facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Στον Κορυδαλλό ο Εφραίμ, “αδίκως οδηγούμαι στη φυλακή” δήλωσε

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ αφού διανυκτέρευσε στη ΓΑΔΑ πολιορκημένος από ΜΜΕ και πιστούς που είχαν πλακάτ με συνθήματα υπέρ του. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ηγούμενος θα οδηγηθεί στην 6η πτέρυγα των φυλακών, όπου κρατούνται κυρίως όσοι έχουν διαπράξει οικονομικά εγκλήματα.

«Αδίκως οδηγούμαι στη φυλακή» φέρεται να είπε ο ηγούμενος σε μοναχούς που τον συνάντησαν, σύμφωνα με πληροφορίες του agioritikovima.gr. «Από νέος παραδόθηκα στα χέρια της Παναγίας και πάλι εκεί που πάω παραδίνομαι στα χέρια της Παναγίας, για αυτό και μη φοβάστε. Δεν επιδίωξα ούτε δόξα ούτε ηρωισμούς. Αν επιδίωκα αυτά δεν θα γινόμουνα μοναχός στο Αγιο Όρος, υπερασπίστηκα και υπερασπίζομαι το Αγιο Όρος και την περιουσία της μονής μας που δημιούργησαν οι προπάτορες μας. Αδίκως οδηγούμαι στη φυλακή».

Στις 7 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί στην ελληνική πρεσβεία στη Λευκωσία συγκέντρωση υπέρ του αρχιμανδρίτη της μονής Βατοπεδίου.

Οι συνήγοροί του αφού πάρουν στα χέρια τους το βούλευμα και μελετήσουν το σκεπτικό, θα ζητήσουν, για λόγους υγείας, αλλά και με άλλα επιχειρήματα την αντικατάσταση της προωρινής κράτησης του Εφραίμ με περιοριστικούς όρους είτε από την ανακρίτρια κ.Καλού, είτε από το δικαστικό συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει με άλλη σύνθεση. Επιπρόσθετα δικαιούνται να υποβάλουν το ίδιο αίτημα και στον εισαγγελέα Αρείου Πάγου.

zoomnews.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news