facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Απεργία ΓΣΕΕ: Χειρόφρενο σε Μετρό, ΗΣΑΠ και τρένα την Τετάρτη – Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

«Παραλύει» η χώρα την Τετάρτη 17 Απριλίου, καθώς έχει ανακοινωθεί 24ωρη πανελλαδική απεργία από την ΓΣΕΕ.

Την συμμετοχή τους στην απεργία ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Σιδηρόδρομο, στην Αττική, ενώ μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει ανακοίνωση για το πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία και το τραμ.

Με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς ζητεί να γίνουν προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό με σταθερή εργασία, επαναφορά των ελεύθερων διαπραγματεύσεων των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς για την αντιμετώπιση της κρίσης και του κόστους ζωής, επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου σε όλη την Ελλάδα, αναβάθμιση του τροχαίου υλικού, πλήρη αποκατάσταση των υποδομών – εγκαταστάσεων που επλήγησαν από τις θεομηνίες (π.χ. Εργοστάσιο Βόλου) και καλύτερες συνθήκες εργασίας παντού.

«Καλούμε τα Σωματεία – Μέλη μας και τους εργαζόμενους στον σιδηρόδρομο να δώσουν δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος (Αθήνα), αλλά και στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιήσουν τα, κατά τόπους, Εργατικά Κέντρα της χώρας, αγωνιζόμενοι ενάντια στην ακρίβεια που μαστίζει όλα τα νοικοκυριά, ενάντια στην κρίση που ταλανίζει όλη την ελληνική κοινωνία», αναφέρει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Συμμετέχουν στην απεργία γιατροί και εκπαιδευτικοί

Στην απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη ανακοίνωσαν ότι θα λάβουν μέρος η ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό.

«Διεκδικούμε να σταματήσει η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων, διπλασιασμό μισθών, διπλασιασμό προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, διπλασιασμό της χρηματοδότησης των νοσοκομείων, δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους», επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση η ΕΙΝΑΠ.

Σχετικά με τους εκπαιδευτικούς, έχει ήδη αποφασιστεί η πραγματοποίηση καθημερινών τρίωρων στάσεων εργασίας έως τις 26 Απριλίου. «Οι στάσεις εργασίας θα γίνονται είτε στην πρώτη, είτε στη δεύτερη βάρδια των εκπαιδευτικών, ως αντίδραση στην παρουσία αξιολογητή», σύμφωνα με την ΟΛΜΕ.

Την ίδια ώρα, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια για 24 ώρες, καθώς στην απεργία συμμετέχει και η ΠΝΟ, ενώ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών αποφάσισε τη συμμετοχή της στην απεργία της 17ης Απριλίου.

Η ΑΔΕΔΥ σε συνεδρίαση στις 2 Απριλίου αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Τρίτη 21 Μαΐου 2024.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργία ΓΣΕΕ: Χειρόφρενο σε Μετρό, ΗΣΑΠ και τρένα την Τετάρτη – Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια"

Καιρός αύριο: Θερμοκρασίες Ιουνίου και την Δευτέρα

Καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός και αύριο (15.04.2024), καθώς η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα και
Γενικά αίθριος καιρός.

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 30 με 32 βαθμούς.

Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά το βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο νότιο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις τοπικά 5 με 6 μποφόρ, γρήγορα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.  

Αναλυτικά ο καιρός από την ΕΜΥ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς, από το απόγευμα νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις, που το βράδυ κατά τόπους θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 29 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, γρήγορα θα εξασθενήσουν και αργά το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 και στην Κρήτη έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς, από το απόγευμα νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς, από το απόγευμα νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Θερμοκρασίες Ιουνίου και την Δευτέρα"

Συνολικά 81 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα

81 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα.

Από αυτές, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, οι 74 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη επτά.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνολικά 81 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα"

Τουρκία: Απίστευτη πρόκληση στη Θράκη

Μέρα με τη μέρα η Τουρκία κλιμακώνει τις επιθέσεις έναντι της χώρας μας και λειτουργεί εμπρηστικά στην εξομάλυνση των ελληνητουρκικών σχέσεων.

Έφτασε στο σημείο να ευχηθεί: «Χρόνια πολλά για τα 97 χρόνια της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης! Υποστηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα της Ένωσης να χρησιμοποιήσει το όνομά της, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Μάλιστα έφτασε στο σημείο στην ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να συνοδεύσει και σχετικό πόστερ, κάτι που σημαίνει πως η Τουρκία παρά τη φαινομενική παρουσίαση ενός διαλλακτικού προσώπου, επιμένει στην εμπρηστορική ρητορική.

Τουρκία: Απίστευτη πρόκληση στη Θράκη  - Εύχεται Χρόνια Πολλά στην «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Απίστευτη πρόκληση στη Θράκη"

Αποκάλυψη-σοκ: Δολοφονήθηκε η Σταυρούλα Γκουγκουλιά – Το πόρισμα «δείχνει» στραγγαλισμό!

Κορυφώνεται η αγωνία για την οικογένεια της Σταυρούλας Γκουγκουλιά από την Κυψέλη, η σορός της οποίας είχε βρεθεί στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου και παρέμεινε επί μήνες στα αζήτητα του νεκροτομείου Πειραιά.

Σύμφωνα με την Realnews, το πόρισμα το οποίο συντάχθηκε μετά τις νέες ιστολογικές εξετάσεις, εστιάζει σε ένα εύρημα που αλλάζει τα δεδομένα της υπόθεσης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η Σταυρούλα Γκουγκουλιά φέρει μια κάκωση στην περιοχή του λαιμού, κάτι το οποίο «δείχνει» δολοφονία και μάλιστα δια στραγγαλισμού!

Οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις απέδιδαν τον θάνατό της σε αυτοκτονία ή ατύχημα, ωστόσο σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας της 53χρονης, Γρηγόρη Λέων, αλλά και τον δικηγόρο, Στέλιο Σούρλα, το νέο εύρημα αποκλείεται να έχει προκληθεί από βράχια ή άλλα αντικείμενα στο χρονικό διάστημα στο οποίο η σορός βρισκόταν στη θάλασσα.

«Το εκκωφαντικό εύρημα που εντοπίστηκε στις ιστολογικές εξετάσεις κατόπιν αιτήματός μου για διενέργεια δεύτερης νεκροψίας-νεκροτομής, είναι πολύ σημαντικό και δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε. Υποδηλώνει πίεση και πιθανό στραγγαλισμό. Το γεγονός ότι δεν είχε πάει για μπάνιο, καθώς βρέθηκε με τα εσώρουχά της, ενώ είχε μαζί της τρία μπουκάλια νερό, και μια σειρά από άλλα στοιχεία, υποδεικνύουν πως δεν είχε σκοπό να αυτοκτονήσει», ανέφερε στην εφημερίδα ο κύριος Σούρλας.

Ξεσπάει ο πατέρας της Σταυρούλας Γκουγκουλιά

Την ίδια στιγμή ο πατέρας της Σταυρούλας, εμφανίζεται βέβαιος πως η κόρη του δεν είχε καμία πρόθεση να βάλει τέλος στη ζωή της.

«Θέλω να μάθω την αλήθεια για την κόρη μου. Είμαι ο πατέρας της, το δικαιούμαι. Έχω εμπιστοσύνη στις Αρχές και στον δικηγόρο μου και περιμένω τα αποτελέσματα των ερευνών. Η Σταυρούλα δεν θα αυτοκτονούσε. Πιστεύω πως κάτι άλλο συνέβη και δεν αποκλείω ο θάνατός της να οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια», δηλώνει στην Realnews ο πατέρας της Σταυρούλας, Λευτέρης Γκουγκουλιάς.

Όταν πέρσι η γυναίκα εξαφανίστηκε, οι Αρχές «έβλεπαν» έγκλημα και έκαναν «φύλλο και φτερό» τη ζωή της. Τα προσωπικά της αντικείμενα, ακόμη και ο φορτιστής της, βρίσκονταν μέσα στο διαμέρισμά της όπου έμενε με μια άλλη γυναίκα, φίλη και συγκάτοικό της για χρόνια.

Η δήλωση εξαφάνισής της έγινε με μεγάλη καθυστέρηση, με αποτέλεσμα τον περασμένο Νοέμβριο να αρχίσει η αναζήτησή της. Η συγκάτοικός της, κάποια στιγμή, φέρεται να επικοινώνησε με μια ξαδέρφη της Σταυρούλας, η οποία όμως δεν δήλωσε την εξαφάνισή της.

Λίγες ημέρες μετά την εξαφάνιση της Σταυρούλας, στις 24 Αυγούστου, εντοπίστηκε σορός γυναίκας στην θαλάσσια περιοχή του Πόρου. Μάλιστα εικάζεται πως η σορός είχε παρασυρθεί από την παραλία «Εδέμ» στο Παλαιό Φάληρο. Επειδή όμως, κανείς δεν είχε δηλώσει την εξαφάνιση της Σταυρούλας, η σορός παρέμεινε στα αζήτητα.

Κατά την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. διαπιστώθηκαν κάποιες αντιφάσεις από την συγκάτοικο της Σταυρούλας, ωστόσο δεν εντοπίστηκε κάποιο στοιχείο που να οδηγεί στο ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Έτσι εξετάστηκε το σενάριο της αυτοκτονίας ή του ατυχήματος.

Η σορός ταυτοποιήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Τι ανέφερε το σημείωμα που βρέθηκε στην τσάντα της

Μια αποκάλυψη που δίνει άλλη διάσταση στο θρίλερ με τον θάνατο της Σταυρούλας Γκουγκουλιά έκανε η εκπομπή «Φως στο Τούνελ».

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η εκπομπή, ένα σημείωμα που βρέθηκε στην τσάντα της έριξε φως σε πολλά αναπάντητα ερωτήματα καθώς είναι μια απόδειξη για φαγητό δύο ατόμων, κάτι που σημαίνει πως πριν πεθάνει η Σταυρούλα ήταν με κάποιο άτομο το οποίο και αναζητείται από τις Αρχές.

Παράλληλα, επί της λεωφόρου Ποσειδώνος με κατεύθυνση από Πειραιά προς Γλυφάδα κοντά σε γνωστό ξενοδοχείο του Παλαιού Φαλήρου, οδηγός ταξί αποβίβασε το Σάββατο 19 Αυγούστου λίγο μετά τις 6 το απόγευμα τη Σταυρούλα Γκουγκουλιά.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του στο «Τούνελ» τη μετέφερε στην παραλία Εδέμ συχνά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Αποκλειστικές πληροφορίες της εκπομπής, αναφέρουν ότι στην τσάντα της υπήρχε και ένα σημείωμα που έχει μπει στο μικροσκόπιο των αρχών μαζί με δελτίο παραγγελίας για φαγητό από κάποια ταβέρνα δύο ατόμων.

 lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκάλυψη-σοκ: Δολοφονήθηκε η Σταυρούλα Γκουγκουλιά – Το πόρισμα «δείχνει» στραγγαλισμό!"

