facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον γνωστό δικηγόρο Απ. Λύτρα

Δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη άσκησε ο εισαγγελέας στον γνωστό δικηγόρο Απόστολο Λύτρα, ο οποίος κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του σε βαθμό κακουργήματος.

Ο ποινικολόγος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα που του άσκησε τη δίωξη, ενώ αύριο, Δευτέρα 17 Ιουνίου, το πρωί θα απολογηθεί ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας. Μέχρι τότε ο γνωστός ποινικολόγος κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο γνωστός δικηγόρος, το βράδυ του Σαββάτου προς ξημερώματα Κυριακής (16/6), ξυλοκόπησε τη σύζυγό του μετά από καβγά και στη συνέχεια τη μετέφερε τραυματισμένη σε ιδιωτική κλινική στο κέντρο της Αθήνας για να περιποιηθούν τα τραύματά της, ενώ και οι δύο είπαν στο ιατρικό προσωπικό ότι ο τραυματισμός προκλήθηκε έπειτα από πτώση από σκάλες.

Ο γιατρός που περιποιείτο τη νεαρή γυναίκα στο εξεταστήριο της είπε ότι «αυτά τα τραύματα δεν είναι από πτώση από σκάλα και κάτι άλλο συμβαίνει». Παρά το ότι η τραυματισμένη γυναίκα επέμενε ότι «έπεσα από τις σκάλες», τελικά μετά την παρατηρητικότητα και την πίεση του γιατρού, του εκμυστηρεύτηκε προφορικά ότι ήταν αποτέλεσμα ξυλοδαρμού από τον σύζυγό της.

Τότε ο γιατρός χωρίς δεύτερη σκέψη, όπως υποχρεούται με βάση το νέο νόμο Φλωρίδη, ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ. και οι άνδρες της Άμεσης Δράσης που έφτασαν στην κλινική είδαν τον δικηγόρο και τη σύζυγό του. Όταν ρώτησαν τι συμβαίνει για να μάθουν τις συνθήκες τραυματισμού της γυναίκας, οι αστυνομικοί πήραν την απάντηση από το ζευγάρι, το οποίο επέμενε ότι η γυναίκα τραυματίστηκε πέφτοντας από τις σκάλες. Οι αστυνομικοί όμως δεν πείστηκαν από τις εξηγήσεις, αφού υπήρχε και η μαρτυρία του γιατρού και οδήγησαν το ζευγάρι στο πλησιέστερο Α.Τ. του κέντρου της Αθήνας, στην Ομόνοια, για κατάθεση και στη συνέχεια ενημέρωσαν τον εισαγγελέα.

Ο τελευταίος ζήτησε να γίνει καταγραφή του συμβάντος και να σχηματιστεί δικογραφία, όπως όριζε ο νόμος, παρά το ότι ο γνωστός δικηγόρος και η σύζυγός του επέμεναν πως δεν υπήρξε ενδοοικογενειακή βία, αλλά πτώση από σκάλες και δεν υπήρχε πρόθεση να υποβληθεί μήνυση από κανέναν. Ο εισαγγελέας, όμως, του απήγγειλε την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, που στα πλαίσια του νέου νόμου, αποτελεί κακούργημα. Από την πλευρά της, η σύζυγός του δέχθηκε να πάρει κωδικό panic button στο κινητό της (πρόκειται για την ειδική εφαρμογή για θύματα ενδοοικογενειακής βίας, με την οποία ενημερώνουν άμεσα τις Αρχές όταν βρίσκονται σε κίνδυνο). αναφέρουν ότι ο δικηγόρος κατέχει δύο όπλα. Να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι εδώ και επτά μήνες βρισκόταν σε διάσταση και το τελευταίο διάστημα γίνονταν προσπάθειες επανασύνδεσης. Πηγές αναφέρουν ότι ο δικηγόρος κατέχει δύο όπλα.

Με τον νόμο Φλωρίδη συνελήφθη ο Απόστολος Λύτρας

Με την εφαρμογή ειδικής διάταξης του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη που αντικατέστησε το άρθρο 23 του Νόμου 3500/2006 «περί ενδοοικογενειακής βίας» και ψηφίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο μαζί με τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα, συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία ο γνωστός δικηγόρος.

Το νέο νομοθετικό πλαίσιο, που αντικατέστησε το άρθρο 23 του νόμου 3500/2006 «περί ενδοοικογενειακής βίας», υποχρεώνει τους γιατρούς να ειδοποιούν τις αρχές όταν κατά την εξέταση διαπιστώνουν ευρήματα που παραπέμπουν σε ενδοοικογενειακή βία ανεξαρτήτως με το τι δηλώνει το θύμα.

Παράλληλα με την θέσπιση υποχρέωσης καταγγελίας ο νόμος θωρακίζει τους ιατρούς και λοιπούς επαγγελματίες (λ.χ. παιδαγωγούς, ψυχολόγους) που καταγγέλλουν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που υποπίπτουν στην αντίληψή τους, με σχετικό (εκτός αν αποδειχθεί πως ενήργησαν δολίως) ακαταδίωκτο σε εκδικητικές σε βάρος μηνύσεις των δραστών, αλλά και αποφυγή της ταλαιπωρίας να καταθέσουν ως μάρτυρες στο ακροατήριο κατά την εκδίκαση της υπόθεσης. (εκτός αν το δικαστήριο κρίνει απολύτως αναγκαία τη κατάθεση τους με φυσική παρουσία και δεν αρκεί η ανάγνωση της αναφοράς τους).

