facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Ρωσία: Απειλεί Σουηδία και Φινλανδία με στρατιωτικές και πολιτικές συνέπειες αν ενταχθούν στο ΝΑΤΟ

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, προειδοποιεί τόσο τη Φινλανδία όσο και τη Σουηδία ότι θα αντιμετωπίσουν «επιβλαβείς στρατιωτικές και πολιτικές συνέπειες» εάν επιχειρήσουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

Η Ζαχάροβα μιλούσε σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα νωρίτερα σήμερα το απόγευμα, όπου προειδοποίησε ότι η ένταξη είτε της Φινλανδίας είτε της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ θα πυροδοτήσει σοβαρή απάντηση από τη Μόσχα.

«Θεωρούμε τη δέσμευση της φινλανδικής κυβέρνησης σε μια στρατιωτική πολιτική μη ευθυγράμμισης ως σημαντικό παράγοντα για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της σταθερότητας στη Βόρεια Ευρώπη.»

Τόσο η Σουηδία όσο και η Φινλανδία συμμετείχαν στη σημερινή σύνοδο του NATO για το ζήτημα της Ρωσίας.

Στουμπ: Μονόδρομος η ένταξη της Φινλανδίας στο NATO

Η πρώτη αντίδραση στις στις ρωσικές απειλές, ήρθε από τον πρώην πρωθυπουργό της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Στουμπ που διετέλεσε πρωθυπουργός της Φινλανδίας τη διετία 2014-2015, ανέφερε πως με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, η προσχώρηση της χώρας του στη Βορειοατλαντική Συμμαχία είναι μονόδρομος.

«Η Ρωσία ωθεί τη Φινλανδία πιο κοντά στο ΝΑΤΟ, με την ιδιότητα του μέλους. Πιο από ποτέ. Η ασφάλειά μας βασίζεται εν μέρει σε μια επιλογή συμμετοχής στη Συμμαχία. Με αυτά που εξελίσσονται, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να συμμετάσχουμε. Η ένταξη της Φινλανδίας θα ενίσχυε τη Συμμαχία και θα συνέβαλε στη διατήρηση της σταθερότητας της Βόρειας Ευρώπης», είπε ο Στουμπ.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news