Ο Μπάιντεν ήταν ξεκάθαρος, δεν θέλει κλιμάκωση, είπε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου

Τη θέση του Τζο Μπάιντεν για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή εξέφρασε για μία ακόμη φορά ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού ΟίκουΤζον Κίρμπι.

«Ο πρόεδρος δεν πιστεύει ότι χρειάζεται να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση η κατάσταση», τόνισε ο Κίρμπι, προσθέτοντας ότι ο Τζο Μπάιντεν εργάζεται σε «διπλωματικό επίπεδο» συγκαλώντας μια συνάντηση της G7 αργότερα σήμερα.

«Αυτό που επέδειξε το Ισραήλ χθες το βράδυ ήταν μια απίστευτη ικανότητα να αμύνεται. Απλώς η δική του στρατιωτική υπεροχή ήταν πολύ αξιοσημείωτη χθες», τόνισε και πρόσθεσε: «Πολύ λίγα συστήματα πέρασαν και η ζημιά ήταν εξαιρετικά ελαφριά».

«Ο πρόεδρος είναι ξεκάθαρος. Δεν θέλουμε να κλιμακωθεί αυτό. Οι επόμενες ώρες και μέρες θα μας πουν πολλά», τόνισε ο εκπρόσωπος του συμβουλίου ασφαλείας..

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Μπάιντεν ήταν ξεκάθαρος, δεν θέλει κλιμάκωση, είπε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου"

Αγρίνιο: «Ρήμαξαν» το νεκροταφείο στη Μ. Χώρα-«φτερά» έκαναν 50 καντήλια-οργή των κατοίκων (φωτο)

Έχουν πάψει πλέον να αποτελούν είδηση οι κλοπές στην Μεγάλη Χώρα, αφού η Τοπική Κοινότητα έχει ταυτιστεί δυστυχώς με το πλιάτσικο των γνωστών αγνώστων και όχι μόνον.

Για πολλοστή φορά δέχτηκε επιδρομή μαζικής κλοπής το κοιμητήριο του χωριού. Πενήντα και πλέον καντήλια έκαναν φτερά, παίρνοντας τον γνωστό δρόμο των κλεπταποδόχων.
Οι δράστες πέρα από την κλοπή προκάλεσαν και ζημιές στα μνημεία, προκαλώντας την οργή και την αγανάκτηση των κατοίκων.

Πρόσφατα , «ρήμαξαν» τα εξωκκλήσια της ενορίας , αφαιρώντας τα μπρούτζινα μανουάλια, έκλεψαν αυτοκίνητο από αυλή σπιτιού το οποίο βρέθηκε κατεστραμμένο στην περιοχή του Σταδίου, σημειώθηκαν κλοπές γεωργικών εργαλείων …και τα περιστατικά δεν έχουν τελειωμό.
Απαίτηση σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας είναι πλέον άμεσα να ληφθούν μέτρα από τούς αρμόδιους , έτσι ώστε αυτή η κλοπή , η βεβήλωση και η προσβολή των κεκοιμημένων συνανθρώπων μας , να είναι η τελευταία.
«Είναι θλιβερό στην εποχή μας , η ασυδοσία να φτάνει μέχρι και στους τάφους , που αποτελούν Ιερή αναφορά, της χαροκαμένης μάνας στο παιδί της, τού παιδιού στους γονιούς του , στον παππού και τη γιαγιά. Έλεος!», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

nekrotafeio megali xora (1)

nekrotafeio megali xora (2)

nekrotafeio megali xora (3)

nekrotafeio megali xora (4)

nekrotafeio megali xora (5)

nekrotafeio megali xora (6)

nekrotafeio megali xora (7)

nekrotafeio megali xora (8)

agriniopress

Διαβάστε Περισσότερα » " Αγρίνιο: «Ρήμαξαν» το νεκροταφείο στη Μ. Χώρα-«φτερά» έκαναν 50 καντήλια-οργή των κατοίκων (φωτο) "

Πώς πιάστηκαν στην ηλεκτρονική παγίδα της ΑΑΔΕ φορολογούμενοι που έκρυψαν εισοδήματα εκατομμυρίων

Στο ηλεκτρονικό «δίχτυ» της ΑΑΔΕ πιάστηκαν το 2023 χιλιάδες φορολογούμενοι με αδήλωτα εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις, αναδρομικά, ακίνητα, μερίσματα αλλά και επαγγελματίες και επιχειρήσεις που ενώ είχαν δραστηριότητα υπέβαλαν μηδενικές δηλώσεις ΦΠΑ.

Οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις του φοροελεγκτικού μηχανισμού αποκάλυψαν «χορό φοροδιαφυγής» εκατομμυρίων ευρώ ενώ από τα στοιχεία που έστειλαν στην οι πλατφόρμες Airbnb, Booking.com, VRBO εντοπίστηκαν 18.657 ακίνητα που είτε δεν είχαν Αριθμό Μητρώου Ακινήτων (ΑΜΑ) είτε ο ΑΜΑ που αναγραφόταν ηλεκτρονικά δεν ήταν έγκυρος με αποτέλεσμα να αποβληθούν από τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Από τη διασταύρωση των πληροφοριών που έφτασαν στην ΑΑΔΕ από αλλοδαπές αρχές μέσω της Διεθνούς Διοικητικής Συνεργασίας ελέγχθηκαν:

