facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023

Ιώσεις: Εκρηκτικό κοκτέιλ λοιμώξεων και κορονοϊού ταλαιπωρεί τα παιδιά – Ουρές στα νοσοκομεία

Ένα εκρηκτικό κοκτέιλ ιώσεων χτυπά αυτές τις ημέρες χιλιάδες παιδιά, οδηγώντας τα στα παιδιατρικά νοσοκομεία, με τα τμήματα επειγόντων περιστατικών να καταγράφουν συνθήκες ασφυξίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, στα επείγοντα των παιδιατρικών νοσοκομείων παρατηρούνται ουρές και η αναμονή αγγίζει τις τέσσερις ώρες.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, η παιδίατρος Άννα Παρδάλη ότι από τη έξαρση των ιώσεων πλήττονται κυρίως παιδιά κάτω των 5 ετών.

«Υπάρχει μια έξαρση ιώσεων, περιλαμβάνει Covid, γρίπη, RSV, στρεπτόκοκκο αλλά και άλλους αναπνευστικούς ιούς όπως είναι ο αδενοϊός, ο εντεροϊός. Περισσότερο όμως φαίνεται ότι πλήττονται τα παιδιά κάτω των 5 ετών. Είναι κάτι που παρατηρείται έτσι κι αλλιώς σε έξαρση τον χειμώνα και πολύ περισσότερο τη γιορτινή περίοδο όπου λόγω των μετακινήσεων και των εορταστικών εκδηλώσεων, συγχρωτίζονται», σημειώνει η κ. Παρδάλη.

Περιμένουν στις ουρές

Σε εφημερία το Παίδων «Αγία Σοφία» και από νωρίς το πρωί στα επείγοντα ήταν δεκάδες τα περιστατικά. Δεν είναι μάλιστα λίγοι οι γονείς που αναγκάζονται να φέρουν τα παιδιά τους 4η και 5η φορά μέσα σε λίγες ημέρες, λόγω του έντονου συνωστισμού και της πολύωρης αναμονής.

«Είναι η 5η ημέρα, ερχόμαστε κάθε μέρα και δεν έχουμε βγάλει άκρη ακόμα».

«Προχθές Κυριακή είχε τεράστια αναμονή, περιμέναμε 60 νούμερα. Ήμασταν τουλάχιστον 4 – 5 ώρες. Να ψήνονται στον πυρετό τα παιδάκια και να περιμένουν 4 και 5 ώρες είναι ανεπίτρεπτο», λένε οι γονείς.

«Αν νοσούν, θα πρέπει να μένουν σπίτι μέχρι να γίνονται καλά και για να μην εξαντληθούν αλλά και για μη διασπείρουν παρακάτω. Και όταν πρόκειται να βρεθούν σε εορταστικά τραπέζια και σε εκδηλώσεις μαζί με ευπαθείς, ιδιαίτερα ηλικιωμένους, καλό είναι να κάνουν τεστ, που περιλαμβάνουν γρίπη, Covid και RSV», συμπληρώνει η κα Παρδάλη.

Μέτρα προφύλαξης

Όπως επισημαίνουν οι παιδίατροι, γονείς και παιδιά θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή και να αποφεύγουν τους κλειστούς χώρους.

Τα μέτρα προφύλαξης από τους ιούς περιλαμβάνουν:

– Διεξαγωγή τεστ αν πρόκειται να επισκεφθούμε ηλικιωμένους

– Μάσκα, όπου υπάρχει συγχρωτισμός

– Καλή υγιεινή των χεριών

– Απομόνωση

– Αερισμός χώρου

– Όχι κάπνισμα σε κλειστό χώρο.

