facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

Πετρέλαιο θέρμανσης: Έκτακτη ανακοίνωση ΕΚΟ - Η χαμηλότερη τιμή

Από αύριο 13 Οκτωβρίου ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και η ΕΚΟ πρώτη ανακοίνωσε έκπτωση της τάξης του 5% και εξόφληση σε 12 άτοκες δόσεις με πιστωτικές κάρτες ελληνικών τραπεζών, μέχρι και τις 17 Νοεμβρίου 2023.

Με την εφαρμογή της έκπτωσης, η τελική τιμή αναμένεται να φτάσει κοντά στο 1,31 ευρώ ανά λίτρο, σημαντικά χαμηλότερα σε σχέση με την έναρξη της περιόδου θέρμανσης το 2022 στα 1,41 ευρώ.

Η εταιρεία επισημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνήσουν στην αποκλειστική γραμμή για το πετρέλαιο θέρμανσης 18198 ή στο 210-7725555 (για Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα) ή να απευθυνθούν σε ένα από τα επιλεγμένα πρατήρια ΕΚΟ σε όλη την επικράτεια. Η παραγγελία γίνεται με χρήση οποιασδήποτε πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας εκδόσεως Ελληνικών τραπεζών, ενώ η έκπτωση λαμβάνεται αυτόματα.

Η είδηση που θα αυξήσει την τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης

Μία εβδομάδα πριν, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε σημαντική πτώση, ακολούθησε μια άνοδος και η τελική τιμή που θα ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου φαίνεται να είναι κοντά στο 1,36 - 1,38 ευρώ ανά λίτρο, μέχρι και το 1,40 ευρώ. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι μια μεγάλη εταιρεία του χώρου αναμένεται να ανακοινώσει της τάξης του 5%, γεγονός που σημαίνει ότι η τελική τιμή θα πέσει κοντά στο 1,31 ευρώ. Πέρσι, η τιμή ήταν στο 1,41 ευρώ ανά λίτρο, όμως με την επιδότηση κατά 0,25 ευρώ στην αντλία, η τιμή είχε πέσει στην περιοχή του 1,20 περίπου.

Το ερώτημα των ημερών, ωστόσο, παραμένει ποια θα είναι η καλύτερη επιλογή για τον καταναλωτή. Αν θα πρέπει να βάλει πετρέλαιο, ή αν θα είναι καλύτερο να περιμένει να αποκλιμακωθεί η κατάσταση και να πέσουν οι τιμές. Οι τελευταίες εκτιμήσεις και οι αναλυτές δεν έχουν απάντηση, καθώς δεν μπορούν να κάνουν κάποια ασφαλή πρόβλεψη.

Οι σημαντικές ειδήσεις, όμως, είναι ότι προς το παρόν, η τιμή συγκρατείται καθώς δεν εμπλέκεται στη σύρραξη καμία πετρελαιοπαραγωγός χώρα. Τι θα συμβεί αν εμπλακεί με οποιοδήποτε τρόπο, έστω και φραστικά, μένει να το δείξουν οι εξελίξεις. Τα βλέματα πάντως είναι στραμμένα στο Ιράν, και στο αν επανέλθει με δριμύτητα το αμερικανικό εμπάργκο στο ιρανικό πετρέλαιο. Προς στιγμή, κάθε μέρα, το Ιράν διακινεί περίπου 700.000 βαρέλια πετρελαίου.

Ένας άλλος παράγοντας που θα κρίνει τις τιμές είναι αν τελικά πραγματοποιηθεί η χερσαία εισβολή των Ισραηλινών μέσα στη Γάζα, θα φανούν οι αντιδράσεις του Αραβικού κόσμου.

Επίδομα θέρμανσης 2023: Πότε η αίτηση - Οδηγίες βήμα βήμα

Η πλατφόρμα myθέρμανση θα ανοίξει προς τα τέλη Οκτωβρίου. Το ελάχιστο ποσό του επιδόματος παραμένει στα 100 ευρώ και το μέγιστο διατηρείται στα 800 ευρώ. Για όσους δικαιούχους έπαψαν να χρησιμοποιούν φυσικό αέριο για τη θέρμανσή τους και στράφηκαν στο πετρέλαιο θέρμανσης ή σε άλλα μέσα θέρμανσης, τα ποσά του επιδόματος δεν θα διπλασιάζονται, όπως γινόταν πέρυσι. Ως εκ τούτου, το μέγιστο ποσό θα ανέρχεται και γι’ αυτούς σε 800 ευρώ.

Για να κάνετε αίτηση ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ, όταν ανοίξει η πλατφόρμα και εκεί μπορείτε να επιλέξετε αν θα υποβάλλετε Αίτηση ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος, λειτουργώντας ως Δικαιούχος / Υποψήφιος Δικαιούχος του Επιδόματος ή αν θα δηλώσετε τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης ανάμεσα στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας λειτουργώντας ως Διαχειριστής-Εκπρόσωπος των ενοίκων της.

Μπορείτε να ζητήσετε την ένταξη σας στο μητρώο δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης ή να δηλώσετε τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης που σας αναλογούν στην πολυκατοικία και να επωφεληθείτε, αρκεί να καταναλώνετε για θέρμανση:

  • πετρέλαιο εσωτερικής καύσης
  • φυσικό αέριο ή υγραέριο
  • καυσόξυλα ή βιομάζα (πέλετ)

Τι πρέπει να κάνετε:

  • Επιλέξτε «υποβολή αίτησης» και συνδεθείτε με κωδικούς Taxisnet
  • επιλέξτε «Εκδήλωση ενδιαφέροντος»
  • επιλέξτε το καύσιμο που καταναλώνετε
  • συμπληρώστε τον αριθμό παροχής ρεύματος
  • επιλέξτε αν διαμένετε σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία
  • επιλέξτε αν είστε ιδιοκτήτης ή ένοικος (συμπληρώστε τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη)
  • συμπληρώστε έναν έγκυρο και ενεργό αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) όπου θα πιστωθεί το επίδομα

Σημειώνεται πως η διασταύρωση των παραστατικών αγοράς γίνεται αυτόματα για όσους καταναλώνετε πετρέλαιο.

Ακόμα και αν επιλέξετε να μπείτε στο gov.gr για να κάνετε αίτηση, η εφαρμογή θα σας ανακατευθύνθει στην ΑΑΔΕ και το myθερμανση.

ieidiseis

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news