facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Moody's: Υποβάθμιση της προοπτικής του EFSF

Την υποβάθμιση της προοπτικής του κύριου μηχανισμού διάσωσης της ευρωζώνης, του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), ανακοίνωση η Moody's.

To EFSF που έως σήμερα διατηρεί την κορυφαία βαθμολογία Aaa από τον οίκο αξιολόγησης, δημιουργήθηκε πριν από δύο χρόνια για να διασώσει τις χώρες της ευρωζώνης, που δεν ήταν σε θέση να δανείζονται με βιώσιμο τρόπο, μέσω της αγοράς των ομολόγων.

Η αλλαγή της προοπτικής του Ταμείου από σταθερή σε αρνητική, δείχνει ότι η Moody's εξετάζει το ενδεχόμενο υποβάθμισης της πιστοληπτικής του ικανότητας σε περίπτωση που οι αντίξοες οικονομικές συνθήκες εξακολουθούν να υφίστανται.

Η κίνηση αυτή έρχεται ως συνέπεια της απόφασης του οίκου αξιολόγησης να θέσει σε αρνητική προοπτική τα ομόλογα των τριών χωρών της ευρωζώνης που διατηρούν το ΑΑΑ, δηλαδή της Γερμανίας, της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου.

Οι αρνητικές προβλέψει έρχονται, σύμφωνα με τη Moody's, λόγω των κινδύνων από την υποβάθμιση της πιστολιπτικής ικανότητας των κρατών μελών της ευρωζώνης.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news