Οι γονείς, σε περίπτωση που τα παιδιά τους παρουσιάσουν ύποπτα συμπτώματα, θα πρέπει να προσέξουν:

– Συμπτώματα που επιμένουν (υψηλός πυρετός)

– Συχνή επικοινωνία με τον γιατρό

– Να μην ταξιδεύουν αν υπάρχουν συμπτώματα

– Καλή διατροφή (χυμοί)

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιώσεις: Εκρηκτικό κοκτέιλ λοιμώξεων και κορονοϊού ταλαιπωρεί τα παιδιά – Ουρές στα νοσοκομεία"

Xωρίς το κριτήριο των κυβικών η χορήγηση κάρτας στάθμευσης για ΑμεΑ

Κάρτα στάθμευσης θα δικαιούνται πλέον όλα τα αυτοκίνητα που μεταφέρουν ΑμεΑ, χωρίς να ισχύει πια το κριτήριο των κυβικών τους. Αυτό προβλέπει το έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου ΔΘΕΚΑ Γ 1143604 ΕΞ 2023/17.11.2023 της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και ΕΦΚ Διεύθυνση Δασμολογικών Θεμάτων, Ειδικών Καθεστώτων και Απαλλαγών τμήμα Γ.

Η τροποποίηση με την άρση του περιορισμού που ίσχυε, έγινε με παρέμβαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία – ΕΣΑμεΑ.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Xωρίς το κριτήριο των κυβικών η χορήγηση κάρτας στάθμευσης για ΑμεΑ"

Βόλος: Φωτιά σε σκάφος στην παραλία του Βόλου – Πυρπολήθηκε από τα φαναράκια [βίντεο]

Φωτιά ξέσπασε σε σκάφος αναψυχής που ήταν αγκυροβολημένο στην παραλία του Βόλου σήμερα στις 19.00 το απόγευμα. Σύμφωνα με όσα καταγράφει το TheNewspaper.gr το σκάφος πήρε φωτιά από τα φαναράκια που έπεσαν επάνω του και γρήγορα το πάνω μέρος του τυλίχθηκε στις φλόγες.

Άμεση ήταν η παρέμβαση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, αλλά και των ιδιοκτητών που με τη βοήθεια πυροσβεστήρων έσβησαν την πυρκαγιά. 

 

thenewspaper

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: Φωτιά σε σκάφος στην παραλία του Βόλου – Πυρπολήθηκε από τα φαναράκια [βίντεο]"

Η ΑΑΔΕ αυστηροποιεί τους ελέγχους το 2024 – Ποιοι θα ελεγχθούν άμεσα

Πάνω από 40.000 στοχευμένoυς φορολογικούς ελέγχους, φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η ΑΑΔΕ το 2024 με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής σε κάθε είδους οικονομική δραστηριότητα. 

Ψηλά στη λίστα των ελέγχων μπαίνουν αγοραπωλησίες ακινήτων με μετρητά γονικές παροχές, κληρονομιές και δωρεές υψηλού κινδύνου για μαύρο χρήμα, διαχειριστές βραχυχρόνιων  μισθώσεων (Airbnb) οι επιχειρήσεις που θα εγκαταστήσουν υποχρεωτικά POS από τις αρχές του  έτους   αλλά και υποθέσεις με υψηλή πιθανότητα εισπραξιμότητας.

Σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται  20.000 για τους οποίους έχουν  εντοπιστεί αποκλίσεις μεταξύ  των εσόδων που δήλωναν  και των δαπανών που πραγματοποιούσαν.  Oι συγκεκριμένοι είχαν  δηλώσει ετήσια οικογενειακά εισοδήματα έως 10.000 ευρώ  αλλά πραγματοποίησαν δαπάνες ύψους 30.000, 50.000, 100.000 ή ακόμα και 200.000 ευρώ.

Η ΑΑΔΕ ολοκληρώνει τη δεύτερη διασταύρωση και, σύντομα θα κληθούν από την Εφορία για να δώσουν εξηγήσεις  προσκομίζοντας τα απαραίτητα παραστατικά τα οποία  να δικαιολογούν τη διαφορά μεταξύ του δηλωθέντος εισοδήματος και των καταναλωτικών δαπανών.

Σε όσες περιπτώσεις διαπιστωθεί ότι οι εξηγήσεις των φορολογούμενων δεν είναι πειστικές και δεν υπάρχουν στοιχεία, θα ξεκινήσει εξονυχιστικός έλεγχος προκειμένου να  επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα της διασταύρωσης και να  επιβληθούν οι φόροι και τα πρόστιμα που προβλέπονται  για απόκρυψη εισοδήματος.

