησε ότι θα πρέπει ο καθένας μας να αναλογιστεί την κατάσταση και να περιορίσει τις πολλές επαφές με άλλους ανθρώπους χωρίς να τηρεί τα μέτρα. «Προσέχουμε τις επαφές συνεχίζουμε να φοράμε μάσκα και τηρούμε τις αποστάσεις ενώ ζητάμε εγκαίρως ιατρική βοήθεια ή πάμε άμεσα στο νοσοκομείο» τόνισε επισημαίνοντας πως είναι σημαντική η ιατρική βοήθεια με τα πρώτα συμπτώματα και γι αυτό «δεν πρέπει να περιμένουμε οκτώ ημέρες για να δράσουμε».

Όπως αποκάλυψε, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, οι ασθενείς πηγαίνουνε αργά στις μονάδες υγείας, «τόσο αργά που είναι δύσκολο να γίνουν εύκολα καλά».

Η ίδια, συμπλήρωσε πώς τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται σήμερα στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Αχαΐα και την Κοζάνη και ότι στις επόμενες εβδομάδες θα φανεί κατά πόσο αποδίδουν τα νέα μέτρα που άρχισαν να εφαρμόζονται από τη προηγούμενη Δευτέρα, σημειώνεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία παρότι μίλησε για οριακή σταθεροποίηση της πανδημίας, είπε ότι αυτή παραμένει σε υψηλά επίπεδα αφού εξακολουθούν να καταγράφονται κατά μέσο όρο 6.700 κρούσματα κάθε μέρα.

«Επικρατεί ένα κλίμα εφησυχασμού, κάνουμε σαν να μη μας αφορά, όμως η πανδημία δεν έχει τελειώσει» είπε και προσέθεσε ότι σήμερα τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού στην χώρα αγγίζουν τις 54.000.

Η κυρία Παπαευαγγέλου προέβλεψε ότι η πίεση στο ΕΣΥ θα συνεχιστεί και τις προσεχείς εβδομάδες «θα εξακολουθούμε να βλέπουμε υψηλό αριθμό νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ αλλά και ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους».

Όπως επισήμανε 27 από τις 75 περιφερειακές ενότητες της χώρας είναι στο βαθύ κόκκινο και καταγράφεται υψηλή θνητότητα σε περιοχές όπου υπάρχει γερασμένος πληθυσμός αλλά και πολλοί ανεμβολίαστοι.

Μιλώντας για τα παιδιά είπε ότι 9 στα 10 κρούσματα που διαγιγνώσκονται, προέρχονται από τα self test που κάνουν τα παιδιά αυτά για να πάνε στο σχολείο τους.

Περιγράφοντας την πίεση που δέχεται σήμερα το ΕΣΥ, είπε ότι κατά μέσο όρο καταγράφονται 405 εισαγωγές ασθενών κάθε μέρα στα νοσοκομεία και η πληρότητα των ΜΕΘ αγγίζει το 88% σε όλη τη χώρα, παρότι αυξήθηκαν οι διαθέσιμες κλίνες.

Παρότι όπως εκτίμησε, έχει ανακοπεί η εκθετική αύξηση της πανδημίας -το οποίο όπως είπε πιθανότατα οφείλεται στη συμμόρφωση στα μέτρα αλλά και στην αύξηση στον αριθμό των νέων εμβολιασμών-, τόνισε ότι σε ορισμένες περιοχές όπως η Πέλλα υπάρχει ακόμα χαμηλή ανταπόκριση για εμβολιασμό παρότι υπάρχει υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Είναι ενθαρρυντικό το στοιχείο ότι από αυτούς που αποφάσισαν να ξεκινήσουν τον εμβολιασμό οι περισσότεροι είναι ανάμεσα στις ηλικίες 25 έως 55 ετών.

Οι νέοι δεν είναι άτρωτοι όπως σημείωσε, καθώς έχει παρατηρηθεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου ότι χάθηκαν στη χώρα μας 64 άτομα κάτω των 60 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

Η ίδια απέφυγε να κάνει προβλέψεις για το τι θα συμβεί τα Χριστούγεννα, αλλά αναφέρθηκε στην προειδοποίηση του ECDC που κάνει λόγο για αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο για τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο σε χώρες που έχουν εμβολιαστική κάλυψη κάτω από 80%, όπως είναι και η Ελλάδα.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Μίνα Γκάγκα για κορονοϊό: Έγκαιρα στον γιατρό αν έχουμε συμπτώματα"

Κορωνοϊός: «Εφιάλτης» η νέα μετάλλαξη της Μποτσουάνα

Σε «πονοκέφαλο» για τους επιστήμονες εξελίσσεται το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού SARS-CoV-2 Β.1.1.529 που ταυτοποιήθηκε στην Νότια Αφρική και έχει γίνει γνωστό ως «μετάλλαξη της Μποτσουάνα».

Η νέα αυτή παραλλαγή του κορωνοϊού φέρει 32 μεταλλάξεις (A67V, Δ69-70, T95I, G142D/Δ143-145, Δ211/L212I, ins214EPE, G339D, S371L, S373P, S375F, K417N, N440K, G446S, S477N, T478K, E484A, Q493K, G496S, Q498R, N501Y, Y505H, T547K, D614G, H655Y, N679K, P681H, N764K, D796Y, N856K, Q954H, N969K, L981F) στην περιοχή της εξωτερικής πρωτεΐνης ακίδας S.

Είναι πιο επιθετικό;

Ο μεγάλος αριθμός μεταλλάξεων καθιστά πιθανή την ύπαρξη διαφορετικών χαρακτηριστικών του ιού και προς το παρόν δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά στοιχεία για το πως αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητα της νέας μετάλλαξης να μεταδίδεται μεταξύ των ανθρώπων, αν συντελεί σε σοβαρότερη νόσοηση/θάνατο και κατά πόσο καλύπτεται από τα υπάρχοντα εμβόλια.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει ταξινομήσει το στέλεχος B.1.1.529 ως «υπό επιτήρηση» (variant under monitoring), η οποία είναι χαμηλότερου κινδύνου από τα «στελέχη ενδιαφέροντος» (variants of interest), και «ιδιαίτερου ενδιαφέροντος» (variants of concern), με την μετάλλαξη Δέλτα να συγκαταλέγεται στην τελευταία κατηγορία.

