facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Τηλεδιάσκεψη στην Ε.Ε. αύριο για αποκλεισμό της Ρωσίας από το SWIFT

Aύριο αναμένεται να συνεδριάσουν με τηλεδιάσκεψη οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ για να συζητήσουν τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το σύστημα πληρωμών SWIFT, αναφέρει Ευρωπαίος Αξιωματούχος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Νωρίτερα διπλωμάτης είχε δηλώσει στο Reuters πως βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις στην Ε.Ε. για ένα τρίτο πακέτο κυρώσεων, χωρίς να διευκρινίσει εάν αυτό θα περιλαμβάνει και αποκλεισμό ή περιορισμό από το SWIFT. 

Εδώ και ώρες υπήρχαν ενδείξεις ότι είμαστε κοντά σε μία τέτοια λύση, την οποία αντιμετώπιζαν με διστακτικότητα οι σύμμαχοι. Σήμερα μία σειρά κρατών - μελών, μεταξύ των οποίων η Ιταλία, η Γαλλία, η Ελλάδα, Κύπρος και η Ουγγαρία, τόνισαν ότι αποδέχονται τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το SWIFT. 

Αλλαγή στάσης και από τη Γερμανία που έως τώρα είχε ισχυρές αντιστάσεις. Δήλωσε ότι θα δεχθεί έναν «στοχευμένο και λειτουργικό» περιορισμό του SWIFT. 

Πρόκειται για ένα μέτρο που θα έχει αναμφίβολα κόστος και για τους Ευρωπαίους. Ωστόσο πολλοί πιστεύουν ότι θα είναι και το μόνο πραγματικά αποτελεσματικό, αφού οι έως τώρα κυρώσεις δεν φαίνεται να έχουν πονέσει τους Ρώσους.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news