facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Πρ. ελληνικής ομογένειας στην Ουκρανία: “Ας λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Πρόκειται για απροκάλυπτη τρομοκρατία”

Αγωνιώδη έκκληση προς τους ανά τον πλανήτη Έλληνες να κινητοποιηθούν ώστε να αποτραπεί ο επαπειλούμενος αφανισμός της ελληνικής ομογένειας στην Ουκρανία, απηύθυνε, μέσα από υπόγειο καταφύγιο της βομβαρδιζόμενης Μαριούπολης, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας, Αλεξάνδρα Προτσένκο.

“Ας λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Πρόκειται για απροκάλυπτη και φανερή τρομοκρατία”, λέει  η Αλεξάνδρα Προτσένκο.

Στις 8 Μαρτίου, βρέθηκε ένα εξάχρονο κορίτσι, αναφέρει στην επιστολή -καταγγελία η Αλεξάνδρα Προτσένκο, το οποίο, σε αντίθεση με τη μητέρα του, επέζησε από τον βομβαρδισμό του σπιτιού του από τις ρωσικές δυνάμεις αλλά πέθανε από αφυδάτωση κάτω από τα ερείπια ενός σπιτιού.
Στις 9 Μαρτίου, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις χτύπησαν ένα μαιευτήριο και ένα νοσοκομείο Παίδων στη Μαριούπολη, σκοτώνοντας 17 άτομα, ενώ οι πληροφορίες για τα θύματα εξακολουθούν να είναι συγκεχυμένες.
Αυτά είναι μόνο τα τελευταία παραδείγματα της ανθρωπιστικής καταστροφής που έχει κατακλύσει τη Μαριούπολη και τους κατοίκους της.

«Είναι πολύ άσχημη η κατάσταση στη Μαριούπολη, δεν έχουν φαγητό ούτε φαρμακευτική βοήθεια. Πεθαίνουν οι άνθρωποι επειδή δεν επιτρέπεται στον Ουκρανικό στρατό να παράσχει βοήθεια.  Είναι το πιο φλεγόμενο σημείο της Ουκρανίας», λέει η κ. Προτσένκο.

Η κωμόπολη Σαρτάνα, όπου ζουν περισσότεροι από 10.000 Έλληνες Ρουμέϊ, ένα κορυφαίο κέντρο ρουμέιας γλώσσας, με ένα μοναδικό μουσείο ελληνικής ιστορίας και εθνογραφίας στην περιοχή του Αζόφ, έχει πληγεί σκληρά από τις ρωσικές δυνάμεις, ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολίτες και να καταστραφεί ένα νοσοκομείο και το 90% της κατοικημένης περιοχής καταγγέλλει η Αλεξάνδρα Προτσένκο.

Ακολουθεί μακροσκελής αναλυτική αναφορά στα χωριά της κωμόπολης Βολνοβάχα των 21.000 κατοίκων, εκ των οποίων οι 15.000 είναι Έλληνες Ρουμέϊ, από την Πρόεδρο των Ελλήνων της Ουκρανίας, με στατιστικά στοιχεία για να καταλήξει λέγοντας:

“Ζητάμε τη βοήθειά σας για τη διοργάνωση «πράσινου διαδρόμου» για την εκκένωση των Ελλήνων από οικισμούς που περικυκλώνονται από τον εχθρό και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.”

ertnews 

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news