Σε ποιες χώρες εντοπίζεται

Η ταξινόμησή του B.1.1.529 από τον ΠΟΥ ως στέλεχος υπό επιτήρηση θεωρείται προς το παρόν αναμενόμενη καθώς έχουν εντοπιστεί μόλις 10 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις παγκοσμίως: τρία στη Μποτσουάνα, έξι στη Νότια Αφρική και ένα στο Χονγκ Κονγκ σε έναν ταξιδιώτη που είχε επισκεφθεί τη Νότια Αφρική.

Τι λένε οι ειδικοί

Ο ιολόγος του Κολλεγίου Imperial του Λονδίνου, Τoμ Πίκκοκ εκτιμά ότι «προς το παρόν είναι ελάχιστα τα κρούσματα της μετάλλαξης στην περιοχή της Αφρικής τα οποία έχουν ελεγχθεί. Αλλά θα πρέπει να αναλυθούν πολύ προσεκτικά λόγω του “τρομακτικού” προφίλ της παραλλαγής ως προς το προφίλ της πρωτεΐνης ακίδας», λόγω των 32 μεταλλάξεων που ενσωματώνονται εκεί.

Ο Ράβι Γκούπτα, καθηγητής Μικροβιολογίας στο Ινστιτούτο Θεραπευτικής Ανοσολογίας και Μολυσματικών Νόσων του Κέιμπριτζ, εκτιμά με τη σειρά του πως το νέο αυτό στέλεχος ενδεχομένως να μπορεί να διαφύγει της ανοσίας. «Αυτό είναι ανησυχητικό! Και δεν έχω πει κάτι τέτοιο από την ανακάλυψη της μετάλλαξης Δέλτα», αναφέρει σε σχόλιο που έκανε στο Twitter.

Και προτρέπει όλους «παρακαλώ να εμβολιαστείτε και να φοράτε μάσκα καθώς οι μεταλλάξεις σε αυτόν τον νέο στέλεχος του κορωνοϊού είναι πιθανό να τον βοηθούν να ξεφεύγει από τα εξουδετερωτικά αντισώματα».

Φόβοι για μετάλλαξη ανθεκτική στην ανοσία

Μια παραλλαγή του κορωνοϊού που αντιστέκεται στην ανοσία μπορεί να είναι πιο ικανή να αποφύγει το ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων που είτε έχουν κολλήσει τον ιό ήδη μία φορά, είτε έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

Τέλος, ο Γκρεγκ Ντορ, ειδικός Παθολόγος Μολυσματικών Νόσων στο Νοσοκομείο St Vincent's της Αυστραλίας σε tweet του αναφέρει πως το στέλεχος B.1.1.529 «έχει μεταλλάξεις που σχετίζονται με μειωμένη αποτελεσματικότητα των εμβολίων» και προσθέτει ωστόσο ότι ίσως αυτό να το καθιστά «όχι ιδιαίτερα μεταδοτικό».

Σύμφωνα με τον Δρ Ντορ «είναι η στιγμή να το μελετήσουμε και όχι να πανικοβληθούμε».

Ο Φρανσουά Μπαλού, καθηγητής Συστημάτων Υπολογιστικής Βιολογίας και διευθυντής του Ινστιτούτου Γενετικής UCL λέει ότι οι μεταλλάξεις του στελέχους της Μποτσουάνα βρίσκονται σε «έναν ασυνήθιστο αστερισμό» που «συσσωρεύτηκε προφανώς μετά από μια έκρηξη». Και εξηγεί ότι αυτό δείχνει ότι θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί κατά τη διάρκεια μιας «χρόνιας λοίμωξης ενός ανοσοκατασταλμένου ατόμου, πιθανώς σε έναν ασθενή με HIV/AIDS που δεν έχει λάβει θεραπεία».

Σύμφωνα με τον καθηγητής Μπαλλού «σίγουρα θα περίμενα να αναγνωρίζεται ελάχιστα από τα εξουδετερωτικά αντισώματα σε σχέση με τα στελέχη Άλφα και Δέλτα. Είναι δύσκολο να προβλέψουμε πόσο μεταδοτικό μπορεί να είναι σε αυτό το στάδιο. Μέχρι στιγμής, τέσσερα στελέχη έχουν προσδιοριστεί σε μια περιοχή της υποσαχάριας περιοχής. Μπορεί να υπάρχει και σε άλλα μέρη της Αφρικής. Προς το παρόν, θα πρέπει να το παρακολουθούμε και να το αναλύουμε εξονυχιστικά, αλλά δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε υπερβολικά, εκτός κι αν αρχίσει να αυξάνεται η παρουσία του σε συχνότητα στο εγγύς μέλλον».

Ο Δρ Μίρα Τσαντ, επικεφαλής περιστατικών Covid-19 στην Υπηρεσία Ασφάλειας της Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου υπενθυμίζει ότι «καθώς είναι στη φύση των ιών να μεταλλάσσονται συχνά και τυχαία, δεν είναι ασυνήθιστο να προκύψουν μικροί αριθμοί περιπτώσεων με νέες μεταλλάξεις. Οποιεσδήποτε παραλλαγές που παρουσιάζουν ενδείξεις εξάπλωσης αξιολογούνται γρήγορα».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: «Εφιάλτης» η νέα μετάλλαξη της Μποτσουάνα"

Ανεμβολίαστος δάγκωσε καταστηματάρχη στη Νάουσα!

Απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σε καφετέρια στην περιοχή της Νάουσας με ανεμβολίαστο πολίτη, ο οποίος κατά τη διάρκεια του απαραίτητου ελέγχου για την είσοδό του στην επιχείρηση επιτέθηκε και δάγκωσε τον καταστηματάρχη.

Οπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο ανεμβολίαστος 77χρονος που ήθελε να κάτσει σε καφετέρια της περιοχής, όταν του ζητήθηκε από τους υπεύθυνους το πιστοποιητικό εμβολιασμού του εκείνος αρνήθηκε, άρχισε να φωνάζει, ήρθε σε διαπληκτισμό με τους υπαλλήλους και τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης και πάνω στον πανικό του δάγκωσε στο μάγουλο και στη μύτη τον ιδιοκτήτη της καφετέριας, ο οποίος αιμόφυρτος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο.

Ωστόσο, δεν σταμάτησε μόνο σε αυτό το περιστατικό καθώς στη συνέχεια πήγε σε ένα κατάστημα να πληρώσει έναν λογαριασμό και όταν του ζητήθηκε και εκεί το πιστοποιητικό, άρχισε να φωνάζει και στο τέλος ειδοποιήθηκε η αστυνομία, η οποία τον συνέλαβε.

Ο 77χρονος αργότερα αφέθηκε ελεύθερος, μέχρι να οριστεί δικάσιμος.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανεμβολίαστος δάγκωσε καταστηματάρχη στη Νάουσα!"

Κορονοϊός: Νέα μελέτη επιβεβαιώνει τη γενετική προδιάθεση στη νόσο Covid-19

Τη γενετική προδιάθεση στη νόσο από κορονοϊό, επιβεβαίωσε νέα μελέτη, σύμφωνα με όσα είπε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, το απόγευμα της Πέμπτης (25.11.2021). 

Κατά την έναρξη της πανδημίας, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, είχε κάνει λόγο για γενετική προδιάθεση στη νόσο Covid-19, και πλέον υπάρχουν σαφή στοιχεία που το επιβεβαιώνουν, όπως επίσης και την προδιάθεση στον θάνατο από κορονοϊό στις νεότερες ηλικίες.

Αυτό σημαίνει ότι όταν ο ιός εισβάλλει σε οικογένειες που έχουν αυτή την προδιάθεση, η πιθανότητα να καταλήξουν πολλά μέλη της ίδιας οικογένειας είναι σημαντική. «Δυστυχώς υπάρχουν παραδείγματα περιπτώσεων που κατέληξαν πολλά μέλη της ίδιας οικογένειας», είπε χαρακτηριστικά ο Γκίκας Μαγιορκίνης. «Ο εμβολιασμός μπορεί να αποτρέψει αυτές τις οικογενειακές τραγωδίες», κατέληξε.

Δείτε την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Νέα μελέτη επιβεβαιώνει τη γενετική προδιάθεση στη νόσο Covid-19"

Στον εισαγγελέα 57 οπαδοί του Παναθηναϊκού για τα επεισόδια χτες σε Βικτώρια και Νερατζιώτισσα

Κάθε λογής όπλο είχαν στην κατοχή τους οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, που προκάλεσαν επεισόδια και αναστάτωση χτες το βράδυ στην πλατεία Βικτωρίας και στην Νερατζιώτισσα στο Μαρούσι, λίγο πριν τον αγώνα βόλεϊ γυναικών του ΠΑΟ με την τσέχικη ομάδα Οστράβα, στο κλειστό γυμναστήριο του Αγίου Θωμά Αμαρουσίου.

Συνολικά συνελήφθησαν 57 άτομα, τα οποία και οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Αστυνομία, κατασχέθηκαν βόμβες μολότοφ, μαχαίρια, σουγιάδες, πυροσβεστήρες, μέχρι σφυριά, τσεκούρια, γκασμάδες και αξίνες.

Οι αστυνομικοί προβληματίζονται από την εικόνα που αντίκρισαν, καθώς ο συγκεκριμένος οπλισμός δεν συνάδει με τον συγκεκριμένο αγώνα, γι' αυτό δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι συλληφθέντες να είχαν άλλους σκοπούς, κάτι που δεν προκύπτει μέχρι στιγμής από την προανάκριση, σημειώνεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΑΔΑ για τα γεγονότα και τις συλλήψεις αναφέρει:

Χθες (24-11-2021) το απόγευμα, πολυπληθής ομάδα ατόμων επιβιβάσθηκε στον συρμό του ΗΣΑΠ στον σταθμό «Πετράλωνα», με κατεύθυνση την Κηφισιά.

Στον σταθμό «Βικτώρια» εξήλθαν κάποιοι εκ των ανωτέρω και από κοινού με άλλα άτομα που ανέμεναν στον σταθμό, επιτέθηκαν σε ημεδαπό, τον οποίο τραυμάτισαν ελαφρά, ενώ παράλληλα αφαίρεσαν πυροσβεστήρες από τον εκεί σταθμό.

Στη συνέχεια επιβιβάσθηκαν εκ νέου στον ίδιο συρμό, με κατεύθυνση την Κηφισιά. Στον σταθμό «Νερατζιώτισσα» αποβιβάσθηκαν άπαντες και κατευθύνθηκαν πεζή προς το Κλειστό Γυμναστήριο Αγίου Θωμά Αμαρουσίου, προκειμένου να παρακολουθήσουν αγώνα βόλεϊ γυναικών που διεξάγονταν εκεί.

Αστυνομικοί της 'Αμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙΑΣ) που έσπευσαν στο σημείο, τους εντόπισαν και τους ακινητοποίησαν.