Παράλληλα  θα πραγματοποιηθούν  2.500 έλεγχοι  για υποθέσεις του έτους 2018  που αφορούν ακίνητα εκτός των αντικειμενικών αξιών, μη αποδοχή από τον φορολογούμενο της προεκτίμησης προσωρινής αξία της ΔΟΥ, διαφορές δηλωθείσας αξίας και προεκτίμησης που υπερβαίνουν το 30% ή η αξία της προεκτίμησης είναι πάνω από 100.000 ευρώ ενώ θα ελεγχθούν και 900 υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής.

 Στο στόχαστρο των ελεγκτών μπαίνουν ακόμα:

Υποθέσεις δικαιούχων που έτυχαν επιστροφής Φ.Π.Α., καθώς και δικαιούχων νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων που έτυχαν επιστροφής φόρου εισοδήματος, χωρίς έλεγχο.

Υποθέσεις για τις οποίες έχει εκδοθεί σημείωμα διαπιστώσεων με τα αποτελέσματα του φορολογικού ελέγχου και προσωρινός προσδιορισμός φόρων και προστίμων.

Υποθέσεις για τις οποίες επίκειται η έκδοση σημειώματος διαπιστώσεων και προσωρινού προσδιορισμού φόρου και προστίμου.

Υποθέσεις που προέκυψαν από εισαγγελικές παραγγελίες, εντολές ανακριτικών και προανακριτικών πράξεων, περιλαμβανομένων αιτημάτων και εντολών διενέργειας φορολογικών ελέγχων που έχουν προκύψει από εντολή οποιασδήποτε Εισαγγελικής ή Δικαστικής Αρχής και διατηρούνται στην Α.Α.Δ.Ε.

Υποθέσεις που αφορούν σε διασταυρωτικούς ελέγχους ενδοκοινοτικών συναλλαγών (VIES), υποθέσεις πολυμερών (ταυτόχρονων) ελέγχων που διενεργούνται από ελληνικές και αλλοδαπές φορολογικές αρχές, υποθέσεις διενέργειας ελέγχου στο πλαίσιο επανάληψης διαδικασίας καθώς και σε εκτέλεση προδικαστικής απόφασης, υποθέσεις που αφορούν σε επιβολή προστίμων, υποθέσεις που αφορούν σε ανακλήσεις αδειών λειτουργίας γραφείων ή υποκαταστημάτων αλλοδαπών εταιρειών που έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα.

Υποθέσεις μη έκδοσης ή έκδοσης ανακριβών φορολογικών στοιχείων.

Έλεγχοι σε βραχυχρόνιες μισθώσεις 

Διασταυρώσεις στις δηλώσεις χιλιάδων ιδιοκτητών κατοικιών θα πραγματοποιηθούν  το νέο έτος. Οι έλεγχοι θα φορούν στα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το έτος 2022 και δηλώθηκαν με τις φετινές φορολογικές δηλώσεις. Οι έλεγχοι της Εφορίας θα είναι εξονυχιστικοί, καθώς, με βάση τα στοιχεία, που προκύπτουν από τις πλατφόρμες, Airbnb, Booking.com κ.λπ. οι πληρότητες έφτασαν στο 100% ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο.Οι δηλώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων θα διασταυρωθούν με τα στοιχεία, που έχουν αποστείλει οι πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων, αλλά και με στοιχεία που θα εξαχθούν από τους ελέγχους των πιστωτικών καρτών και των τραπεζικών λογαριασμών των ιδιοκτητών. Απώτερος στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι ο εντοπισμός αδήλωτων εισοδημάτων και ο περιορισμός της φοροδιαφυγής από τις συναλλαγές που διεξάγονται μέσω ψηφιακών πλατφορμών καθώς τα δεδομένα που θα συλλέγονται από τις πλατφόρμες θα χρησιμοποιούνται για την εκτίμηση και την επιβολή κάθε είδους φόρων, δασμών ή εισφορών κοινωνικής ασφάλισης.

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, επιβάλλεται  πρόστιμο 5.000 ευρώ –ανεξάρτητα από τα πρόστιμα για απόκρυψη εισοδήματος - στις εξής περιπτώσεις:

Παράλειψη εγγραφής στο «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής».

Μη εμφανή αναγραφή του αριθμού εγγραφής στο «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής» στην ανάρτηση του «Ακινήτου» στις ψηφιακές πλατφόρμες, καθώς και σε κάθε άλλο μέσο προβολής.

