facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Απελευθερώθηκαν ακόμα 6 ισραηλινοί όμηροι, συνολικά 8 απόψε – Αναμένεται η αποφυλάκιση 30 Παλαιστινίων

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης (30/11) ότι ακόμα 6 Ισραηλινοί όμηροι απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς και καταφτάνουν στο Ισραήλ. Απελευθερώθηκαν απόψε και παραδόθηκαν στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, ανακοίνωσαν πριν από λίγο οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF).

Ως εκ τούτου, ο αριθμός των απελευθερωθέντων ομήρων ανέρχεται σε οκτώ σήμερα, αφού νωρίτερα είχαν αφεθεί ελεύθερες μια 21χρονη και μια 40χρονη. Πρόκειται για την Mia Schem, 21 ετών, που έχει και γαλλική υπηκοότητα και την Amit Susanna 40 ετών. Θα ακολουθήσει η απελευθέρωση 30 Παλαιστινίων.

Ο Μάτζιντ αλ Ανσάρι, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, διευκρίνισε πως τρεις εκ των έξι ισραηλινών ομήρων που απελευθερώθηκαν απόψε έχουν διπλή υπηκοότητα: ένας με μεξικανική, ένας με ουρουγουανική κι ένας με ρωσική. Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), υπογράμμισε επίσης πως οι δύο Ρωσοϊσραηλινές που απελευθερώθηκαν χθες Τετάρτη θα πρέπει να προσμετρηθούν στον σημερινό απολογισμό.

Η Χαμάς είχε διαμηνύσει χθες ότι η απελευθέρωση των δύο Ρωσοϊσραηλινών έγινε ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για «την υποστήριξη του (προέδρου της Ρωσίας) Βλαντίμιρ Πούτιν στο παλαιστινιακό ζήτημα».

Αναμένεται πλέον η αποφυλάκιση 30 Παλαιστινίων που, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, είναι επτά γυναίκες και 23 ανήλικοι.

Σημειώνεται ότι από την Παρασκευή, κάθε απόγευμα απελευθερώνονται τουλάχιστον 10 ισραηλινοί όμηροι – γυναίκες και παιδιά – σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση τριπλάσιου αριθμού παλαιστινίων κρατουμένων.

Την ίδια στιγμή η φονική επίθεση της Χαμάς στην Ιερουσαλήμ, με απολογισμό τρεις νεκρούς δυναμιτίζει την ήδη εύθραυστη εκεχειρία. Λίγες ώρες πριν δυο Παλαιστίνιοι, ηλικίας 8 και 14 ετών, είχαν χάσει τη ζωή τους στην Τζενίν της Δυτικής Όχθης από επιδρομή του Ισραηλινού στρατού. Την ίδια ώρα, ο Νετανιάχου τονίζει πως θα συνεχίσει τον πόλεμο μέχρι την επίτευξη των στόχων του, με τον Μπάιντεν να διαμηνύει ότι δεν θέλει νέους αιματηρούς βομβαρδισμούς.

Reuters, AFP/ ertnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news