Στην κατοχή ενός εκ των ανωτέρω, βρέθηκε και κατασχέθηκε πυροσβεστήρας και αναδιπλούμενος σουγιάς, ενώ οι υπόλοιποι στη θέα των αστυνομικών απέρριψαν στο οδόστρωμα:

* πλαστικό μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό και προσαρμοσμένη κροτίδα

* 3 ενεργοποιημένους πυροσβεστήρες

* 2 πτυσσόμενα κλομπ

* 3 μη ενεργοποιημένες φωτοβολίδες

* 4 αναδιπλούμενους σουγιάδες

* 2 μαχαίρια

* 8 κατσαβίδια

* τιρμπουσόν

* αναδιπλούμενο πολυεργαλείο

* 2 σφυριά

* 2 αξίνες

* φτυάρι

* τσεκούρι

* σκερπάνι

* μεταλλική ράβδο

* μεταλλικό λοστό

* πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο

* θήκη κλομπ

* 2 ξύλινα κομμάτια από καρέκλα

* 2 λάστιχα

* 3 ζώνες

* 2 άδεια γυάλινα μπουκάλια και υπόλειμμα μπουκαλιού

Η ομάδα των ανωτέρω ατόμων, συνολικά 57 άτομα (30 ενήλικες και 27 ανήλικοι), προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπου και συνελήφθησαν.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών κατά συναυτουργία, απλών σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία, κλοπής κατά συναυτουργία, επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών και περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Στον εισαγγελέα 57 οπαδοί του Παναθηναϊκού για τα επεισόδια χτες σε Βικτώρια και Νερατζιώτισσα"

Κορωνοϊός: 6.565 νέα κρούσματα, 78 θάνατοι και 621 διασωληνωμένοι

Έντονη παραμένει η πίεση στο σύστημα Υγείας, καθώς 621 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι λόγω κορωνοϊού. Εξ αυτών, οι 503 είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι. Την ίδια ώρα, χθες, οι εισαγωγές νέων ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία άγγιξαν τους 511.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 6.565 νέα κρούσματα και κατέληξαν 78 ασθενείς, με το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας στους 17.693. 

Τα περισσότερα κρούσματα εντοπιίζονται σε Αττική, με 1.750 και Θεσσαλονίκη με 1.148, ενώ αύξηση διαπιστώνεται στην Αχαΐα με 253. Προβληματισμός υπάρχει για τον Έβρο με 156 νέες μολύνσεις, η Κοζάνη με 162, η Λάρισα με 208, η Μαγνησία με 158, η Πέλλα με 111, οι Σέρρες με 124 και η  Φθιώτιδα με 133. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.565, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 908.222 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 50.6% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 96 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.412 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 78, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 17.693 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 621 (58.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 80.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 503 (81%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 118 (19%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.474 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 511 (ημερήσια μεταβολή +4.29%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 447 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη). 

Η γεωγραφική κατανομή που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

205 κρούσματα στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

230 κρούσματα στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών

83 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής

242 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών

494 κρούσματα στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών

220 κρούσματα στην Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών

248 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

28 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

1148 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

2 κρούσματα στο Άγιον Όρος

146 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

39 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

30 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

36 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας

253 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

65 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

21 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

65 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

156 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

68 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

17 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

16 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

49 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

114 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

172 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

9 κρούσματα στην Π.Ε. Θάσου

14 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ικαρίας

104 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

41 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

9 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

84 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

36 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

85 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

14 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

63 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

162 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

77 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

19 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

208 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

51 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

17 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου

158 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

71 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

7 κρούσματα στη Π.Ε. Νάξου

71 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

5 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου

111 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

74 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

38 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

66 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

57 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

70 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

11 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου

124 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

7 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων

1 κρούσμα στην Π.Ε. Σύρου

69 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

133 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

44 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

15 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας

67 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

60 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

3 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

117 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: 6.565 νέα κρούσματα, 78 θάνατοι και 621 διασωληνωμένοι"

Σουηδία: Το μετάνιωσε η πρωθυπουργός των 8 ωρών Μαγκνταλένα Άντερσον – Ζητά πάλι ψήφο εμπιστοσύνης

Μετά την παραίτησή της χθες έπειτα από μόλις λίγες ώρες στον πρωθυπουργικό θώκο, η επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών της Σουηδίας Μαγκνταλένα Άντερσον θα ζητήσει εκ νέου τη θετική ψήφο του κοινοβουλίου, την προσεχή Δευτέρα, προκειμένου να αναλάβει πρωθυπουργικά καθήκοντα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του σώματος.

Η ηγέτιδα των Σοσιαλδημοκρατών εξελέγη την Τετάρτη το πρωί, όμως αναγκάστηκε να παραιτηθεί  σχεδόν 8 ώρες αργότερα, έπειτα από μια εφιαλτική πολιτικά ημέρα, η οποία στιγματίστηκε από μια ήττα για τον προϋπολογισμό της και την αποχώρηση των Οικολόγων από την κυβέρνηση.

«Λυπάμαι βαθιά για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν χθες (Τετάρτη) στο κοινοβούλιο», δήλωσε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Αντρέας Νορλέν.

Αυτές οι κοινοβουλευτικές αναταραχές «μοιάζουν ακατανόητες στον σουηδικό λαό και πλήττουν την εμπιστοσύνη προς το πολιτικό σύστημα», είπε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Αφότου μίλησε με τους αρχηγούς των κομμάτων, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι προθέσεις τους δεν έχουν αλλάξει σε σχέση με την εκλογή της επόμενης πρωθυπουργού της χώρας.

Η Μαγκνταλένα Άντερσον θα ζητήσει, επομένως, εκ νέου τη θετική ψήφο του κοινοβουλίου τη Δευτέρα, ανακοίνωσε, αυτή τη φορά με μια κυβέρνηση ολοκληρωτικά σοσιαλδημοκρατική, χωρίς τη συμμετοχή των Οικολόγων.

Αν και είχε εκλεγεί πρωθυπουργός για λίγες ώρες προτού τελικά παραιτηθεί, η 54χρονη οικονομολόγος δεν ανέλαβε επισήμως καθήκοντα.

Η επίσημη ανάληψη καθηκόντων λαμβάνει χώρα παραδοσιακά, μετά την παρουσίαση της κυβέρνησης στον βασιλιά, η οποία επρόκειτο να γίνει αύριο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σουηδία: Το μετάνιωσε η πρωθυπουργός των 8 ωρών Μαγκνταλένα Άντερσον – Ζητά πάλι ψήφο εμπιστοσύνης"

Σέρρες: Πέθανε στον ύπνο του 13χρονος στην Αμφίπολη

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινότητα της Κρηνίδας, στην Αμφίπολη Σερρών, καθώς ένα 13χρονο παιδί βρέθηκε νεκρό στο κρεβάτι του από την ίδια τη μητέρα του.

Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα στην περιοχή Κρηνίδας Σερρών, του Δήμου Αμφίπολης. Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Πέμπτης, η μητέρα του πήγε να τον ξυπνήσει στον καναπέ που βρισκόταν για να πάει στο σχολείο, ωστόσο αντιλήφθηκε πως ο γιος της είχε φύγει από τη ζωή.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η θεία του αγοριού, ο 13χρονος τις τελευταίες μέρες ήταν άρρωστος με αμυγδαλίτιδα και έπαιρνε αντιβίωση, αλλά δεν είχε δείξει να τον επηρεάζει τόσο.

Αύριο αναμένεται να γίνει η νεκροψία, από την οποία θα φανεί από τι προκλήθηκε η ανακοπή, καθώς, σύμφωνα με τους γιατρούς, αυτή είναι η αιτία θανάτου του.

 

Διαβάστε Περισσότερα » " Σέρρες: Πέθανε στον ύπνο του 13χρονος στην Αμφίπολη"

Έρχονται στην Ελλάδα τα οστά επτά ηρώων που ήταν αγνοούμενοι για 46 χρόνια στην Κύπρο

Τα οστά των επτά Ελλήνων ηρώων που έπεσαν κατά την τουρκική εισβολή του 1974, αναχώρησαν το μεσημέρι από το αεροδρόμιο Λάρνακας στην Κύπρο, για την Ελλάδα, με C130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην τελετή παράδοσης των οστών των επτά ηρώων που πραγματοποιήθηκε στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Φλώρος, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο Ιωάννης Παπαμελετίου, ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ και οι συγγενείς των ηρώων που έφτασαν στην Κύπρο γι’ αυτό το σκοπό.

Είχε προηγηθεί τρισάγιο στη μνήμη των επτά ηρώων και στη συνέχεια τα φέρετρα με τα οστά τους, μεταφέρθηκαν από τέσσερα μέλη της ΕΛΔΥΚ μέχρι το αεροσκάφος.

Ο Κύπριος Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου επέδωσε στον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά, τα οστά λέγοντας ότι «αυτοί οι άνθρωποι έχουν θυσιαστεί για την κυπριακή ελευθερία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους όλων των Κυπρίων εκ μέρους της Κυπριακής Πολιτείας».

Διαψεύδει η Μαρέβα Μητσοτάκη τον Φουρθιώτη - «Κάποιοι συνεχίζουν τον πόλεμο λάσπης»

Από την πλευρά του ο Ν. Χαρδαλιάς είπε πως «για 47 χρόνια η φιλόξενη κυπριακή γη αγκάλιασε τους ήρωες μας. Σήμερα παίρνουν το δρόμο της επιστροφής και είναι ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση για μένα, να συνοδεύω μαζί με τον Αρχηγό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και τους συγγενείς, τους ήρωες μας πίσω στην πατρίδα».

«Μέσα από την καρδιά μου απευθύνω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στην Κυπριακή Δημοκρατία για όλα όσα κάνει και για όλα όσα θα πορευτούμε μαζί και θα κάνουμε, ώστε να μπορέσουν να επιστραφούν πίσω στις οικογένειες τους όλοι οι αγνοούμενοι ήρωες μας στις μάχες που έδωσαν και στις θυσίες που έκαναν», πρόσθεσε.

«Νιώθω συγκινημένη και περήφανη» δηλώνει η αδελφή ενός ήρωα

Σε δηλώσεις της η Αγγελική Καραγκούνη, αδελφή του ήρωα έφεδρου ανθυπασπιστή Καραγκούνη Χαράλαμπου, ανέφερε πως «είμαι εδώ για να παραλάβω τα οστά του αδελφού μου για να τα πάω στην Ελλάδα. Νοιώθω πολύ συγκινημένη, αλλά ταυτόχρονα και περηφάνια που ο αδελφός μου είναι ήρωας».

Πρόσθεσε πως «τελευταία φορά που είδα τον αδελφό μου ήταν στις 5 Ιουλίου 1974. Τότε ήμουν 14 ετών και θυμάμαι ότι πήγαμε στο Λουτράκι και τον χαιρετίσαμε. Ζούσαμε ένα δράμα όλα αυτά τα χρόνια, δεν είδαμε γιορτές, ο ίδιος δεν είδε τις δικές μας τις χαρές αλλά δεν έζησε και ο ίδιος δικές του χαρές».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε πως «μου έδωσε ικανοποίηση η ανεύρεση των οστών του, αλλά θα ήθελα να ήταν περισσότερα. Είδα ότι στα οστά που μου δίνουν φαίνεται ότι έχει εκτελεστεί, πιάστηκε αιχμάλωτος, έχει τραύμα στο χέρι, το μισό κρανίο του είναι με σφαίρα και έμαθα ότι η μισή λεκάνη, που βρέθηκε ήταν κακοποιημένη, κάτι που δείχνει ότι ως αιχμάλωτο τον κακοποίησαν».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «νοιώθω περήφανη από τη στιγμή που παίρνω τον αδελφό μου στην γενέτειρα του. Από την οικογένεια έμεινα μόνο εγώ».

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχονται στην Ελλάδα τα οστά επτά ηρώων που ήταν αγνοούμενοι για 46 χρόνια στην Κύπρο"

ΕΜΑ: Έγκριση του εμβολίου της Pfizer για τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών

O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε σήμερα ότι συνιστά την έγκριση του εμβολίου της Pfizer/Biontech (Comirnaty) κατά του COVID-19 για χορήγηση σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του ΕΜΑ αναφέρει τα εξής:

«Η επιτροπή ανθρώπινων φαρμάκων του EMA (CHMP) συνέστησε τη χορήγηση επέκτασης της ένδειξης για το εμβόλιο COVID-19 Comirnaty, ώστε να συμπεριληφθεί η χρήση σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών. Το εμβόλιο, που αναπτύχθηκε από την BioNTech και την Pfizer, έχει ήδη εγκριθεί για χρήση σε ενήλικες και παιδιά ηλικίας άνω των 12 ετών.

Σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών, η δόση του Comirnaty θα είναι χαμηλότερη από αυτή που χρησιμοποιείται σε άτομα ηλικίας άνω των 12 ετών (10 mg σε σύγκριση με 30 mg). Όπως και στη μεγαλύτερη ηλικιακή ομάδα, χορηγείται σε δύο δόσεις στους μύες του άνω βραχίονα, με διαφορά τριών εβδομάδων.

Μια κύρια μελέτη σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών έδειξε ότι η ανοσολογική απόκριση στο Comirnaty που χορηγήθηκε σε χαμηλότερη δόση (10 μg) σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα ήταν συγκρίσιμη με εκείνη που παρατηρήθηκε με την υψηλότερη δόση (30 μg) σε ηλικία 16 έως 25 ετών (όπως μετράται από το επίπεδο των αντισωμάτων κατά του SARS-CoV-2).

Η αποτελεσματικότητα του Comirnaty υπολογίστηκε σε σχεδόν 2.000 παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών που δεν είχαν σημάδια προηγούμενης λοίμωξης. Αυτά τα παιδιά έλαβαν είτε το εμβόλιο είτε ένα εικονικό φάρμακο (εικονική ένεση). Από τα 1.305 παιδιά που έλαβαν το εμβόλιο, τρία ανέπτυξαν COVID-19 σε σύγκριση με 16 από τα 663 παιδιά που έλαβαν εικονικό φάρμακο. Αυτό σημαίνει ότι, σε αυτή τη μελέτη, το εμβόλιο ήταν 90,7% αποτελεσματικό στην πρόληψη του συμπτωματικού COVID-19 (αν και το πραγματικό ποσοστό θα μπορούσε να είναι μεταξύ 67,7% και 98,3%).

Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών είναι παρόμοιες με εκείνες σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω. Περιλαμβάνουν πόνο στο σημείο της ένεσης, κόπωση, πονοκέφαλο, ερυθρότητα και πρήξιμο στο σημείο της ένεσης, μυϊκό πόνο και ρίγη. Αυτές οι επιδράσεις είναι συνήθως ήπιες ή μέτριες και βελτιώνονται εντός λίγων ημερών από τον εμβολιασμό.

Ως εκ τούτου, η CHMP κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα οφέλη του Comirnaty σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών υπερτερούν των κινδύνων, ιδιαίτερα σε εκείνα με καταστάσεις που αυξάνουν τον κίνδυνο σοβαρού COVID-19.

Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του εμβολίου τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες θα συνεχίσει να παρακολουθείται στενά καθώς χρησιμοποιείται σε εκστρατείες εμβολιασμού στα κράτη μέλη της ΕΕ, μέσω του συστήματος φαρμακοεπαγρύπνησης της ΕΕ και συνεχών και πρόσθετων μελετών που διεξάγονται από την εταιρεία και τις ευρωπαϊκές αρχές.

Η CHMP θα στείλει τώρα τη σύστασή της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα εκδώσει τελική απόφαση.»

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΜΑ: Έγκριση του εμβολίου της Pfizer για τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών"

Χανιά: Εκτός σχολείου 10χρονη μαθήτρια επειδή οι γονείς δεν ανεβάζουν το self test

Μια μαθήτρια της Δ’ τάξης του δημοτικού σχολείου Παζινού στα Χανιά έχει βρεθεί εκτός σχολείου μετά από άρνηση των γονέων της να ανεβάσουν το τεστ κορονοϊού στην πλατφόρμα edupass.

Με επιστολή τους προς κάθε αρμόδιο κάνουν λόγο για καταχρηστικές κυρώσεις που στερούν από ένα παιδί το δικαίωμα στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Οπως αναφέρει το zarpanews.gr υποστηρίζουν ακόμα ότι υπάρχουν «πάρα πολλοί σκεπτόμενοι πολίτες, οι οποίοι, αντιλαμβανόμενοι τον παραλογισμό που ζούμε τελευταία, δεν κρύβονται ανώνυμα πίσω από ένα πληκτρολόγιο εξαπολύοντας ύβρεις εναντίον των εκπροσώπων των θεσμών, αλλά υπερασπίζονται επώνυμα και με επιχειρήματα τις απόψεις και τα δικαιώματά τους, χωρίς αντιδράσεις που χρήζουν καταστολής και θέτουν σε κίνδυνο το δημοκρατικό μας πολίτευμα και υπό τον κίνδυνο να χαρακτηριστούν “Αγράμματοι”, “Θρησκόληπτοι”, “Αντιεμβολιαστές” και “Ψεκασμένοι”…!

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Χανιά: Εκτός σχολείου 10χρονη μαθήτρια επειδή οι γονείς δεν ανεβάζουν το self test"

«Ψευτογιατρός»: Απορρίφθηκαν τα αιτήματα για αναβολή ή διακοπή της δίκης λόγω της νοσηλείας του με κορονοιό

Ωσεί παρόντος του κατηγορούμενου «Δόκτορα Κόντου» θα συνεχιστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (ΜΟΔ) η εκδίκαση της υπόθεσης για τη δράση του 48χρονου αποκαλούμενου «ψευτογιατρού» και των συγκατηγορουμένων του που κόστισε τη ζωή σε 12 ασθενείς αλλά και την τραγική ραγδαία επιβάρυνση της υγείας άλλων 14 πασχόντων από σοβαρές παθήσεις.

Το δικαστήριο, υπό τον ασφυκτικό χρόνο της λήξης του ανώτατου ορίου προφυλάκισης του «Dr Kontos» στις 16 Δεκεμβρίου, αποφάσισε να προχωρήσει τη διαδικασία χωρίς την εξουσιοδότηση του βασικού κατηγορούμενου, που νοσηλεύεται με κορονοϊό, προς τους συνηγόρους του και να απορρίψει τα αιτήματα που υπέβαλε για διακοπή της δίκης.

