facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Εκτίναξη 37% στις νοσηλείες ΜΕΘ στην «κόκκινη» Βόρεια Ελλάδα

Κλιμακώνεται η πίεση στα νοσοκομεία της επιδημιολογικά «κόκκινης» -στο μεγαλύτερο μέρος της- Βόρειας Ελλάδας, καθώς η διασπορά του ιού αυξάνεται, σε αντίθεση με το υπόλοιπο της χώρας, όπου παρουσιάζει τάσεις σταθεροποίησης ή και ύφεσης.

Από τα στοιχεία των δύο Υγειονομικών Περιφερειών της Μακεδονίας και της Θράκης, γίνεται φανερή η συνεχής αυξητική τάση των νοσηλειών σε κλίνες Covid και ΜΕΘ Covid, που αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στα πολύ χαμηλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε 8 Περιφερειακές Ενότητες τα ποσοστά είναι χαμηλότερα του 50%.

Στα 14 νοσοκομεία που ανήκουν στην 4η ΥΠΕ (από το ανατολικό μισό της Θεσσαλονίκης ως και τον Έβρο), καταγράφηκε αύξηση νοσηλειών σε ΜΕΘ κατά 37% σε σχέση με τον Αύγουστο, σύμφωνα με Infographic που έδωσε η διοίκησή της στη δημοσιότητα. Στο ίδιο γράφημα σημειώνεται, μεταξύ άλλων, πως η εμβολιαστική κάλυψη βρίσκεται κάτω από το 50% σε τέσσερις νομούς της περιοχής ευθύνης (Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς και Ξάνθη), με αποτέλεσμα περίπου 1 εκατομμύριο πολίτες να μην έχουν εμβολιαστεί ως τώρα σε όλη την έκταση της ΥΠΕ. Στη συγκεκριμένη περιοχή καταγράφηκαν 156 θάνατοι από κορωνοϊό από τις 12 Σεπτεμβρίου ως τις 3 Οκτωβρίου, εκ των οποίων οι 151 ήταν ανεμβολίαστοι.

120 σε ΜΕΘ, πάνω από 500 σε απλές κλίνες Covid

Στα 28 νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης νοσηλεύονται σήμερα συνολικά 120 ασθενείς σε ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 112 ανεμβολίαστοι. Οι νοσηλευόμενοι σε απλές κλινικές Covid ξεπερνούν τις 500, με τα ποσοστά ανεμβολίαστων να βρίσκονται στο 78,5%.

Στα 14 νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ νοσηλεύονται 55 ασθενείς σε ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 53 ανεμβολίαστοι (ποσοστό 96,4%) και μόνο 2 εμβολιασμένοι. Σε απλές κλίνες Covid-19 νοσηλεύονται 224, εκ των οποίων οι 176 ανεμβολίαστοι (78,9%) και οι 47 εμβολιασμένοι, ενώ οι νοσηλευόμενοι με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου είναι 26, από τους οποίους δεν έχουν εμβολιαστεί οι 21 (80,8%).

Σε ό,τι αφορά τα 14 νοσοκομεία της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, που περιλαμβάνει τη δυτική Θεσσαλονίκη και τους νομούς Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Γρεβενών, οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ είναι σήμερα 65, εκ των οποίων οι 59 ανεμβολίαστοι (90,8%) και οι 6 εμβολιασμένοι. Σε απλές κλίνες Covid-19 νοσηλεύονται 285 ασθενείς, από τους οποίους οι 222 ανεμβολίαστοι (77,9%) και οι 63 εμβολιασμένοι, ενώ με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου νοσηλεύονταν 18 ασθενείς, εκ των οποίων οι 14 ανεμβολίαστοι (77,9%)

Άλλοι τέσσερις νομοί στη συγκεκριμένη ΥΠΕ (Πιερία, Πέλλα, Ημαθία, Φλώρινα) έχουν ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης κάτω από 50%.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news