facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Εισβολή στην Ουκρανία: Η Ρωσία ελέγχει τον πυρηνικό σταθμό στη Ζαπορίζια, δηλώνει ο ΟΗΕ

Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας έχουν υπό τον έλεγχό τους την περιοχή γύρω από τον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια, της Ουκρανίας, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΟΗΕ για την πυρηνική επιτήρηση, Ραφαέλ Γκρόσι.

Σε δήλωσή του, ο Γκρόσι είπε ότι διπλωμάτες από τη Ρωσία στη Βιέννη ενημέρωσαν τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) ότι το προσωπικό στον πυρηνικό σταθμό της Ουκρανίας συνέχισε το έργο του και ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας «παραμένουν κανονικά».

Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια είναι ο μεγαλύτερος σταθμός ηλεκτροπαραγωγής της Ευρώπης και διαθέτει έξι από τους 15 αντιδραστήρες πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας, σύμφωνα με τον ίδιο.

Υπενθυμίζεται ότι Ουκρανοί πολίτες έκλεισαν τους δρόμους που οδηγούν στον πυρηνικό σταθμό, με βίντεο που δημοσιεύτηκε στα social media και δείχνει τους πολίτες να κατασκευάζουν αυτοσχέδια οδοφράγματα κοντά στην πόλη Ενερχοντάρ, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο της Ζαπορίζια.

Ο δήμαρχος του Ενερχοντάρ είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα ότι στρατεύματα του Πούτιν πλησιάζουν την πόλη. Γι’ αυτό και οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους, ώστε να μπλοκάρουν τα ρωσικά στρατεύματα!

Σε ανάρτησή του στο telegram, ο σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, Αντόν Χεραστσένκο, ανέφερε ότι υπάρχουν αναφορές από την ουκρανική Εθνοφρουρά ότι περίπου 20 ελικόπτερα των Ρώσων με αλεξιπτωτιστές πέταξαν από την περιοχή όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός.

«Μπορεί να πραγματοποιηθεί επίθεση με στόχο τον πυρηνικό σταθμό, Η Εθνοφρουρά είναι έτοιμη να πολεμήσει!» έγραψε στην ανάρτησή του ο Χεραστσένκο.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news