Υπέρ της συνέχισης της διαδικασίας τάχθηκε και ο εισαγγελέας Έδρας, ο οποίος χαρακτήρισε την υπόθεση «πρωτόγνωρη για τα ελληνικά χρονικά» και τόνισε πως ο κατηγορούμενος εμφανιζόμενος ως διακεκριμένος ογκολόγος, δεν μερίμνησε εγκαίρως για την εξουσιοδότηση προς τους συνηγόρους του: «Θεωρούμε υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες ότι ο κατηγορούμενος επέλεξε να μην εκπροσωπείται» είπε.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ανέφερε: «Με προβλημάτισε συνειδησιακά το θέμα της εκπροσώπησης του κατηγορούμενου. Το δικαίωμα στην αυτοπρόσωπη παρουσία του κατηγορουμένου δεν είναι απόλυτο. Θεωρούμε ότι υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες ο κατηγορούμενος επέλεξε να μην εκπροσωπείται. Είναι μια δίκη τεράστια και πρωτόγνωρη στα ελληνικά χρονικά. Το πρώτο που θα έπρεπε να είχε κάνει, όταν έμαθε ότι έχει κορονοϊό, είναι να δώσει μια εξουσιοδότηση. Εγώ δεν είδα να εξαντλούνται όλα τα μέσα επικοινωνίας με τον κατηγορούμενο. Δεν είδα να έχει γίνει επικοινωνία με τον Εισαγγελέα της φυλακής, τον διοικητή του νοσοκομείου».

Η διαδικασία συνεχίζεται με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " «Ψευτογιατρός»: Απορρίφθηκαν τα αιτήματα για αναβολή ή διακοπή της δίκης λόγω της νοσηλείας του με κορονοιό"

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν τρεις Ρομά για κλοπή 78 ηλεκτροκίνητων οχημάτων από επιχείρηση

Τρία άτομα, δύο άνδρες και μία γυναίκα, κατηγορούνται ότι έκλεψαν από επιχείρηση στη δυτική Θεσσαλονίκη 78 ηλεκτρικά μοτοποδήλατα, πατίνια και ποδήλατα, όπως επίσης και δέκα ηλεκτρικές μπαταρίες, συνολικής αξίας 60.000 ευρώ.

Η κλοπή φέρεται να έγινε τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, όταν οι δράστες «τρύπωσαν» στην επιχείρηση, η οποία βρίσκεται στον Εύοσμο.

Ακολούθησαν έρευνες από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης που οδήγησαν στην ταυτοποίηση των τριών παραπάνω ατόμων.

Συνελήφθησαν τελικά σε οικισμό Ρομά, στην περιοχή του Ευόσμου, όπου διαμένουν, ενώ σε έρευνες τόσο στα σπίτια τους όσο και στη γύρω περιοχή βρέθηκαν 28 από τα κλεμμένα ηλεκτρικά οχήματα και μία μπαταρία που αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια της επιχείρησης.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον αρμόδιο εισαγγελέα.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν τρεις Ρομά για κλοπή 78 ηλεκτροκίνητων οχημάτων από επιχείρηση"

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Επίσημα η Κομισιόν προτείνει να έχει ισχύ 9 μήνες

Μετά τα δημοσιεύματα του Bloomberg και του Reuters, ήρθε και το… επίσημο: η Κομισιόν προτείνει να επεκταθεί η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τους Ευρωπαίους πολίτες στους εννέα μήνες.

Την πρόταση της Κομισιόν για το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού ανακοίνωσε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου, σημειώνοντας και την ανάγκη για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες του ECDC και για να επιτρέψουμε στα κράτη μέλη να προσαρμόσουν τις εκστρατείες εμβολιασμού τους και στους πολίτες να έχουν πρόσβαση σε ενισχυτικά φάρμακα, προτείνουμε μια περίοδο ισχύος 9 μηνών για τα Ψηφιακά Πιστοποιητικά της ΕΕ για την COVID», επισήμανε η Στέλλα Κυριακίδου.

«Ταυτόχρονα, ανεξάρτητα από το πόσο κουρασμένοι είμαστε από τους περιορισμούς, πρέπει να συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε σθεναρά όλους να συνεχίσουν να σέβονται τα μέτρα δημόσιας υγείας. Οι μάσκες μας πρέπει να μείνουν για την ώρα», προσέθεσε.

Η Ευρωπαία Επίτροπος σημείωσε ότι, αν και έχει εμβολιαστεί «πάνω από το 65% του συνολικού πληθυσμού της ΕΕ, αυτό δεν είναι αρκετό. Υπάρχουν ακόμη πάρα πολλοί άνθρωποι που δεν προστατεύονται. Για να ταξιδέψουν όλοι και να ζήσουν όσο το δυνατόν ασφαλέστερα, πρέπει να επιτύχουμε σημαντικά υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού – επειγόντως».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Επίσημα η Κομισιόν προτείνει να έχει ισχύ 9 μήνες"

Ανήλικοι ρομά χτύπησαν τον φύλακα και έσπασαν τζάμια στο Ειδικό Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων

Πετώντας πέτρες σε τζαμαρίες ανήλικοι Ρομά επιχείρησαν το πρωί της Πέμπτης να προκαλέσουν υλικές καταστροφές στο νεόκτιστο Ειδικό Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων, αφού πρώτα έσπρωξαν και χτύπησαν τον ιδιωτικό φύλακα.

Οι ανήλικοι εισέβαλλαν στον χώρο, εκφόβισαν και χτύπησαν τον φύλακα, ενώ από τις πέτρες που έριξαν έσπασαν δυο τζάμια στην είσοδο. Ο φύλακας φοβούμενος για την ζωή του έφυγε από το χώρο, ειδοποιώντας ταυτόχρονα την εταιρία που εργάζεται και την αστυνομία.

Η ιδιωτική εταιρία φύλαξης έστειλε περιπολικό άμεσης επέμβασης σε διάστημα 8 λεπτών μετά την πρώτη ειδοποίηση από τον σεκιούριτι. Και το όχημα ωστόσο δέχτηκε επίθεση με πέτρες απο τους ανήλικους Ρομά.

Η αστυνομία, αν και ειδοποιήθηκε τρεις φορές, δεν έφτασε ποτέ στο Ειδικό Σχολείο. Στο πρόσφατο παρελθόν, Ρομά είχαν εισβάλει ξανά στο σχολείο και είχαν αφαιρέσει τον εξοπλισμό της πισίνας που προορίζονταν για τους μαθητές με ειδικές ανάγκες.

