facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Διεκόπη ξανά η δίκη Λιγνάδη

Ούτε σήμερα άρχισε επί της ουσίας η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη για τους βιασμούς τριών ανήλικων αγοριών κι ενός νεαρού άνδρα.

Η 2η συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου άρχισε με καθυστέρηση 2 ωρών λόγω της σημερινής προγραμματισμένης στάσης εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων. Στις 11 το πρωί η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε ότι μία δικαστής δεν μπορεί να παρευρεθεί λόγω ασθένειας.

Έτσι το δικαστήριο διέκοψε για τις 3 Μαρτίου.

Εντύπωση (και όχι θετική) προκάλεσε η απόφαση του δικαστηρίου (ουσιαστικά) να αποβάλει τους διαπιστευμένους δικαστικούς συντάκτες απ την αίθουσα, επιτρέποντας την παρουσία μόνο τεσσάρων δημοσιογράφων, χωρίς διάκριση για το εάν πρόκειται περί διαπιστευμένων ή όχι.

Από την πολιτική αγωγή τέθηκε στο δικαστήριο θέμα για τη μικρή χωρητικότητά της αίθουσας.

«Αυτοί που θα πρέπει να παρίστανται, θα παρίστανται. Θα είναι παρόντες αυτοί που χρειάζονται.Όλοι ενδιαφερόμαστε να διεξαχθεί η δίκη σωστά και θα πηγαίνουμε σε όποια αίθουσα είναι διαθέσιμη», ήταν η απάντηση της προέδρου του δικαστηρίου.

Παρών στο δικαστήριο ήταν ο κατηγορούμενος Δημήτρης Λιγνάδης και οι τρεις από τους τέσσερις καταγγέλλοντες. Ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλέξης Κούγιας, σε δηλώσεις του είπε ότι στόχος της υπεράσπισης είναι η διεξαγωγή της δίκης, καθώς και ότι προτίθεται να καταβάλει ακόμη και τα έξοδα των μαρτύρων που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ταξιδεύουν έως το δικαστήριο.

Αποχωρώντας από τα δικαστήρια ο Δημήτρης Λιγνάδης αποδοκιμάστηκε από πολίτες. «Τέρας. Παιδεραστή. Να σαπίσεις στη φυλακή», φώναξαν στον κατηγορούμενο.

Έξω από τα δικαστήρια βρέθηκε και η Ανοιχτή Ορχήστρα, η οποία με τραγούδια και συνθήματα, προχώρησε σε διαμαρτυρία αναφορικά τόσο κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, όσο και για την τιμωρία των κατηγορουμένων για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, που δικάζονται σε άλλη αίθουσα του Πρωτοδικείου Αθηνών.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news