facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Πιέσεις ΠΓΔΜ σε Νίμιτς για λύση στο θέμα της ονομασίας

«Είμαστε έτοιμοι αμέσως, χωρίς καθυστέρηση, να καθίσουμε στο τραπέζι του διαλόγου και να αναζητήσουμε και να βρούμε λύση. Η εξεύρεση λύσης είναι δυνατή.

Περιμένω από εσάς να απευθύνετε έκκληση προς την άλλη πλευρά να τηρήσει αυστηρά το πλαίσιο στο οποίο διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις και να μην υπεισέρχεται σε άλλα θέματα, όπως η γλώσσα και τα ζητήματα ταυτότητας».

Το παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, προς τον ειδικό απεσταλμένο του γ.γ. του ΟΗΕ, για το ζήτημα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς, κατά τη συνάντησή τους στην πόλη Οχρίδα.

Ο κ. Ιβάνοφ μίλησε για «εξεύρεση λύσης στην οποία δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι» και ανέφερε πως η ΠΓΔΜ «επιμένει στην πλήρη τήρηση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας και της ετυμηγορίας του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης και προς την κατεύθυνση αυτή αναμένει στήριξη από τον διαμεσολαβητή Νίμιτς».

Μάλιστα, ο κ. Ιβάνοφ δεν «παρέλειψε» να κατηγορήσει την ελληνική πλευρά, καθώς ανέφερε πως «μέχρι σήμερα έχω καλέσει αρκετές φορές τον Κάρολο Παπούλια για συνάντηση, όμως ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν ανταποκρίθηκε».

attikipress

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news