Μη εμφανή αναγραφή του αριθμού του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας (ΕΣΛ) ή του Μοναδικού Αριθμού Γνωστοποίησης (ΜΑΓ) στην ανάρτηση του «Ακινήτου» στις ψηφιακές πλατφόρμες, καθώς και σε κάθε άλλο μέσο προβολής, από τους «Διαχειριστές» για τους οποίους δεν υπάρχει υποχρέωση εγγραφής στο «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής».

Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΑΑΔΕ αυστηροποιεί τους ελέγχους το 2024 – Ποιοι θα ελεγχθούν άμεσα"

Καιρός αύριο: Λίγες νεφώσεις με τη θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα

Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και κυρίως τις πρωινές ώρες θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και μόνο τις πρωινές ώρες στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φθάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 17 με 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στην κεντρική Μακεδονία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις πρωινές ώρες και από το μεσημέρι γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι βαθμιαία βόρειοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές και βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Λίγες νεφώσεις με τη θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα"

Τελευταίο χειροκρότημα για τον Βασίλη Καρρά: Πλήθος κόσμου με λουλούδια στο λαϊκό προσκύνημα

Σε κλίμα οδύνης πλήθος κόσμου από πολλά σημεία της χώρας ακόμa και από το εξωτερικό βρέθηκε στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας προκειμένου να απευθύνει το ύστατο χαίρε στον μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή, Βασίλη Καρρά, που έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 70 ετών την παραμονή των Χριστουγέννων. Αθάνατος φώναζε ο κόσμος όταν η σορός του έφτασε στην εκκλησία.

Με λευκά τριαντάφυλλα στα χέρια, κόσμος, που τον γνώρισε προσωπικά αλλά και όλοι εκείνοι, που τον αγάπησαν μέσα από τα τραγούδια του, θρήνησαν για την απώλεια του αγαπημένου καλλιτέχνη.

Η Εξόδιος Ακολουθία τελέστηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεου, που εκφώνησε τον πρώτο επικήδειο, μιλώντας για έναν άνθρωπο πιστό με συνειδητό τρόπο. Επικήδειους εκφώνησαν ο γενικός γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος μετέφερε τα συλλυπητήρια του πρωθυπουργού, ο γιατρός και ο προσωπικός του φίλος, Κώστας Μποτσόλης και Νίκος Αραμπατζής της συμφωνικής ορχήστρας νέων, που μαζί ετοίμαζαν μια μεγάλη συναυλία για τον Βασίλη Καρρά.

Καλλιτέχνες, που βρέθηκαν στην ίδια πίστα με τον μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή, κατέθεσαν στεφάνια και μίλησαν συγκινημένοι για τον καλλιτέχνη και άνθρωπο Βασίλη Καρρά. Αύριο ο Βασίλης Καρράς θα ταφεί σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία στο Κοκκινοχώρι Καβάλας. Επιθυμία της οικογένειας αντί στεφάνων να στηριχθεί ο Σύλλογος Φλόγα, που βοηθά γονείς με παιδιά, που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες.

Χαρακτηριστικό της αγάπης του κόσμου για εκείνον, είναι το παράδειγμα ενός θαυμαστή του από τη Γερμανία, ο οποίος δεν τον γνώρισε ποτέ προσωπικά αλλά όπως λέει συνέδεσε πολλές στιγμές της ζωής του με τον Βασίλη Καρρά και γι’ αυτό πήγε σήμερα να τον αποχαιρετίσει.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τελευταίο χειροκρότημα για τον Βασίλη Καρρά: Πλήθος κόσμου με λουλούδια στο λαϊκό προσκύνημα"

