facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023

Σεισμός στο Αφγανιστάν: Πάνω από 2.000 οι νεκροί

Τους 2.053 έφθασε ο αριθμός των νεκρών από τον χθεσινό σεισμό στο δυτικό Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσε το αρμόδιο υπουργείο διαχείρισης καταστροφών. Οι τραυματίες ανέρχονται σε 9.240, ενώ 1.328 σπίτια έχουν καταστραφεί, σύμφωνα με την ίδια πηγή, που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, δήλωσε εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, σύμφωνα με την εφημερίδα Independent. Μετά την ισχυρή δόνηση των 6,3 βαθμών ακολούθησαν ισχυροί μετασεισμοί, καταστρέφοντας περίπου έξι χωριά, με τους σεισμούς αυτούς να είναι από τους φονικότερους, σύμφωνα με εκτιμήσεις, που έχουν πλήξει τη χώρα εδώ και δύο δεκαετίες. Εκατοντάδες πολίτες έχουν θαφτεί στα χαλάσματα, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Ενημέρωσης και Πολιτισμού.

Οι ισχυρές σεισμικές δονήσεις κατέστρεψαν περίπου έξι χωριά

Συντρίμμια από το σεισμό στο Αφγανιστάν

«Ήμασταν στο γραφείο μας και ξαφνικά το κτίριο άρχισε να τρέμει»

Όσοι κατάφεραν να επιζήσουν από τον σεισμό στο Αφγανιστάν περίεγραψαν τον τρόμο τους, την ώρα που τα κτίρια άρχισαν να κουνιούνται και στη συνέχεια κατέρρευσαν γύρω τους.   «Ήμασταν στα γραφεία μας και ξαφνικά το κτίριο άρχισε να τρέμει. Ο σοβάς των τοίχων άρχισε να πέφτει και οι τοίχοι έπαθαν ρωγμές, κάποιοι τοίχοι και τμήματα του κτιρίου κατέρρευσαν.» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ο κάτοικος της Χεράτ Μπασίρ Αχμάντ.

«Δεν μπορώ να επικοινωνήσω με την οικογένειά μου… Είμαι πολύ ανήσυχος και φοβισμένος, ήταν τρομακτικό» πρόσθεσε. Υπάρχουν αντικρουόμενες αναφορές για τον αριθμό των νεκρών. Ο διευθυντής του επαρχιακού νοσοκομείου της Χεράτ δήλωσε στο BBC ότι τουλάχιστον 255 άνθρωποι σκοτώθηκαν και σχεδόν 500 τραυματίστηκαν. Άλλες εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό των θυμάτων πολύ υψηλότερα.

Νωρίτερα το Σάββατο, ο επικεφαλής διαχείρισης καταστροφών της επαρχίας Μόσα Ασάρι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «μέχρι στιγμής περισσότερες από 1.000 τραυματισμένες γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι πολίτες έχουν συμπεριληφθεί στα αρχεία μας και περίπου 120 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους».

in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news