  • 132.444 ενεργοί ΑΦΜ για μισθούς, συντάξεις, διοικητικές αμοιβές και εισόδημα από ακίνητα, με τις υποβληθείσες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για το 2018. Από την επεξεργασία των δεδομένων, επελέγησαν, κατόπιν κριτηρίων, 8.990 φορολογούμενοι με καταληκτικό χρόνο έκδοσης των σχετικών πράξεων την 31/05/2024. Όσον αφορά την αντίστοιχη υλοποίηση της διασταύρωσης για το έτος 2017, υποβλήθηκαν 7.647 επιπλέον φορολογικές δηλώσεις, με τα βεβαιωθέντα ποσά φόρου να ανέρχονται σε 13,0 εκατ. ευρώ.
  • Φορολογούμενοι με τόκους και μερίσματα αλλοδαπής που διασταυρώθηκαν με τις υποβληθείσες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος. Προέκυψε ότι από τις 9.124 εγγραφές τόκων/μερισμάτων εισερχόμενων πληροφοριών έτους 2017, συντάχθηκαν απαιτήσεις διασταύρωσης για 1.999 εγγραφές τόκων και μερισμάτων που έλαβαν φυσικά πρόσωπα – φορολογικοί κάτοικοι ημεδαπής, από Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα των ΗΠΑ. Από την επεξεργασία των δεδομένων για τον εντοπισμό φορολογουμένων που εμφανίζουν ανακριβή υποβολή ως προς τα χρηματοοικονομικά δεδομένα Αμερικής και την εφαρμογή κριτηρίων, προέκυψαν 521 εγγραφές τόκων (που αφορούν σε 425 ΑΦΜ) και 1.096 εγγραφές μερισμάτων (που αφορούν σε 879 ΑΦΜ). Τελικώς υποβλήθηκαν 1.001 φορολογικές δηλώσεις, με τα βεβαιωθέντα ποσά φόρου να ανέρχονται σε 620,1 χιλ. ευρώ.
  • Τόκοι φυσικών προσώπων αλλοδαπής με τις υποβληθείσες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος. Από τις 128.770 εγγραφές τόκων φυσικών προσώπων, συντάχθηκαν απαιτήσεις διασταύρωσης για 16.795 εγγραφές εξ αυτών για το 2017.Από την επεξεργασία των δεδομένων προέκυψαν 6.184 μοναδικοί ΑΦΜ οι οποίοι εμφανίζουν διαφορές δηλωθέντος εισοδήματος. Τελικά για το 2017 υποβλήθηκαν 3.509 φορολογικές δηλώσεις, με τα βεβαιωθέντα ποσά φόρου να ανέρχονται σε 1,8 εκατ. ευρώ.
  • Φορολογούμενοι που υπέβαλαν μηδενικές δηλώσεις ΦΠΑ ενώ είχαν δραστηριότητα την περίοδο του 3ου τριμήνου του έτους 2022. Εντοπίστηκαν 2.934 υπόχρεοι προς συμμόρφωση. Συμμορφώθηκαν 1.319 υπόχρεοι (ποσοστό συμμόρφωσης 45,0%), με το συνολικό ποσό δηλωθέντων φορολογητέων εκροών και το συνολικό ποσό βεβαίωσης φόρου να ανέρχονται σε 477,4 εκατ. ευρώ και 8,4 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.
  • Φορολογούμενοι που ελέγχθηκαν για δήλωση των αναδρομικών αποδοχών για τα φορολογικά έτη 2017 και 2018. Υποβλήθηκαν 66.008 τροποποιητικές ή/και αρχικές δηλώσεις και το συνολικό ποσό βεβαίωσης φόρου ανήλθε σε 15,5 εκατ. ευρώ.
  • Φορολογούμενοι για τη συμμόρφωση με προσυμπληρωμένους κωδικούς αποδοχών-συντάξεων (σύμφωνα με τις καταστάσεις βεβαιώσεων αποδοχών-συντάξεων) για τα φορολογικά έτη 2017 και 2018. Υποβλήθηκαν 6.486 τροποποιητικές ή/και αρχικές δηλώσεις ΦΕΦΠ λόγω τρεχουσών αποδοχών-συντάξεων και το συνολικό ποσό βεβαίωσης φόρου ανήλθε σε 3,1 εκατ. ευρώ.
  • 5.107 υπόχρεοι που εισέπραξαν επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ που ξεπερνούν το ποσό των 5.000 ευρώ για το έτος 2022 και δεν είχαν υπαχθεί από το ειδικό καθεστώς αγροτών στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, ως όφειλαν, σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς πιάστηκαν στην ηλεκτρονική παγίδα της ΑΑΔΕ φορολογούμενοι που έκρυψαν εισοδήματα εκατομμυρίων"

Ισραήλ: Θα απαντήσουμε στο Ιράν την κατάλληλη στιγμή και όπως πρέπει

Το Ισραήλ θα απαιτήσει το τίμημα από το Ιράν όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή και με τον τρόπο θα κριθεί σωστός, δήλωσε ο υπουργός του πολεμικού συμβουλίου Μπένι Γκαντζ.

«Θα οικοδομήσουμε έναν περιφερειακό συνασπισμό και θα απαιτήσουμε το τίμημα από το Ιράν με τον τρόπο και το χρονοδιάγραμμα που είναι σωστό για εμάς», είπε ο Γκαντζ σε δήλωσή του ενόψει της συνεδρίασης του ισραηλινού πολεμικού υπουργικού συμβουλίου, όπου θα συζητηθεί η απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση του Ιράν.

Εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ είπε ότι το 99% των περίπου 300 πυραύλων και drones του Ιράν αναχαιτίστηκαν.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ισραήλ: Θα απαντήσουμε στο Ιράν την κατάλληλη στιγμή και όπως πρέπει"

Δολοφόνησαν άνδρα με μαχαίρι στα Πατήσια – Αυτοτραυματίστηκε ο δράστης

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή των Πατησίων, καθώς δολοφονήθηκε ένας άνδρας στην οδό Λεμεσού 28.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από έναν άλλον άνδρα, ο οποίος και τον τραυμάτισε θανάσιμα. Ο δράστης αυτοτραυματίστηκε, όμως παραμένει εν ζωή.

Δεν είναι ακόμη γνωστή στην ΕΛΑΣ η σχέση των δύο ανδρών και τι προηγήθηκε της δολοφονίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το θύμα ήταν Κουβανός 27 ετών, ενώ ο δράστης, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στον Ευαγγελισμό, είναι 35χρονος Αμερικανός με καταγωγή επίσης από την Κούβα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφόνησαν άνδρα με μαχαίρι στα Πατήσια – Αυτοτραυματίστηκε ο δράστης"

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης στα 86 του χρόνια.

Την είδηση θανάτου του ηθοποιού έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας, καθώς ενημερώθηκε από την Μαρίνα Ψάλτη.

«Όλο το Ελληνικό θέατρο πενθεί για τον χαμό του σπουδαίου μας ηθοποιού. Αντί στεφάνων σύμφωνα με επιθυμία του, όσοι θελήσουν να ενισχύσουν το έργο κ τους σκοπούς του Ταμείου Αλληλοβοηθειας του Σωματειου Ελλήνων ηθοποιων (ΤΑΣΕΗ). Ο Γιάννης πάντα νοιαζόταν για τους συναδέλφους του με κάθε τρόπο, έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Η κηδεία του θα γίνει στο Α’ Κοιμητήριο της Αθήνας.
Ποιος ήταν ο Γιάννης Φέρτης

Γεννημένος τον Απρίλιο του 1938, ο Γιάννης Φέρτης αποφοίτησε από τη σχολή Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν το 1958.

Για πρώτη φορά εμφανίστηκε στο θέατρο το 1959 στο έργο «Η ηλικία της νύχτας» του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Ακολούθησαν έργα όπως τα: Όρνιθες του Αριστοφάνη, Ευρυδίκη του Ζαν Ανούιγ, Γλυκό Πουλί της Νιότης του Τενεσί Ουίλιαμς, Ο Δικέφαλος Αετός του Ζαν Κοκτώ. Έγινε συνιδρυτής του Λαϊκού Πειραματικού Θεάτρου και εμφανίστηκε στα έργα Καπιταίν Σελ Καπιταίν Εσό του Σερζ Ρεζβάνι και Η Μάνα του Μπέρτολτ Μπρεχτ.

Από το 1967 και για μια δεκαετία, ως θιασάρχης μαζί με την Ξένια Καλογεροπούλου, ανέβασε σημαντικά θεατρικά έργα.

Ο Γιάννης Φέρτης πρωταγωνίστησε στο αρχαίο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Η φωνή του ήταν έντονα χαρακτηριστική, ενώ είχε «ντύσει» διαφημίσεις στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Πρώτη σύζυγός του υπήρξε η ηθοποιός Ξένια Καλογεροπούλου, δεύτερη η ηθοποιός Μιμή Ντενίση ενώ από το 2001 ήταν νυμφευμένος με την ηθοποιό Μαρίνα Ψάλτη.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης"

Τέσσερις συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη μετά από περιστατικό βίας ανηλίκων

Τέσσερις ανήλικοι συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, μετά από ένα ακόμη περιστατικό βίας. Συγκεκριμένα, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής έξω από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή της Θέρμης, οι ανήλικοι από κοινού με άγνωστους συνεργούς τους, επιτέθηκαν σε βάρος δύο ατόμων ηλικίας 17 και 19 ετών, προκαλώντας τους σωματικές βλάβες.

Μάλιστα ο 19χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της πόλης, όπου και νοσηλεύεται προληπτικά, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σε βάρος των τεσσάρων ανήλικων συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέσσερις συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη μετά από περιστατικό βίας ανηλίκων"

Αποτροπιασμός στο Χαϊδάρι: Πατέρας παρενόχλησε το 5 ετών παιδί του

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση πως ένα παιδί 4 μόλις ετών, μεταφέρθηκε στο «Τζάνειο» με πόνους στον πρωκτό, μετά από παρενόχληση που δέχτηκε από τον ίδιο της τον πατέρα στο σπίτι τους στο Χαϊδάρι.

Το παιδί μετέφερε στο νοσοκομείο η μητέρα της, με το παιδί να αναφέρει πως «το προηγούμενο βράδυ ο μπαμπάς με παρενόχλησε».

Άμεσα ενημερώθηκε η αστυνομία που προχώρησε αρχικά στην προσαγωγή και στην συνέχεια στην σύλληψη του ηλικίας 31 ετών άνδρα. Ήδη παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση της ανήλικης και η λήψη DNA για τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων ενώ κατασχέθηκε το εσώρουχο που φορούσε.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευή κινητού τηλεφώνου, ενώ το πρωί οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα πρωτοδικών Πειραιά.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποτροπιασμός στο Χαϊδάρι: Πατέρας παρενόχλησε το 5 ετών παιδί του"

Φωτιά σε ξενοδοχείο στη Λιοσίων – Νεκρός βρέθηκε 40χρονος μέσα σε δωμάτιο

Η φωτιά σε ξενοδοχείο στην Λιοσίων, ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου (14/4/24) και αμέσως σήμανε συναγερμός σε Πυροσβεστική αλλά και ΕΚΑΒ καθώς, μέσα στο ξενοδοχείο υπήρχε κόσμος.