Πειθαρχικό έλεγχο ζήτησε ο πρόεδρος του ΔΣΑ

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, απέστειλε έγγραφο στον πρόεδρο του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήση Κωνσταντίνου, με το οποίο ζητάει άμεσα να διερευνήσει τα αναφερόμενα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, περί σύλληψης του γνωστού δικηγόρου για «ενδοοικογενειακή βία» σε βάρος της επίσης δικηγόρου συζύγου του.

Ο κ. Κωνσταντίνου καλείται να διαπιστώσει τυπικά, καθώς είναι πλέον γνωστά τα στοιχεία του, την ταυτότητα του δικηγόρου και εν συνεχεία να διενεργήσει προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα προκειμένου να αποφασίσει αν θα κινήσει ή όχι πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του.

«Οι ποινές για την ενδοοικογενειακή βία πρέπει να γίνουν βαρύτερες», δήλωνε ο Απόστολος Λύτρας

Ο ίδιος ο Απόστολος Λύτρας μιλώντας, παλαιότερα στο OPEN, δήλωνε με αφορμή δολοφονίες και περιστατικά κακοποίησης γυναικών, πως «οι ποινές για την ενδοοικογενειακή βία πρέπει να γίνουν βαρύτερες».

«Ούτε οι Ταλιμπάν δεν έχουν τέτοιο μένος για τις γυναίκες. Έχουν γίνει τόσες γυναικοκτονίες και δεν έχει γίνει το παραμικρό. Για να μην φτάνουμε συνέχεια σε τέτοια σημεία θα πρέπει οι ποινές για την ενδοοικογενειακή βία να γίνουν βαρύτερες. Πρέπει επίσης να γίνονται αμέσως καταγγελίες. Δεν πρέπει καμία γυναίκα να υπομένει κακοποίηση από τον σύντροφό της και να μην πηγαίνει να το καταγγείλει», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Ποινική δίωξη για κακούργημα στον γνωστό δικηγόρο Απ. Λύτρα"

46χρονος Τρικαλινός ποδοπατήθηκε από αγριογούρουνα! – Νοσηλεύεται με πολλαπλά κατάγματα στο Νοσοκομείο

Βαριά τραυματισμένος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Τρικάλων 46χρονος Τρικαλινός ο οποίος ποδοπατήθηκε από αγέλη αγριογούρουνων στο χωράφι του!

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalaopinion.gr, ο 46χρονος που διαμένει σε χωριό στα ριζά του Κόζιακα, πήγε το βράδυ του Σαββάτου να ποτίσει τις καλλιέργειές του. 

Ενώ βρισκόταν σταθμευμένος πάνω στη μοτοσυκλέτα του, πετάχτηκαν από παρακείμενο αρδευτικό κανάλι αγριογούρουνα, τα οποία τον παρέσυραν και τον ποδοπάτησαν με αποτέλεσμα να υποστεί πολλαπλά κατάγματα. 

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείου Τρικάλων όπου νοσηλεύεται με πολλαπλά κατάγματα χωρίς όμως να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

trikalaopinion

Διαβάστε Περισσότερα » "46χρονος Τρικαλινός ποδοπατήθηκε από αγριογούρουνα! – Νοσηλεύεται με πολλαπλά κατάγματα στο Νοσοκομείο"

Πυροσβεστική: 34 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Συνολικά 34 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι 32 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη δύο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: 34 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο"

Η Τροχαία αναζητά δύο οδηγούς για την ανατροπή του βυτιοφόρου στην Αθηνών – Κορίνθου

Τον οδηγό μιας μηχανής και ενός οχήματος αναζητά η ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο της έρευνας για την ανατροπή βυτιοφόρου στη γέφυρα του Ισθμού στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου.

Η Ελ.ΑΣ. κατά τη διερεύνηση του τροχαίου που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (07.06.2024) στην Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο, όπου ένα βυτιοφόρο με καύσιμα ανετράπη και πήρε φωτιά με αποτέλεσμα να κλείσει για ώρες ο δρόμος, ζητά να επικοινωνήσουν μαζί της ο οδηγός μιας μηχανής και ενός οχήματος.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Στο πλαίσιο διερεύνησης των αιτιών πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος με αποτέλεσμα την εκτροπή και ανάφλεξη βυτιοφόρου οχήματος μεταφοράς υγρών καυσίμων, την Παρασκευή 7/6/2024 και περί ώρα 21:20, στη χ/θ 75,500 της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος της εξόδου του Κόμβου Λουτρακίου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, περιοχής Δήμου Λουτρακίου, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Α΄ Τμήμα Τροχαίας Αυτ/μων ΠΑΘΕ Αττικής στα τηλέφωνα 22960-33028 & 22960-33026, αμφότεροι οι οδηγοί των οχημάτων:

A. δίκυκλης μοτ/τας σκούρου χρώματος, πιθανόν μεγάλου κυβισμού, ο οδηγός της οποίας φορούσε λευκό προστατευτικό κράνος και διήλθε από το ανωτέρω σημείο λίγο πριν λάβει χώρα το τροχαίο ατύχημα και

B. Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ανοιχτόχρωμου χρώματος, ο οδηγός του οποίου, έχοντας θέσει σε λειτουργία τα φώτα έκτακτης ανάγκης (σύστημα φωτεινού συναγερμού – «αλάρμ») του οχήματος, ήταν σταθμευμένος στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος στο ύψος της εξόδου του Κόμβου Λουτρακίου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο».

