facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Παρατάσεις σε αυθαίρετα και απόσυρση Ι.Χ.

Μπορεί ο υπουργός Περιβάλλοντος, προς το παρόν, να μην φέρνει προς συζήτηση στην Βουλή την απόφαση για την αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος, ωστόσο ανακοίνωσε παρατάσεις τόσο για την «τακτοποίηση» των αυθαιρέτων όσο και για το μέτρο της απόσυρσης των Ι.Χ. και των μικρών φορτηγών.

Έτσι, η ρύθμιση των αυθαιρέτων που έληγε στο τέλος Δεκεμβρίου, παρατείνεται μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με το υπουργείο, οι καταθέσεις των αιτήσεων τις τελευταίες ημέρες είναι αρκετές καθώς πολλοί είναι οι πολίτες που σπεύδουν, πλέον, να «τακτοποιήσουν» αυθαίρετες κατασκευές. Ωστόσο, σύμφωνα με το υπουργείο,τα μέχρι στιγμής έσοδα από την «τακτοποίηση» των αυθαιρέτων δεν είναι τα αναμενόμενα.

Μειωμένα τα έσοδα από την «τακτοποίηση» των αυθαιρέτων

Περίπου 78 εκατ. ευρώ έχουν εισπραχθεί μέχρι στιγμής από την ρύθμιση αυθαιρέτων όταν τα αναμενόμενα έσοδα ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα το υπουργείο Περιβάλλοντος, τα συνολικά αναμενόμενα έσοδα από τις δηλώσεις για τα αυθαίρετα ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ και μέχρι σήμερα έχουν εισπραχθεί μόλις 77,7 εκατ. ευρώ.



Ο αριθμός των δηλώσεων που έχουν εισπραχθεί στο σύστημα έχει ξεπεράσει τις 162.500 – πάνω από 130.000 έχουν καταχωρηθεί με πλήρη στοιχεία ακινήτου.

Πάντως, το υπουργείο Περιβάλλοντος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο στόχος για τις εισπράξεις θα επιτευχθεί. «Ο αριθμός δηλώσεων και πληρωμών ανά ημέρα έχει επιταχυνθεί σημαντικά, φτάνοντας περίπου τις 7.000 αιτήσεις τη μέρα, και με βάση τους ρυθμούς προόδου της συμμετοχής των πολιτών στη ρύθμιση το ΥΠΕΚΑ εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί ο στόχος εισπράξεων που έχει προϋπολογιστεί» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

«Για την εξυπηρέτηση του κοινού και των μηχανικών είναι διαθέσιμες υπηρεσίες τηλεφωνικής εξυπηρέτησης και σειρά ερωτήσεων - απαντήσεων για όλες τις ειδικές περιπτώσεις που έχουν περιέλθει στην γνώση των υπηρεσιών του ΥΠΕΚΑ» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος.




Παράταση της απόσυρσης Ι.Χ.

Πριν από δύο ημέρες έληξε και το μέτρο της απόσυρσης των Ι.Χ. και μικρών φορτηγών. Σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών, η προθεσμία του μέτρου θα παραταθεί για έναν ακόμη χρόνο, δηλαδή έως το τέλος του 2012.

real.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news