Οι 15 πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο, με 5 οχήματα και ειδικό κλιμακοφόρο βρήκαν νεκρό μέσα σε δωμάτιο του ξενοδοχείου, έναν άνδρα, Έλληνα, 40 ετών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο 40χρονος ήταν χρήστης ναρκωτικών και η φωτιά ξεκίνησε από το δωμάτιό του.

Άλλοι ένοικοι του ξενοδοχείου κατάλαβαν ότι ξέσπασε φωτιά και σήμανε συναγερμός. Όταν έφτασαν εκεί οι πυροσβέστες, ο άνθρωπος ήταν ήδη νεκρός…

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά σε ξενοδοχείο στη Λιοσίων – Νεκρός βρέθηκε 40χρονος μέσα σε δωμάτιο"

Απάτη €143.000 από Ρομά - Πούλησε νομίσματα των 20 λεπτών για ... χρυσές λίρες

Όλα ξεκίνησαν πριν από τρία χρόνια, στις 4 Μαΐου του 2021, τότε που ένας μεγάλος κύκλος απάτης άρχισε να ανοίγει. Μέλος οικογένειας Ρομά, ειδικότερα, εξαπάτησε μέλος αυτοδιοίκησης, πουλώντας αντί 143.000 ευρώ χρυσές λίρες που αποδείχθηκαν νομίσματα των 20 λεπτών. 

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες, τον περασμένο Νοέμβριο, είχε γίνει γνωστό από το protothema.gr ότι οικογένεια Ρομά, η ίδια με αυτήν που απασχολεί τώρα τη δημοσιότητα, είχε εξαπατήσει γυναίκα επιχειρηματία από τη Μύκονο αποσπώντας της 175.000 ευρώ για 500 χρυσές λίρες που τελικά η τελευταία δεν παρέλαβε ποτέ.

Στην περίπτωση απάτης που γίνεται σήμερα γνωστή, η παθούσα υποστηρίζει ότι γνωρίστηκε με το μέλος της συγκεκριμένης οικογένειας Ρομά όταν εκείνη υπηρετούσε στην αυτοδιοίκηση ως αιρετή. Η οικογένεια του Ρομά και οι συνεργάτες τους είχαν συμμετάσχει στους πλειοδοτικούς διαγωνισμούς του δήμου και είχαν αναλάβει την ετήσια εμποροπανήγυρη επί σειρά ετών.

«Η εικόνα που είχα αποκομίσει τα χρόνια της θητείας μου ήταν ότι στις οικονομικές τους συναλλαγές με το Δήμο ήταν πάντα συνεπείς και τυπικοί» γράφει στην καταγγελία της η παθούσα.

Όλα ξεκίνησαν στις 4 Μαΐου του 2021 όταν η γυναίκα δέχθηκε τηλεφώνημα από το μέλος της οικογένειας Ρομά ο οποίος την προσκαλούσε να συναντήσει εκείνον και τη σύζυγό του στο σπίτι τους γιατί είχε «κάτι πολύ σοβαρό να της πει».

Οι πακεταρισμένες λίρες

«Με ξενάγησαν στο σπίτι τους, ένα διώροφο υπερπολυτελές νεόδμητο σπίτι και μετά ο Β. μου αφηγήθηκε τα εξής: τα παζάρια έχουν σταματήσει λόγω covid, που αποτελούν και τη βασική πηγή εισοδήματός του, ότι μπήκε σε πολλά έξοδα καθώς φτιάχνει το σπίτι του και χρειάζεται ακόμα αρκετά χρήματα για να το τελειώσει. ''Εμείς οι τσιγγάνοι δεν κρατάμε μετρητά ούτε αγοράζουμε ακίνητα, όπως κάνετε εσείς. Ότι μας περισσεύει σε χρήματα το κάνουμε χρυσό. Έχουμε ένα τεράστιο ποσό σε λίρες και σου ζητάω να με διευκολύνεις, να σου δώσω χρυσό σε μια καλή τιμή, να μου δώσεις μετρητά για να κάνω τη δουλειά μου” της είπε. ''Τον ρωτάω, τόσο κόσμο ξέρεις, πώς επέλεξες εμένα να κάνεις αυτή τη δουλειά; Πάω σε άτομα που έχω συνεργαστεί και εμπιστεύομαι μου απάντησε και επίσης μου είπε ότι δε μπορεί να βγεί στην αγορά και να ακουστεί οτι ο Β. ξέμεινε απο μετρητά και ότι πουλάει λίρες, γιατί θα χαλάσει τη φήμη του. Μου είπε ακόμη πως είναι άνθρωπος που έχει όνομα στην πιάτσα και ο λόγος του είναι συμβόλαιο. ''Εμείς οι τσιγγάνοι όταν δίνουμε τα χέρια είναι ανώτερο από το να υπογράψεις ένα συμβόλαιο. Όπως ήταν και η συνεργασία μας όλα τα προηγούμενα χρόνια. Δε μ' εμπιστεύεσαι;'' ήταν τα ακριβή του λόγια, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η παθούσα στην καταγγελία της.

«''Σε εμπιστεύομαι'', του απάντησα, διότι ό,τι συναλλαγή έχω δει να κάνει στο παρελθόν έγινε σωστά. Μου έδωσε 50 λίρες να να ελέγξω τη γνησιότητά τους και έπειτα έφυγα» προσθέτει.

