facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023

Οι πιο παράξενοι κανόνες κυκλοφορίας σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και στην Ελλάδα

Αν οδηγείς αυτοκίνητο στην Ευρώπη, πρέπει να γνωρίζεις τους εθνικούς Κώδικες Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Ορισμένες φορές μάλιστα περιλαμβάνουν διατάξεις, που σε αφήνουν έκπληκτο, όπως συμβαίνει με τα παραδείγματα που ακολουθούν. Σε κάποιες περιπτώσεις πάντως φαίνονται απολύτως σωστοί, καθώς αντιμετωπίζουν ρηξικέλευθα παραβάσεις που αφορούν την ασφάλεια και την υγεία των επιβατών και των χρηστών του δρόμου.

Δανία

Αν σε συλλάβουν στη Δανία να οδηγείς υπό την επήρεια αλκοόλ, τότε εξαρτάται το πρόστιμο από το εισόδημα σου. Συγκεκριμένα προκύπτει από το πολλαπλασιασμό του καθαρού μηνιαίου εισοδήματος του παραβάτη οδηγού με την τιμή της αλκοόλης, που είχε ανιχνευθεί στο αίμα του. Αν υπερβαίνει το ποσοστό αλκοόλ στο αίμα το δύο τοις χιλίοις, τότε προβλέπεται ως πρόστιμο ένα μηνιάτικο και επιπρόσθετα 20 μέρες κράτηση με αναστολή.

Γαλλία

Στη Γαλλία οφείλουν να έχουν όλοι οι κάτοχοι αυτοκινήτων ένα αλκοολόμετρο στο όχημα τους. Η συσκευή πρέπει να φέρει τη γαλλική πιστοποίηση NF (Norme Francais) και μπορείς να την αγοράσεις στα φαρμακεία, στα βενζινάδικα και σε άλλα εμπορικά καταστήματα. Αν δεν υπάρχει αλκοολόμετρο μέσα στο αυτοκίνητο δεν προβλέπεται πάντως προς το παρόν πρόστιμο.

Μεγάλη Βρετανία

Τα όργανα της αστυνομίας πρέπει να φορούν στολή και πηλίκιο κατά τον έλεγχο των οδηγών. Αν δεν συμβαίνει αυτό, τότε είναι άκυρη η κλήση.

Ιταλία

Όποιο ζευγάρι βρίσκεται για το μήνα του μέλιτος στην πόλη Έμπολι της Ιταλίας, πρέπει να αποφεύγει τις τρυφερότητες και τα φιλιά μέσα στο αυτοκίνητο, επειδή τιμωρούνται με έως 500 ευρώ πρόστιμο.

Ελβετία

Οι Ελβετοί είναι ιδιαίτερα σκληροί απέναντι στους οδηγούς που παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας. Όσοι κινούνται με 70 χλμ./ώρα σε ζώνη κυκλοφορίας των 30 χλμ./ώρα και όσοι έχουν υπερβεί το όριο ταχύτητας κατά 80 χλμ./ώρα, τιμωρούνται με τουλάχιστον ένα χρόνο φυλάκιση.

Ισπανία

Απαγορεύεται η χρήση και η ρύθμιση του συστήματος πλοήγησης κατά την οδήγηση, για να μην αποσπάται η προσοχή αυτού που κάθεται στο τιμόνι από την κυκλοφορία. Οι παραβάτες καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο, που μπορεί να φτάσει τα 500 ευρώ.

Γερμανία

Στη Γερμανία επιτρέπεται να οδηγείς γυμνός, αρκεί να μην κατέβεις από το αυτοκίνητο και να μην σε καταγγείλει κάποιος άλλος ενοχλημένος πολίτης, οπότε προβλέπονται πρόστιμα μεταξύ 5 και 1.000 ευρώ!

Κύπρος

Στο νησί της Αφροδίτης επιβάλλεται πρόστιμο σε όσους οδηγούν και ταυτόχρονα τρώνε. Μάλιστα η παράβαση ισχύει ακόμη και αν είναι παρκαρισμένο το όχημα. Μία τέτοια έμμεση απαγόρευση προβλέπεται και στον ελληνικό Κ.Ο.Κ., ο οποίος αναφέρει ότι ο οδηγός κάθε οχήματος υποχρεούται να έχει πλήρη ελευθερία κινήσεων, για να ενεργεί ελεύθερα τους αναγκαίους χειρισμούς και τιμωρεί τους παραβάτες με 100 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης για ένα μήνα.

Ελλάδα

Στην πατρίδα μας τιμωρούνται με αυστηρά πρόστιμα οι καπνιστές οδηγοί και οι επιβάτες οχημάτων, μέσα στα οποία βρίσκονται παιδιά ηλικίας έως 12 ετών. Το πρόστιμο είναι 1500 ευρώ ανά επιβαίνοντα καπνιστή και αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης, ενώ η παράβαση αφορά τα κλασικά, αλλά και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Αν είναι ο παραβάτης οδηγός Μέσου Μαζικών Συγκοινωνιών τιμωρείται με ένα μήνα αφαίρεση του διπλώματος και με 3.000 ευρώ πρόστιμο, εφόσον βρίσκεται στο όχημα παιδί κάτω των 12 ετών.

ieidiseis

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news