facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Κινηματογραφική καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: Η live σύλληψη για εμπρησμό και οι ισχυρισμοί για γκράφιτι

Κάνοντας παρκούρ από ταράτσα σε ταράτσα δύο νεαροί επιχείρησαν να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη. Προηγουμένως κατηγορούνται ότι έβαλαν φωτιά κατάστημα με ηλεκτρονικές συσκευές και κινητά τηλέφωνα. Μετά από επεισοδιακό κυνηγητό και διαπραγμάτευση μέχρι και με ιερέα, οι δύο νεαροί συνελήφθησαν μπροστά στην κάμερα της ΕΡΤ που μετέδιδε ζωντανά τις εξελίξεις από την πρώτη στιγμή.

Πρωταγωνιστές του περιστατικού ήταν δύο νεαροί 21 ετών. Όλα ξεκίνησαν από τη φωτιά που ξέσπασε στις 2.30 τη νύχτα σε κατάστημα καίγοντάς το ολοσχερώς. Οι αστυνομικοί τους εντόπισαν στο σημείο και εκείνοι στην προσπάθειά τους να διαφύγουν ξεκίνησαν να τρέχουν και να κάνουν παρκούρ από ταράτσα σε ταράτσα. Την ίδια ώρα, φώναζαν και πετούσαν αντικείμενα.

Οι αστυνομικοί κάλεσαν την πυροσβεστική προκειμένου να ανοίξουν τις καγκελόπορτες με τροχό κι άρχισαν να σκαρφαλώνουν με σκάλες στις ταράτσες για να τους εντοπίσουν, μέχρι που έφθασαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά. Ο ένας πήδηξε πάνω στο σταθμευμένο περιπολικό και η αστυνομία τον ακινητοποίησε. Την ίδια ώρα ο άλλος δράστης είχε ταμπουρωθεί μέσα στο καμπαναριό της εκκλησίας.

Ο δεύτερος κουκουλοφόρος τελικά πείστηκε να παραδοθεί στις αστυνομικίνες δυνάμεις μετά την συζήτηση που είχε με τον πατέρα Διονύσιο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι αστυνομικοί έδωσαν τον λόγο τους να μην τους πειράξουν, καθώς αυτό ήταν που φοβούνταν. Πάντως και οι δύο υποστήριξαν ότι δεν είχαν σχεση με τη φωτιά και πως ήταν εκεί για να κάνουν ένα γκράφιτι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, για εμπρησμό κατά συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθεια, απόπειρα σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση, εξύβριση και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Κινηματογραφική καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: Η live σύλληψη για εμπρησμό και οι ισχυρισμοί για γκράφιτι

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας, κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατάστημα επισκευής κινητών τηλεφώνων στο κέντρο της πόλης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, διαπιστώθηκε ότι σε ταράτσα παρακείμενου κτιρίου κινούνταν δύο άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία μάσκα με μορφή κόμικ, τέσσερις μαρκαδόροι υπογραφής, τρεις αναπτήρες, ένα κουτί σπίρτα και ένα πτυσσόμενο μαχαίρι. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί έρευνα και προανάκριση.

Κινηματογραφική καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: Η live σύλληψη για εμπρησμό και οι ισχυρισμοί για γκράφιτι

ertnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news