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Η Τροχαία αναζητά δύο οδηγούς για την ανατροπή του βυτιοφόρου στην Αθηνών – Κορίνθου "

Καστοριά – Χάσκυ δάγκωσε κοριτσάκι – Η ιδιοκτήτρια του σκύλου ζήτησε και… τα ρέστα

Ένα σοκαριστικό περιστατικό συνέβη την Παρασκευή 14 Ιουνίου, γύρω στις 12 το μεσημέρι, στον πεζόδρομο της Ερμού στο κέντρο της Καστοριάς. Ένας σκύλος ράτσας Χάσκυ δάγκωσε ένα μικρό κοριτσάκι περίπου 9 χρονών, που περπατούσε μαζί με την γιαγιά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του mpetskas.com, το κοριτσάκι και η γιαγιά της περπατούσαν στον πολυσύχναστο πεζόδρομο, όταν πέρασαν από μια καφετέρια όπου η ιδιοκτήτρια του σκύλου έπινε τον καφέ της μαζί με την παρέα της.

Καθώς περπατούσε το κοριτσάκι στον πεζόδρομο, ο σκύλος ξαφνικά εξαγριώθηκε και άρπαξε το κοριτσάκι από το χέρι. Έντρομοι οι θαμώνες του μαγαζιού και οι περαστικοί προσπάθησαν απεγνωσμένα να απεγκλωβίσουν το χέρι του παιδιού από τα δόντια του εξαγριωμένου σκύλου. Ευτυχώς, μετά από αρκετές προσπάθειες, κατάφεραν να απομακρύνουν τον σκύλο.

Το περιστατικό όμως δεν τελειώνει εδώ… Η ιδιοκτήτρια του σκύλου, που ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, όχι μόνο δεν βοήθησε, αλλά δεν ζήτησε ούτε μια συγνώμη. Αντίθετα, φώναξε έξαλλη στην γιαγιά του τραυματισμένου παιδιού, λέγοντας, “εσείς φταίτε που δεν μαθαίνετε στα παιδιά να μην πλησιάζουν τα ξένα σκυλιά.”

Ευτυχώς, δίπλα στο σημείο της επίθεσης, υπάρχει φαρμακείο και άμεσα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον φαρμακοποιό. Η αναισθησία της κυρίας ήταν τόσο μεγάλη που δεν σηκώθηκε καν από την καρέκλα της για να δει αν η μικρούλα είχε πάθει κάτι, παρά μόνο φώναζε, “δεν χρειάζεται να πάτε στο νοσοκομείο, το παιδί δεν θα πάθει τίποτε… το σκυλί μου είναι εμβολιασμένο”

Το κοριτσάκι, μετά τις πρώτες βοήθειες, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καστοριάς με αρκετά τραύματα στο χέρι. Μετά το τέλος του περιστατικού, ο φαρμακοποιός, έξαλλος, “στόλισε” κανονικά την κυρία, η οποία έβαλε την ουρά κάτω από τα σκέλια και αποχώρησε από το σημείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι γονείς του παιδιού υπέβαλαν μήνυση κατά της ανεύθυνης ιδιοκτήτριας του σκύλου και πρώην υποψήφιας δημοτικής συμβούλου, που σίγουρα στο βιογραφικό της θα έγραφε “κατεβαίνω στις εκλογές για να βοηθήσω τους συμπολίτες μου…”

φωτογραφίες:

 mpetskas

Διαβάστε Περισσότερα » "Καστοριά – Χάσκυ δάγκωσε κοριτσάκι – Η ιδιοκτήτρια του σκύλου ζήτησε και… τα ρέστα"

Καιρός αύριο: Ανεβαίνει η θερμοκρασία τη Δευτέρα, ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο

Τους 36 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει ο καιρός αύριο Δευτέρα (17/06/2024) σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το δελτίο της ΕΜΥ ο καιρός αύριο Δευτέρα (17/06/2024) θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς.

Στη νησιωτική χώρα τους 32 με 33 και στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικούς όμβρους στα δυτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στη Μακεδονία μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 36 με 37 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμεονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 και στην Κρήτη έως 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 και στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ανεβαίνει η θερμοκρασία τη Δευτέρα, ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο"

Ουκρανία: Ποιες χώρες δεν έχουν υπογράψει ακόμη το τελικό ανακοινωθέν της Συνόδου της Ελβετίας

Επανέλαβαν την υποστήριξή τους στην ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, η τεράστια πλειονότητα των χωρών που συμμετείχαν στην πρώτη σύνοδο κορυφής για την ειρήνη στην Ουκρανία, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα πως η Ρωσία πρέπει να συμμετάσχει στις συζητήσεις προκειμένου να επιτευχθεί μια «βιώσιμη και δίκαιη ειρήνη».

