facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Ρωσία: Απαγόρευση διαδηλώσεων – Πάνω από 15.000 οι συλληφθέντες (video)

Στο εσωτερικό της Ρωσίας εξελίσσεται ένας άλλος ιδιότυπος πόλεμος. Όσοι διαφωνούν με την εισβολή συλλαμβάνονται. Ακόμα και η υπόνοια ότι κάποιος εκφράζεται κατά του πολέμου και του Πούτιν, είναι αρκετά στοιχεία για να προχωρήσει η αστυνομία σε συλλήψεις, που έχουν ήδη φτάσει τις 15.000.

Κάτοικος του Νοβοσιμπίρσκ έχει βγει στην κεντρική πλατεία κρατώντας στα χέρια μία λευκή σελίδα.

Γύρω του αρκετός κόσμος. Κάποιοι καταγράφουν το τι συμβαίνει.

Τον πλησιάζουν αστυνομικοί, του ζητούν τα χαρτιά του και τον ενημερώνουν πως απαγορεύονται οι διαδηλώσεις. Αρνήθηκε και συνελήφθη.

«Αυτό ήταν. Τον συνέλαβαν. Αυτός είναι ο τρόπος που δρα η αστυνομία όταν ένας εμφανίζεται απλά με μια λευκή κόλλα, χωρίς κανένα σλόγκαν. Εάν θέλετε και άλλη απόδειξη αυτής της παράνοιας, ακολουθήστε το ρεπορτάζ μας», σχολίασε δημοσιογράφος που κατέγραψε το περιστατικό.

Με εκατοντάδες Ρώσους να βγαίνουν στους δρόμους διαφόρων πόλεων κατά της εισβολής στην Ουκρανία, ο κόσμος συλλαμβάνεται έστω και με την υπόνοια ενός σλόγκαν, ακόμα και όταν ίσα-ίσα προλαβαίνουν να εκφράσουν την άποψή τους σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Με σχεδόν 15.000 να έχουν συλληφθεί από την ημέρα της ρωσικής εισβολής, πάνω από 850 πολίτες συνελήφθησαν στις διαδηλώσεις της Κυριακής.

Οι αστυνομικοί μάζευαν από τους δρόμους ακόμα και όσους απλά είχαν σταθεί και παρακολουθούσαν, ενώ εμπόδιζαν ακόμα και τους δημοσιογράφους να καταγράψουν τα γεγονότα.

Όπως καταγγέλλουν στην Αγία Πετρούπολη, 78 δημοσιογράφοι είχαν κρατηθεί σε κλούβα πριν ακόμα ξεκινήσουν οι κινητοποιήσεις και αφέθηκαν ελεύθεροι μετά.

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Ρωσία μίλησε ο ανταποκριτής του CNN που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Μόσχα μετά από τρεις δεκαετίες.

«Ο Πούτιν φτιάχνει τους νόμους και υπάρχει ένα σύστημα και ένα σώμα που εφαρμόζει τους νόμους και κόσμος που ακολουθεί αυτούς τους νόμους. Και αυτό είναι που συμβαίνει τώρα. Εάν συλληφθεί σήμερα, πραγματικά δεν ξέρει πότε θα ξεμπερδέψει από αυτή τη νομική αλυσίδα», σχολιάζει ο Νικ Ρόμπερτσον, δημοσιογράφος του CNN.

Με τις διαδηλώσεις να συνεχίζονται, πληροφορίες αναφέρουν πως η ρωσική αστυνομία έχει ζητήσει ενισχύσεις από ιδιωτικές εταιρείες security.

Μία μετά την άλλη οι ξένες εταιρείες αποχωρούν, και τα Mc Donald’s έκλεισαν όπως άνοιξαν.

Με τεράστιες ουρές κόσμου που ήθελε να απολαύσει μία τελευταία μπουκιά με γεύση Δύσης. Οι υπάλληλοι προσπαθούσαν να απολαύσουν τις τελευταίες τους στιγμές στη δουλειά.

Την ίδια ώρα στο Λονδίνο ακτιβιστές κατέλαβαν την έπαυλη του Ρώσου ολιγάρχη Όλεγκ Ντεριμπάσκα αναρτώντας υβριστικά συνθήματα κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν.

ertnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news