facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

Ερντογάν: Αν ανοίξετε την πόρτα για την Τουρκία στην Ε.Ε., θα μπει η Σουηδία στο ΝΑΤΟ

Την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την είσοδο της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ συνέδεσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Ερντογάν ανέφερε ότι οι Βρυξέλλες πρέπει να ανοίξουν την πόρτα για την ένταξη της Άγκυρας στην Ε.Ε. και σε αντάλλαγμα η Τουρκία μπορεί να ανοίξει την πόρτα για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

«Η Ε.Ε. κρατά στην πόρτα της την Άγκυρα επί 50 χρόνια» σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος, σε δηλώσεις του ενόψει της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους. «Ανοίξτε τον δρόμο για εμάς και θα ανοίξουμε το δρόμο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ» τόνισε.

Είπε επιπλέον ότι η ένταξη της Σουηδίας εξαρτάται από την εφαρμογή συμφωνίας που επετεύχθη το περσινό καλοκαίρι κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της συμμαχίας στη Μαδρίτη, ενώ επέμεινε ότι κανένας δεν θα πρέπει να περιμένει συμβιβασμούς από την Άγκυρα.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι η επικύρωση από την Άγκυρα της ένταξης της Σουηδίας στο NATO δεν συνδέεται με την πώληση από τις ΗΠΑ μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία. Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι θα έχει περαιτέρω συνομιλίες με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για την αγορά από την Τουρκία μαχητικών αεροσκαφών F-16.

Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι τερματισμός του πολέμου ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία θα διευκολύνει τη διαδικασία για ένταξη του Κιέβου στο NATO.

Ε.Ε. σε Ερντογάν: Άλλο η ένταξη νέων χωρών στο ΝΑΤΟ και άλλο στην Ε.Ε.

Σε δήλωσή της μετά τις αναφορές του κ. Ερντογάν, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντάνα Σπίναντ ανέφερε ότι η διεύρυνση του ΝΑΤΟ και η ένταξη νέων μελών σε αυτό είναι διαφορετική διαδικασία από αυτή της διεύρυνσης της Ε.Ε.

Παράλληλα, επισήμανε ότι «η Ε.Ε. έχει μια πολύ συγκεκριμένη διαδικασία διεύρυνσης με πολύ πολύ ξεκάθαρο σύνολο βημάτων, τα οποία πρέπει να ακολουθήσουν όλες οι υποψήφιες χώρες, ακόμα και όσες εύχονται να γίνουν υποψήφιες χώρες».

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news