Δύο και πλέον χρόνια μετά τη ρωσική εισβολή, η πολύ μεγάλη πλειονότητα των περίπου εκατό συμμετεχόντων που είχαν συγκεντρωθεί από χθες, Σάββατο, στο ορεινό θέρετρο Μπούργκενστοκ στην Ελβετία, κατέληξαν σε συμφωνία για ένα τελικό ανακοινωθέν που περιγράφει τη διαδρομή προκειμένου να τεθεί τέλος στη μεγαλύτερη σύγκρουση σε ευρωπαϊκό έδαφος μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όμως το θέμα του «πώς και πότε θα εμπλακεί η Ρωσία» παραμένει ανοικτό, παραδέχθηκε η πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας και οικοδέσποινα της συνόδου κορυφής, Βιόλα Άμχερντ.

Περίπου 80 χώρες

Σύμφωνα με καταμέτρηση που μεταδόθηκε σε επίσημη οθόνη στο κέντρο Τύπου, περίπου 80 χώρες υποστηρίζουν την τελική διακήρυξη. Η Βραζιλία, η Ινδία, η Σαουδική Αραβία, κυρίως, δεν είχαν υπογράψει τη διακήρυξη στις αρχές του απογεύματος.

Το κείμενο επαναβεβαιώνει «τις αρχές της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών, περιλαμβανομένης της Ουκρανίας”. Καταγγέλλει τη “στρατιωτικοποίηση της επισιτιστικής ασφάλειας» και καλεί για επιστροφή των παιδιών από την Ουκρανία που μεταφέρθηκαν με τη βία στη Ρωσία.

Καλεί επίσης «σε εμπλοκή όλων των πλευρών» της σύγκρουσης προκειμένου να σταματήσουν οι εχθροπραξίες, καθώς η Ρωσία και η Κίνα σνόμπαραν τη σύνοδο κορυφής.

ΑΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ουκρανία: Ποιες χώρες δεν έχουν υπογράψει ακόμη το τελικό ανακοινωθέν της Συνόδου της Ελβετίας"

Δεν επιστρέφουν ποσά έως και 50.000 ευρώ οι πάνω από 20.000 συνταξιούχοι που συνέχισαν να εργάζονται στο δημόσιο

«Ανάσα» πήραν πάνω από 20.000 εργαζόμενοι στο δημόσιο, οι οποίοι, ενώ είχαν συνταξιοδοτηθεί, συνέχιζαν να εργάζονται, αλλά σύμφωνα με νόμο του 2015 έπρεπε να αμείβονται με τον εισαγωγικό μισθό και όχι με αυτόν που αντιστοιχούσε στα προσόντα τους και τα χρόνια εργασίας.

Εάν ο νόμος δεν άλλαζε, οι εν λόγω εργαζόμενοι θα έπρεπε να επιστρέψουν στο δημόσιο τα ποσά που προέκυπταν από τη διαφορά μεταξύ του τρέχοντος και του προβλεπόμενου μισθού, που σε πολλές περιπτώσεις έφταναν ακόμη και τις 50.000 ευρώ. Η κυβέρνηση, βλέποντας το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί σε μεγάλο αριθμό εργαζομένων, αποφάσισε να δώσει πολιτική λύση, προχωρώντας σε νέα νομοθεσία που ουσιαστικά ακύρωνε την προηγούμενη.

Έπρεπε να επιστραφούν ποσά έως και 50.000 ευρώ

Σύμφωνα με μια νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε το 2015, οι εργαζόμενοι με σχέση ιδιωτικού δικαίου σε δημόσιους φορείς, οι οποίοι συνέχιζαν να εργάζονται μετά τη συνταξιοδότηση τους, έπρεπε να ενταχθούν στο εισαγωγικό μισθολογικό κλιμάκιο και να λαμβάνουν αποδοχές σαν να ήταν νεοπροσλαμβανόμενοι.

Η παραπάνω ρύθμιση είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενοι, που συνέχιζαν να εργάζονται και λάμβαναν τον κανονικό τους μισθό, να βρεθούν «χρεωμένοι» με δεκάδες χιλιάδες ευρώ, τα οποία καλούνταν να επιστρέψουν στο Δημόσιο για το διάστημα μετά τη συνταξιοδότησή τους.

Συγκεκριμένα, πάνω από 20.000 εργαζόμενοι είχαν οφειλές που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούσαν και τις 50.000 ευρώ. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους επέμενε στην εφαρμογή της ρύθμισης και
την είσπραξη των επιπλέον ποσών ως αχρεωστήτως καταβληθέντων.