Τουρκία: «Πράσινο φως» από την κοινοβουλευτική επιτροπή για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης ενέκρινε σήμερα, Τρίτη (26.12.23) το πρωτόκολλο ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, έπειτα από 19 μήνες καθυστερήσεων και αφού η Άγκυρα ζήτησε από τη Στοκχόλμη να κάνει υποχωρήσεις σε θέματα που σχετίζονται με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Το επόμενο βήμα θα είναι η ψήφιση του ενταξιακού πρωτοκόλλου από το κοινοβούλιο, κάτι που ενδέχεται να γίνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Προς το παρόν δεν έχει καθοριστεί η ημερομηνία συζήτησής του από την Εθνοσυνέλευση. Ο Φουάτ Οκτάι, ο επικεφαλής της Επιτροπής είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι δεν θα πρέπει να αναμένεται ότι η διαδικασία θα γίνει με γοργούς ρυθμούς, πρόσθεσε όμως ότι επαφίεται στον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης να αποφασίσει το πότε θα τεθεί σε ψηφοφορία το πρωτόκολλο. Υπενθυμίζεται ότι η Σουηδία και η Φινλανδία ζήτησαν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Μολονότι η Άγκυρα επικύρωσε την ένταξη της Φινλανδίας, προέβαλε αντιρρήσεις για την περίπτωση της Σουηδίας, με το σκεπτικό ότι η Στοκχόλμη παρέχει προστασία σε οργανώσεις τις οποίες η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατικές.

Το δεύτερο μέλος του ΝΑΤΟ που δεν έχει επικυρώσει ακόμη το ενταξιακό πρωτόκολλο είναι η Ουγγαρία, όμως έχει δηλώσει ότι δεν θα είναι η τελευταία χώρα που θα το πράξει.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: «Πράσινο φως» από την κοινοβουλευτική επιτροπή για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ"

Ηράκλειο: Συνελήφθη 24χρονος για ληστεία σε μίνι μάρκετ υπό την απειλή όπλου

Στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου βρέθηκε για πολλοστή φορά, χθες, ανήμερα των Χριστουγέννων, 24χρονος που μερικές ώρες νωρίτερα είχε εισβάλει σε μίνι μάρκετ και με την απειλή όπλου, ανάγκασε τον υπάλληλο να του δώσει τα χρήματα του ταμείου.

Ο 24χρονος πήγε σε μίνι μάρκετ, στην περιοχή του Ατσαλένιου, γύρω στις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας, 25ης Δεκεμβρίου, με σκοπό τη ληστεία.

Με ένα όπλο στα χέρια απείλησε τον υπάλληλο που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο κατάστημα και τον ανάγκασε να του δώσει 200 ευρώ. Φεύγοντας, πήρε και δύο πακέτα τσιγάρα.

Όμως, η σύλληψη για τον 24χρονο ληστή ήταν θέμα χρόνου, καθώς, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές στην ΕΡΤ, είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές για σωρεία κλοπών και ανάλογων μικροληστειών.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, αξιοποιώντας μαρτυρίες και βιντεοληπτικό υλικό, έφτασαν γρήγορα στην ταυτότητα και στα ίχνη του δράστη, που συνελήφθη και βρέθηκε Χριστουγεννιάτικα στα κρατητήρια.

Ο ίδιος, σύμφωνα με τις αρμόδιες πηγές, φέρεται να υποστήριξε πως το όπλο ήταν ψεύτικο και πως, στη συνέχεια, το πέταξε. Παρά τις έρευνες των αστυνομικών δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί.

Ο νεαρός σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ηρακλείου.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: Συνελήφθη 24χρονος για ληστεία σε μίνι μάρκετ υπό την απειλή όπλου"

Ακρόπολη: Τρεις ανήλικοι λήστεψαν κατάστημα – Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, χειροπέδες και στον 51χρονο πατέρα δυο εξ’ αυτών!

Το ποσό των 50 ευρώ από ταμειακή μηχανή καταστήματος στην Ακρόπολη, αφαίρεσαν τρεις ανήλικοι, που έγιναν όμως αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

Οι δράστες, ηλικία 11, 13 και 14 ετών αντίστοιχα, αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή της επιχείρησης, που βρίσκεται επί της Μακρυγιάννη το ποσό των 50 ευρώ.

Ο 33χρονος καταστηματάρχης διαπίστωσε την πράξη και κάλεσε την αστυνομία. Ανδρες της Άμεσης Δράσης εντόπισαν τους ανήλικους και τους συνέλαβαν.

Χειροπέδες πέρασαν και στον ηλικίας 51 ετών πατέρα των δυο παιδιών, με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ακρόπολη: Τρεις ανήλικοι λήστεψαν κατάστημα – Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, χειροπέδες και στον 51χρονο πατέρα δυο εξ’ αυτών!"

