facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Η τελική αξιολόγηση της τρόικας τον Σεπτέμβριο

Το Σεπτέμβριο θα επιστρέψει στην Αθήνα το κλιμάκιο της τρόικας προκειμένου να ολοκληρώσει την αξιολόγησή του για την πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας έφτασαν την Τρίτη στην Αθήνα και άρχισαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τον έλεγχο για τα όσα έχουν γίνει, κυρίως για τα όσα δεν έχουν γίνει στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα.

«Η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα το Σεπτέμβριο και μόνο τότε θα προετοιμάσει την τελική αξιολόγηση για την υλοποίηση του προγράμματος. Είναι πολύ πρόωρο να εξαχθούν συμπεράσματα πιο πριν» είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Αντουάν Κολομπανί.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μέχρι τότε, η Ευρωζώνη και η Ελλάδα θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο να καλύψουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες για το μήνα Αύγουστο.

Εν μέσω διεθνών πιέσεων, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους υπουργούς Εργασίας και Υγείας προκειμένου να συζητήσουν το σχέδιο περικοπών στο πλαίσιο των 11,5 δισ. ευρώ που αναζητά η κυβέρνηση.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης τόνισε πως στην κρίσιμη στιγμή που περνά η Ελλάδα, θα ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις και ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει με δίκαιο τρόπο, καθώς, όπως τόνισε, όταν υπάρχει δικαιοσύνη τα μέτρα είναι πιο ήπια.

Υπενθύμισε πως το υπουργείο του έχει αναλάβει το 44% του συνολικού πακέτου των 11,5 δίσ. που πρέπει να περικοπούν και εμφανίστηκε σίγουρος πως με τις κατάλληλες αποφάσεις η χώρα θα βγεί από την κρίση.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος είπε ότι οι περικοπές στον τομέα της Υγείας δεν θα ξεπερνούν τα 300 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Το θέμα των περικοπών θα τεθεί στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνησή του, την Πέμπτη.

Την Παρασκευή η τρόικα θα συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά.

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news