Μετά τη συνάντησή τους η παθούσα επέστρεψε στο σπίτι της και αφηγήθηκε στον σύζυγό της την ιστορία. Του έδωσε τις λίρες να τις ελέγξει, κάτι που ο σύζυγος της έκανε τις επόμενες ημέρες και τις βρήκε γνήσιες.

Στη συνέχεια μίλησαν με τον Β. στο τηλέφωνο και του είπαν οτι συμφωνούν να προχωρήσουν σε αγορά χρυσών λιρών για περίπου 50.000 ευρώ. Στις 25 Ιουνίου 2021 μετέβησαν στο σπίτι του μέλους της εν λόγω οικογένειας Ρομά όπου εκείνος τους περίμενε μαζί με τη σύζυγό του. Αφού συζήτησαν κατέληξαν στην τιμή αγοράς ανα χρυσή λίρα.

«Δώσαμε 55.000 ευρώ χωρίς να πάρουμε όμως λίρες, με τη δικαιολογία ότι είχε πακετάρει κομμάτια που αντιστοιχούν σε 200.000 ευρώ γιατί ''νόμιζε'' οτι θα έρθουμε με περισσότερα χρήματα'' αναφέρει η παθούσα στην καταγγελία της και προσθέτει: ''Πρότεινε στον σύζυγο μου να τις πάρει όλες, τις υποτιθέμενες πακεταρισμένες λίρες που αντιστοιχούν σε 200.000 ευρώ (τις όποιες δεν είδαμε φυσικά) και εκείνος απάντησε ότι δεν επιθυμώ να προβώ σε μια τόση μεγάλη συναλλαγή και να αναλάβω τέτοια ευθύνη, θέλω μέχρι το ποσό των χρημάτων που διαθέτω. Οπότε εκείνος κράτησε τα χρήματα και είπε ότι το βράδυ θα φέρει ο ίδιος τις λίρες. Έφερε όμως μόνο πέντε λίρες και όταν διαμαρτυρήθηκα μου απάντησε έκπληκτος ότι νόμιζε ότι δεν τα θέλουμε όλα αλλά θα τα παραλαμβάνουμε λίγα λίγα από τον ίδιο».

Αργότερα, το ίδιο βράδυ, η πρώην αιρετή τηλεφώνησε στον Β. για να του εκφράσει την δυσαρέσκεια της από τη συναλλαγή και τότε εκείνος την ρώτησε αν θέλει να της φέρει πίσω τα χρήματα. Εκείνη απάντησε «Ναι» και πως επιθυμεί να τα λάβει την επόμενη ημέρα. Την επόμενη ημέρα το απόγευμα όμως εκείνος επισκέφθηκε τον σύζυγό της στην εργασία του και άρχισαν να συζητούν πιο προσωπικά ζητήματα αποσκοπώντας στο να χτίσει μια πιο φιλική σχέση μαζί του για να μπορέσει να συνεχίσει τη συναλλαγή με εκείνον απευθείας. Κανόνισαν μέσα στις επόμενες ημέρες να μεταβεί στο γραφείο του εκ νέου για να πάρει κι άλλα χρήματα με την υπόσχεση οτι έτσι θα ολοκληρωθεί η συναλλαγή που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα. “Τελικά η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 5/7/2021. Πήγε στην επιχείρησή του εκείνος με τη γυναίκα του και παρέλαβε 45.000 ευρώ απο τον σύζυγο μου. Έφυγαν με τα χρήματα με την πρόφαση ότι θα επιστρέψουν σε πέντε λεπτά μέχρι να πάνε στο αυτοκίνητο να φέρουν τις λίρες, γεγονός που δε συνέβη ποτέ” αναφέρει η καταγγέλλουσα.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, σύμφωνα πάντα με την παθούσα, ακολούθησαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με το μέλος της οικογένειας των Ρομά, με ένταση και καβγάδες. Ύστερα από μεγάλη πίεση απο τη δική της πλευρά να δοθεί λύση, ο Β. φέρεται να της πρότεινε να συναντηθούν να συζητήσουν «γιατί κάτι έχει να της προτείνει».

Έτσι, στις 11/7/2021 η καταγγέλλουσα επισκέφτηκε με το σύζυγό της το σπίτι του Β εκ νέου. Εκεί τους είπε ότι δε μπορεί πλέον να τους δώσει τα 100.000 ευρώ γιατί δεν τα έχει, εξηγώντας πως είχε να πληρώσει επιταγές. Είπε πως τις λίρες τις πούλησε αλλού ενώ είχε πάνω στο τραπέζι πλάκες χρυσού που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, αντιστοιχούσαν σε 135.000 ευρώ. Πρότεινε δε στο ζευγάρι να του δώσουν άλλα 35.000 ευρώ και να πάρουν τις πλάκες χρυσού ώστε να κλείσει την υπόθεση.

«Ο σύζυγός μου είπε τότε ότι δεν επιθυμεί να παραλάβει τις πλάκες, αλλά ούτε και λίρες θέλει πλέον αλλά μόνο να του επιστραφούν τα χρήματα μας. Εφόσον εκείνος είπε οτι δεν μπορούσε να μας επιστρέψει τα χρήματα άμεσα, ο σύζυγός μου του ζήτησε να υπογράψουμε ένα συμβόλαιο ότι μας οφείλει αυτά τα χρήματα, όπως και κάναμε την επόμενη ημέρα. Μετα απο αυτή τη συνάντηση ο σύζυγος μου δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να συμμετάσχει πλέον σε οποιαδήποτε συζήτηση μαζί τους και καθιστά εμένα υπεύθυνη να πάρω πίσω τα χρήματά μας».