Μέσα Μεταφοράς: Τροποποιήσεις και σήμερα στα δρομολόγια – Τι ισχύει μέχρι τις 7 Ιανουαρίου

Με δρομολόγια Κυριακής και αργιών θα κινούνται σήμερα Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023 τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Τροποποιήσεις θα υπάρξουν στο ωράριο λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς τις ημέρες, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.

Αναλυτικά πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Λεωφορεία και Τρόλεϊ

Την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου τα λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινούνται με δρομολόγια Κυριακής και αργιών.

Αντίστοιχα και την Δευτέρα της Πρωτοχρονιάς όπως και το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024, θα ισχύσει πρόγραμμα δρομολογίων Κυριακής και αργιών για τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Γραμμή 1 Μετρό (ΗΣΑΠ)

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023: Δρομολόγια ανά 10,5′ μεταξύ 5:30 – 23:30, ανά 15′ τις υπόλοιπες ώρες.
Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου ως Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023: Δρομολόγια ανά 6′ μεταξύ 7:00-10:00, 15:00-18:00, ανά 7,5′ τις υπόλοιπες ώρες μεταξύ 5:30-22:30, μεταξύ 11,5′-15′ τις υπόλοιπες ώρες
Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023: Δρομολόγια ανά 10,5′ μεταξύ 5:30 – 23:30, ανά 15′ τις υπόλοιπες ώρες.
Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023: Δρομολόγια ανά 10,5′ μεταξύ 5:30 – 23:00. Οι συρμοί θα αποσυρθούν γύρω στις 23:00.
Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024: Δρομολόγια ανά 10,5′ μεταξύ 5:30 – 23:30, ανά 15′ τις υπόλοιπες ώρες.
Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024: Δρομολόγια ανά 7,5′ μεταξύ 5:30-22:30, μεταξύ 11,5′-15′ τις υπόλοιπες ώρες
Τετάρτη 3 Ιανουαρίου ως Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024: Δρομολόγια ανά 6′ μεταξύ 7:00-10:00, 15:00-18:00, ανά 7,5′ τις υπόλοιπες ώρες μεταξύ 5:30-22:30, μεταξύ 11,5′-15′ τις υπόλοιπες ώρες
Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024: Δρομολόγια ανά 10,5′ μεταξύ 5:30 – 23:30, ανά 15′ τις υπόλοιπες ώρες.

Τα δρομολόγια στη γραμμή 2 του Μετρό

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023: Δρομολόγια ανά 10′
Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου ως Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023: Δρομολόγια ανά 4,5′ μεταξύ 7:30-11:00 και 13:30-17:30, ανά 5′ τις υπόλοιπες ώρες μεταξύ 6:00-20:30, ανά 7′ μεταξύ 20:30-22:00, ανά 10′ τις υπόλοιπες ώρες
Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023: Δρομολόγια ανά 7′ μεταξύ 9:00 – 17:00 και ανά 10′ τις υπόλοιπες ώρες. Κανονικά η παράταση του ωραρίου το βράδυ.
Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023: Δρομολόγια ανά 7′ μεταξύ 9:00 – 17:00 και ανά 10′ τις υπόλοιπες ώρες. Τελευταία δρομολόγια από τις 23:00
Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024: Δρομολόγια ανά 10′
Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024: Δρομολόγια ανά 7′ μεταξύ 9:00 – 17:00 και ανά 10′ τις υπόλοιπες ώρες
Τετάρτη 3 Ιανουαρίου ως Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024: Δρομολόγια ανά 4,5′ μεταξύ 7:30-11:00 και 13:30-17:30, ανά 5′ τις υπόλοιπες ώρες μεταξύ 6:00-20:30, ανά 7′ μεταξύ 20:30-22:00, ανά 10′ τις υπόλοιπες ώρες
Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024: Δρομολόγια ανά 10′