Δόθηκε πολιτική λύση στο πρόβλημα

Ωστόσο, μετά από πολύμηνες διαβουλεύσεις, το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας έφερε νομοθετική διάταξη, που ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο για τα ανασφάλιστα οχήματα, με την οποία επιλύθηκε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Το πρόβλημα προέκυψε για χιλιάδες συνταξιούχους που συνέχιζαν να εργάζονται σε φορείς που ανήκουν στη Γενική Κυβέρνηση.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι εργαζόμενοι που είχαν συνταξιοδοτηθεί και παρέμειναν στην υπηρεσία έπρεπε να συνεχίσουν να εργάζονται με τον χαμηλότερο εισαγωγικό μισθό, χωρίς τις αυξήσεις που είχαν αποκτήσει με τα χρόνια στην υπηρεσία.

Αυτό δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα σε χιλιάδες εργαζόμενους σε οργανισμούς όπως οι ΔΕΚΟ, η ΔΕΗ, η ΕΡΤ, καθώς και στους ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού.

Οι εργαζόμενοι αυτοί έπρεπε να υπολογίσουν τον μισθό που έπαιρναν παράλληλα με τη σύνταξη και να επιστρέψουν τη διαφορά στον εισαγωγικό μισθό, κάτι που σήμαινε σημαντική οικονομική επιβάρυνση για αυτούς.

Η νέα νομοθετική διάταξη έρχεται να διορθώσει αυτή την κατάσταση, επιτρέποντας στους υπαλλήλους να διατηρήσουν τον μισθό τους χωρίς να χρειαστεί να επιστρέψουν τα ποσά που είχαν λάβει, ανακουφίζοντας χιλιάδες οικογένειες από ένα τεράστιο οικονομικό βάρος.

Τι προβλέπει η νέα νομοθετική διάταξη

Η νέα νομοθετική διάταξη προβλέπει ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι διατηρούν το μισθολογικό κλιμάκιο που είχαν πριν τη συνταξιοδότησή τους και δεν αναζητούνται τυχόν υπερβάλλουσες μισθολογικές απολαβές που έχουν ήδη καταβληθεί.

Πιο συγκεκριμένα, η διάταξη αναφέρει τα εξής:

  • Οι υπάλληλοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου διατηρούν το μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν μέχρι την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησής τους και δεν προχωρούν σε ανώτερο κλιμάκιο έως τη λήξη της εργασιακής τους σχέσης.
  • Δεν καταλογίζονται, ούτε αναζητούνται τυχόν υπερβάλλουσες μισθολογικές απολαβές που έχουν καταβληθεί στους υπαλλήλους αυτούς λόγω της μη κατάταξής τους στο εισαγωγικό κλιμάκιο μετά την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν επιστρέφουν ποσά έως και 50.000 ευρώ οι πάνω από 20.000 συνταξιούχοι που συνέχισαν να εργάζονται στο δημόσιο"

Σοβαρή καταγγελία από γυναίκα ΑμεΑ: Τη βίαζε κατ’ εξακολούθηση ο ξάδερφός της!

Σε μία σοβαρή καταγγελία σε βάρος του πρώτου ξάδερφού της προχώρησε μία γυναίκα ΑμεΑ, κάνοντας λόγο πως την κακοποιούσε -συστηματικά- σεξουαλικά εκμεταλλευόμενος την κατάστασή της.

Μιλώντας στο Open, είπε: «Έπεσα θύμα βιασμού για πολλά χρόνια, ασελγούσε πάνω μου, ξαφνικά με έριξε στο κρεβάτι, εγώ είμαι άρρωστη, πάσχω από συγγενή νοητική στέρηση».

Ο πρώτος της ξάδερφος, όπως κατήγγειλε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο στις αστυνομικές Αρχές η γυναίκα, τη χτυπούσε επί χρόνια με την απειλή ότι εάν μιλούσε, θα τη σκοτώσει.

«Μου έλεγε ότι θα με σκοτώσει εάν δεν κάνω εκείνο το πράγμα, μου έλεγε θα με κλωτσοβαρέσει και θα με θάψει. Όταν ήμουν στο σπίτι του, ήμουν με το κινητό, έπαιζα και μιλούσα με έναν φίλο μου, σηκώθηκε και με χτύπησε πολύ άγρια. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα γιατί είχε κλειδώσει την πόρτα» ανέφερε.

Τι κατήγγειλε η γυναίκα ΑμεΑ για τον ξάδερφό της

«Απαιτούσε να πάω στο σπίτι του κάθε Πέμπτη και εγώ το φοβόμουν. Και αν δεν πήγαινα, απειλούσε πως θα ερχόταν στο σπίτι και θα με σκότωνε. Εγώ από τον φόβο μου, πήγαινα με αποτέλεσμα να ασελγήσει πάνω μου. Τον φοβόμουν και τον φοβάμαι ακόμη γιατί συνεχίζει να με απειλεί» πρόσθεσε η γυναίκα ΑμεΑ.

Όπως καταγγέλλει, ο ξάδερφός της την υποχρέωνε να του δίνει τα λιγοστά λεφτά που παίρνει από τη σύνταξη αναπηρίας. «Έχω πάθει με αυτό ψυχολογικό θέμα, παθαίνω κρίσεις πανικού».

