facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Εισαγγελέας θα ερευνήσει αν υπάρχει παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων κορονοϊού

Την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσαν τα καταγγελλόμενα για ύπαρξη παράλληλου συστήματος καταγραφής κρουσμάτων κορωνοϊού από τον ΕΟΔΥ, με συνέπεια να μην υπάρχει ακριβής καθημερινή αποτύπωση του πραγματικού αριθμού των νέων ασθενών του μεταδοτικού ιού.

Οι καταγγελίες μέσα από δημοσιεύματα στο Τύπο που ήδη «έφτασαν» και στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, έφεραν την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία θα διενεργήσει ο επικεφαλής της Ποινικής Δίωξης Νίκος Ορνεράκης.

Αφού μελετήσει τα σχετικά δημοσιεύματα, θα εξετάσει μάρτυρες για να διακριβώσει τη βασιμότητα των καταγγελλομένων.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, εκτός από το «Εθνικό Μητρώο Ασθενών COVID-19», στο οποίο φέρονται να καταγράφονται όλα τα ημερήσια κρούσματα, ο ΕΟΔΥ λειτουργεί, με τη βοήθεια ιδιωτικής εταιρείας, από το καλοκαίρι ένα παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων.

Αποτέλεσμα, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, είναι τα κρούσματα που ανιχνεύονταν σε δημόσια νοσοκομεία να καταγράφονταν αυτόματα στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών, ενώ τα κρούσματα που ανιχνεύονταν από κινητές μονάδες καταγράφονταν πρώτα στο παράλληλο σύστημα του ΕΟΔΥ και μετά από κάποιες ημέρες, «παιρνούν» στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας αρνείται ότι εφαρμόζεται διπλός τρόπος καταγραφής κρουσμάτων, χαρακτηρίζοντας τα εν λόγω δημοσιεύματα «αποκυήματα νοσηρής φαντασίας» και επιμένει ότι τα στοιχεία που δημοσιεύονται καθημερινά είναι έγκυρα και αξιόπιστα.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news