Γραμμή 3 Μετρό

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023: Δρομολόγια ανά 12′
Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου ως Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023: Δρομολόγια ανά 5′ μεταξύ 6:00-17:30, ανά 6′ μεταξύ 17:30-20:00, ανά 7′ μεταξύ 20:00-22:00, ανά 9′ τις υπόλοιπες ώρες
Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023: Δρομολόγια ανά 7′ μεταξύ 9:00 – 17:00 και ανά 9′ τις υπόλοιπες ώρες. Κανονικά η παράταση του ωραρίου το βράδυ.
Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023: Δρομολόγια ανά 7′ μεταξύ 9:00 – 17:00 και ανά 9′ τις υπόλοιπες ώρες. Τελευταία δρομολόγια από τις 23:00
Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024: Δρομολόγια ανά 12′
Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024: Δρομολόγια ανά 7′ μεταξύ 9:00 – 17:00 και ανά 9′ τις υπόλοιπες ώρες
Τετάρτη 3 Ιανουαρίου ως Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024: Δρομολόγια ανά 5′ μεταξύ 6:00-17:30, ανά 6′ μεταξύ 17:30-20:00, ανά 7′ μεταξύ 20:00-22:00, ανά 9′ τις υπόλοιπες ώρες
Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024: Δρομολόγια ανά 9′
Σημειώνεται ότι, τα δρομολόγια του Αεροδρομίου δεν θα αλλάξουν κατά τις παραπάνω μέρες αλλά την παραμονή Πρωτοχρονιάς θα αποσυρθούν νωρίτερα.
Τραμ
Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023: Δρομολόγια ανά 12′ μεταξύ 7:00-19:00, ανά 15′ τις υπόλοιπες ώρες
Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου ως Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023: Δρομολόγια ανά 12′ ως τις 22:00, ανά 15′ μετά τις 22:00. Κανονικά η παράταση του ωραρίου τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου
Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023: Δρομολόγια ανά 12′ ως τις 22:00, ανά 15′ μεταξύ 22:00-23:00, οι συρμοί θα αποσυρθούν γύρω στις 23:00
Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024: Δρομολόγια ανά 15′
Τρίτη 2 Ιανουαρίου ως Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024: Δρομολόγια ανά 12′ ως τις 22:00, ανά 15′ μεταξύ 22:00-23:00
Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024: Δρομολόγια ανά 15′

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μέσα Μεταφοράς: Τροποποιήσεις και σήμερα στα δρομολόγια – Τι ισχύει μέχρι τις 7 Ιανουαρίου"

Διάρρηξη σε γραφεία εταιρείας στον Γέρακα – Οι ληστές πήραν 50.000 ευρώ!

Διάρρηξη είχαμε στα γραφεία εταιρείας εμπορίας αυτοκίνητων στο Γέρακα.

Οι δράστες παραβίασαν την κεντρική είσοδο, εισήλθαν στο εσωτερικό και αφού ερεύνησαν όλα τα συρτάρια στο λογιστήριο, βρήκαν σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη 50.000 ευρών τα πήραν και χάθηκαν στο σκοτάδι.

Οι κάμερες κατέγραψαν τις κινήσεις των δραστών, που αναζητούνται από την Ασφάλεια Παλλήνης.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Διάρρηξη σε γραφεία εταιρείας στον Γέρακα – Οι ληστές πήραν 50.000 ευρώ!"

Θεσσαλονίκη: 17χρονος διακινητής μεταναστών προσπάθησε να εμβολίσει μηχανή της ΔΙΑΣ για να μη συλληφθεί

Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ανήμερα των Χριστουγέννων ένας 17χρονος από τη Συρία για παράνομη μεταφορά παράτυπων μεταναστών.

Ο ανήλικος εντοπίστηκε από δικυκλιστές αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, να οδηγεί όχημα στη Σταυρούπολη και δεν συμμορφώθηκε σε σχετικό σήμα των αστυνομικών αναπτύσσοντας ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Σε κοντινή απόσταση και προκειμένου να διαφύγει, επιχείρησε ανεπιτυχώς να εμβολίσει υπηρεσιακό δίκυκλο, ενώ στη συνέχεια βγήκε από το αυτοκίνητο και προσπάθησε να διαφύγει πεζός, όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Κατά την έρευνα του οχήματος, βρέθηκαν τρεις αλλοδαποί από Συρία και Ιράκ, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

voria

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: 17χρονος διακινητής μεταναστών προσπάθησε να εμβολίσει μηχανή της ΔΙΑΣ για να μη συλληφθεί"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news