Την επόμενη ημέρα ακολούθησε νέα συνάντηση και η υπογραφή ενός ιδιωτικού συμφωνητικού χρέους που έδινε στον Β. ένα μήνα περιθώριο να εξοφλήσει το ποσό, το οποίο φέρει σφραγίδα και απο ΚΕΠ για το γνήσιο της υπογραφής. Όμως η ημερομηνία αποπληρωμής του ποσού παρήλθε και ο Β δεν απαντούσε στα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα της καταγγέλλουσας.

simfonitiko-xrises-lires

«Μετά απο αρκετές ημέρες επίμονων τηλεφωνημάτων απάντησε και πρότεινε να συναντηθούμε γιατί έχει σκεφτεί μια λύση. Συναντηθήκαμε περίπου στα τέλη Αυγούστου. Μου είπε οτι πήγαν πολύ στραβά τα πράγματα, οτι έγινε μπέρδεμα καθώς άλλα είχε συζητήσει με μένα, άλλα με το σύζυγό μου και άλλα συνεννοήθηκε εκείνος με τα αδέρφια του οι οποίοι είναι όλοι μια ομάδα σε ότι κάνουν και διάφορες άλλες δικαιολογίες. Είπε επίσης οτι αν θέλω να πάρω τα χρήματα μόνο μια λύση υπάρχει, να βρω και να του δώσω άλλα 50.000 ευρώ για να κλείσει η συμφωνία γιατί πλέον αυτή τη συμφωνία έχει κάνει με τα αδέρφια του και δε μπορεί να εκτεθεί πάλι στα μάτια τους» συνεχίζει η παθούσα στην καταγγελία της.

Τα τυλιγμένα σε μονωτική 20λεπτα

Σε μια ύστατη προσπάθειά της να κλείσει την επώδυνη αυτή συναλλαγή και την τραυματική εμπειρία που είχε υποστεί, δέχθηκε, σύμφωνα με τα λεγόμενα της, να συναντηθούν εκ νέου στο σπίτι του Β. στα τέλη Αυγούστου.

«Του ξεκαθάρισα πως αν δεν παραλάβω αυτά που μου οφείλει θα φύγω, πως δεν θα ξαναπάρει χρήματα χωρίς να δώσει πρώτα τις λίρες που είχαμε συμφωνήσει. Ενώ είχαμε συνεννοηθεί οτι θα με περιμένει στο σπίτι του με τη σύζυγό του όπως συνήθως, αυτή τη φορά δεν βρισκόταν εκεί η σύζυγός του αλλά δύο απο τα αδέρφια του, μαζί και η σύντροφος του ενός, γνωστό μοντέλο και πρώην εστεμμένη καλλιστείων όπως και μια φίλη της. Με ρώτησε που έχω τα χρήματα και του είπα στο αυτοκίνητο. Μου ζήτησε να μεταβώ με το αυτοκίνητο σ’ ένα άλλο σημείο όπου υποτίθεται οτι είχε τις λίρες, πήγα, μου παρέδωσε ένα τσαντάκι και εγώ του έδωσα άλλες €43.000 και στην προσπάθειά του να με απομακρύνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα απο το σημείο μου είπε αγχωμένος πάρτα και φύγε γρήγορα. Σε πολύ κοντινό σημείο ήταν ένα αυτοκίνητο με τα αδέρφια του. Όταν έφτασα στο σπίτι μου διαπίστωσα οτι αντί για λίρες είχα παραλάβει ένα τσαντάκι γεμάτο με 20 λεπτα τυλιγμένα με μονωτική ταινία σε φυσίγγια τόσο σφιχτά που ούτε με μαχαίρι δε μπορούσα να τα κόψω. Το τσαντάκι με τα κέρματα το έπιασε με γυμνά χέρια και είναι γεμάτο με δακτυλικά αποτυπώματα».

xrises-lires

Για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ο Β, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της παθούσας, δεν απαντούσε στο τηλέφωνο και στη συνέχεια άλλαξε αριθμό.

«Όταν τελικά κατάφερα να μιλήσω μαζί του μου είπε μεταξύ άλλων ότι εκείνοι κατατάσσουν τους ανθρώπους σε τρεις κατηγορίες: Στους πολιτικούς τους οποίους σέβονται και στηρίζουν, τους ομοίους τους με τους οποίους ισχύει ο λόγος τους ως συμβόλαιο γιατί αλλιώς βγαίνουν τα πιστόλια και όλους τους υπόλοιπους που αποτελούν τη λεία τους, τα θύματα τους απο τα οποία αντλούν χρήματα, οτι το κάνουν επαγγελματικά. Είπε επίσης οτι για μένα θα κάνει μια εξαίρεση και οτι θα λήξει την υπόθεση φιλικά ενώ αρχικά είχε πρόθεση να με εξαπατήσει. Και τέλος, να μην κάνω οποιαδήποτε κίνηση να διεκδικήσω τα χρήματά μου στα δικαστήρια γιατί το συμβόλαιο που έχουμε υπογράψει δεν έχει καμία αξία καθώς δεν έχει τίποτα στο όνομά του και οτι έχει κάνει οκτώ χρόνια φυλακή για απάτες» καταλήγει η παθούσα στην καταγγελία της.

Πλέον την υπόθεση έχει αναλάβει μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Αθήνας ενώ τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή της η καταγγέλλουσα πρόκειται να κατατεθούν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής τις προσεχείς ημέρες.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Απάτη €143.000 από Ρομά - Πούλησε νομίσματα των 20 λεπτών για ... χρυσές λίρες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news