facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

ΠΟΕΔΗΝ: Ρουτίνα ο απεγκλωβισμός ασθενών από τα ασανσέρ του «Αλεξάνδρα»

Σε θλιβερή ρουτίνα στην σκληρή, νοσοκομειακή πραγματικότητα εξελίσσονται οι απεγκλωβισμοί ασθενών και συνοδών από τα ασανσέρ, στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα». Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), οι σχεδόν μόνιμες βλάβες των έξι ανελκυστήρων για το κοινό μπλοκάρουν τη λειτουργία του νοσοκομείου. Πρακτικά, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, το κοινό εξυπηρετεί ένας από τους έξι ανελκυστήρες σε καθημερινή βάση κι αυτό για ορισμένες μόνο ώρες αφού μετά τίθεται εκτός λειτουργίας.

Οι εικόνες που περιγράφει στην καταγγελία της η ΠΟΕΔΗΝ είναι εικόνες ντροπής για ένα σύγχρονο νοσηλευτικό ίδρυμα: «Ασθενείς με εμφράγματα κατεβαίνουν υποβασταζόμενοι τις σκάλες από τον 4ο όροφο στον 3ο όροφο που είναι το αιμοδυναμικό εργαστήριο. Έχει συμβεί πολλές φορές να λιποθυμούν ασθενείς στα σκαλιά, κινδυνεύοντας η ζωή τους. Αναγκάζονται οι ασθενείς, ακόμη κι όταν έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας να ανεβοκατεβαίνουν από το ισόγειο ή τους πρώτους ορόφους στον 5ο όροφο για εξετάσεις ή θεραπεία. Στον 5ο όροφο βρίσκεται το ογκολογικό τμήμα. Ανεβαίνουν οι καρκινοπαθείς με τις σκάλες να κάνουν χημειοθεραπεία. Επίσης ανεβοκατεβαίνουν οι ασθενείς για προεγχειρητικό έλεγχο για τις καρδιολογικές επεμβάσεις. Αδυνατούν οι εργαζόμενοι να μεταφέρουν το χειρουργικό, υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό. Συνεχώς απεγκλωβίζονται από τα ασανσέρ ασθενείς μεταξύ των ορόφων».

Αξίζει να σημειωθεί πως το θέμα έχει τεθεί πολλές φορές από τους εργαζόμενους αλλά και από τους ίδιους τους ασθενείς στη διοίκηση, αλλά δίχως αποτέλεσμα. «Πλεονασματικό νοσοκομείο, χωρίς ευρώ να επισκευάσει ή να αντικαταστήσει τα ασανσέρ» αναφέρει δηκτικά η ΠΟΕΔΗΝ, που αναρωτιέται εάν πρέπει και γι’ αυτό το θέμα το νοσοκομείο να απευθυνθεί σε κάποιο ίδρυμα για τη χορηγία δωρεάς.

Διαμαρτυρόμενο για την κατάσταση το Σωματείο Εργαζομένων στο «Αλεξάνδρα» καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου και ώρα 11:30 το πρωί στο γραφείο Διοίκησης.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news