Η γυναίκα κατήγγειλε τον ξάδερφό της σε αστυνομικό τμήμα επαρχιακής πόλης, αφού πρώτα το ανέφερε στον πρώην σύζυγό της τα όσα είχαν συμβεί. «Θέλω η Δικαιοσύνη να κάνει το έργο της. Οι γυναίκες που πέφτουν θύματα βιασμού, θα έπρεπε να παίρνουν λεφτά ως ηθική αποζημίωση» λέει η ίδια.

Ενάμιση χρόνο μετά την καταγγελία της, θα κληθεί στον ανακριτή να καταθέσει.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοβαρή καταγγελία από γυναίκα ΑμεΑ: Τη βίαζε κατ’ εξακολούθηση ο ξάδερφός της!"

Συνελήφθη γνωστός δικηγόρος για ενδοοικογενειακή βία – Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος

Γνωστός δικηγόρος των Αθηνών συνελήφθη και κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της επίσης δικηγόρου συζυγου του.

Μάλιστα, ο 52χρονος μετά τον άγριο τραυματισμό μετέβη μαζί της σε νοσοκομείο του κέντρου της Αθήνας όπου εξεταστηκε από γιατρούς, ένας εκ των οποίων απεφάνθη πως τα τραύματα τα οποία επικαλείται οτι προκλήθηκαν όπως ισχυρίζεται το ζευγάρι από πτώση από σκάλα έχουν προκληθεί από ανθρώπινο χέρι με αποτέλεσμα ο δικηγόρος να συλληφθεί και να οδηγηθεί στο Τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας της Ομόνοιας.

Σήμερα, οδηγηθήκε στο Εφετείο και όχι στην Ευελπίδων λόγω της δικηγορικής του ιδιότητας (ονομάζεται ειδική δωσιδικία) όπου όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, εισαγγελέας Εφετών αναλαμβάνει την άσκηση διώξεων και την τυχόν παραπομπή σε δίκη.

Όλα ξεκίνησαν στις 00:10 της Κυριακής όταν η τραυματισμένη γυναίκα μετέβη μαζί με τον δικηγόρο σύζυγό της με ίδια μέσα σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Η 37χρονη ήταν σε άθλια κατάσταση και φέρεται να ανέφερε στους γιατρούς ότι είχε ένα ατύχημα και ότι τα τραύματα προήλθαν από την πτώση.

Ένας γιατρός, ωστόσο, κατα την εξέτασή της απεφάνθη οτι η τραυματίας, έχει χτυπηθεί από ανθρώπινο χέρι και μάλιστα σε διάφορα σημεία του σώματος (σύμφωνα με πληροφορίες η ιατρική αναφορά κάνει λόγο για πολυτραυματία)με αποτέλεσμα να επιμενει πως δεν συναδουν με την εκδοχή που έδωσε το ζευγος και να ειδοποιηθεί άμεσα η Αστυνομία. Οι αστυνομικοί που μετέβησαν στο νοσοκομείο, οδηγησαν τον δικηγορο στο τμήμα της Ομόνοιας στο Τμημα Ενδοοικογενειακης Βίας.

Πληροφορίες λένε πως στην ιατρική αναφορά γίνεται λόγος για τραύματα και για χτυπήματα που μακροσκοπικά τουλάχιστον δεν συνάδουν με χτυπήματα από πτώση. Κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τα όσα υποστηρίζει το ζευγάρι με την 37χρονη να μην έχει υποβάλει μήνυση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, η αναφορά των γιατρών κάνει λόγο για πολυτραυματία, η γυναίκα φέρει τραύματα στο κεφάλι όπως διαπίστωσαν, κάτι που δε συνάδει με την εκδοχή του ζευγαριού, ενώ σε προφορική συνομιλία που είχε η 37χρονη όταν οι γιατροί την ρώτησαν αν την έχει χτυπήσει ο σύζυγός της απάντησε καταφατικά παρόλο που στην κατάθεση της υποστήριξε ότι έπεσε από τη σκάλα. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι αν και η ίδια υποστηρίζει στην κατάθεση της ότι έπεσε από τη σκάλα, δέχθηκε εντούτοις την τοποθέτηση του panik button.

Ο εισαγγελέας που ενημερώθηκε έδωσε εντολή να συλληφθεί ο δικηγόρος ο οποίος σήμερα το πρωί ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία και πέρασε απο τα εγκληματολογικά της ΕΛ.ΑΣ για λήψη αποτυπωμάτων και φωτογραφίων. Πλέον τον λόγο έχει η δικαιοσύνη.  

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος

Σε βαθμό κακουργήματος διώκεται ο γνωστός ποινικολόγος ο οποίος συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία.

Συγκεκριμένα του ασκήθηκε δίωξη για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης καθώς φέρεται να ξυλοκόπησε άγρια την σύζυγό του.

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης παραπέμφθηκε στον ανακριτή όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί το πρωί της Δευτέρας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη γνωστός δικηγόρος για ενδοοικογενειακή βία – Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος"

Πάτρα: 9χρονος μαθητής τραυματίστηκε στο πρόσωπο και το στήθος από βεγγαλικά που ρίχθηκαν σε εκδήλωση

Παρολίγο τραγωδία στο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας του Δήμου Πατρέων το βράδυ του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια της σχολικής γιορτής.

