facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Σταγόνα στον ωκεανό η μικρή αποκλιμάκωση στις διεθνείς τιμές των καυσίμων-Χειρόφρενο από τους μεταφορείς

Σταγόνα στον ωκεανό της ακρίβειας μοιάζει για πρατηριούχους και οδηγούς, ακόμη και αυτή  η μικρή αποκλιμάκωση που καταγράφεται στις διεθνείς τιμές των καυσίμων και αναμένεται και στην αντλία.

Στη διεθνή αγορά, το πετρέλαιο συγκρατείται στα 109 δολάρια το βαρέλι και αυτό αποτυπώνεται και στις τιμές διυλιστηρίου στη χώρα μας, αφού από 1,62 ευρώ το λίτρο, η απλή αμόλυβδη στις 10

Μαρτίου διαμορφώνεται σήμερα στο 1,59. Αρκεί η σύγκριση με την αντίστοιχη τιμή προ έτους στο 1,18 ευρώ το λίτρο, για να αντιληφθεί κανείς πως η αύξηση στο καύσιμο είναι 36%.

Στην τιμή του διυλιστηρίου, πρέπει κανείς να προσθέσει τον ΦΠΑ 24%, άλλα 38 λεπτά, καθώς και το μεταφορικό κόστος και το περιθώριο κέρδους που οδηγεί την τελική τιμή λιανικής πώλησης πάνω από 2 ευρώ.
Η μέση τιμή της αμόλυβδης ξεπερνά το 2,1 ευρώ το λίτρο, φλερτάρει με τα 2 ευρώ και το πετρέλαιο κίνησης, ενώ στο 1,62 ευρώ το λίτρο διαμορφώνεται το πετρέλαιο θέρμανσης.

Σε χειρόφρενο διαρκείας οδηγούνται οι μεταφορείς, καθώς οι τιμές των καυσίμων παραμένουν στα ύψη. Όπως λένε, είναι δυσβάσταχτες πλέον οικονομικά οι μεγάλες μετακινήσεις. Μεγάλο είναι το κόστος και για τους οδηγούς των Ι.Χ.

Στα 116 ευρώ η Μεγαβατώρα διαμορφώνεται σήμερα η χρηματιστηριακή τιμή του Φυσικού Αερίου.
Σε αυτό το πλαίσιο, αναμένονται, εντός της εβδομάδας, τα μέτρα της κυβέρνησης για την ανάσχεση των συνεπειών της ακρίβειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρα από τη συνέχεια της επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος και ενέργειας, θα υπάρξει επιταγή ακρίβειας για τις ευάλωτες οικονομικά ομάδες, αλλά και επιστροφή φόρου από τα καύσιμα με περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια.
Η νέα δέσμη μέτρων αναμένεται να οριστικοποιηθεί σε κυβερνητική σύσκεψη την ερχόμενη Τρίτη.

ertnews 

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news