facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Β. Μαρκής στο Πρώτο: Δεν αποτελεί παρέμβαση στην Δικαιοσύνη, η επιστολή του ΠΘ προς τον κ. Ντογιάκο (audio)

«Είναι το κλίμα των ημερών τέτοιο που οποιαδήποτε ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην πολιτική αντιπαράθεση, οξύνει κάποια πράγματα. Όχι, η άποψη η δική μου είναι ότι δεν αποτελεί παρέμβαση. Ο πρωθυπουργός αυτό το οποίο έκανε, είναι να εκφράσει τη διάθεσή του, η υπόθεση αυτή να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν ταχύτερα και σε όσο το δυνατόν υψηλότερο δικαστικό επίπεδο». Με αυτή την δήλωση, ο επίτιμος πρόεδρος Εισαγγελέων, Βασίλης Μαρκής σχολίασε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Ναι μεν Αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή, το κατά πόσο η επιστολή του κ. Μητσοτάκη προς τον Ι. Ντογιάκο αποτελεί παρέμβαση προς την Δικαιοσύνη, όπως ισχυρίζεται η αντιπολίτευση.

«Θέλω να σημειώσω ότι αυτή η αντίδραση προκλήθηκε από κάποιους που πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός δεν είχε αυτό το δικαίωμα, ενώ αντιθέτως το είχε παραδείγματος χάρη, η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων που πριν λίγες ημέρες ζήτησαν τοι ίδιο πράγμα. Γιατί οι Δικηγορικοί Σύλλογοι έχουν το δικαίωμα να παρεμβαίνουν, αν αυτό θεωρηθεί παρέμβαση; Από που προκύπτει η δυνατότητά τους να παρεμβαίνουν και να ζητάνε από τον χ Εισαγγελέα να ενεργήσει κατά τον χ τρόπο; Για μένα είναι ξεκάθαρο ποια ήταν η πρόθεση του πρωθυπουργού. Η πρόθεση του πρωθυπουργού ήταν να δείξει στην ελληνική κοινωνία ότι υπάρχει ενδιαφέρον για άμεση εκκαθάριση της υπόθεσης» συμπλήρωσε ο κ. Μαρκής.

Αναφορικά με την ανάθεση της υπόθεσης σε εφέτη ανακριτή, ο κ. Μαρκής, ανέφερε πως ο νόμος έχει προβλέψει σε ορισμένες πολύ σοβαρές υποθέσεις να τηρείται αυτή η διαδικασία, η οποία είναι αμιγώς δικαστική διαδικασία, σύμφωνα την οποία, μόνο ο εισαγγελέας Εφετών της περιοχής, μπορεί να ζητήσει από την Ολομέλεια του Εφετείου της Περιφέρειας να αναλάβει σε αυτό το επίπεδο την έρευνα ένας εφέτης ανακριτής και αυτό έχει συμβεί κατ’ επανάληψη στο παρελθόν.

Μάλιστα, ο κ. Μαρκής τόνισε πως στην προκειμένη περίπτωση αυτή η διαδικασία πρέπει να τηρηθεί οπωσδήποτε και για έναν άλλο λόγο. Ότι συνήθως στην επαρχία, οι ανακριτές Πρωτοδίκες είναι νέοι δικαστές, χωρίς μεγάλη εμπειρία. Όταν λοιπόν υπάρχει μια τέτοια υπόθεση σε μια επαρχιακή πόλη και υπάρχει η δικονομική δυνατότητα να τηρηθεί αυτό το μέτρο, το οποίο έχει το εχέγγυο ότι κατά τεκμήριον θα αναλάβει τον χειρισμό ένας πιο έμπειρος, παρότι μπορεί η ανακρίτρια που αυτή τη στιγμή χειρίζεται την υπόθεση να είναι ικανότατο άτομο, η εμπειρία όμως ενός εφέτη με 10 – 15 χρόνια υπηρεσία, θα βοηθήσει να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

«Η διαδικασία αυτή έχει και ένα άλλο θετικό. Είναι πιο απλή στην περαίωσή της. Όταν τελειώσει η ανάκριση από εφέτη ανακριτή μένει ένα βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, τελειώνει η υπόθεση και δεν εμπλεκόμαστε σε βουλεύματα, σε εφέσεις, αναιρέσεις και λοιπά» προσέθεσε ακόμα ο κ. Μαρκής.

ertnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news