facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Κως- Δεν παρατείνει τη σύμβαση του μοναδικού παθολόγου στη ΤΟΜΥ η Μ. Γκάγκα

Την μη παράταση της σύμβασης του μοναδικού παθολόγου της ΤΟΜΥ στη Κω αποφάσισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. Με υπουργική απόφαση την οποία η ίδια υπογράφει στις 20 Φλεβάρη του 2023 δεν ανανεώνεται η παραμονή του ιατρού , με αποτέλεσμα να βρίσκονται στον ‘’αέρα’’ 2.000 ασθενείς.

Παρά το γεγονός ότι ό ίδιος ο  ιατρός Τίμος Κουτσουράδης  ενώ είχε συμπληρώσει τα συντάξιμα χρόνια ,παρέμεινε στη θέση μέχρι τη 1η Μάρτη, με δική του βούληση υπογράφοντας σχετική σύμβαση ,η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας  Μίνα Γκάγκα ,δεν δέχθηκε να την παρατείνει  παρόλο που η διοίκηση του Νοσοκομείου Κω το είχε ζητήσει από τον  Δεκέμβριο του 2022.

 Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου η 2Η ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου) ζητά, χωρίς μέχρι στιγμής ανταπόκριση, από την αναπληρώτρια υπουργό να ανακαλέσει την απόφαση, καθώς δεν υπάρχει δεύτερος ιατρός παθολόγος και οι ασθενείς δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν  εφόσον κλείσει η Μονάδα.

Είναι επίσης γνωστό ότι η λειτουργία των ΤΟΜΥ δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς χρηματοδοτούνται από Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η  κ Γκάγκα δεν ανανέωσε ούτε την σύμβαση παραμονής του διευθυντή της Ορθοπεδικής κλινικής του Νοσοκομείου Ρόδου ,ούτε της επιμελήτριας της Χειρουργικής του Νοσοκομείου Λέρου ,ούτε του γυναικολόγου στο Νοσοκομείο της Σάμου ούτε και αυτή του δερματολόγου στη Μυτιλήνη παρά τις ανάγκες στις συγκεκριμένες ειδικότητες.

ertnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news