facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Δημοπρατούνται έργα 2,4 δις ευρώ εντός 2012

Ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης αναφέρει σε έγγραφο-απάντηση ερώτησης της βουλευτού της ΝΔ Μαρίας Κόλλια- Τσαρουχά, πως μέσα στο 2012 θα δημοπρατηθούν έργα συνολικού προϋπολογισμού 2,4 δισ. ευρώ.

Τα έργα αυτά: «θα αναθερμάνουν σημαντικά τις δραστηριότητες που σχετίζονται με την παραγωγή των τεχνικών έργων και των κλάδο των επιχειρήσεων που ασχολούνται με αυτά» ανέφερε το έγγραφο.

Ο κ. Μαγκριώτης, αφού υπενθυμίζει ότι το έτος 2011 δημοπρατήθηκαν έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,9 δισ. ευρώ, τονίζει ότι τα έργα που θα δημοπρατηθούν το 2012 Εξάλλου, σημειώνει ότι «το υπουργείο προβαίνει στην αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που αφορά στην παραγωγή των τεχνικών έργων στη χώρα μας και ήδη, ύστερα από διετή διαβούλευση με τους εκπροσώπους των τεχνικών εταιρειών, των μελετητών του ΤΕΕ κλπ, έγιναν προτάσεις αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου που διέπει τις απαλλοτριώσεις, την παραγωγή μελετών και την εκτέλεση των δημοσίων έργων».

Επίσης, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το θέμα της βιωσιμότητας των τεχνικών εταιρειών στην παρούσα περίοδο της οικονομικής κρίσης, αναφέρει ο υφυπουργός Υποδομών, προτάθηκαν νομοθετικές παρεμβάσεις σχετικά με τις ελάχιστες προϋποθέσεις που θα απαιτούνται στο εξής για τη διατήρηση της κατάταξης των επιχειρήσεων στις ήδη υφιστάμενες τάξεις του Μητρώου Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (μείωση του προβλεπόμενου ορίου βιωσιμότητας, παράταση ισχύος των βεβαιώσεων εγγραφής κλπ).

zougla.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news