facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Πρώτη νίκη της ΑΕΚ κατά Ψωμιάδη

Το πρώτο βήμα έγινε για τα χρήματα που διεκδικεί.

Κι αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε αυτό -που έκανε η ΑΕΚ, σε ό,τι έχει να κάνει με τα χρήματα που διεκδικεί από την περίφημη υπόθεση του Μάκη Ψωμιάδη- είναι ΚΑΙ μεγάλο.

Οι «κιτρινόμαυροι» βλέπουν, πλέον… αμυδρά, φως στην άκρη του τούνελ, σε μια υπόθεση που ξεκίνησε να «κυνηγάει» ο Ντέμης Νικολαΐδης και «παλεύει» με όλες του τις δυνάμεις ο δικηγόρος Χάρης Οικονομόπουλος.

Έπειτα από δύο αναβολές, που είχαν δημιουργήσει μια μικρή αναστάτωση, το δικαστήριο εξέδωσε χθες την απόφαση για προσωρινή διαταγή, μέσω της οποίας η «Ενωση» ζητούσε προσωρινό «πάγωμα» των λογαριασμών του Μάκη Ψωμιάδη και των παιδιών του. Στην ΑΕΚ εξαρχής δήλωναν αισιόδοξοι για την έκβαση της υπόθεσης και ασφαλώς πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, μια και μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, που θα γίνει στις 16 Ιανουαρίου, δεν θα μπορεί να γίνει καμία κίνηση από τα παιδιά τού άλλοτε ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ.

Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ πέτυχε μια πρώτη, μεγάλη νίκη στην υπόθεση Ψωμιάδη, ενώ και οι συγκυρίες για τους «κιτρινόμαυρους» μοιάζουν να είναι αρκετά ευνοϊκές, προκειμένου -επιτέλους- να δικαιωθούν, μια και πέραν των άλλων φαίνεται ότι υπάρχει και πολιτική βούληση να προχωρήσει η υπόθεση.

Εξίσου σημαντικό, όμως, είναι στους λογαριασμούς των μελών της οικογένειας Ψωμιάδη να βρεθούν και χρήματα που θα μπορέσει να καρπωθεί η ΑΕΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ έχουν βρει κάποια σημαντικά ποσά (περίπου στα 150 εκατ. ευρώ) και τα σχετικά στοιχεία βρίσκονται στα χέρια των ανθρώπων της ΑΕΚ, οι οποίοι επεδίωξαν (και πέτυχαν) να «παγώσουν» τους λογαριασμούς. Το ΣΔΟΕ έχει πιστοποιήσει πού αντιστοιχεί μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων και υπολογίζεται ότι περίπου τα 21 εκατ. από αυτά πρέπει να πάνε στην ΑΕΚ (από τις συμφωνίες με τον Alpha Digital, το Filmnet και τρία ακόμα χορηγικά προγράμματα).

Η χθεσινή εξέλιξη δικαίως κάνει τους ανθρώπους της ΑΕΚ να είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως, απλά, έγινε το πρώτο βήμα και ο δρόμος μέχρι την τελική δικαίωση είναι ακόμα μακρύς. Επίσης, ακόμα και αν τελικά όλα πάνε κατ' ευχήν για τους «κιτρινόμαυρους» και η Δικαιοσύνη κρίνει ότι… έχουν να λαμβάνουν, δεν είναι άγνωστο αν θα μπορέσουν να πάρουν το ποσό που διεκδικούν ή ένα μικρό μέρος του.

Από εκεί και πέρα, σήμερα αναμένεται να γίνει στα Σπάτα η τακτική Γενική Συνέλευση της ΑΕΚ.

Το μείζον ζήτημα που υπάρχει αυτό το διάστημα στην «Ενωση» είναι το φημολογούμενο ενδιαφέρον για επένδυση από Άραβα επενδυτή, όμως επ' αυτού δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια ουσιαστικό νέο από τον Σταύρο Αδαμίδη, άσχετα αν έχουν περάσει 26 ημέρες από τη Γ.Σ. της 2ας Δεκεμβρίου, όταν ανακοινώθηκε.

Εξαιρετικά αμφίβολο είναι επίσης να δώσει το «παρών» και ο Γιάννης Βλάχος, εκπρόσωπος του υποψήφιου αγοραστή.

Αναμένεται, ωστόσο, να αποφασιστεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ώστε με 10 εκατ. ευρώ πιθανός αγοραστής να μπορεί να πάρει το 51% της ΠΑΕ.

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news