facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Τσαβούσογλου: Η Τουρκία δεν θα συμμετάσχει στις κυρώσεις των ΗΠΑ και ΕΕ κατά της Ρωσίας

Η Τουρκία δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις μονομερείς κυρώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας δήλωσε τη Δευτέρα (8/5) ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Δεν θα ενταχθούμε στις μονομερείς κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ και η ΕΕ κατά της Ρωσίας. Προχωρούμε από το δικό μας όφελος και τη δική μας ευημερία. Παράλληλα, παρακολουθούμε στενά την εφαρμογή της Σύμβασης του Μοντρέ», τόνισε σε συνέντευξή του στο Lider Haber.

Ο Τσαβούσογλου επέκρινε επίσης τις δηλώσεις του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, του μοναδικού υποψηφίου της αντιπολίτευσης για τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, απαντώντας σε αίτημα δημοσιογράφου να σχολιάσει τη δήλωση του ηγέτη του CHP στο BBC ότι θα δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη των σχέσεων με τη Δύση έναντι του Κρεμλίνου, αν έρθει στην εξουσία.

«Λοιπόν, θα θυμάστε ότι σε μια από τις συγκεντρώσεις του δήλωσε ακριβώς το αντίθετο. Έλεγε ότι οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας δεν θα απειληθούν από τίποτα. Είναι ασυνεπής [στις δηλώσεις του]», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. 

Η επιστολή της Κομισιόν

Νωρίτερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε στα κράτη μέλη την πρόταση για το 11ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, σύμφωνα με τον επικεφαλής εκπρόσωπο της Έρικ Μαμέρ στην καθημερινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

«Επιβεβαιώνω ότι η Επιτροπή της ΕΕ έστειλε την πρόταση για το 11ο πακέτο κυρώσεων στα κράτη μέλη» δήλωσε ο Μαμέρ προσθέτοντας ότι σε αυτό το στάδιο τα κράτη μέλη θα αξιολογήσουν το περιεχόμενο του πακέτου.

Ο Μαμέρ επισήμανε ότι δεν μπορεί να μοιραστεί ακόμη τις λεπτομέρειες του νέου πακέτου κυρώσεων, τονίζοντας ότι θα επικεντρωθούν στην εφαρμογή, την αποτελεσματικότητα και την πρόληψη των κυρώσεων σε αυτό το πακέτο.

«Το πακέτο θα εξετάσει τις εξαγωγές προς τη Ρωσία και πώς θα πρέπει να αντιμετωπιστεί αυτό», δήλωσε ο Εκπρόσωπος της Επιτροπής, προσθέτοντας ότι θέλουν να εμποδίσουν τη Ρωσία να εισάγει περιορισμένα προϊόντα από άλλες χώρες.

Όπως αποκάλυψε, αναμένει ότι το νέο πακέτο κυρώσεων θα συζητηθεί την Τετάρτη στην Επιτροπή των Μόνιμων Αντιπροσώπων των κρατών μελών στο Συμβούλιο της ΕΕ (COREPER).

Μέχρι στιγμής, η ΕΕ έχει εφαρμόσει 10 πακέτα κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Στο πλαίσιο αυτό, επιβλήθηκε στη Ρωσία ένα ευρύ φάσμα περιορισμών, όπως το εμπόριο, η χρηματοδότηση, η ενέργεια, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου και του άνθρακα, η βιομηχανία, η τεχνολογία, οι μεταφορές, τα αγαθά διπλής χρήσης και τα είδη πολυτελείας και ο χρυσός. Τα περιουσιακά στοιχεία πάνω από χιλίων ατόμων και σχεδόν 200 οργανισμών δεσμεύτηκαν. 

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news