facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Διπλή Ανάπλαση: Εγκρίθηκαν οι συμβάσεις από το ΔΣ Αθηναίων

Κατά πλειοψηφία και την θετική ψήφο των τριών μεγαλύτερων παρατάξεων αλλά και άλλων μεμονωμένων συμβούλων, εγκρίθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων, οι συμβάσεις μεταξύ Δήμου Αθηναίων, ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός και ΑΕΠ Ελαιώνα, εξέλιξη που δίνει το μεγάλο «πράσινο φως» για την εξέλιξη του μεγάλου πρότζεκτ.

Με την «Διπλή Ανάπλαση» βρίσκει στέγη σε νέο, σύγχρονο γήπεδο (τεσσάρων αστέρων, προδιαγραφών FIFA/UEFA και χωρητικότητας έως 40.000 θέσεων) ο Παναθηναϊκός, αλλά και επίσης «μεγαλώνει η πόλη», όπως τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, αναφερόμενος στα έργα υποδομής που πρόκειται να λάβουν χώρα στην ευρύτερη περιοχή του Βοτανικού. «Η έναρξη της Διπλής Ανάπλασης σηματοδοτεί τη μεταφορά των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΠΑΟ από την Λ. Αλεξάνδρας στον Βοτανικό. Η μεταφορά των εν λόγω εγκαταστάσεων στην περιοχή του Βοτανικού, με ταυτόχρονη μετατροπή της από άναρχη ζώνη βιομηχανίας, βιοτεχνίας και χονδρεμπορίου σε ορθολογικώς πολεοδομούμενη περιοχή με σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, κοινόχρηστους χώρους και χώρους πρασίνου, καθώς και κτήρια κεντρικών λειτουργιών έχει διπλό στόχο: την ουσιαστική βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης και την πολεοδομική εξυγίανση της περιοχής, η οποία παρά τις θεσμοθετημένες ήδη από το 1985 προβλέψεις ουδέποτε μπόρεσε να υλοποιηθεί και τη διερεύνηση των επιλογών αθλητισμού, αναψυχής, ψυχαγωγίας και εργασίας προς όφελος υποβαθμισμένων περιοχών της πρωτεύουσας», εξήγησε ο δήμαρχος.

Οι δύο μεγαλύτερες παρατάσεις της αντιπολίτευσης («Ανοιχτή Πόλη», «Αθήνα Είσαι Εσύ») υπερψήφισαν το πρότζεκτ, αναγνωρίζοντας κέρδη και στον ιστορικότερο σύλλογο της Αθήνας αλλά και στην ίδια την πόλη, αλλά την ίδια στιγμή εξέφρασαν κάποιες επιφυλάξεις και ζήτησαν να διασφαλιστεί ακόμη περισσότερο πράσινο για την Αθήνα, καθώς και να διασφαλιστούν έργα πνοής τόσο για την γειτονιά του Βοτανικού, όσο και για την περιοχή των Αμπελοκήπων.

Το πλάνο και το χρονοδιάγραμμα έναρξης των έργων κι αποπεράτωσης του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου στον Βοτανικό προσδιορίζεται για την τριετία Οκτώβριος 2023-Ιούλιος 2026. Εχουν εξασφαλιστεί πόροι ύψους 115 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του υπουργείου Περιβάλλοντος. Τα έργα υποδομών στον περιβάλλοντα χώρο προϋπολογίζονται με περίπου 140 εκατ. ευρώ από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Από τα 140 εκατ. ευρώ, τα 97 αφορούν υποδομές πρασίνου και τα 43 εκατ. ευρώ για έρευνες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου ενώ θα δοθούν κίνητρα μεταγκαταστάσεων εταιριών. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, από τις συνολικές επενδύσεις σε Βοτανικό αλλά και Λεωφόρο Αλεξάνδρας –όπου θα κατεδαφιστεί το σημερινό γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης»- θα κινητοποιήσουν ιδιωτικές επενδύσεις που υπολογίζεται ότι θα αγγίξουν τα 470 εκατ. ευρώ.

Επόμενη ημερομηνία – «σταθμός» για την εξέλιξη του πρότζεκτ αποτελεί η 30η Μαρτίου, οπότε είναι προγραμματισμένη η γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, στην οποία θα τεθούν προς έγκριση οι συμβάσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων. Για την έγκρισή τους απαιτείται πλειοψηφία 2/3.

aftodioikisi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news