facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Εισβολή στην Ουκρανία: Μετά την ΕΕ και η Βρετανία επιβάλλει κυρώσεις σε Πούτιν και Λαβρόφ

Εμπλουτίζει την ατζέντα των αντιποίνων και το Λονδίνο που δεν στέκεται με σταυρωμένα τα χέρια μετά την ευρείας κλίμακας ρωσική στρατιωτική επιχείρηση. Λίγο αφότου ανακοινώθηκε από τις Βρυξέλλες ότι επιβάλλονται κι επισήμως κυρώσεις κατά Βλαντιμίρ Πούτιν και Σεργκέι Λαβρόφ και το Λονδίνο προέβη στην ίδια κίνηση για να «χτυπήσει» το Κρεμλίνο.

Η Βρετανία αποφάσισε, συγκεκριμένα, να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Οι κυρώσεις αυτές επιβάλλονται στον μεν Πούτιν επειδή εξαπέλυσε επίθεση στην Ουκρανία, στον δε Λαβρόφ επειδή είναι ένα από τα πρόσωπα-κλειδιά στη λήψη αποφάσεων της ρωσικής κυβέρνησης.

Οι κυρώσεις που έχει μέχρι στιγμής ανακοινώσει ο Μπόρις Τζόνσον:

- Θα «παγώσουν» τα περιουσιακά στοιχεία μεγάλων ρωσικών τραπεζών και θα αποκλειστούν από το χρηματοπιστωτικό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου. Το μέτρο αυτό θα τους εμποδίσει να έχουν πρόσβαση σε στερλίνα και πληρωμές εκκαθάρισης μέσω του Ηνωμένου Βασιλείου. Σε αυτήν την απόφαση περιλαμβάνεται πλήρες πάγωμα για την τράπεζα VTB.

- Με τη νέα νομοθεσία θα παυθεί η χρηματοδότηση για τις μεγάλες ρωσικές εταιρείες και το κράτος από τις αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου

- Θα δεσμευτούν περιουσιακά στοιχεία 100 φυσικών προσώπων ή φορέων.

- Στην αεροπορική εταιρεία Aeroflot θα απαγορευτεί η προσγείωση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

- Παγώνουν οι άδειες με τις οποίες θα καλύπτονται όσα υλικά χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς.

- Εντός των επόμενων ημερών το Ηνωμένο Βασίλειο θα σταματήσει τις εξαγωγές ειδών υψηλής τεχνολογίας και εξοπλισμού για διυλιστήριο πετρελαίου

- Μπαίνει όριο στις καταθέσεις που μπορούν να κάνουν οι Ρώσοι σε τραπεζικούς λογαριασμούς του Ηνωμένου Βασιλείου.

- Υπάρχει πιθανότητα να αποκοπεί η Ρωσία από την Παγκόσμια Διατραπεζική Οικονομική Επικοινωνία

- Οικονομικές κυρώσεις θα επιβληθούν και στη Λευκορωσία

- Το Ηνωμένο Βασίλειο θα εφαρμόσει το ειδικό πακέτο πριν από τις διακοπές του Πάσχα.

Κυρώσεις θα επιβάλει ο Μπάιντεν και στον ίδιο τον Πούτιν

Με τη Ρωσία να τραβά το σχοινί των προκλήσεων επεκτείνοντας την επιθετική στρατιωτική επιχείρηση σε βάρος του Κιέβου, ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του. Την ενεργοποίηση νέων κυρώσεων σχεδιάζει, σύμφωνα με το CNN, ο Τζο Μπάιντεν σε βάρος του ίδιου του Βλαντιμίρ Πούτιν προσωπικά.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε προ ενός 24ωρου ότι «ο Πούτιν είναι ο επιτιθέμενος και θα ειπωστεί τις συνέπειες και τις κυρώσεις» ενώ ανακοίνωσε δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας, η οποία αφορά τράπεζες, πρόσωπα και εταιρείες που εμπλέκονται με τις κινήσεις και τις ενέργειες του Ρώσου προέδρου.

Οι κυρώσεις που έχει ανακοινώσει ο Μπάιντεν

- Περιορισμός των δυνατοτήτων της Ρωσίας να συναλάσσεται σε δολάρια, ευρώ, λίρες και γιεν, ώστε να μην είναι μέρος της παγκόσμιας οικονομίας.
- Περιορισμός της ικανότητας χρηματοδότησης και ανάπτυξης του ρωσικού στρατού (σ.σ. εννοώντας την αμυντική βιομηχανία)

- Περιορισμός της ικανότητας ανταγωνισμού σε επίπεδο υψηλής τεχνολογίας με την απαγόρευση παροχής πρώτων υλών.

- Κυρώσεις σε ρωσικές τράπεζες, πρόσωπα και εταιρείες που μαζί κατέχουν περίπου 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία.

Τηλεφωνική επικοινωνία 40 λεπτών είχαν Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Τζο Μπάιντεν.

Όπως μετέδωσαν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, οι ηγέτες Ουκρανίας και ΗΠΑ συνομίλησαν για τη γραμμή άμυνας που θα ακολουθήσουν. Συζήτησαν, ακόμη, για τις κυρώσεις σε βάρος του Κρεμλίνου αλλά και για τον αμερικανικό στρατιωτικό εξοπλισμό υπέρ της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, οι δύο πρόεδροι συνομίλησαν για 40 λεπτά.

Μετά τη συνομιλία, ο Ζελένσκι έγραψε στο Twitter ότι τέθηκε επί τάπητος η ενίσχυση των κυρώσεων και η άμυνα.

Κι επίσημα η ΕΕ επιβάλλει νέο πακέτο κυρώσεων, «χτυπώντας» Πούτιν και Λαβρόφ

Σκληραίνει τη στάση της κατά της Ρωσίας η ΕΕ αποφασίζοντας και επίσημα την επιβολή κυρώσεων σε Βλαντιμίρ Πούτιν και Σεργκέι Λαβρόφ. Ένα 24ωρο μετά την ανακοίνωση της επιβολής αντιποίνων, στις Βρυξέλλες αποφασίστηκε ενίσχυση της ατζέντας των αντιποίνων.

Επιβολή κυρώσεων στον Ρώσο πρόεδρο και τον υπουργό Εξωτερικών σημαίνει, σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα, ότι θα υπάρξει μπλοκάρισμα από κινήσεις σε τράπεζες, όχι όμως απαγορευτικό για μετακινήησεις. Ακόμη, όμως, μένει να αποσαφηνιστούν οι ακριβείς κυρώσεις σε βάρος των δύο Ρώσων αξιωματούχων.

«Οι μόνοι ηγέτες στους οποίους η ΕΕ έχει επιβάλει κυρώσεις είναι ο Μπασάρ αλ Άσαντ της Συρίας και ο Λουκασένκο της Λευκορωσίας. Τώρα σειρά έχει ο Πούτιν της Ρωσίας», σημείωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων και Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ.

Σε παρόμοια κίνηση «μπλοκαρίσματος» για Πούτιν και Λαβρόφ αναμένεται να προβεί, σύμφωνα με το BBC, και η Βρετανία.

Στην αντεπίθεση περνούν οι ΗΠΑ προωθώντας ισχυρό εξοπλισμο με σκοπό την αναχαίτιση της ευρείας ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης. Ομάδα αμερικανικών μαχητικών F-35 έφτασε στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ για να προασπίσει τον εναέριο χώρο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news