facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΔΕΚΟ και δημόσιοι Οργανισμοί «ξέχασαν» να κόψουν τους μισθούς

Σε κατάσταση πανικού βρίσκεται η κυβέρνηση λίγες μόνο ημέρες πριν από την άφιξη της Τρόικα στην Αθήνα, για να συζητηθούν τα νέα μέτρα ύψους 11,5 δισ. της επόμενης διετίας, καθώς αποκαλύπτεται ότι το 60% των ΔΕΚΟ και των φορέων του Δημοσίου δεν έχουν προχωρήσεις σε μειώσεις μισθών παρότι οι σχετικές διατάξεις έχουν ψηφιστεί εδώ και δύο χρόνια.

Στο υπουργείο Οικονομικών θεωρούν ότι οι πολλές διοικήσεις ΔΕΚΟ, φορέων και οργανισμών που επιδοτούνται από το Δημόσιο, «ξέχασαν» ότι έπρεπε να εφαρμόσουν τις διατάξεις των σχετικών νόμων που προβλέπουν ανώτατη αμοιβή 1.900 ευρώ για τους εργαζομένους και 5000 ευρώ για τα διευθυντικά στελέχη με αποτέλεσμα να μην έχουν μειωθεί καθόλου οι μισθοί των υπαλλήλων τους και φυσικά ούτε των διοικήσεων!

Ο τραγέλαφος αποδεικνύεται, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα “Real News”, με επιστολή που έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας την Τετάρτη 18 Ιουλίου προς όλους τους υπουργούς με την οποία τους υπενθυμίζει «την επιτακτική ανάγκη και υποχρέωση για άμεση και πλήρη εφαρμογή των διατάξεων των ν.3833/2010, ν.3845/2010, ν.3899/2010, ν.3986/2010 και του ν.4024/2011» και ζητά να τον ενημερώσουν σε ποιους από τους εποπτευόμενους φορείς εφαρμόζονται πλήρως, σε ποιους μερικώς και σε ποιους δεν εφαρμόζονται καθόλου.

Δηλαδή στην επιστολή του ο κ. Σταϊκουρας παραδέχεται την αδυναμία του κράτους να εφαρμόσει εδώ και δύο χρόνια τους νόμους που έχουν ψηφιστεί. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι υπάρχει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών από τις 18 Νοεμβρίου 2011 προς όλα τα υπουργεία, ΔΕΚΟ και επιδοτούμενους φορείς όπου προβλέπει «παύση επιχορήγησης» σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Μάλιστα, το ρεπορτάζ της Real News αναφέρει και περίπτωση πολύ μεγάλης ΔΕΚΟ με 2600 εργαζομένους και παράρτημα στη Θεσσαλονίκη όπου το κόψιμο των μισθών έχει εφαρμοστεί μόνο στους μισούς υπαλλήλους, ενώ συνεχίζουν να δίνονται επιδόματα ακόμα και για...κομπιούτερ

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news