Σημειώνεται, ότι το Ειδικό Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων είναι ένα νεότευκτο, υπερσύχρονο σχολείο, το οποίο θα φιλοξενεί μαθητές με ειδικές ανάγκες από όλη τη Δυτική Αττική. Το έργο έχει παραλάβει διοικητικά ο Δήμος Φυλής, ο οποίος έχει διαθέσει ιδιωτική φύλαξη σε 24ωρη βάση, εξαιτίας της ευαίσθητης περιοχής στην οποία βρίσκεται και της επαναλαμβανόμενης απόπειρας να το βανδαλίσουν και στο παρελθόν.

doxthi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανήλικοι ρομά χτύπησαν τον φύλακα και έσπασαν τζάμια στο Ειδικό Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων"

Προμαχώνας: Με μοριακό τεστ η είσοδος στη Βουλγαρία – 10ημερη καραντίνα για τους ανεμβολίαστους

Αλλαγή και πιο αυστηρά επιδημιολογικά μέτρα από τις βουλγαρικές Αρχές για όσους ταξιδεύουν από Ελλάδα προς Βουλγαρία, ισχύουν από την Τρίτη 23 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, οι ταξιδιώτες προς Βουλγαρία πρέπει να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού που επιβεβαιώνει ότι είτε έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός και έχουν περάσει 14 ημέρες από τη χορήγηση της 2ης δόσης, είτε πιστοποιητικό νόσησης των τελευταίων 6 μηνών. Ταυτόχρονα απαιτείται και αρνητικό αποτέλεσμα από μοριακό τεστ 72 ωρών πριν από την είσοδό τους.

Οι ανεμβολίαστοι πρέπει να υποβάλουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού τεστ που διεξήχθη έως και 72 ώρες πριν από την είσοδο και μετά μπαίνουν σε καραντίνα για 10 ημέρες.
Τα ηλικίας 12 έως 18 ετών άτομα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό αποτέλεσμα από μοριακό τεστ που διεξήχθη έως και 72 ώρες πριν.

Ποιοι εξαιρούνται:

Από το μέτρο εξαιρούνται οδηγοί και συνοδοί λεωφορείων που πραγματοποιούν διεθνείς μεταφορές επιβατών, οδηγοί φορτηγών που πραγματοποιούν ή ολοκληρώνουν διεθνή μεταφορά φορτίων και προϊόντων κατά την είσοδο στη Βουλγαρία, εργαζόμενοι στην παραμεθόριο, μαθητές και φοιτητές, που ταξιδεύουν καθημερινά ή τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα στη Βουλγαρία με σκοπό την εκπαίδευση, άτομα που διέρχονται τράνζιτ μέσω της επικράτειας της Βουλγαρίας, εφόσον τα άτομα αυτά εγγυώνται προς τις βουλγαρικές αρχές την άμεση αναχώρησή τους από τη βουλγαρική επικράτεια, και παιδιά έως 12 ετών.

Προβληματισμός για τους τουρίστες

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν στους περισσότερους από 40.000 επισκέπτες από την Ελλάδα στη γείτονα που έχουν κάνει κράτηση για διακοπές τις ημέρες των εορτών, στο Χιονοδρομικό Κέντρο στο Μπάνσκο, διότι αναμένεται να αυξηθεί κατά πολύ το κόστος μετακίνησής τους.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Προμαχώνας: Με μοριακό τεστ η είσοδος στη Βουλγαρία – 10ημερη καραντίνα για τους ανεμβολίαστους"

Δένδιας: Παρέδωσε 150.000 δόσεις εμβολίων κατά της Covid στη Γκάνα

H παράδοση 150.000 εμβολίων κατά του κορωνοϊού πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Άκκρα από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ως έκφραση της αλληλεγγύης της Ελλάδας στη Γκάνα και τον λαό της.

«Αυτή είναι η συνεισφορά μας για να σας βοηθήσουμε να αντιμετωπίσετε την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία είναι κοινή για όλους», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, σε δήλωσή του μετά την παράδοση των εμβολίων. «Αν δεν μοιραστούμε τους πόρους μας σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν θα μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε. Ελπίζω και είμαι βέβαιος ότι θα αξιοποιηθούν σωστά», πρόσθεσε.



Ο κ. Δένδιας παρέδωσε τα εμβόλια στους γενικούς γραμματείς των υπουργείων Εξωτερικών και Υγείας της Γκάνα.

«Η Ελλάδα στηρίζει ενεργά τη Γκάνα στην καταπολέμηση της πανδημίας», αναφέρει, σε ανάρτησή του στο twitter, το υπουργείο Εξωτερικών.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Δένδιας: Παρέδωσε 150.000 δόσεις εμβολίων κατά της Covid στη Γκάνα"

«Επίσκεψη» Ρουβίκωνα στις κατοικίες Μ. Γκάγκα και Α. Σκέρτσου

Σύνθημα με μπογιές που αφορούν στα χειρουργεία έγραψαν μέλη της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας λίγο μετά τα μεσάνυχτα στον τοίχο του σπιτιού της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα. Η ομάδα προχώρησε σε σχετική ανάρτηση κειμένου σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Νωρίτερα, λίγο μετά τις 9.30 χθες το βράδυ, η ομάδα του Ρουβίκωνα έγραψε σύνθημα και στο σπίτι του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου. Οι δράστες έγραψαν με μπογιά στο εσωτερικό της πολυκατοικίας που διαμένει ο κ. Σκέρτσος.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

«Απολύτως χυδαία», χαρακτηρίζει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, με ανάρτησή του στο twitter, την επίθεση στο σπίτι της κ. Γκάγκα και τονίζει: «Είμαστε όλοι δίπλα της. Δεν μας τρομάζουν δεν μας εκφοβίζουν».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "«Επίσκεψη» Ρουβίκωνα στις κατοικίες Μ. Γκάγκα και Α. Σκέρτσου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news