Στο διδακτήριο είχαν φέρει βεγγαλικά τα οποία άναψαν για να γιορτάσουν το τέλος της σχολικής χρονιάς, μόνο που κάτι πήγε στραβά και άρχισαν να εκτοξεύονται προς όλες τις κατευθύνσεις στο προαύλιο όπου ήταν συγκεντρωμένος κόσμος.

Τα παιδιά έτρεχαν πανικόβλητα, όπως και οι γονείς, ενώ ένα βεγγαλικό χτύπησε 9χρονο μαθητή του σχολείου στο στήθος με αποτέλεσμα να του προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα.

Ο 9χρονος μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείου Παίδων, του παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες και εξακολουθεί να νοσηλεύεται. Εχει εγκαύματα στο στήθος αλλά και στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, προσήχθη στην αστυνομία υπεύθυνος του τοπικού εκπολιτιστικού συλλόγου που φέρεται να έφερε τα βεγγαλικά, αλλά αφέθηκε μετά από εντολή του εισαγγελέα. 

tempo24 

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: 9χρονος μαθητής τραυματίστηκε στο πρόσωπο και το στήθος από βεγγαλικά που ρίχθηκαν σε εκδήλωση"

Δύο εκρήξεις κοντά σε εμπορικό πλοίο στα ανοικτά της Υεμένης

Βρετανική υπηρεσία ασφάλειας της ναυσιπλοΐας, η UKMTO, ανακοίνωσε σήμερα πως πλοίο που βρίσκεται περίπου 40 ναυτικά μίλια νότια από την Αλ Μόχα της Υεμένης την ενημέρωσε ότι ακούστηκαν δύο εκρήξεις σε μικρή απόσταση από αυτό, αλλά ούτε το σκάφος, ούτε το πλήρωμα δεν έπαθαν τίποτα και συνεχίζει το δρομολόγιο προς το επόμενο λιμάνι του.

Διενεργείται έρευνα για το συμβάν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Από τον Νοέμβριο, οι Χούθι έχουν εξαπολύσει δεκάδες επιθέσεις με drones και πυραύλους εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν, σε ένδειξη «αλληλεγγύης» προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, προκαλώντας σοβαρό πρόβλημα στο παγκόσμιο εμπόριο διά θαλάσσης στην περιοχή αυτή στρατηγικής σημασίας. Βύθισαν ένα πλοίο, κατέλαβαν δεύτερο, σκότωσαν τρεις ναυτικούς σε κάποιες από τις ενέργειές τους.

Κλιμάκωσαν τις επιθέσεις τις τελευταίες ημέρες.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Δύο εκρήξεις κοντά σε εμπορικό πλοίο στα ανοικτά της Υεμένης"

Κάτω Πατήσια: Ολοκληρωτική η καταστροφή στην πολυκατοικία που πήρε φωτιά – Κάηκαν τουλάχιστον έξι αυτοκίνητα

Ολοσχερώς καταστράφηκε η τριώροφη πολυκατοικία στα Κάτω Πατήσια από τη φωτιά που ξέσπασε στο ισόγειό της, το βράδυ του Σαββάτου (15.6.24).

Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 22:45 σε ισόγειο εγκαταλελειμμένο χώρο της πολυκατοικίας, όπου παλαιότερα στεγαζόταν κατάστημα επίπλων και υπήρχε μέσα σε αυτό ξυλεία, στη συμβολή των οδών Ψαρουδάκη και Παρασκευοπούλου.

Όπως έγινε γνωστό, δύο ηλικιωμένες γυναίκες απεγκλωβίστηκαν από τον πρώτο όροφο και η μία παρελήφθη από το ΕΚΑΒ με αναπνευστικά προβλήματα και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Από τη φωτιά κάηκαν τουλάχιστον έξι αυτοκίνητα, ενώ ζημιές έχουν προκληθεί και στους εξωτερικούς χώρους διαμερισμάτων σε άλλες δύο πολυκατοικίες.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κάτω Πατήσια: Ολοκληρωτική η καταστροφή στην πολυκατοικία που πήρε φωτιά – Κάηκαν τουλάχιστον έξι αυτοκίνητα"

Βρέθηκαν οι διακινητές 43 μεταναστών που εντοπίστηκαν στη Γαύδο – Δύο συλλήψεις

Στα χέρια των αρχών βρίσκονται οι διακινητές των 43 μεταναστών που εντοπίστηκαν χθες το πρωί ανοιχτά της Γαύδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι άνδρες του λιμενικού σώματος κατά τη διάρκεια των καταθέσεων που έλαβαν από τους μετανάστες διαπίστωσαν πως δύο  άνδρες, ηλικίας 30 και 27, ήταν οι διακινητές.

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν χθες το πρωί όταν ενημερώθηκαν οι αρχές για ύπαρξη ενός σκάφους με μετανάστες σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή 3 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Γαύδου.

Σκάφη του λιμενικού έσπευσαν στο σημείο όπου εντόπισαν μια ξύλινη λέμβο με 43 μετανάστες όλοι άντρες οποίοι κατά δήλωσή τους, είναι από την Αίγυπτο (29), από το Μπαγκλαντές (7), από το Σουδάν (3), από την Υεμένη (3) και από τη Συρία (1).

