«Είναι αυτός χώρος να νοσηλεύονται ασθενείς; Ο χώρος είναι απαράδεκτος! Βλέπουμε διασωληνωμένο ασθενή εκτός ΜΕΘ! Δεν υπάρχει διαθεσιμότητα σε ΜΕΘ και τα διασωληνωμένα περιστατικά μένουν αρκετά εκτός, μέχρι να βρεθεί κλίνη σε άλλο νοσοκομείο», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος στο GRTimes.gr, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, νοσηλεύονται 55 περιστατικά κορωνοϊού στο Κιλκίς σε απαράδεκτες συνθήκες, με το προσωπικό να είναι ελάχιστο. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, «ύποπτα και θετικά κρούσματα, νοσηλεύονται σε κοινό θάλαμο».
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στο Νοσοκομείο του Κιλκίς υπηρετούν μόνο δύο πνευμονολόγοι ενώ δεν υπάρχει λοιμωξιολόγος, αλλά ούτε και νευρολόγος. Ακόμη, από τους πέντε αναισθησιολόγους, οι δύο νοσούν από κορωνοϊό.
«Μοριακός αναλυτής δεν υπάρχει. Τα δείγματα για τεστ τα στέλνουν σε ιδιωτικά εργαστήρια ή στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να λαμβάνονται καθυστερημένα τα αποτελέσματα. Η κεντρική παροχή οξυγόνου δεν επαρκεί και παρέχουν οξυγόνο στους ασθενείς με φορητές μπουκάλες. Φυσικά, πολλοί συνάδελφοι νόσησαν, όπως και ο κ. Καλεμκερίδης, εξ αιτίας των απαράδεκτων συνθηκών. Δημιουργούνται αερολύματα από διασωληνωμένους ασθενείς και το προσωπικό τους φροντίζει χωρίς στολές και μάσκες υψηλής προστασίας. Απόδειξη της πίεσης από τις εισαγωγές ασθενών, είναι ότι τα επιτοίχια ροόμετρα οξυγόνου στο νεοσυσταθέν τμήμα Covid-19, λόγω αυξημένης ζήτησης υπολειτουργούν και χρειάζεται να ενισχύονται από φορητές φιάλες οξυγόνου», καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.
O κ. Γιαννάκος, χαρακτηρίζει ήρωες τους υγειονομικούς που μάχονται με αυτοθυσία σε αυτές τις συνθήκες:
«Οι συνάδελφοι χωρίς επαρκή μέτρα προστασίας και με αυτοθυσία υπό αυτές τις συνθήκες, προσπαθούν να σώσουν ασθενείς με κορωνοϊό. Είναι ήρωες».
Να σημειωθεί ότι η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς είχε ήδη αποστείλει στον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, στις 11/11/2020, αναφέροντας ότι η κατάσταση έχει ως εξής:
α) στην κατηγορία των ειδικευόμενων ιατρών οι θέσεις είναι 52 και υπηρετούν 29 ιατροί, ενώ οι 6 από αυτούς είναι σε παράταση (δηλαδή ενώ έχει λήξη η θητεία τους αυτοί παραμένουν για να καλύψουν τις υπάρχουσες ανάγκες του Νοσοκομείου), άρα κενές θέσεις είναι 29 δηλαδή σε ποσοστό 55,76%.
β) Στην κατηγορία του μόνιμου ειδικευμένου ιατρικού προσωπικού οι θέσεις είναι 88 και υπηρετούν 48 ιατροί, ενώ 1 από αυτούς είναι σε εκκρεμότητα και 1 έχει μετακινηθεί σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, άρα οι κενές θέσεις είναι 42 δηλαδή σε ποσοστό 47,72%.
γ) Για να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες χρησιμοποιούνται οι επικουρικοί ειδικευμένοι ιατροί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Λόγω των αυξημένων αναγκών ο αριθμός τους συνεχώς αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο, φθάνοντας σήμερα να υπηρετούν 17 επικουρικοί ειδικευμένοι ιατροί.
δ) Επειδή όμως και πάλι δεν επαρκούν οι ιατροί, χρησιμοποιούνται και ιατροί με μετακίνηση από άλλους φορείς που είναι συνολικά 13.
ε) Κάθε χρόνο συνταξιοδοτούνται περίπου 3 με 4 ιατροί από το Νοσοκομείο μας, οι οποίοι δεν αναπληρώνονται.
Επίσης, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς, είχε αποστείλει επιστολή στον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κίκίλια, καταγγέλλοντας τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς για τα λειτουργικά προβλήματα, ήδη από τις 7/10/2020.
grtimes
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου