facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τις θερμές ευχές μας σε όλους και όλες. 

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση! 

Το άγιο Φως ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Η Moderna υποβάλλει αίτηση για επείγουσα έγκριση του εμβολίου σήμερα- Στο 94,1% η αποτελεσματικότητα

Αίτηση για έκτακτη έγκριση από τους αρμόδιους φορείς στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να υποβάλει σήμερα η Moderna για το εμβόλιο που αναπτύσσει κατά του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με τους Financial Times.

Έτσι το εμβόλιο της Moderna γίνεται το δεύτερο που μπαίνει σε τροχιά έγκρισης αυξάνοντας τις πιθανότητας να είναι διαθέσιμο μέσα στον Δεκέμβριο.

Επίσης η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε πως το πειραματικό της εμβόλιο είναι ασφαλές και πάνω από 94% αποτελεσματικό κατά του Covid-19.

Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα από τις κλινικές δοκιμές στις οποίες συμμετείχαν 30.000 εθελοντές, εντοπίστηκαν 196 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνϊού. Από τα 196 κρούσματα, τα 185 ήταν στην ομάδα που έλαβε το εικονικό εμβόλιο (placebo) και τα 11 στην ομάδα στην οποία χορηγήθηκε το πειραματικό εμβόλιο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η εκτιμώμενη αποτελεσματικότητα εμβολίου να είναι 94,1%, δήλωσε η εταιρεία. «Πιστεύουμε ότι έχουμε ένα εμβόλιο πολύ υψηλής αποτελεσματικότητας. Τώρα πλέον έχουμε τα αποτελέσματα για να το αποδείξουμε», δήλωσε ο δρ Ταλ Ζακς, επικεφαλής της ιατρικής ομάδας της Moderna. «Περιμένουμε ότι θα έχουμε σημαντικό ρόλο στην ανατροπή της επιδημίας αυτής». 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Moderna Στεφάν Μπανσέλ, είναι εντυπωσιακά τα αποτελέσματα του εμβολίου να προλαμβάνει την βαριά νόσηση από κορωνοϊό αναφέροντας πως στις δοκιμές κανένας από τους εθελοντές στους οποίους χορηγήθηκε το εμβόλιο δεν νόησε σοβαρά από τον Covid-19. 

«Πιστεύπυμε ότι το εμβόλιο θα αποτελέσει ένα νέο και ισχυρό εργαλείο που ίσως αλλάξει την πορεία της πανδημίας και βοηθήσει στην αποφυγή των σοβαρών λοιμώξεων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία και των θανάτων», δήλωσε ο Μπανσέλ. 

Σύμφωνα με την Moderna, το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό ασχέτως ηλικίας, φύλου και φυλής, ενώ οι παρενέργειες που συνοδεύουν την χορήγησή του είναι ανεκτές, ανάμεσα στις οποίες παρατηρούνται η κόπωση, ο μυϊκός πόνος, ο πονοκέφαλος και πόνος στο σημείο της ένεσης.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news