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Καραβε της Γαύδου και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σούδας για την προσωρινή φιλοξενία τους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ξύλινη λέμβος.

cretapost

Διαβάστε Περισσότερα » "Βρέθηκαν οι διακινητές 43 μεταναστών που εντοπίστηκαν στη Γαύδο – Δύο συλλήψεις"

Τελ Αβίβ: Κοσμοπλημμύρα στους δρόμους για την απελευθέρωση των ομήρων – Η μεγαλύτερη κινητοποίηση από την έναρξη του πολέμου

Τους δρόμους του Τελ Αβίβ και άλλων πόλεων του Ισραήλ πλημμλύρισαν χθες δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, ζητώντας για ακόμη μια φορά  την επίτευξη συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων που εξακολουθεί να κρατά η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz, οι διαδηλωτές απαίτησαν ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου να τερματίσει τον πόλεμο στον πολιορκημένο κι ερειπωμένο παλαιστινιακό θύλακο, ώστε να μπορέσει να κλειστεί συμφωνία για την ανταλλαγή ομήρων με Παλαιστίνιους κρατούμενους σε ισραηλινές φυλακές. Το Φόρουμ Οικογενειών των Ομήρων και των Εξαφανισθέντων ανέφερε η χθεσινή διαδήλωση ήταν η μεγαλύτερη που έχει γίνει αφότου άρχισε η ένοπλη σύρραξη.

Ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς ξέσπασε την 7η Οκτωβρίου, όταν ο στρατιωτικός βραχίονας του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος εξαπέλυσε έφοδο άνευ προηγουμένου σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 1.194 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση βασισμένη σε επίσημα ισραηλινά δεδομένα. Άλλοι 251 άνθρωποι απήχθησαν, εκ των οποίων 116 εξακολουθούν να κρατούνται όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας, πλην όμως 41 πιστεύεται πως είναι νεκροί, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Σε αντίποινα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας στη Λωρίδα της Γάζας στις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 37.296 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με δεδομένα του υπουργείου Υγείας στον θύλακο, όπου κυβερνά η Χαμάς.

Το σχέδιο που παρουσιάστηκε την 31η Μαΐου από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός  – επρόκειτο για πρόταση του Ισραήλ, κατ’ αυτόν –  δεν μοιάζει να έχει πολλές πιθανότητες να εφαρμοστεί, καθώς τα μέρη παραμένουν ανυποχώρητα στις θέσεις τους.

Η Χαμάς απαιτεί «χρονοδιάγραμμα για τη μόνιμη κατάπαυση του πυρός και την πλήρη αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από τη Λωρίδα της Γάζας». Αξιώσεις που απορρίπτει η κυβέρνηση του κ. Νετανιάχου, ο οποίος δεν σταματά να διατρανώνει πως ο πόλεμος θα συνεχιστεί ωσότου εξαλειφθεί το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Τελ Αβίβ: Κοσμοπλημμύρα στους δρόμους για την απελευθέρωση των ομήρων – Η μεγαλύτερη κινητοποίηση από την έναρξη του πολέμου"

Ξάνθη: Τραγικό θάνατο βρήκαν και οι τέσσερις επιβαίνοντες στο Ι.Χ. που συγκρούστηκε με λεωφορείο στους Τοξότες (βίντεο και φωτογραφίες)

Τραγικό θάνατο βρήκαν σήμερα το πρωί τέσσερις επιβαίνοντες ΙΧ αυτοκινήτου (δυο άντρες και δύο γυναίκες όλοι τους νεαρής ηλικίας) το οποίο κινούμενο από την Ξάνθη προς την Καβάλα στον επαρχιακό δρόμο Ξάνθης-Τοξότες συγκρούστηκε μετωπικά με λεωφορείο το οποίο μετέφερε εργαζόμενους από τοπική επιχείρηση της περιοχής. Το όχημα διαλύθηκε στην κυριολεξία και τα επιβαίνοντα άτομα διαμελίστηκαν. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που το όχημά κόπηκε στα δύο και μεταμορφώθηκε σε μια άμορφη μάζα η οποία ταξίδεψε πάνω από 150 m.

Στο λεωφορείο το οποίο βγήκε κι αυτό εκτός δρόμου επέβαιναν αρκετοί εργαζόμενοι σε τοπική επιχείρηση και υπάρχουν τουλάχιστον έξι τραυματίες τρεις από τους οποίους 3 νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Ξάνθης με κρανίο εγκεφαλικές κακώσεις.

Στο σημείο αυτή την ώρα επιχειρούν άντρας της πυροσβεστικής για να απεγκλωβίσουν τους τέσσερις νεκρούς εννοεί όλοι τραυματίες έχουνε μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Ξάνθης.

 xanthinews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξάνθη: Τραγικό θάνατο βρήκαν και οι τέσσερις επιβαίνοντες στο Ι.Χ. που συγκρούστηκε με λεωφορείο στους Τοξότες (βίντεο και φωτογραφίες)"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news