facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέο βιντεοσκοπημένο διάγγελμα Ζελένσκι – «Δεν παραδινόμαστε στους Ρώσους εισβολείς»

O πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολoντιμίρ Ζελένσκι, με νέο του διάγγελμα μέσω Facebook καλεί τους Ουκρανούς να συνεχίσουν να αμύνονται με όλη τους τη δύναμη κατά των ρωσικών δυνάμεων.

«Ο κόσμος βλέπει. Οι Ουκρανοί είναι δυνατοί. Οι Ουκρανοί είναι γενναίοι. Οι Ουκρανοί είναι στη χώρα τους και δεν θα παραδοθούν ποτέ», είπε στο νέο του μήνυμα ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι στον ουκρανικό λαό, ο οποίος μάχεται με «νύχια και με δόντια» κατά των ρωσικών στρατευμάτων.

«Έχουμε αντισταθεί και αποκρούσει επιτυχώς τις εχθρικές επιθέσεις. Οι μάχες συνεχίζονται σε πολλές πόλεις και συνοικίες του κράτους μας. Αλλά ξέρουμε τι προστατεύουμε – τη χώρα, τη γη, το μέλλον των παιδιών μας. Το Κίεβο και οι βασικές πόλεις γύρω από την πρωτεύουσα ελέγχονται από τον στρατό μας. Οι κατακτητές ήθελαν να μπλοκάρουν το κέντρο του κράτους μας και να βάλουν τις μαριονέτες τους εδώ, όπως έκαναν στο Ντόνετσκ. Σπάσαμε το σχέδιό τους», πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

Δείτε το νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Ουκρανού προέδρου: 

 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι καλωσόρισε, επίσης, τις κινήσεις για την αποσύνδεση της Ρωσίας από το SWIFT, «τον παγκόσμιο χρηματοοικονομικό πολιτισμό», όπως είπε ο ίδιος, σε σημερινό βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

«Οι διπλωμάτες μας δίνουν μάχη 24 ώρες το 24ωρο για να εμπνεύσουν όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να συμφωνήσουν σε μια ισχυρή και δίκαιη απόφαση να αποσυνδέσουν τη Ρωσία από το διεθνές διατραπεζικό δίκτυο. Έχουμε επίσης αυτή τη νίκη», δήλωσε ο Ζελένσκι.

«Πρόκειται για απώλειες δισεκατομμυρίων για τη Ρωσία -ένα χειροπιαστό τίμημα γι’ αυτή την αχρεία εισβολή στη χώρα μας… Η Ουκρανία κέρδισε την προσοχή ολόκληρου του πολιτισμένου κόσμου. Και το πρακτικό αποτέλεσμα; Ιδού – το SWIFT… Η αποσύνδεση από τον παγκόσμιο χρηματοοικονομικό πολιτισμό».

Ο Ζελένσκι καλωσόρισε επίσης προτάσεις από την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν για διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Ρωσία και χαρακτήρισε τη συνομιλία του με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, κλειδί για να συμφωνηθεί περισσότερη διεθνή στήριξη προς την Ουκρανία.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news